Dat is geheel waar, maar euro's, dollars en goud hebben zichzelf al min of meer bewezen.quote:Op dinsdag 3 december 2013 13:50 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Dit geldt overigens ook voor euro's, dollars en goud.
Leedvermaakquote:Op woensdag 4 december 2013 20:25 schreef sararaats het volgende:
ik doe helaas niet mee (ik heb niet veel geld) maar volg het op de voet. ik vind jullie "gekrijs" over zakkende coins of hoe heet dat ook alweer? wel smakelijk om te lezen
Achter die site zitten ook een paar gasten. Van de opbrengsten van de site kopen ze nieuwe bitcoins. Die zetten ze er dagelijks handmatig op. En dan staan er weer een zooitje inderdaadquote:Op woensdag 4 december 2013 20:41 schreef Greys het volgende:
Beginnersvraag:
Ik gluurde vorige week op Bitonic (zag die site voorbij komen in een van jullie topics en was gewoon nieuwsgierig) en toen was er niets beschikbaar aan BTC om daar te kopen. Paar uur later weer gekeken, toen weer niet en volgende ochtend ook niet (of heeeeeel weinig).
Nu is het er in overvloed kennelijk, gezien de groene balk en het aantal op die site.
Hoe kan dat?![]()
Hebben dan veel mensen hun BTC verkocht? Of is er ineens veel minder vraag? Ah, ja dat laatste zeker?
Ja maar een paar dagen geleden, als er dan nieuwe beschikbaar kwamen, waren ze echt binnen een minuut weg. Nu staat ie volgens mij al uren op 200+ beschikbaar.quote:Op woensdag 4 december 2013 20:46 schreef µ het volgende:
[..]
Achter die site zitten ook een paar gasten. Van de opbrengsten van de site kopen ze nieuwe bitcoins. Die zetten ze er dagelijks handmatig op. En dan staan er weer een zooitje inderdaad.
Bitonic heeft niet altijd precies de marktwaarde. Als ze daar dichtbij (of onder) liggen, verkoopt het natuurlijk veel sneller dan dat ze (veel) duurder zijnquote:Op woensdag 4 december 2013 20:58 schreef Greys het volgende:
[..]
Ja maar een paar dagen geleden, als er dan nieuwe beschikbaar kwamen, waren ze echt binnen een minuut weg. Nu staat ie volgens mij al uren op 200+ beschikbaar.
Maar misschien zijn er idd nu gewoon (veel) meer bijgekocht door hen dan paar dagen terug.
Dankjewel!
Dat is niet waar.quote:Op woensdag 4 december 2013 20:46 schreef µ het volgende:
[..]
Achter die site zitten ook een paar gasten. Van de opbrengsten van de site kopen ze nieuwe bitcoins. Die zetten ze er dagelijks handmatig op. En dan staan er weer een zooitje inderdaad.
Dan heb ik dat verkeerd ingeschatquote:Op woensdag 4 december 2013 21:08 schreef Robuustheid het volgende:
[..]
Dat is niet waar.
Ze hebben nu goede flow met Bitstamp. In het verleden waren er daar problemen mee (eerst met de API, naar ik het begreep. En vervolgens niet genoeg fiat geld op Bitstamp, dat via SEPA overgeboekt wordt).
Wellicht zijn ze als klant opgeschaald, dat je nu wanneer je bitcoins koopt, het direct via Bitstamp verwerkt wordt, plus 40 euro toeslag per coin. Geen bedrijf is zo gek om een half miljoen euro aan sterk volatiele assets vast te houden.
hmm ja. zou de Bitcoin alle munten vervangen in de toekomst? of is het eerder zoiets als goud?quote:
Beide. Want Bitcoin heeft zeer grote voordelen én als geld/betalingssysteem én als commodity.quote:Op donderdag 5 december 2013 10:00 schreef sararaats het volgende:
hmm ja. zou de Bitcoin alle munten vervangen in de toekomst? of is het eerder zoiets als goud?
dat gaat Zuid Afrika niet tof vinden. goud wordt daar heel veel gewonnenquote:Op vrijdag 6 december 2013 09:10 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Beide. Want Bitcoin heeft zeer grote voordelen én als geld/betalingssysteem én als commodity.
Tja, tough luck. Ingehaald door het voortschrijden der techniek. De postduivenbusiness destijds vond al die nieuwerwetse fratsen zoals email ook niet tof.quote:Op vrijdag 6 december 2013 10:14 schreef sararaats het volgende:
dat gaat Zuid Afrika niet tof vinden. goud wordt daar heel veel gewonnen
Litecoin is een beetje het kleine broertje van. Bitcoin was de eerste en is de grootste, Litecoin is een feite een clone met wat veranderingen. het kleiner zijn van de Litecoin heeft weer als voordeel dat men wat minder bang is om dingen uit te proberen en dus wat meer te innoveren ten opzichte van Bitcoin.quote:Op vrijdag 6 december 2013 18:30 schreef Nattekat het volgende:
Ik ben van plan toch maar wat coins te kopen. Aangezien ik nog 0 ervaring heb hou ik het nu nog even op ¤50 om er in te komen.
Ik twijfel nog tussen BTC en LTC, zijn er nog verschillen tussen deze twee waar ik rekening mee moet houden?
Ik ga dan maar voor de BTC, LTC kan altijd nog.quote:Op vrijdag 6 december 2013 18:40 schreef Maxbet het volgende:
[..]
Litecoin is een beetje het kleine broertje van. Bitcoin was de eerste en is de grootste, Litecoin is een feite een clone met wat veranderingen. het kleiner zijn van de Litecoin heeft weer als voordeel dat men wat minder bang is om dingen uit te proberen en dus wat meer te innoveren ten opzichte van Bitcoin.
Lees anders dit eens: http://debitcoin.org/heeft-litecoin-toekomst/
Niet echt een trading site, maar Bitconic.nl kun je met iDEAL kopen. Ze zijn wel wat duurder dan de exchange normaal, maar je hebt het voordeel dat het instant is en geen verificatie proces. Meerdere users van hier inclusief mezelf hebben gekocht bij Bitonic en nooit iets aan de hand gehad.quote:Op vrijdag 6 december 2013 18:52 schreef Nattekat het volgende:
[..]
Ik ga dan maar voor de BTC, LTC kan altijd nog.
Is er trouwens een tradingsite waar ik gelijk kan beginnen zonder gedoe? Dat verifieren gaat waarschijnlijk weer dagen duren en heb ik absoluut geen zin in.
quote:Op zondag 8 december 2013 04:50 schreef Frulmogk het volgende:
Misschien een domme vraag, ik ben me aan het verdiepen in de cryptocurrency: na een transactie, moet ik dan ook mijn wallet iedere keer updaten op iedere locatie waar ik deze heb?
quote:Op zondag 8 december 2013 04:54 schreef Maxbet het volgende:
[..]
Nee, als je een backup terug zet haalt die de info uit de blockchain.
Er is alleen één uitzondering. Change adressen, maar daarvoor ben ik even het goede artikel aan het zoeken. brb
Edit: hier is het artikel over change: https://en.bitcoin.it/wiki/Change
In feite komt het er op neer dat bij iedere betaling je wallet een nieuw adres neemt voor je change.
De meeste wallets maken 100 adressen aan, als je daar doorheen bent worden er nieuwe gemaakt, en die staan dus niet in je backup.
Dus als je veel transacties doet is het aan te raden om je backups regelmatig bij te werken.
quote:Op zondag 8 december 2013 05:04 schreef Maxbet het volgende:
[..]
Oh wacht, ik heb je vraag volgens mij verkeerd gelezen. Had je het over wallets die gewoon in gebruik zijn of backups?
quote:Op zondag 8 december 2013 05:09 schreef Frulmogk het volgende:
Ik kom inderdaad niet helemaal uit met die wiki-pagina betreft mijn vraag haha
Kijk, ik heb een wallet waar ik 0,1btc in heb. Ik wil daar voor de test 0,0011btc naar cryptsy overmaken om te kunnen traden.
De backup inclusief wachtwoord van mijn offline BTC-wallet heb ik in mijn Google Drive EN op mijn harde schijf staan.
De transactie van 0,0011btc heb ik nog niet gebackupt.
"Weet" mijn wallet de volgende keer als ik op een andere pc ben dan dat deze transactie voldaan is?
Ofja ik snap het wel, maar wat betekent die backup nu straks?
Kan ik die backup importeren? Die optie zie ik namelijk niet staan in de wallet
quote:Op zondag 8 december 2013 05:16 schreef Maxbet het volgende:
[..]
Ja, je wallet weet gewoon welke transacties er zijn geweest op dat adres.
In feite staan in je wallet geen Bitcoins. Het netwerk slaat alle transacties ooit op in de blockchain, met het adres waar het naartoe ging en waar het vanaf kwam. Op het moment dat jij je wallet importeert gaat het programma kijken in de blockchain welke transacties er bij dat adres horen.
Dus dan krijg je iets van
A -> B 1BTC
T -> B 13BTC
B -> G 2BTC
Conclusie: B kan nu 12BTC uitgeven.
Die backup kun je inderdaad gewoon importeren. Dus zeg dat je PC kapot gaat of je raakt op een andere manier je wallet kwijt, dan kun je de backup gewoon terug zetten en dan gaat het programma opnieuw zoeken naar je transacties in het netwerk. Het belangrijke deel in die backup is de private key, zonder die private key kun je niks uitgeven.
Meer leesvoer:
https://en.bitcoin.it/wiki/Transaction
https://en.bitcoin.it/wiki/Address
https://en.bitcoin.it/wiki/Blockchain
Nee, dat adres is public, dat moet je juist aan anderen geven, daar kunnen ze geld naartoe storten. En eventueel zien hoeveel er op staat, als iemand weet dat het van jou is, maar in dit geval woensdagstaat er (nog) niets op je adres.quote:Op zondag 8 december 2013 22:05 schreef Spatieloos het volgende:
Ik heb zo'n adress dat begint met 1erqjbPs4acXf8. Moet ik dit geheim houden? Kunnen mensen hier wat mee?
Heb ik al teveel gegeven van het adress?
Hoe kom ik aan zo'n private key? Volgens mij heb ik die nooit gekregen?quote:Op zondag 8 december 2013 22:30 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Nee, dat adres is public, dat moet je juist aan anderen geven, daar kunnen ze geld naartoe storten. En eventueel zien hoeveel er op staat, als iemand weet dat het van jou is, maar in dit geval woensdagstaat er (nog) niets op je adres.
De bijbehorende private key (begint met een 5) is wat je geheim moet houden.
Die genereert je client (in dit geval MultiBit) maar die zie je normaal gesproken niet zichtbaar in beeld. Die private keys zitten in je wallet (hopelijk encrypted, als je je wallet hebt beveiligd met een password). Je kunt ze exporteren, als je dat zonder password doet krijg je ze in een txt file.quote:Op zondag 8 december 2013 22:32 schreef Spatieloos het volgende:
Hoe kom ik aan zo'n private key? Volgens mij heb ik die nooit gekregen?
Ik gebruik Multibit.
Thanks.quote:Op zondag 8 december 2013 23:00 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Die genereert je client (in dit geval MultiBit) maar die zie je normaal gesproken niet zichtbaar in beeld. Die private keys zitten in je wallet (hopelijk encrypted, als je je wallet hebt beveiligd met een password). Je kunt ze exporteren, als je dat zonder password doet krijg je ze in een txt file.
Niemand kan je zeggen wat de prijs gaat doen, ben je toch geïnteresseerd in ongefundeerd geschreeuw over de prijs, BIT / [SC] Cryptocurrencies #69 - Buy LTC or be forever poor is daar best goed in.quote:Op maandag 9 december 2013 14:43 schreef Sjemmert het volgende:
Ik heb nog wat geld wat ik kan missen en zit er aan te denken om een bitcoin aan te schaffen. Ik heb totaal geen ervaring in het traden e.d. dus daar waag ik me (nog) maar niet aan. Wil eigenlijk dus voor een goede prijs kopen met de hoop dat ze over 1-3 jaar weer in waarde gestegen zijn. Meer voor de lol dan dat ik er echt rijk mee wil worden dus. Maar wat is dan het beste om te doen ? Nog even wachten op een crash en dan voor laag kopen ? Of heeft dat weinig zin bij slechts 1 bitcoin en de gok op de lange termijn?
dat niemand dat kan zeggen begrijp ik. Denk dat ik er maar gewoon een ga kopen en dan hopen op het beste. Had trouwens een jaar of 2 geleden al een wallet aangemaakt en toen ook een miner geïnstalleerd. Gister avond de wallet weer is geopend en sindsdien is die aan het synchroniseren wat heel lang duurt bij mij. Blijkbaar heb ik toch nog wat gemined op me simpele pc. De wallet heeft nu 77% gedownload en ik ben nu in het bezit van 0.00161785 bitcoin :pquote:Op maandag 9 december 2013 15:25 schreef Maxbet het volgende:
[..]
Niemand kan je zeggen wat de prijs gaat doen, ben je toch geïnteresseerd in ongefundeerd geschreeuw over de prijs, BIT / [SC] Cryptocurrencies #69 - Buy LTC or be forever poor is daar best goed in.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |