Dit.quote:Op vrijdag 20 december 2013 22:02 schreef Bombvis het volgende:
Waarom niet algebraïsch doen? Leer je zelf ook nog wat van
Mag ik de opgaven zien die je hebt gekregen? Ik wil ze wel proberen op te lossen. Zonder rekanmachine.quote:Op vrijdag 20 december 2013 21:53 schreef chermenex het volgende:
Weet iemand hoe je kunt differentiëren met de Ti-84+ Texas rekenmachine?
Of hoe je een primitieve van een functie kunt laten berekenen?
Volgens mijn docent is dit mogelijk, maar weet hij zelf niet hoe.
Ik doe het even uit mijn hoofd, maar geven die dingen niet alleen maar benaderingen bij een bepaalde waarde van x, en niet een primitieve of afgeleide functie?quote:Op vrijdag 20 december 2013 22:16 schreef Novermars het volgende:
RandInt is sowieso fout, daarmee krijg je namelijk een willekeurige integer. Kijk maar even in de Ti-84+ handleiding welke argumenten functies nDeriv en fnInt nodig hebben.
De meeste algebraïsche vaardigheden zijn niet zo moeilijk als je het trucje doorhebt. Veel oefenen leidt tot inzicht en vaardigheid.quote:
Niet bij iedereen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 22:25 schreef superdrufus het volgende:
Veel oefenen leidt tot inzicht en vaardigheid.
Jup. Beetje hetzelfde dat als ze Y=3X+2 oplossen, ze wel de X kunnen geven maar de berekening niet.quote:Op vrijdag 20 december 2013 22:18 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Ik doe het even uit mijn hoofd, maar geven die dingen niet alleen maar benaderingen bij een bepaalde waarde van x, en niet een primitieve of afgeleide functie?
Je rekenmachine kan dit niet, in ieder geval niet uit zichzelf, en dat is maar goed ook, want je moet dit gewoon met pen en papier kunnen. Je zoekt eigenlijk naar een Computer Algebra Systeem (CAS) en er zijn inderdaad rekenmachines die dat aan boord hebben. Maar bij gebrek daaraan kun je ook wel bepaalde websites gebruiken om je handmatige uitwerkingen te controleren, deze bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 20 december 2013 21:53 schreef chermenex het volgende:
Weet iemand hoe je kunt differentiëren met de Ti-84+ Texas rekenmachine?
Of hoe je een primitieve van een functie kunt laten berekenen?
Volgens mijn docent is dit mogelijk, maar weet hij zelf niet hoe.
Jij wil dus valsspelen? Dan hoop ik voor jou dat jij dit niet nodig gaat hebben voor een opleiding die jij in de toekomst wil gaan volgen. Bij de bèta-opleidingen is het gebruik van een grafisch rekenmachientje zeer terecht niet toegestaan, precies om deze reden, om te garanderen dat mensen tot op enig niveau dit (differentiëren, integreren, afleiden) beheersen. Als jij daarvoor steeds het grafisch rekenmachientje gebruikt dan leer je niet alleen om het zelf te doen (waarmee je jezelf en anderen voor de gek houdt) maar je ontwikkelt ook geen inzicht waardoor je straks niet met formules gaat kunnen werken. Dat hoeft niet per se een probleem te zijn maar als je voor bepaalde opleidingen kiest dan gaat de consequentie zijn dat je ofwel een negatief BSA krijgt ofwel een jaar lang flink aan de bak moet om de schade te herstellen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 22:14 schreef chermenex het volgende:
@DefinitionX Het is niet voor opgaven, maar voor een toets die ik over 2/3 weken heb waarbij je ook dat soort dingen moet berekenen.
D'uh, dat is omdat jij niet (genoeg) oefent. Denk jij dat het andere mensen wel komt aanwaaien? Oefen en je zal het wel leren.quote:@Bombvis Omdat het mij niet lukt om dat soort dingen algebraïsch op te lossen
Dat is waar maar dan mis je blijkbaar wat 'talent' voor dat vak. Beter een ander vak kiezen dan.quote:
Deze vraag was voor een toets uit het 2e jaar van een bèta opleiding waarbij een grafische rekenmachine was toegestaanquote:Op zaterdag 21 december 2013 23:07 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Jij wil dus valsspelen? Dan hoop ik voor jou dat jij dit niet nodig gaat hebben voor een opleiding die jij in de toekomst wil gaan volgen. Bij de bèta-opleidingen is het gebruik van een grafisch rekenmachientje zeer terecht niet toegestaan, precies om deze reden, om te garanderen dat mensen tot op enig niveau dit (differentiëren, integreren, afleiden) beheersen. Als jij daarvoor steeds het grafisch rekenmachientje gebruikt dan leer je niet alleen om het zelf te doen (waarmee je jezelf en anderen voor de gek houdt) maar je ontwikkelt ook geen inzicht waardoor je straks niet met formules gaat kunnen werken. Dat hoeft niet per se een probleem te zijn maar als je voor bepaalde opleidingen kiest dan gaat de consequentie zijn dat je ofwel een negatief BSA krijgt ofwel een jaar lang flink aan de bak moet om de schade te herstellen.
[..]
Nee het is heel logisch, 30 en 10 hebben namelijk samen 4 cijfers, dus maakt mijn hoofd er 3000 vanquote:Op maandag 26 mei 2014 23:14 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Een nulletje extra schrijven heeft niets met rekenen te maken, een nul teveel schrijven is een onnozele slordigheidsfout (no offense, ik heb zelf wel eens een blackout gehad), voor hetzelfde geld druk je op je rekenmachientje op het verkeerde knopje.
Als dat hoofd van jou zich nou eens zou realiseren dat vermenigvuldigen met 10n betekent dat de komma n plaatsen naar rechts opschuift en dat vermenigvuldigen met 10−n betekent dat de komma n plaatsen naar links opschuift, dan doe je het nooit meer fout. Ook niet zonder rekenmachine. Wat zeg ik? Dan doe je het juist zonder rekenmachine nooit meer fout.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 13:06 schreef Schaapje96 het volgende:
[..]
Nee het is heel logisch, 30 en 10 hebben namelijk samen 4 cijfers, dus maakt mijn hoofd er 3000 vanMet een rekenmachine lukt het wel, want dat is even goed (na)kijken en overpennen. Net als dat 5*10^-3 bij mij altijd fout gaat zonder rekenmachine. Ik kan gewoon niet rekenen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |