Heb het zelf met yoghurt geprobeerd , is nog net iets zuurder dan melk .quote:Op vrijdag 24 januari 2014 20:39 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
je moet er melk opsmeren, dat werkt wel!
De kas heeft zijn zonnige plekje op de vensterbank in beslag genomen dus nu gaat hij er maar gewoon boven op liggen.quote:
Ik heb zo'n vogeltaart en die ziet er precies hetzelfde uit! Ik vraag me af wat voor plant eruit komt als ik er een paar in een potje plant.quote:Op zondag 2 februari 2014 22:22 schreef AnneX het volgende:
Helaas is het niet zo'n beste foto.![]()
Rechts onder het midden zien jullie een uitgelopen voedingsbolletje hangen, midden in de warme winter van 2014
[ afbeelding ]
Gewoon heel die taart ingraven in de voortuin, hahaquote:Op zondag 2 februari 2014 22:40 schreef AnneX het volgende:
Dan zou ik hem in zijn totaal laten ontspruiten...als experiment...
whaha, dat had ik hier ook. komt vooral doordat het te vochtig en te warm is.quote:Op zondag 2 februari 2014 22:22 schreef AnneX het volgende:
Helaas is het niet zo'n beste foto.![]()
Rechts onder het midden zien jullie een uitgelopen voedingsbolletje hangen, midden in de warme winter van 2014
[ afbeelding ]
Of Ambrosia...quote:Op zondag 2 februari 2014 23:06 schreef loecje het volgende:
zijn waarschijnlijk iets van graan zaden(haver/gerst/rogge/...)
de kiembladeren daarvan zijn niet van die grasachtige sprietjes toch?quote:Op zaterdag 8 februari 2014 21:35 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Of Ambrosia...
Heb het al een paar keer in de tuin gehad door vogelzaad.
Zo te zien niet, meer een soort geschulpt/geveerd bladquote:Op zondag 9 februari 2014 19:28 schreef loecje het volgende:
[..]
de kiembladeren daarvan zijn niet van die grasachtige sprietjes toch?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vind dit bescheiden boekje heel fijn en erg compleet:quote:Op woensdag 12 februari 2014 17:27 schreef Oosten het volgende:
Wat is de must have planten encyclopedie?
ik gooi er eerst nog kalk overheen. Ik ga pas in maart/april verticuteren en bemesten. Nu voorlopig nog niet. Normaal maai ik niet zo vroeg, maar het stond echt heel hoog! Ik wacht nog even met snoeien, want voor hetzelfde geld komt er nog een vorstperiode. Voorzichtigheid is geboden volgens mij, want dat kan nog best immers!!quote:Op zondag 23 februari 2014 17:01 schreef Sunnythesun het volgende:
Ah goed dat je er over begint. We hadden het er net vandaag over: wanneer gras maaien? En heeft het nog mest nodig zo aan het begin van het seizoen?
En door deze winter kan ik vast ook de andere planten wat eerder hun voorjaarssnoei geven of niet? (vlinderstruik en clematis bv.)
Verder begint de boel hier aardig uit te lopen. Wel spannend hoor om te zien wat er op komt! Voor onze tuin is het niet zo erg dat er geen echte winter is geweest aangezien alles hoog zomer geplant is en het zo dus wat meer kans tot overleven heeft gehad. Alleen de sneeuwbes, ik twijfel een beetje of die het nog doet.
Ik wil ook lelietjes-van-Dalen, omdat ik ze zo schattig vind en ze ruiken zo lief maar ik wil ze dan wel in een pot ingraven tegen het woekeren.quote:Op maandag 24 februari 2014 19:46 schreef loecje het volgende:
pff.. woekerende planten.
nieuwe woning en dan blijf je verrassingen tegen komen, ook in de tuin.
de achtertuin zit vol met lelietjes van dalen. niet een klein beetje maar een wortelpakket van 5 tot 20cm dik.
dat is dus ook precies de rede waarom ik ze het liefst niet in de achtertuin zie.quote:Op maandag 24 februari 2014 20:32 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Ik wil ook lelietjes-van-Dalen, omdat ik ze zo schattig vind en ze ruiken zo lief maar ik wil ze dan wel in een pot ingraven tegen het woekeren.
Als je ze weghaalt, houd er wel rekening mee dat dit een van de meest giftige tuinplanten is!
Nooit verwarming aan, en eigenlijk altijd een raam open.quote:Op maandag 24 februari 2014 23:00 schreef loecje het volgende:
is een vensterbank boven een radiator niet voldoende?
naar mijn idee staan de meeste planten binnenshuis veel te warm in verhouding met het licht.
Maar dan moet je je hortensia's, blauwe regen, vingerhoedskruid, rododendrons en narcisjes ook weg doen, als je dan consequent bent.quote:Op maandag 24 februari 2014 23:00 schreef loecje het volgende:
is een vensterbank boven een radiator niet voldoende?
naar mijn idee staan de meeste planten binnenshuis veel te warm in verhouding met de hoeveelheid licht.
[..]
dat is dus ook precies de rede waarom ik ze het liefst niet in de achtertuin zie.
die mag kat- en kind-proof worden en daar passen lelietjes van dalen niet echt bij.
ik verwijder de wortels netjes met handschoenen aan, komt goed
Geen hortensia's!?!?!?!quote:Op dinsdag 25 februari 2014 21:44 schreef loecje het volgende:
die kan ik niet weg doen want die staan er niet.
Die stonden bij mij ook buiten de moestuin. Heb tot vervelens toe vorig jaar die rotdingen-met-zwarte-besjes weg lopen halen.quote:alles in de moestuin is trouwens ook niet veilig. bijvoorbeeld nachtschade planten.
Daar ben ik ook benieuwd naar!quote:Op woensdag 26 februari 2014 12:34 schreef Ooi86 het volgende:
Zooo, ik heb net mij voor en achtertuin een beetje aan kant gemaakt. Wat snoeiwerk en onkruid verwijderd. Geeft lekker weer wat ruimte.
Ik heb nog wel een vraag. Wie weet er een bodembedekker die lekker makkelijk groeit, winterhard is en iets van kleine witte of paars/blauwe bloementjes heeft? Ik zoek iets voor de borders in mijn voortuin. Mag ook wel wat over de rand groeien.
Waarom? Ze zijn zo mooi! net als Karmozijn besquote:En een keer een doornappel in m'n tuin ontdekt, van dat soort planten moet ik echt niks weten, bah.
kleine maagdenpalm? dan heb je ook nog keuze uit wit, paars of blauw.quote:Op woensdag 26 februari 2014 12:34 schreef Ooi86 het volgende:
Ik heb nog wel een vraag. Wie weet er een bodembedekker die lekker makkelijk groeit, winterhard is en iets van kleine witte of paars/blauwe bloementjes heeft? Ik zoek iets voor de borders in mijn voortuin. Mag ook wel wat over de rand groeien.
O, die trek ik er ook altijd uit.quote:Op woensdag 26 februari 2014 13:14 schreef rac het volgende:
Waarom? Ze zijn zo mooi! net als Karmozijn bes
Pachysandra voldoet denk ik ook aan je wensen, bloeit wit en wordt maximaal 10-15 cm hoog.quote:Op woensdag 26 februari 2014 12:34 schreef Ooi86 het volgende:
k heb nog wel een vraag. Wie weet er een bodembedekker die lekker makkelijk groeit, winterhard is en iets van kleine witte of paars/blauwe bloementjes heeft? Ik zoek iets voor de borders in mijn voortuin. Mag ook wel wat over de rand groeien.
Niet leuk, voorhoofdsholteontsteking, heb het ook ooit gehad. Beterschap.quote:Op woensdag 26 februari 2014 18:19 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik heb ook een en ander gedaan maar wegens voorhoofdsholteontsteking hield ik het niet lang volBukken = au.
Wel staan er 2 bakken vol bosviooltjes op tafel nuDie ben ik vanochtend even wezen halen. Allemaal kleurtjes door elkaar.
quote:Op woensdag 26 februari 2014 22:13 schreef Sunnythesun het volgende:
Hosta's verdwijnen altijd helemaalEn komen altijd wat laat in de lente weer op.
quote:Op woensdag 26 februari 2014 14:31 schreef loecje het volgende:
[..]
kleine maagdenpalm? dan heb je ook nog keuze uit wit, paars of blauw.
Thanks, ik ga ff kijkenquote:Op woensdag 26 februari 2014 15:16 schreef Adelante het volgende:
Maagdenpalm idd, paarse staat hier al in bloei
Thanks! Eerste plaatje doet t alleen nietquote:Op woensdag 26 februari 2014 18:01 schreef Gwywen het volgende:
[..]
O, die trek ik er ook altijd uit.![]()
Past ook niet bij de rest van m'n beplanting en ik houd van zulke planten nu eenmaal niet zo.
[..]
Pachysandra voldoet denk ik ook aan je wensen, bloeit wit en wordt maximaal 10-15 cm hoog.
[ afbeelding ]
Winterhard maar niet wintergroen (sterker nog, het verdwijnt en komt in de lente weer terug) is Tiarella, heel lief laag plantje en woekert wat minder dan Maagdenpalm en Pachysandra. Blad lijkt een beetje op het kamerplantje "kind op moeders schoot".
[ afbeelding ]
Kan allebei goed in de schaduw.
Lievevrouwebedstro is ook leuk, bloeit wit maar heeft volgens mij wat meer zon nodig.
[ afbeelding ]
Vanmiddag ben ik, toen de zon doorbrak weer lekker een paar uur in de tuin bezig geweest. Heerlijk!
Gisteren en eergisteren borders leeg gemaakt en gewied, vandaag de rozen gesnoeid. Ik was bang dat ik daar een beetje vroeg mee was, maar normaliter doe je dat toch in maart, en het is al bijna maart en bovendien loopt de natuur een paar weken voor, dus ik durfde het wel aan.
Zo heerlijk dat het tuinseizoen dit jaar zo vroeg begint! Goedmakertje voor vorig jaar
Wat bedoel je met beperkt?quote:Op vrijdag 28 februari 2014 07:13 schreef Fripsel het volgende:
Vind pampas gras het erg om maar beperkte groeiruimte te hebben?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat ligt ook aan de ondergrond. Maar je klaagt niet over waterplassen wegens ondoordingbare kleigrond of over zandgrond waar weinig mee te beginnen is, dus dat valt misschien mee.quote:Op donderdag 13 maart 2014 14:23 schreef Leipo666 het volgende:
2 jaar geleden hebben we onze tuin aangelegd en de tuin is toen opgehoogd met een mengsel van potgrond en bemeste tuinaarde.
nu 2 jaar later is dat natuurlijk behoorlijk ingeklonken/gezakt: waar kan ik dat het beste mee opvullen? potgrond? bemeste tuinaarde? compost? een mengsel?
In welke grond staat jouw lavendel? Ik weet dat ze van vrij arme grond houden. Ik heb na de bloei de bloemen weggehaald en ze staan er echt nog heel mooi bij. Ik denk dat ik ze toch ga snoeien en dan laat ik er eentje zoals die nu is.quote:Op donderdag 13 maart 2014 18:08 schreef AnneX het volgende:
Over aanvullen van ijzertekort weet ik niks.
Van lavendel weet ik, dat ná de bloei 1/3 eraf moet en ná de winter voór de bloei ook 1/3...
Mij valt lavendel altijd tegen na éen seizoen.
En het overwintert slecht.
Omdat ik ze wel graag heb, staan er drie in een grote pot ( te overwinteren) en dan wacht ik het voorjaar af hoe het zich ontwikkelt.
P.S. en ik let echt op het etiket van de originele lavendel.
ben ff gaan googelen voor je omdat blijkbaar hier niemand het weet. Ik zie vooral dat zowel ijzer te kort als te alkalische grond dezelfde verschijnselen geven. De grond rondom de plant zuurder maken is misschien makkelijker te bereiken. Dit bereik je door te bemesten en compost rond de planten te strooien.quote:Op donderdag 13 maart 2014 16:36 schreef Ooi86 het volgende:
Ik heb een vraagje; ik heb een aantal planten (oa camelia en rhodondenderon) die last hebben van ijzertekort. Waarmee kan ik dat weer op peil brengen en waar kan ik dat kopen? Ik lees op inet vanalles over ijzerchelaat, maar dat is volgens mij niet iets wat je zo even bij intratuin haalt...
plaatje doet het niet , maar skimmia bloeit nu en worden rode besjes. Je hebt een vrouwlijke en een mannelijke (die zijn verschillend!), dus in theorie zou het kunnen. Het plaatje zal veel verklarenquote:Op vrijdag 14 maart 2014 17:54 schreef Gwywen het volgende:
Ik heb deze struik in de tuin staan.
Op het eerste gezicht is het een Skimmia, maar er komen op dit moment kleine witte bloemetjes in, en in de nazomer worden dat rode besjes. Geen skimmia dus, maar wat wel?
[ afbeelding ]
je hebt speciale mest voor zuurminnende planten. Je kunt de grond ook verzuren door turf erbij te gooien en voor ijzer kun je er gewoon roestige spijkers bijgooien.quote:Op donderdag 13 maart 2014 16:36 schreef Ooi86 het volgende:
Ik heb een vraagje; ik heb een aantal planten (oa camelia en rhodondenderon) die last hebben van ijzertekort. Waarmee kan ik dat weer op peil brengen en waar kan ik dat kopen? Ik lees op inet vanalles over ijzerchelaat, maar dat is volgens mij niet iets wat je zo even bij intratuin haalt...
Als het goed is doet het plaatje het nu wel.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 17:58 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
plaatje doet het niet , maar skimmia bloeit nu en worden rode besjes. Je hebt een vrouwlijke en een mannelijke (die zijn verschillend!), dus in theorie zou het kunnen. Het plaatje zal veel verklaren
zover ik weet heb je van de skimmia japonica een mannelijke en vrouwlijke variant. De vrouwlijke variant vormt besjes in de winter en alleen als er ergens een mannelijke variant in de buurt staat.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 20:24 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Als het goed is doet het plaatje het nu wel.
Ik wist niet dat er mannelijke en vrouwelijke skimmia's bestonden.
Met de rode besjes bedoel je vast niet de bloemknopjes die er rond kerst zo decoratief in zitten en die door bijna iedereen voor besjes worden aangezien?
volgens mij inderdaad de vrouwlijke variant van de skimmia japonicaquote:Op vrijdag 14 maart 2014 17:54 schreef Gwywen het volgende:
Ik heb deze struik in de tuin staan.
Op het eerste gezicht is het een Skimmia, maar er komen op dit moment kleine witte bloemetjes in, en in de nazomer worden dat rode besjes. Geen skimmia dus, maar wat wel?
[ afbeelding ]
Het is een ander type skimmia , skimmia reevesiana , heeft niets te maken met een vrouwelijke skimmia , je ziet ze rond de kerst vaak bij bloemenwinkels on tuincentra .quote:Op vrijdag 14 maart 2014 17:54 schreef Gwywen het volgende:
Ik heb deze struik in de tuin staan.
Op het eerste gezicht is het een Skimmia, maar er komen op dit moment kleine witte bloemetjes in, en in de nazomer worden dat rode besjes. Geen skimmia dus, maar wat wel?
[ afbeelding ]
Bloed en beendermeel kan ik je aanraden ,quote:Op donderdag 13 maart 2014 16:36 schreef Ooi86 het volgende:
Ik heb een vraagje; ik heb een aantal planten (oa camelia en rhodondenderon) die last hebben van ijzertekort. Waarmee kan ik dat weer op peil brengen en waar kan ik dat kopen? Ik lees op inet vanalles over ijzerchelaat, maar dat is volgens mij niet iets wat je zo even bij intratuin haalt...
O, dus toch geen gewone Skimmiavrouw.quote:Op maandag 17 maart 2014 10:58 schreef rac het volgende:
[..]
Het is een ander type skimmia , skimmia reevesiana , heeft niets te maken met een vrouwelijke skimmia , je ziet ze rond de kerst vaak bij bloemenwinkels on tuincentra .
het jonge blad is dan weggesnoeid en dan zie je bessen , mooie rode besjes ongeveer zo groot als een erwt in trosjes .
In de tuin zie je de bessen vaak niet goed omdat de bladgroei van het laatste seizoen er boven zit.
wil je de bessen toch zien , dan kun je hem snoeien. Let op je snoeit dan ook de knoppen weg die het volgende jaar bessen geven. de kleine bloemen moeten echter wel eerst bevrucht worden voor dat er bessen ontstaan.
Qua blad lijkt het op Spiraea. De bloei herken ik alleen niet en die is wat vroeg (maar dat zegt dit jaar niets).quote:Op woensdag 19 maart 2014 11:37 schreef Holyme het volgende:
Ik heb ook wat in m'n tuin staan waarvan ik graag zou willen weten wat het isHeeft iemand enig idee wat dit voor struik is?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dankjewel voor het meedenken!quote:Op woensdag 19 maart 2014 13:09 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Qua blad lijkt het op Spiraea. De bloei herken ik alleen niet en die is wat vroeg (maar dat zegt dit jaar niets).
Ik doe nog een poging, nu met wazig bloemetje! Het zijn eigenlijk een aantal kleine bloemetjes bij elkaar, en kleiner dan lijkt op de foto. Ik wou die bloemetjes duidelijk op de foto zetten, wat mijn telefoon vertaalde naar groter en wazig, al lag het vast aan mijquote:Op woensdag 19 maart 2014 11:37 schreef Holyme het volgende:
Ik heb ook wat in m'n tuin staan waarvan ik graag zou willen weten wat het isHeeft iemand enig idee wat dit voor struik is?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh! Sommige van die plaatjes heb ik al eerder gezien toen ik op spirea zocht, maar de vorm van de struik was zo anders dus niet verder gekeken. Maar met deze naam lijkt ie overeen te komen!quote:Op maandag 7 april 2014 17:58 schreef Sunnythesun het volgende:
Nee en nu ik dit zo zie denk ik toch ook richting een spirea soortIk wil wel ff voor je in mijn encyclopedie kijken, zien of ik wat tegen kom? Hoe hoog is de struik ongeveer?
Edit: ik sla hem open bij witte heesters en kom de spirea vanhouttei tegen. Zou dat hem zijn?
Het lijkt er dus op dat je meteen goed zat, allebei bedankt voor het meedenken, en opzoekenquote:Op woensdag 19 maart 2014 13:09 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Qua blad lijkt het op Spiraea. De bloei herken ik alleen niet en die is wat vroeg (maar dat zegt dit jaar niets).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |