abonnement Unibet Coolblue
pi_134716192
091006_725_new_logo640x395.jpg

Doctor Who
A Mad Man with a Box

110210_725_tardis.jpg

Met de eerste uitzending op 23 november 1963, 33 seizoenen, 798 afleveringen en een grote schare fans is Doctor Who de langstlopende en een van de populairste sci-fi series ter wereld. Sinds de terugkeer van de serie in 2005, na een hiatus van ruim anderhalf decennium, is de show over een door tijd en ruimte reizende man die zichzelf 'the Doctor' noemt een hit in de UK. De seizoensfinales worden jaarlijks met grof geschut beschermd tegen uitlekken, de casting van hoofdpersonages is bijna voorpaginanieuws en ieder Brits kind is bang voor Daleks, Cybermen, Sontarans en Silurians.

The Doctor is een Time Lord. Dat is zijn 'species'. Zijn thuisplaneet is Gallifrey, of eigenlijk, dat was het. In de laatste grote Time War, die raasde tussen voornamelijk de Time Lords en de Daleks, heeft the Doctor een eind moeten maken aan alles, met de vernietiging van zijn thuisplaneet als de prijs. Hij is nu de enige Time Lord die nog leeft.

De Time Lords waren een samenleving van tijdreizigers. Ze gebruikten TARDIS'en om in rond te reizen; tijd/ruimtemachines die aan de buitenkant overal op konden lijken (want een TARDIS kan zichzelf vermommen om in de omgeving te passen) maar aan de binnenkant veel groter zijn dan aan de buitenkant. De TARDIS van de Doctor ziet eruit als een 'police box' uit de jaren '50. In deze huisjes konden Britse politieagenten criminelen vastzetten, of de telefoon gebruiken om naar het bureau te bellen. Het 'chameleon circuit' van de Doctor's TARDIS is kapot, daarom zal-ie altijd op de police box blijven lijken. Anno jaren 2000 is het uiterlijk van een police box, mede door het verdwijnen van de echte politiehuisjes, een iconisch beeld dat wordt geassocieerd met Doctor Who. Het begrip 'bigger on the inside' is een begrip in de UK.



The Doctor heeft de gewoonte regelmatig op Aarde langs te komen, niet in de laatste plaats omdat hij meestal iemand van onze planeet uitnodigt om mee te reizen als companion, en dat betekent dat-ie ook weer eens terug moet komen. Door de seizoenen heen heeft hij Aarde al regelmatig van de ondergang gered.



Doctor Who heeft 32 seizoenen natuurlijk niet met dezelfde cast kunnen doen. Gelukkig hoeft dat ook niet; een eigenschap van een Time Lord is dat wanneer zijn lichaam sterft, door ouderdom, verwondingen of andere ernstige schade, het overgaat tot 'regeneration'. Het hele lichaam wordt vernieuwd en veranderd. Onze Time Lord, the Doctor, heeft inmiddels twaalf regenerations gehad. De rol van de huidige Doctor wordt vertolkt door Matt Smith. In de Christmas special zal hij door Peter Capaldi vervangen worden.



Torchwood
Torchwood is ready

Tijdens een avontuur in Schotland ontmoetten The Doctor en zijn toenmalige companion Rose Koningin Victoria. Ze redden haar van een buitenaardse dreiging die Victoria heeft doen besluiten dat het Britse Koninkrijk niet alleen beschermd moet worden tegen andere landen, maar ook tegen dreiging van bovenaf. Voor dit doel richtte ze een nieuwe organisatie op, vernoemd naar het landhuis waar eerder genoemd avontuur plaatsvond; Torchwood House.

Het Torchwood Institute groeit vanaf dat moment uit tot een organisatie die zichzelf buiten alle autoriteiten plaatst: politie, leger, VN. Het Instituut onderzoekt alles wat buitenaards is. Alles wat ze vinden houden ze, ontleden ze en maken ze zich eigen. Het is een organisatie die voornamelijk op de UK gericht is, en dus zijn er meerdere vestigingen in Schotland, Engeland en Wales.

110211_725_tw_downloads_s2_team_martha_1024.jpeg

Torchwood-cast van seizoen 2

In Cardiff, de hoofdstad van Wales, bevindt zich een Rift; een scheur in ruimte en tijd, die de veroorzaker is van vele onverklaarbare verschijningen en problemen in de stad. Het is vanwege deze Rift dat Torchwood een vestiging in Cardiff heeft. Deze vestiging wordt geleid door Captain Jack Harkness, een voormalige companion van the Doctor. Of eigenlijk werd geleid, maar als je wil weten wat dat inhoudt moet je de serie gaan volgen.

Seizoenen en uitzendingen

Doctor Who heeft jaarlijks een nieuw seizoen van 13 afleveringen. Zo'n seizoen begint doorgaans in het einde van maart of de eerste helft van april. Het seizoen van 2012/2013, binnen dit topic wel eens afgekort tot DW7, was verspreid over het najaar van 2012 en voorjaar 2013. Dit vanwege het 50-jarige bestaan van Doctor Who op 23 november dit jaar.

Doctor Who wordt gedurende een regulier seizoen op zaterdagen uitgezonden op BBC One (alleen nieuwe afleveringen) en gedurende het hele jaar zijn er herhalingen op BBC Three. In Nederland zendt SyFy de serie uit.

Torchwood heeft twee reguliere seizoenen van 13 afleveringen gehad. Het eerste seizoen liep in 2006 (en 1 dag in 2007) en het tweede in 2008. Seizoen 3, of TW3, was een miniserie met de ondertitel Children of Earth. De vijf afleveringen van deze miniserie werden op vijf achtereenvolgende dagen uitgezonden op BBC One in 2009 en betekende grote veranderingen voor het Torchwood team.

110211_725_Torchwood_md_banner.jpeg

Het vierde seizoen werd wederom een serie met een doorlopend verhaal en een ondertitel. Getiteld 'Miracle Day' duurde TW4 tien afleveringen en dit werd geproduceerd door niet alleen de BBC, maar ook Amerikaans premium network Starz. Het verhaal beperkte zich dan ook niet langer tot de UK, maar plaatste zich ook in de VS.

Torchwood werd worden uitgezonden op BBC One en Starz, in de zomer van 2011.

Sarah Jane Adventures

Doctor Who is een 'familieserie' met zowel kinderen als volwassenen als publiek. Torchwood richt zich op de wat oudere kijker. De jongere Doctor Who-fans kunnen daarnaast terecht bij The Sarah Jane Adventures, over een oud companion van the Doctor. In theorie hoort die serie ook thuis in dit topic, maar de animo is wat minder, want het is een kinderserie. Af en toe was er een crossover tussen de series, en in zo'n geval besteedden we er natuurlijk aandacht aan.

Helaas is hoofdrolspeler Elisabeth Sladen (Sarah Jane Smith) op 19 april 2011 overleden. Seizoen 5 van The Sarah Jane Adventures was al wel in productie; er zijn zes afleveringen (drie verhalen) opgenomen. Deze zullen worden uitgezonden op een nader te bepalen datum.

Afleveringen

Seizoen 7 van Doctor Who is net afgelopen. Dit jaar volgen nog de 50th Anniversary Special (23 november) en de Christmas Special (25 december). Seizoen 8 met Peter Capaldi staat gepland voor herfst 2014.



[ Bericht 0% gewijzigd door schijffie op 26-12-2013 15:35:42 ]
pi_134716262
Tering,duurde wel lang zeg _O-
pi_134717074
quote:
7s.gif Op donderdag 26 december 2013 14:45 schreef Sprouts het volgende:
En ik weet niet wat het is, maar Tasha Lem is toch gewoon River Song in een ander gedaante? Gezien ze de TARDIS kon besturen en haar geflirt met de Doctor?

Anyway..
[ afbeelding ]
Ah, ik was niet de enige die dat dacht. :')

Die .gif moet even elders gehost worden en in de OP, btw. _O-
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  donderdag 26 december 2013 @ 15:34:10 #4
232767 DoomCow
FABRICATI DIEM, PVNC
pi_134717180
Doctor Who's 'regeneration' is the most watched Christmas TV moment
But 'Mrs Brown's Boys' was the most popular complete programme on December 25

http://www.nme.com/filman(...)hed-christmas/328589

8.3 Miljoen kijkers voor de aflevering, 10.2 miljoen bij de regeneratie
Where's my cow? Is that my cow?
It goes, 'Hruuuugh!' It is a hippopotamus!
That's not my cow!
pi_134717263
quote:
Op donderdag 26 december 2013 15:30 schreef Omentuva het volgende:[/b]

[..]

Ah, ik was niet de enige die dat dacht. :')

Die .gif moet even elders gehost worden en in de OP, btw. _O-
*) Inderdaad! Ah, and it is done already.
If you open your mind too much your brain will fall out
pi_134718643
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 15:34 schreef DoomCow het volgende:
Doctor Who's 'regeneration' is the most watched Christmas TV moment
But 'Mrs Brown's Boys' was the most popular complete programme on December 25

http://www.nme.com/filman(...)hed-christmas/328589

8.3 Miljoen kijkers voor de aflevering, 10.2 miljoen bij de regeneratie
Dat laatste stukje ervan ging dan wel poepiesnel. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_134720513
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 11:17 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Nou ja, ik vond het anders ook vrij vol gepropt met allerlei losse eindjes en daardoor sloeg het verhaal van deze special imo gewoon nergens op ..

- houten cybermen, really?
- de daleks knal je dus zo uit de lucht met een beetje goed gemikte regeneration beam
- de doctor verzint altijd een slimme oplossing, nu blijft ie gewoon een paar honderd jaar ergens zitten?
- De Time Lords doen dus honderden jaren niks vanuit hun pocket universe dan wachten, en als Clara lief huilend wat vraagt komen ze er ineens aanzetten?
- right, the Silence are the good guys now...

Ik weet niet, gewoon teveel losse eindjes uit de afgelopen jaren lopen stuffen zoals ik al zei, daardoor werd het verhaal van de special wat vergeten vond ik. Een uur voor Doctor vindt een planeet, doctor blijft paar honderd jaar op planeet, doctor regenerate op planeet :{

En nu gewoon 8 maanden wachten op Capaldi ;(
-Hout is juist waardeloos voor de sonic schroevendraaier.
-Voordat de nieuwe regeneratieve set in gebruik kan worden genomen,moet eerst wel een reset/reboot worden gedaan(komt dat niet bekend voor??)
-Niet goed opgelet zeker wat die zei?Hij kon niet meer regenereren,vanwege War Doctor en Meta-crisis Doctor.Bovendien beschermde hij niet alleen Trenzalore,tegelijkertijd ook Gallifrey.
-Nee(zie mijn reactie op SiGNe hieronder)
-De Papal Mainframe is een religieuze orde maar geen ras,bedoeld om ervoor te zorgen dat de Dokter de oudste vraag nooit moet beantwoorden en de tijdlijnen intact houden.De Silents daarentegen zijn genetisch gemanipuleerd om iedereen te laten vergeten die een bekentenis heeft afgelegd(i.e ze zijn "priesters"),het was juist de Kovarian Sector afsplitsing(Silence) die alles heeft verneukt(ontploffing van de Tardis om voorkomen dat de Dokter naar Trenzalore zal gaan en dus de cracks veroorzaken, "psychopaat" River Song,onvruchtbaar maken van Amy Pond).

Moffat heeft dus alle losse eindjes van 11th Doctor teneur zowat opgelost en beantwoord(dus ook alle 50th Anniversary specials).

quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 14:39 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Mjah, gewoon allemaal net iets teveel "deus ex machina" werk van Moffat deze keer naar mijn smaak :)

Maar mooi dat jullie hem wel supertof vonden ;)
Welke deus ex machina?in The Time of The Doctor?Ik lees het overal in reacties op reddit,io9,4chan etc etc!!

Net als veel mensen heb je zeker nooit Classic Who naar gekeken vooral The Deadly Assassin(1976 serial,12 regeneraties is de maximaal die is vastgesteld als regel, door Rassilon zelf als 1ste Lord/Lady President en 1 van de TL stichters en daarna de High Council) en The Five Doctors(1983 special,alleen de High Council kan je een nieuwe regeneratieve set geven,bevestigd door de Master zelf in The Sound of Drums) blijkbaar. :')

quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 13:56 schreef SiGNe het volgende:
Je kanje wel afvragen waarom de Time Lords een bericht coderen, zeker als de vraag, "Doctor Who?", vrij simpel is en niet echt iets om geheim te houden.
Afgezien dat ze willen verbergen dat het bericht van Galifrey komt.

Ik vroeg me ook af of het wel een vraag was.. "Silence will fall when the question is asked."
De Time Lords weten ook wie de Doctor is en hoeven dus niet de vraag "Dokter wie?" te stellen..
Was het niet een noodkreet van de Time Lords? En zou het dan niet gewoon "Doctor!" moeten wezen?
Ze weten allang wie en waar de Dokter is natuurlijk,alleen ze moesten wel de juiste universum (DW main universe dus)hebben om veilig terug te keren.Aangezien ze vast zitten in een pocket universe,de echte (geboorte)naam van de Dokter is de antwoord op hun vraag als bevestiging(via truth field op Trenzalore).

En dat kon alleen door via de verzwakte littekens van de cracks(de Time Lords/Ladies hebben dus NIET de cracks veroorzaakt),een gecodeerde bericht((Doctor... who?) te sturen door tijd en ruimte die zowat iedereen tegenkwam.

Niet lang daarna werd Trenzalore een bezet en strijd plek(planeet was natuurlijk sterkste bron van codebericht),omdat men bang was de Tijd Oorlog(i.e Last Great Time War) opnieuw zou beginnen als de Dokter antwoord ging geven en Gallifrey weer terug was in de main universe .Dat is ook de reden waarom de Papal Mainframe als eerste aankwam en een schild rondom de planeet zette zodat geen enkele schip makkelijk kon landen.

De Dokter kon zijn eigen toekomst niet meer veranderen(dat wilde Tasha Lem ook),omdat hij geen energie had voor regeneratie(3 eeuwen vechten!! en Trenzalore+Gallifrey beschermen) en dus letterlijk dood zou zijn(zoals gemeld in The Name of The Doctor).Bovendien hadden de Daleks hun kennis over hem hersteld,mede door Tasha Lem zelf.

Clara verklaringen tegenover de Time Lords/Ladies: "listen to me you lot...listen,help him,help him change the future,do it,do something!" en "His name is the Doctor! All the name he needs, everything you need to know about him, and if you love him, and you should, help him!",was genoeg voor de High Council(de enigen die het kunnen doen,wie is nu de Lord/Lady President dan?) om de Dokter te helpen door hem een nieuwe regeneratieve set te geven(een riante beloning van 12x,conform volgens de regels natuurlijk *cue This is Gallifrey theme* ).geen vage deus ex machina dus.

In de ogen van de elite(en waarschijnlijk iedereen op Gallifrey) is de Dokter een mad fool en onberekenbaar(ook uniek),maar wel heel cruciaal voor hun eigen voortbestaan/macht(vanwege hun eigen vastgestelde non-interference policy). Niet de eerste keer natuurlijk dat dit gebeurd,want het gaat zelfs terug naar The Three Doctors serial(toen werd heel Gallifrey gegijzeld door Omega,die vastzit in een anti-matter universe).Capaldi is Doctor #12(14e incarnatie). :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Blue_Panther_Ninja op 26-12-2013 18:18:01 ]
pi_134725361
Wat een episode zeg! Typisch Matt (Moffat) qua humor. Fijn hoe veel dingen uit Eleven's tijd samen kwamen (Cracks, Silence), of even langskwamen (die dans). Mooi hoe 11 verouderde, uiteindelijk wel leek op Hartnell, maar toch 'jong' zijn regenerationscène kreeg. Regenartioncycleprobleem werd goed opgelost, zonder de Timelors nu al terug te brengen, wat hopelijk nog wel gaat gebeuren. Prima afsluiter van 11, en samen met Name/Day een goede 50th. Kan niet wachten om meer te zien van Capaldi, want dat laatste stukje ging erg snel.
pi_134729262
Hoera voor Netflix *O*
Net gekeken en het is inderdaad wel verwarrend, maar dat vond ik niet storend. Mijn vriend heeft meegekeken(heeft pas 2 afleveringen gezien) en vond het ook wel leuk :)
pi_134730377
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 17:27 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Lap
Sorry hoor, maar je kan het ook te serieus nemen :{

Ik vond het gewoon niks, klaar. Ik heb alle antwoorden wel meegekregen, ik ben niet achterlijk, maar ik vond het allemaal wat 'te makkelijk' allemaal, laat ik het dan zo zeggen.

Maar goed, ik heb al gemerkt dat ik hier in de zware minderheid ben wat op zich prima is natuurlijk. Hebben er heel veel mensen wel van genoten en das alleen maar mooi :)
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  Designer donderdag 26 december 2013 @ 23:32:09 #11
266257 crew  DeZwabber
Press ZL to squid.
pi_134731210
Ik heb een handgemaakt kerstcadeautje ontvangen van een vriendin _O_

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze heeft serieus weken zitten breien _O_
🐙
  vrijdag 27 december 2013 @ 00:33:10 #12
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_134733342
Gebeurde erg veel in deze aflevering, maar uiteindelijk wel mooi bij elkaar gebracht allemaal.

Ik begrijp nog niet waarom er enerzijds door de doctor gezegd wordt dat alle vijanden niet aan durven te vallen uit angst dat de Doctor dan zijn naam vertelt, maar je vervogens wel continu ziet dat iedereen het probeert. Leek niet bepaald op de impasse waar the doctor het over had.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
pi_134733413
quote:
10s.gif Op donderdag 26 december 2013 23:32 schreef DeZwabber het volgende:
Ik heb een handgemaakt kerstcadeautje ontvangen van een vriendin _O_

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze heeft serieus weken zitten breien _O_
Gaaaaaaaaaaaf. :o
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
pi_134733851
Kheb nu ongeveer alle dr who afleveringen gezien op netflix en zie nu tochwood op de Amerikaanse versie. Is dit wat?
  Designer vrijdag 27 december 2013 @ 01:05:42 #15
266257 crew  DeZwabber
Press ZL to squid.
pi_134734098
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 00:52 schreef Vinture het volgende:
Kheb nu ongeveer alle dr who afleveringen gezien op netflix en zie nu tochwood op de Amerikaanse versie. Is dit wat?
Torchwood is tof. Standalone serie met cpt Jack Harkness.
🐙
pi_134736093
http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-25518352
http://www.reddit.com/r/d(...)ial_the_time_of_the/(bijna 4000 reacties!!)

quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 23:08 schreef The_BoezelaaR het volgende:

[..]

Sorry hoor, maar je kan het ook te serieus nemen :{

Ik vond het gewoon niks, klaar. Ik heb alle antwoorden wel meegekregen, ik ben niet achterlijk, maar ik vond het allemaal wat 'te makkelijk' allemaal, laat ik het dan zo zeggen.

Maar goed, ik heb al gemerkt dat ik hier in de zware minderheid ben wat op zich prima is natuurlijk. Hebben er heel veel mensen wel van genoten en das alleen maar mooi :)
Ik te serieus nemen?Het is simpelweg opletten en bekend zijn met de lore(o.a tv,audios en novels),dat doet Moffat ook als schrijver.Heel wat mensen hebben te hoge verwachtingen(Hollywood style),dat is goed te merken aan de reacties. _O-

Maar kijk dan de serie niet( je bent niet de enige),als constant alles makkelijk uitgelegd moet worden alsof je 5 bent. Want volgens jou(en voornamelijk non-fans) redenaties moet de serie maar gecanceld worden omdat het te idioot/onbegrijpelijk/troep etc is voor iedereen(en een "children show"). 8)7 :')

I rest my case :+

[ Bericht 4% gewijzigd door Blue_Panther_Ninja op 27-12-2013 07:44:55 ]
  vrijdag 27 december 2013 @ 08:02:22 #17
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_134736737
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 23:08 schreef The_BoezelaaR het volgende:

[..]

Sorry hoor, maar je kan het ook te serieus nemen :{

Ik vond het gewoon niks, klaar. Ik heb alle antwoorden wel meegekregen, ik ben niet achterlijk, maar ik vond het allemaal wat 'te makkelijk' allemaal, laat ik het dan zo zeggen.

Maar goed, ik heb al gemerkt dat ik hier in de zware minderheid ben wat op zich prima is natuurlijk. Hebben er heel veel mensen wel van genoten en das alleen maar mooi :)
Ik vond het eigenlijk wel knap, hoe alle verhaallijnen toch nog afgesloten werden. Ik had mij er al bij neergelegd dat we nooit zouden weten wie precies om welke reden de TARDIS opgeblazen had.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_134736750
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 23:08 schreef The_BoezelaaR het volgende:

[..]

Sorry hoor, maar je kan het ook te serieus nemen :{

Ik vond het gewoon niks, klaar. Ik heb alle antwoorden wel meegekregen, ik ben niet achterlijk, maar ik vond het allemaal wat 'te makkelijk' allemaal, laat ik het dan zo zeggen.

Maar goed, ik heb al gemerkt dat ik hier in de zware minderheid ben wat op zich prima is natuurlijk. Hebben er heel veel mensen wel van genoten en das alleen maar mooi :)
Check de hoeveelheid smilies die ie altijd post, met de serieusheid valt het wel mee.
"...while I'm supposed to marry her brother, a renowned pillow biter." Cersei Lannister
"Float like a butterfly, sting like a bee, look ridiculous." Rory the Roman
"It's smaller on the outside." Clara Oswin Oswald
  vrijdag 27 december 2013 @ 08:14:12 #19
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_134736790
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_134737035
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 december 2013 08:02 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

Ik vond het eigenlijk wel knap, hoe alle verhaallijnen toch nog afgesloten werden. Ik had mij er al bij neergelegd dat we nooit zouden weten wie precies om welke reden de TARDIS opgeblazen had.
Dat was toch al bekend in serie 5??

quote:
2s.gif Op vrijdag 27 december 2013 08:05 schreef WheeleE het volgende:

[..]

Check de hoeveelheid smilies die ie altijd post, met de serieusheid valt het wel mee.
Altijd?

http://tvtropes.org/pmwik(...)outShowsYouDontWatch
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 27 december 2013 @ 09:19:20 #21
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_134737315
Gisteravond gekeken, en genoten. Beetje snel soms, maar an sich heeft Blue Panter Ninja een punt, alles heeft een precedent in de serie, het is Deus Ex Machina, maar wel Doctor Who Deus Ex Machina.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_134737401
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 17:27 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

Clara verklaringen tegenover de Time Lords/Ladies: "listen to me you lot...listen,help him,help him change the future,do it,do something!" en "His name is the Doctor! All the name he needs, everything you need to know about him, and if you love him, and you should, help him!",was genoeg voor de High Council(de enigen die het kunnen doen,wie is nu de Lord/Lady President dan?) om de Dokter te helpen door hem een nieuwe regeneratieve set te geven(een riante beloning van 12x,conform volgens de regels natuurlijk *cue This is Gallifrey theme* ).geen vage deus ex machina dus.
Al zou je dan toch mogen verwachten dat ze stapjes nemen om terug te keren ;)
Al kan ik mij voorstellen dat je je planeet niet midden in een Dalek oorlogsvloot laat verschijnen.
Maar dat is mijn aanstootgevende mening.
pi_134737432
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 09:19 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Gisteravond gekeken, en genoten. Beetje snel soms, maar an sich heeft Blue Panter Ninja een punt, alles heeft een precedent in de serie, het is Deus Ex Machina, maar wel Doctor Who Deus Ex Machina.
Ik zou het niet eens echt en Deus Ex Machina willen noemen. Alles volgt logisch uit eerdere gebeurtenissen of verklaringen uit de serie.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_134737717
quote:
Gast, doe eens niet zo. Doctor Who is bij uitstek een show met een divers publiek.
Ik heb echt niks zinnigs te zeggen, behalve iets over je penis aan de rand van een blikje snijden.
  vrijdag 27 december 2013 @ 09:56:21 #25
412661 brooklyndodger
Irritatie verhogend kritisch
pi_134737806
De grote vraag is hoe lang Clara nog in de serie blijft, er werd al verdacht veel gehint dat ze werd achter gelaten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')