abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_133489751
Kocht vandaag een pakje half om half gehakt van de ah, gehakt zag er qua kleur prima uit, rook rauw ook niet echt, was ook nog 6 dagen houdbaar. Maar toen ik het ging bakken kwam er (naast de verwachte flinke hoeveelheid water :') ) ineens echt een penetrante lucht vanaf... Geen bedorven lucht, ik kon het niet plaatsen. Qua type geur (penetrant, scherp) nog het beste te vergelijken met ammoniak.

Het zit door een saus, paar keer geproefd en de saus smaakt op zich ok, maar heb nog nooit eerder gehad dat gehakt zo rook....

Iemand hier ervaringen mee? Eet zelf zeer zelden gehakt en koop vlees ook liever bij de slager dan de super, maar misschien herkennen anderen het.
  Forum Admin donderdag 21 november 2013 @ 18:08:40 #2
35723 crew  GGMM
pi_133489760
Je ruikt zelf vreemd.
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
  donderdag 21 november 2013 @ 18:11:23 #3
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_133489824
Wat is de vraag nou :') ?

Smaakt het goed?
- Ja: eten.
- Nee: niet eten.

Hoe moeilijk kan 't zijn.
Huilen dan.
pi_133489828
Misschien is het bedorven vlees? Je weet het niet. Je wordt tegenwoordig keihard van achteren genomen door de voedselindustrie als consument zonder dat je er erg in hebt.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 21 november 2013 @ 18:14:08 #5
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_133489892
Gemengd gehakt :').

Daar zit echt een berg zooi in.
pi_133489907
quote:
10s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:11 schreef Isdatzo het volgende:
Wat is de vraag nou :') ?

Smaakt het goed?
- Ja: eten.
- Nee: niet eten.

Hoe moeilijk kan 't zijn.
Mijn vraag is of meer mensen hier ervaring mee hebben. Of het bedorven en dus niet eetbaar is, of wel eetbaar, kan ik zelf ook wel beoordelen maar ik vind het nogal vreemd dat die meuk zo stinkt. En als mensen mogelijke verklaringen hebben voor wat die lucht zou kunnen zijn ben ik ook wel benieuwd.
  Donald Duck held donderdag 21 november 2013 @ 18:15:17 #7
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_133489920
Van wat voedselvergiftiging is nog nooit iemand doodgegaan. Hooguit een avondje buikpijn.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_133489924
AH gehakt ruikt inderdaad soms vreemd.
pi_133489952
Dat is "berengeur", van varkens.

Heb het ook wel eens gehad met half-om-half gehakt.

http://www.vleesmagazine.(...)rst-zijn-VLS012294W/

Daarom eet ik alleen nog rundergehakt.
  Spellchecker donderdag 21 november 2013 @ 18:19:59 #10
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_133490037
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:16 schreef MaGNeT het volgende:
Dat is "berengeur", van varkens.

Heb het ook wel eens gehad met half-om-half gehakt.

http://www.vleesmagazine.(...)rst-zijn-VLS012294W/

Daarom eet ik alleen nog rundergehakt.
Dat is echt smerig, die berengeur... :r

hallo :W
pi_133490050
Hey, TS. Leef je nog?
  donderdag 21 november 2013 @ 18:23:56 #12
350138 aequus
Kwalitatief superieur
pi_133490139
Wat een stelletje azijn zeikers zitten hier zeg :')
pi_133490276
Waarschijnlijk gaat het idd om berengeur. :{

Ik vind het zelf een naar penetrant luchtje, bah! Het komt van varkensvlees van niet gecasteerde mannelijke varkens door ophoping van bepaalde stoffen die bij verhitting vrijkomen. Meer hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Berengeur :Y)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_133490354
Het is dus gewoon varkenssperma. Eet smakelijk.
pi_133490533
Weggooien. Al paar keer gehad. Was toen niet goed. Bij twijfel altijd weggooien.
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
pi_133490596
quote:
1s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:42 schreef Greyson het volgende:
Weggooien. Al paar keer gehad. Was toen niet goed. Bij twijfel altijd weggooien.
Als het nog houdbaar is zou ik het niet weggooien maar terugbrengen.

Mocht je vaak 5 Euro in de vuilnisbak gooien, dan wil ik je mijn vuilnisbak wel sturen.
PM me maar zodra hij vol zit :)
pi_133490774
Bereid gehakt terugbrengen? Kan dat überhaupt wel?
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
  donderdag 21 november 2013 @ 18:54:20 #18
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_133490873
quote:
1s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:42 schreef Greyson het volgende:
Weggooien. Al paar keer gehad. Was toen niet goed. Bij twijfel altijd weggooien.
Tering, je kan toch ook gewoon een beetje proeven of het nog goed is? Het is niet alsof je meteen dood neervalt.
Huilen dan.
pi_133490897
quote:
15s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:54 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Tering, je kan toch ook gewoon een beetje proeven of het nog goed is? Het is niet alsof je meteen dood neervalt.
Daarom zeg ik ook, bij twijfel. Jantje.
Het verschil tussen de regering en de maffia is dat de maffia georganiseerd is.
- Wiet van Broeckhoven
  donderdag 21 november 2013 @ 18:57:10 #20
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_133490965
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:08 schreef Musil het volgende:
- zag er qua kleur prima uit
- rook rauw ook niet echt
- was ook nog 6 dagen houdbaar.
- Geen bedorven lucht, ik kon het niet plaatsen.
- Het zit door een saus, paar keer geproefd en de saus smaakt op zich ok
quote:
1s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:42 schreef Greyson het volgende:
Weggooien.
Huilen dan.
pi_133491513
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:16 schreef MaGNeT het volgende:
Dat is "berengeur", van varkens.

Heb het ook wel eens gehad met half-om-half gehakt.

http://www.vleesmagazine.(...)rst-zijn-VLS012294W/

Daarom eet ik alleen nog rundergehakt.
quote:
13s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:30 schreef Sangha het volgende:
Waarschijnlijk gaat het idd om berengeur. :{

Ik vind het zelf een naar penetrant luchtje, bah! Het komt van varkensvlees van niet gecasteerde mannelijke varkens door ophoping van bepaalde stoffen die bij verhitting vrijkomen. Meer hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Berengeur :Y)
Oh thanks, als ik die beschrijving lees dan denk ik dat het inderdaad exact dat is! Weer een mysterie opgelost ;)

quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:20 schreef Jellereppe het volgende:
Hey, TS. Leef je nog?
Ja hoor! Maar ik heb het ook nog niet op :+

Je proeft het gelukkig niet zo, en het gehakt heeft ook zo'n 1,5 uur in de saus staan sudderen dus de geur is ook voor 60% verdwenen. En staat nu in de oven (verse lasagne :9 )
pi_133491555
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 19:12 schreef Musil het volgende:

Je proeft het gelukkig niet zo, en het gehakt heeft ook zo'n 1,5 uur in de saus staan sudderen dus de geur is ook voor 60% verdwenen. En staat nu in de oven (verse lasagne :9 )
Mooi zo. Voortaan geen vlees meer van de Appie voor jou?
pi_133491583
Gewoon 100% rundvlees halen in het vervolg. Is maar een fractie duurder en smaakt een stuk beter.
pi_133491690
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 19:13 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Mooi zo. Voortaan geen vlees meer van de Appie voor jou?
Vrees dat ik er nog wel eens vlees ga kopen, maar heb liever slager. Alleen niet altijd budget ;)
Overigens vind ik die berengeur nog niet zo'n ramp, stoor me meer aan de hoeveelheid vocht die er uit het gehakt komt. En uit de varkenslappen trouwens, maakte gisteren babi ketjap en toen ik het vlees aanbraadde heb ik serieus meer dan een vol waterglas aan vocht uit de pan kunnen gieten (zodat het nog kon bakken, wilde het immers niet koken). En het vlees was zo geslonken dat terwijl ik begon met 100 gram meer vlees dan het recept voorschreef, ik eindigde met veel te teveel saus op deze tot 3/4 gereduceerde hoeveelheid vlees. :')
pi_133491909
Ik vind het Lidl gehakt beter, veel minder vocht en goedkoper. Iedereen blij....
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')