abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_133532927
registreer om deze reclame te verbergen
bitcoin.php
Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?

Thuisbezord.nl neemt sinds kort Bitcoins aan.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=1&p=0&

Lineair:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

3-maanden:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=90&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=S&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:
9yX8kz2.png

Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
pi_133532981
yMlR8GE.png
pi_133532983
Ik denk dat de crash pas komt als je weer instapt uit wanhoop :P
  vrijdag 22 november 2013 @ 22:55:14 #4
298362 Lollertrolle
Wilt je in zijn kooi
pi_133533019
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 22:54 schreef Stokkie_ het volgende:
Ik denk dat de crash pas komt als je weer instapt uit wanhoop :P
Zoals altijd he
pi_133533041
Meeste weekenden (vooral zondag) zakt de koers volgens mij, om maandag weer mooi te stijgen. Hoop daar deze week een beetje op in te kunnen spelen.
  vrijdag 22 november 2013 @ 22:58:05 #7
93231 Sosa
Bolivian druglord
pi_133533154
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 22:41 schreef MaGNeT het volgende:

...

Tik daar:
[ code verwijderd ]

Je krijgt dan de privatekey te zien die bij het ontvangstadres hoort (begint met een 5).
Die kan je dan als QR code uitprinten of in tekst.

mijn ontvangstadres waarop btc-e de ltc's heeft overgeschreven begint met LQ :@
I only tell you once. Don't fuck me, Tony. Don't you ever try to fuck me.
pi_133533222
Ik denk dat de koers rond de 650-750 gaat liggen de komende 2 maanden.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  vrijdag 22 november 2013 @ 23:00:28 #9
298362 Lollertrolle
Wilt je in zijn kooi
pi_133533256
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 22:59 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Ik denk dat de koers rond de 650-750 gaat liggen de komende 2 maanden.
Saaaiii
pi_133533325
net peercoins, worldcoins en feathercoins gekocht :p
pi_133533333
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 22:58 schreef Sosa het volgende:

[..]

mijn ontvangstadres waarop btc-e de ltc's heeft overgeschreven begint met LQ :@
Ik heb het niet over het ontvangstadres maar de privatekey van Bitcoin die begint met een 5.
Een ontvangstadres voor Bitcoin begint met een 1.
“We build too many walls and not enough bridges” - Donald Trump
  vrijdag 22 november 2013 @ 23:05:57 #12
93231 Sosa
Bolivian druglord
pi_133533467
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 23:02 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ik heb het niet over het ontvangstadres maar de privatekey van Bitcoin die begint met een 5.
Een ontvangstadres voor Bitcoin begint met een 1.
Die heb ik alleen van btc-e, bedoel je die?

Ik heb geen privatekey van de litecoin client.

edit: ohw wacht, ik snap het

edit2: toch niet, ik krijg " 23:09:03 Invalid Litecoin address (code -5)"

Ik vul dumpprivkey en mijn ontvangstadres in waar ik net mijn ltc naar heb overgeschreven..
I only tell you once. Don't fuck me, Tony. Don't you ever try to fuck me.
  vrijdag 22 november 2013 @ 23:06:44 #13
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_133533491
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 23:02 schreef NeeOfTochJA het volgende:
net peercoins, worldcoins en feathercoins gekocht :p
money_down_the_drain.jpg
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_133533658
quote:
99s.gif Op vrijdag 22 november 2013 23:06 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
:D
pi_133533728
quote:
Miljardair Richard Branson steunt bitcoin

Miljardair en eigenaar van luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic Richard Branson omarmt de bitcoin. Zijn commerciële ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic gaat de valuta accepteren.


"Virgin Galactic is een bedrijf dat in de toekomst kijkt", schrijft Branson op het blog van zijn bedrijf.

"Bitcoin trekt de laatste tijd de aandacht van bedrijven die de toekomst in kijken. Hoog tijd dat dat klanten van Virgin Galactic kunnen betalen met bitcoins." Branson zegt zelf ook in bitcoins te hebben belegd.

Virgin Galactic biedt ruimtereizen aan particulieren aan. Mensen kunnen na een training in een speciaal ontworpen vliegtuig een suborbitale ruimtevlucht maken. Een ticket kost tweehonderdduizend dollar per persoon, of zo'n 250 bitcoins.

Bitcoin

Bitcoin is een virtuele valuta die de laatste tijd steeds meer in het nieuws is. De munt is niet gereguleerd en de wisselkoers met traditionele valuta wisselt enorm.

Op steeds meer plekken is het mogelijk om met bitcoins te betalen. Zo noemde de VS de bitcoin eerder deze week een legitiem betaalmiddel.

In Nederland accepteert bijvoorbeeld Thuisbezorgd.nl de virtuele valuta, ook in verschillende Nederlandse cafés is het mogelijk om met bitcoins te betalen.
  vrijdag 22 november 2013 @ 23:13:41 #16
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_133533783
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 23:12 schreef Sylv3se het volgende:

[..]

wat een held die man. O+
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_133533846
Over een kwartiertje praat Max Keiser op BBC2 bij Newsnight over onder andere Bitcoin.
Stream is hier te zien.
pi_133533900
Keiser op BBC2 :o
Ben benieuwd of hij daar precies hetzelfde is als op RT. Kan het me niet voorstellen :P
pi_133533905
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 23:00 schreef Lollertrolle het volgende:

[..]

Saaaiii
Het probleem is dat iedereen straks met die Bitcoins zit en dat het bitcoin-ecosysteem nog niet genoeg ontwikkeld is. Ik denk dat na de laatste mania mensen even afkoelen en zich afvragen, wat heb ik nou eigenlijk gekocht?
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  vrijdag 22 november 2013 @ 23:17:02 #20
93231 Sosa
Bolivian druglord
pi_133533915
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 23:05 schreef Sosa het volgende:

[..]

Die heb ik alleen van btc-e, bedoel je die?

Ik heb geen privatekey van de litecoin client.

edit: ohw wacht, ik snap het

edit2: toch niet, ik krijg " 23:09:03 Invalid Litecoin address (code -5)"

Ik vul dumpprivkey en mijn ontvangstadres in waar ik net mijn ltc naar heb overgeschreven..

Ah, http://www.liteaddress.org/ helpt me aan een private key

Weer wat geleerd :)

begint met een 6 overigens
I only tell you once. Don't fuck me, Tony. Don't you ever try to fuck me.
pi_133534034
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 23:15 schreef Brampski92 het volgende:
Over een kwartiertje praat Max Keiser op BBC2 bij Newsnight over onder andere Bitcoin.
Stream is hier te zien.
Ben benieuwd, thx.
pi_133535260
Van 674 naar 709 geklommen. Houden of verkopen :P
Forcefield City Bewoner
  vrijdag 22 november 2013 @ 23:49:38 #23
11102 knep
Mountainfreak
pi_133535299
Bam bam bam! :D
pi_133535313
LTC van 8.68 naar 9.35...
Forcefield City Bewoner
pi_133535379
Keiser kicks ass
  vrijdag 22 november 2013 @ 23:52:11 #26
11102 knep
Mountainfreak
pi_133535390
Toch maar BTC bijkopen denk ik :@
pi_133535422
Ik ken het, als ik nu verkoop komt ie noot meer zo laag als ik ben ingestapt, en als ik niet verkoop keldert de handel...
Forcefield City Bewoner
  vrijdag 22 november 2013 @ 23:55:02 #28
11102 knep
Mountainfreak
pi_133535510
Choo choo motherfucker 10.gif
Enjoy the ride 8-)
pi_133535521
Op het moment dat mensen als Richard Branson in Bitcoin stappen dan kan het ineens alle kanten opgaan.
“We build too many walls and not enough bridges” - Donald Trump
pi_133535532
Gaat lekker zo. Rustig klimmen geen enorme sprongen, zo zie ik het graag. Op naar de 100.000 per bitcoin :P
pi_133535561
Voorlopig lekker houden denk. De boel ziet er stabiel netjes omhooglopend uit.
Forcefield City Bewoner
pi_133535609
plop omhoog ;)
pi_133535792
Zo, heb 2 sells uitgezet. Benieuwd of die ze haalt.
Forcefield City Bewoner
pi_133535833
Nu gaat het heel hard met bitcoin zo.

Van 767 dollar naar 802 dollar in 4 minuten.
pi_133535860
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 00:02 schreef Robuustheid het volgende:
Nu gaat het heel hard met bitcoin zo.

Van 767 dollar naar 802 dollar in 4 minuten.
:o
pi_133535864
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2013 23:57 schreef Stokkie_ het volgende:
plop omhoog ;)
migdud.jpg
pi_133536038
Toch de order maar weggehaald, gaat zo hard omhoog ineens allemaal.
Straks gaat ie weer niet omlaag zoals vandaag heel de dag...
Lekker laten staan, morgen zien we wel weer. Op naar de 1000!
Forcefield City Bewoner
pi_133536128
2gwhzx3.jpg
pi_133536136
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 00:07 schreef roislecxe het volgende:
Toch de order maar weggehaald, gaat zo hard omhoog ineens allemaal.
Straks gaat ie weer niet omlaag zoals vandaag heel de dag...
Lekker laten staan, morgen zien we wel weer. Op naar de 1000!
Gewoon verkooporder op 5000 zetten en wachten.
“We build too many walls and not enough bridges” - Donald Trump
pi_133536169
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 00:09 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Gewoon verkooporder op 5000 zetten en wachten.
Das een verdomd lange zit...
Forcefield City Bewoner
pi_133536181
Magnet, je zult op dit moment wel erg blij zijn met je 65 bitcoins. :P
pi_133536183
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 00:10 schreef roislecxe het volgende:

[..]

Das een verdomd lange zit...
Ach, die paar weken.
“We build too many walls and not enough bridges” - Donald Trump
pi_133536198
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 00:10 schreef Robuustheid het volgende:
Magnet, je zult op dit moment wel erg blij zijn met je 65 bitcoins. :P
65 - 8.49 ;(
“We build too many walls and not enough bridges” - Donald Trump
pi_133536206
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 00:10 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ach, die paar weken.
5000 gaat ie echt niet halen lijkt me.
Forcefield City Bewoner
pi_133536278
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 00:10 schreef roislecxe het volgende:

[..]

5000 gaat ie echt niet halen lijkt me.
Ach 600 zou het ook nooit gaan halen, 200 ook niet.. Ik wacht wel

Al zullen de meesten hier wel geinvesteerd hebben, voor mij is het geld wat ik nooit gehad heb dus dat maakt het wss wel iets makkelijker om deze conclusie aan te nemen
pi_133536379
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 00:12 schreef Stokkie_ het volgende:

[..]

Ach 600 zou het ook nooit gaan halen, 200 ook niet.. Ik wacht wel

Al zullen de meesten hier wel geinvesteerd hebben, voor mij is het geld wat ik nooit gehad heb dus dat maakt het wss wel iets makkelijker om deze conclusie aan te nemen
Ben zelf paar dagen geleden pas begonnen. Eerst met een heel klein beetje om te testen. Nu met een stukje meer nu ik weet hoe alles reilt en zeilt. Heb nog niet veel winst en verlies gemaakt, dus ben benieuwd komende dagen.
Forcefield City Bewoner
pi_133536494
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 00:15 schreef roislecxe het volgende:

[..]

Ben zelf paar dagen geleden pas begonnen. Eerst met een heel klein beetje om te testen. Nu met een stukje meer nu ik weet hoe alles reilt en zeilt. Heb nog niet veel winst en verlies gemaakt, dus ben benieuwd komende dagen.
Nou ja, dagen zegt het al, al zal ik waarschijnlijk niet anders handelen in jou situatie. Ik zie al sinds 2011 bubbles en plops, ik blijf even zitten igg maar ik snap erg goed hoe jij er over denkt, handel lekker en leer hoe het écht werkt ;)
  Moderator zaterdag 23 november 2013 @ 00:18:54 #48
230491 crew  Zith
pls tip
pi_133536512
Bitstamp reageert niet meer op bitcoinwisdom..
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133536517
Heb alleen in BTC en LTC wat geld zitten omdat ik denk dat de rest hooguit tijdelijk is. Hopelijk zijn deze voor langere termijn ;)
Forcefield City Bewoner
pi_133536606
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 00:18 schreef Stokkie_ het volgende:

[..]

Nou ja, dagen zegt het al, al zal ik waarschijnlijk niet anders handelen in jou situatie. Ik zie al sinds 2011 bubbles en plops, ik blijf even zitten igg maar ik snap erg goed hoe jij er over denkt, handel lekker en leer hoe het écht werkt ;)
Heb wel vaker verdiept in dit soort, maar nooit echt doorgezet. Nu voor het eerst wat erin geïnvesteerd en hopelijk pakt het een beetje leuk uit. Ofwel nu, ofwel over 3 maanden om maar wat te noemen.
Ik laat me niet gek maken en hoop gewoon op een goed moment om uit te stappen. En dat lijkt het me op dit moment nog niet ;)
Forcefield City Bewoner
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')