Dat hadden ze mijns inziens echt al veel eerder moeten doen, voor al die andere grote fora ontstondenquote:Op zondag 22 december 2013 13:28 schreef Individual het volgende:
Geen enkel forum komt in de buurt van fok qua overzicht, gebruiksvriendelijkheid en diversiteit. Fok moet internationaal gaan!
Dat gat is er nog steeds. Geen enkel ander forum dat zo goed in elkaar zit.quote:Op zondag 22 december 2013 14:28 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat hadden ze mijns inziens echt al veel eerder moeten doen, voor al die andere grote fora ontstonden
Net een jaar en een maand te laat! Maar goed zo. Is de ID kaart dan ook 10 jaar?quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:23 schreef Cubeforc3 het volgende:
Ik las net pas dat het nieuwe NL paspoort eindelijk ook 10 jaar geldig is, hoezee!
Volgens mij wel, de langere geldigheid geldt trouwens pas vanaf maart.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:03 schreef Individual het volgende:
[..]
Net een jaar en een maand te laat! Maar goed zo. Is de ID kaart dan ook 10 jaar?
En ook direct 17 euro duurder. Hoeveel betaal je hier bij de ambassade eigenlijk?quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:23 schreef Cubeforc3 het volgende:
Ik las net pas dat het nieuwe NL paspoort eindelijk ook 10 jaar geldig is, hoezee!
Paar jaar geleden was het rond de 55 euro als ik het me goed herinner. Ik zou makkelijk dubbel betalen zodat ik niet met die ambassade rompslomp hoef mee te doen voor een extra 5 jaar.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 20:47 schreef Yurithemaster het volgende:
[..]
En ook direct 17 euro duurder. Hoeveel betaal je hier bij de ambassade eigenlijk?
Ik was 155 pond kwijt bij de ambassade in Londen voor een paspoort en een ID-kaart, dit was circa 5 maanden terug.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 20:47 schreef Yurithemaster het volgende:
[..]
En ook direct 17 euro duurder. Hoeveel betaal je hier bij de ambassade eigenlijk?
Iets van 70 pond geloof ik, heb hem in september verlengd.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 20:47 schreef Yurithemaster het volgende:
[..]
En ook direct 17 euro duurder. Hoeveel betaal je hier bij de ambassade eigenlijk?
Wow, bak geld zegquote:Op zaterdag 11 januari 2014 08:05 schreef TheTruthIsALie het volgende:
[..]
Ik was 155 pond kwijt bij de ambassade in Londen voor een paspoort en een ID-kaart, dit was circa 5 maanden terug.
Kassa dus!
Ik heb nog NOOIT een handgeschreven paspoort gehadquote:Op zaterdag 11 januari 2014 13:33 schreef Individual het volgende:
Doe mij maar weer een handgeschreven paspoort zoals m'n eerste.
Wel met rfid trouwens
Volgens mij waren ze toen vooral getypt, maar misschien was de typemachine kapot? Misschien schreven ze alles wel toen in m'n dorpje.quote:Op zondag 12 januari 2014 00:29 schreef Stuart het volgende:
[..]
Ik heb nog NOOIT een handgeschreven paspoort gehad
Hahahahaquote:Op zondag 12 januari 2014 00:51 schreef Individual het volgende:
[..]
Volgens mij waren ze toen vooral getypt, maar misschien was de typemachine kapot? Misschien schreven ze alles wel toen in m'n dorpje.
Vorig jaar september 50 of 70 pond afgetikt!quote:Op zaterdag 11 januari 2014 08:05 schreef TheTruthIsALie het volgende:
[..]
Ik was 155 pond kwijt bij de ambassade in Londen voor een paspoort en een ID-kaart, dit was circa 5 maanden terug.
Kassa dus!
Geen idee eigenlijk of je in winkels hier een NL bankpas kunt gebruiken?quote:Op zondag 12 januari 2014 01:02 schreef _evenstar_ het volgende:
Ik blijf het hilarisch vinden dat Ik niet met mijn NL bank pas kon pinnen bij de ambassade .. En verders Ik de pas overal kan gebruiken
Heb nog nooit problemen gehad in de UK met mijn NL bankpas, alleen bij het opladen van m'n Oyster Card.quote:Op zondag 12 januari 2014 01:12 schreef Stuart het volgende:
[..]
Geen idee eigenlijk of je in winkels hier een NL bankpas kunt gebruiken?
Een Griekse vriendin van mij heeft een handgeschreven ID kaart. Iedere keer als ze ergens naartoe vliegt is ze bang dat ze niet door de grens wordt gelaten.quote:Op zondag 12 januari 2014 00:29 schreef Stuart het volgende:
[..]
Ik heb nog NOOIT een handgeschreven paspoort gehad
Ach, het staat wel enorm duidelijk vermeld op de checklist enzo. Vreemd wellicht, maar je kon het in ieder geval zien aankomen.quote:Op zondag 12 januari 2014 02:57 schreef _evenstar_ het volgende:
Maestro kan overal bijnaen née niet ideaal maar omdat Ik hier een basic account heb en dus niet in de winkel oid zelf kan pinnen was dat toen handiger dacht ik
![]()
Sowieso was het niet mijn dag , maar dat vond il echt zo debiel haha
Oh ja, de 1e keer dat ik dat hier moest gebruiken wist ik niet wat ik moest doen. Die heb ik in NL namelijk nooit gebruiktquote:Op zondag 12 januari 2014 15:19 schreef Individual het volgende:
Betalen kan hier ook met een stukje papier waar je op kan schrijven hoeveel het waard is.![]()
Zo'n oud betaalsysteem dat NL ook had in het vorige millennium.
Give the cheque the boot!
Op de basisschool leerden we hoe we cheques en acceptgiro's moesten invullen, maar nooit gedaan. Op de middelbare kreeg ik van pa een stapeltje cheques mee voor schoolboeken (max 300 Gulden p/s), maar gelukkig zijn ze met de opkomende technologie verdwenen.quote:Op maandag 13 januari 2014 13:32 schreef MartijnUK het volgende:
[..]
Oh ja, de 1e keer dat ik dat hier moest gebruiken wist ik niet wat ik moest doen. Die heb ik in NL namelijk nooit gebruiktToen ik ze vertelde dat het in andere landen in de jaren 80 was afgeschaft keken ze beledigd.
Ik heb dat op de basisschool niet geleerd, maar ik leerde al snel (toen ik nog geen bankaccount had) dat het niet de bedoeling is dat je dat ding bij de bank inlevert en "doe maar cash" zegtquote:Op maandag 13 januari 2014 14:00 schreef Individual het volgende:
[..]
Op de basisschool leerden we hoe we cheques en acceptgiro's moesten invullen, maar nooit gedaan. Op de middelbare kreeg ik van pa een stapeltje cheques mee voor schoolboeken (max 300 Gulden p/s), maar gelukkig zijn ze met de opkomende technologie verdwenen.
...maar niet in de UK (of zelfs de US) waar ze nog graag pruiken opdoen in de rechtzaal en meer van dat soort oude sprookjes gewoonten.
Precies. Dat waren dus ook de verhalen die ik heb meegekregen. Ook wel gehoord dat mensen meerdere interviews hadden. De eerste via Skype bijvoorbeeld en vervolgens, bij een goede klik, de tweede in het echt.quote:Ja hiero. Zowel mijn stageplek, als baan, heb ik gekregen door gewoon een sollicitatie te sturen. Voor stage was een open sollicitatie, mijn baan heb ik gekregen door gewoon te reageren op een vacature die ze toevallig open hadden staan (en perfect in mijn straatje paste) en zo binnen gekomen. Geen hulp gehad van wie dan ook. Een keer heen en weer gevlogen van een interview en dat was het.
Bankrekening kon ik gewoon openen met een geldig paspoort en opgave van adres (huurcontract, of bewijzen dat ik op tijd betaalde hebben ze niet naar gevraagd). NIN weet ik eigenlijk niet, ben pas net begonnenquote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:55 schreef Joost992 het volgende:
[..]
Precies. Dat waren dus ook de verhalen die ik heb meegekregen. Ook wel gehoord dat mensen meerdere interviews hadden. De eerste via Skype bijvoorbeeld en vervolgens, bij een goede klik, de tweede in het echt.
Hoe heb je het uiteindelijk met je NIN gedaan dan? Ook vind ik het verhaal van een bankrekening wat lastig. Voor het openen van een bankrekening heb je bewijzen nodig dat je op tijd je huur etc betaald, maar voor het huren van een appartement of iets in die richting heb je weer een bankrekening nodig. Die cirkel is, naar mijn mening, lastig te doorbreken.
Ben over anderhalve week weer in Engeland, denk dat ik dan maar een aantal banken binnenstap om te horen wat de procedures zijn per bank. Bedankt!quote:Bankrekening kon ik gewoon openen met een geldig paspoort en opgave van adres (huurcontract, of bewijzen dat ik op tijd betaalde hebben ze niet naar gevraagd). NIN weet ik eigenlijk niet, ben pas net begonnen
Heb een keer gelezen dat elke bank een betalingsbewijs wilde. Was wel een bericht geplaatst ergens in 2010, dus wie weet al verouderd.. In dat bericht stond destijds wel dat Barclays niet zo moeilijk deed. NIN was in dit geval National Insurance Number hehequote:Ik weet niet wat NIN is, maar voor het openen van een bankrekening heeft elke branch eigen regels. Blijven proberen dus. Welcome in the UK!
Dat dus. Je komt eigenlijk in een vicieuze cirkel terecht. Eerst wil een adres zien, maar voordat je een vast adres hebt, heb je betalingsbewijzen nodig van dat adres. Maar als ik het goed begrijp moet je dus min of meer wat geluk hebben bij de bank die je binnenstapt. Nu zitten er in de binnenstad van Birmingham genoeg bankgebouwen, dus ik denk dat ik daar volgend weekend maar even een kijkje ga nemen.quote:Barclays was bij mij destijds niet gewilig. Ik werkte destijds al dik 3 maanden in Engeland maar woonde in hotels omdat ik nog geen woonruimte had, in het weekend ging ik terug naar Nederland.
Zonder adres weigerden ze een bankrekening te open.
Ik kwam toen in een catch 22 omdat de lettings agent een bankrekening wilde zien voor de huur maar ik geen bankrekening kon krijgen omdat ik geen adres had.
Uiteindelijk heb ik toen nog Natwest en Lloyds geprobeerd, ook geweigerd.
Bij HSBC kon ik terecht met het bewijs dat ik de intentie had om te huren en daar heb ik toen ook mijn rekening kunnen openen, daarna kon ik eindelijk na 5 maanden salaris cheques cashen en kwam er een einde aan het leven op spaargeld.
Laat je Nederlandse bank de adreswijziging doen naar je Engelse adres, probleem opgelost. Ik heb die vicieuze cirkel op die manier heel makkelijk ontlopen. Lloyds heeft er nooit naar gekraaid en zodra je bij een bank geregistreerd bent heb je overal voet aan de grond.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 22:51 schreef Joost992 het volgende:
[..]
Dat dus. Je komt eigenlijk in een vicieuze cirkel terecht. Eerst wil een adres zien, maar voordat je een vast adres hebt, heb je betalingsbewijzen nodig van dat adres. Maar als ik het goed begrijp moet je dus min of meer wat geluk hebben bij de bank die je binnenstapt. Nu zitten er in de binnenstad van Birmingham genoeg bankgebouwen, dus ik denk dat ik daar volgend weekend maar even een kijkje ga nemen.
Nog even een vraag met betrekking tot het vinden van werk daar: Heb je dat zelf gezocht? Of ben je via je werkgever daar geplaatst? Als het eerste van toepassing is: hoe heb je dat in grote lijnen een beetje aangepakt?
In ieder geval bedankt voor je antwoord
Hmm als je voor je huur een sortcode & account nummer moet invullen heb je dan toch een probleem?quote:Op dinsdag 14 januari 2014 23:03 schreef Seven. het volgende:
Laat je Nederlandse bank de adreswijziging doen naar je Engelse adres, probleem opgelost. Ik heb die vicieuze cirkel op die manier heel makkelijk ontlopen. Lloyds heeft er nooit naar gekraaid en zodra je bij een bank geregistreerd bent heb je overal voet aan de grond.
Jobcentre: weken van tevoren een afspraak maken en welk kantoor hangt af van je vestigingsplaats dus dat kan pas als je je gevestigd hebt in Engeland. Je moet ook een aankomstdatum bij veel instellingen aangeven, dus mijn advies is verhuizen en dan alles regelen. Zonder NI nummer kun je ook werken, ik kreeg de mijne pas toen ik al dik 6 maanden aan het werk was.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 22:59 schreef Joost992 het volgende:
Jaa precies. Die ''luxe'' heb ik dan weer niet. Dan ga ik volgend weekend ook langs het jobcentre, dan is dat in ieder geval ook geregeld, dan kan ik mn sollicitaties in eerste instantie vanuit Nederland doen. Mocht het onsuccesvol blijken, dan kan ik altijd nog tijdens een ander verblijf plaatselijk solliciteren.
In ieder geval bedankt voor je input!
Eerste huur en borg cash voldoen zal wel niet helpen? Bankrekening van zijn vriendin gebruiken misschien?quote:Op dinsdag 14 januari 2014 23:04 schreef MartijnUK het volgende:
[..]
Hmm als je voor je huur een sortcode & account nummer moet invullen heb je dan toch een probleem?
Was je toen al in Engeland of was dat vanuit Nederland?quote:Op dinsdag 14 januari 2014 18:43 schreef Sautor het volgende:
Ja hiero. Zowel mijn stageplek, als baan, heb ik gekregen door gewoon een sollicitatie te sturen. Voor stage was een open sollicitatie, mijn baan heb ik gekregen door gewoon te reageren op een vacature die ze toevallig open hadden staan (en perfect in mijn straatje paste) en zo binnen gekomen. Geen hulp gehad van wie dan ook. Een keer heen en weer gevlogen van een interview en dat was het.
Zowel stage, als baan, gewoon vanuit Nederland geregeld. Beide keren 1x heen en weer gevlogen voor een sollicitatie (zonder eerst te skypen etc) en dat was voldoende.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 23:10 schreef Seven. het volgende:
[..]
Was je toen al in Engeland of was dat vanuit Nederland?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |