Ik gebruik meestal rolfondant en dat koop ik zeker niet bij de supermarkt, maar in wit bij pipoos, cook en co, deleukstetaarten of jamin. Kleuren doe ik zelf met wilton kleurstoffen.. Marsepein vind ik niet lekker en ook niet fijn werken.quote:Op dinsdag 10 december 2013 23:35 schreef etiket het volgende:
Maken jullie die marsepein op de cupcakes zelf, of spelen jullie vals met zo'n prefab supermarktpakketjes?
Als ik nog wat geld over heb, dan gebruik ik daar echte amandelmeel voor (keuze 1 in de video), maar de neppe marsepein met amandelaroma heb ik ook al gemaakt, toen ik met kinderen 'marsepein' ging maken om de cupcakes mee te versieren. (keuze 2 in de video). Niemand die het verschil merkt (helaas eigenlijk).
Ik maak het niet zelf omdat ik graag altijd dezelfde consistentie wil hebben. Maar ik gebruik Zeelandia marsepein, een heel stuk fijner dan alle goedkope opties.quote:Op dinsdag 10 december 2013 23:35 schreef etiket het volgende:
Maken jullie die marsepein op de cupcakes zelf, of spelen jullie vals met zo'n prefab supermarktpakketjes?
Als ik nog wat geld over heb, dan gebruik ik daar echte amandelmeel voor (keuze 1 in de video), maar de neppe marsepein met amandelaroma heb ik ook al gemaakt, toen ik met kinderen 'marsepein' ging maken om de cupcakes mee te versieren. (keuze 2 in de video). Niemand die het verschil merkt (helaas eigenlijk).
met levensmiddelenkleurstofquote:Op woensdag 11 december 2013 10:47 schreef etiket het volgende:
Wow, heel erg geslaagd!
Hoe kleur je je marsepein?
En dan liever de pasta dan de vloeistofquote:Op woensdag 11 december 2013 12:29 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
met levensmiddelenkleurstof
bijvoorbeeld sugarflair of wilton (maar die eerste kleurt mooier, vind ik )
ik zag inderdaad de foto's een tijd geleden voorbij komen. Zelf 2x workshop gedaan bij lonnes. Van waar zij deze doet woon ik 5/10 minutenquote:Op vrijdag 29 november 2013 09:41 schreef Tink89 het volgende:
Gisteravond een workshop gedaan bij Lonnes in Oosterhout. Was leuk!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Ik vond het wel leuk, maar haar uitleg was wel heel warrig in eerste instantie. Voor de mensen die nog nooit gedecoreerd hadden, was het effe slikken. Uiteindelijk wel allemaal goed gekomenquote:Op dinsdag 17 december 2013 23:52 schreef gridjuh het volgende:
[..]
ik zag inderdaad de foto's een tijd geleden voorbij komen. Zelf 2x workshop gedaan bij lonnes. Van waar zij deze doet woon ik 5/10 minuten
Iemand een idee of een biscuit in een cakeblik kan? Anders moet ik twee ronde bakken en daar twee rechthoeken uit snijden. Beetje zonde... want de rest is dan niet echt lekker.quote:Op woensdag 18 december 2013 07:53 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Ik vond het wel leuk, maar haar uitleg was wel heel warrig in eerste instantie. Voor de mensen die nog nooit gedecoreerd hadden, was het effe slikken. Uiteindelijk wel allemaal goed gekomen
Zou je trouwens ook een biscuit kunnen bakken in een cakeblik? Ik wil graag een rechthoekig taartje voor kerst..
waarom niet, lijkt mequote:Op donderdag 19 december 2013 14:36 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Iemand een idee of een biscuit in een cakeblik kan? Anders moet ik twee ronde bakken en daar twee rechthoeken uit snijden. Beetje zonde... want de rest is dan niet echt lekker.
Geen idee, ik gebruik altijd een springvorm en had het nog nooit geprobeerd. Ga het gewoon proberen.quote:
quote:Op woensdag 18 december 2013 19:54 schreef Tinuviel het volgende:
Wow Svtje hoe doe je dat nou dat precisiewerk in kleur en vorm? Ik sta elke keer gewoon met open mond als ik je kunstwerken zie.
Dank jullie wel! Tinuviel wat bedoel je precies, het is elke keer met 1 kleur iets maken en dan samenvoegen. Bedoel je dat?quote:
dat kan wel. En je kan ook een combi van boter en roomkaas doen...quote:Op dinsdag 24 december 2013 11:19 schreef Katinkat het volgende:
Even een vraag, ben met mijn nichtje (6 jaar) onze eerste taart aan het maken.
We willen hem bekleden met fondant. ik heb een zakje voor botercreme van Oetker, daarop staat dat ik het ook kan maken met roomkaas, kan dat ook met fondant samen of lost dat de fondant op?
Ik heb nl geen boter in huis, althans niet genoeg.
quote:Op woensdag 25 december 2013 15:42 schreef Anne het volgende:
Super strak weer Spuuglokje, ik vind hem alleen een beetje saai voor jouw doen![]()
.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |