abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_133745352



Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?

Thuisbezord.nl neemt sinds kort Bitcoins aan.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
జ్ఞ‌ా
pi_133745358
జ్ఞ‌ా
pi_133745728
"Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts."

Lol als je het bekijkt met de koers van nu.
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
pi_133745819


Hihi het past niet meer :+
జ్ఞ‌ా
pi_133745880
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 10:04 schreef Tourniquet het volgende:
Deze column staat vandaag in de Metro

http://www.metronieuws.nl(...)SrZmkC!xlY1Aj3dLzim/
:|W :{w :'( ;( mijn god wat een onwetendheid..

Echt, WAAROM laten ze zo'n kluns (en dat is dan nota bene hoogleraar financiële economie!) zo'n artikel schrijven, als hij overduidelijk niet het flauwste benul heeft wat Bitcoin is of hoe het werkt. WAAROMMMmmmm :'( :'( :'(
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133745896
Gebruiken jullie de MultiBit wallet?
If not now, then when.
pi_133745941
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:25 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Gebruiken jullie de MultiBit wallet?
Nope, qt.
జ్ఞ‌ా
pi_133745946
Bijna $1100.
జ్ఞ‌ా
pi_133745996
Jezus dat Metro artikel :'(

quote:
het kan niet fysiek geruild worden
Het kan niet fysiek geruild worden, aha. Dit natuurlijk in tegenstelling tot al die euro's en dollars op de bank, wat ook alleen maar enen en nulletjes zijn, maar neeee, da's anders.

quote:
Er is geen enkele instantie die op internationaal of zelfs nationaal niveau de totale hoeveelheid bitcoins in de hand houdt.
Geen instantie nee, maar glasheldere wiskundige principes. En die zijn een stuk betrouwbaarder dan "instanties".

quote:
Dat betekent dat er een moment zal komen dat degenen die bitcoins kunnen aanmaken, er een belang bij hebben om het aanbod van bitcoins op te blazen
Juist ja, net zoals de alchemisten die goud kunnen aanmaken, er een belang bij hebben om het goud-aanbod op te blazen. :|W
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133746015
Iemand interesse in een bitcoin en webhosting gerelateerd domeinnaam? Ik heb namelijk geen tijd om het goed te exploiteren. Uiteraard betalen in bitcoins :P
pi_133746073
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:29 schreef vincm het volgende:
Iemand interesse in een bitcoin en webhosting gerelateerd domeinnaam? Ik heb namelijk geen tijd om het goed te exploiteren. Uiteraard betalen in bitcoins :P
sintcoin.nl ?
pi_133746090
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:25 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

:|W :{w :'( ;( mijn god wat een onwetendheid..

Echt, WAAROM laten ze zo'n kluns (en dat is dan nota bene hoogleraar financiële economie!) zo'n artikel schrijven, als hij overduidelijk niet het flauwste benul heeft wat Bitcoin is of hoe het werkt. WAAROMMMmmmm :'( :'( :'(
Ze snappen er geen fuck van, het is waarschijnlijk pijnlijk voor je om te bekijken, maar kijk hier alle filmpjes van 27 en 28 november maar eens:

http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/bitcoins#node_554256

Die Erik Mauritz begint het volgens mij wel een beetje te dagen, maar hoe die Jacob Schoenmaker het afdoet als een casinospelletje wat alleen nerds snappen...

[ Bericht 3% gewijzigd door Tourniquet op 29-11-2013 16:37:49 ]
pi_133746360
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:29 schreef vincm het volgende:
Iemand interesse in een bitcoin en webhosting gerelateerd domeinnaam? Ik heb namelijk geen tijd om het goed te exploiteren. Uiteraard betalen in bitcoins :P
Welke url?
pi_133746486
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:32 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Ze snappen er geen fuck van, het is waarschijnlijk pijnlijk voor je om te bekijken, maar kijk hier alle filmpjes van 27 en 28 november maar eens:

http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/bitcoins#node_554256

Die Erik Mauritz begint het volgens mij wel een beetje te dagen, maar hoe die Jacob Schoenmaker het afdoet als een casinospelletje wat alleen nerds snappen...
Wat een lul, hij weet geen eens dat er nu 12 Miljoen bitcoins zijn en dat er een max aan zit van 21.000.000
  Knapste mannelijke user 2022 vrijdag 29 november 2013 @ 16:48:31 #15
206731 Mortaxx
Doomer
pi_133746498
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:25 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

:|W :{w :'( ;( mijn god wat een onwetendheid..

Echt, WAAROM laten ze zo'n kluns (en dat is dan nota bene hoogleraar financiële economie!) zo'n artikel schrijven, als hij overduidelijk niet het flauwste benul heeft wat Bitcoin is of hoe het werkt. WAAROMMMmmmm :'( :'( :'(
Omg je zou maar college krijgen van zo'n man _O-
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
pi_133746603
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:48 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Omg je zou maar college krijgen van zo'n man _O-
Hij krijgt ook aardig wat kritiek in de reacties onder de column.
pi_133746633
BTCNext gebruikers hier?

quote:
Beste klant van BTC Next,

Helaas moeten we u mededelen dat er vermoedelijk NAW gegevens van klanten zijn ontvreemd die de afgelopen maanden Bitcoin bij ons hebben besteld.
Dit gaat om klanten die met iDeal Bitcoin bij ons hebben gekocht. Vanaf vandaag, 29/11/2013, lopen klanten dit risico niet meer.

We willen direct één ding aan u duidelijk maken: uw Bitcoin of geld zijn nooit in gevaar geweest en zullen in de toekomst ook geen gevaar lopen.

De wellicht ontvreemde informatie betreft bankrekeningnummers en bijbehorende namen waarmee klanten hebben betaald via iDeal.
Deze gegevens staan niet in onze database, maar zijn op slinkse wijze onderschept uit de API die het betalingsverkeer regelt tussen onze website en betaalprovider.

Wij betreuren dit voorval ten zeerste en zullen er logischerwijs alles aan doen om dit in de toekomst nooit meer te laten gebeuren.

Onze welgemeende excuses,

Team BTC Next
pi_133746801
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:54 schreef Tourniquet het volgende:
BTCNext gebruikers hier?
Daar begrijp ik nou echt geen reet van he. Hoe krijg je dat nou in godsnaam voor elkaar, om dat soort gegevens te laten stelen. HOE DAN!
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  Knapste mannelijke user 2022 vrijdag 29 november 2013 @ 17:30:03 #19
206731 Mortaxx
Doomer
pi_133747562
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:54 schreef Tourniquet het volgende:
BTCNext gebruikers hier?

[..]

Wow, wat een amateurisme :')
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
pi_133747684
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:25 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

:|W :{w :'( ;( mijn god wat een onwetendheid..

Echt, WAAROM laten ze zo'n kluns (en dat is dan nota bene hoogleraar financiële economie!) zo'n artikel schrijven, als hij overduidelijk niet het flauwste benul heeft wat Bitcoin is of hoe het werkt. WAAROMMMmmmm :'( :'( :'(
Zulke figuren moet je sowieso niet serieus nemen, ze zaten in het najaar van 2009 nog te blaten dat de crisis Nederland waarschijnlijk niet zou raken _O-
pi_133747747
Kan ik de synchronisatie van de Bitcoin wallet versnellen? Hij moet nog 137 weken en het duurt echt lang. :P Tijd = geld.
If not now, then when.
pi_133747757
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 17:36 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Kan ik de synchronisatie van de Bitcoin wallet versnellen? Hij moet nog 137 weken en het duurt echt lang. :P Tijd = geld.
Gebruik multibit :)
pi_133747767
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 17:37 schreef Stokkie_ het volgende:

[..]

Gebruik multibit :)
Ik heb al 0.5 BTC naar mijn adres overgemaakt, of maakt dat niet uit? :@
If not now, then when.
  vrijdag 29 november 2013 @ 17:38:48 #24
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133747788
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 17:36 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Kan ik de synchronisatie van de Bitcoin wallet versnellen? Hij moet nog 137 weken en het duurt echt lang. :P Tijd = geld.
Nee maar waarom pak je geen multibit ofzo.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133747792
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 17:37 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Ik heb al 0.5 BTC naar mijn adres overgemaakt, of maakt dat niet uit? :@
Je kan het al gebruiken, je ziet alleen de transacties nog niet
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')