abonnement Unibet Coolblue
pi_153583855
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  maandag 6 juli 2015 @ 13:12:11 #102
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_154111870


Over de langverwachte Earson ER-160 werd al tijden op de verschillende China gerelateerde forums gesproken. Natuurlijk omdat zijn broertje van Earson de ER-151 een echte bang voor buck knaller was, en nog steeds is. Daarom moest ik deze speaker ook krijgen, en natuurlijk voor iedereen reviewen om nou maar te bepalen of dit de nieuwe must-have wordt.

De speaker heb ik nu al een paar weken binnen en al veel gebruikt. Binnen maar natuurlijk ook buiten, onder andere bij verschillende BBQ sessies (die iedereen wel gehad zal hebben met dit weer). Hierbij kwamen verschillende features van de ER-160 goed van pas t.o.v. zijn broertje.


De speaker komt in een stevige doos, niet meer zo flashy als de ER-150, maar meer in de Xiaomi stijl. Dus een relatief eenvoudige doos met weinig opdruk behalve wat Chinese tekens en een Mammoet. Want dit is volgens Earson een ”Mammoet speaker”. Wat dat ook moge inhouden.



De speaker wordt geleverd met een 3,5mm naar 3,5mm kabel, om direct op de Aux poort van je telefoon of andere audiobron je boxje aan te sluiten. Deze kabel is ongeveer 80cm en voelt stevig aan, ook de aansluitingen zijn stevig en zouden dus wel even mee moeten gaan. De andere kabel die bijgeleverd wordt is de oplaad kabel, zoals we inmiddels wel gewend zijn van dit soort portables is dit een Micro-USB kabel (van ongeveer 80cm). Compatible met ongeveer al je opladers thuis dus, handig!
Daarnaast zit er nog een handleiding bij, volledig in het Chinees met enkele niet al te duidelijke plaatjes. Hier heb je dus niet veel aan.

Overigens heb ik een donkergrijze speaker, maar hij is volgens de site van Earson ook te krijgen in: “Militaire groen, Tibet blauw, zonsondergang oranje”. Voor ieder wat wils laten we het maar noemen. De belangrijkste functies van de ER-160 zijn de ingebouwde batterij, Bluetooth, Aux en Micro-SD playback opties.
Er-160 Specificaties:
• Afmetingen: L167 * B67 * H59mm
• Gewicht: 0,32kg
• Maat van de doos: L198 * B95 * H86mm
• Gewicht van de doos: 0.52kg
• Aansluitingen: Aux, Bluetooth, TF-card (micro-SD) en Mico-USB (voor stroom)
• Bluetooth: 2.1
• Capaciteit van de batterij: 1500mAh
• Maximaal volume werktijd: ongeveer 2,5 uur
• Batterijtype: Lithium accu

• Luidspreker Specificaties: 40mm 4Ω 5Wx2
• Frequentierespons: 40Hz ~ 18KHz
• SNR: ≥ 65 dB


Met zijn afmetingen van L167 * B67 * H59mm en gewicht van ongeveer 300g is deze speaker zeker nog wel portable te noemen. Ja hij is een stukje groter en zwaarder dan de ER-151, maar hij kan nog prima in je rugzak of mee in je hand.
De ER-160 is bijna volledig van plastic met een rubber-achtige feel. Voor de speaker openingen zit een metalen roostertje met daarachter waarschijnlijk weer een kunststof membraam (voor waterdichtheid). Er zit nog een metalen lus aan de speaker waar standaard een bijgeleverde Karabijnhaak doorheen kan.
Aan het ene uiteinde zitten achter een rubber afsluitklep alle aansluitingen (Micro-SD, Micro-USB en Aux), aan de andere kant zit een draaischijf voor volume, maar deze is ook in te drukken voor start/pauze. Deze schijf voelt niet super stevig aan, maar hij lijkt het voorlopig gewoon nog te doen. Aan de bovenkant zitten onder het plastic enkele druk knoppen, onder andere voor het wisselen van modes, volgende/vorig nummer en een Bluetooth connectie knop. Naast deze knoppen zitten enkele LED-Indicators voor Bleutooth, mode en batterij status.

In zijn geheel voelt de speaker super stevig en robuust aan, op de volume-draai knop na dus. Hij lijkt dus prima stoot en val vast te zijn. Daarnaast is volgens Earson deze speaker weer net zo waterproof als de ER-151. Dit heb ik persoonlijk niet getest, maar ik ga ervan uit dat dit gewoon klopt (er zijn op Youtube verschillende water-torture tests van de ER-160 te vinden). Het enige grote nadeel van de speaker in combinatie met water is de afsluitklep van de aansluit openingen. Dit rondje is erg lastig goed in de opening te sluiten zodat hij goed vast zit, dus meestal staat hij een beetje open als je hem ‘gewoon’ dicht duwt.




Als je de speaker aanzet, door enkele seconden op de “mode” knop te drukken hoor je een luide “BLUTOOTH MODE”. Dit gebeurt volgens mij op vol volume, en vind ik redelijk storend. De rest van de speaker werkt allemaal redelijk intuïtief. Zo zijn de pijltjes naar boven en beneden voor het wisselen van nummer, is de “M” voor het wisselen van modes, de M voor Modes en aan het uiteinde het ‘play’ driehoekje voor het starten en stoppen. Volume aanpassen gaat het de draaiknop aan het uiteinde, redelijk simpel maar niet altijd even vloeiend.
Voor het wisselen van input modes moet de “M” knop ingedrukt worden, hierbij hoor je elke keer de (Engelse) stem van Truus die de modes luidkeels uitroept. Dit had van mij wel wat anders gemogen. Mjah, ’t werkt…
Voor het afspelen van muziek via de Micro-SD kaart moet je MP3tjes op een kaartje zetten en gaan, tenminste dat dacht ik. Een uur kloten en proberen later kwam ik er achter dat je even moet zorgen dat je kaartje FAT geformatteerd is. Anders wordt je kaartje niet herkend, en kan je dus ook niet naar de TF-Card playback modus! Maar als dat eenmaal is gedaan werkt het perfect, het zei wel dat je als je de speaker aan-uit zet weer bij nummer één start.





In het volgende stuk ga ik de vergelijking aan tussen de twee broertjes van Earson. De ER-151 van ongeveer 26 euro en de ER-160 van ongeveer 46 euro.

Qua formaat is de ER-160 duidelijk de grotere broer. In zowel omvang als lengte is hij een paar cm groter. Hij is ook een slagje zwaarder en voelt daardoor in de hand ook wat robuuster aan.
Of je de een nou mooier vind dan de ander is een kwestie van smaak, maar de ER-160 ziet er naar mijn mening gewoon een stukje mooier uit. De afwerking en details is net wat meer over nagedacht.

Qua geluid verschillen de twee broertjes zowel in volume als in sound singature behoorlijk. De ER-151 heeft twee speakers van elk 2 watt, zijn grotere broer doet het met twee speakers van 5 watt. Dit is zeker te merken in volume. Bij vol volume binnen wil je niet naast de speaker staan omdat de muziek gewoonweg te hard kan dan. Buiten met een beetje wind is het extra volume wel echt handig. Qua sound signature stond de ER-151 bekend om zijn redelijke bas heavy sound. Iets wat je vaak hoort over kleinere speakers, door de bas extra aan te zetten lijkt de speaker harder te kunnen. Door het sterk toegenomen wattage van de ER-160 lijkt Earson ervoor gekozen hebben om die bas boos niet echt meer nodig te hebben. Dus de soundsignature is een stuk gebalanceerder.




Overall heb ik op de speaker qua gebruik weinig aan te merken op de twee puntjes van het SD kaartje en afsluitklepje aan het uiteinde na dan. Het volume van de ER-160 is goed, en de geluidskwaliteit prima. Op batterij gaat hij ongeveer 3+ uur mee wat voor mij meestal wel voldoende is.
Concluderend kan ik zeggen dat de Earson ER-160 wel weer echt een slagje beter is qua volume en features dan de ER-151. En dus in het landschap van Vhina-bluetooth speakers een verrijking is. Onder andere de sd-kaart slot is echt wel een handige feature. Of hij de prijs waard is, tja dat is lastig te zeggen. Voor mij is het wel echt een verbetering, waar ik vroeger twee ER-151 met splitter mee nam, heb ik nu gewoon een ER-160 mee.

Ik heb mijn ER-160 via Tinydeal gehaald. Prima snelle shipping en goede prijs.

Voor meer informatie kan je ook nog even een kijkje nemen op de site van Earson-audio zelf. Maar wel de Chinese tak, want op de Engelse website staat hij (nog) niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door tokko1 op 06-07-2015 17:06:22 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  donderdag 9 juli 2015 @ 14:25:33 #103
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_154197714


Elephone doet alweer een tijdje mee in het Chinese telefoons circus (sinds 2006) met soms positieve en soms negatieve resultaten. In deze review ga ik het hebben over de Elephone S2, een mid-range telefoon met als selling point de ‘glamorous feeling’. Qua specs heeft hij wat een gemiddelde China phone heeft zoals android, dual-sim, GPS, Wifi en een 5” inch scherm.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Het glamorous feeling begint al een beetje bij het unboxen. Want de Elephone komt in een goed uitziende doos. Aan de zijkant van de doos zit een touwtje om de binnen doos uit de buitendoos te laten schuiven. Dit hebben ze wel leuk gedaan. Het geeft bij de unboxing echt een luxe gevoel.
In de doos vind je een witte USB oplader met kabel, een quick start guide, een doorzichtige cover, een sim-tray tooltje en twee extra screen protectors.
Leuk aan de screenprotectors is dat op het buitenste folie ook meteen de knop aanduiding staat. Dus waar de volume knopjes zitten en power etc. Slimme combinatie die ik nog niet vaak gezien heb.
De telefoon komt volledig opgeladen aan, dus je kan meteen aan de slag met het instellen van Android en je eigen apps.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


De S2 heeft voor een China phone een toch best een bijzonder uiterlijk. Deze uiterlijke kenmerken krijgt hij door drie aspecten. Een aspect is dat de telefoon aan de voor en achterkant volledig uit glas bestaat. Dit glas ligt iets verdiept zodat de opstaande randjes het glas beschermen. Het tweede aspect is de metaal/kunststof rand. De kunststof beschermt het scherm waar het metaal voor een degelijk gevoel en chique uiterlijk zorgt. En ten derde is het glas aan de achterkant zo afgewerkt dat er een soort schittering ontstaat in de vorm van driehoekige vlakken. Kijk je vanuit een andere hoek, dan zie je dus andere vlakken oplichten. Dit geeft echt een unieke uitstraling aan de telefoon. Dit kan je onder andere zien in het promo filmpje wat ze hebben hier.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Qua algehele bouwkwaliteit lijkt het wel goed te zitten met deze Elephone. Als je de telefoon probeert te buigen geeft deze nauwelijks mee, ook de naden zijn goed afgewerkt er zit geen merkbare ruimte tussen het scherm en de behuizing bijvoorbeeld. Nadelen van het ontwerp zijn onder andere dat de batterij niet te vervangen is en er op het glas snel vette vingers zichtbaar zijn.
Om de telefoon extra te beschermen levert Elephone standaard een transparante flexibele hoes mee die je over de achter en zijkant van de telefoon kan bevestigen. De hoes is leuk voor dagelijks gebruik, maar doet wel echt afbreuk aan het uiterlijk. De glinsteringen van de achterkant zijn bijvoorbeeld een stuk minder zichtbaar en te telefoon wordt toch eer twee mm dikker.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Specificaties van de Elephone:
• Maten: 143*70*6.8mm
• CPU:MT6735p
• GPU:ARM Mali-T720
• RAM:2GB
• Geheugen: 16GB
• Scherm: 5.0" 1280*720 pixels PPI=294
• Batterij: 2100mAh Li-POL
• Besturingssysteem: Android 5.1
• Camera: Achter 13.0 MP, voor 2.0MP
• SIM kaarten: Twee simkaarten (micro sim)
• Bluetooth: 4.0
• Positie: GPS,A-GPS
• Netwerk: FDD/WCDMA/GSM (FDD-LTE: banden 800/1800/2100/2600)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Qua prestaties verwacht ik niet enorm veel van de S2. Hij wordt aangedreven door de Mediatek MT6735p die we de afgelopen tijd al in heel veel andere China phones gezien hebben. De 1GHz Quad-core processor met 64-bit architectuur is ruim genoeg om lekker te kunnen surfen, een HD filmpje te kijken en af en toe een beetje te gamen. Maar verwacht er niet van dat je de aller nieuwste mobiele games vloeiend mee kan draaien.
Dit komt onder andere doordat ze volgens mij wel meer moeite gestopt hebben in de software vloeiend te laten draaien. De (ongeveer) stock android 5.1 Lollipop doet het erg vloeiend, ik heb geen merkbare stotteringen ondervonden de laatste tijd. Er wordt een Elephone ‘service’ app meegleverd die je door kan sturen naar de website en waar je feedback achter kan laten. Maar dat is eigenlijk ook alle ‘bloatware’ die er meegeleverd wordt.
Als je gaat benchmarken zie je vergelijkbare scores met andere telefoons in dit budget. Omdat veel andere fabrieken eigenlijk bijna identieke hardware set-ups gebruiken. Maar het zijn nog steeds prima scores en vergelijkbaar met scores van westerse telefoons die toch echt een slag duurder zijn.

Benchmarks:
• Antutu: 19480
• Geekbench: 460 (singel core), 1294 (multi core)
• Vellamo: 1629 (Browser), 1184 (multi core)
• Quadrant: 8981
• Ice storm extreme: 2001

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
• Scherm
Het scherm is met zijn 720P op 5 inch en dus een pixel per inch (PPI) van 294 prima scherp te noemen. Het is geen retina scherm, maar je zult toch echt wel je best moeten doen om de losse pixels te kunnen onderscheiden. Qua kleurweergave kan hij zich meten met veel andere telefoons en hier valt niets op aan te merken.
Doordat het scherm erg spiegelt kan het lastig zijn om onder een grote hoek goed het scherm te zien, dus dat is wel een minpuntje. Maar daar tegenover staat dat het scherm wel lekker fel kan, dus in de zon als je er recht tegenaan kijkt goed af te lezen is. Als je ‘s nachts je scherm wilt dimmen kan dit ook tot een redelijk laag niveau.

• Accu
De ingebouwde accu is van het type Li-POL en heeft een vermogen van 2100mAh. Dit is echt een minpuntje van de telefoon. Als je de telefoon normaal gebruikt red je het einde van de dag nog steeds prima. Maar ik had graag een wat grotere batterij gezien om die twee of drie dagen ook te kunnen redden. Ze hebben hier duidelijk gekozen voor wat meer design dan batterij.

• Camera
De 12.0 MP camera achter is prima te gebruiken voor daglicht foto’s. Er is genoeg detail in de foto’s en ook de kleurweergave doet hij prima. Ga je naar wat donkerdere situaties dan merk je dat de foto’s steeds minder goed worden. Oké de meeste foto’s zijn wel redelijk, maar je moet dan wel goed je hand stilhouden om te veel wazigheid en ruis te voorkomen. Ditzelfde geld als er te veel licht op de camera valt. De camera op de voorkant van 2.0 MP is meer een gimmic voor video-chatten en andere diensten waar je niet echt kwaliteit zoekt maar gewoon functioneren. Want de foto’s

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
• Bereik
Op het 4G bereik is niets op te merken. Het bereik is vergelijkbaar met mijn eerdere Mlais M4, Elephone G2 en oudere Sony toestellen. De snelheid is ook prima met 52 Mbps down en 46 up op Vodafone 4G in omgeving Den Haag. Tijdens het bellen heb je prima verbinding en je bent zelf goed te horen en de ander is ook prima duidelijk te verstaan.
Hetzelfde geld voor het Wifi en bluetooth bereik dat gewoon voldoet aan de verwachtingen en niet merkbaar storend laag is.
• Speaker
De ingebouwde speaker aan de achterkant houd niet echt over. Wil je even een muziekje luisteren tuis dan kan je beter een Earson bluetooth speaker erbij pakken. Zowel de geluidskwaliteit is niet echt top als het volume wat aan de lage kant is.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


De Elephone 2S is een uniek uitziende telefoon met redelijke performance. Door zijn unieke uiterlijk hebben ze wel duidelijk ingeleverd op batterij capaciteit. Ondanks dat is het een mooie telefoon voor dagelijks gebruik. Qua performance kan hij goed meekomen met een mid-range telefoon en zal hij komende jaar/jaren nog prima mee kunnen.

Voordelen:
• Uniek uiterlijk (Voor en achterkant glas en effect)
• Nieuwste android 5.1
• Uitgebreide accessoires
• Prima bouwkwaliteit

Nadelen:
• Niet het snelste model
• Relatief kleine batterij
• Misschien snel beschadigd glas
• Matige speaker

Voor meer informatie over de Elephone 2S kan je terecht op de website van Elephone.

[ Bericht 2% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:56:01 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_154411003
Tronsmart 3 poorts oplader (met quick-charge poort)

Deze komt voor $18,99 bij Geekbuying vandaan omdat de Nillkin dood is en ik maar gelijk heb gekeken naar zo'n dingetje met een paar poorten meer zodat ik wat meer zaken tegelijk kan opladen. Ook wel praktisch voor vakantie bijvoorbeeld. Komt in een simpel doosje met een nette handleiding erbij en een dikke micro-USB kabel van 80 cm.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Specificaties
3 poorten waarvan 1 met de quick-charge technologie (kijk even in het lijstje op hun website of jouw telefoon dat ook ondersteunt).

De twee normale poorten met 2.4A per stuk.
De ene 'snelle' poort met 5V/2A, 9V/2A, 12V/1.5A

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het opladen
Omdat ik op het moment geen telefoon voorhanden heb die ook het snelle opladen heeft moet ik jullie dat antwoord nog even verschuldigd blijven, maar ik ga er vanuit dat ze hier niet mee zullen adverteren als die poort dat niet waarmaakt. Op de andere poorten wel even gekeken hoeveel A hij trekt en dit is vaak nog zelfs een stukje meer dan met een powerbank kabeltje ertussen. Dus de kabel is zeker prima voor die lengte. Hoe ik dat getest heb is gewoon mijn telefoon opladen en met een powerbank kabeltje haalde ik 0.91A en met de Tronsmart kabel haalde ik 0.95A op alle poorten.

Echter...op een Xiaomi powerbank is het een ander verhaal en zie je wel een verschil, met de Xiaomi kabel haal ik 1.83A en met die van Tronsmart maar 1.34A. Of het aan de lengte ligt geen idee, maar wel een reden om dus even te kijken naar een andere kabel. En als jullie je afvragen waarom hij niet een hoger percentage haalt ligt dat aan de powerbank want die is niet geheel leeg en op de blitzwolf trekt hij 1.8A dus dat klopt allemaal wel ;)

Quickcharge
Eigenlijk is dit wat de toekomst gaat worden heb ik het idee, een manier van opladen dat je onder een hoger voltage stroom in je apparaat pompt en het dus sneller vol is. Helemaal handig als je een high-end telefoon hebt die snel leeg is. Dan zou je, in theorie, in een half uurtje hem al weer redelijk vol moeten kunnen krijgen.

Op het moment zijn er maar een handjevol toestellen die dit ondersteunen, dus hopelijk dat er ook snel wat meer Chinese telefoons dit gaan ondersteunen.

Bouwkwaliteit
Eigenlijk heel degelijk, vroeger heb ik nooit zulke dingen gekocht omdat ik altijd het gevoel had dat het nogal fragiel is in zo'n stopcontact maar dat valt heel erg mee. Ook omdat er maar 3 poorten op zitten en het gewicht met 103 gram wel meevalt. Kortom, prima dingetje en ook het groene ledlichtje bovenop (die niet te fel oplicht) is wel handig om te zien dat er stroom op staat.

Kortom, prima dingetje wel qua bouwkwaliteit en de output lijkt allemaal wel te kloppen, alleen de kabel is dus de bottleneck. Ik heb gister 2 10K powerbanks eraan opgeladen tegelijkertijd en dan wordt hij totaal niet warm verder. Als ik nog een Quick-charge telefoontje van een collega in handen krijg test ik die ook nog wel even.

[ Bericht 1% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:53:45 ]
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_154509803

Een kleine review van de Zidoo X1, die ik van Geekbuying ontvangen heb.

Specificaties volgens fabrikant:
• Type: Zidoo X1
• Kleur: Zilver
• OS: Android 4.4
• CPU: Allwinner H3 1.5 GHz ARM quad-core CPU
• GPU: Quad-core Mali-400MP2 GPU
• RAM: 1GB DDR3
• ROM Nand Flash 8GB
• WiFi: 802.11 b/g/n Wifi
• LAN: 10/100M Ethernet
• Ondersteunde video formaten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
• Ondersteunde audio formaten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
• HDMI, 1.4b
• Interfaces: 2x USB 2.0, 1x RJ45; MicroSD slot, AV poort, TF kaart slot.

Unboxing
Van Geekbuying kreeg ik een exemplaar ter review opgestuurd. Bij deze mijn bevindingen.
Hij is geshipped via de normale post, en met 9 dagen verzendtijd vlot geleverd. De verpakking is strak gedaan. De inhoudt van het pakketje omvatte de volgende items:

• Zidoo X1
• IR Afstandsbediening (AB)
• HDMI kabel (+- 0.75m lang)
• Power adapter + verloop stekker (5V DC 2A)
• Gebruikershandleiding & garantiekaart (tot 3 maanden na aankoop)

Verpakking
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aansluiten
Helaas beschik ik niet over een 4K TV. Zelfs een echte TV ontbreekt in mijn setup. Ik heb mijn Asus IPS 1920x1200 monitor gebruikt met de HDMI aansluiting.
De aansluitingen van de Zidoo X1 bevinden zich aan de achterkant.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hier tref je een A/V output aan voor TV’s zonder HDMI (waar de stroom-plug ook precies in past! Opletten dus). Daarnaast bevind zich een HDMI-out poort, gevolgd door een USB 2.0 poort, de RJ45 LAN-poort een tweede USB 2.0 poort met daaronder een MicroSD kaart slot. En natuurlijk de 5V DC aansluiting.
Dit alles wordt gepowerd door een 5V 2A voeding.
Wat heel vervelend is aan de lay-out van de aansluitingen, is dat je geen ruimte boven de LAN-poort hebt om het klipje in te drukken als je de kabel eruit wil halen. Dit veroorzaakt echt onnodig gepriegel. Deze hadden ze beter 180 graden kunnen draaien. Ook verdwijnt het SD-kaartje helemaal in de gleuf. Je hebt dus nagels nodig om hem erin/eruit te krijgen. En er ontbreekt een icoontje hoe het SD-kaartje (met de boven of onderkant boven/onder) erin moet. Verder is de afwerking goed gelukt.

Eerste indruk
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bij het aansluiten valt op dat het verlengstukje niet past in een “ovaal” stopcontact. Dit moet dus een ronde zijn. Daarnaast missen er 2x AAA baterijen. Dit is wel begrijpelijk gezien vliegtuigen + losse batterijen geen gewilde combi is bij de douane. Daarnaast ontbreken er fysieke knoppen op de Zidoo X1. Als je de AB kwijtraakt, is hij nog te besturen via de wifi remote. Handig is dit echter niet, zeker als je geen android hebt waarmee dit werkt. Ook zoog het oppervlak van de Zidoo snel stof naar zich toe.

Opstarten
Eenmaal aangesloten, doet het kastje er ongeveer 50 seconden over om te booten. Zodra hij opgestart is kom je terecht in de user interface van Zidoo (versie h3v1.0.14), waarin alles standaard al in het Engels wordt getoond. Enkel het weer toont je Shenzeng. Het is een standaard Android (versie 4.1.1) omgeving, wat makkelijk werkt met de bediening.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Na een beetje spelen ziet het er dan zo uit. Ik heb geprobeerd om de Horizon Go app (van Ziggo) aan de praat te krijgen – helaas zonder succes. Ik kreeg hierbij een foutmelding “No Connection”. Hierover is contact opgenomen met Geekbuying – ik wacht nog op hun response. Wat lijkt te helpen voor Kodi is om het IP adres van DHCP af te halen en op Statisch te zetten (IP ergens in de range die je netwerk toestaat, bijvoorbeeld 192.168.178.99, Netmask 255.255.255.254, Gateway 192.168.179.1 en DNS 8.8.8.8). Kodi kreeg ik hiermee aan de praat, maar Horizon Go zogezegd nog niet.

Benchmark
Qua performance heb ik een testje van AnTuTu gedraaid (v5.7.1) waaruit een score van 16119 kwam (volgens AnTuTu zelf middenmoot, 50% van de geteste apparaten is sneller. Zo ook bijvoorbeeld een LG G3)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gebruik
De afstandsbediening werkt best goed. Er zit een “learn”-functie op om de AAN/UIT + volume knopt van je TV afstandsbediening over te nemen (handig!), en er zijn 3 programmeerbare knoppen voor je favoriete apps.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verder heb je de mogelijkheid om te wisselen tussen een muis, of actieve tegels om te navigeren door de menu’s. Ook zit er een soort “ALT+TAB” knop op, waardoor je makkelijk tussen verschillende vensters kan wisselen.
Het gebruik is over het algemeen soepel. Ik heb een keer een vastloper meegemaakt. Na een reboot ben je binnen 50seconden weer online.

Kodi
Op de Zidoo X1 is Kodi (versie 14.2 helix) voor geïnstalleerd. Als je een beetje uit de voeten kan met deze add-on, is het een geweldige manier om allerlei soorten media te nuttigen. Kodi werkt soepel en vloeiend. Je kan bijvoorbeeld het op de achtergrond laten doordraaien terwijl je even in de Zidoo X1 interface zit.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit kastje is een kleine media-box, gericht op Kodi. Hierin slaagt hij zeker. Kodi werkt soepel en doet wat het moet doen. De afstandsbediening is compleet, werkt goed en heeft een handige leer-functie. Het is jammer dat de afstandsbedienings-app enkel voor Android beschikbaar is. Dit beperkt de functionaliteit voor alle Apple-, Windows- en Blackberry OS gebruikers.
Qua hardware / prijs verhouding is hij goed: doet wat hij moet doen, heeft wat extra performance over en draait (daardoor?) soepel genoeg.

Positief:
• Voelt snel aan
• Klein
• Veel aansluitingen
• Handige afstandsbediening
• “Learning” functie van AB

Neutraal:
• Userinterface – wat magertjes
• Start tijd van 50sec
• App alleen voor Android OS
• Geen batterijen voor de AB
• Zilveren oppervlak trekt stof aan

Negatief:
• SD kaartje verdwijnt helemaal in de gleuf & er is geen icoontje voor oriëntatie (boven- en onderkant),
• LAN-kabel is er nauwelijks uit te krijgen doordat er te weinig ruimte zit voor het klipje
• A/V-out is te dicht geplaatst op de HDMI. Hierdoor past een dikkere audio-jack niet
• Geen fysieke knoppen

[ Bericht 2% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:53:18 ]
pi_154559389
Shiznuts heeft een boekje open gedaan over het volgende model ;)
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_154756026
Net als vele andere Chinese smartphone fabrikanten brengt Doogee de ene na de andere mobiel uit in 2015. De hier geteste Y100 Pro is er eentje in de Valencia serie waarin al eerder de Y100 en de Y100X uitkwamen. De Y100 Pro moet vooral de klant aanspreken die een mobiel wil met iets luxere uitstraling gezien de marketing releases die Doogee rondstuurde over de Y100 Pro. Er werd vooral veel ingezet op de achterkant van de mobiel, deze zou gebruik maken van de befaamde Japanse Musashi verf die de achterkant een metal look geeft.
De rest van de specificaties zijn vrij standaard voor een budgetmodel, dus snel maar kijken wat deze Y100 Pro te bieden heeft ten opzichte van de ‘normale’ Y100 of Y100X. 

Unboxing en specificaties

De Doogee Valencia2 Y100 Pro komt in een doos met daarop een sjieke foto van het toestel en de specificaties van de camera. Achterop de doos vind je in kleine letters wat specificaties. En een in meerdere talen verwijzing naar de website en dan het artikel kan afwijken van de afbeelding.
Open je de doos kom je eerste de smartphone tegen. Hieronder vind je een screenprotector, schoonmaakdoekje, en als laatste de oplader en usb kabel. Ook stopt Doogee als een van de weinige fabrikanten er nog een headset bij.

Inhoud
• Doogee Valencia2 Y100 Pro
• Screenprotector en schoonmaakboekje
• Oplader en kabel
• In-ear headphones
• Quick-start handleiding

Specificaties
• MTK6735P 64-bits Quad core processor
• 5" inch multi-touchscreen, 1280x720 pixels, 2.5D display
• 2 GB RAM / 16 GB MB ROM
• Android 5.1 (DG OS)
• Camera: Front 8MP (geïnterpoleerd naar 13MP), Back 5MP (geïnterpoleerd naar 8MP)
• Bluetooth 4.0, WiFi B/G/N
• Dual Sim en MicroSD slot
• 4G: FDD-LTE, 800MHz, 1800MHz, 2100MHz, 2600MHz
• 3G: WCDMA 850MHz, WCDMA 900MHz, WCDMA 1900MHz, WCDMA 2100MHz
• 2G: GSM 850MHz, GSM 900MHz, GSM 1800MHz, GSM 1900MHz
• 22000 mAh batterij (verwisselbaar)
• 143 x 72 x 9.3 mm (lxbxh)
• Doogee.cc

Design en bouwkwaliteit
Zo op het eerste oog ziet de Y100 Pro er netjes uit. De achterkant is zoals gezegd van plastic met een speciale coating. Deze coating zorgt ervoor dat de achterklep eruitziet als geborsteld aluminium. De achterklep loopt helemaal rond tot aan het scherm. Het scherm ligt dus enigszins tussen de rand. Dit scherm heeft een 2.5D display dus zijn de randen hierdoor vloeiend. Het is een apart gevoel dat de achterkant doorloopt in de randen aan de zijkant en dat het scherm een beetje uitsteekt. Maar het voelt wel een beetje vreemd aan.

De Y100 Pro is een 5” telefoon en zodoende ligt het lekker in de hand. Door de gladde achterkant kan de telefoon soms wel uit je handen glijden, zeker bij wat warmer weer.
De afwerking is netjes, nergens scherpe randjes of slechte naden. Door de achterkant en zijkant uit 1 stuk te maken is de Y100 Pro vrij strak. Op de bovenzijde vind je een 3.5mm jack en microUSB aansluiting. Aan de rechterzijde vind je de volume rocker en powerbutton. Vervolgens aan de onderzijde vind je een klein gaatje waar de microfoon verstopt zit.
De camera aan de achterzijde, samen met de flitser steken iets uit maar heel veel is dit niet. En door de kromming van de backcover raakt de camera nooit het oppervlak als je de telefoon op zijn rug legt.
De achterzijde heeft een speakergrill over de hele breedte, maar als je de backcover verwijderd zie je dat de speaker werkelijk een stuk kleiner is. Klein beetje optisch bedrog dus.
De algehele indruk is goed, nergens voelt het toestel te plastic of goedkoop aan. Maar het geeft je ook weer geen echt premium gevoel.

Het scherm
De Y100 Pro maakt gebruik van een 720x1280 2.5D display. Samen met de Mali-T720 tovert dit scherm redelijke scherpe beelden tevoorschijn. De brightness is goed voor indoor gebruik. Buiten in de zon kan het soms wat lastig af te lezen zijn. De kijkhoek is verder prima en er is geen noemenswaardige backlight bleeding te zien. Het scherm is niet bijzonder goed maar zeker ook niet slecht.  

Prestaties
De MT6735P, geklokt op 1Ghz, is op papier geen echte krachtpatser maar sommige merken weten hier toch nog een goede performance uit te halen. Nu werkt de MT6735P op 32-bits dus maak je geen volledig gebruik van de mogelijkheden van 64-bits op Lollipop. Dit zie je ook terug in de benchmarks. Als je fanatiek wil gaan gamen moet je dit toestel links laten liggen. Maar voor gewoon gebruik met wat apps, browsen en messaging is de performance voldoende.

Benchmarks
• Antutu: 20200
• Geekbench: 485 Single Core / 1358 Multi Core
• Vellamo: 803 Single Core / 1191 Multi Core
• Ice storm extreme: 2006

GPS
GPS-bereik is redelijk. Zonder wifi / mobiel netwerk duurt het wel wat langer voordat er een fix is (bijna een minuut) maar met die 2 aan gaat het redelijk snel.

Wifi
Wifibereik van de Y100 Pro is goed, nergens last gehad van het signaal dat wegvalt zoals bijv. bij de Mlais M7.

Bellen / bereik
Ook het mobiele bereik van de Y100 Pro zit wel goed, Doogee heeft de antennes van de Y100 Pro goed geplaats en door de plastic achterkant is er ook geen storing.
Helaas heeft Doogee wat minder aandacht besteed aan de audio. Meerdere malen moest ik woorden herhalen omdat ze mij aan de andere kant van de lijn moeilijk verstonden soms. Ook als je de speakerphone functie gebruikt heb je hier last van. De audio van de Y100 Pro is ondermaats. Dit kan beter.

Camera
De Y100 Pro heeft een 8MP Sony IMX219PQ sensor die geïnterpoleerd wordt naar 13MP. Op zich maakt deze camera redelijke foto’s. Soms is de kleurbalans wat zoek maar over het algemeen zijn de foto’s buiten en binnen goed te noemen. Wel heeft de Y100 Pro soms wat moeite met verschillende lichtbronnen om te gaan.

Software
De Y100 Pro komt standaard met Android Lollipop 5.1. Doogee heeft hier hun eigen skin overheen gezet, iets wat ze DG OS noemen. In feite is het niet meer dan een theme en is de gebruikte Android vrijwel stock. Ook zul je geen bloatware of andere troep terugvinden. Het softwarepakket is vrij standaard, wat voor veel mensen een pro zal zijn. Wel blijft het natuurlijk hopen dat Doogee de Y100 Pro van OTA-updates blijft voorzien.
Apps zoals de Google Playstore staan er standaard al op, verder hoef je dus niet te kloten met rooten en gapps. De standaard theme is vrij donker maar je kan zelf dus makkelijk je eigen launcher instaleren.

Batterij
De batterij is verhaal apart. Doogee heeft helaas een naam dat ze af en toe specificaties ‘fout’ vermelden. Ditzelfde gebeurd bij de batterij van de Y100 Pro. Volgens de specificaties en ook de sticker op de batterij zou dit een 2200mAh accu moeten zijn. Verwijder je de sticker echter dan zie je in de oem code dat het om een 1800mAh accu gaat. Dit hoort natuurlijk niet maar gebeurd helaas vaker bij Chinese fabrikanten.

De prestaties van de accu laten ook wat te over. Je zal de Y100 Pro toch al snel aan de lader moeten leggen na een dag gebruik maken van de telefoon. Wat voor een 2200mAh (of dus eigenlijk een 1800mAh) toch niet zou horen. De software kan dus wel nog wat optimalisaties gebruiken.

Conclusie
Doogee heeft met de Y100 Pro een budgettelefoon afgeleverd die er vrij goed uit ziet, goed in elkaar zit maar nergens echt in uitblinkt. Voor de prijs net boven de $100 is het wel een toestel wat het overwegen waard is. Zeker als Doogee de accuduur kan verlengen met een OTA-update.

Pro:
Band 20 (800Mhz) ondersteuning
Look en feel is prima
Vrijwel stock Android 5.1

Con:
Accuduur is matig
MT6735P is 32bits en niet de snelste SoC (in dezelfde prijsklasse is de MT6732 een betere keuze)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:51:24 ]
pi_155185777
Huawei Honor AM12 oordopjes
Van een relatief nieuwe store Ibywind de Huawei oordopjes ontvangen zodat ik hier een klein reviewtje kan maken van deze dopjes die relatief goedkoop zijn. Ze kosten namelijk maar 11 dollar inclusief verzending, dus wie weet is het een goed alternatief voor de pistons / andere dopjes.

Qua specificaties is er niet zoveel te vinden eigenlijk, het lijkt erop alsof het oordopjes zijn die met een bepaalde telefoon zijn verstuurd destijds. Op de verpakking vind je aan de voorkant de naam 'honor' en op de achterkant zie je wel Huawei vermeld staan.

Wat ik nog wel gevonden heb:
Type: In-Ear
Wire Funtion with Mic: Yes
Impedance: 32Ω
Cable length: 1.15m
Sensitivity: 108dB +/- 3dB
Socket: 3.5mm
Rated Power: 5mW
Maximum load Power: 10mW

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het komt in een nette 'capsule' met daarin een soort rubberen flap waarop je de dopjes ziet en de typische licht blauwe kleur. Je moet er van houden want er zit ook zo'n accent op de achterkant van de dopjes met een ring. Qua maatjes heb je de keuze uit drie varianten, en niet zozeer S / M / L maar het lijkt meer op bepaalde vormen die wat verschillen, de één wat spitser, de ander wat ronder bijvoorbeeld. Ik heb moeilijke oren wat dat betreft maar heb een goed zittend maatje gevonden.

De kabel heeft een rubberen coating wat goed aanvoelt, hij is een beetje stug wat ik wat beter vind werken dan bijvoorbeeld een Sennheiser CX300II kabel die nogal snel in de koop raakt. Het is een Y-kabel dus beide kanten zijn even lang naar je oren toe. Met een verschuifbaar oogje kan je de kabel eerder / later laten splitsen.

Er zit ook een wire-control kastje op, dat ziet er netjes uit maar in de praktijk blijkt dat het nogal op een aparte manier werkt. Op mijn UMI eMAX start hij de muziekspeler als ik op het middelste knopje druk en verspringt het nummer met de plus / min. Als ik dan weer in Youtube zit werkt het als pauze / play knop en doen de plus/min knoppen niks.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geluidskwaliteit
Voor 11 dollar inclusief verzenden vraag je je altijd weer af wat je kan verwachten voor dat geld. Naar mijn smaak is hij wat te laag afgesteld, ik mis wat scherpte in de hogere tonen. Als ik dan wat meer dance nummer pakt vind ik de bas weer te dof en mag die weer wat harder. Het bereik is dus wat gematigd en had uitgebreider gekund.

Wat wel positief is is de afwerking, de dopjes zitten comfortabel in de oren en ik moet altijd wel zoeken naar dopjes die bij mij goed blijven zitten. Qua kleuren ben ik niet zo'n fan van dat lichtblauw maar gelukkig is die niet heel erg aanwezig als je ze in hebt. De bediening kan voor velen ook een plus zijn met de microfoon zodat je ook kan bellen (zelf niet geprobeerd nog).

Kortom, als je niet zoveel eisen hebt en wat zwaarder weegt aan comfort zijn het prima dopjes, maar je levert wel in op het geluid.

[ Bericht 3% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:51:00 ]
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  maandag 17 augustus 2015 @ 20:35:45 #109
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_155304610
Review op de Fok! frontpage van de JJRC H8C quadcopter


(Klik op de afbeelding om naar de review te gaan)

[ Bericht 14% gewijzigd door tokko1 op 17-08-2015 20:54:48 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_155698955
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  woensdag 2 september 2015 @ 23:51:00 #111
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_155775853

De Jive serie is een nieuwe serie koptlefoons van Brainwavz. Het zijn wat meer hippe koptelefoons met een andere doelgroep dan de standaard audiofielen. Zo komen de Jive koptelefoons in vier funky kleurtjes en kan je kiezen voor een Android of Apple versie (voor de remote). De verpakking is een volledig kunststof verpakking met daarin het nieuwe doosje (daarover later meer) waar de koptelefoon en alle accessoire in zit. De kleuren van de verpakking zijn wat meer funky, jazzy.. beetje retro zou ik zeggen. Maar ’t ziet er wel leuk en enthousiast uit.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

De Jive is een In-ear koptelefoon met dynamische drivers. De aansluiting met je telefoon of andere media drager kan met een 3.5mm kabel waar ook een ‘controll’ aan zit. Deze afstandsbediening is voor Android en Apple anders, dus kies bij het bestellen wel even de goede versie.
De oortjes zelf zijn volledig gemaakt van netjes afgewerkt metaal. De kabel is dik tot de y-splitsing (naar L&R), na de Y splitsing zijn ze voor mijn gevoel iets aan de dunne kant. Dus hier zou mogelijk makkelijker kabelbreuk in kunnen ontstaan al voldoen ze nog wel voor dagelijks gebruik. Halverwege de rechter kabel zit ook de telefoon controller. Op de controller zitten drie goed voelbare rubberen druk knopjes voor de verschillende features (Audio bediening, gesprek bediening etc.). Ook zit er in de controller aan de andere kant van de knopjes een microfoon dus de Jive kan ook goed gebruikt worden als een hands-free set.

Overige specificaties:
• Drivers : Dynamisch, 9 mm
• Nominale impedantie: 16 Ohm
• Frequentiebereik: 20 Hz ~ 20 kHz
• Gevoeligheid: 98 dB @ 1 mW
• Nominaal ingangsvermogen: 20 mW
• Aansluiting: 3,5 mm, Verguld
• Kabel: 1,3 m, Koper


De Jive komt met een uitgebreid accessoire pakket zoals ik gewend ben van Brainwavz. Maar er is wel wat anders dan anders. Namelijk een nieuw doosje en mooie rode eartips die bij de oortjes zelf passen. De case is anders dan anders, hij lijkt wel veel op de oude case maar heeft een wat smallere langwerpige vorm gekregen. Bij navraag blijkt dat ze de oude doos niet vervangen maar deze nieuwe langwerpige doos gewoon voor sommige modellen gaan gebruiken. Voor mij is persoonlijk het doosje weer aan de grote kant, net als de wat vierkantere variant wordt er vanuit gegaan dat alle accessoire er ook moeten passen maar ik neem liever alleen de oortjes mee. De bijgeleverde rode eartips zijn in verschillende maten zodat de Jive bij iedereen kan passen. Naast de doos en eartips zitten er nog speciale Comply S-400 medium foam tips bij voor de liefhebber en een shirt-clip.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

De Jive zet met de dynamische drivers die goed gekozen zijn door Brainwavz weer een goed geluid neer. Bij eerste gebruik merk je dat ze goed nagedacht hebben over de doelgroep en wat voor driver daarbij past. De Jive is echt een goede allrounder. Het bereik is niet enorm groot, dus echt diepe bas of heel fijne treble ga je niet kunnen horen maar van allebei is toch echt ruim genoeg aanwezig om van je geluid te kunnen genieten. Of het nou tijdens het bellen is waar de ander duidelijk overkomt of de muziek waar je zo veel van houd. Zonder versterking konden de oortjes met z’n 45/50 procent volume echt prima geluid in m’n oren blazen dus over het output volume valt ook niet te klagen.
En daarnaast is het geluid van de microfoon ook prima, de paar keer dat ik het getest heb was er niets te klagen. Dus dat is ook een pluspuntje waard.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Mijn conclusie van de Brainwavz Jive is dat het echt een leuke retro uitziende goede allround koptelefoon is. Qua prijs heeft hij echt weer een goede prijs/kwaliteit weten te raken. De gebruikte drivers en tuning hiervan geeft je een top geluid bij normaal gebruik. En aan de afwerking en details is het bij Brainwavz weinig op te merken behalve de relatief dunne kabel.

Pro’s:
• Uitstekende bouwkwaliteit
• Compleet accessoire pakket
• Goede prijs/kwaltieit ratio
• Controller voor telefoon
• Funky kleuren

Con’s:
• Redelijk dunne kabel na Y splitsing

Heb je interesse in de Jive?
Kijk dan bijvoorbeeld bij MP4Nation voor de Jive in Rood, Groen of (paars)Blauw.
Of voor meer informatie kan je nog kijken op de officiële site van Brainwavz.

[ Bericht 3% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:50:25 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  woensdag 2 september 2015 @ 23:56:58 #112
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_155776001

Daarnaast had ik een oplossing nodig voor m’n koptelefoon op mijn bureau. Die vroeger altijd overall en nergens lag en met de kabel verward raakte in de zooi. Maar Brainwavz was zo lief om de HENGJA te sturen, een koptelefoon ‘hanger’. De HENGJA zou zomaar bij de IKEA vandaan kunnen komen als je naar de naam kijkt, en naar de eenvoud ook, simple does it!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De HENGJA komt in een kunststof verpakking en zit goed stevig verpakt zodat hij niet verschuift of beschadigd kan raken tijds het verzenden. Als je hem uit de verpakking haalt is hij meteen klaar voor gebruik.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als je hem aan je tafel wilt hangen kan je kiezen voor verticale of horizontale oriëntatie. Met een schroef aan de voorkant kan je die oriëntatie kiezen en daarna kan je met een schroef aan de onderkant aan je bureau ‘klemmen’. Hierbij zit aan de bovenkant een rubber stukje zodat je bureaublad beschadigd raakt, maar aan de onderkant niet. En tjah, als je hem horizontaal aan je bureau doet is het een probleem. Maar als je hem verticaal doet kan je dus wel je balk/bureau zichtbaar beschadigen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Concluderend kan ik zeggen dat het voor de 15 dollar zeker geen slechte koop is. De bouwkwaliteit is goed en details zijn netjes afgewerkt. Er had wel wat rubber op de onderste schroef/pad mogen zitten tegen krassen maar als je naar het geheel kijkt is het zeker een geslaagde accessoire.

De HENGJA koptelefoon hanger is voor $15 verkrijgbaar oa bij MP4Nation.

[ Bericht 9% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:49:19 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_155794441

Elephone P8000 review
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_156292617
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_156445816
Echoman EM05 - head up display
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_156495696
Is er al eens een review verschenen van de Mi Pad?
Kan er misschien ergens een overzicht geplaasts worden van alle China reviews of hoe je die makkelijk kan zoeken?
pi_156496259
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 12:53 schreef ridsel het volgende:
Is er al eens een review verschenen van de Mi Pad?
Kan er misschien ergens een overzicht geplaasts worden van alle China reviews of hoe je die makkelijk kan zoeken?
Je kunt hier ff door bladeren: https://www.google.nl/web(...)nese+webshops+mi+pad . Geloof geen review van gezien. Misschien wat korte gebruikerservaringen van 1 of 2 personen.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_156498430
Misschien niet de recentste tablet meer om te kopen?
Iemand een goede tip? liefst 8".
pi_156498551
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 15:12 schreef ridsel het volgende:
Misschien niet de recentste tablet meer om te kopen?
Iemand een goede tip? liefst 8".
Dit is verder geen discussietopic, hè. Dit is voor reviews bedoeld. ;)
quote:
Heb je vragen naar aanleiding van een bepaalde review, zou je dan zo vriendelijk willen zijn de review te quoten maar dan met je commentaar te posten in het centrale (non-review) topic? Dan blijft dit topic hendig sjiek overzichtelijk. Bedankt!
Je kunt natuurlijk terecht bij:
CHI / [Chinese Webshops] Topic #367 The China Shop en/of DIG / Android tablet discussie topic #44: Met een nieuw buurtopic! & DIG / [Het Chinese Windows tablet topic] #1 Windows tablets vanaf ¤80! .
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_156870591
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_157286099
Reviewtje van de UMI eMAX Mini, klik op de foto voor de review.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  woensdag 4 november 2015 @ 20:37:29 #122
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_157321764


Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_157630332

Review Oukitel K4000 smartphone, kost 107 dollar ongeveer.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_157804139

Elephone M2 review, in het goud dus lekker feestelijk voor de feestdagen :+
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_157828890


Dag luitjes :P!

Vandaag wederom een review van mijn kant. Het inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste review heb gemaakt. Ik heb helaas minder tijd om me bezig te houden met het complete chinashopping gebeuren. Maargoed, afgelopen 2 weken toch nog wat tijd kunnen vinden om deze review in elkaar te zetten.

Voor de mensen die niet graag lezen, onderaan staat uiteraard de vertrouwde videoreview.
Deze tekstuele review is meer ter aansluiting op de video om bijvoorbeeld foto's en dergelijke te laten zien.



In deze review staat een nieuwe Action cam van SJCAM centraal. De X1000.
Het eerste wat opvalt, is de veranderde naam. Waar de meeste cams van de naam SJxxxx dragen is hier gekozen voor een X gevolgd door het typenr. Naar mijn inzien is SJCAM nu wat doorgeslagen met het uitbrengen van nieuwe modellen en de daarbij behorende modelnummers.

De X1000 is een volgens SJCAM limited editon Action Camera. Er schijnen er 'Maar' 5000 pcs te zijn gefabriceerd. Vanuit www.gearbest.com heb ik de mogelijkheid gekregen om er namens SJCAM een te mogen reviewen. Aangezien ik ook al eerder een review heb gemaakt van de welbekende SJ4000(productreview: Viofo SJ4000 review door Downstar2) en een tijdje terug van zijn upgrade de SJ5000 Plus(productreview: SJCam SJ5000 Plus review door Downstar2).

De X1000 wordt aangeschreven als budget model en zal dus op de markt moeten komen om te concurreren met action cam's als de GoPro Hero (Gemiddeld ¤130) maar met name ook met zijn broertje de SJ4000.
De SJ4000. Deze SJ4000 is inmiddels erg populair in Nederland en wordt/werd gezien als goed alternatief voor mensen die een GoPro teveel geld vinden kosten. Momenteel is de SJ4000 al voor zon 65$ uit China te halen. Een hele goede prijs dus terwijl je voor de X1000 op dit moment 80$ moet betalen. Ruim 75 euro dus.

De vraag is dus ook wat krijg je nou meer bij de X1000 dan als je de SJ4000 neemt.
Dat hoop ik in deze review een beetje duidelijker te maken.

Laten we eerst de twee camera's eens tegenover elkaar zetten qua specificaties



Bron: Pevly.com. Plaatjes waren niet helemaal op zelfde hoogte. Weinig tijd. Dus daarom maar even tegen elkaar aangecropt. Hierdoor is de Sj4000 wat minder scherp. Excuus

Wat je hieruit kan halen is dat er dus qua specificaties GEEN verschillen zijn in de interne hardware van beide modellen. De verbeteringen zitten hem de lens en met name in het scherm.

Wat precies is verbeterd ten opzichte van de lens is mij niet geheel duidelijk.
Het scherm daarin tegen is beduidend beter. Mede doordat deze van 1.5" naar 2" is gegaan.
Maar ook de qua helderheid is er en hoop veranderd. (Ik heb een SJ4000 uit de eerste batches. Deze hebben sowieso een minder scherm dan nieuwere SJ4000 cameras.)
Pak je bijvoorbeeld de SJ5000 plus variant dan vind je daar ipv de Novatek een Ambarella Chipset.
Praktijk vergelijken tonen (vaak) aan dat Ambarella over het algemeen betere kwaliteit levert dan Novatek. (denk hierbij aan betere kleurweergave/meer scherpte/betere omgang met licht etc.)
Het is dan ook wel jammer dat deze 'upgraded' versie niet naar een Ambrella chipset is gegaan. Maar voor deze budget prijs is dat opzich begrijpelijk.

Ik heb zoals ik al zei mijn SJCAM X1000 van Gearbest.com gekregen ter review.
De camera is er voor 80$ nu te koop. Maar kan misschien nog wel wat goedkoper gaan worden met deblack friday salee!

Verzending ging bij mij zoals ik opzich wel van ze gewend ben, vrij vlot.
Het pakketje werd via POSTNL geleverd inclusief de welbekende RCxxxxxxxxxNL tracking.
Pakketje was er bij mij binnen 12 dagen en gelukkig zonder extra kosten.
Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro overschrijdt en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van productwaarde(incl. verzendkosten) + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)


De specificaties heb ik voor een groot gedeelte al in het vergelijkingstabelletje getoond;
Toch hier nogmaals de specificaties zoals zij achter op de doos staan:

Terugkomend op de verpakking. Ze zijn weer terug gestapt op het oude formaat van de SJ4000.
Waar de SJ5000+ in een mooi en klein compact doosje kwam is de X1000 weer in die lompe doos gestopt.
In de doos zit uiteraard de camera zelf, daarnaast krijg je er een waterproofcase bij en verschillende andere mounts. Hierbij is er niet afgeweken van de mounts die je krijgt de SJ4000 of de SJ5000 en ze zijn nogsteeds compatible met GoPro mounts. Een welkome toevoeging aan de set accessoires vind ik zelf de lenscover die wel ontbrak bij de SJ4000.
Dit siliconen dopje past perfect om de lens van de Sj5000+ en beschermt hem zo tegen krassen en andere stof en vuilheden.



* foto is van SJ5000+ maar verschilt niet met de X1000.



Waar wel rekening mee moet worden gehouden is dat de X1000 afwijkt qua lens(langer) en iets qua formaat t.o.v. de SJ4000. De bijgeleverde waterproofcase zijn dus niet uit te wisselen!
Voor de rest is de X1000 qua uiterlijk vrij gelijkend aan de SJ4000. Zowel op formaat als qua gewicht.

Weinig uiterlijke verschillen met broertjes.

Het verschil is dus de grote van het scherm. 1,5 inch tegenover de 2.0 inch van de X1000.
Het schermpje is daarnaast veel helderder dan die van de SJ4000. Hierbij moet ik wel een opmerking maken, ik heb namelijk een SJ4000 van vrijwel één van de eerste producties (waarbij ook nog geen logo van SJCAM op de SJ4000 stond). Hierin zit nog een ouder scherm welke in nieuwere versie van SJ4000 is aangepast. Het scherm uit de nieuwe SJ4000 is beduidend beter dan het oude. Hoe de vergelijking is tussen het nieuwe scherm en die van het X1000 kan ik dus helaas niet maken.








En dan komen we eigenlijk in het belangrijkste gedeelte van de review.
Hoe presteert de camera!?
Ik kan er veel over zeggen, maar ik kan het beter uitleggen aan de hand van voorbeeld foto's/video's.
Laten we beginnen met video's. Nu is het niet gemakkelijk om even een bewegende video te plaatsen en deze te vergelijken.
Dus daarvoor wil ik jullie graag verwijzen naar de videoreview onderaan deze review.
Wat makkelijker vergelijkt is een screenshot(of beter bekend als still) uit de video van zowel de x1000 als de SJ4000 op het zelfde punt.
Op onderstaande afbeelding zie je een screenshot uit de x1000 aan de linkerzijde en één uit de video van de SJ4000 aan de rechterzijde. In beide videos is gebruik gemaakt van de zelfde instellingen (HDR= UIT AWB=AUTO en EXP= +1/3)




Zoals verwacht zie je hierin vrij qua scherpte en details weinig verschil. Logisch want het zijn de zelfde chipsets en de zelfde imagesensor. Het enige wat wederom verschilt is het contrast.
De SJ4000 komt algauw blauwig en grauw over, iets wat ik ook in mijn SJ4000 review reeds aanhaalde. De X1000 vond ik op sommige momenten verrassend anders kleuren op de auto whitebalance stand. Hierbij waren de kleuren veel geler (warmer). Hierbij verwacht ik dat hij een stand kiest als bijvoorbeeld tungsten waarbij de SJ4000 autostand dus bijvoorbeeld zou kiezen voor cloudy. Dit kunnen natuurlijk verschillen zijn in de firmware van beide camera's.

Ook heb ik wat foto's genomen met de camera zelf. Deze zouden worden geschoten met de 12 MP resolutie.

Links zie je de foto uit de X1000 en rechts zie je de SJ4000 foto. De foto's zijn aanklikbaar voor een groter formaar













Veel meer vergelijkingen hoef ik niet te laten zien. De camera's presteren naar mijn inzien vrij identiek op wat contrast verschillen na. Dit komt in mijn inziens meer doordat de camera's ingesteld staan op AUTO Whitebalance. Wel heb ik het idee dat de X1000 iets beter presteert in het donker.
De lens lijkt wat lichtgevoeliger te zijn. Dit brengt wel ten gevolge dat de X1000 felle lampen als sterretjes begint weer te geven.. Iets was ik bij de SJ4000 een stuk minder zie. Met name op de laatste foto is dat verschil bij de lampen die verder weg staan goed te zien.

Terugkomend op de verschillen in Firmware. De X1000 firmware draait soepeltjes.
Iets wat ik in eerdere versies (Zelfs niet in de SJ5000+!) nog heb meegemaakt.

Het scrollen door de menu's gaat nu een stuk sneller en de interface is ook sterk verbeterd.
Het is nu veel duidelijker zichtbaar (mede door groter scherm) welke instellingen momenteel staan ingesteld om mee te filmen:



Wat me verder opviel is dat ondanks de zelfde accu (900mah) in beide camera's worden gebruikt. Ik toch steeds langer kon filmen met de X1000 dan met de Sj4000. In sommige gevallen zelfs meer dan 10 minuten!

Normaliter zou je verwachten dat de X1000 meer stroom zou verbruiken dan de SJ4000 door het vergrote scherm, maar het tegendeel is waar. Gemiddeld zit ik zo tussen de 60 minuten filmen op 1 accu.

Een ander verbeterpuntje ten opzichte van de SJ4000 is de verbetering van de Waterproofcase.
De camera lijkt er nu strakker in te zitten, waardoor hij er minder makkelijk uitvalt als je het klepje aan de achterkant opent.

Ik heb nog tig foto's en videos als materiaal liggen ter vergelijking maar ik denk dat ik toch een redelijk beeld heb kunnen schetsen van de camera. De vergelijkingen zijn allen in redelijk grauw weer genomen, dus ik wil men vragen om daar iets langs heen te kijken. Beelden met voldoende zonlicht zullen qua details allemaal nog net wat beter zijn verwacht ik zelf. De conclusie kan eigenlijk vrij kort zijn. De camera is niets meer dan een geupgrade versie van de SJ4000. Daarmee presteert hij dus ook vrij identiek. Het meest verrassende is daarbij scherm. Deze is beduidend beter dan de SJ4000.
Daarnaast is de verbeterde firmware ook een goed punt. In de tijd dat ik de X1000 heb gebruikt heb ik nog geen 1x een bug of vastloper meegemaakt.

Het is afwegen of je daarvoor voor de geringe upgrades +- 25$ over hebt.
Heb je al een SJ4000 of hoger, dan is dit de upgrade niet waard. Heb je nog helemaal geen camera dan is de X1000 een leuke optie!

Pluspunten:
+ Prijs (75 euro)
+ 1080p 30 FPS
+ 2.0 Inch scherm
+ Lichtgevoelige sensor en natuurlijke kleurweergave
+ Kwaliteit van foto's
+ Wifi inclusief app werkt vlekkeloos

Nadelen:
- Prijs (in vergelijking met startprijs van sj4000!)
- Iets te flets bij in donkere situaties!
- Naamgeving



Uiteraard heb ik voor de luie of misschien wel erg fanatieke mensen ook weer een video review gemaakt. Hiermee hoop ik een nog duidelijker beeld te geven van de X1000
Hierin zijn ook enkele video's verwerkt. Wel ik ik er op attenderen dat de kwaliteit van de oorspronkelijke video's uit de SJ5000+ vele malen hoger ligt dan de getoonde versie op Youtube.
Door de geringe tijd heb ik niet de moeite genomen om de beelden ook nog eens apart op een fileshare te zetten omzodoende de originele files te bekijken. Mochten mensen dit toch echt willen zien dan mogen ze mij even PM'en!

Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een like op de video in Youtube van harte welkom!

Mochten jullie fouten tegen komen in de review, PM mij dan even!
Downstar

[ Bericht 1% gewijzigd door Downstar op 26-11-2015 09:52:09 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')