Volgens mij is Neal deGrasse Tyson redelijk 'anti' snaartheorie. Het duurt hem te lang en hij stelt dat de populariteit om aan snaartheorie te werken verdere ontwikkeling van andere ideeen tegenwerkt. Juist door de populariteit van Snaartheorie zijn er misschien wel minder goeie alternatieven...quote:Op maandag 9 december 2013 15:46 schreef drijfhout het volgende:
[..]
Als je het tweede filmpje bekijkt, dan wordt daarin ook behandeld dat er een grens is aan hoever we kunnen inzoomen in de fysica. Maar wiskunde rijkt verder dan de waarneming, en dus ben je op die kleine schaal per definitie overgeleverd aan de wiskunde. Maar de bewijskracht en waarnemingskracht van de wiskunde rijkt wel verder dan de 'theorie' die je ervan maakt.
En ook komt in het filmpje in de vragen op het einde duidelijk naar voren dat de snaartheorie beslist geen bewezen zaak en gesneden koek is. Maar het ontbreekt aan enige andere alternatieve theorie met genoeg potentie om op verder te borduren, in de ogen van James Gate.
En voor zover ik weet denkt iedere theoretische natuurkundige met enige statuur hier eigenlijk hetzelfde over. Snaartheorie en M-theorie wijzen de weg, bij volledig gebrek aan een alternatief pad. En die theorieën werkelijk van binnenuit snappen is slechts voor enkele wereldburgers weggelegd,
Mooie filmpjes TO, ik heb er van genoten. Alleen jammer dat die kwestie van die computercode in het lange filmpje eigenlijk maar weinig verder wordt verhelderd dan in het eerste korte filmpje. Maar het verhaal over die visualisatie van vergelijkingen en die ehm... adi... eh die dingesen hoeheettenzeookalweer vond ik erg interessant (als niet-wiskundig aangelegde simpele ziel). Gisteren bekeken, ik ben de naam van die krengen vandaag alweer kwijt, grrr.
Ik denk dat je de schepper moet zijn om dat te kunnen bevestigen. Maar ik weet ueberhaupt niet of je vragen zinnig zijn. Ik ben geen programmeur en geen fysicus, maar het allereerste wat ik me afvraag is dat die code een afgeleide is van de quantumwereld, dus die code zou dan ook een code voor een quantumcomputer moeten zijn lijkt me (??), maar in de quantumcomputer zijn er meer bits dan 0 en 1 voor zover ik weet, dus mijn allereerste gedachte is zoiets van: hoe kan een binaire code nou teruggevonden worden in (die hypothetische) quantumsoftware?quote:Op maandag 9 december 2013 16:09 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Maar dat er controlebits in zitten zou juist betekenen dat de metingen/vergelijkingen in de snaartheorie soms af kunnen wijken end at je die dan moet corrigeren met de controlebits. Dat is dus niet het geval of wel?
Ja, kip, ei.quote:Op maandag 9 december 2013 16:58 schreef nikao het volgende:
[..]
Volgens mij is Neal deGrasse Tyson redelijk 'anti' snaartheorie. Het duurt hem te lang en hij stelt dat de populariteit om aan snaartheorie te werken verdere ontwikkeling van andere ideeen tegenwerkt. Juist door de populariteit van Snaartheorie zijn er misschien wel minder goeie alternatieven...
quote:Op woensdag 11 december 2013 18:42 schreef superdrufus het volgende:
http://www.nature.com/new(...)s-a-hologram-1.14328
Nieuw bewijs voor het holografisch principe.
Het verschil daartussen is dat Einsteins theorieën voorspellingen deden over de werkelijkheid die fundamenteel anders waren dan wat men daarvoor dacht, bijvoorbeeld dat licht afgebogen wordt in zwaartekracht, dat de tijd langzamer verloopt bij hoge snelheden en onder invloed van zwaartekrach e.d. Volgens mij zijn de voorspellingen die de snaartheorie doet van een andere orde: dimensies die zo klein zijn dat ze niet merkbaar zijn. Dat is vrij lastig te meten. Maar aan de andere kant leek het ook ooit onmogelijk om moleculen en atomen aan te tonen en dat is uiteindelijk ook gelukt...quote:Op maandag 9 december 2013 15:33 schreef nikao het volgende:
[..]
Ik vind het vreemd dat je daarmee in twijfel trekt of we er wel wat aan hebben. Je hebt nu toch ook GPS? Gebaseerd op de ideeen van Einstein die in begin ook nog geen hypotheses had die ze hadden kunnen testen. De bewijzen daarvoor komt nog altijd binnen in de vorm van diverse waarnemingen die diverse hypothesen bewijzen. Zo werkt het nu eenmaal in de wetenschap toch?
Als we in de LHC supersymmetry deeltjes ontdekken is dat al weer een stap verder. En wie weet wat we over 100 jaar kunnen aantonen. Het is toch mooi dat we daar niet op hoeven wachten met het ontwikkelen van mogelijke theorien?
is dat een echt artikel?quote:Op woensdag 11 december 2013 18:42 schreef superdrufus het volgende:
http://www.nature.com/new(...)s-a-hologram-1.14328
Nieuw bewijs voor het holografisch principe.
er werd her en der vanuit TRU-aluhoedjes sites naar gelinktquote:
Eh oke, nee dit is echt. (ik dacht dat je bedoelde dat het misschien vanuit een tweedimensionaal object werd geprojecteerdquote:Op maandag 16 december 2013 22:39 schreef Maanvis het volgende:
[..]
er werd her en der vanuit TRU-aluhoedjes sites naar gelinkt
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |