Ik heb er tientallen, maar daarvoor zou je bijna inwonend moeten worden... Die katten van ons; ik snap ze nietquote:Op maandag 23 september 2013 14:34 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
Als jullie vragen hebben over jullie huisdieren, dan hoor ik het graag!
De katten zijn ook niet om te snappen, maar om te bewonderenquote:Op maandag 23 september 2013 14:35 schreef Queller het volgende:
[..]
Ik heb er tientallen, maar daarvoor zou je bijna inwonend moeten worden... Die katten van ons; ik snap ze niet
Maar als er iets dingends is, dan meld ik me
Pffttt...quote:Op maandag 23 september 2013 14:38 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
De katten zijn ook niet om te snappen, maar om te bewonderen
Het hang af of de kat verder gezond is en of hij een tocht- en vorstvrije schuilplek heeft (bv. in een schuur?). De kat moet ook altijd toegang hebben tot vers, niet bevroren water. In het algemeen, is het niet verstandig om de kat lang buiten te laten als het vriest. De meeste katten willen dan zelf naar binnen.quote:Op maandag 23 september 2013 14:42 schreef Queller het volgende:
[..]
Pffttt...
Het grappige is: we leren het herkennen en kunnen het na verloop van tijd voorspellen, maar dat is het dan ook. Anders reageren in de hoop dat poes zich aanpast is vergeefse moeite. Denk ik. Ze doen precies wat ze willen en je zorgt maar dat je het ermee kunt
Anyway, één vraagje dan: een van onze katten woont buiten. 's Zomers heerlijk, maar in de winter ben ik altijd bang dat ie doodvriest. Bij welke temperatuur moet ik echt me zorgen gaan maken?
Een plaatje om het leuk te maken:
[ link | afbeelding ]
Een echte zwerver, 2 jaar geleden komen aanlopen.
Vriend Kasper is van zijn leven één keer binnen geweest en dat was per ongeluk. Hij zat ineens binnen op tafel. Daarna nooit meer. Als 's zomers de deuren open staan, gaat ie lekker op de drempel liggen, maar er overheen gaat ie niet.quote:Op maandag 23 september 2013 14:50 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
Het hang af of de kat verder gezond is en of hij een tocht- en vorstvrije schuilplek heeft (bv. in een schuur?). De kat moet ook altijd toegang hebben tot vers, niet bevroren water. In het algemeen, is het niet verstandig om de kat lang buiten te laten als het vriest. De meeste katten willen dan zelf naar binnen.
quote:Op maandag 23 september 2013 16:04 schreef tonja het volgende:
Welkom terug![]()
Harry is inmiddels volledig hersteld en Loes vindt 'm ook weer lief
1 oktober bloed laten prikken voor zijn nierwaardes. Ze doen het goed op het nierdieet, Harry komt lekker aan.
quote:Op maandag 23 september 2013 15:01 schreef Queller het volgende:
[..]
Vriend Kasper is van zijn leven één keer binnen geweest en dat was per ongeluk. Hij zat ineens binnen op tafel. Daarna nooit meer. Als 's zomers de deuren open staan, gaat ie lekker op de drempel liggen, maar er overheen gaat ie niet.
Hij heeft een buitenhok, droog, uit de wind, voorzien van stro (regelmatig vers) en wat handdoeken en een deken. Zijn huid is zo dik dat de DA er bijna niet doorheen kan prikken (jaarlijkse enting en zulks). Maar toch...
Ik denk dat ik voor de winter een lichtslang onder zijn buitenhok ga leggen, zodat de bodem enigszins verwarmd wordt...
Zacht ei, ik ben het
Een lichtslang geeft inderdaad warmte af. Een beetje comfortabel lijkt me.quote:Op maandag 23 september 2013 16:13 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
![]()
Wat doet een lichtslang dan precies? Geeft het warmte af?
Ik denk dat een tochtvrije hok met vers stro moet in het algemeen voldoende goed zijn voor de Nederlandse winters
Op advies van onze plaatselijke DHZ zijn er verschillende mensen in het dorp die in de winter zo'n lichtslang in een emmer om de buitenkraan doen. En het werkt echtquote:Op maandag 23 september 2013 16:16 schreef oh-oh het volgende:
Zo een lichtslang geeft amper warmte af toch? Mik er dan die paar nachten per jaar dat het -10 is hier een snugglesafe in, die blijven 10 uur warm.
Met een snugglesafe of en warmtekruikje zou het helemaal goed zijn.quote:Op maandag 23 september 2013 23:20 schreef Queller het volgende:
[..]
Een lichtslang geeft inderdaad warmte af. Een beetje comfortabel lijkt me.
[..]
Op advies van onze plaatselijke DHZ zijn er verschillende mensen in het dorp die in de winter zo'n lichtslang in een emmer om de buitenkraan doen. En het werkt echt
Maar een Snugglesafe is wel zo makkelijk. Dat ik daar dan niet aan denk![]()
Thnx beiden
Dierenartsen volgen uiteraard de algemene richtlijnen voor ethisch handelen en dierenwelzijn. Maar net als in de humane geneeskunde, bestaan er geen vaste richtlijnen voor alle mogelijke situaties. In elke situatie wordt er afgewogen: 1. welke opties er zijn en 2. wat er nog haalbaar is.quote:Op woensdag 25 september 2013 14:56 schreef tonja het volgende:
Een vriendin van mij heeft een teckel, een oud beestje met verlamde achterpoten, ze vervoert haar in een soort van kinderwagentje.
Nu heeft ze tumoren in haar melkklieren en mijn vriendin laat haar eraan opereren.
Ik persoonlijk vind dit nogal egoïstisch van haar, het beestje is duidelijk op haar end.
Hoe doen dierenartsen dat? Is de klant koning? Of hebben jullie richtlijnen wanneer te stoppen met behandeling en eventueel op euthanisering over te gaan?
Duidelijk. Tnx.quote:Op woensdag 25 september 2013 15:51 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Dierenartsen volgen uiteraard de algemene richtlijnen voor ethisch handelen en dierenwelzijn. Maar net als in de humane geneeskunde, bestaan er geen vaste richtlijnen voor alle mogelijke situaties. In elke situatie wordt er afgewogen: 1. welke opties er zijn en 2. wat er nog haalbaar is.
In dit geval heeft de dierenarts misschien ook de euthanasie genoemd als een van opties. Ik neem aan dat als de operatie als optie genoemd is, dan er een reele kans bestaat dat het opereren kan leiden tot de verbetering (of het voorkomen van de verslechtering) van de gezondheid van de hond.
De dierenarts heeft een adviserende functie, maar de uiteindelijke keuze is aan jouw vriendin.
De gedragsproblemen van Steve komen waarschijnlijk door de verhuizing. Konijnen zijn vrij gevoelig voor stress, en 3 keer een nieuw territorium is zeker stressvol voor het konijn. Je zou opnieuw moeten beginnen met de zindelijkheidstraining. En totdat Steve weer zindelijk is, mag hij niet op de bank. Je kan wel bij hem op de grond gaan zitten en voorzichtig weer jullie band proberen te herstellen. Dat vergt tijd, heel veel geduld en positieve benadering.quote:Op woensdag 25 september 2013 21:13 schreef WeirdlyWired het volgende:
Oke, mijn vraag. Ik heb twee konijnen. Steve is het mannetje en Quinn het vrouwtje. Steve is eigenlijk al redelijk snel tam gemaakt en durft ook snel bij je te komen zitten. Quinn is doof en bang voor alles wat ineens tevoorschijn komt. Steve is trouwens gecastreerd!
Punt is, Steve is aangeleerd om in de kooi te plassen. Een enkele keer buiten de kooi is wel voorgekomen, maar absoluut niet vaak. Nou ben ik in korte tijd drie keer verhuisd in verband met beëindiging van de relatie. En ik merk dat Steve zich toch anders gedraagt.
Meneer plast op de bank, maar ook elke keer als ie van de bank af moet. Dit doet ie, heel slim, tijdens het springen waardoor zijn plas overal terechtkomt.Hij graaft de laatste tijd ook vaker op de bank maar ook in de kooi, hoor ik van mijn vader. En om het nog erger te maken. Meneer heeft me vandaag echt flink goed gebeten. Normaal is het een kleine afdruk, maar dit is echt flink.
Ik weet even niet wat ik ermee moet. Dit gedrag zou er toch niet moeten zijn na een castratie? En beter, hoe leer ik het hem af?
Steve zat gisteren weer op de bank en had geplast. Ik wilde hem van de bank halen door middel van een kussen zwaaien richting Steve. Steve ziet het als een spelletje en springt daarna nog een keer op de bank.quote:Op donderdag 26 september 2013 09:49 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
De gedragsproblemen van Steve komen waarschijnlijk door de verhuizing. Konijnen zijn vrij gevoelig voor stress, en 3 keer een nieuw territorium is zeker stressvol voor het konijn. Je zou opnieuw moeten beginnen met de zindelijkheidstraining. En totdat Steve weer zindelijk is, mag hij niet op de bank. Je kan wel bij hem op de grond gaan zitten en voorzichtig weer jullie band proberen te herstellen. Dat vergt tijd, heel veel geduld en positieve benadering.
Wat voorging aan het bijtincident? Wat was jij aan het doen en wat was Steve aan het doen?
Beaphar werkt trouwens vaak samen met de konijnentrainster Bernice Muntz. Wij hebben nu een fotowedstrijd op de Facebook, waarbij je een High Tea met haar kan winnen (en haar alles uitvragen over het konijnengedrag).
Ik denk dat een gedragstherapeut inderdaad een goede oplossing is. De konijnen zou je weer langzaam aan elkaar kunnen laten wennen, ik denk dat zij van slag zijn door de verhuizing. Succes!quote:Op donderdag 26 september 2013 13:09 schreef WeirdlyWired het volgende:
[..]
Steve zat gisteren weer op de bank en had geplast. Ik wilde hem van de bank halen door middel van een kussen zwaaien richting Steve. Steve ziet het als een spelletje en springt daarna nog een keer op de bank.
Toen ik hem wilde pakken probeerde hij al in mijn vingers te happen. Omdat ik de bui al zag hangen, had ik mijn hand op zijn nek gelegd om hem stil te houden zodat ik hem op kon tillen en toen beet ie me.
Overigens merkte ik op dat mijn voedster achter op Steve zat en viel hem van achteren aan. Ze beet hem achter in zijn kont. Ik heb ze vannacht ook apart gezet.
Ik heb vanochtend de dierenarts nog gebeld en die had me doorverwezen naar een gedragstherapeut.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |