zondagsRUST gaat het over toch?quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:31 schreef Veldkamp het volgende:
[..]
Geen argumenten, dus dan maar met haat en scheldpartijen komen?![]()
een verkeerdgespelde tiefusquote:Op dinsdag 10 december 2013 13:33 schreef motorbloempje het volgende:
Wat is 'fiefus' trouwens, Jump?
Wij gaan gewoon door he, ipv in 1233 blijven hangen met je gedachtengoed. Later!quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:26 schreef Veldkamp het volgende:
[..]
Hetgeen verboden was, moet verboden blijven.
Je mag zelf weten of je gaat kopen op zondag of niet, dus ik snap de "opdringing" waar jij het over hebt niet zo.quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:21 schreef Veldkamp het volgende:
[..]
Het is juist zo dat de koopzondag en (economisch bijna verplichte) zondagsopening aan burgers, omwonenden en aan gezinsondernemingen wordt opgedrongen.
Het was altijd op zondag gesloten, hè. Dat was de regel.
De opdringing gaat dus van liberale, sociaaldemocratische en andere 'vrijzinnige' (atheïstische?) zijde uit, hoor.
Deze mevrouw mag gerust mededelen dat zij zondagsopenstellende winkels zal boycotten met leden van de christelijk gereformeerde gemeente, daar. Heeft een behoorlijke aanhang blijkbaar.
Als deze mevrouw nu zondagsopenstelling in een islamitisch land zou willen verbieden, dan zou ze zich opdringen. Echter is in Nederland - en heel Europa - de zondagssluiting een feitelijke toestand geweest.
Door de ontkerkelijking en een agressieve politieke beleidskeuze wordt dat nu natuurlijk (helaas) anders.
Goed dat er protest is.
Hier zou niet zozeer zondagsopenstelling een probleem zijn, maar wel als winkeliers naast de kerk op zondagochtend hun winkels zouden openen en voor overlast voor de gelovigen en de eredienst zouden zorgen. Zeker gezien de parkeerproblematiek. Dat zou hier ook tot een boycot leiden.
Hier sluiten de meeste winkeliers. Zondagse openstelling levert nauwelijks iets extra's op.
Duitsland draait tien keer beter, ook middenstand, door lage lasten en een strikte zondagssluiting. Vroeger begon in Duitsland de zondagssluiting al op zaterdagmiddag om 15.30 uur.
Dat werd als een groot goed voor de bevolking van arbeiders, boeren en middenstand gezien. Zeker tegenover de (tijdelijke) liberale uitwassen van de 19e eeuw waarin werknemers soms zaterdagen en zelfs zondagen verplicht moesten werken.
Ons collectieve goed vrije zondag geven wij nu op. Dat zullen wij nog berouwen. De grootwinkelbedrijven en kapitalisten eten er geen biefstuk minder om natuurlijk. De arbeiders, chauffeurs enz. zullen uiteindelijk verplicht ook op zondagen moeten werken.
Gezellig 'met hele gezin winkelen op zondag' is er dan snel niet meer bij, hoor. Bereid je maar voor.
Deze mevrouw is vrij selectief. Het 'oordeel niet, opdat gij niet geoordeeld wordt' kent ze dan kennelijk niet.quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:29 schreef Veldkamp het volgende:
[..]
Er zijn ook sociale argumenten, naast het kapotmaken van gezinswinkels, kleine ondernemingen, familiebedrijven.
Goed, dat is juist wat VVD en D66 onder vrije markt verstaan.... Uiteindelijk komen we dan weer bij een monopolie uit, hoor.
Sociale argumenten: belemmeren gezinnen te houden van gezamenlijke rustdag met gezinsleven, verzwakking van de maatschappij door ontbrekende collectieve rustdag waarop van oudsher allerlei verenigingen actief zijn (niet alleen kerkgenootschappen, maar denk ook aan sportverenigingen en cultuur).... Daarvoor is een collectieve rustdag noodzakelijk bijna. Goed, ik spreek dus over katholieke gebieden.
In bevindelijk gereformeerde protestantse gebieden wordt er naast de kerkgang helemaal niets gedaan, dus dan gaan die sociale argumenten voor een gezamenlijke vrije zondag niet helemaal op natuurlijk (wel de religieus-sociale en kerkelijke misschien).
[..]
Dat mág natuurlijk wel een argument zijn. (En ís het ook voor zeer velen.) Waarom zou dat niet 'mogen'? Bepaal jij dat?
Of het een algemeen overtuigend argument is in een controverse met post-christelijke, atheïstische of andersdenkende mensen is natuurlijk een andere kwestie... Je moet je altijd inleven in de ander... Of mevrouw Van Hell dat doet? Misschien niet....
Wat heeft het samen beleven van een collectieve rustdag voor zin als de keuze voor die rustdag niet oprecht is maar afgedwongen door de overheid?quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:29 schreef Veldkamp het volgende:
[..]
Sociale argumenten: belemmeren gezinnen te houden van gezamenlijke rustdag met gezinsleven, verzwakking van de maatschappij door ontbrekende collectieve rustdag waarop van oudsher allerlei verenigingen actief zijn (niet alleen kerkgenootschappen, maar denk ook aan sportverenigingen en cultuur).... Daarvoor is een collectieve rustdag noodzakelijk bijna. Goed, ik spreek dus over katholieke gebieden.
Het leed komt over uw kinderen en uw kinds kinderen, motorbloempje!quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:41 schreef motorbloempje het volgende:
Smart op smart, Lienekien, smart op smart!
Ah, niets te vrezen dus. Fijn!quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:43 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het leed komt over uw kinderen en uw kinds kinderen, motorbloempje!
Jij bent consument.quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:38 schreef Rurik het volgende:
[..]
Je mag zelf weten of je gaat kopen op zondag of niet, dus ik snap de "opdringing" waar jij het over hebt niet zo.
Dus marktwerking en oneindige concurrentie is goed, ook als er eerst ondernemersfamilies en -gezinnen kapot gaan onderling?quote:Verder zijn er je argumenten over het verdwijnen van de middenstand omdat deze niet alle dagen open kunnen blijven. Dit lijkt me gewoon marktwerking.
Romantisch? Het gaat om hun bestaansrecht.quote:De grote winkels hebben gewoon het voordeel dat ze iedere dag kunnen leveren, omdat ze meer werknemers hebben. Ze hebben een formule gevonden die aanslaat, ik zou niet weten waarom ze dat dan niet winst mogen maken. Het is niet dat we middenstanders voor moeten trekken omdat kleine winkels zo romantisch zijn.
Dat weet ik wel, wijsneus.quote:De kleine winkels worden op hun beurt weer uitgedaagd om nog beter te worden in de dingen waar ze al heel goed in zijn, zoals persoonlijk contact, service of het leveren aan een nichemarkt.
Arbeidstijdenregels worden niet gehandhaafd. En juist door die regels moeten gezinswinkels nóg eerder sluiten of failleren...quote:Tenslotte is er nog je argument dat het een glijdende schaal is ... als we de zondag opgeven moeten we opeens alle dagen van de week werken. Dat kan ik niet serieus nemen, het is niet alsof we dan opeens geen regels rond arbeidstijden meer hebben. Je kunt dan gewoon een extra vrije dag op een andere dag dan zondag plannen.
Klopt, zo is het ook vrij gebruikelijk in de Christenhatende, goddeloze Verenigde Staten.quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:46 schreef Veldkamp het volgende:
Het is een ideologische anti-christelijke wet.
Graag meer anti-christelijk dan!quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:48 schreef motorbloempje het volgende:
Niets mis met anti-christelijk als het gaat om alledaagse zaken die iedereen aangaan, óók de niet religieuzen.
Ok, dus kort gezegd, we moeten gewoon allemaal volgen wat de Christenen willen qua verboden en wat toegestaan is, dan is er geen probleem.quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:26 schreef Veldkamp het volgende:
[..]
Hetgeen verboden was, moet verboden blijven. Je begrijpt duidelijk de zin van die verboden niet, of wilt het niet begrijpen (zoals liberalen en socialisten ook niet willen).
Het is een glijdende schaal, een verlies van een geordende samenleving.
Het opdringen gebeurt in Nederland door een anti-religieuze liberale of linkse stroming in media en politiek, die zichzelf opdringt aan de burgers. En via gewiekste psychologische oorlogsvoering op televisie en in andere media een groot deel van de bevolking heeft kunnen hersenspoelen.
Echter is er bij een groot deel ook weerstand en verzet tegen deze ontwikkelingen. Zoals hier.
En dat mag. In een écht vrije samenleving met vrijheid van meningsuiting en een eerlijke dialoog. Maar dat zijn wij natuurlijk niet (meer) in Nederland....
De Christelijke 'taboes' zijn afgeworpen, maar honderden nieuwe taboes opgeworpen, soms met eigen verboden en celstraffen.
Zo heeft ook een ontchristelijkte, ontkerkelijkte, losgeslagen samenleving haar eigen 'civiele religie'....
In Nederland (althans in politiek Den Haag en de Randstad) zijn taboes over homoseksualiteit, jodendom, over Holocaust (zelfs eigen wetten), hedonisme, een agressief anti-christelijke, anti-kerkelijke haat en zelfmoordcultuur deel van die 'civiele religie'.
Iedereen die (erg kortzichtig) 'liberaal' hedonisme en 'plezierscultuur' bekritiseert of er vragen over stelt, wordt in de kerkelijke ban gedaan in de nieuwe samenleving.....
Mannen met mannen.quote:
Fundamentalisten houden er inderdaad altijd wel vrij hilarische logica op na wat dat betreft.quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:48 schreef motorbloempje het volgende:
Niets mis met anti-christelijk als het gaat om alledaagse zaken die iedereen aangaan, óók de niet religieuzen.
Én (vooral) omdat het fanaten als Veldkamp irriteert.quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:52 schreef motorbloempje het volgende:
En mannen met mannen én vrouwen. MMV trio's, VVM trio's. Alles. Omdat het kan.
Hoezo, wil je even op m'n slinger?quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:53 schreef motorbloempje het volgende:
Al in de kerststemming trouwens?
Mwoah, ik kan me toch voorstellen dat niet iedereen er even blij mee is wanneer de supermarkt om de hoek voortaan 24/7 open is en een trekpleister voor zatte studenten wordt die hun drankvoorraad willen aanvullen.quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:53 schreef borisz het volgende:
Ondernemers zouden zelf mogen weten hoe laat ze hun toko open gooien. Willen ze op zondag dicht? prima. Willen ze maandag of donderdag dicht? prima.
Dat is de keuze van de ondernemer. Net zoals het aan de klant is om de winkel wel of niet te bezoeken.
"Kapot gaan" is wel heel dramatisch, maar ja, het idee van marktwerking is inderdaad dat sommige winnen en sommige verliezen.quote:Op dinsdag 10 december 2013 13:46 schreef Veldkamp het volgende:
[..]
Jij bent consument.
Ik kom echter uit een familie van artsen, maar ook winkeliers, ondernemers. In de knel door een belachelijke VVD-wetgeving en oneerlijke concurrentie voor gewetensbezwaarde en zondagse mensen, die aan zondagsrust met gezin, familie, vereniging en clubs hechten.
Straks mag jij als arbeider (of zelfs ambtenaar) ook je gehele zondag gewoon werken.
Gezin kan wel in de avonduren toch? "Je moet je eigen keuze voor kinderen niet zo opdringen aan anderen..." Krijgen we dan...
[..]
Dus marktwerking en oneindige concurrentie is goed, ook als er eerst ondernemersfamilies en -gezinnen kapot gaan onderling?
Daar vind ik de overheid niet verantwoordelijk voor nee.quote:Als je uiteindelijk alleen de grote keiharde concurrenten overhoudt, komen ook clubs en hele sociale structuren in de knel. Die interesseren jou niet.
Je hebt door de week juist extra omzet van al die mensen die zondags werken en bv. op dinsdag vrij nemen. Met jouw voorstel moet je je boodschappen allemaal op zaterdag in huis hebben. Als je nog meer wilde kopen en de zaterdag is voorbij dan heeft zowel de consument als de winkelier pech.quote:Arbeidstijdenregels worden niet gehandhaafd. En juist door die regels moeten gezinswinkels nóg eerder sluiten of failleren...Je begrijpt het echt niet, hè?
Een extra vrije dag op een andere dag? En daar dan de omzet mislopen?![]()
![]()
Natuurlijk kan dat ook niet. Het gaat hier om een spreiding over alle dagen van de week.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |