abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 11 december 2013 @ 08:27:47 #126
319308 Tink89
To live is to dance
pi_134140587
quote:
12s.gif Op dinsdag 10 december 2013 23:35 schreef etiket het volgende:
Maken jullie die marsepein op de cupcakes zelf, of spelen jullie vals met zo'n prefab supermarktpakketjes?

Als ik nog wat geld over heb, dan gebruik ik daar echte amandelmeel voor (keuze 1 in de video), maar de neppe marsepein met amandelaroma heb ik ook al gemaakt, toen ik met kinderen 'marsepein' ging maken om de cupcakes mee te versieren. (keuze 2 in de video). Niemand die het verschil merkt (helaas eigenlijk).

Ik gebruik meestal rolfondant en dat koop ik zeker niet bij de supermarkt, maar in wit bij pipoos, cook en co, deleukstetaarten of jamin. Kleuren doe ik zelf met wilton kleurstoffen.. Marsepein vind ik niet lekker en ook niet fijn werken.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  woensdag 11 december 2013 @ 09:34:43 #127
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_134141523
quote:
12s.gif Op dinsdag 10 december 2013 23:35 schreef etiket het volgende:
Maken jullie die marsepein op de cupcakes zelf, of spelen jullie vals met zo'n prefab supermarktpakketjes?

Als ik nog wat geld over heb, dan gebruik ik daar echte amandelmeel voor (keuze 1 in de video), maar de neppe marsepein met amandelaroma heb ik ook al gemaakt, toen ik met kinderen 'marsepein' ging maken om de cupcakes mee te versieren. (keuze 2 in de video). Niemand die het verschil merkt (helaas eigenlijk).

Ik maak het niet zelf omdat ik graag altijd dezelfde consistentie wil hebben. Maar ik gebruik Zeelandia marsepein, een heel stuk fijner dan alle goedkope opties.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  woensdag 11 december 2013 @ 10:03:10 #128
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_134142086
De taart van afgelopen weekend voor mijn collega. Ze had op internet een taart gezien met deze lagen en een smurfenhuisje. Maar ze had niet zo veel taart nodig, dus stapeltje van 20-15-10 en het huisje met een piepschuimenbinnenkant. Smurfen zijn van plastic, dus daarom heb ik zelf Azrael nog toegevoegd.

Ze vond de taart mooier dan het voorbeeld dat ze stuurde en haar dochtertje die ook bijna jarig is wilde ook meteen een smurfentaart, daar doen we het natuurlijk voor.

Gevuld met frambozenjam, wittechocolade en zwitserse room.

http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_134143098
Wow, heel erg geslaagd!

Hoe kleur je je marsepein?
  † In Memoriam † woensdag 11 december 2013 @ 12:29:58 #130
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134145909
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 10:47 schreef etiket het volgende:
Wow, heel erg geslaagd!

Hoe kleur je je marsepein?
met levensmiddelenkleurstof
bijvoorbeeld sugarflair of wilton (maar die eerste kleurt mooier, vind ik )
  woensdag 11 december 2013 @ 12:40:26 #131
319308 Tink89
To live is to dance
pi_134146198
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 12:29 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

met levensmiddelenkleurstof
bijvoorbeeld sugarflair of wilton (maar die eerste kleurt mooier, vind ik )
En dan liever de pasta dan de vloeistof :) Een prikkertje erin dopen en dan in je marsepein steken is meestal genoeg!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_134390087
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 09:41 schreef Tink89 het volgende:
Gisteravond een workshop gedaan bij Lonnes in Oosterhout. Was leuk!

[ afbeelding ][ afbeelding ]
ik zag inderdaad de foto's een tijd geleden voorbij komen. Zelf 2x workshop gedaan bij lonnes. Van waar zij deze doet woon ik 5/10 minuten :)
  woensdag 18 december 2013 @ 07:53:01 #133
319308 Tink89
To live is to dance
pi_134393898
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2013 23:52 schreef gridjuh het volgende:

[..]

ik zag inderdaad de foto's een tijd geleden voorbij komen. Zelf 2x workshop gedaan bij lonnes. Van waar zij deze doet woon ik 5/10 minuten :)
Ik vond het wel leuk, maar haar uitleg was wel heel warrig in eerste instantie. Voor de mensen die nog nooit gedecoreerd hadden, was het effe slikken. Uiteindelijk wel allemaal goed gekomen :)

Zou je trouwens ook een biscuit kunnen bakken in een cakeblik? Ik wil graag een rechthoekig taartje voor kerst..
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_134416561
Wow Svtje hoe doe je dat nou dat precisiewerk in kleur en vorm? Ik sta elke keer gewoon met open mond als ik je kunstwerken zie.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_134417248
Erg gaaf SV!
Fake it till you make it...
  donderdag 19 december 2013 @ 14:36:54 #136
319308 Tink89
To live is to dance
pi_134449800
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 07:53 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Ik vond het wel leuk, maar haar uitleg was wel heel warrig in eerste instantie. Voor de mensen die nog nooit gedecoreerd hadden, was het effe slikken. Uiteindelijk wel allemaal goed gekomen :)

Zou je trouwens ook een biscuit kunnen bakken in een cakeblik? Ik wil graag een rechthoekig taartje voor kerst..
Iemand een idee of een biscuit in een cakeblik kan? Anders moet ik twee ronde bakken en daar twee rechthoeken uit snijden. Beetje zonde... want de rest is dan niet echt lekker.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  † In Memoriam † donderdag 19 december 2013 @ 16:04:52 #137
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134453061
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 14:36 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Iemand een idee of een biscuit in een cakeblik kan? Anders moet ik twee ronde bakken en daar twee rechthoeken uit snijden. Beetje zonde... want de rest is dan niet echt lekker.
waarom niet, lijkt me
  donderdag 19 december 2013 @ 18:44:45 #138
319308 Tink89
To live is to dance
pi_134458658
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 16:04 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

waarom niet, lijkt me
Geen idee, ik gebruik altijd een springvorm en had het nog nooit geprobeerd. Ga het gewoon proberen.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  donderdag 19 december 2013 @ 20:55:11 #139
35189 Troel
scherp en bot
pi_134463991
ja hoor, werkt prima!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_134468934
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 19:54 schreef Tinuviel het volgende:
Wow Svtje hoe doe je dat nou dat precisiewerk in kleur en vorm? Ik sta elke keer gewoon met open mond als ik je kunstwerken zie.
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 20:06 schreef Nijna het volgende:
Erg gaaf SV!
Dank jullie wel! Tinuviel wat bedoel je precies, het is elke keer met 1 kleur iets maken en dan samenvoegen. Bedoel je dat?
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_134478610
Wat ik bedoelde is dat het er elke keer perfect uitziet zowel wat de kleuren alsook wat de vorm betreft.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_134644177
Even een vraag, ben met mijn nichtje (6 jaar) onze eerste taart aan het maken.
We willen hem bekleden met fondant. ik heb een zakje voor botercreme van Oetker, daarop staat dat ik het ook kan maken met roomkaas, kan dat ook met fondant samen of lost dat de fondant op?
Ik heb nl geen boter in huis, althans niet genoeg.
pi_134648709
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:19 schreef Katinkat het volgende:
Even een vraag, ben met mijn nichtje (6 jaar) onze eerste taart aan het maken.
We willen hem bekleden met fondant. ik heb een zakje voor botercreme van Oetker, daarop staat dat ik het ook kan maken met roomkaas, kan dat ook met fondant samen of lost dat de fondant op?
Ik heb nl geen boter in huis, althans niet genoeg.
dat kan wel. En je kan ook een combi van boter en roomkaas doen...
pi_134671939
kvd, bedankt voor de tip, inmiddels was ik al aan het werk, en met een restje boter en margarine had ik net genoeg, en het dus maar niet gewaagd met de roomkaas.
De taart is best aardig gelukt, voor een allereerste taart. had ik nog niet eerder gedaan.
pi_134686044
Heeft er hier iemand nog interesse in bakvormen van PME? Alleen af te halen in Arnhem, worden niet verzonden. Ze staan in de weg, dus mogen voor een klein prijsje weg. :)

Afmetingen:

- 102 mm (extra hoog)
- 152 mm (extra hoog)
- 229 mm (normale hoogte)
- 305 mm (extra hoog)

A balanced diet is a cookie in each hand
  woensdag 25 december 2013 @ 15:14:25 #146
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134686830
Voor het kerstdiner met de hele familie vanavond heb ik de taart gemaakt. Zo is ie geworden:



pi_134687440
Super strak weer Spuuglokje, ik vind hem alleen een beetje saai voor jouw doen :o :@ .
pi_134688666
Leuk Sneeuwvlok vormpje Spuuglokje.

Ik wil as maandag wat cupcakes naar werk meenemen en zoek nog inspiratie voor de decoratie. Ik wilde de cupcakes eerst voor de kerst maken met kerstmotieven. Nu zal ik wel moeten uitwijken op wintermotieven zoals sneeuwvlokken, sneeuwman. Helaas heb ik daar geen vormpjes voor.

Als jullie ideen of voorbeelden hebben, hoor ik het graag.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  woensdag 25 december 2013 @ 17:19:10 #149
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134689458
quote:
14s.gif Op woensdag 25 december 2013 15:42 schreef Anne het volgende:
Super strak weer Spuuglokje, ik vind hem alleen een beetje saai voor jouw doen :o :@ .
:D Op zich denk ik altijd 'less is more'. Vaak vind ik taarten veel te druk gedecoreerd. Omdat ik nu niet in opdracht voor een ander werkte, heb ik het zo minimalistisch mogelijk gehouden. Lekker saai. O+ ;)
  woensdag 25 december 2013 @ 22:26:41 #150
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_134697004
De taart van deze cover gemaakt voor fotoshoot van afgelopen zaterdag http://www.changingdiabet(...)betes-december-2013#

Onderste 2 lagen piepschuim, helaas beetje beschadigd na anderhalf uur in de auto.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')