Ik ben wel een beetje lui.quote:
Zeer herkenbaar. Ik heb echt de pest aan winkelen! Kleding, boeken, elektronica, huishoudelijke artikelen - ik koop alles online.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 09:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik ben wel een beetje lui.
Wij laten sinds de auto dood is zelfs de boodschappen bezorgen. Voor de rest bestel ik ook alles online, want hoewel ik van dingen kopen houd, heb ik echt een hekel aan winkelen.
wij hadden de dag voordat we verhuizden nog niets ingepakt!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 09:49 schreef minilot het volgende:
Nog een week tot de sleutel van ons nieuwe huis!![]()
En nog negen dagen tot met een busje van mijn werk naar de Ikea![]()
(..we hebben straks vijfenhalve dag om te verhuizen. Ongeveer één achtste van onze spullen zit al in dozen.)
ieks!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 09:56 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
wij hadden de dag voordat we verhuizden nog niets ingepakt!
Ik wil ook Monin proberen, sinaasappel. Smaakt het echt fruitiger dan andere siropen?quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 10:01 schreef Myraela het volgende:
Ik ga voor het kerstdiner met mijn moeder naar de Makro. Heb er nu al zin in.Ik wil meer Monin smaken. Dit keer wat fruitsmaken, want die tiramisu is toch een beetje lastig combineren.
volgens mij een week. Maar, we gingen van een appartement van 40 m2 naar een iets grotere, dus we hadden niet zo heel veel spullen. Vrijdag sleutel, zaterdag ingepakt en kleine dingen overgebracht, zondag busje gehuurd en grote dingen over gebracht, rest van de week schoongemaakt in oude huis, 's avonds na het werk. Het enige wat ik miste was het opruimende proces van verhuizen, we hebben niets geselecteerd en weggegooid, alles gewoon ingepakt.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 09:57 schreef minilot het volgende:
[..]
ieks!Hoeveel dagen had je tot je de sleutel van jou oude huis moest inleveren?
Ah ja, dat scheelt. Wij hebben nogal veel zooi (voornamelijk van mijn liefquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 10:14 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
volgens mij een week. Maar, we gingen van een appartement van 40 m2 naar een iets grotere, dus we hadden niet zo heel veel spullen. Vrijdag sleutel, zaterdag ingepakt en kleine dingen overgebracht, zondag busje gehuurd en grote dingen over gebracht, rest van de week schoongemaakt in oude huis, 's avonds na het werk. Het enige wat ik miste was het opruimende proces van verhuizen, we hebben niets geselecteerd en weggegooid, alles gewoon ingepakt.
30 KG he?quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 09:29 schreef Myraela het volgende:
Bij ander meubelzaken betaal je bijna standaard wel bezorgkosten, zo raar zijn die 45 euro niet. Alleen een beetje stom als je meubels van 30 euro haalt.
Kledingkasten zou ik ook laten bezorgen. Past niet eens in mijn autoquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 09:22 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Success met tillen.
De IKEA zit hier 1 km verderop en nog heb ik mijn kleding kasten en dergelijke gewoon laten bezorgen. Kost ook 45 euro, maar die dingen zijn *zwaar*.
Spannendquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 09:49 schreef minilot het volgende:
Nog een week tot de sleutel van ons nieuwe huis!![]()
En nog negen dagen tot met een busje van mijn werk naar de Ikea![]()
(..we hebben straks vijfenhalve dag om te verhuizen. Ongeveer één achtste van onze spullen zit al in dozen.)
En tķch twijfel je dan weer als je het ziet of je het niet tķch nog een keer mee wil nemen, want "je weet maar nooit"quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 10:24 schreef minilot het volgende:
Ah ja, dat scheelt. Wij hebben nogal veel zooi (voornamelijk van mijn lief) en aangezien daar dingen bij zitten die al drie keer zijn meeverhuisd en al die tijd volstrekt ongebruikt in een doos zijn blijven zitten maak ik dit keer graag een wat grondigere selectie van wat er mee gaat en wat niet.
Jij hebt een liftquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 10:26 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
30 KG he?Per stuk
Daarnaast ben ik groot voorstander van online shoppen en laten bezorgen. Maar als ik 45 EUR kan besparen door ff aan het einde van de dag het magazijn in te duiken en de rest van de winkel te skippen..... geen probleem
[..]
Kledingkasten zou ik ook laten bezorgen. Past niet eens in mijn autoDeze kastjes zijn goed te doen
Enne...lang leve deze plankjes
[ afbeelding ]
EUR 15 en heb er al veel plezier van gehadHeb er oa 3 10-liter-emmers met muurverf en 6 pakken laminaat mee omhoog gekregen. Die twee kastjes kunnen er ook nog wel bovenop
quote:Er is een nieuwe member geīnteresseerd in jouw profiel.
Leeftijd: 52 jaar Online in de afgelopen 24 uur
Heb ik absoluut geen last van. Ik ben gehecht aan boeken en strips, verder aan niets. Dagboeken, foto's, muziek, films - ik gooi het probleemloos weg!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 11:36 schreef Bluezz het volgende:
[..]
En tķch twijfel je dan weer als je het ziet of je het niet tķch nog een keer mee wil nemen, want "je weet maar nooit"
Op een oude fiets...quote:
Het is een labiel stel. Beiden geen werk. Daarbij bijvoorbeeld ook als we een bestuursvergadering hebben en we hebben afgesproken tot 21.30 dan hangt zij om 21.33 aan de lijn om te zeggen waar hij blijftquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:05 schreef minilot het volgende:
Haha, jemig! Dat iemand zich zo laat kennen hč?
Prima betrouwbare bestuursleden dus voor een partij als die van jullie.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:12 schreef borisz het volgende:
Het is een labiel stel. Beiden geen werk. Daarbij bijvoorbeeld ook als we een bestuursvergadering hebben en we hebben afgesproken tot 21.30 dan hangt zij om 21.33 aan de lijn om te zeggen waar hij blijft.
quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:04 schreef borisz het volgende:
Moet dit verhaal nog even kwijt. Gisteren kreeg ik een telefoontje.
Wij hebben binnen de lokale afdeling de actie dat het 66ste lid van de afdeling een cadeautje krijgt. De teller staat op 58.
We hebben nu interne verkiezingen en in het kader daarvan heeft iedereen een stemformulier gekregen met een volgnummer. Dat volgnummer is puur ter beveiliging en kan niet worden herleid naar een persoon. Die zijn gewoon ad random in de enveloppen gedaan. Alleen het nummer op één van die brieven was dus 66. Die brief kwam terecht bij de vrouw van bestuurslid H. Die vrouw is ook lid.
Dus ik had H. aan de lijn en op de achtergrond een tierende vrouw met ik heb 66, dus recht op die prijs.
Ik netjes vertellen dat we geen 66 leden hebben en dat ik niets met de kiescommissie van doen heb. Ik heb ook niets met de verspreiding van de stembrieven van doen gehad. Maar echt al die minuten dat dat telefoontje duurde een tierende dame op de achtergrond
Kon alleen maar![]()
in mijzelf.
Moraal van het verhaal: wat kunnen mensen veranderen als ze denken recht te hebben op een prijs.![]()
Overigens alleen intern is bekend dat we voor het 66ste lid een cadeautje hebben, maar ja zij is de vrouw van een bestuurslid en zal wellicht wat meer weten.. Nieuwe ledenwerfacties staan gepland pas weer voor na de verkiezingen
Klinkt als: we weten helemaal niets van dit stel en kunnen er dus ook niet over oordelen.quote:
quote:Op
dinsdag 22 oktober 2013 12:19 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Klinkt als: we weten helemaal niets van dit stel en kunnen er dus ook niet over oordelen.
Foodgawker is je vriend!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:18 schreef Myraela het volgende:
Ik heb schouderkarbonades in huis, nog nooit gemaakt. Wat voor lekkers kun je daar mee maken?
Mam had ooit een recept met kaas, paprika en nog wat in pakketjes uit de oven. Uit het Sonja Bakker boek dacht ik.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:18 schreef Myraela het volgende:
Ik heb schouderkarbonades in huis, nog nooit gemaakt. Wat voor lekkers kun je daar mee maken?
Dat zijn rib karbonades toch? Ik denk dat ik er een soort stoofvlees van ga maken, vind ze gebakken al snel droog.quote:
Oh gevonden.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:40 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Mam had ooit een recept met kaas, paprika en nog wat in pakketjes uit de oven. Uit het Sonja Bakker boek dacht ik.
Wij vonden het zo lekker dat we een tijd daarna karbonade zo aten ipv zachtgegaard in de jus of gegrildquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:43 schreef Myraela het volgende:
[..]
Oh gevonden.Zoiets zou ik ook wel eens kunnen proberen.
Is die ooit getrouwd/gaan samen wonen?quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Je hebt gelijk Isa! Dat controlerende doet me alleen denken aan een meisje van vroeger die zo ontzettend dominant was dat iedereen medelijden had met haar (lieve) vriend. Waren we op reis met school, had ze op alle boodschappen die je deed wat te zeiken, alle paracetamols die je wel of niet slikte en om 18u als je op de afgesproken tijd voor t huisje stond belde ze je alsnog pisnijdig op waar we in godsnaam bleven. En toen waren we 17. Wat n ongelooflijk rotwijf was dat..
Goed hč?quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Mini! Jouw ontbijt!![]()
Ben zo gek op gesmolten cheddar
Ze kreeg ruzie thuis, is uit huis gezet en kreeg een nwe vriend 'Jan de Vuilnisman'. Tijdens een tentamenweek in het 3e jaar werd ik door een vriendin gebeld dat ze per direct stopte met de Toerisme-studie. Ik weet nog zo goed dat ik in de stress zat met leren en toen na dat telefoontje had ik feestquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 13:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is die ooit getrouwd/gaan samen wonen?
Jij en Girls Aloudquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 13:25 schreef minilot het volgende:
Spotify is maf. En fijn. En handig. Ik hou normaal gesproken van allerlei soorten obscure herrie, maar om de één of andere reden raadde Spotify mij het album Sound of The Underground (2003) van niemand minder dan Girls Aloud aan en die heb ik in een week tijd nu al acht keer van voor tot achter geluisterd.![]()
![]()
Dat refrein!![]()
[..]
Goed hč?
Ja nou, die ceedee is gewoon erg goed!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 14:31 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jij en Girls Aloud![]()
En ja, ik denk dat ik daarom zo gek ben op McD's cheeseburgers. Cheddar vind ik zo lekker, zo fout maar goed
Die zijn heerlijk om cheeseburgers mee te makenquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 15:21 schreef Myraela het volgende:
Ik durf helemaal niet te zeggen dat ik van cheddar hou, ik ken alleen maar die vierkante plakjes. Die ik overigens wel lekker vind, gewoon omdat ze zo lekker smelten, maar smaak heeft het niet.
Mijn vriend was in shock toen hij zag dat we dát spul cheddar noemenquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 15:21 schreef Myraela het volgende:
Ik durf helemaal niet te zeggen dat ik van cheddar hou, ik ken alleen maar die vierkante plakjes. Die ik overigens wel lekker vind, gewoon omdat ze zo lekker smelten, maar smaak heeft het niet.
De AH heeft deze, maar die vind ik niet zo lekker:quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 15:21 schreef Myraela het volgende:
Ik durf helemaal niet te zeggen dat ik van cheddar hou, ik ken alleen maar die vierkante plakjes. Die ik overigens wel lekker vind, gewoon omdat ze zo lekker smelten, maar smaak heeft het niet.
Ross moet zich af en toe echt afvragen waar we hier in NL mee bezig zijn, of niet somsquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 15:31 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn vriend was in shock toen hij zag dat we dát spul cheddar noemen
Hij vindt het enorme aanbod aan toetjes (zuiveltoetjes zoals vla ed) echt fantastischquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:04 schreef PdeHoog het volgende:
Ross moet zich af en toe echt afvragen waar we hier in NL mee bezig zijn, of niet soms![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
Ja, en hij ving er per keer scheppen best wel veel.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:11 schreef Isabeau het volgende:
Lekker! Leuke foto'sEn di eman is garnalen aan het scheppen?
Ik zie hier optiesquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:06 schreef Isabeau het volgende:
Maar mist ook heel veel, zoals cheddar en double cream en bepaalde kellog's ontbijtdingen en natuurlijk goede thee. Hij vindt alle Nederlandse thee prut en dan met name Pickwick
Ja dat double cream en dat soort dingen verkopen ze hier gewoon niet hequote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:06 schreef Isabeau het volgende:
Hij vindt het enorme aanbod aan toetjes (zuiveltoetjes zoals vla ed) echt fantastisch
Maar mist ook heel veel, zoals cheddar en double cream en bepaalde kellog's ontbijtdingen en natuurlijk goede thee. Hij vindt alle Nederlandse thee prut en dan met name Pickwick
Die zijn er al genoeg hoorquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:19 schreef PdeHoog het volgende:
Ik zie hier optiesTijd voor een import-bedrijfje met UK-producten
Ik zou eigenlijk ook niet weten of je dat zelf zou kunnen maken of zoquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:21 schreef Bluezz het volgende:
Ja dat double cream en dat soort dingen verkopen ze hier gewoon niet he
Da's jammerquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:26 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die zijn er al genoeg hoorWij kopen zelfs onze thee standaard bij een klein bedrijfje voor UK-food van een FOKker.
Men raadt daarvoor geloof ik aan om crčme fraîche te mengen met mascarponequote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:27 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik zou eigenlijk ook niet weten of je dat zelf zou kunnen maken of zoHangop-methode en dan met slagroom
In Haarlem loop ik wel eens binnen bij de Engelse zaak. Vooral voor goed bier van over de plas(lees niet de pints, maar de IPA's)quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:26 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die zijn er al genoeg hoorWij kopen zelfs onze thee standaard bij een klein bedrijfje voor UK-food van een FOKker.
Die op de Gedempte Oude Gracht is alweer een tijdje dicht.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:34 schreef borisz het volgende:
In Haarlem loop ik wel eens binnen bij de Engelse zaak. Vooral voor goed bier van over de plas(lees niet de pints, maar de IPA's).
Voor clotted cream is dat, volgens mij.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Men raadt daarvoor geloof ik aan om crčme fraîche te mengen met mascarpone
Ik had het over Ma Brown op de Nieuw Groenmarkt.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Die op de Gedempte Oude Gracht is alweer een tijdje dicht.
Dat is inderdaad het Restaurant, maar er was ook een echte Engelse winkel op de Ged. Oude Gracht en die is helaas al een tijdje dicht.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:45 schreef borisz het volgende:
Ik had het over Ma Brown op de Nieuw Groenmarkt.
Echte cheddar is veel lekkerder idd. Veel meer smaak dus nog beter. Stop ik het liefst tussen zelfgemaakte burgers; Juicy Lucy.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 14:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja nou, die ceedee is gewoon erg goed!
Enneh, de cheddar in mijn wrap vanmorgen was wel van een iets ander type dan de plasticachtige gele plakken bij McD.![]()
Al heb ik voor die laatste stiekem ook wel een zwak hoor!
Nou de FB pagina https://www.facebook.com/ATasteofHomeHaarlem is actief. En ze hebben gisteren nog gereageerd op een reactie van iemand. Dus ik ga er vanuit dat die zaak open isquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat is inderdaad het Restaurant, maar er was ook een echte Engelse winkel op de Ged. Oude Gracht en die is helaas al een tijdje dicht.
Vind het aanbod van zuivel hier ook veel beter dan in andere landen. Hier smaakt zelfs fruitvla verser dan de meeste yoghurts in het buitenland. En thee ja.. die 'bijna koffie' vind ik smerig, snap ook waarom er in Engeland melk bij gaat. Ik vraag daarom bij 'black tea' of ik het zakje apart mag anders vind ik het niet te drinken.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:06 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hij vindt het enorme aanbod aan toetjes (zuiveltoetjes zoals vla ed) echt fantastisch
Maar mist ook heel veel, zoals cheddar en double cream en bepaalde kellog's ontbijtdingen en natuurlijk goede thee. Hij vindt alle Nederlandse thee prut en dan met name Pickwick
Ik ben er inmiddels helemaal aan gewendquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Vind het aanbod van zuivel hier ook veel beter dan in andere landen. Hier smaakt zelfs fruitvla verser dan de meeste yoghurts in het buitenland. En thee ja.. die 'bijna koffie' vind ik smerig, snap ook waarom er in Engeland melk bij gaat. Ik vraag daarom bij 'black tea' of ik het zakje apart mag anders vind ik het niet te drinken.
quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:10 schreef golfer het volgende:
Zo, dat was een lekker middagje in de zon aan het strand van Bloemendaal en daarna op het terras in Haarlem.Zozo zelfs met korte mouwen! Heerlijk dit weer! Ben net ook 2 minSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.wezen fietsen heen en weer naar de super. Langer gaat helaas niet, ben veels te slap.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
Oh, dan is de zaak zeker verhuisd? Laatste keer dat wij er langs liepen was het winkelpand waar ze in zaten dicht en leeg.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:51 schreef borisz het volgende:
Nou de FB pagina https://www.facebook.com/ATasteofHomeHaarlem is actief. En ze hebben gisteren nog gereageerd op een reactie van iemand. Dus ik ga er vanuit dat die zaak open is
In de foodies van deze maand staat een aanbeveling voor dit restaurant.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:45 schreef borisz het volgende:
[..]
Ik had het over Ma Brown op de Nieuw Groenmarkt.
Jaaaquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Die eerste hap waarbij de hete kaas over je kin druipt als je niet uitkijkt
Ik zet alles in mijn telefoonquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben ook in T-shirt de stad in geweest![]()
Ik zoek overigens een agenda voor volgend jaar, maar kan niets vinden en mijn eisen zijn toch niet zo heel extreem![]()
* Géén ringband (echt, het geluid van ringband is als het krassen van een krijtje over een schoolbord voor mij, afschuwelijk! en bijna ālles is dus, jawel, ringband)
* Graag 1 dag per pagina (en ook dat is een onmogelijke opgave)
* Geen saaie zakelijke agenda voor de verandering.
Dus mocht iemand iets tegen komen dat aan die 'eisen' voldoet dan hoor ik het graag
De Sligro heeft echte double cream zag ik! En in GB drink ik liever kruidenthee.. ben niet zo van het sterke of van de instant koffie die je vaak krijgt. Al kregen we in de b&b's cafetiere s wat dan dus weer helemaal prima is juist!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:27 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik zou eigenlijk ook niet weten of je dat zelf zou kunnen maken of zoHangop-methode en dan met slagroom
quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 17:04 schreef Bluezz het volgende:
Ik zet alles in mijn telefoon
Geen ringband en als je wilt alles op 1 pagina
Mijn werkschema's zijn te ingewikkeld om zo te onthoudenquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 17:25 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik heb al jaaren geen agenda. Wel een paar keer gekregen maar liggen hier nog te verstoffen.
Heb geen boeiend leven
Klinkt goed, boriszquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 17:53 schreef borisz het volgende:
*burp
Lekkere pasta in elkaar geflanst. Vlees van lamsworstjes met oesterzwammen. Daarbij een pepertje en knoflook. Daarna afgemaakt met verse peterselie en Parmezaan
Where's the sauce??!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 17:53 schreef borisz het volgende:
*burp
Lekkere pasta in elkaar geflanst. Vlees van lamsworstjes met oesterzwammen. Daarbij een pepertje en knoflook. Daarna afgemaakt met verse peterselie en Parmezaan
Niet aanwezig en in dit gerecht was dat ook niet ergquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 18:22 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Where's the sauce??!
Sorry, ik wil pasta en rijst altijd met saus, ben vroeger verpest
Ik dacht mascarpone wat verdunnen met slagroom voor double cream?quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 16:27 schreef Isabeau het volgende:
Ik zou eigenlijk ook niet weten of je dat zelf zou kunnen maken of zoHangop-methode en dan met slagroom
Double cream is lang zo dik niet als mascarpone, zo maak je clotted cream, niet double cream.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 18:28 schreef Leintjeuh het volgende:
Ik dacht mascarpone wat verdunnen met slagroom voor double cream?
Een echt goede vervanger voor double cream is er dus nietquote:Room en vetgehalte
Room bestaat uit melkvet en kleine hoeveelheden van andere koemelkbestanddelen. De melk wordt afgeroomd en de verkregen room wordt veel gebruikt bij het maken van toetjes en taarten. Melkvet bevat voor 60% aan verzadigde vetten.
In ruimere zin kunnen veel voedingsmiddelen die hetzelfde mondgevoel geven, ook omschreven worden als romig of met fantasievarianten op room, zoals halfroom, spuitroom of banketbakkersroom. Commercieel wordt hier gretig gebruik van gemaakt, omdat romig voor de meeste mensen connotaties van weelde in zich heeft. Krachtens de Nederlandse Warenwet echter zijn aanduidingen als room, slagroom en roomijs gereserveerd voor (zuivel)producten die aan bepaalde eisen voldoen.
Uiteenlopende producten, maar vooral vetrijke melkproducten, dragen room, cream of crčme in hun naam.
Clotted cream
Clotted cream (vetgehalte 55 – 63 % ) is een dikke lichtgele room die wel wat op zachte boter lijkt. Clotted cream kan niet opgeklopt worden, het product is klaar voor gebruik. Deze room is typisch Engels en wordt daar geserveerd bij thee met scones en jam en bij vers fruit. Clotted cream wordt in glazen potten en plastic kuipjes verkocht en is in Nederland in sommige goed gesorteerde supermarkten verkrijgbaar.
Traditoneel wordt Clotted cream gemaakt door ongepasteuriseerde, opgeroomde vette melk (van Jersey koeien) langzaam te verhitten tot er een dikke, gerimpelde laag room ontstaat: de Clotted cream (die er na koelen afgeschept wordt).
Devon(shire) Cream* (48 % vet) is een iets minder vette clotted cream (die nog steeds verkocht wordt in de traditionele glazen potten). Oorspronkelijk was het ‘Farmer’s Wife Cow & Gate Double Devon Cream’ – is ontwikkeld na de Tweede Wereldoorlog als alternatief voor (de indertijd niet zo lekkere) gesteriliseerde houdbare room.
Je kan Clotted Cream vervangen door gelijke delen mascarpone en slagroom of creme fraiche te mengen.
Double cream
Double cream (vetgehalte 48%), is hetzelfde als de Franse crčme double, alleen heeft ze een nog iets hoger vetgehalte. Room met dat vetgehalte kennen wij niet, de beste vervanging is crčme fraîche met een zo hoog mogelijk (40%)vetgehalte gemengd met wat mascarpone of eventueel extra vette slagroom (40%, horecagroothandel), slagroom heeft over het algemeen een vetgehalte van 34 %. Double cream wordt in allerlei bereidingen gebruikt en kan ook – net als slagroom – stijfgeklopt worden en wordt daarvoor doorgaans eerst met een derde deel melk verdund.
Heavy cream
Heavy cream (vetgehalte 35 – 40 %) is de Amerikaanse variant van Double cream en is meestal wel te vervangen door crčme fraiche of slagroom.
Single cream
Single cream (vetgehalte 18-20%) is de Engelse/Amerikaanse benaming van wat wij kookroom noemen. Deze room is te vervangen door koksroom of kookroom of zure room, afhankelijk van het recept. De koksroom of kookroom is door toevoeging van o.a. bindmiddelen geschikt gemaakt voor het koken zonder schiften.
Half cream
Half cream (vetgehalte 12%) is vergelijkbaar met onze koffieroom, niet te verwarren met koffiemelk. Koffieroom is goed te gebruiken in soepen of sauzen.
Ik heb daar wel heel erg smerige potjes clotted cream gezienquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 20:15 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik lees trouwens op internet dat de Jumbo ook double cream zou hebben.. maar misschien alleen de grootste filialen dan..
Ik had als kind dus regelmatig crčme fleurette op mijn chocolademelkquote:Franse keuken
Crčme chantilly
Crčme Chantilly is stijf geklopte slagroom met suiker en vanillesmaak.
Crčme fleurette
Crčme fleurette (‘roombloemen’) is room, zoals die op rauwe melk boven komt drijven. De fijnste roomsoort.
Crčme cru
Crčme cru (rauwe room) is verse (niet gepasteuriseerde, onbewerkte) room.
Crčme fouetté
Crčme fouetté is geslagen room zonder suiker.
Crčme vierge
Crčme vierge is licht opgeslagen room. Wordt vermengd met sausen om deze luchtiger te maken. Mag niet meer koken.
Crčme fraîche
Crčme fraîche (vetgehalte van 35-40%) is een aangezuurde dikke room. Door het hoge vetgehalte is crčme fraiche geschikt voor warme en koude (hartige en zoete) bereidingen.
Creme fraîche wordt gemaakt door gepasteuriseerde (slag) room aan te zuren met melkzuurbacteriën. De room wordt daardoor dik.
Demi crčme fraîche (15 % vet) is de ‘halfvolle’ variant van crčme fraîche. Demi crčme fraîche is door het lagere vetgehalte minder geschikt voor warme bereidingen (en wat kookeigenschappen vergelijkbaar met zure room.
Omdat crčme fraîche – afhankelijk van de producent – niet altijd even dik is wordt vaak verondersteld dat Franse crčme épaisse geen crčme fraîche is maar een andere roomsoort. Dat is niet het geval. De verwarring is ontstaan omdat het vertalen van ‘Crčme fraîche’ nogal lastig is en daar fouten mee gemaakt worden. Er zijn in Frankrijk vormen van Crčme fraîche:
Crčme fraîche liquide wordt afgekort door de Fransen tot crčme liquide en crčme fraîche, is gewone verse, ongeklopte slagroom.
Crčme fraîche épaisse wordt afgekort door de Fransen tot crčme épaisse. Dit is de dikke, zure room die buiten Frankrijk kortweg crčme fraîche genoemd wordt.
Italiaanse keuken
Panna
Panna is Italiaans voor room. Er is panna da cucina (20% vet) en panna da montare (30% vet). De eerste bestaat ook in een versie met emulgatoren die niet snel schift. Panna da montare is slagroom.
Mascarpone
Mascarpone is de overgebleven room van de afgeroomde melk voor Parmezaanse kaas, waaraan een bacteriecultuur is toegevoegd, het vetgehalte is 60-75 %.
Hollandse keuken
Zure room
Zure room (15 – 20 % vet) is fris zuur en ongeveer zo dik als dunne yoghurt. Zure room kan niet stijf geklopt worden. De Engelse naam voor zure room is sour cream, de Duitse naam is Schmand. Fransen hebben het over Crčme aigre, Creme sûre of Creme acide.
Door het lage vetgehalte kan zure room makkelijk schiften in warme bereidingen en daarom wordt deze roomsoort meestal alleen gebruikt voor koude (hartige en zoete) bereidingen (vaak sauzen, dressings en nagerechten). Tip: Schiften in warme bereidingen kan vaak voorkomen worden door (een eetlepel) bloem of maīzena door (1/4 liter) zure room te roeren.
Zure room wordt gemaakt door room aan te zuren met hetzelfde type melkzuurbacteriën die voor karnemelk gebruikt worden.
Koffieroom
Koffieroom is ingedikte, gehomogeniseerde, gesteriliseerd melk en bevat 20-35% vet.
Gebruik nooit koffieroom of zure room in warme gerechten tenzij het wordt toegevoegd aan een al gebonden vloeistof.
Koffiemelk / gecondenseerde melk
Gecondenseerde melk is ingedikte melk en wordt ook wel geconcentreerde melk of geëvaporeerde melk genoemd.
Gecondenseerde melk is er met en zonder toegevoegde suiker.
Ongezoete gecondenseerde melk dient volgens de Warenwet ten minste 7, 5 % vet en minimaal 25 % droge melkbestanddelen te bevatten. Dit product is beter bekend als koffiemelk.
Gezoete gecondenseerde melk bevat 9 % vet, 40 -45 % suiker en circa 30 % droge melkbestanddelen. Dit product wordt hoofdzakelijk als grondstof voor de levensmiddelenindustrie en voor de export gemaakt, maar is er ook in blik voor de consument.
Vanaf 10 % vetgehalte mag de naam “room” worden gebruikt.
7 ½ – 9 % koffiemelk
10 – 20% halfroom
18% single cream (Eng.)
15 – 20% zure room
20 – 35% koffieroom
25% koksroom
34 – 40% crčme fraîche
34 – 40% slagroom (Fr. crčme á fouetter)
48% double cream (Eng.)
55 – 63% clotted cream (Eng.)
60 – 75% mascarpone
Koken met room
Als room aan warme bereidingen toegevoegd wordt kan de room gaan schiften.
De kans dat het fout gaat is groter naarmate het vetpercentage van de room lager is.
Producten (zoals slagroom en crčme fraiche) die meer dan 30 % vet bevatten geven meestal weinig problemen.
Er zijn minder vette roomsoorten die speciaal bestemd zijn voor gebruik in warme bereidingen. Ze bevatten bindmiddelen om te voorkomen dat de room gaat schiften, zoals bijvoorbeeld: Koksroom, Kookroom, Room Fris, Room Culinair en Pan & Oven, allemaal met 20% vet.
Als de volgende regels in acht genomen wordt onnodig risico vermeden en kunnen ook minder vette roomsoorten zonder bindmiddel – zoals bijvoorbeeld koffieroom (met 20 % vet) – doorgaans wel met succes gebruikt worden:
Vergeet zure room, want die schift al bij 80 graden en de echte ‘light’ producten met minder dan 15 % vet of roer er voor gebruik eerst een kleine hoeveelheid bloem of maīzena door, circa 1 afgestreken eetlepel per 2 deciliter.
Maak het temperatuur verschil klein: Laat de room op kamertemperatuur komen of maak de room eerst lauw in een steelpannetje of roer de room eerst aan met een scheutje warm vocht.
Laat de room niet te heet worden: Voeg de room pas op het laatst aan een warme bereiding toe – haal de bereiding even van de hittebron voordat de room toegevoegd wordt – voeg de room al roerend toe – laat het gerecht niet meer koken nadat de room toegevoegd is.
Ah ok.. heb het nooit zien staan zelf. Ik gebruik altijd gewoon slagroom. Dan maar iets minder rijk. En clotted cream heb ik dus idd zelf gemaakt van marcarpone en creme fraiche. Werd best lekker.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 20:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb daar wel heel erg smerige potjes clotted cream gezienLeek niet echt op wat ze in de UK verkochten.
quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 20:19 schreef Isabeau het volgende:
Alles gemengd met mascarpone is lekker
quote:
Dar is mijn lactose-intolerantie het niet mee eens.quote:
Dan is het nog wel lekkerquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 20:22 schreef golfer het volgende:
Dar is mijn lactose-intolerantie het niet mee eens.
Ja het is soms best verwarrend al die roomsoorten en hun buitenlandse equivalenten..quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 20:21 schreef Isabeau het volgende:
[..]vond ik ook al! Mooi gemaakt en schept wat duidelijkheid.
Dan is hooguit de na-smaak wat minder.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 20:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Dar is mijn lactose-intolerantie het niet mee eens.
Roomsaus jaquote:
Huisarts opzoeken?quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 20:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Roomsaus ja. Van slagroom ben ik geen fan.
Mn lichaam doet zo raar. Vannacht weer overgegeven (deed zeer want maag was leeg), vanmiddag flauw en krom van de honger en sinds een paar uur weer misselijk
Bah, al een poosje nu he? Hopelijk voel je je snel weer wat beter.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 20:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Roomsaus ja. Van slagroom ben ik geen fan.
Mn lichaam doet zo raar. Vannacht weer overgegeven (deed zeer want maag was leeg), vanmiddag flauw en krom van de honger en sinds een paar uur weer misselijk
om half 2 niet bij Q. ik heb op de file berichten staan wachten op de parkeerplaats om indien nodig een andere route te kiezen.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:24 schreef golfer het volgende:
A12 afsluiting is de hele dag bij alle fileberichten op de radio geweest, vanwege vastzittende dwarse vrachtwagen?
Radio 2 wel.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:31 schreef z80 het volgende:
om half 2 niet bij Q. ik heb op de file berichten staan wachten op de parkeerplaats om indien nodig een andere route te kiezen.
enkel de mededeling dat er bij Nootdorp 2KM file stond. over een afsluiting werd niets gezegd.
Dat heeft meer met de Randstad te makenquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:17 schreef z80 het volgende:
en rustig rijden in de randstad met Duitse kentekenplaten gaat ook niet. blijkbaar zit de haat voor Duitsers er nog diep in daar.
Sinds zondagavond jammergenoeg. Ik zal nog wat drinken pakken. Dankjequote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:28 schreef Myraela het volgende:
[..]
Bah, al een poosje nu he? Hopelijk voel je je snel weer wat beter.Veel drinken.
Wel raar dat fileberichten zo afwijken per radiostation.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:34 schreef TAV74 het volgende:
Tja. Q luisteren, dan vraag je ook om problemen
Geloof ik graag. Als ik daar ooit ben pak ik wel de trein of de benenwagen.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:45 schreef golfer het volgende:
Ach, na Palermo is het een oase van rust in elke grote stad in de Nederlandse randstad.
Pastte het in de auto? Goed toch een nieuw dekbed en kussens?quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:51 schreef PdeHoog het volgende:
IKEA-hel overleefd. Gelijk een nieuw dekbed en kussens meegenomen
Je moet voor de gein eens op Youtube zoeken naar Palermo en traffic.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Geloof ik graag. Als ik daar ooit ben pak ik wel de trein of de benenwagen.
Ik denk dat autoradio's in Duitse auto's geboycot worden.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Wel raar dat fileberichten zo afwijken per radiostation.
Ja johquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:52 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Pastte het in de auto? Goed toch een nieuw dekbed en kussens?
Bewaar jij alle bonnetjes?quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:54 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Ja johPastte makkelijk. Alleen is mijn plankje met wieltjes nu kapot. Bonnetje zoeken en terug naar de Gamma dus.
het is meer afsnijden, geen ruimte gunnen en opzettelijk hinderen.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:45 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat heeft meer met de Randstad te maken. Iedereen is helaas egoīstisch. Hoe drukker het is, hoe erger. Daarom heb ik een hekel aan centrumrijden.
Jemig, misschien is een verkeersregelaar een idee???quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Je moet voor de gein eens op Youtube zoeken naar Palermo en traffic.
Die rijden ze daar gegarandeerd van z'n sokken.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Jemig, misschien is een verkeersregelaar een idee???
De chauffeur heeft waarschijnlijk ook zijn hond mee. Leuk misschien voor die van jullie!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 20:27 schreef Sunnythesun het volgende:
<3 er ligt een heel moe klein hondje tegen me aan te snurken die vandaag heerlijk over het strand heeft gerend. Zo fijn altijd.
Morgen gaan we voor het eerst met de Vliehors Expres mee, en we zijn nu toch al een aantal keren hier geweest. Is het nooit eerder van gekomen.
Van de Vliehors Expres? Wie weet, als het een meisje is vindt Sam het misschien wel gezelligquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 22:14 schreef Lienekien het volgende:
[..]
De chauffeur heeft waarschijnlijk ook zijn hond mee. Leuk misschien voor die van jullie!
quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 22:19 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Van de Vliehors Expres? Wie weet, als het een meisje is vindt Sam het misschien wel gezellig
Ohh is hij dat! Ik had in een promo wel een cockertje voorbij zien komen maar geen idee verder. Nah dan begrijpen ze elkaar iig wel goedquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 22:34 schreef Lienekien het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
En hij was op zoek naar de liefde.
http://www.net5.nl/progra(...)zoek-naar-de-liefde/
Vorig jaar voor het eerst eens mee geweest! Zeer geslaagd!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 22:40 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ohh is hij dat! Ik had in een promo wel een cockertje voorbij zien komen maar geen idee verder. Nah dan begrijpen ze elkaar iig wel goed
quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 23:31 schreef PdeHoog het volgende:
Goed P. Volgende keer dat je iets koopt bij IKEA ook ff de doos lezen. Dan had je gezien dat er geen bolletje bij de lamp zat en had je die gelijk mee kunnen nemen
Wat een stout tafeltjequote:Op dinsdag 22 oktober 2013 23:37 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik had ooit een tafeltje gekocht (en achterop mijn fietsie vervoerd) haal ik hem uit de verpakking was ie wit
![]()
Moest zwart zijn
Ik zou de VN inschakelen wegens discriminatie.quote:
quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 23:31 schreef PdeHoog het volgende:
Goed P. Volgende keer dat je iets koopt bij IKEA ook ff de doos lezen. Dan had je gezien dat er geen bolletje bij de lamp zat en had je die gelijk mee kunnen nemen
Nou he.. Ik durf alleen nog maar witte boterhammen te eten ipv bruine.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 23:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou de VN inschakelen wegens discriminatie.
quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 23:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou de VN inschakelen wegens discriminatie.
De nieuwe slogan van de partijquote:Op woensdag 23 oktober 2013 00:22 schreef borisz het volgende:
Punt is wel dat het je moet zorgen nu de angel er nu uit getrokken wordt voordat het vat explodeert.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu te bedde met de wekker op 6.20.
Morgen welgeteld met 4 man sterk op de poli waar er anders het dubbele aantal werkt.
Ben benieuwd![]()
Mogguh!quote:
Dit!quote:Op woensdag 23 oktober 2013 07:02 schreef Isabeau het volgende:
Revalidatiecentrumwoah! Over hoop gesproken
Ik snap heel goed dat jullie emoties alle kanten opvliegen
Hmmm..quote:
Haha nee geen wifi. Maar wel 3g en een wifiapp op Tavs telefoonquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 22:55 schreef Bluezz het volgende:
Ziet er leuk uit zeg, die Vliehorst Expres.
Veel plezier!
Enneh goeie wifi in het huisje zo te zien?
Ik vind het een hoop gezeik, maar al die prentjes, foto's en andere creatieve uitingen vind ik geweldigquote:Op woensdag 23 oktober 2013 09:52 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Haha nee geen wifi. Maar wel 3g en een wifiapp op Tavs telefoon
Oh en ik ben dat gezeik over Zwarte Piet spuug zat. Zowel de onterechte kritiek als de hysterische steunbetuigingen en Pietities en al die onzin op facebook. Negeren (:P ) die hele handel en vier het zoals je wilt, of niet..
Beter zegquote:Op woensdag 23 oktober 2013 10:28 schreef sararaats het volgende:
vandaag voel ik me al veel beter. ik heb zelfs de slaapkamer gepoetst.
Het artikel gaat nog even verderquote:NANTES/AMSTERDAM – De Franse kustwacht heeft dinsdagmiddag een boot onderschept met honderden illegalen aan boord. Naar verluidt was de boot, die vaart onder de Spaanse vlag, op weg naar Nederland. De gezagvoerder van het schip, een oude, ietwat verwarde man, is in hechtenis genomen. Hij wordt verdacht van mensenhandel, slavernij en het smokkelen van verboden, veelal goedkope namaakgoederen en een witte schimmel. Het schip, een feestelijk versierde stoomboot, ligt geankerd in de haven van Nantes en trekt veel bekijks van de lokale bewoners. De illegalen zijn ondergebracht in een tentenkamp even buiten de stad.
Die is idd ook leukquote:Op woensdag 23 oktober 2013 11:28 schreef minilot het volgende:
Grappigste Sint-pret ooit:
De officiele NEN-normering omtrent viering Sinterklaasfeest
Ga eens werken johquote:Op woensdag 23 oktober 2013 11:31 schreef minilot het volgende:
Nog maar eens een keer die HELE NEN-normering lezen nu.Alsof ik niets beters te doen heb op mijn werk.
![]()
Ik vind het sowieso wat voortvarend en voorbarig dat die arts de term revalidatie al uberhaupt genoemd heeft in het bijzijn van mn zus en haar dochter.... we wachten het gewoon af.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 10:41 schreef FutureFairytale het volgende:
Bluezz; wacht eerst even de uitslag van de scan af.
Dat dacht ik dus precies.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:55 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik vind het sowieso wat voortvarend en voorbarig dat die arts de term revalidatie al uberhaupt genoemd heeft in het bijzijn van mn zus en haar dochter.
Oh nomz, die heb ik ook nog in de diepvries liggen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 14:50 schreef golfer het volgende:
Hoognodig tijd voor een nieuwe batch draadjesvlees runderkroketten, dus er staat een pannetje vlees te stoven in de oven.
Ik doe het nog wel dubbel maar ik vijzel de eerste batch paneer eerst heel fijn, zodat er maar een heel dun laagje omheen komt, daarna door ei-bloemmengsel en dan nog een keer gewoon paneren.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 14:59 schreef Myraela het volgende:
Oh nomz, die heb ik ook nog in de diepvries liggen.De volgende keer ga ik ze niet dubbel paneren, was bang dat ze open zouden breken, maar nu vind ik het teveel korst.
Dat klinkt ook wel als een goed plan ja. Ik had nu dubbel panko, dat schoot niet echt op. Al zijn ze nog steeds 1000 keer lekkerder dan welke kroket je dan ook ergens kan kopen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 15:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik doe het nog wel dubbel maar ik vijzel de eerste batch paneer eerst heel fijn, zodat er maar een heel dun laagje omheen komt, daarna door ei-bloemmengsel en dan nog een keer gewoon paneren.
Tof.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 15:30 schreef golfer het volgende:
Ron's Gastrobar van Ron Blaauw staat al een tijdje op mijn wenslijstje van nog te bezoeken restaurants. Laat er nou vandaag een Grouponaanbieding zijn om daar voor 2 personen 3-gangen te gaan lunchen voor bij elkaar 50 euro. Dat kon ik natuurlijk niett voorbij laten gaan.
Ron is nou juist met zijn gastrodinges gestart zodat mensen niet meer hoeven te wachten tot ze later groot en rijk zijn.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:07 schreef Myraela het volgende:
[..]
Tof.![]()
Als ik later groot ben en super veel geld heb, dan wil ik ook.
Mja, de gedachte is leuk. Maar uiteindelijk is het nog steeds duur. Bedoel, ik lunch nooit voor 50 euro hoor.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Ron is nou juist met zijn gastrodinges gestart zodat mensen niet meer hoeven te wachten tot ze later groot en rijk zijn.
Da's voor twee personen, en als je op de website kijkt heb je al een bordje eten voor vijftien euro. Da's al heel wat schappelijker dan de honderden euro's die je voorheen moest neertellen voor een maaltijd bij Ron's grotemensen-restaurantquote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:11 schreef Myraela het volgende:
[..]
Mja, de gedachte is leuk. Maar uiteindelijk is het nog steeds duur. Bedoel, ik lunch nooit voor 50 euro hoor.
Ik sta der ingeschreven, maar vind zowel het aanbod als de vraag niet echt groot. Misschien is er wel meer vraag op locaties waar niet veel bezorgtenten zitten.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:12 schreef minilot het volgende:
..over koken tegen betaling gesproken.. Als ik nou binnenkort een echte keuken heb, dan wil ik misschien zoiets als dit wel eens proberen:
http://www.thuisafgehaald.nl/
Er blijken best wat potentiële, geregistreerde eters in mijn dorp te zitten - vandaar. Ik kook toch altijd teveel en in plaats van invriezen kan ik die extra porties natuurlijk ook gewoon verkopen!
Ik snap het menu niet echt, want wat is een bordje eten? Een hoofdgerecht? In dezelfde lijst staan ook 3 oesters en dat is een klein voorgerechtje in mijn ogen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Da's voor twee personen, en als je op de website kijkt heb je al een bordje eten voor vijftien euro. Da's al heel wat schappelijker dan de honderden euro's die je voorheen moest neertellen voor een maaltijd bij Ron's grotemensen-restaurant
Ha, dat zou kunnen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:14 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik sta der ingeschreven, maar vind zowel het aanbod als de vraag niet echt groot. Misschien is er wel meer vraag op locaties waar niet veel bezorgtenten zitten.
Gewoon de trend volgend die je nu veel ziet, denk ik. 1 gerecht = meer dan tapas, minder dan een hoofdgerecht. Bij veel trek neem je drie gerechtjes, bij een beetje trek één of twee. Ik hou wel van die manier van eten. Leuk ook om gerechten te delen met de ander aan tafel.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:15 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik snap het menu niet echt, want wat is een bordje eten? Een hoofdgerecht? In dezelfde lijst staan ook 3 oesters en dat is een klein voorgerechtje in mijn ogen.
Tussengerechtjes voor 15 euro per stuk. Is in n sterrestaurant ook bijna zelfde prijs voor n tussengerechtje.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Ron is nou juist met zijn gastrodinges gestart zodat mensen niet meer hoeven te wachten tot ze later groot en rijk zijn.
Tof! Meer afhalers dan kokers volgens mij. En met jouw kunsten ben je in no time populair! Waarom kwam je nou eigenlijk niet hier wonen?quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:12 schreef minilot het volgende:
..over koken tegen betaling gesproken.. Als ik nou binnenkort een echte keuken heb, dan wil ik misschien zoiets als dit wel eens proberen:
http://www.thuisafgehaald.nl/
Er blijken best wat potentiële, geregistreerde eters in mijn dorp te zitten, vandaar. Ik kook toch altijd teveel en in plaats van invriezen kan ik die extra porties natuurlijk ook gewoon verkopen!
Hier zijn geen kokersquote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:22 schreef minilot het volgende:
Ik vind mijn dorp wel lollig.![]()
Plus, superdichtbij Rotterdam en dat is handig!
Het grappige is, ik was toen nog helemaal niet zo'n fan. Ik had er wel van gehoord, maar nog nooit een kookboek doorgebladerd ofzo. We kregen de tip van het vriendinnetje van één van de jongens die bij ons was, die had een half jaar in Londen stage gelopen en had daar steeds wel een paar keer in de week salades en zoetigheden bij de take away-zaakjes van Ottolenghi gehaald.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:22 schreef FutureFairytale het volgende:
En vet Mini, dat je bij Ottolenghi hebt gegeten
Dit, ik vind het nog steeds best duur.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:19 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Tussengerechtjes voor 15 euro per stuk. Is in n sterrestaurant ook bijna zelfde prijs voor n tussengerechtje.
3 nodig + dessert voor n diner is tikt behoorlijk aan.
Ik sta daar ook ingeschreven en bij mij in de buurt zijn er flink wat mensen actief (zowel koks als afhalers). Binnenkort verwacht ik toch wat tijd over te hebben, dus ga ik zeker wat koken en aanbieden. Tot die tijd wil ik het een en ander afhalen om te zien hoe anderen het doen qua aanbod, organisatie en kosten en om te weten hoe hoog de lat ligt.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:12 schreef minilot het volgende:
..over koken tegen betaling gesproken.. Als ik nou binnenkort een echte keuken heb, dan wil ik misschien zoiets als dit wel eens proberen:
http://www.thuisafgehaald.nl/
Er blijken best wat potentiële, geregistreerde eters in mijn dorp te zitten, vandaar. Ik kook toch altijd teveel en in plaats van invriezen kan ik die extra porties natuurlijk ook gewoon verkopen!
Ha leuk! Laat maar weten hoe de maaltijd was.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:34 schreef Vork het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op woensdag 23 oktober 2013 16:12 schreef minilot het volgende:
Binnenkort verwacht ik toch wat tijd over te hebben, dus ga ik zeker wat koken en aanbieden. Tot die tijd wil ik het een en ander afhalen om te zien hoe anderen het doen qua aanbod, organisatie en kosten en om te weten hoe hoog de lat ligt.
Vanavond haal ik de tweede maaltijd af, nadat ik eerst een rondje heb hardgelopen. Ideaal.
De eerste maaltijd was vorige week en dat positief. Een thuiskok die op het laatste moment een pastagerecht in elkaar improviseerde. Prima gelukt en niet duur. Vanavond haal ik wat af bij iemand die vrij veel aanbiedt, een paar keer per week en daar veel positieve reacties op heeft gekregen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha leuk! Laat maar weten hoe het was.
Had je gezegd dat je het jammer vond?quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:41 schreef Myraela het volgende:
Was een keer bij een restaurant, was best een dure groupon bon. Menu van de chef. Kom je aan, krijg je een tomatensoepje in een koffiekopje, stoofvlees wat naar een pakje smaakt met een plak bladerdeeg eroverheen en zie je ondertussen prachtige gerechten en mooi servies langs je heen lopen. Die mensen snappen het idee van Groupon echt niet.
Ik vind all you can eat ook wel lekker hoor, zeker tapas.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik had vorig jaar n periode dat ik eten ging beoordelen op of ik het beter kon maar heb dat afgeleerd. Je kunt het zelf naar je eigen smaak altijd beter maken.
Niemand hier houdt ervan maar ik vind all you can eat (wel bediend zoals tapas) dus top. Je kunt zoveel dingen nemen voor n vaste prijs en thuis kook ik nooit zo'n 7 totaal verschillende gerechtjes op 1 avond. Laatste keer tapas was erg lekker, op de 2 biertjes op mn rug na maar dat had ik ze vergeven
Ik heb gewoon elke keer mijn eerlijke mening gegeven bij de gerechtjes. Dessert kan ik me niet herinneren, voorgerecht was wel lekker.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Had je gezegd dat je het jammer vond?
Daar ben ik het niet mee eens. Ik heb hier en daar best dingen gegeten die ik verschrikkelijk lekker en volkomen verrassend vond en waar ik zelf nooit was opgekomen. Dat vind ik leuk. Voor gewoon een bord eten dat ik zelf minstens net zo goed kan bereiden stap ik uit mezelf geen restaurant binnen. Als het er in groepsverband van komt ben ik geen zeurkous hoor, ik eet in principe alles wel met smaak op en ga niet zitten miepen. Maar als ik er echt zelf voor kies om met mijn lief ergens te gaan eten dan moet het echt iets bijzonders zijn, en dat komt er dan één keer per jaar van ofzo.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik had vorig jaar n periode dat ik eten ging beoordelen op of ik het beter kon maar heb dat afgeleerd. Je kunt het zelf naar je eigen smaak altijd beter maken.
Wok vind ik ook niks want buffet.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:46 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik vind all you can eat ook wel lekker hoor, zeker tapas.Spareribs ook, gewoon omdat vleesch.
Ik heb alleen echt een hekel aan wok-restaurants en van die hollandse troep die ze "chinees" noemen.
Snap ik, jij bezoekt andere 'echte' restaurants.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:47 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar ben ik het niet mee eens. Ik heb hier en daar best dingen gegeten die ik verschrikkelijk lekker en volkomen verrassend vond en waar ik zelf nooit was opgekomen. Dat vind ik leuk. Voor gewoon een bord eten dat ik zelf minstens net zo goed kan bereiden stap ik uit mezelf geen restaurant binnen. Als het er in groepsverband van komt ben ik geen zeurkous hoor, ik eet in principe alles wel met smaak op en ga niet zitten miepen. Maar als ik er echt zelf voor kies om met mijn lief ergens te gaan eten dan moet het echt iets bijzonders zijn, en dat komt er dan één keer per jaar van ofzo.
Ik maak verdraaid goede pizza's.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Snap ik, jij bezoekt andere 'echte' restaurants.
Oh wacht.. Ik kan geen pizza maken zoals bij de Italiaan. En is goedkoop. Daarom Italiaanse pizza
Heel goed, misschien begrijpen ze het.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:47 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik heb gewoon elke keer mijn eerlijke mening gegeven bij de gerechtjes. Dessert kan ik me niet herinneren, voorgerecht was wel lekker.
Je kan thuis lekkerdere pizza's maken dan de gemiddelde italiaan hoor.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Snap ik, jij bezoekt andere 'echte' restaurants.
Oh wacht.. Ik kan geen pizza maken zoals bij de Italiaan. En is goedkoop. Daarom Italiaanse pizza
quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:53 schreef Myraela het volgende:
Ik vind uiteten gewoon gezellig. Iets eten wat ik thuis kan maken vind ik dan ook prima. Zolang dat dan ook is wat ik ervoor moet betalen.
Dat je een lui afhaal/laat bezorgen-mensje bent.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:55 schreef FutureFairytale het volgende:
Mini en Myraela kunnen betere pizza's maken dan mijn geliefde bezorgitaliaan. Wat zegt dat over mij?
Minimeet @ Mini's cribquote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:54 schreef Vork het volgende:
Ik neem aan dat we allemaal bij je komen eten als je dorpshuis-met-keuken klaar, af en ingericht is.
Het is bij mij thuis ook gezellig.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:53 schreef Myraela het volgende:
Ik vind uiteten gewoon gezellig. Iets eten wat ik thuis kan maken vind ik dan ook prima. Zolang dat dan ook is wat ik ervoor moet betalen.
Toch bestel ik soms nog wel eens een pizza.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:55 schreef FutureFairytale het volgende:
Mini en Myraela kunnen betere pizza's maken dan mijn geliefde bezorgitaliaan. Wat zegt dat over mij?
Ok, dan komen we bij jou eten.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:57 schreef minilot het volgende:
[..]
Het is bij mij thuis ook gezellig.![]()
Gezelligheid buiten de deur heb ik liever in de vorm van discobowlen met mijn collega's, naar een pretpark met mijn familie of op een obscuur feestje stomdronken tongen met mooie meisjes.Eten is daarentegen thuis al zo gigantisch supergenieten dat daar zelden een restaurant tegenop kan.
quote:
Het ergste van gem. eetcafe's is dat je t menu niet open hoeft te slaan want je weet al wat ze hebben. Biefstuk, sate, schnitzel, varkenshaas, zalm, tong en toe een dame blanche of heel maar dan ook heeeeel spannend; een dame noirquote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:54 schreef minilot het volgende:
Als ik overigens echt honger heb en onderweg ben of zo dan schuif ik net zo goed juichend iets van Burger King naar binnen hoor.Ben helemaal niet elitair aangelegd wat dat betreft. Maar 'uit eten', daar zie ik alleen de lol van in als het ook echt iets gaafs en unieks is; standaard tapas-, wok-, eetcafé- en etc.-restaurants vind ik echt zonde van mijn geld.
snifquote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat je een lui afhaal/laat bezorgen-mensje bent.
quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:00 schreef minilot het volgende:
Ga ik speciaal voor Golfer tienduizend soorten bloemetjes door het eten strooien.
quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:00 schreef minilot het volgende:
Ga ik speciaal voor Golfer tienduizend soorten bloemetjes door het eten strooien.
Gaaaaaap ja. En dan is het bij dát soort tenten ook nog eens zo dat een flink deel van wat op de kaart staat gewoon al als halffabrikaat uit de groothandel komt, zeker als het gaat om voor- en nagerechten.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:59 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Het ergste van gem. eetcafe's is dat je t menu niet open hoeft te slaan want je weet al wat ze hebben. Biefstuk, sate, schnitzel, varkenshaas, zalm, tong en toe een dame blanche of heel maar dan ook heeeeel spannend; een dame noir
Ik zal heel eerlijk zijn: in 'mijn' hoek van de tuin straks zijn twee vierkante meters gereserveerd voor het opkweken van eetbare bloemen. Echt. Sorry!quote:
Wel eens vroeger bij de Chinees een ijsje toe genomen? Is nog erger dan Digros-huismerkquote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Gaaaaaap ja. En dan is het bij dát soort tenten ook nog eens zo dat een flink deel van wat op de kaart staat gewoon al als halffabrikaat uit de groothandel komt, zeker als het gaat om voor- en nagerechten.Opwarmen/ontdooien en serveren, klaar is kees.
Bij het Chinese buffet waar mijn oma zo graag heen ging, kon je zelf scheppen uit van die goedkope bakken chemisch smakend ijs. Dat mensen dat ijs noemen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:06 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wel eens vroeger bij de Chinees een ijsje toe genomen? Is nog erger dan Digros-huismerk
En zag ze vroeger als cassičre ook gewoon dat groot inslaan + PCD cashewnoten en Cessibon spuitslagroom
Spareribs duren bij mij heel lang voor ze echt van het bot vallen zoals in restaurants.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:05 schreef Myraela het volgende:
Ik kom eigenlijk niet vaak in eetcafés, dan eet ik liever een pizza bij mijn favoriete italiaan. Of koop ik van hetzelfde geld een groupon bon om net een stapje beter te kunnen eten. Of ik neem spareribs, die kan ik zelf wel lekker klaarmaken, maar ze ergens anders eten is goedkoper dan als ik ze zelf maak.
Ha, inderdaad! Nou, nu ik eenmaal zelf groot ben besluit ik om mijn zuurverdiende euro's gewoon uit te geven aan zelf iets tofs maken van leuke ingrediënten in plaats van veel teveel te betalen voor iets dat een restaurant ook maar voorverpakt bij de Sligro vandaan heeft gesleurd.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:06 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wel eens vroeger bij de Chinees een ijsje toe genomen? Is nog erger dan Digros-huismerk
En zag ze vroeger als cassičre ook gewoon dat groot inslaan + PCD cashewnoten en Cessibon spuitslagroom
Herkenbaarquote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:06 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
En zag ze vroeger als cassičre ook gewoon dat groot inslaan + PCD cashewnoten en Cessibon spuitslagroom
Ja precies, gebruik dan iig Hertog. Maar goed; das wel weer bijna 3 euro per liter. Sowieso hebben restaurants met sorbetijs bij mij een streepje voor. Sorbetijs is lekker licht en fruitig na een flinke maaltijdquote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:07 schreef Myraela het volgende:
[..]
Bij het Chinese buffet waar mijn oma zo graag heen ging, kon je zelf scheppen uit van die goedkope bakken chemisch smakend ijs. Dat mensen dat ijs noemen.Nou word ijs maar zelden zelf gemaakt in restaurants, maar je kunt toch wel een iets betere kwaliteit kiezen.
Klinkt goed!quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:08 schreef Myraela het volgende:
Het ijs wat ze bij Hotel New York gebruikte was wel lekker ijs. Als ik dessert stond maakt ik voor mezelf altijd een milkshake van dat ijs.
Ik krijg ook elke maand folders van Sligro en Hanos enzo omdat ik daar een pasje van heb, en als je dan ziet wat voor zooi er allemaal als gemaksproducten aan de restaurateurs wordt aangeboden.. Hazenpeper-in-saus in vijfliter-zakken in de diepvries, flessen met 'crčme brûlée'-mix waar je tweehonderd toetjes uit kan halen...quote:
Hertog vind ik ook nooit zo lekker.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:10 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja precies, gebruik dan iig Hertog. Maar goed; das wel weer bijna 3 euro per liter. Sowieso hebben restaurants met sorbetijs bij mij een streepje voor. Sorbetijs is lekker licht en fruitig na een flinke maaltijd
Weet je wat lekker is?quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:11 schreef Myraela het volgende:
[..]
Hertog vind ik ook nooit zo lekker.
Nog nooit iets van op, alleen van gehoord. Ga ik zeker eens proberen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:14 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Weet je wat lekker is?
[ afbeelding ]
Heb een bak yoghurt bosvruchten en een bak aardbeiensorbet in de vriezer. Heerlijk!
Maar goed; heb 2 lades van de 3 gevuld met ijs, als ijsmaniak
Nou, zo in Florence met je beentjes bungelend vanaf een brug in de zon een halve pizza wegwerken is ook wel fijn hoor. Pizza is prima als straatvoedsel.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:19 schreef golfer het volgende:
Overigens in Italië en bij Italiaanse restaurants nemen we eigenlijk nooi pizza's. De Italiaanse keuken biedt zoveel meer lekkers.
Binnenkort is het weer Italië-dinerweek bij Iens. Traditioneel 4-gangendiner:
antipasti, primo, secondo, dolce & koffie met digestief voor ¤34,50
Bij de Hoogvliet verkrijgbaar!quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Nog nooit iets van op, alleen van gehoord. Ga ik zeker eens proberen.
Dat snap ik niet.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:19 schreef golfer het volgende:
Overigens in Italië en bij Italiaanse restaurants nemen we eigenlijk nooi pizza's.
Ik snap nooit waarom je naar de opening zou gaan. Is het dan soms nķg goedkoper? Waarom zou je anders bewust in die drukte winkelen.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:32 schreef borisz het volgende:
Een nieuwe Primark. In Zoetermeer nog meer
!
Gelukkig hebben we de foto's nog http://biz.thepostonline.(...)-primark-zoetermeer/
De hel.. Je zou maar voor de pashokjes moeten wachten met je tas...quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:32 schreef borisz het volgende:
Een nieuwe Primark. In Zoetermeer nog meer
!
Gelukkig hebben we de foto's nog http://biz.thepostonline.(...)-primark-zoetermeer/
Ditquote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:57 schreef minilot het volgende:
Eten is daarentegen thuis al zo gigantisch supergenieten dat daar zelden een restaurant tegenop kan.
Wij zijn 1 keer in Hoofddorp bij de Primarkt geweest, heb 1 vestje gekocht, binnen een paar dagen, knoop eraf, gaatje erin en een zak gescheurdquote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:32 schreef borisz het volgende:
Een nieuwe Primark. In Zoetermeer nog meer
!
Gelukkig hebben we de foto's nog http://biz.thepostonline.(...)-primark-zoetermeer/
Ik weet het. De koffie/kardemom versie is erg lekker. De man achter het ijs is zelf ook een beetje een semi-verstrooide haast professor-achtige man. Ik kan het hier vrij goed krijgen en we eten het regelmatig (vooral de semi/veganistisch etende mevr. Vork is er erg dol op) en ik kom ze regelmatig tegen op allerlei plaatsen, waar je meestal het ijs ook kunt proeven (gratis).quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:14 schreef minilot het volgende:
Professor Grunschnabel (Nederlands merk) maakt echt geniaal ijs. Is veganistisch, dus je ziet het nu vooral veel verkocht worden bij de wat (semi-)hippere kleine zaakjes.
[ afbeelding ]
![]()
Heel. Erg. Lekker.
Ho! Mevrouw Vork? Heb ik de laatste update gemist?quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:57 schreef Vork het volgende:
[..]
Ik weet het. De koffie/kardemom versie is erg lekker. De man achter het ijs is zelf ook een beetje een semi-verstrooide haast professor-achtige man. Ik kan het hier vrij goed krijgen en we eten het regelmatig (vooral de semi/veganistisch etende mevr. Vork is er erg dol op) en ik kom ze regelmatig tegen op allerlei plaatsen, waar je meestal het ijs ook kunt proeven (gratis).
Ja hoor!quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:53 schreef Bluezz het volgende:
En de scan van zussie ging niet door.
Scan kapoet.
Wachten tot maandag.
Het is niet dat ik getrouwd ben hoor.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 18:10 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ho! Mevrouw Vork? Heb ik de laatste update gemist?
Leuk voor mnAXquote:Op woensdag 23 oktober 2013 18:15 schreef AnneX het volgende:
Shut, het is woensdag en zingenbedenk ik mij net !
Leuk, de jarige kreeg zelfs mail van de mede-vakantiegangers om te feliciteren
( en voor de foto's of course )
De "Onverwachte" buren overval gisteraaf was ook geslaagd.
Echt een hollandse verjaardag, want op verzoek de teevee ook nog aan voor de amsterdammers onder ons. ( Alleen het hoekje met de stand was in beeld, verder
zaten er mensen voor)
Bloes...lekker baliewerken zķnder stress.
Hebben zij een andere mindset?
En wat een gedoe rond Zus!
al meer dan een jaar.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 18:52 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Maar je hebt wel je mevrouw Vork weer terug
Ik zou nog een pagina moeten lezen, maar:Gaaf!quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik zal heel eerlijk zijn: in 'mijn' hoek van de tuin straks zijn twee vierkante meters gereserveerd voor het opkweken van eetbare bloemen. Echt. Sorry!
Dit!quote:Op woensdag 23 oktober 2013 18:52 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Maar je hebt wel je mevrouw Vork weer terug
Geniet er nog maar goed van. Vergeet ook de snert en bruine bonen soep niet (als je dat lust)quote:Op woensdag 23 oktober 2013 19:19 schreef Selestha het volgende:
Goedavond allen
Wat naar om te lezen Bluezz, sterkte ermee
Ik ben een beetje afgeleid momenteel, dus ik vergeet soms dagen dat ik nog een account op Fok heb. Maar alles gaat goed, en het einde van de wachttijd is nu in zicht. 3 November komt heel dicht bij!![]()
Nu nog even genieten van allerlei Nederlandse specialiteiten.. Boerenkaas, salmiak, speculaas, amandelstaven etc..
ik ben ook dol op een all you can eat. lekker dat uitzoeken wat je normaal niet zou eten of nog niet kent.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 16:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik had vorig jaar n periode dat ik eten ging beoordelen op of ik het beter kon maar heb dat afgeleerd. Je kunt het zelf naar je eigen smaak altijd beter maken.
Niemand hier houdt ervan maar ik vind all you can eat (wel bediend zoals tapas) dus top. Je kunt zoveel dingen nemen voor n vaste prijs en thuis kook ik nooit zo'n 7 totaal verschillende gerechtjes op 1 avond. Laatste keer tapas was erg lekker, op de 2 biertjes op mn rug na maar dat had ik ze vergeven
ik dacht dat ik dat wel eens heb laten vallen. Maar aan de andere kant, zoveel zeg ik hier nu ook weer niet.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 20:04 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dit!
En meer dan een jaar? Huh?
Heiden hier, die een hekel heeft aan gedroogde bonen en erwtenquote:Op woensdag 23 oktober 2013 20:05 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Geniet er nog maar goed van. Vergeet ook de snert en bruine bonen soep niet (als je dat lust)
zelf ijs maken. is goed te doen en lekker.quote:Op woensdag 23 oktober 2013 17:14 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Weet je wat lekker is?
[ afbeelding ]
Heb een bak yoghurt bosvruchten en een bak aardbeiensorbet in de vriezer. Heerlijk!
Maar goed; heb 2 lades van de 3 gevuld met ijs, als ijsmaniak
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |