Wat is het grote verschil dan? Welke afleveringen waren de mooiste?quote:Op donderdag 30 januari 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken.
De eerste 3-4 seizoenen waren duidelijk beter. Vind ze steeds meer sensatie achtig worden. Nog steeds vermakelijk, dat wel.quote:Op donderdag 30 januari 2014 17:04 schreef stoeltafel het volgende:
[..]
Wat is het grote verschil dan? Welke afleveringen waren de mooiste?
Inderdaad, en op het einde ben je nog (bijna) niks wijzer.quote:Op donderdag 30 januari 2014 20:51 schreef ddx het volgende:
Tja niet boeiende aflevering dus, hoop geheim om tja wat.
In zoverre dat je weet dat er wel degelijk allemaal (rest)vlees en lever en kruiden in zit en dat de producenten het met verlies moeten verkopen aan de supermarkt onder hun eigen kostprijs.quote:Op donderdag 30 januari 2014 20:55 schreef Tomatenboer het volgende:
Inderdaad, en op het einde ben je nog (bijna) niks wijzer.
Wat ziet dat er onzaglijk smerig uitquote:Op donderdag 30 januari 2014 22:46 schreef Snowballed het volgende:
Net ff teruggekeken, en nu heb ik zin in worst...!
Maar wel in eentje met een darm erom... worst in plastic is geen worst..
[ afbeelding ]
Ja maar dat is me een partij lekker joh...quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:07 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Wat ziet dat er onzaglijk smerig uit
Maar worst is zo enorm recept gebonden.. je wil niet weten op hoeveel manieren 1 soort worst kan worden gemaakt.. (net als een visrokerij zeg maar..)quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:41 schreef Igen het volgende:
Ik snap niet helemaal waarom ze zo moeilijk doen over het filmen van het productieproces. Er zijn immers genoeg youtube-filmpjes te vinden van de productie van andere worsten, en zó anders is leverworst toch vast ook weer niet.
En als ze er goedkoop restvlees in doen - des te beter toch? Wordt dat tenminste nog nuttig gebruikt. Kun je thuis trouwens ook gebruik van maken. Varkenspoten om soep van te trekken kosten bijvoorbeeld ook bijna niks.
Echt?quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:44 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Maar worst is zo enorm recept gebonden.. je wil niet weten op hoeveel manieren 1 soort worst kan worden gemaakt.. (net als een visrokerij zeg maar..)
Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren..quote:Op donderdag 30 januari 2014 23:50 schreef Igen het volgende:
[..]
Echt?
Op filmpjes zie je (nou ja, ik tenminste) eigenlijk steeds hetzelfde proces:
1. Vlees in de gehaktmolen
2. Kruiden en vet erbij en dan in zo'n donutvormige ronddraaiende bak waarin het helemaal tot puree wordt vermalen
3. De brei in een darm spuiten
4. De worst koken bij iets onder de 100 graden
Klaar.
Is daar veel variatie op mogelijk? Zou het bij leverworst helemaal anders gaan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |