abonnement Unibet Coolblue
pi_132725742
Hier verder!

De 5 fasen van liefdesverdriet
Iedereen krijgt er wel een keer mee te maken. Misschien maar één keer, misschien wat vaker. De één verwerkt het anders dan de ander, maar we weten allemaal dat het niet leuk is: liefdesverdriet!

Ineens alleen
Samen zijn jullie erachter gekomen dat jullie niet zo'n fantastisch koppel zijn als jullie dachten. Als er een einde komt aan je relatie is dit erg vervelend. Degene met wie je altijd alles deelde is ineens weg. Je bent je beste maatje kwijt. Bij veel mensen resulteert dit besef in liefdesverdriet.

In eerste instantie zal je denken en voornamelijk hopen dat het allemaal wel goed komt. Jullie waren toch zon fantastisch koppel? De ontkenningsfase is de eerste fase die liefdeverdriet kent. Je bent er bijna helemaal zeker van dat jullie in de toekomst toch weer samen komen.

Uit je dak gaan
Na een tijdje ga je inzien dat jullie toch niet samen komen. Je komt dan in de fase waarin je erg boos kan worden. Bij mannen gaat dit ook vaak gepaard met veel agressie. In deze fase worden de meeste mensen ook erg losbollig, gaan veel stappen en sjansen met anderen. Voornamelijk om het zelfvertrouwen op te krikken.

Tot inkeer komen
Na dit gedrag kom je snel weer tot jezelf. Zoveel zelfvertrouwen geven die one night stands je echt niet, als je erachter komt dat het toch allemaal maar voor één nachtje is. Je gaat je eenzaam voelen. Je krijgt het gevoel alsof niemand je meer wil, je voelt je lelijk en alleen. Waarschijnlijk zal je zelfs gaan denken dat je voor altijd een hopeloze single blijft!

Achter de wolken schijnt de zon!
Gelukkig ga je langzamerhand realistisch worden. Dit is de vierde fase van je liefdesverdriet. Je gaat merken dat je leven echt niet alleen maar draait om de liefde. Je gaat je oude liefde loslaten en je eigen leven leven. Natuurlijk heb je het nog af en toe moeilijk, maar het komt allemaal wel goed. Veel vrouwen gaan in deze fase zichzelf helemaal opknappen. Ze nemen een nieuw verfje in hun haren, gaan flink shoppen met vriendinnen en besteden veel aandacht aan hun uiterlijk. Mannen gaan veel met vrienden ondernemen en leuke dingen doen.

Jezelf en de situatie accepteren
In de laatste fase ga je accepteren dat je liefde met je ex-lover echt helemaal over is. Je gaat inzien dat een leven als single helemaal niet zo slecht is. Het heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Geen vieze haren in het doucheputje, geen gore sokken, lekker stappen en sjansen met mooie andere mensen, noem maar op!

Natuurlijk verwerkt iedereen op zijn eigen manier zijn liefdesverdriet. Soms doorloop je alle fasen en soms maar een paar en sla je er eentje over. In ieder geval weten we één ding zeker: Het komt allemaal goed!



"A relationship is not based on the time you've spent together, but the foundation you've built together."
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 30 oktober 2013 @ 15:15:12 #2
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_132725809
Afspraak gemaakt om zondag spullen te gaan verdelen, ik ben benieuwd wat dat gaat opleveren :+
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  woensdag 30 oktober 2013 @ 16:42:46 #3
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_132728926
Huilbuien , niet kunnen slapen , niks eten en tot overmaat van ramp zoekt ze contact met me .
RED ONS HENNIEGOD
  woensdag 30 oktober 2013 @ 17:30:52 #4
414972 iGanja
Chaiba me crazy
pi_132730551
Zo laatste gesprek om het maar 'goed' af te ronden. Vraag me voornamelijk af waarom ik het zo heb laten lopen..
Denk altijd na over wat je doet, maar doe niet altijd wat je denkt..
  woensdag 30 oktober 2013 @ 17:56:31 #5
299232 mitchelll0181
Just Different ...
pi_132731259
Dat vraagt mijn ex zich ook af, terwijl zei me dr uit getrapt heeft...

Wtf..

En maar zeggen.. Als ik had geweten hoeveel je van me hield en hoeveel pijn dit je doet had ik het nooit gedaan..

Ga toch weg man!
pi_132731546
Nou ik moet toch echt zeggen dat een afronding wel een beetje helpt en helemaal als de ander uiteindelijk toch zijn excuses heeft aangeboden.
Je weet dan ook dat het over is maar het zegje wat je had moeten zeggen is toch gedaan. Nu weet je dat het verwerken toch een beetje moet beginnen en dat je ook voor jezelf even goed voor afleiding enzo moet zorgen.
pi_132733861
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 18:07 schreef formerjellybean het volgende:
Nou ik moet toch echt zeggen dat een afronding wel een beetje helpt en helemaal als de ander uiteindelijk toch zijn excuses heeft aangeboden.
Je weet dan ook dat het over is maar het zegje wat je had moeten zeggen is toch gedaan. Nu weet je dat het verwerken toch een beetje moet beginnen en dat je ook voor jezelf even goed voor afleiding enzo moet zorgen.
Eens hoor, ik beb mijn afronding nooit gekregen en krijg sporadisch nog steeds mails over hoe gestoord ik wel niet ben :)
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_132734572
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 19:22 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Eens hoor, ik beb mijn afronding nooit gekregen en krijg sporadisch nog steeds mails over hoe gestoord ik wel niet ben :)
Ik moet ook wel zeggen dat ik mijn afronding afgedwongen heb. Bij mij was juist dus dat die ineens niets meer van zich liet horen en liet zien en ik eerst aardig contact bleef zoeken om dingen uit proberen te praten (sinds we in hetzelfde dorp wonen en zijn vrienden en zijn broer ook al jaren stapmaatjes van me zijn). Ik had al door dat die waarschijnlijk 2 gelijk had maar dat ontkent die maar ik weet beter en op het moment dat ik hem duidelijk maakte dat die maar beter kon praten want anders als ik hem zou tegen komen in Wormerveer , ik waar iedereen bij stond wel eens mijn zegje kon doen.
Sinds zijn vriendin schijnbaar niet van mij afweet kon die ineens wel heel snel reageren.

Dat heeft even op een hele heftige chatsessie geleid waar ik even alles tegen hem zei wat ik eigenlijk al heel lang tegen hem face to face wilde zeggen kwijt kon. Hij voelde zich nogal aangevallen en probeerde met straat taal me te imponeren ( pech voor hem is alleen dat ik zelf een straatmeisje ben geweest en dus niet echt geimponeerd was) .
Hij draaide bij en bood toen zijn excuses aan en nu is het niet meer dat we beste vrienden zijn maar we staan ook niet meer op voet van oorlog en dat is eigenlijk al heel wat sinds ik eigenlijk hem al maanden wilde aanvliegen

Ik vond ook in de situatie dat ik voor mezelf op moest komen en heb het eigenlijk zo ook afgedwongen. De eerste dagen voelde ik me even kut omdat het nogal een heftig gesprek is geweest maar ik heb tenminste mijn zegje gedaan, heb hem verteld dat ik gekwetst was en dat ik eigenlijk daar nooit excuses voor heb gekregen al meerdere keren en nu bood die dat dus aan.Ook dat ik hem laf vond omdat die me nooit onder ogen is gekomen en dat het hem een hoop had gescheeld als die het eerst gewoon face to face uit had gemaakt en niet niets meer van je laten horen want dat pikt niet iedereen .

Het is aan hem wat die ermee doet . Ik heb voor nu mijn zegje gezegd, hoop dat die wat beter met mensen zal omgaan maar hem kennende is dat niet het geval want hij speelt graag spelletjes en loopt graag weg als het niet allemaal in zijn voordeel uitpakt .

En voor mij begint nu echt een beetje het verwerkingsproces omdat het er gewoon eerst niet eens was.

Ik ben uiteindelijk wel trots dat ik voor mezelf opkwam en juist ook mijn zegje heb kunnen zeggen en dat we niet meer rondlopen in wormerveer van oh kut straks kom ik hem tegen en dan is het knallende ruzie. En dat is me ook wel heel wat waard.
pi_132749167
Ik denk dat het afsluiten van een relatie iets is wat uit jezelf moet komen. Je hebt breakups waarbij beiden mee instemmen en breakups die wat minder rooskleurig verlopen, maar het ligt bij jezelf hoe jij besluit daarmee om te gaan. Voor sommige mensen komt er nooit afsluiting omdat ze een ideaalbeeld hebben gecreeerd in hun hoofd van hoe het zou moeten lopen en houden dan wanhopig daar aan vast. Aan het begin van een breakup blijf je altijd met vragen zitten. Het is aan jou om dan te zeggen: 'Fuck it, ik ga verder met mijn leven en laat de negatieve gevoelens en onbeantwoorde gedachtes varen.' en om de kennis die je hebt opgestoken te gebruiken bij een nieuwe relatie.
pi_132751985
Ik denk ook dat dat waar is. Hij en ik hebben altijd al een raar contact gehad en de meeste die ons kennen zeggen ook oh die komt bij je terug. Juist omdat dat vaker is gebeurd.
Daar wil ik alleen even niet bij stilstaan want ik moet ook voor mezelf alles wat er tussen ons is gebeurd verwerken.
Er is alleen ook dus weer een wending gekomen waar ik niet aangedacht had, het is heel kort na ons gesprek uitgegaan met zijn vriendin. En eigenlijk baal ik daar een beetje van en is het raar.

Het is juist verwarrend omdat ik dus voor mezelf zoiets had , het is over. Hij heeft nu een meisje en is gelukkig , ik moet verwerken dat het over is (dat lijkt me evengoed handig voor mezelf en dat is ook even wat ik me voorneem) alleen weet ik dat er weer een andere wending aan kan komen.
Het is vaker gebeurd.

Bij ons is ook het leeftijdsverschil wat heel erg speelt, we schelen 10 jaar en dat speelt nogal een rol.

Hij is vaak juist dat die moeite met zijn gevoelens heeft en ze wegdrukt omdat ik ouder ben en dan juist iemand heeft die dezelfde leeftijd heeft want zijn vrienden accepteren dat meer dan mij.

We komen ook vaak steeds weer bij elkaar terug, juist ook omdat we gewoon heel veel bij elkaar losmaken. En ik weet ook dat we veel om elkaar geven en gewoon een bijzondere band is , maar ik moet ook even aan mezelf denken.

Voor mezelf wil ik even gewoon van het scenario uitgaan dat het over is juist omdat ik even wat moet verwerken.
Het helpt dat die zijn excuses heeft gemaakt en voor mezelf we ook rond kunnen lopen in het dorp en geen ruzie meer hebben en ik ook echt mijn excuses heb gekregen.

Ik zie ook verder wat de toekomst brengt maar ik ben nu voor mezelf dus eigenlijk even bezig afleiding te zoeken en mijn eigen ding te doen omdat ik juist nu zoiets heb van ik moet ook verder.
pi_132752427
Nou gisteren eerste afspraakje gehad sinds de breakup met mijn ex. Was erg gezellig en een ontzettend leuke meid, maar toch voel ik me vandaag weer enigszins down en denk ik weer (te)veel aan mijn ex. ;(

Te hard van stapel gelopen?
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 31 oktober 2013 @ 10:38:24 #12
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_132752574
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 10:32 schreef Gauner het volgende:
Nou gisteren eerste afspraakje gehad sinds de breakup met mijn ex. Was erg gezellig en een ontzettend leuke meid, maar toch voel ik me vandaag weer enigszins down en denk ik weer (te)veel aan mijn ex. ;(

Te hard van stapel gelopen?
Terugval zal je beetje houden, afgelopen weken behoorlijk veel met anderen contact gehad maar als je dan weer alleen thuis of ergens bent mis je de genegenheid en niet perse je ex. Alleen verbind je je gevoel nog aan de laatste persoon in dit geval je ex. Doorgaan is het advies :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door D_A op 31-10-2013 12:07:00 ]
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_132754953
quote:
14s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 10:38 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Terugval zal je beetje houden, afgelopen weken behoorlijk veel met anderen contact gehad maar als je dan weer alleen thuis of ergens bent mis je de genegenheid en niet perse je ex. Alleen verbind je je gevoel nog aan de laatste persoon in dit geval je ex. Doorgaan is het advies :Y
Dit realiseer ik mij heel vaak en heel goed en dat helpt mij ook weer. De affectie, iemand, het weten dat je iemand hebt waar je op terug kan vallen, 'if all goes to hell'.

[ Bericht 0% gewijzigd door D_A op 31-10-2013 12:13:19 (M'n autocorrect faalde.) ]
pi_132867158
Zo deze week is even emotioneel en heftig geweest omdat toch een boel oude gevoelens de kop op staken, maar ben uiteindelijk toch trots dat ik voor mezelf opkwam en uiteindelijk een excuses opleverde en dat is voor mij wel even goed geweest.

Nu langzaam aan weer wat meer doen qua afleiding, weer tekenen want daar kan ik eventjes wat in kwijt, gewoon even filmpjes kijken en afleiding als gewoon even familie ofzo.

Stappen gaat wel weer komen maar ik doe even rustig aan want redelijk overstuur zijn en alcohol zijn even geen goede combinatie.

Het voelt voor mij ook raar want het is ik heb de oorlog gewonnen nu nog de vrede zien te bereiken en houden. Ik ben aan een kant trots dat ik eindelijk gezegd heb dat die me vele keren gekwetst heeft en daar nooit een excuses voor kreeg en dat daarom ook juist dat excuus kreeg.

Zijn facebook is ook helemaal stil na de ruzie en gesprek , dat betekend hem kennende dat die er wel mee zit en ergens is dat ook even goed want misschien gaat die wat meer over dingetjes nadenken.

Voor mij is het nu even een tijd van heel veel weer even op een rijtje zetten en gewoon rustig aan doen. Moest aan een kant ook weer lachen want hoe vaak komt nu Amy Winehouse en Pink weer op de proppen. Dat soort muziek is ook weer even lekker in dat soort periodes
pi_132868780
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 20:57 schreef formerjellybean het volgende:
Zo deze week is even emotioneel en heftig geweest omdat toch een boel oude gevoelens de kop op staken, maar ben uiteindelijk toch trots dat ik voor mezelf opkwam en uiteindelijk een excuses opleverde en dat is voor mij wel even goed geweest.

Nu langzaam aan weer wat meer doen qua afleiding, weer tekenen want daar kan ik eventjes wat in kwijt, gewoon even filmpjes kijken en afleiding als gewoon even familie ofzo.

Stappen gaat wel weer komen maar ik doe even rustig aan want redelijk overstuur zijn en alcohol zijn even geen goede combinatie.

Het voelt voor mij ook raar want het is ik heb de oorlog gewonnen nu nog de vrede zien te bereiken en houden. Ik ben aan een kant trots dat ik eindelijk gezegd heb dat die me vele keren gekwetst heeft en daar nooit een excuses voor kreeg en dat daarom ook juist dat excuus kreeg.

Zijn facebook is ook helemaal stil na de ruzie en gesprek , dat betekend hem kennende dat die er wel mee zit en ergens is dat ook even goed want misschien gaat die wat meer over dingetjes nadenken.

Voor mij is het nu even een tijd van heel veel weer even op een rijtje zetten en gewoon rustig aan doen. Moest aan een kant ook weer lachen want hoe vaak komt nu Amy Winehouse en Pink weer op de proppen. Dat soort muziek is ook weer even lekker in dat soort periodes
Heeft hij zijn excuses gedaan nadat je zei dat hij je nooit excuses heeft gegeven voor de vele keren dat hij je gekwetst heeft ? Of is hij zelf naar je gekomen met de bedoeling zich te verontschuldigen? Groot verschil!

[ Bericht 0% gewijzigd door complicate op 03-11-2013 21:28:15 ]
1) No love without freedom, no freedom without love
2) Dansen is mijn grootste passie
3) "Simplicity is the keynote of all true elegance" , Coco Chanel
pi_132869709
Dat maakt voor mij niet zoveel uit , voor mij is het feit dat het uiteindelijk gebeurde genoeg.
Het is gebeurd nadat we besloten een gesprek aan te gaan. En daar is een heftig gesprek door gekomen en daar in dat gesprek is het een en ander besproken waardoor hij toch uiteindelijk besloot zijn excuses te maken.

Dat excuus is voor mij gewoon geaccepteerd , juist omdat ik het wel waardeerde en iets was wat ik graag wilde , maar nooit gebeurd is , en ook niet dacht dat dat zou gebeuren dus voor mij is het wel goed.
pi_132870170
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 21:33 schreef formerjellybean het volgende:
Dat maakt voor mij niet zoveel uit , voor mij is het feit dat het uiteindelijk gebeurde genoeg.
Het is gebeurd nadat we besloten een gesprek aan te gaan. En daar is een heftig gesprek door gekomen en daar in dat gesprek is het een en ander besproken waardoor hij toch uiteindelijk besloot zijn excuses te maken.

Dat excuus is voor mij gewoon geaccepteerd , juist omdat ik het wel waardeerde en iets was wat ik graag wilde , maar nooit gebeurd is , en ook niet dacht dat dat zou gebeuren dus voor mij is het wel goed.
Oké. Ik ben blij voor je ;)
1) No love without freedom, no freedom without love
2) Dansen is mijn grootste passie
3) "Simplicity is the keynote of all true elegance" , Coco Chanel
pi_132870264
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 21:40 schreef complicate het volgende:

[..]

Oké. Ik ben blij voor je ;)
Ja , het is een beetje een afsluiting van een lange roerige periode geweest. Dus wat dat betreft is het best lekker.
pi_133033419
Ex maakt het uit. Valt in 2 maanden 10 kilo af. Verft haar haar blond. Zet een foto op facebook met een kort rokje aan. Krijgt 250 likes en 50 kwijlende mannen onder haar foto..

Enerzijds zo kansloos, anderzijds ; Ik trek het enorm slecht :'(
  vrijdag 8 november 2013 @ 11:02:03 #20
299232 mitchelll0181
Just Different ...
pi_133036549
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 08:33 schreef Gengar het volgende:
Ex maakt het uit. Valt in 2 maanden 10 kilo af. Verft haar haar blond. Zet een foto op facebook met een kort rokje aan. Krijgt 250 likes en 50 kwijlende mannen onder haar foto..

Enerzijds zo kansloos, anderzijds ; Ik trek het enorm slecht :'(
Och ik zag de auto van een gozer waar ik dr al 2 jaar voor waarschuwde voor dr deur staan

alles is relatief
pi_133036902
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 08:33 schreef Gengar het volgende:
Ex maakt het uit. Valt in 2 maanden 10 kilo af. Verft haar haar blond. Zet een foto op facebook met een kort rokje aan. Krijgt 250 likes en 50 kwijlende mannen onder haar foto..

Enerzijds zo kansloos, anderzijds ; Ik trek het enorm slecht :'(
Herkenbaar, smerige gladjakkers zijn het die er meteen opduiken. Blokkeren/verwijderen of het op kunnen brengen om niet haar Facebook te checken is de enige oplossing
pi_133037096
Dat een ex wraak kan nemen terwijl het toch aan diegene ligt waarom de relatie voorbij is, valt dat ook onder liefdesverdriet?
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_133037123
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 11:17 schreef HSG het volgende:
Dat een ex wraak kan nemen terwijl het toch aan diegene ligt waarom de relatie voorbij is, valt dat ook onder liefdesverdriet?
Verklaar je nader.
pi_133037152
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 11:18 schreef Gauner het volgende:

[..]

Verklaar je nader.
Ik vraag het algemeen.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_133037206
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 11:19 schreef HSG het volgende:

[..]

Ik vraag het algemeen.
Of het liefdesverdriet is dat kunnen wij niet bepalen, ligt eraan hoe je het zelf ervaart. Maar wat versta je onder 'wraak nemen'?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')