abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † zaterdag 19 oktober 2013 @ 21:50:15 #51
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132339099
dat wel, maar ik had graag de doorsnede gezien :)
hoeveel lagen had je?
en wat voor biscuit?
pi_132339662
quote:
dat wel, maar ik had graag de doorsnede gezien :)
hoeveel lagen had je?
en wat voor biscuit?
Totaal 2 lagen, een dus met jam (met een dijkje botercreme) en 1 laag bavaroise.
Biscuit is een standaard biscuit mix van Funcakes.
pi_132385198
Afgelopen weekend had ik voor het eerst een proeverij voor een bruiloft in mei. Duurt allemaal dus nog even, maar het was wel heel leuk! Zelf zag ik allemaal verbeterpuntjes (bv de randjes van mn fondant, strakker bekleden en de bloemen enz..) maar het bruidspaar-to-be was er helemaal weg van!







Één taart was met appelvulling en karamelbotercreme, de andere met chocolade biscuit, chocolade mousse en chocolade-botercreme en nummer drie was met citroenvulling en mascarponecreme met witte chocolade.
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132385954
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 09:29 schreef _Liek het volgende:
Afgelopen weekend had ik voor het eerst een proeverij voor een bruiloft in mei. Duurt allemaal dus nog even, maar het was wel heel leuk! Zelf zag ik allemaal verbeterpuntjes (bv de randjes van mn fondant, strakker bekleden en de bloemen enz..) maar het bruidspaar-to-be was er helemaal weg van!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Één taart was met appelvulling en karamelbotercreme, de andere met chocolade biscuit, chocolade mousse en chocolade-botercreme en nummer drie was met citroenvulling en mascarponecreme met witte chocolade.
Doe je dat nou voor vrienden of iets, of echt professioneel? Het ziet er wel lief uit, maar wat je zelf ook zegt, het kan wel netter.
pi_132386009
Deze zijn voor vrienden, ik heb gelukkig nog een half jaar om te oefenen ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132387496
Hoe heb je die 2e taart aangekleed met marsepein/fondant?
Ziet er leuk uit :)
pi_132393691
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2013 11:26 schreef Yannick567 het volgende:
Hoe heb je die 2e taart aangekleed met marsepein/fondant?
Ziet er leuk uit :)
Dank je! Alle taartjes zijn met fondant bekleed
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  woensdag 30 oktober 2013 @ 10:39:41 #58
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132717290
Mijn jongste zoon wilde voor zijn verjaardag heel graag een taart met een wapen uit Terraria erop. Om precies te zijn de 'inferno fork'. Zo is het resultaat geworden:



  woensdag 30 oktober 2013 @ 10:46:19 #59
35189 Troel
scherp en bot
pi_132717427
Prachtig weer Spuug!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_132717477
Wat heb je op de zijkant gedaan? Heb je daar een foto van misschien? :@
  woensdag 30 oktober 2013 @ 11:14:03 #61
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132717993
quote:
14s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 10:48 schreef Myraela het volgende:
Wat heb je op de zijkant gedaan? Heb je daar een foto van misschien? :@
Daar heb ik gisteravond foto's van gemaakt. Het kunstlicht lijkt minder mooi op foto's, maar hier zijn 2 foto's van de zijkant:



  woensdag 30 oktober 2013 @ 11:15:01 #62
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_132718018
heel mooi spuug!!
in de haak.
pi_132718253
Mooi hoor, super tof die blokjes zo.
  woensdag 30 oktober 2013 @ 11:29:14 #64
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132723925


Niet mijn creatie. Maar ik vroeg me af of iemand nog iets leuks voor halloween bakt?
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  woensdag 30 oktober 2013 @ 15:07:30 #66
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132725555
Ik ga morgen geen taart maken, maar wel een Halloweenhuisje van koek. Morgen heb ik namelijk een dagworkshop bij de Koekenbakkers! :)
pi_132733674
Respect voor je priegelwerk met die vierkantjes Spuuglokje! :D _O_
Doe je dat met een pincet ofzo?
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
  woensdag 30 oktober 2013 @ 19:19:59 #68
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_132733736
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 10:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Mijn jongste zoon wilde voor zijn verjaardag heel graag een taart met een wapen uit Terraria erop. Om precies te zijn de 'inferno fork'. Zo is het resultaat geworden:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Gorgeous.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  woensdag 30 oktober 2013 @ 19:31:58 #69
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132734235
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 19:18 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Respect voor je priegelwerk met die vierkantjes Spuuglokje! :D _O_
Doe je dat met een pincet ofzo?
Ik gebruikte het superscherpe mesje om de vierkantjes erop te leggen en aan te schuiven. Met een pincet heb je kans dat je de vierkantjes uit vorm knijpt, dus dat deed ik niet. I love priegelwerk. O+
pi_132750448
even asociaal zonder op de mooie creaties hierboven te reageren een vraag tussendoor.

Ik ga een taart voor de verjaardag van mijn schoonmoeder maken. gisteren het biscuit gebakken en vanavond de vulling maken. Vrijdagavond vullen en decoreren. Ik zit alleen in mijn maag met het type vulling. De taart wordt zondag gegeten maar zal vanaf zaterdagochtend buiten de koeling moeten staan. Koelste plek die ik hem kan geven is de kofferbak van de auto die in een (openbare) parkeergarage staat. Iets met op het laatste moment gewijzigde planning enzo.

Eén van de twee vullingen zal waarschijnlijk een jam of curd-achtig iets worden. Welke smaak hangt af van de andere vulling. Mijn vriend opperde chocoladepasta, maar dat is me te massief. Vlaaivulling lijkt me te nat om zo lang van te voren te gebruiken.

Ik ben een beetje uitgefantaseerd -O-
  donderdag 31 oktober 2013 @ 09:00:30 #71
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132750524
Ik zou een laagje jam en een laagje botercrème doen. Dan weet je zeker dat de boel niet bederft. Want een lekkere en speciale vulling is leuk, maar die moet vaak wel gekoeld bewaard worden.
pi_132750526
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 08:55 schreef SummerBreeze het volgende:
even asociaal zonder op de mooie creaties hierboven te reageren een vraag tussendoor.

Ik ga een taart voor de verjaardag van mijn schoonmoeder maken. gisteren het biscuit gebakken en vanavond de vulling maken. Vrijdagavond vullen en decoreren. Ik zit alleen in mijn maag met het type vulling. De taart wordt zondag gegeten maar zal vanaf zaterdagochtend buiten de koeling moeten staan. Koelste plek die ik hem kan geven is de kofferbak van de auto die in een (openbare) parkeergarage staat. Iets met op het laatste moment gewijzigde planning enzo.

Eén van de twee vullingen zal waarschijnlijk een jam of curd-achtig iets worden. Welke smaak hangt af van de andere vulling. Mijn vriend opperde chocoladepasta, maar dat is me te massief. Vlaaivulling lijkt me te nat om zo lang van te voren te gebruiken.

Ik ben een beetje uitgefantaseerd -O-
heb je hier wat aan?
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=15183
pi_132750594
quote:
Super, ik wist dat ik ooit eens ergens een lijstje had gezien, maar kon hem niet meer vinden. Vanmiddag eens met mijn vriend overleggen welke van die vullingen het meest in de smaak zal vallen bij moeders.
pi_132750615
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 09:00 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik zou een laagje jam en een laagje botercrème doen. Dan weet je zeker dat de boel niet bederft. Want een lekkere en speciale vulling is leuk, maar die moet vaak wel gekoeld bewaard worden.
Dat was inderdaad mijn backup-plan. Gisteren om die reden al de choco-botercreme uit de vriezer gehaald.

Meringue-botercreme zal ook wel kunnen denk ik. Dan wel met Zwitserse meringue, die met gesmolten suiker zodat de eiwitten garen.
pi_132759346


Happy halloween!

Kaneelbiscuit, kaneelappel botercreme en appelroom als vulling
S. 2014
J. 2016
pi_132759475
quote:
1s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 14:31 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
[ afbeelding ]

Happy halloween!

Kaneelbiscuit, kaneelappel botercreme en appelroom als vulling
klinkt heerlijk en ziet er mooi uit!
  vrijdag 1 november 2013 @ 07:51:58 #77
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132784947
Eigenlijk hoort het niet in het taartentopic maar in het koekjestopic, maar ik wilde nog wel even mijn Halloweenhuisje laten zien!





  vrijdag 1 november 2013 @ 07:58:03 #78
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_132784991
Oh Spuug, m'n mond viel open! Prachtig!!!!
pi_132785059
Heb je je al aangemeld voor Heel Holland Bakt Spuuglokje? :D
Als het net zo lekker smaakt als het er mooi uitziet, dan ga je daar hoge ogen gooien. :D
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_132787143
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 08:05 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Heb je je al aangemeld voor Heel Holland Bakt Spuuglokje? :D
Als het net zo lekker smaakt als het er mooi uitziet, dan ga je daar hoge ogen gooien. :D
Dit
Samen met wat anderen van hier!

Ziet er weer goed uit Spuug!
  vrijdag 1 november 2013 @ 10:45:57 #81
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132787793
Haha, nou, ik kan niet zo goed tegen stress. Dus dat durf ik niet aan.
pi_132787918
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 07:51 schreef Spuuglokje het volgende:
Eigenlijk hoort het niet in het taartentopic maar in het koekjestopic, maar ik wilde nog wel even mijn Halloweenhuisje laten zien!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Fokking hell!! _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
S. 2014
J. 2016
pi_132787919
Hehehehe, volgens mij is dat het zwaarste van de Bake Off, de stress. :D
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
  vrijdag 1 november 2013 @ 12:39:36 #84
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_132790643
Spuug, welke lettervorm gebruik je? Ik heb er nu diverse in mijn bezit maar vind ze allemaal niet je van het....
pi_132790860
En er staat weer een kandidaat in de oven :+
Is er hier toevallig iemand die ook een Kenwood MX271 heeft?

Dat koekhuisje!
Wat. een. creatie. _O_ amen.

[ Bericht 28% gewijzigd door Yannick567 op 01-11-2013 13:33:23 ]
  vrijdag 1 november 2013 @ 15:32:31 #86
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132795364
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 12:39 schreef dobbey het volgende:
Spuug, welke lettervorm gebruik je? Ik heb er nu diverse in mijn bezit maar vind ze allemaal niet je van het....
Ik gebruik meestal Funky Alphabet tappits, dat is mijn lievelingslettervorm. Die is helaas wel vrij lastig uit het vormpje te krijgen door de dunne 'pootjes' van de letters. Voor Tristans Terrariataart heb ik de Groovy Upper Case van Clikstix gebruikt. Die letters zijn wat minder groot dan de Funky. Ik heb dat kliksysteem echter wel expres uit elkaar gesloopt, want dat vind ik een mooier resultaat geven. Normaal gesproken is het een liniaal met een ejector er aan vast, en dan duw je de uitsteker op je fondant of marsepein en dan duw je op de ejector om een soort extra reliëfje aan de letter te geven en daarna kun je er de letter mee uit de liniaal duwen. Ik heb de twee delen dus uit elkaar gehaald, zodat ik alleen de letter uitsteek (zonder reliëfje). Wazig verhaal misschien :@ :D Ik hoop dat je m'n uitleg snapt. :)
  vrijdag 1 november 2013 @ 15:51:58 #87
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_132795909
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 15:32 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik gebruik meestal Funky Alphabet tappits, dat is mijn lievelingslettervorm. Die is helaas wel vrij lastig uit het vormpje te krijgen door de dunne 'pootjes' van de letters. Voor Tristans Terrariataart heb ik de Groovy Upper Case van Clikstix gebruikt. Die letters zijn wat minder groot dan de Funky. Ik heb dat kliksysteem echter wel expres uit elkaar gesloopt, want dat vind ik een mooier resultaat geven. Normaal gesproken is het een liniaal met een ejector er aan vast, en dan duw je de uitsteker op je fondant of marsepein en dan duw je op de ejector om een soort extra reliëfje aan de letter te geven en daarna kun je er de letter mee uit de liniaal duwen. Ik heb de twee delen dus uit elkaar gehaald, zodat ik alleen de letter uitsteek (zonder reliëfje). Wazig verhaal misschien :@ :D Ik hoop dat je m'n uitleg snapt. :)
Yup helemaal duidelijk! Ik ga ff op jacht bedankt voor je antwoord
pi_132818131


Ok, taart versieren is een vak dat niet aan mij is besteed. :') Maar het is lief bedoeld en smaakt gelukkig wel heerlijk.
  zaterdag 2 november 2013 @ 10:49:43 #89
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_132818152
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 07:51 schreef Spuuglokje het volgende:
Eigenlijk hoort het niet in het taartentopic maar in het koekjestopic, maar ik wilde nog wel even mijn Halloweenhuisje laten zien!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Netjes, zeer netjes. Weinigen doen dat je na.
pi_132818406
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 november 2013 10:47 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Ok, taart versieren is een vak dat niet aan mij is besteed. :') Maar het is lief bedoeld en smaakt gelukkig wel heerlijk.
^O^
pi_132818972
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 07:51 schreef Spuuglokje het volgende:
Eigenlijk hoort het niet in het taartentopic maar in het koekjestopic, maar ik wilde nog wel even mijn Halloweenhuisje laten zien!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Kei mooi _O_ !

Meteen een vraagje: Wat zit er op de koekjes (glazuur?) en hoe krijg je dat er zo strak en netjes op?
Bij mij loopt het er meestal van af en dan wordt het een kliederboel.
  zaterdag 2 november 2013 @ 12:04:47 #92
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132819499
quote:
11s.gif Op zaterdag 2 november 2013 11:39 schreef Anne het volgende:

[..]

Kei mooi _O_ !

Meteen een vraagje: Wat zit er op de koekjes (glazuur?) en hoe krijg je dat er zo strak en netjes op?
Bij mij loopt het er meestal van af en dan wordt het een kliederboel.
Er zit icing op. Om het er niet af te laten lopen, moet je eerst een hulplijntje (buitenrandje) met spuitmondje 2 zetten. Dat laat je even een minuutje drogen en dan vul je de rest van het koekje in. Laat je het hulplijntje langer drogen, dan blijft dat zichtbaar. Dat kan juist ook de bedoeling zijn als je het buitenlijntje een andere kleur maakt dan de invulkleur. In het Koekboek staan ongelooflijk veel ideeën, tips en ook deeg- en icingrecepten.
pi_132822675
Taart voor een collega gemaakt.
Toen ik vroeg wat voor wensen ze had, zei ze 'paars met een goud randje'. De gouden kleurstof was op bij de winkel waar ik normaal bestel, dus toen maar iets met wit gedaan :9

Vulling van aardbeienjam en room.

pi_133079497




Cupcakes voor mijn ma dr verjaardagsgasten.. Cake met appel, en een kaneelcreme als toef!
S. 2014
J. 2016
pi_133138425
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2013 15:42 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Cupcakes voor mijn ma dr verjaardagsgasten.. Cake met appel, en een kaneelcreme als toef!
ik krijg er gewoon trek van... :@
zien er lekker en mooi uit!
pi_133169545
Dit weekend weer een taart gemaakt voor een collega. Dochter wilde graag weer een zandkasteeltaart net als vorig jaar. Ondanks hetzelfde thema toch een hele ander taart dit jaar.



Dit was die van vorig jaar
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_133174510
Myraela, Yannick en Gewoonmezelf, wat een leuke creaties.

Wat leuk SVtje die zandkasteel taarten. En heel erg verschillend idd.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 12 november 2013 @ 06:52:52 #98
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_133174563
Heel mooi, SV-tje! ^O^ Daar zit veel werk in!
  dinsdag 12 november 2013 @ 10:11:03 #99
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_133176531
wat netjes en mooi! knap!
in de haak.
pi_133176600
http://www.taarten-decoreren.com/blog/tag/bak-win/

Misschien leuk voor sommige hier.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')