Een geneeskunde student is Drs. aan het einde van zijn master periode. Die master periode bestaat uit een 3 jarig traject, bestaande uit een wetenschappelijke stage van een half jaar en twee en half jaar co-schappen in combinatie met theoretische ondersteuning.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:27 schreef Shivo het volgende:
Een geneeskunde student is drs aan het einde van de vier jaar theorie. MD titel is niet hetzelfde als drs.
Ik moet daar trouwens wel aan toevoegen dat de M.D. titel in veel landen op verschillende wijzen worden gebruikt. Er zijn zowel landen die de MD titel pas erkennen na specialisatie (dus het traject dat nog na de master komt) en landen die het erkennen zodra je als arts in het artsen register komt te staan, dus tijdens het behalen van artsen examen (einde van de master).quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:30 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Een geneeskunde student is Drs. aan het einde van zijn master periode. Die master periode bestaat uit een 3 jarig traject, bestaande uit een wetenschappelijke stage van een half jaar en twee en half jaar co-schappen in combinatie met theoretische ondersteuning.
3 Jaar bachelor en 3 jaar master dus. Aan het einde van dit traject mag men zich basisarts noemen en de titel Drs. voeren. Dit is ook pas het moment dat je als arts in het BIG register komt te staan.
quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 19:33 schreef JoelBaka het volgende:
Die plaatjes
Nee maar, hoe is het om te promoveren? Wanneer kwam je erachter dat je dat wilde gaan doen, en hoe ging het proces van bachelor -> (research) master -> PhD? Ik heb zelf namelijk interesse om te promoveren, dus ik ben wel benieuwd naar ervaringen!Hoe het is, geen idee, ben net 3 dagen begonnenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maar waarom/wanneer ik het wist? In m'n tweede jaar van m'n bachelor: zoals het er nu voor staat wil ik universitair docent/onderzoeker en wie weet ooit professor worden. Wil goed worden in wat ik tof vind, studenten motiveren zoals ik zelf ook door de toffe docenten ben gemotiveerd en gesteund en hopelijk bijdragen aan zowel het academisch 'canon' als aan de maatschappij (doe sociaal wetenschappelijk onderzoek).
Ja doei.
Ik geloof dat ik nergens heb gesuggereerd dit zelf gemaakt te hebben.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:39 schreef JoPiDo het volgende:
Ik hoop dat je PhD-verslag niet net zo gejat is als je OP.
je brengt het alsof je het gisteravond zelf in elkaar heb zitten knutselen, zeg dan op zijn minst dat je deze uitleg ergens anders hebt gelezenquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:48 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Ik geloof dat ik nergens heb gesuggereerd dit zelf gemaakt te hebben.
Stiptheid m.b.t. bijvoorbeeld refereren is hier op Fok! vaak ver te zoeken. Maar als men hier op Fok! een excuus heeft om erover te gaan zeuren nemen velen dat maar al te graag met beide handen aan.
Daarnaast heeft de inhoud van de OP geen enkele impact op een stelling, suggereert het verder niets en is het puur als vermaak bedoeld. Ik ga aan deze discussie dus verder ook geen woorden vuil maken.
In mijn geval kwam het besef op ongeveer dezelfde periode in mijn studie.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:47 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Hoe het is, geen idee, ben net 3 dagen begonnenMaar waarom/wanneer ik het wist? In m'n tweede jaar van m'n bachelor: zoals het er nu voor staat wil ik universitair docent/onderzoeker en wie weet ooit professor worden. Wil goed worden in wat ik tof vind, studenten motiveren zoals ik zelf ook door de toffe docenten ben gemotiveerd en gesteund en hopelijk bijdragen aan zowel het academisch 'canon' als aan de maatschappij (doe sociaal wetenschappelijk onderzoek).
Het gedeelte dat blijft staan is het tegenbewijs. Gelukkig gebeurt dat niet vaak.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:48 schreef superdrufus het volgende:
[..]
Waar vindt de falsificatie plaats op de plaatjes?
Ik ken wel basisartsen die zichzelf dr. noemen op basis van dat ze in sommige landen MD mogen noemen en dit in andere landen weer een dr. is. Dat is echt heel irritant.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 21:07 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Jazeker.
MD betekent in dit geval niets meer dan dat je arts bent (en staat in dat geval gelijk aan de Nederlandse Drs. titel vanwege het afronden van een master). Wanneer een arts vervolgens promoveert mag hij de titels MD. PhD. dragen. (Veelal worden deze titels achter de naam gezet, in plaats van ervoor zoals bij Dr. of Drs.)
In Nederland zijn speciale MD/PhD trajecten opgezet voor veelal uitmuntende geneeskunde studenten die doormiddel van een verkort traject (5 jaar), na het afronden van hun bachelor en een wetenschappelijke stage, hun master en PhD willen behalen.
Ik ben drs. na mijn doctoraal, die vier jaar duurt. Daarna doe ik twee jaar co-schappen, waarna ik ', arts' achter mijn naam mag zetten. Alle mensen die niet aan een doctoraalstudie zijn begonnen worden nooit drs., die worden BSc en daarna MSc, dat staat ook op hun diploma's.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:30 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Een geneeskunde student is Drs. aan het einde van zijn master periode. Die master periode bestaat uit een 3 jarig traject, bestaande uit een wetenschappelijke stage van een half jaar en twee en half jaar co-schappen in combinatie met theoretische ondersteuning.
3 Jaar bachelor en 3 jaar master dus. Aan het einde van dit traject mag men zich basisarts noemen en de titel Drs. voeren. Dit is ook pas het moment dat je als arts in het BIG register komt te staan.
Het is mij dan een raadsel in wat voor stelsel jij studeert maar ik durf vrijwel met zekerheid te stellen dat dit niet juist is en jij dit ook niet op deze manier doet.quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 23:59 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Ik ben drs. na mijn doctoraal, die vier jaar duurt. Daarna doe ik twee jaar co-schappen, waarna ik ', arts' achter mijn naam mag zetten. Alle mensen die niet aan een doctoraalstudie zijn begonnen worden nooit drs., die worden BSc en daarna MSc, dat staat ook op hun diploma's.
Ik ben inderdaad de allerlaatste lichting doctoraalstudenten in Nederland. Op mijn doctoraaldiploma komt te staan dat ik mijzelf drs. of MSc mag noemen. Op het masterdiploma dat andere studenten na mij behalen, staat dat ze zichzelf MSc mogen noemen, niet drs. Ik doe dus geen master en zal ook nooit een masterdiploma behalen.quote:Op zondag 6 oktober 2013 00:46 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Het is mij dan een raadsel in wat voor stelsel jij studeert maar ik durf vrijwel met zekerheid te stellen dat dit niet juist is en jij dit ook niet op deze manier doet.
Na het behalen van je doctoraalexamen krijg je idd de titel Drs.
Het is wettelijk vastgesteld dat deze titel gelijk staat aan de titel van MSc (deze titel mag je ook gewoon voeren als je in het bezit bent van een Drs. titel).
Je co-schappen loop je tijdens de master fase van de geneeskunde opleiding. Deze master fase duurt 3 jaar en bestaat uit 2 tot 2 en half jaar aan co-schappen (afhankelijk van het soort traject dat je doorloopt).
Je kunt nooit arts worden zonder de titel Drs. (gelijk aan MSc) te behalen.
Ah, de oude lichting dus.quote:Op zondag 6 oktober 2013 00:50 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Ik ben inderdaad de allerlaatste lichting doctoraalstudenten in Nederland. Op mijn doctoraaldiploma komt te staan dat ik mijzelf drs. of MSc mag noemen. Op het masterdiploma dat andere studenten na mij behalen, staat dat ze zichzelf MSc mogen noemen, niet drs. Ik doe dus geen master en zal ook nooit een masterdiploma behalen.
Ik vind het nog steeds wel maf dat ik na vier jaar dezelfde titel mag voeren als alle andere geneeskundestudenten na zes jaarquote:Op zondag 6 oktober 2013 00:56 schreef dotKoen het volgende:
Op je getuigschrift staat dan wel Master of Science, maar ex art. 7.20 lid 1c Whw mag ik mij ook doctorandus noemen (als ik mijn diploma heb over een paar weken).
Ik blijf het ook raar vinden.quote:Op zondag 6 oktober 2013 00:57 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Ik vind het nog steeds wel maf dat ik na vier jaar dezelfde titel mag voeren als alle andere geneeskundestudenten na zes jaar
Onwetendequote:Op zaterdag 5 oktober 2013 09:37 schreef speknek het volgende:
Nee dat ben je niet, al was het maar omdat je dan de volgorde van titels zou weten.
Wel belangrijk ja, niet om er tegenover iedereen mee te patsen, maar in je vakgebied is het gewoon belangrijk.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |