Ik vraag om goede champagnequote:
Nee het is uiteraard om te drinkenquote:Op maandag 23 december 2013 20:44 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
als je het gaat rondspuiten is dat toch geen vereiste. Als je het zou drinken wel.... ;-)
Champagne hoort er nou eenmaal bij.quote:Op maandag 23 december 2013 21:06 schreef Oceanonix het volgende:
Dan zou ik niet voor champagne gaan maar voor prosecco of cava. Lekkerder en een stuk leuker voor de portemonnee.
Zeker. Champagne is duur en overrated. GOede cava is stukken lekkerder, prosecco is inmiddels ook helemaal in en dus duurder, maar mits de juist ook echt prima.quote:Op maandag 23 december 2013 21:09 schreef golfer het volgende:
Cava van de Hema is beter en lekkerder dan dure champagne.
Vele keuzes en afhankelijk van je smaak en wat je te besteden hebt.quote:Op maandag 23 december 2013 20:56 schreef MoneyTalks het volgende:
Nee het is uiteraard om te drinken
Droog, max 35 euroquote:Op dinsdag 24 december 2013 12:45 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Vele keuzes en afhankelijk van je smaak en wat je te besteden hebt.
Dus...wat zoek je en kom niet aan met algemene kreten als "een goede champagne"want daar hebben we niets aan.Dus:
• Houd je van droog?
• Houd je van zuur?
• Houd je van zoet?
Fles:
• Mag het maximaal 10 euro kosten
• Mag het maximaal 50 euro kosten
• Mag het maximaal 100 euro kosten
Bij de blinde proeverijen zoals ik die voorstel komt een Riesling Sekt altijd bovenin de score en hele dure champagnes helemaal onderaan.quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:07 schreef tjoptjop het volgende:
Ik vind het altijd zo zonde om dure schuimwijn te gebruiken bij oud & nieuw. Hier is het meestal feest dus iedereen zit al aan het bier en de vette happen komen ook de gehele avond voorbij (oliebollen, bitterballen e.d.). Gaat puur om het idee van sprankelende wijn, niemand boeit de smaak wat op dat moment.
Hier dus meestal gewoon een simpele cava of sekt van iets van ¤7/fles. Qua smaak niks mis mee overigens, want om nou bocht te serveren is ook weer zo
Laten we eerlijk zijn, de standaard Moet, Piper-Heidsick, Pommery e.d. is ook niks bijzonders (en dat voor ¤40/flesquote:Op dinsdag 24 december 2013 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij de blinde proeverijen zoals ik die voorstel komt een Riesling Sekt altijd bovenin de score en hele dure champagnes helemaal onderaan.
Als mensen niet weten wat ze drinken vinden ze champagne helemaal niet lekker
Heb menig zeer dure champagne gedronken, maar ik vind een goede sekt of Cava gewoon lekkerder. Goede cava en Sekt is trouwens in NL ook lastig, Goede Cava wordt je in Spanje mee doodgegooid. Kwam er daar achter dat Freixenet niet alleen maar zoete kapsterstroep is, maar ook echt zalige droge welsmakende cava heeft.quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:12 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Laten we eerlijk zijn, de standaard Moet, Piper-Heidsick, Pommery e.d. is ook niks bijzonders (en dat voor ¤40/fles). Er zijn best lekkere champagnes hoor, alleen zijn die vaak of nog duurder, of lastig aan te komen.
Qua schuimwijn drink ik zelf het meeste cava of sekt. Prosecco ben ik niet zo dol op (nog nooit echt een lekkere gehad)
Ik heb je comments in andere topics inderdaad gelezenquote:Op dinsdag 24 december 2013 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb menig zeer dure champagne gedronken, maar ik vind een goede sekt of Cava gewoon lekkerder. Goede cava en Sekt is trouwens in NL ook lastig, Goede Cava wordt je in Spanje mee doodgegooid. Kwam er daar achter dat Freixenet niet alleen maar zoete kapsterstroep is, maar ook echt zalige droge welsmakende cava heeft.
Heb drie flessen Furst von Metternich voor de kerst, heerlijk, eerste flesje gister even gedronken. In de aanbieding voor 5,49 bij de dorpssuper. Heb verder nog wat Riesling sekt van een kleine wijnboer via via gekregen en nog een grote (2,5 Liter) fles Cava staan voor oud en nieuw
Nee, bubbels horen bij oud-en-nieuw. En dat kunnen dus best veel lekkere bubbels zijn dan champagne. Goeie sekt,een goede cava of een cremant de bourgogne.quote:Op woensdag 25 december 2013 01:16 schreef MoneyTalks het volgende:
Champagne hoort gewoon bij oud&nieuw, vandaar dat ik toch echt voor champie ga.
Jij denkt zeker ook dat een diamant bij een verloving hoort?quote:Op woensdag 25 december 2013 01:16 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Ik heb je comments in andere topics inderdaad gelezen
Champagne hoort gewoon bij oud&nieuw, vandaar dat ik toch echt voor champie ga.
Geen idee, nooit zo in verdiept! Kan je me er meer over uitleggen?quote:Op woensdag 25 december 2013 03:59 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Jij denkt zeker ook dat een diamant bij een verloving hoort?
Neeh, das met Thanksgiving!quote:
En laat ik nou net niet van droog houden. Daarbij ben ik nog nooit in zowel Spanje als in Nederland een goede en lekkere cava tegengekomen en waag mij er dan ook niet meer aan, want elke keer teleurgesteld worden na het zoveelste oppeppende verhaaltje - "oh maar mijnheer/Seńor.. deze vind u echt lekker."- ben ik er wel klaar mee.quote:Op dinsdag 24 december 2013 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb menig zeer dure champagne gedronken, maar ik vind een goede sekt of Cava gewoon lekkerder. Goede cava en Sekt is trouwens in NL ook lastig, Goede Cava wordt je in Spanje mee doodgegooid. Kwam er daar achter dat Freixenet niet alleen maar zoete kapsterstroep is, maar ook echt zalige droge welsmakende cava heeft.
Geprobeerd eerst genoemde en kan mij toch niet bekoren.quote:Heb drie flessen Furst von Metternich voor de kerst, heerlijk, eerste flesje gister even gedronken. In de aanbieding voor 5,49 bij de dorpssuper. Heb verder nog wat Riesling sekt van een kleine wijnboer via via gekregen en nog een grote (2,5 Liter) fles Cava staan voor oud en nieuw
Je product (succesvol) koppelen aan een bepaalde gebeurtenis.quote:Op woensdag 25 december 2013 12:42 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Geen idee, nooit zo in verdiept! Kan je me er meer over uitleggen?
Moscato d'Asti of Asti spumante misschien wat voor je?quote:Op woensdag 25 december 2013 12:58 schreef Iwanius het volgende:
[..]
En laat ik nou net niet van droog houden. Daarbij ben ik nog nooit in zowel Spanje als in Nederland een goede en lekkere cava tegengekomen en waag mij er dan ook niet meer aan, want elke keer teleurgesteld worden na het zoveelste oppeppende verhaaltje - "oh maar mijnheer/Seńor.. deze vind u echt lekker."- ben ik er wel klaar mee.
Geen champagne (sorry), maar: Freixenet cordon negro is lekker.quote:
Heb 'm vanmiddag gehaald, ik houd juist wel van zoeter dus da's geen probleemquote:Op donderdag 26 december 2013 18:17 schreef Whiskers2009 het volgende:
Excuus, ik bedoelde de brut; deze dus (de seco is zoeter en daar hou ik minder van):
[ afbeelding ]
Dit dusquote:Op dinsdag 31 december 2013 01:23 schreef Ferdii het volgende:
Champagne drinkers
Altijd leuk van doe gasten op mijn werk te zien die percee champagne moeten hebben maar geen idee hebben wat ze drinken of wat het verschil is met een cremant of een cava. Wil je een goede bubbel voor een mooie prijs? Pak dan de freixenet Elysium brut of een cremant de Bourgogne.
Zeker de cremant betaal je gemiddeld rond de 10 piek voor en heb je een mousserende wijn gemaakt volgens de methode traditional (zoals champagne) met de zelfde terroir zoals champagne alleen dan voor een derde van de prijs.
Champagne is alleen maar bekend geworden omdat zij de eerste waren die de wet veranderde waardoor zij toevoegingen konden doen aan wijn, want de wijn uit champagne (dus zonder suiker siroop) is niet te zuipen. Niet bekend om goede wijn dus, maar om zijn goede marketing....
Een zelfrespecterendw wijnkenner blijft daar dan ook lekker weg en drinkt gelijke kwaliteit voor een veel betere prijs
Mee eens. geldt ook voor het eten. 95% kijkt alleen naar de vorm hoe e.e.a. is opgemaakt,waar men zit en is dan helemaal onder de indruk van het eten terwijl het misschien voor geen meter smaakt.quote:Op dinsdag 31 december 2013 01:23 schreef Ferdii het volgende:
Champagne drinkers
Altijd leuk van doe gasten op mijn werk te zien die percee champagne moeten hebben maar geen idee hebben wat ze drinken of wat het verschil is met een cremant of een cava.
Je eigen vooroordeel vermengen met een drogreden is lekker makkelijk want je kletst voor mij hier echt uit je nek zeker met de namen die je in eerste instantie noemt. Ik noem dit spul niet voor niets simpelweg bocht met een grote B.quote:Wil je een goede bubbel voor een mooie prijs? Pak dan de freixenet Elysium brut of een cremant de Bourgogne.Zeker de cremant betaal je gemiddeld rond de 10 piek voor en heb je een mousserende wijn gemaakt volgens de methode traditional (zoals champagne) met de zelfde terroir zoals champagne alleen dan voor een derde van de prijs.
Je vertelt mij niets nieuws. Marketing word in alle lagen van de samenleving gebruikt,zelfs door de kleine champagneboeren. Dus om nu te doen alsof het bij de door jou genoemde merken allemaal zoveel echter of puurder is als het gaat om hun prijs-kwaliteit verhouding i.v.g. de grote gerenommeerde Champagne huizen, is voor mij ongeloofwaardig.quote:Champagne is alleen maar bekend geworden omdat zij de eerste waren die de wet veranderde waardoor zij toevoegingen konden doen aan wijn, want de wijn uit champagne (dus zonder suiker siroop) is niet te zuipen. Niet bekend om goede wijn dus, maar om zijn goede marketing....
Elke echte wijnkenner laat jou reactie links liggen en neemt die niet serieus. Ik sowieso niet.quote:Een zelfrespecterendw wijnkenner blijft daar dan ook lekker weg en drinkt gelijke kwaliteit voor een veel betere prijs
Je laat je duidelijk neppen door lvmh group gezien de veuve clicquot op je kerstfoto's. Je weet dat zij enkel druiven inkopen en hun enige beZit een kelder is waar de toeristen in rondgeleid worden en een kantoorpand van waaruit de marketing geregeld wordt. Prijs kwaliteit krijg je nooit wat je zou mogen verwachten. Flesje veuve ben je zo 35 euro voor kwijt, daar kan je zoveel beters voor krijgen dan een moėtachtig champie.quote:Op woensdag 1 januari 2014 13:37 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Mee eens. geldt ook voor het eten. 95% kijkt alleen naar de vorm hoe e.e.a. is opgemaakt,waar men zit en is dan helemaal onder de indruk van het eten terwijl het misschien voor geen meter smaakt.
[..]
Je eigen vooroordeel vermengen met een drogreden is lekker makkelijk want je kletst voor mij hier echt uit je nek zeker met de namen die je in eerste instantie noemt. Ik noem dit spul niet voor niets simpelweg bocht met een grote B.
Ik geef toe dat ik vaak de bekende grote Champagne Huizen drink gewoon omdat ik weet wat ik krijg maar ik ben ook iemand die heel erg van het onbekende houdt en deze dan uitprobeer maar als jij vervolgens komt aanzetten met namen als freixenet of een cremant , die ik het in het verleden ook heb geproefd,sorry hoor maar dan neem ik je niet serieus. Was je nu aangekomen met andere namen dan had ik misschien anders gereageerd.
[..]
Je vertelt mij niets nieuws. Marketing word in alle lagen van de samenleving gebruikt,zelfs door de kleine champagneboeren. Dus om nu te doen alsof het bij de door jou genoemde merken allemaal zoveel echter of puurder is als het gaat om hun prijs-kwaliteit verhouding i.v.g. de grote gerenommeerde Champagne huizen, is voor mij ongeloofwaardig.
[..]
Elke echte wijnkenner laat jou reactie links liggen en neemt die niet serieus. Ik sowieso niet.
Tuurlijk willen we allemaal als het kan zo goedkoop mogelijk top wijnen of champagnes drinken en dat kan ook maar als jij vervolgens hier een verhaaltje neerzet en vervolgens twee namen opsomt die nou juist een algemeen beeld hebben in Nederland van een "Aldi" merk,dan begrijp je mijn reactie ook beter. En om aan te tonen dat ik echt wel als het kan voor goedkoop ga moet je de wijnen bij mijn kerstmaal van dit jaar maar eens zien. Oh ja..niet bij de groothandel gehaald in Nederland of welke zelfbenoemde wijnspecialist, maar in het land van oorsprong eerder dit jaar en dat scheelt gewoon veul geld.
Je maakt wat kilometers maar je laadt je auto lekker vol met wat kisten voor je eigen kelder.
QFTquote:Op woensdag 1 januari 2014 15:14 schreef Ferdii het volgende:
. Ik raad je aan om eens een blinde proeverij te doen om ze er achter te komen dat jouw visie op wijn (duur dus lekker) nergens op gebaseerd is.
Je leest niet goed wat iemand schrijft. Je ziet wat en ratelt vervolgens een heel verdedigend verhaal af die ik eerder aan flarden heb geschoten. Ik zeg eerder heel duidelijk vooraf dat ik vaak de bekende Champagne huizen drink en ook waarom. Nergens zeg ik dat ik nooit andere "goedkopere"champagnes drink of geprobeerd heb. Als iemand dat dus niet zegt wil dat toch niet zeggen dat hij er geen ervaring mee heeft? Misschien praat ik er juist niet over omdat ik het geprobeerd heb en er niets aan vind. En dingen die mij niet (meer )interesseren daar praat ik ook niet meer over.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:14 schreef Ferdii het volgende:
Je laat je duidelijk neppen door lvmh group gezien de veuve clicquot op je kerstfoto's. Je weet dat zij enkel druiven inkopen en hun enige beZit een kelder is waar de toeristen in rondgeleid worden en een kantoorpand van waaruit de marketing geregeld wordt. Prijs kwaliteit krijg je nooit wat je zou mogen verwachten. Flesje veuve ben je zo 35 euro voor kwijt, daar kan je zoveel beters voor krijgen dan een moėtachtig champie.
Het zal mijn echt mijn kont roesten of ik de hele lijn aan Freixenet heb geprobeerd. Als de eerste twee flessen mij niet bekoren is dat merk/huis niet aan mijn besteedt en ga ik echt geen moeite doen om de rest ook te proeven alleen maar omdat jij iemand zijn kennis over Champagnes op die grond wilt beoordelen. Wie ben jij dan? .quote:Duidelijk ken jij freixenet niet goed, zij hebben idd 2 instap bubbels voor het grote publiek (gordon negra en carta nevada) maar daarnaast nog een aantal mooie bubbels die zijn prijs zeker waard zijn. (Ongeveer 13-15 euro).
Alsof ik de tijd en moeite ga steken een heel relaas uiteen te zetten om te kunnen zien wie nu de "langste long John heeft "alias wie de meeste kennis of ervaring op wijn en champagnegebied heeft.quote:Jouw reactie op cremant is ronduit lachwekkendje gooit alles op 1 hoop, zonder daarbij de verschillen/overeenkomsten aan te kunnen geven met champagne.
En laat ik dat al gedaan hebben en geleerd hebben toen jij naar alle waarschijnlijkheid nog niet eens geboren was.quote:Ik raad je aan om eens een blinde proeverij te doen om ze er achter te komen dat jouw visie op wijn (duur dus lekker) nergens op gebaseerd is.
En waarom zou ik volgens jou een 2004 of 2006 moeten meenemen als ik nou net 2005 heb meegenomen. Leg jij dat nu eens haarfijn uit met je betweterig geklets.quote:Btw als je toch naar piemonte afreist voor een Barolo, neem dan een 2006 of 2004 mee![]()
Goh..alsof ik dat niet zou hebben gedaan. Weer zo een aanname die is weerlegt.quote:en tegenwoordig scheelt het kwa prijs niet eens zo veel veel meer. Je bent aan benzine iig een veelvoud kwijt aan extra kosten. Komt wel bij dat het natuurlijk wel leuker is om bij de boer langs te gaan om zijn wijnen te proeven
Zijn wij het er toch ergens over eens. Ik vind het een prima programma. Verrassend? Neu niet echt.quote:Erg leuk om terug te kijken: uitzending van wijn aan gort over de champagne streek. Geeft precies mijn mening weer
He he..iemand die tenminste luistert.quote:Op woensdag 1 januari 2014 17:16 schreef Bramito het volgende:
Het probleem is alleen dat als je niet van droog houdt dan vind je dit niks. Sowieso is het aanbod 90% droog.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |