je moet het deeg voor het toevoegen van het ei wat laten afkoelenquote:SOEZEN
Voorbereiden
Dit basisrecept soezendeeg is voor 8 grote soezen, 16 middelgrote of 32 kleine soesjes.
100 gr bloem 75 gr boter 3 eieren
Bereiden
Bloem boven kom zeven. Boter in stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C. In sauspan of pan met dikke bodem 150 ml water met boterblokjes en mespunt zout aan de kook brengen.
Als boter gesmolten is, bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot deeg als bal van bodem loslaat.
Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Eieren met mixer of garde een voor een door deeg kloppen, tot deeg stevig en glanzend is.
Bakplaat met bakpapier bekleden of dik met boter invetten. Spuitmondje met glad, rond spuitgat in spuitzak doen en deeg in spuitzak scheppen. Op enige afstand van elkaar (soezendeeg neemt tijdens bakken in omvang toe) naar keuze grote of kleine bergjes deeg op bakplaat spuiten. Bakplaat in midden van oven schuiven en soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar bakken. Tijdens bakken oven niet openen, om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Oven uitschakelen, deur op kier zetten en soezen 10 min. laten afkoelen. Soezen van bakplaat pakken en op rooster verder laten afkoelen.
haha jij ook alquote:Op maandag 23 september 2013 20:58 schreef Dragonberry het volgende:
Hmm.. Nu heb ik trek in soesjes En ik moet ook nog allemaal andere lekkere dingen bakken van mezelf
Ja! en de millionaires shortbread en brownies en cheesecake enenenenenennquote:Op maandag 23 september 2013 21:07 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
haha jij ook al
ik wil tomsoesjes
kan manlief het recept dat ook even delen?quote:Op maandag 23 september 2013 21:19 schreef Tinuviel het volgende:
Manlief heeft maïsbrood gebakken, erg lekker:
[ afbeelding ]
dat vraag ik me ook af...quote:Op maandag 23 september 2013 21:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kan manlief het recept dat ook even delen?
Ziet er lekker uit!quote:Op maandag 23 september 2013 21:19 schreef Tinuviel het volgende:
Manlief heeft maïsbrood gebakken, erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik zal het doorgeven, recept volgtquote:Op maandag 23 september 2013 21:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kan manlief het recept dat ook even delen?
Op jullie verzoek danquote:Op maandag 23 september 2013 22:07 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik zal het doorgeven, recept volgt
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?quote:Op maandag 23 september 2013 23:21 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Op jullie verzoek dan
200 gram maisgriesmeel
300 gram meel
4 eieren
1 zakje bakpoeder
400cc melk
Een hele flinke scheut olijfolie.
Oven voorverwarmen op 200, de droge ingrediënten bij elkaar mengen, de natte ingrediënten erbij gooien, even mixen en het mengsel in een ingevette broodbakvorm gieten. 30-35 minuten in de oven - klaar
Lijkt me dat je ongezouten wil; Ik zou alleen geen schenkstroop nemen ipv ahornsiroop, dat is echt zonde. Ahornsiroop zit een veel diepere smaak aan.quote:Op maandag 23 september 2013 23:29 schreef Sorella het volgende:
Hoi,
Ik ben van plan om een pecan noten taart te maken maar nu heb ik twee kleine vraagjes, moeten de noten gezouten zijn of ongezouten? en kan ik in plaats van ahorn siroop ook gewoon de schenkstroop van van gilse gebruiken ?
volgens mij heb ik het wel eens bij de toko gezienquote:Op maandag 23 september 2013 23:33 schreef kvd het volgende:
[..]
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekochtquote:Op maandag 23 september 2013 23:33 schreef kvd het volgende:
[..]
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?
die heeft de wereldstad naast mijn dorp nietquote:Op dinsdag 24 september 2013 06:40 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekocht
Die ziet er erg lekker uit!quote:Op dinsdag 24 september 2013 01:02 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Pecan pie.
Nog niet aangesneden...
Dan toch maar weer eens kijken of het hier te vinden is.quote:Op maandag 23 september 2013 23:46 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Lijkt me dat je ongezouten wil; Ik zou alleen geen schenkstroop nemen ipv ahornsiroop, dat is echt zonde. Ahornsiroop zit een veel diepere smaak aan.
mogen we de recepten?quote:Op dinsdag 24 september 2013 08:31 schreef PdeHoog het volgende:
Gisteravond gebakken
[ afbeelding ]
Franse Appeltaart
[ afbeelding ]
Perzikken Tarte Tartin (heb alleen geen koekepan die de oven in mag dus vandaar maar even in een brownieblik gemaakt )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |