abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 12 november 2013 @ 18:13:17 #1
345369 ZetaOS
You mad.. brah?
pi_133190725
registreer om deze reclame te verbergen
bitcoin.php
Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?

Thuisbezord.nl neemt sinds kort Bitcoins aan.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geďnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=1&p=0&

Lineair:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

3-maanden:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=90&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=S&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:
9yX8kz2.png

Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
You mad.. brah?
  dinsdag 12 november 2013 @ 18:13:46 #2
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133190746
Wat
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 12 november 2013 @ 18:14:02 #3
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_133190751
srs :')
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  dinsdag 12 november 2013 @ 18:14:22 #4
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133190761
registreer om deze reclame te verbergen
Beetje spammy ook zo die TT
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 12 november 2013 @ 18:14:43 #5
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_133190770
Mining gaat in dig
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  dinsdag 12 november 2013 @ 18:48:25 #6
309481 Burrito
Ajax Amsterdam
pi_133191667
cex.io mining alles
pi_133192431
registreer om deze reclame te verbergen
Yay nieuw topic.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 12 november 2013 @ 19:41:10 #8
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_133193540
LTC/BTC eur is echt een stuk stabieler/saaier.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_133193627
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 november 2013 19:41 schreef SosuaCafe het volgende:
LTC/BTC eur is echt een stuk stabieler/saaier.
Dat is een mooi/goed teken voor de currency. Als dit lang zo blijft kan BTC meer en meer voet aan de grond krijgen.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  dinsdag 12 november 2013 @ 19:51:49 #10
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133194031
Snel! Iemand zeg dat de prijs crasht en dat Bitcoins morgen niks meer waard zijn!
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 12 november 2013 @ 20:02:25 #11
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133194549
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 19:51 schreef Maxbet het volgende:
Snel! Iemand zeg dat de prijs crasht en dat Bitcoins morgen niks meer waard zijn!
Te laat..
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 12 november 2013 @ 20:04:36 #12
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133194667
De prijs crasht en bitcoins zijn morgen niks meer waard !!
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  dinsdag 12 november 2013 @ 20:05:18 #13
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133194699
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 20:04 schreef Scorpie het volgende:
De prijs crasht en bitcoins zijn morgen niks meer waard !!
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 20:02 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Te laat..
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 12 november 2013 @ 20:06:12 #14
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133194733
He shit. :'(
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133194753
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 20:02 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Te laat..
Gefeliciteerd met je aankoop. :P
  dinsdag 12 november 2013 @ 20:12:38 #16
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133195044
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 20:06 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Gefeliciteerd met je aankoop. :P
Niks bijgekocht, juist uitgegeven..

Net toch maar eens bij Thuisbezorgd besteld met BTC, ze nemen dus gewoon je order al aan met 0 confirmations. Mijn betaling was in 0,5 seconden oid goedgekeurd.

Alleen jammer dat mijn paper wallets nog niet klaar zijn bij de drukker, anders had ik de bezorger mooi kunnen verwarren met zijn fooi (altijd snelle bezorging en prima eten bij die tent waar ik heb besteld).
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133195577
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 20:12 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Niks bijgekocht, juist uitgegeven..

Net toch maar eens bij Thuisbezorgd besteld met BTC, ze nemen dus gewoon je order al aan met 0 confirmations. Mijn betaling was in 0,5 seconden oid goedgekeurd.

Alleen jammer dat mijn paper wallets nog niet klaar zijn bij de drukker, anders had ik de bezorger mooi kunnen verwarren met zijn fooi (altijd snelle bezorging en prima eten bij die tent waar ik heb besteld).
Oh natuurlijk, eh... aankoop van je maaltijd dan. :+

Heb dit weekend ook besteld bij thuisbezorgd en betaald met BTC. Was ook benieuwd hoe het zou gaan met confirmations maar gaat snel idd.
  dinsdag 12 november 2013 @ 20:29:16 #18
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133195793
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 20:24 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Oh natuurlijk, eh... aankoop van je maaltijd dan. :+

Heb dit weekend ook besteld bij thuisbezorgd en betaald met BTC. Was ook benieuwd hoe het zou gaan met confirmations maar gaat snel idd.
Wat ik me trouwens wel afvraag.. Het lijkt wel hun eigen service, hebben ze echt in de tussentijd eigenlijk een complete Bitcoin payment provider opgezet? Ik bedoel ze zijn er wel groot genoeg voor, maar als de code net zo goed in elkaar zit als het van buitenaf lijkt is het serieuze competitie voor BitPay als ze het aan zouden bieden aan anderen.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133195849
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 20:29 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Wat ik me trouwens wel afvraag.. Het lijkt wel hun eigen service, hebben ze echt in de tussentijd eigenlijk een complete Bitcoin payment provider opgezet? Ik bedoel ze zijn er wel groot genoeg voor, maar als de code net zo goed in elkaar zit als het van buitenaf lijkt is het serieuze competitie voor BitPay als ze het aan zouden bieden aan anderen.
Het gaat via Bitpay ;) Zie grijze lettertjes onderaan:

Schermafbeelding%202013-11-10%20om%2018.16.23.png
  dinsdag 12 november 2013 @ 20:31:56 #20
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133195889
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 20:30 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Het gaat via Bitpay ;) Zie grijze lettertjes onderaan:

[ afbeelding ]
Gewoon zwaar overheen gekeken, geen wonder dat het zo goed in elkaar lijkt te zitten..
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133197264
Waarde bitcoin opnieuw naar record http://nu.nl/tech/3626996/waarde-bitcoin-opnieuw-record.html via @NUnl

Jammer dat ze Mtgox volgen en de record prijs van vorige week lag volgens mij hoger.
  dinsdag 12 november 2013 @ 21:09:04 #22
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133197306
Over die paper wallets trouwens, ik was vandaag bij mijn vaste drukker. Heb een paar paper wallets laten drukken op dik papier om met een klein bedrag erop cadeau te geven. Hij vond het wel een tof idee en kwam aan met de inkt die ze ook gebruiken op krasloten. Daarmee zou je de complete private key kunnen bedekken voor nog meer veiligheid.

Toen we het een beetje verder over veiligheid en vertrouwen hadden gaf hij nog aan dat als ik dat fijn vond dat ik toezicht kon houden op het complete proces, moeten we dat wel even inplannen dat het in een ruk door geprint kan worden.

Nadeel is dat het met die kraslaag gelijk in wat grotere oplages moet om qua kosten interessant te zijn.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 12 november 2013 @ 21:18:25 #23
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_133197692
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:09 schreef Maxbet het volgende:
Over die paper wallets trouwens, ik was vandaag bij mijn vaste drukker. Heb een paar paper wallets laten drukken op dik papier om met een klein bedrag erop cadeau te geven. Hij vond het wel een tof idee en kwam aan met de inkt die ze ook gebruiken op krasloten. Daarmee zou je de complete private key kunnen bedekken voor nog meer veiligheid.

Toen we het een beetje verder over veiligheid en vertrouwen hadden gaf hij nog aan dat als ik dat fijn vond dat ik toezicht kon houden op het complete proces, moeten we dat wel even inplannen dat het in een ruk door geprint kan worden.

Nadeel is dat het met die kraslaag gelijk in wat grotere oplages moet om qua kosten interessant te zijn.
Waarom zou je een paper wallet nemen?
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_133197749
cex.io heb ik even geprobeerd maar ben er toch weer snel mee gekapt. De waarde van de ghashes daalt sneller dan het aantal bitcoins wat er gemined word dus uiteindelijk kost het alleen maar bitcoins.
pi_133197883
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:09 schreef Maxbet het volgende:
Over die paper wallets trouwens, ik was vandaag bij mijn vaste drukker. Heb een paar paper wallets laten drukken op dik papier om met een klein bedrag erop cadeau te geven. Hij vond het wel een tof idee en kwam aan met de inkt die ze ook gebruiken op krasloten. Daarmee zou je de complete private key kunnen bedekken voor nog meer veiligheid.

Toen we het een beetje verder over veiligheid en vertrouwen hadden gaf hij nog aan dat als ik dat fijn vond dat ik toezicht kon houden op het complete proces, moeten we dat wel even inplannen dat het in een ruk door geprint kan worden.

Nadeel is dat het met die kraslaag gelijk in wat grotere oplages moet om qua kosten interessant te zijn.
Beetje zoals dit?
https://www.bctip.org/
  dinsdag 12 november 2013 @ 21:24:08 #26
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133197902
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:18 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

Waarom zou je een paper wallet nemen?
Cold storage zijn ze goed voor, maar daarvoor hoeven ze niet mooi te zijn.

Ik wil ze vooral cadeau doen aan mensen, en als iemand serieus wil leren over bitcoins wil ik ze wel een paper wallet met uitleg geven en daarop iets van 0.005 BTC ofzo. Voor veel mensen is het vrij intimiderend om te beginnen met Bitcoins, een paper wallet is iets tastbaarder en kan daarbij helpen heb ik het idee.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133198023
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:23 schreef nikao het volgende:

[..]

Beetje zoals dit?
https://www.bctip.org/
Dat voorbeeld met de $ erbij, laat je ze drukken en een paar dagen later wijkt de prijs in $ weer flink af.
  dinsdag 12 november 2013 @ 21:27:35 #28
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133198058
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:23 schreef nikao het volgende:

[..]

Beetje zoals dit?
https://www.bctip.org/
Zoiets, maar ik zou met de huidige koersontwikkelingen niet het bedrag in Dollars of Euro's er op zetten.

Ik wil gewoon dit design gebruiken:
front-back-sample-big.jpg

En daar kan ik dan zodra ik er een nodig heb wat naartoe versturen via mijn eigen "hot wallet"

Dan nog een briefje erbij met wat basic uitleg en klaar is Kees, weer iemand iets geleerd over Bitcoins.

Edit: de bedoeling met die kraslaag is dan dat het over de private keys en QR code rechts heen komt.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133198245
Wel cool idee. Het bedrag in $ maakt het natuurlijk wel een beetje laagdrempeliger, maar met de huidige volatiliteit niet echt haalbaar inderdaad.
pi_133198364
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:09 schreef Maxbet het volgende:
Over die paper wallets trouwens, ik was vandaag bij mijn vaste drukker. Heb een paar paper wallets laten drukken op dik papier om met een klein bedrag erop cadeau te geven. Hij vond het wel een tof idee en kwam aan met de inkt die ze ook gebruiken op krasloten. Daarmee zou je de complete private key kunnen bedekken voor nog meer veiligheid.

Toen we het een beetje verder over veiligheid en vertrouwen hadden gaf hij nog aan dat als ik dat fijn vond dat ik toezicht kon houden op het complete proces, moeten we dat wel even inplannen dat het in een ruk door geprint kan worden.

Nadeel is dat het met die kraslaag gelijk in wat grotere oplages moet om qua kosten interessant te zijn.
Hoe weet je zeker dat je privkeys niet ergens worden opgeslagen/gecached?
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 12 november 2013 @ 21:37:06 #31
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133198485
quote:
4s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:34 schreef µ het volgende:

[..]

Hoe weet je zeker dat je privkeys niet ergens worden opgeslagen/gecached?
Bij de drukker bedoel je? Ik zit zelf in de papier business, dus ik heb genoeg ervaring met drukkers om te kunnen zeggen wat ze met de bestanden doen als ik er bij kan zijn.

En hij bood zelf aan om mij bij het hele process erbij te laten zijn, vanaf het moment dat ik met de bestanden op een encrypted stick aankom totdat alles klaar is.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133198577
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:37 schreef Maxbet het volgende:
[..]
Bij de drukker bedoel je? Ik zit zelf in de papier business, dus ik heb genoeg ervaring met drukkers om te kunnen zeggen wat ze met de bestanden doen als ik er bij kan zijn.
Ahja. Lijkt me essentiele kennis inderdaad, anders kunnen ze je nog wat flikken ;). Ik vertrouw mijn printer nog niet... :P.
quote:
En hij bood zelf aan om mij bij het hele process erbij te laten zijn, vanaf het moment dat ik met de bestanden op een encrypted stick aankom totdat alles klaar is.
Ahyes :s).
జ్ఞ‌ా
pi_133198826
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:08 schreef WebBeestje het volgende:
Waarde bitcoin opnieuw naar record http://nu.nl/tech/3626996/waarde-bitcoin-opnieuw-record.html via @NUnl

Jammer dat ze Mtgox volgen en de record prijs van vorige week lag volgens mij hoger.
Matige samenvatting van http://money.cnn.com/2013/11/12/investing/bitcoin-record-high/
pi_133199158
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:24 schreef Maxbet het volgende:
Cold storage zijn ze goed voor, maar daarvoor hoeven ze niet mooi te zijn.
Ik zou (of eigenlijk, dat doe ik al) als cold storage veel liever een text file met private keys hebben, dat encrypten (bijvoorbeeld in een truecrypt container zetten) zodat je hem op random plaatsen kunt backuppen (USB stick in je kluis, online, cloud, etc).

Veel en veel veiliger dan zo'n stuk papier. Ook tegen diefstal, verlies, brand, enz.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  dinsdag 12 november 2013 @ 21:53:52 #35
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133199176
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:39 schreef µ het volgende:

[..]

Ahja. Lijkt me essentiele kennis inderdaad, anders kunnen ze je nog wat flikken ;). Ik vertrouw mijn printer nog niet... :P.

[..]

Ahyes :s).
Nu nog kijken hoeveel ik er moet laten maken om het een beetje haalbaar te maken met die kraslaag, zou wel erg tof zijn. Ik heb alleen geen idee wat ik met 100+ paper wallets aan moet. Maar onder de 100 is het sowieso niet te doen heb ik het idee.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133199214
BTC-koers houdt de afgelopen 18 uur toch aardig stand op een bijna recordhoogniveau; grofweg 335-340 dollar op btc-e. (toegegeven, ik kijk nooit op Mtgox)
Lick a woolly Mammoth's shitty asshole. Suck a European Bison's spermy nutsack.
pi_133199274
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:53 schreef Maxbet het volgende:
[..]
Nu nog kijken hoeveel ik er moet laten maken om het een beetje haalbaar te maken met die kraslaag, zou wel erg tof zijn. Ik heb alleen geen idee wat ik met 100+ paper wallets aan moet. Maar onder de 100 is het sowieso niet te doen heb ik het idee.
Hoewel ik het tof vind, zou ik nooit van jou (of wie dan ook) bestellen, helaas...
జ్ఞ‌ా
pi_133199347
quote:
3s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:54 schreef MissionPhailed het volgende:
BTC-koers houdt de afgelopen 18 uur toch aardig stand op een bijna recordhoogniveau; grofweg 335-340 dollar op btc-e. (toegegeven, ik kijk nooit op Mtgox)
Idem op Bitstamp, redelijk stabiel rond de $350 daar.

Maar ik denk dat de meest toonaangevende exchange nu BTCChina is. Daar schommelt het tussen de 2350 en 2400 RMB (wat omgerekend zo'n $390 is, dus opmerkelijk genoeg meer dan Bitstamp), met bovendien een vrij stabiel bid volume.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133199419
Ik las hier laatst dat er mensen bang zijn iets fout te doen en dan BTC kwijt te raken maar het is veiliger om bijvoorbeeld op zak te hebben dan een portemonee vol euro's.

Maxbet ziet er netjes uit :)

Nog iemand die uitkijkt naar het Senaat in de VS?
  dinsdag 12 november 2013 @ 22:03:04 #40
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133199519
quote:
3s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:56 schreef µ het volgende:

[..]

Hoewel ik het tof vind, zou ik nooit van jou (of wie dan ook) bestellen, helaas...
Ik ook niet ;)
Hoe mooi dat ik het ook allemaal vertel en hoe goed dat ik het ook doe, je zou me nog niet moeten vertrouwen..
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133199602
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:58 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Idem op Bitstamp, redelijk stabiel rond de $350 daar.

Maar ik denk dat de meest toonaangevende exchange nu BTCChina is. Daar schommelt het tussen de 2350 en 2400 RMB (wat omgerekend zo'n $390 is, dus opmerkelijk genoeg meer dan Bitstamp), met bovendien een vrij stabiel bid volume.
Slaat eigenlijk nergens op, als je waar dan te wereld valuta A voor B wil inwisselen zijn de wisselkoersen vrijwel gelijk. Bij BTC niet maar dan zou je verwachten dat die prijzen langzaam naar elkaar toe moeten trekken.
pi_133199643
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:00 schreef WebBeestje het volgende:
Nog iemand die uitkijkt naar het Senaat in de VS?
Vrees dat het een lachwekkend spektakel gaat worden. Maar misschien dat het argument "anders gaat China er met deze innovatie vandoor" nog hun aandacht kan wekken.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133199694
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:05 schreef WebBeestje het volgende:
Slaat eigenlijk nergens op, als je waar dan te wereld valuta A voor B wil inwisselen zijn de wisselkoersen vrijwel gelijk. Bij BTC niet maar dan zou je verwachten dat die prijzen langzaam naar elkaar toe moeten trekken.
Bij MtGox is het duidelijk waar de hogere koersen vandaan komen (fiat geld wat je daar toch niet vandaan kunt halen, is nou eenmaal minder waard) maar hoe het zit met BTCChina weet ik niet. Ik neem aan dat ik als Europeaan waarschijnlijk niet zonder significant koersverlies of vertraging euro's die kant op kan sturen of vandaan kan halen.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  dinsdag 12 november 2013 @ 22:16:31 #44
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133200065
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:07 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Bij MtGox is het duidelijk waar de hogere koersen vandaan komen (fiat geld wat je daar toch niet vandaan kunt halen, is nou eenmaal minder waard) maar hoe het zit met BTCChina weet ik niet. Ik neem aan dat ik als Europeaan waarschijnlijk niet zonder significant koersverlies of vertraging euro's die kant op kan sturen of vandaan kan halen.
En dat is precies waar het prijsverschil vanaf komt, die Chinezen zouden best met Euro's willen kopen maar daar komen ze lastig aan. Dus eigenlijk hetzelfde als bij MtGox, ze vallen daar bijna over elkaar om van hun fiat geld af te komen waardoor er eerder een tekort is en de prijs stijgt.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133200082
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:08 schreef WebBeestje het volgende:
Waarde bitcoin opnieuw naar record http://nu.nl/tech/3626996/waarde-bitcoin-opnieuw-record.html via @NUnl

Jammer dat ze Mtgox volgen en de record prijs van vorige week lag volgens mij hoger.
Waarde bitcoin naar record

Ook groot nieuws op de FP nu :P
Ben wel blij dat ik nu een lange neus kan maken naar de vrienden die mij voor gek verklaarden toen ik in BTC stapte een half jaar geleden....

Hmmm nou dat kan alleen maar zakker, piramideblabla zonde blabla hype mompel mompel

260 Euro per BTC momenteel, eat that zeurkousen :7
pi_133200276
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:17 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Waarde bitcoin naar record

Ook groot nieuws op de FP nu :P
Ben wel blij dat ik nu een lange neus kan maken naar de vrienden die mij voor gek verklaarden toen ik in BTC stapte een half jaar geleden....

Hmmm nou dat kan alleen maar zakker, piramideblabla zonde blabla hype mompel mompel

260 Euro per BTC momenteel, eat that zeurkousen :7
En dit is slechts het begin :p
  dinsdag 12 november 2013 @ 22:23:59 #47
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133200404
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:17 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Waarde bitcoin naar record

Ook groot nieuws op de FP nu :P
Ben wel blij dat ik nu een lange neus kan maken naar de vrienden die mij voor gek verklaarden toen ik in BTC stapte een half jaar geleden....

Hmmm nou dat kan alleen maar zakker, piramideblabla zonde blabla hype mompel mompel

260 Euro per BTC momenteel, eat that zeurkousen :7
Als je een 6 maanden geleden bent ingestapt ben je goed bezig idd.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133200463
Iemand nog een advies wat ik als verificatiemiddel kan gebruiken voor Bitstamp? De energierekening in PDF was dus niet akkoord, misschien de PDF afdrukken, beetje vouwen, gaatjes erin, inscannen en opsturen? Of iets anders? De voorstellen zijn nogal dom in deze tijd van digitalisering, documenten van gemeente of overheid/staat krijg je nog maar zelden op papier.
pi_133200481
Iemand ervaring met bitonic.nl ?

Wil paar bitcoins kopen om te bewaren.
  dinsdag 12 november 2013 @ 22:26:53 #50
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133200571
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:25 schreef Robuustheid het volgende:
Iemand ervaring met bitonic.nl ?

Wil paar bitcoins kopen om te bewaren.
Bitonic is gewoon prima.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133200585
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:25 schreef Robuustheid het volgende:
Iemand ervaring met bitonic.nl ?

Wil paar bitcoins kopen om te bewaren.
Werkt prima, betrouwbaar, en snel. Maar wel duurder dan als je het via een normale exchange koopt (zoals bitstamp.net of bitcoin.de). Dat doen zij namelijk zelf ook + een marge er bovenop.

Voor kleine bedragen prima, voor grotere bedragen zou ik zelf even een account op een exchange maken.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133200953
Oké.

Bij dit stukje tekst:

quote:
Dit elektronische geld maakt gebruik van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te journaliseren, en maakt gebruik van cryptografie om te voorzien in de nodige beveiliging, zoals dat Bitcoins alleen kunnen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is, en nooit meer dan één keer uitgegeven kan worden door die eigenaar.
Vroeg ik mij het volgende af. Aangezien er 21 miljoen bitcoins zijn... wat als dezelfde bitcoin weer bij dezelfde persoon terecht komt?
  dinsdag 12 november 2013 @ 22:39:27 #53
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133201144
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:35 schreef Robuustheid het volgende:
Oké.

Bij dit stukje tekst:

[..]

Vroeg ik mij het volgende af. Aangezien er 21 miljoen bitcoins zijn... wat als dezelfde bitcoin weer bij dezelfde persoon terecht komt?
Dan heeft deze persoon dat niet eens in de gaten. Wat gebeurt er als jij 2 keer hetzelfde briefje van 10 in de hand krijgt?

Maar zonder dollen, dan gebeurt er niks, aan de hand van transactie id's wordt gevolgd welke coins waarheen gaan, ook al krijg jij 1000 keer dezelfde bits in je wallet. De blockchain weet hoe die coins bij jou komen.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133201146
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:35 schreef Robuustheid het volgende:
Oké.

Bij dit stukje tekst:

[..]

Vroeg ik mij het volgende af. Aangezien er 21 miljoen bitcoins zijn... wat als dezelfde bitcoin weer bij dezelfde persoon terecht komt?
Daar kan geen sprake van zijn. Bitcoins zijn immers niet fysiek. Per aangemaakte wallet (Public Key) wordt er een inkomsten/uitgaven-balans bijgehouden en die informatie wordt ingenieus verdeeld over het netwerk. Alle saldo's van de wallets bijelkaar zijn het totaal uitgegeven aantal bitcoins op dat moment.

Wil je weten hoe het precies zit, kan ik dit filmpje aanraden:


(TS: Misschien iets om in de OP te zetten?)
pi_133201297
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:35 schreef Robuustheid het volgende:
Oké.

Bij dit stukje tekst:

[..]

Vroeg ik mij het volgende af. Aangezien er 21 miljoen bitcoins zijn... wat als dezelfde bitcoin weer bij dezelfde persoon terecht komt?
Zoveel Bitcoins zijn er nog niet dat duurt nog 'even' ;)
  dinsdag 12 november 2013 @ 22:44:24 #56
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133201395
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:39 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Daar kan geen sprake van zijn. Bitcoins zijn immers niet fysiek. Per aangemaakte wallet (Public Key) wordt er een inkomsten/uitgaven-balans bijgehouden en die informatie wordt ingenieus verdeeld over het netwerk. Alle saldo's van de wallets bijelkaar zijn het totaal uitgegeven aantal bitcoins op dat moment.

Wil je weten hoe het precies zit, kan ik dit filmpje aanraden:


(TS: Misschien iets om in de OP te zetten?)
Je kunt coins wel volgen, misschien inderdaad niet zoals met briefgeld, maar je zou je "eigen" coins terug kunnen krijgen. Niet dat het dan alsnog wat uitmaakt, maar goed.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133201447
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:35 schreef Robuustheid het volgende:
Vroeg ik mij het volgende af. Aangezien er 21 miljoen bitcoins zijn... wat als dezelfde bitcoin weer bij dezelfde persoon terecht komt?
Ja beetje krom uitgelegd in die tekst. Het gaat er om dat je een bitcoin niet tegelijk aan A en B kunt betalen. Geef je je bitcoins uit aan een pizza, dan kun je er op dat moment niet ook een broodje shoarma mee kopen. Maar krijg je later weer opnieuw bitcoins in je wallet (ongeacht of het andere coins zijn, of toevallig via-via diezelfde coins waarmee je eerder die pizza had besteld) dan kan het natuurlijk wel gewoon.

Net als cash geld dus, maar dan digitaal.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133201708
Oké, bedankt voor jullie uitleg.

Wat als de hele wereld gebruik van maakt en in bitcoins betaalt... Dan moet dit gecontroleerd worden met de block, en die is dan erg groot in het geval dat de hele wereld gebruik van maakt (alle informatie zit erin), dat het onwerkbaar is en te grote belasting neerlegt bij de peers?
pi_133201716
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:44 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Je kunt coins wel volgen, misschien inderdaad niet zoals met briefgeld, maar je zou je "eigen" coins terug kunnen krijgen. Niet dat het dan alsnog wat uitmaakt, maar goed.
Sterker nog, volgens mij kan je bij bitcoin juist heel goed alles volgen! Al zijn er flink wat conflicterende geluiden over, maar het feit dat de famous 'pizza coins' getracked worden en ook nog van wat andere hacks lijkt er toch echt op dat het wel degelijk heel goed te volgen is.

http://bitcoin.stackexcha(...)l-bitcoin-or-satoshi
pi_133201764
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:44 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Je kunt coins wel volgen, misschien inderdaad niet zoals met briefgeld, maar je zou je "eigen" coins terug kunnen krijgen. Niet dat het dan alsnog wat uitmaakt, maar goed.
Ik ga het filmpje nog eens bekijken, blijkbaar snap ik het zelf nog niet helemaal. :+ Dacht dat het er op neer kwam dat er meer een balans per public key werd bijgehouden, de coins worden nadat ze gecreëerd zijn toch continue verdeeld en opgesplitst aangezien het geen hele getallen zijn?
pi_133201775
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:51 schreef nikao het volgende:
Sterker nog, volgens mij kan je bij bitcoin juist heel goed alles volgen!
Nou ja, niet echt. Stel ik maak 10 BTC over van adres A naar adres B, en in adres B zaten op dat moment al 30 BTC (daarna dus 40). Vervolgens maak ik van B er 15 over naar C, enzovoort. Op een gegeven moment kun je niet echt meer zeggen waar die eerste 10 zijn gebleven.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133201874
OK, 5 bitcoins verkocht voor $348 p/s. Heb er nu nog 2,2.

Kom maar op met die daling!
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 12 november 2013 @ 22:56:48 #63
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_133201937
Ik koop weer bij 331
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
pi_133202027
Hulde voor je werk op de FP, Jace_TBL. _O_ Ik zie sommige opmerkingen met lede ogen aan maar ga nu slapen. :P
pi_133202183
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 22:51 schreef Robuustheid het volgende:
Oké, bedankt voor jullie uitleg.

Wat als de hele wereld gebruik van maakt en in bitcoins betaalt... Dan moet dit gecontroleerd worden met de block, en die is dan erg groot in het geval dat de hele wereld gebruik van maakt (alle informatie zit erin), dat het onwerkbaar is en te grote belasting neerlegt bij de peers?
pi_133202197
Bij welke site hebben jullie je wallet in beheer?
pi_133202208
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 23:02 schreef Robuustheid het volgende:
Bij welke site hebben jullie je wallet in beheer?
de Multibit client
pi_133202300
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 23:02 schreef Robuustheid het volgende:
Bij welke site hebben jullie je wallet in beheer?
NIET op een site natuurlijk! Gewoon lokaal. Waarom de f*k zou je vertrouwen op een of andere 3rd party website die er op een kwade dag met je coins vandoor kan zonder dat je daar invloed op hebt.

Een van de voordelen van Bitcoin is nou juist de onafhankelijkheid.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  dinsdag 12 november 2013 @ 23:06:02 #69
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_133202302
Ik zou wel graag wat meer volume willen op btc-e. De spread is nu soms erg groot en dat is lastig als je actief wil traden.
pi_133202590
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 23:02 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Goede vraag natuurlijk, maar daar is over nagedacht. Er kunnen bijvoorbeeld delen van de blockchain worden "ingeklapt" en in de toekomst zal niet iedereen de complete blockchain opslaan (gebeurt nu al niet met sommige clients). Hier staat er het een en ander over uitgelegd, of google op "bitcoin blockchain too big":

http://bitcoin.stackexcha(...)in-scaling-over-time
  dinsdag 12 november 2013 @ 23:12:56 #71
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133202605
Ben toch maar gewoon BBQ coins gaan minen, wil een altcoin hebben om een beetje mee te spelen. Denk dat ik die paar PPC die ik heb maar gewoon weg doe voor BTC. Zou niet weten wat ik met 30PPC aanmoet.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 12 november 2013 @ 23:15:15 #72
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133202706
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 23:12 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Goede vraag natuurlijk, maar daar is over nagedacht. Er kunnen bijvoorbeeld delen van de blockchain worden "ingeklapt" en in de toekomst zal niet iedereen de complete blockchain opslaan (gebeurt nu al niet met sommige clients). Hier staat er het een en ander over uitgelegd, of google op "bitcoin blockchain too big":

http://bitcoin.stackexcha(...)in-scaling-over-time
Inderdaad, dat is wel een van de aardige functies van Multibit, het is misschien niet de beste cliënt, maar ik zou hem wel aanraden aan beginners. Na installeren een paar seconden wachten en klaar om te gaan.

Alleen gister een probleempje gehad met een transactie die pas na 10 confirmations oid zichtbaar werd.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133202878
Ik ga pitten, zag straks nog bij Bitstamp ongeveer $200.000 aan verkooporders staan op $350 maar die zijn er doorheen. Zou mij niet verbazen dat we bij wakker worden de $360 aan het opvreten zijn ;)
pi_133203823
In DIG werd m'n post genegeerd dus daarom hier even tussendoor:

Op eBay kun je voor $15-$20 usb's kopen waarmee je 300 mh/s kunt halen. Als ik er daar 20 van bestel levert het volgens een bitcoin calculator ongeveer $140 per maand op. Dan heb je die investering er toch zo uit? Stroomkosten hoef ik niet om te denken. Zie ik iets over het hoofd? De difficulty gaat omhoog maar Hoe snel gaat dat?
pi_133204177
Hoeveel bitcoins hebben jullie eigenlijk in bezit?

Poll: Hoeveel bitcoins heb je in bezit?
0
0,01-0,99
1-2
3-4
4-6
6-10
>10
Tussenstand:
results.cgi?pid=388297&layout=3&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier
pi_133204907
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 23:40 schreef stripe het volgende:
In DIG werd m'n post genegeerd dus daarom hier even tussendoor:

Op eBay kun je voor $15-$20 usb's kopen waarmee je 300 mh/s kunt halen. Als ik er daar 20 van bestel levert het volgens een bitcoin calculator ongeveer $140 per maand op. Dan heb je die investering er toch zo uit? Stroomkosten hoef ik niet om te denken. Zie ik iets over het hoofd? De difficulty gaat omhoog maar Hoe snel gaat dat?
Dan ben je dus al 3 maanden bezig voordat je quitte speelt, en dan moet die 3 maanden de difficulty niet omhoog gaan, en moet de prijs van de bitcoins gelijk blijven of stijgen.

En ook nog eens 'iets' hebben wat 20 usb-dingen aan kan sturen.
  woensdag 13 november 2013 @ 00:09:44 #77
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133205039
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 00:05 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Dan ben je dus al 3 maanden bezig voordat je quitte speelt, en dan moet die 3 maanden de difficulty niet omhoog gaan, en moet de prijs van de bitcoins gelijk blijven of stijgen.

En ook nog eens 'iets' hebben wat 20 usb-dingen aan kan sturen.
En je moet ze ook nog eens nu hebben. Wat is de levertijd op die dingen? En zijn er al andere mensen die ze daadwerkelijk binnen hebben en er 300Mhash mee halen?

Plaats anders eens een linkje, kunnen wij er ook naar kijken.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133205626
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 23:48 schreef Robuustheid het volgende:
Hoeveel bitcoins hebben jullie eigenlijk in bezit?

Poll: Hoeveel bitcoins heb je in bezit?
0
0,01-0,99
1-2
3-4
4-6
6-10
>10
Tussenstand:
[ afbeelding ]
Ook een poll maken? Klik hier
Je moet ff een paar categorieën toevoegen, er zijn denk ik mensen met aanzienlijk meer dan 10 BTC :)
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_133205743
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 23:48 schreef Robuustheid het volgende:
Hoeveel bitcoins hebben jullie eigenlijk in bezit?

Poll: Hoeveel bitcoins heb je in bezit?
0
0,01-0,99
1-2
3-4
4-6
6-10
>10
Tussenstand:
[ afbeelding ]
Ook een poll maken? Klik hier
Uit het vorige topic: ;)

quote:
6s.gif Op maandag 11 november 2013 19:34 schreef µ het volgende:
Nog een keer.

Poll: Hoe veel BTC heb jij?
0 - 0.24
0.25 - 0.49
0.50 - 0.99
1 - 2.49
2.5 - 4.99
5 - 9.99
10 - 19.99
20 - 20.99
30 - 49.99
50 - 74.99
75 - 99.99
100+

Tussenstand:
results.cgi?pid=388275&layout=1&sort=org
Ook een poll maken? Klik hier
pi_133206766
Mensen met 100+ BTC hier? Die hebben nu dus voor ongeveer $40.000 in BTC? :P
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_133206803
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 01:38 schreef SuperHarregarre het volgende:
Mensen met 100+ BTC hier? Die hebben nu dus voor ongeveer $40.000 in BTC? :P
Er waren er ooit eens een stuk meer hier, denk dat veel mensen ookal hebben verkocht. Als je er nu nog in zit geloof je in de currency of heb je balls of steel.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_133206846
Ik ben nog steeds benieuwd hoe het op de lange termijn gaat met Bitcoin. Voor de lange termijn is zo'n hoge prijs eigenlijk een beetje gevaarlijk want als mensen gaan cashen en de waarde gaat schommelen is dat niet echt constructief voor vertrouwen. Al is het natuurlijk wel interessant dat sites zoals thuisbezorgd.nl de bitcoin accepteren. Spannend!
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
  Grappenmaker woensdag 13 november 2013 @ 03:32:26 #83
388507 d4v1d
Wat vind je van de Singel?
pi_133207577
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 01:38 schreef SuperHarregarre het volgende:
Mensen met 100+ BTC hier? Die hebben nu dus voor ongeveer $40.000 in BTC? :P
De tering. Ik moet me er eens in gaan verdiepen. Echt.
Op vrijdag 3 oktober 2014 22:08 schreef LompeHork het volgende:
D4v1d is wel een baas _O_
Op zondag 25 september 2016 16:43 schreef Crip het volgende:
Ik vind jou echt een onwijs leuke user.
pi_133207884
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 23:18 schreef WebBeestje het volgende:
Ik ga pitten, zag straks nog bij Bitstamp ongeveer $200.000 aan verkooporders staan op $350 maar die zijn er doorheen. Zou mij niet verbazen dat we bij wakker worden de $360 aan het opvreten zijn ;)
$368.30 is al aangetikt :)
  woensdag 13 november 2013 @ 07:22:19 #85
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133208121
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2013 03:32 schreef d4v1d het volgende:

[..]

De tering. Ik moet me er eens in gaan verdiepen. Echt.
Te laat.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133208272
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2013 07:22 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Te laat.
Ik denk ook dat je nu nog te laat bent om je investering x30 te zien gaan in nog geen jaar maar in een week 20% (over twee aankopen) vind ik ook niet slecht. Ik blijf er bij dat volgend jaar de $1.000 zeker mogelijk is.

Volgende weerstand staat op $375 en het orderboek op Bitstamp gaat de goede kant op, gisteren nog ongeveer driemaal zoveel laat als bied maar inmiddels nog maar ongeveer anderhalf keer zoveel. Na $375 nog een beetje weerstand op $380 en daarna tot de $400 weinig weerstand.
  woensdag 13 november 2013 @ 07:49:07 #87
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133208288
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 07:45 schreef WebBeestje het volgende:

[..]

Ik denk ook dat je nu nog te laat bent om je investering x30 te zien gaan in nog geen jaar maar in een week 20% (over twee aankopen) vind ik ook niet slecht. Ik blijf er bij dat volgend jaar de $1.000 zeker mogelijk is.

Volgende weerstand staat op $375 en het orderboek op Bitstamp gaat de goede kant op, gisteren nog ongeveer driemaal zoveel laat als bied maar inmiddels nog maar ongeveer anderhalf keer zoveel. Na $375 nog een beetje weerstand op $380 en daarna tot de $400 weinig weerstand.
True, maar de tijd van die klappers van mensen met 10.000 BTC in een laatje is nu wel voorbij, we zijn nu pas 'echt' begonnen met de BTC :) geen idee of 1000 dollar mogelijk is, we gaan het zien :D
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133208301
10.000 BTC lol de pizza-index weet ik inmiddels :)
pi_133208315
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 21:37 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Bij de drukker bedoel je? Ik zit zelf in de papier business, dus ik heb genoeg ervaring met drukkers om te kunnen zeggen wat ze met de bestanden doen als ik er bij kan zijn.

En hij bood zelf aan om mij bij het hele process erbij te laten zijn, vanaf het moment dat ik met de bestanden op een encrypted stick aankom totdat alles klaar is.
http://www.cbsnews.com/8301-18563_162-6412439.html
జ్ఞ‌ా
pi_133208318
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2013 07:22 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Te laat.
Welnee.
జ్ఞ‌ా
  woensdag 13 november 2013 @ 07:54:18 #91
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_133208325
quote:
14s.gif Op woensdag 13 november 2013 07:53 schreef µ het volgende:

[..]

Welnee.
Jij wil hem even 10k aan BTC verkopen ?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_133208337
quote:
12s.gif Op woensdag 13 november 2013 07:54 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Jij wil hem even 10k aan BTC verkopen ?
Voor de juiste prijs :P.
జ్ఞ‌ా
  Moderator woensdag 13 november 2013 @ 09:25:15 #93
230491 crew  Zith
pls tip
pi_133209207
quote:
Je zou natuurlijk ook een blanco wallet kunnen maken, waar geen QR op staat. Die print je dan zo uit als je wilt en dan doe je thuis je QR erop printen.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133209590
Waarschijnlijk al eens gepost maar lees eens: http://qz.com/128442/once(...)dea-a-bitcoin-trust/

Als er dus op korte termijn twee fondsen naar de beurs gaan om indirect in BTC te gaan investeren dan is er nog wel meer potentie dan de koers van nu.
pi_133210135
Wie er bij Bitstamp toch een plezier in heeft om orders van $3.12 te plaatsen, die is er druk mee geweest. De druk op de laat neemt langzaam toe en als die $375 gaat vallen koop ik nog een beetje bij :)
  Moderator woensdag 13 november 2013 @ 10:15:23 #96
230491 crew  Zith
pls tip
pi_133210144
all time high
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_133210198
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 10:14 schreef WebBeestje het volgende:
Wie er bij Bitstamp toch een plezier in heeft om orders van $3.12 te plaatsen, die is er druk mee geweest.
Tradebots
pi_133210283
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 10:18 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Tradebots
Zelfs bij Bitstamp dus computergestuurde handel? :D Maar zie eens het orderboek na de $375 in dit tempo staan we voor het weekend op $400+.
  woensdag 13 november 2013 @ 10:33:55 #99
304456 SosuaCafe
Sell me this pen...
pi_133210577
Die ltc mag nu wel eens door de ¤3,- grens heen van mij.
http://www.syfy.com/tinman/oz/
“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
  Moderator woensdag 13 november 2013 @ 10:34:27 #100
230491 crew  Zith
pls tip
pi_133210590
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 10:21 schreef WebBeestje het volgende:

[..]

Zelfs bij Bitstamp dus computergestuurde handel? :D Maar zie eens het orderboek na de $375 in dit tempo staan we voor het weekend op $400+.
Er zijn ook al Quants actief met HFT. Was in de lente nog een Ask-Me-Anything van een HFT op Reddit/r/bitcoin.

EDIT: http://www.reddit.com/r/B(...)h_frequency_trading/
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')