Wow die zien er insane lekker uitquote:
Smaken ook echt heerlijk. (weet ff niet of ie het in het filmpje ook doet, maar ik raad je wel aan de ribben alvast los te snijden voor je deze klaarmaakt, heb dit een keer gedaan terwijl alles nog aan elkaar zat en toen was de smaak een stuk minder)quote:Op vrijdag 3 januari 2014 16:18 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Wow die zien er insane lekker uit![]()
![]()
Jij kwam toch uit de kant van rotterdam ?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 16:33 schreef Myraela het volgende:
Ik kan nooit ergens spareribs voor een acceptabele prijs vinden. Dan ga ik ze liever uiteten.
Ja.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 16:37 schreef Jimbo het volgende:
[..]
Jij kwam toch uit de kant van rotterdam ?
Dan heb ik nog wel een goede toko voor je.
Eetcafé panorama in Rotterdam is ook goedquote:Op vrijdag 3 januari 2014 16:33 schreef Myraela het volgende:
Ik kan nooit ergens spareribs voor een acceptabele prijs vinden. Dan ga ik ze liever uiteten.
Ziet eruit als Tocino! Heerlijk fillipijns gerecht:quote:Op vrijdag 3 januari 2014 16:20 schreef Jimbo het volgende:
Oh en wat ook heerlijk is voor spareribs( vind ik dan ) zijn van die zakjes gebruiken zodat je vlees zn donker rode kleur krijgt, iets met roast.. (zal zo ff googlen)
Gebruik zelf alleen wel olie ipv water met dat recept, dan in een zakje (zn diepvries sluiting) voor alles te mixen en in te laten trekken en dan gerust een nacht in de koelkast
edit:
[ afbeelding ]
Oeh dat ken ik niet, smaakt dat een beetje zoet/drop achtig ?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:32 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ziet eruit als Tocino! Heerlijk fillipijns gerecht:
[ afbeelding ]
En dat kun je prima zelf maken met bonenpasta, wat kruiden, specerijen en honing.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:09 schreef FutureFairytale het volgende:
Roast red pork is volgens mij voor cha siu bedoeld.
zou goed kunnen. de opa van mn meissie deed t altijd in de ribs. nu doen wij dat ookquote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:09 schreef FutureFairytale het volgende:
Roast red pork is volgens mij voor cha siu bedoeld.
Lijkt er wel op, maar waarom zou dat niet heerlijk zijn bij spareribsquote:Op vrijdag 3 januari 2014 18:09 schreef FutureFairytale het volgende:
Roast red pork is volgens mij voor cha siu bedoeld.
Gadverdamme wat lijkt me dat lekker zeg..quote:
Bestel ze zelf altijd bij beefensteak.nl neem wel de grote Amerikaanse buikribben.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 16:33 schreef Myraela het volgende:
Ik kan nooit ergens spareribs voor een acceptabele prijs vinden. Dan ga ik ze liever uiteten.
Klinkt wel als een spannend boek, "Fall of the bone spare ribs".quote:Op vrijdag 3 januari 2014 16:04 schreef regnavetto het volgende:
Tientallen manieren om spareribs te bereiden, maar wat is jouw favoriete manier om sappige fall of the bone spare ribs te krijgen.
En wat is je favoriete rub/marinade?
Go!
Dit inderdaad, ik kook ze meestal ook in de marinade, vooral om de vettigheid er wat af te halen. Als het aan mij zou liggen zou ik het als Piet doen, maar heb nogal wat mee eters die ze te vettig vinden.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik marineer ze in Citroensap of wat Azijn, met ketjap en knoflook. Verder kruiden en pepers waar ik op dat moment zin in heb.
Hoe langer in de (zure) marinade, hoe zachter ze worden.
Horecavrienden van mij koken ze in de marinade gaar, en grillen ze daarna kort als er een bestelling komt. Ik vind het lekkerder ze in de oven te bereiden, maar er zijn vele manieren ze te bereiden. Een zuur zoals citroensap, azijn, of voor mijn part, cola zorgt voor het afbreken van bindweefsel. Je kan ook verse papaya gebruiken in een marinade, de fruitzuren breken het bindweefsel af, en het enzym Papaïne http://nl.wikipedia.org/wiki/Papa%C3%AFne splitst eiwitten,
Wees terughoudend met Papaïne, je kan het enzym ook zo kopen in potjes als een wit poeder, maar het geeft een draadjesvlees achtige structuur aan vlees als je het niet goed gebruikt
Het water loopt me hier in de mond......quote:
Iemand anders die ze al gemaakt heeft ?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:03 schreef Smallish het volgende:
[..]
Het water loopt me hier in de mond......
Ik ga ze zondag maken, samen met heerlijke aardappeltjes uit de oven met zeezout en rozemarijn.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:04 schreef Jimbo het volgende:
[..]
Iemand anders die ze al gemaakt heeft ?![]()
ik kan je iig vertellen dat ze weer heerlijk waren hier in chez Jimbo
quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:52 schreef raulbouli het volgende:
[..]
Ik ga ze zondag maken, samen met heerlijke aardappeltjes uit de oven met zeezout en rozemarijn.
Bij nader inzien, ik ga ze vrijdag maken....quote:
hoe eerder hoe beter lijkt me zoquote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:58 schreef raulbouli het volgende:
[..]
Bij nader inzien, ik ga ze vrijdag maken....
Wacht maar tot het wat warmer wordt want dan barbecuen wij altijd in mijn tuin en het eerste wat ik dan bereid zijn spareribs en kippenpoten. Uiteraard met zelfgemaakte coleslaw,maïskolven e.d.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 17:03 schreef Smallish het volgende:
Het water loopt me hier in de mond......
Godverjezus ik heb niet gelunched en nu heb ik echt heel heel heel veel hongerquote:
Ga spareribs maken dan!quote:Op vrijdag 24 januari 2014 14:50 schreef mega-worstje het volgende:
[..]
Godverjezus ik heb niet gelunched en nu heb ik echt heel heel heel veel honger
Welkom in de keuken, dat is eigenlijk altijd zoquote:
Het leven is oneerlijk, 1,5u in de keuken en binnen 10 min weg.quote:Op maandag 27 januari 2014 08:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welkom in de keuken, dat is eigenlijk altijd zo
Als je het goed doet kan je nog uren nagenietenquote:Op maandag 27 januari 2014 08:52 schreef raulbouli het volgende:
[..]
Het leven is oneerlijk, 1,5u in de keuken en binnen 10 min weg.
Jup, en de geur hing nog in de keuken de volgende ochtendquote:Op maandag 27 januari 2014 09:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als je het goed doet kan je nog uren nagenieten
Ik moet je hierin helaas gelijk geven.quote:Op maandag 27 januari 2014 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je kijkt naar hoeveel vlees er aan zit is spareribs fucking duur
Daarom moet je ook altijd mee bereiden dan je oorspronkelijk in gedachte had want het "proeven"in de keuken mond altijd uit in dat minstens een 1/4 van de hapjes al op zijn eer ze worden uitgeserveerd/opgediend. Met goede spareribs en kippenpoten/vleugels helemaal.quote:Op maandag 27 januari 2014 08:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Welkom in de keuken, dat is eigenlijk altijd zo
Klopt, regelmatig bij Makro goede prijs, maar dan heb je dus 5 kiloquote:Op maandag 27 januari 2014 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je kijkt naar hoeveel vlees er aan zit is spareribs fucking duur
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |