Brummetje_ | zondag 1 december 2013 @ 20:43 |
is echt Goddelijk lekker! Ik heb het pas sinds kort ontdekt (tnx to mijn broertje). | |
Luigi | zondag 1 december 2013 @ 20:43 |
Koop een dagboek. | |
motorbloempje | zondag 1 december 2013 @ 20:44 |
En? | |
Yi-Long | zondag 1 december 2013 @ 20:46 |
Yep, heel simpel en basic, maar heerlijk ![]() | |
Yi-Long | zondag 1 december 2013 @ 20:47 |
Lap Cheurn/cheong worstjes zul je misschien ook wel lekker vinden. https://www.google.nl/sea(...)0&es_sm=122&ie=UTF-8 Heerlijk in de (fried) rice. | |
RobinOok | zondag 1 december 2013 @ 20:52 |
![]() Cha Siu | |
RobinOok | zondag 1 december 2013 @ 20:55 |
Wedden van niet? | |
Guyver2 | zondag 1 december 2013 @ 21:13 |
Cha Sieuw en Sieuw Ngaap! Ongelovelijk lekker. ![]() | |
Dunwich | zondag 1 december 2013 @ 21:17 |
ik speel soms vals en marineer wel 's een varkenshaasje in cha siew kruiden, ik heb alleen helaas geen grill dus het is net niet hetzelfde ik heb ook wel 's van de chinees cha siew gehad waar ze spek gebruiken net als babi pangang | |
silverhill | zondag 1 december 2013 @ 22:08 |
Dit was altijd ons favoriete gerecht bij onze favoriete Chinees (totdat de zaak van eigenaar wisselde). Ik wist alleen niet dat het een bekend gerecht was, aangezien ik het nergens anders op de kaart heb zien staan. | |
RobinOok | maandag 2 december 2013 @ 18:36 |
Heel bijzonder, want ik heb nog nooit een Chinees meegemaakt waar het NIET op de kaart staat. ![]() | |
Yi-Long | maandag 2 december 2013 @ 19:06 |
Vaak heet het gewoon BBQ pork. | |
Brummetje_ | maandag 2 december 2013 @ 19:14 |
Iemand een recept hoe je zo dicht mogelijk bij de nasi van de chinees kan komen? Die vind ik ook heel erg lekker. Lekkerder dan nasi uit een Honigpakje. | |
Draai_kont | maandag 2 december 2013 @ 19:54 |
FYI Hier wordt hondenvlees in verwerkt. ![]() | |
RobinOok | maandag 2 december 2013 @ 20:20 |
Gaaaaap | |
Mirjam | maandag 2 december 2013 @ 20:21 |
![]() | |
SaucyCock | maandag 2 december 2013 @ 20:22 |
Mijn chinees verkoopt het niet meer. ![]() | |
Draai_kont | maandag 2 december 2013 @ 20:40 |
Chinezen hebben laks aan regels en wetten wat voedsel betreft. ![]() Enkele voorbeelden: Melkpoeder, nepvlees, gootolie, rattenvlees. Google maar op voedselschandalen China. Hollanders die naïef zijn. ![]() | |
SaucyCock | maandag 2 december 2013 @ 20:43 |
Maar het is wel lekker. | |
Redcoon | dinsdag 3 december 2013 @ 09:02 |
Als je een keer tijd over heb; http://www.coquinaria.nl/recepten/06.1recept.htm Het recept is heel erg omslachtig en moeilijk te scannen. Daarentegen kan het soms geen kwaad om ergens de tijd voor te nemen en het echt te lezen. | |
Yi-Long | dinsdag 3 december 2013 @ 10:01 |
Vreemd, heel jaar 3-4 per dag buiten gegeten in Hong Kong, en nooit ziek of whatever. In China zelf was het trouwens ook prima. Verschil tussen China en Nederland is voornamelijk dat wanneer het daar een keer mis gaat, dat het dan ook meteen een groot schandaal is. Niet alleen omdat het waarschijnlijk meer mensen treft, maar vooral ook omdat Chinezen zich daar gewoon VEEL drukker om maken, terwijl men in Nederland meestal gewoon lauw reageert met wat schouders ophalen en een " ach ja..." | |
Brummetje_ | dinsdag 3 december 2013 @ 12:15 |
Tnx! | |
Myraela | dinsdag 3 december 2013 @ 15:50 |
Hollanders die gewoon geen neuk geven. | |
kawotski | dinsdag 3 december 2013 @ 19:17 |
Aah, nummer 101, mijn favoriet maar dan wel zoals ze het hier maken met verse vruchten, gember en groenten of wat er ook in zit maar het is wel vers.. http://restaurant-shanghai.nl/Afhalen/ Ik heb in al mijn enthousiasme wel eens in het westen des lands, ergens in Haarlem, Tja Shu gehaald en toen zaten er vruchtjes uit blik in het gerecht (je weet wel van die cocktailvruchtjes).. ik was ontroostbaar. | |
Mirjam | dinsdag 3 december 2013 @ 19:17 |
gast er hoort helemaal geen fruit in cha sieuw te zitten | |
kawotski | dinsdag 3 december 2013 @ 19:18 |
Of wat t ook was ![]() En je hebt gelijk want in Haarlem gooiden ze er dus wel fruit in | |
Mirjam | dinsdag 3 december 2013 @ 19:19 |
koe loe yuk denk ik eerder, da's appels met peren vergelijken hoor ![]() | |
kawotski | dinsdag 3 december 2013 @ 19:19 |
Nope, ik weet wat ik al meer dan 20 jaar eet | |
Mirjam | dinsdag 3 december 2013 @ 19:20 |
nepchasieuw | |
kawotski | dinsdag 3 december 2013 @ 19:21 |
Ga 101 maar eens halen bij Shanghai in Steenwijk. Ze staan op nummer 40 in de top 88 Chinese Restaurants. Het is de echte (zonder fruit) ![]() | |
RobinOok | dinsdag 3 december 2013 @ 21:02 |
Nog nooit van gehoord, char siu met fruit. En ik geloof je dus ook niet. | |
Brummetje_ | dinsdag 3 december 2013 @ 21:54 |
Bij onze cha sieuw lag ook wat op de bodem van het bakje. Geen idee wat, heb dat niet gegeten, alleen de cha sieuw. | |
Mirjam | dinsdag 3 december 2013 @ 22:18 |
Kool, meestal? | |
Dunwich | woensdag 4 december 2013 @ 02:08 |
http://www.specerijenberg.nl/Online/wp-content/uploads/1209.jpg koop een paar van die zakjes bij de locale toko, dagje marineren en goed grillen (BBQ, open vuur of ouderwetse oven/grill met zo'n draaistaaf) het is zo simpel & goedkoop om te maken en de chinees gebruikt ook gewoon de kruiden uit dat pakje (Bron, dozen vol met die kruiden gezien bij een van m'n vrienden's restaurant) | |
#ANONIEM | donderdag 12 december 2013 @ 13:06 |
Dan heb je een nep Chinees want elke traditionele Chinees heeft Char siu in huis. ![]() Vwb de OP. ![]() | |
Yi-Long | donderdag 12 december 2013 @ 13:08 |
HEERLIJK!!! ![]() ![]() ![]() | |
Brummetje_ | donderdag 12 december 2013 @ 14:07 |
Ehm, ziet er niet uit als Cha Sieuw. | |
Brummetje_ | zaterdag 14 december 2013 @ 10:43 |
Gister weer gehaald en keek eens naar de prijs. Jemig wat is dat duur zeg! ![]() 14,60 voor een bakje zo groot als voor een grote bami/nasi. [ Bericht 0% gewijzigd door Brummetje_ op 14-12-2013 11:36:52 (Foutje...) ] | |
Brummetje_ | zaterdag 14 december 2013 @ 10:46 |
![]() | |
Yi-Long | zaterdag 14 december 2013 @ 11:10 |
Zelfs in Hong Kong is het best prijzig. Hier in Nederland zul je er idd ook wel flink moeten dokken. Goede reden dus om het zelf te leren maken... ![]() | |
SiGNe | zondag 15 december 2013 @ 01:39 |
Ziet er wel goed gemarineerd en droog uit en da's de lekkerste (vind ik dan) Overigens kan je ook erg goede cha sieuw bij Surinaame restaurants vinden, de lokale Surinamer maakt 'm zelfs beter dan de beste lokale Chinees (volgens mijn mening, babi pangang/- ketjap kan je dan wel weer prima bij die chinees halen en die is ook heerlijk! (Zeist, restaurants zijn Dani's Corner en An Tong en die Surinamer heeft ook geen Babi pangang en Babi ketjap dus dan houdt het al snel op..) | |
kawotski | zondag 15 december 2013 @ 21:52 |
Dat jij er nooit van gehoord hebt betekent dus dat het niet zo is? Who cares, ik ga bij die Chinees in omgeving Haarlem dus nooit meer dat gerecht bestellen want ik wil het risico niet nemen dat ik met Cha Siu met vruchtjes opgescheept wordt. (en ook nog van die uit blik). Overigens noemde ik het, voor wat betreft mijn favoriete Chinees, vruchten omdat ik even geen betere omschrijving wist te geven van wat het dan wel was. Zoals de Chinezen zelf zeggen: 'that's what WE eat! Ik eet het niet vaak en ik zal het hopelijk dit jaar nog eens halen, volgens mij zit er o.a. wortel in, gember en op dit moment ondefinieerbare ingredienten.. etc.. | |
RobinOok | zondag 15 december 2013 @ 22:29 |
Nee, het betekent dat ik je niet geloof. | |
jcdragon | zondag 15 december 2013 @ 22:32 |
Cha sieuw ![]() | |
kawotski | maandag 16 december 2013 @ 08:27 |
dan moet je alle Chinezen in Haarlem en omgeving maar proberen dan kom je die ene wel tegen. ![]() | |
RobinOok | maandag 16 december 2013 @ 17:41 |
Ik voel geen enkele behoefte om mijzelf te overtuigen van mijn ongelijk. Dus nee, dank je. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 11:12 |
Gast,voordat je nu verder uitraast over wat die "chinezen" tegen je zeggen of beweren. Vwb Robin,kijk even voor de gein naar zijn flickr foto account en dan zul je zien dat hij heus wel weet waarover hij praat als het eten betreft. In deze dus ook over Cha Siew. En als je dan nog twijfelt wil ik nog wel even je hele bewering onderuit halen inzake de traditionele Chinese keuken. @RobinOok: Al naar de nieuwe traditionele Chinese deli geweest die in Rotterdam al een tijdje is geopend? Naam? Beijing! specialisatie? Typische Beijing keuken! Ben er al geweest en een beleving op zich als je praat over smaken. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2013 11:13:11 ] | |
RobinOok | dinsdag 17 december 2013 @ 11:22 |
Alllllaaaaang! ; ![]() http://www.aziatische-ing(...)t-beijing-rotterdam/ Maar heel eerlijk gezegd was ik toch ook wel een beetje teleurgesteld, bij een tweede bezoek. Sichuan gerechten zonder sichuanpeper en als je er dan om vraagt zeggen ze "we hebben geen sichuanpeper, want Chinezen houden niet van sichuanpeper". Nou ja zeg. ![]() Dat ze het er dan niet door doen, a-la, maar dat ze het gewoon helemaal niet in huis hebben vind ik toch wel enigzins belachelijk. Ik miste het ook echt in het gerecht. (ik geloof dat het mapo was, weet het niet meer zeker, maar de Sichuan keuken is al zo basic, daar mis je het echt al heel snel) | |
kawotski | dinsdag 17 december 2013 @ 13:08 |
huh? Ik zeg alleen dat ik eens een keer bij een Chinees gegeten heb die blijkbaar een eigen interpretatie had van Tsja Shu/Cha Siew. Ik weet ook wel hoe het eruit hoort te zien vandaar dat ik zeg dat er 1 is die zijn klanten iets verkeerds voorhoudt. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 16:52 |
Punt is dat jij zo overtuigend probeert neer te zetten dat wat jij zegt waar is,gebaseerd op....,dat het gewoon belachelijk aandoet. Vandaar deze reacties. Misschien je reactie dan iets anders formuleren.Klopt. Ik laat je even zien welke gerechten ik indertijd genomen heb. Beijing Rotterdam. Btw..ik verschil duidelijk met jou van mening over Deli Bird. Ik vond het waardeloos! en heb met name hier even lopen pielen om hem te laten zien wat er mis was. En nu komt het aparte. In Januari 2014 gaat verderop de Kruis kade een nieuw Thais restaurant openen. Mag je raden van wie. Juist.......zelfde eigenaar als van Deli Bird. Ik hoop dat zijn keukenpersoneel dan beter is. En Sumo op de hoek van de Kruis Kade tegenover Lange Muur wordt een Vietnamees. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2013 17:08:36 ] | |
RobinOok | dinsdag 17 december 2013 @ 17:20 |
Stiekem, heel stiekem was ik vorig jaar ook nog 2 keer bij delibird en was ik al een stuk minder enthousiast. Net alsof hun verse kruiden die dag op waren, maar ik vreesde al dat het gewoon standaard minder was geworden. Op de 1 of andere manier heb ik dan toch niet zo'n zin om mijn recensie aan te passen. Moet ik missschien toch eens doen. Nog 1 keer gaan en als het dan niet okay is ook gewoon toevoegen aan de recensie... Maar wat moet ik zien aan die "hier-piel-foto" van je? :-) Een goede Vietnamees moet ik nog meemaken. Was een tijdje terug bij ViVu of hoe heet dat ding en heb mijn hoofdgerecht teruggestuurd en hoefde er ook niks voor in de plaats. Voorgerecht was ook kut (opgewarmde, vieze garnalen). God, wat was dat erg. En dan al die enthousiaste recensies lezen. Dat het zo authentiek en heerlijk en vers is. Pfff, echt niet. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 17:32 |
In die "piel foto"liet ik de eigenaar zien dat • Het kipgerecht met de bladeren nergens opsloeg daar dit gestoomd moet zijn en niet als geheel in een oventje moet worden gegooid en opgewarmd. Vlees keihard/uitgedroogd en bladeren ook. • De Garnalen hetzelfde lot ondergingen en dus ook waardeloos was. Over de soep heb ik helemaal hem de oren gewassen.Leek gvd wel een chinese soep! Enige wat redelijk was,was de salade maar om te zeggen "geweldig..zo hoort het." ![]() En dan te bedenken dat ik fan was van zijn vorig restaurantje Nok Noi op de straatweg in Hilligersberg die altijd prima was. Ik ben trouwens in 2012! al naar die Vietnamees geweest waar jij het over hebt en was toen best goed. Originele gerechten en dito voorbereidt. Jij bedoelt Little V. Foto's heb ik nog ergens liggen. Waar die positieve recensies vandaan komen weet ik wel. Vaak gekochte recensies helemaal als het van die grote sites zijn daar ik inmiddels bewijs heb (wat ik al wist ) dat men gewoon geen negatieve recensies toelaat op grond van contacten en bijbehorende goede verhoudingen. Kortom vriendjes politiek. Hoe vaak men dit ook tegenspreekt naar buiten toe. Daarbij speelt ook een rol dat de meeste recensenten totaal geen besef hebben hoe en op welke wijze men keukens als deze moet beoordelen. Meestal redeneert men vanuit een erg oppervlakkig perspectief zonder het origine te kennen. Vaak gooit men ook alles op 1 hoop bekeken vanuit hun zondag chinees op de hoek. Jij en ik zijn of in die landen geweest,kennis en smaakervaringen opgedaan en weten dus hoe het moet smaken en wat zo een beetje de basis moet zijn qua ingrediënten. Meesten weten dat niet eens en laten zich veelal imponeren door het feit dat het "nieuw"is en "anders"en het folderverhaal wat de eigenaar ze wijsmaakt. Ook een mooie die het altijd goed doet: "Ik heb een Thaise kok in de keuken staan en die weet wel wat koken is." ![]() FYI: Elke kenner weet dat de beste Thaise koks meestal vrouwen zijn daar die in Thailand het meeste werk doen - meer dan mannen! - en het meest bedreven zijn in het koken en bijbehorende smaken,maar dit terzijde.) [ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2013 17:48:21 ] | |
RobinOok | dinsdag 17 december 2013 @ 18:26 |
Nee, ik bedoel niet Little V. ;-) Ik bedoel deze: http://www.iens.nl/restaurant/26792/rotterdam-vivu (zelfde als Chinese koks, die zijn 9 van de 10 keer nooit opgeleid als kok. Die doen maar wat) | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 18:50 |
Oh die. ![]() Laatst na 5 jaar weer eens langs Asian Glories geweest. Nou...niets bijzonders en voor wat je betaalt heel matig. Maar goed,echte chinezen of voor mij part de aficionados van de Lu - Jiangsu - Xiang - Sichuan - Kantonese keuken eten al jaren niet meer bij Jenny die maar blijft bazelen dat haar man zoveel keukenstijlen beheerst. Ze wordt gelukkig door de belangrijkste Chinese horeca-ondernemers allang niet meer serieus genomen met haar achterhaalde keuken daar inmiddels een nieuwe generatie goede en jonge koks hun opwachting maken, en al die verschillende keukenstijlen niet alleen beheerst maar ook zelf verbetert. Tai Wu heeft er sinds kort 1. Of zoals in de Chinese community Jenny nu wordt genoemd: Die laowai [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-12-2013 08:05:33 ] | |
RobinOok | dinsdag 17 december 2013 @ 18:53 |
Maar Jenny is wel lief. :-) En favoriet bij heel veel chefs. Ik vind haar eten ook leuk en lekker, maar het zijn wel klassiekers, die ik thuis ook maak, maar dan voor heel wat minder geld. Dus weinig verrassend en daarbij nogal aan de prijzige kant. Maar verder niks mis mee. Sterker nog: gewoon goed. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 19:05 |
Jenny heeft haar voorkomen mee en dat werkt vertederend bij een hoop mensen. Haar eten was 10 jaar geleden goed tot erg goed en traditioneel. Toen.. voor mij en een hoop mensen naast Tai Wu de beste van Rotterdam. Dat is anno 2013 helemaal weg en zij heeft de fout gemaakt dat zij niet is meegegaan met haar tijd. In haar keuken is er niets,letterlijk niets, wat ik in andere restaurants niet kan krijgen! Wat zeg ik: Wat ik bij haar kan krijgen en waarmee zij dweept als zijnde haar signatuur dishes (alsof zij de Kantonese keuken heeft uitgevonden ![]() Ze richt zich met haar restaurant helemaal op de Hollandse klandizie met bijbehorende smaak en heeft weinig van doen nog met de traditionele Chinese keuken. Trouwens Jenny is helemaal geen mainland Chinese want ze komt van origine uit Maleisië. Mijn allergrootste bezwaar tegen haar huidige keuken is nog wel het overdadig gebruik van sojasaus die werkelijk overal in heerst. [ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 18-12-2013 08:12:13 ] | |
SiGNe | dinsdag 17 december 2013 @ 22:22 |
Iwanus, zeg je dat ook allemaal tegen de koks? Zelf zou ik er waarschijnlijk niks van zeggen omdat ik de Vietnamese keuken niet ken en dus maar zal aannemen dat het zo hoort maar ik denk dat een goede chef het juist fijn vind als er een criticus met verstand van zaken de tekortkomingen verteld. Een restauranteigenaar wordt daar ook blij van want dan kan hij/zij de kwaliteit omhoog brengen en meer omzet draaien. Liever persoonlijk van iemand horen dan dat de omzet daalt terwijl je geen benul hebt waar het door komt of dat je slechte recenties in de krant of online krijgt lijkt mij. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 22:24 |
Broodje cha sieuw of cha saw zoals de suri's het kennen ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 18 december 2013 @ 09:48 |
Tegenwoordig nog maar zelden omdat • Ik meestal met de eigenaar/bedrijfsleider krijg te maken • Ik intussen alle eetgelegenheden waar ik al kan vermoeden dat het niks is voor mij mijd • Ik intussen allen maar in de voor mij bekende zaken eet en waar ik bekend ben. Nou..dan zul je verstelt staan hoeveel horeca uitbaters het helemaal niet op prijs stellen als jij als klant hun haarfijn weet uit te leggen waarom iets niet deugt. Het interesseert ze in de basis helemaal niet om echte kwaliteit op te tafel neer te zetten ook al blèren ze in de media over "kwaliteit"en allerlei andere welbekende standaard kreten. Tegenwoordig wil men je een beleving "verkopen". Gerechten die worden opgesmukt en geparfumeerd en er vaak fraai uitzien. Ik wil als ik buiten de deur ga eten smaak sensaties proeven. Ik wil smaak combinaties die juist op elkaar zijn afgestemd ervaren.Ik ben een beetje klaar met dat standaard schuimpje hier,schuimpje daar gedoe in Nederland. Dat bepaalde top restaurants waar ik graag kom het nog hebben begrijp ik wel maar die kies ik dan ook niet als gerecht. Sterker nog. Zij die mij kennen weten wat mijn smaken zijn (vooral de keuken weet dan dat ze lekker los kunnen gaan!) en welke gerechten naar alle waarschijnlijkheid veelvuldig bij goedkeuring zal worden uitgevraagd. ![]() Ik houd van koks die gedurfd durven te koken en out of the box denken. 1 van de topkoks in Rotterdam waarvan ik het jammer vind dat hij nog steeds geen erkenning door Michellin krijgt is Floris van In de keuken van... die naast het kitscherige FRED is gelegen. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-12-2013 09:56:02 ] | |
RobinOok | woensdag 18 december 2013 @ 12:09 |
En Jim? | |
#ANONIEM | donderdag 19 december 2013 @ 11:05 |
Bij Jim moet nog worden langsgegaan. Ik heb goede berichten over hem gehoord,w.o.jouw ervaring, en ben dus hoopvol. Vervelende is echter dat ik een hekel heb om te lang ergens te gaan zitten (tenzij het een feestelijk gezelschap is) eten als ik weet dat het allemaal niet zo lang hoeft te duren. Voor 3 of 4 gangen een uur of drie zitten is voor mij sowieso te lang en ik ga mij dan irriteren en wil ik weg. Kijk...als het FG of soortgelijke restaurants is,dan is het een ander verhaal omdat ik dan echt zit te genieten en mijzelf (en vriendin) laat verwennen. Maar goed,dat is ook een hele ander categorie dan het gemiddelde top segment wat we kennen. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2013 11:07:28 ] |