FOK!forum / Culinesse à gogo / Bramen geplukt
casper019woensdag 21 augustus 2013 @ 18:30
nu heb ik vandaag bramen geplukt... en wil er jam van maken
echter kom ik er achter nu ik ze aan t wassen ben dat er een paar kleine wormen ofzo iets tussen de bramen zitten

wat zijn dan? en kan ik nu alles weggooien??
troveywoensdag 21 augustus 2013 @ 18:31
Is normaal bij wilde bramen, gewoon nog een tijd in het water laten staan dan komen ze er wel uit. ;)
AldoTheApachewoensdag 21 augustus 2013 @ 18:33
wormen in wilde bramen? :o

maar wat als ik langs een bramenstruik loop en er een paar snoep? :@
The_strangerwoensdag 21 augustus 2013 @ 18:34
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 18:33 schreef AldoTheApache het volgende:
wormen in wilde bramen? :o

maar wat als ik langs een bramenstruik loop en er een paar snoep? :@
Dan eet je een fruit/vlees salade...
AldoTheApachewoensdag 21 augustus 2013 @ 18:34
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 18:34 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Dan eet je een fruit/vlees salade...
:o
RobinOokwoensdag 21 augustus 2013 @ 18:36
Die gaan gewoon dood in je maag.
Gratis proteine.
casper019woensdag 21 augustus 2013 @ 18:37
Maar het zijn toch lintwormen (google?)

maar dus een tijd weken in water (nachtje?)
endan morgen jam maken?
troveywoensdag 21 augustus 2013 @ 18:46
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 18:37 schreef casper019 het volgende:
Maar het zijn toch lintwormen (google?)

maar dus een tijd weken in water (nachtje?)
endan morgen jam maken?
Natuurlijk zijn dat geen lintwormen. :') Gewoon in het water laten staan en dan zie je ze vanzelf wel verschijnen. :P
goed_volkwoensdag 21 augustus 2013 @ 19:00
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 18:37 schreef casper019 het volgende:
Maar het zijn toch lintwormen (google?)

maar dus een tijd weken in water (nachtje?)
endan morgen jam maken?
Nee, ten minste, dat is alleen een mogelijkheid wanneer je in een vosrijk gebied hebt geplukt en de bramen die redelijk dicht boven de grond hangen.

Voor de rest hoef je je geen zorgen te maken. Gewoon even wassen en mocht er iets achterblijven, dan kook je alle bacteriën wel dood.
Pietverdrietwoensdag 21 augustus 2013 @ 19:12
Zou er jam van koken.
Geen zin in vossenlintworm
casper019woensdag 21 augustus 2013 @ 19:15
IMG_1410.jpg

dat is zon wormpje... of t lijkt wel een made..
gadver

maar dus miss een anacht lang mn bramen weken in water (zout bij doen??)
en dan morgen jam koken??

maar stel er blijft er 1 tussen zitten kookt die dan dood?
Pietverdrietwoensdag 21 augustus 2013 @ 19:16
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:15 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

dat is zon wormpje... of t lijkt wel een made..
gadver

maar dus miss een anacht lang mn bramen weken in water (zout bij doen??)
en dan morgen jam koken??

maar stel er blijft er 1 tussen zitten kookt die dan dood?
Die koken dood.
Welkom in de natuur, waar alles en nog wat leeft.
Geen zout erbij, nergens voor nodig
motorbloempjewoensdag 21 augustus 2013 @ 19:53
Sowieso zien die bramen er niet echt heel smakelijk uit.
ShevaJBwoensdag 21 augustus 2013 @ 20:03
Stroper!
Sjeenwoensdag 21 augustus 2013 @ 20:05
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:53 schreef motorbloempje het volgende:
Sowieso zien die bramen er niet echt heel smakelijk uit.
Niet rijp inderdaad...
casper019woensdag 21 augustus 2013 @ 20:41
90% si rijp moet t nog een beetje uitzoeken

maar blijve de bramen dan goed als ik ze een nachtje in water zet?
Spanky78woensdag 21 augustus 2013 @ 20:51
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die koken dood.
Welkom in de natuur, waar alles en nog wat leeft.
Geen zout erbij, nergens voor nodig
Precies, gewoon jam koken. Sowieso zien ze er niet hel fantastisch uit...
Sjeenwoensdag 21 augustus 2013 @ 21:24
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:41 schreef casper019 het volgende:
90% si rijp moet t nog een beetje uitzoeken

maar blijve de bramen dan goed als ik ze een nachtje in water zet?
Rijpe bramen zijn dik en zwart normaal... Maar goed, ik hoop dat je er lekkere jam van kunt koken.
casper019woensdag 21 augustus 2013 @ 22:09
jup ga jam maken, maar kan ik ze een nachtje in water zette??
casper019donderdag 22 augustus 2013 @ 00:21
heb ze net afgedroogd/uitgelekt..

maar krijg de wormpjes er niet echt uitgeweekt.. ze zittennog steeds op de bramen
en t zijner wel 30 ofzo....

ik begin nu te twijfelen om het maar weg te gooien wat denken jullie/??
is dat nu ''normaal'voor buiten bramen??
golferdonderdag 22 augustus 2013 @ 01:12
Heb je een goede levensverzekering?
#ANONIEMdonderdag 22 augustus 2013 @ 03:00
quote:
12s.gif
Op donderdag
22 augustus 2013 01:12
schreef
golfer het
volgende:

Heb je een goede levensverzekering?
Hoeveel FOK!kers die in CUL een topic hebben geopend als deze (of dit of dat is 1 dag over de houdbaarheidsdatum, mijn kip was niet helemaal gaar enz enz) zouden inmiddels dood moeten zijn? :D
RobinOokdonderdag 22 augustus 2013 @ 04:58
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 00:21 schreef casper019 het volgende:
is dat nu ''normaal'voor buiten bramen??
Ja.
GoCanucksGodonderdag 22 augustus 2013 @ 04:58
Ik zou ze sowieso weggooien want je bramen zien er echt onrijp, onsmakelijk en schurftig uit. Maar als je er jam van kookt met genoeg suiker is er vast wel iets van te maken. Door te koken gaan alle beestjes dood dus daar hoef je geen zorgen over te maken ^O^

Edit: Trouwens, ik zal je een geheimpje vertellen: als je geen wormpjes ziet zitten de eitjes van die specifieke wormsoort er nog steeds in. Gewoon eten dus en niet te miezerig zijn over zulke dingen :)

[ Bericht 15% gewijzigd door GoCanucksGo op 22-08-2013 05:03:34 (extra) ]
GoCanucksGodonderdag 22 augustus 2013 @ 05:03
dubbel
badtripbobdonderdag 22 augustus 2013 @ 05:07
Ik heb afgelopen weekend tijdens een illegaal buitenfeest bramen lopen plukken van de grond... Ook niet gewassen en volgens mij niks aan over gehouden haha. Ze smaakten echt heerlijk zoet! :9~

Alleen besefte ik mij even later dat ik daar zelf en met mij vele andere mensen hebben staan zeiken tijdens het feest. :').

Maar ach, ze smaakten er iig niet minder om :P
casper019donderdag 22 augustus 2013 @ 11:05
Ik mieter ze in de prullenbak, hoe heerlijk t ook ruikt...
Ik kan het niet opeten, en nuik t weet over bramen
ik eet nooit meer bramen
troveydonderdag 22 augustus 2013 @ 11:28
Als je er jam van kookt is alles weg hoor, merk je helemaal niets meer van. :')
goed_volkdonderdag 22 augustus 2013 @ 13:01
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 11:05 schreef casper019 het volgende:
Ik mieter ze in de prullenbak, hoe heerlijk t ook ruikt...
Ik kan het niet opeten, en nuik t weet over bramen
ik eet nooit meer bramen
:')
citywokdonderdag 22 augustus 2013 @ 13:26
Ik zou nooit meer iets vreten wat aan een boom hangt. Er zou zomaar een vogel op kunnen hebben gescheten.

Alleen nog maar spul in plastic uit de fabriek, food-engineered, processed en steriel ^O^ .
casper019donderdag 22 augustus 2013 @ 17:03
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2013 11:28 schreef trovey het volgende:
Als je er jam van kookt is alles weg hoor, merk je helemaal niets meer van. :')
nou ik ben niet gauw schijterig maar 1 ding waar ik als de dood voor ben is wormen..
dus nee dank je weg en alles ontsmet
RobinOokvrijdag 23 augustus 2013 @ 05:30
Dan ben je dus wel snel schijterig.
badtripbobvrijdag 23 augustus 2013 @ 05:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 05:30 schreef RobinOok het volgende:
Dan ben je dus wel snel schijterig.
Inderdaad. Als je al bang bent voor wat wormpjes :')
RobinOokvrijdag 23 augustus 2013 @ 07:10
Zal je nog een tip geven dan: nooit meer smeerkaas eten ook. Dat wordt gemaakt van afgekeurde kazen. Met maden erin dus.
Isabeauvrijdag 23 augustus 2013 @ 07:12
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 21:24 schreef Sjeen het volgende:
Rijpe bramen zijn dik en zwart normaal... Maar goed, ik hoop dat je er lekkere jam van kunt koken.
Ik heb gisteren van die heerlijk dikke zwarte bramen geplukt, yum yum! Sowieso als stelregel dat als ze niet makkelijk loslaten van de takken, dan laat ik ze zitten. Ik zou nooit van die kleine half rode bramen plukken, zuuuuur 8)7
Life2.0vrijdag 23 augustus 2013 @ 07:16
ik zie niets op je foto

behalve die onrijpe bramen :') !
Life2.0vrijdag 23 augustus 2013 @ 07:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 07:10 schreef RobinOok het volgende:
Zal je nog een tip geven dan: nooit meer smeerkaas eten ook. Dat wordt gemaakt van afgekeurde kazen. Met maden erin dus.
hoe komen maden in kaas :?
Mollemanvrijdag 23 augustus 2013 @ 07:17
TS, je bent een schijtluis. En omdat je ze aangeraakt hebt krijg je al bramenwormvergiftiging. :')
Mollemanvrijdag 23 augustus 2013 @ 07:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 07:16 schreef Life2.0 het volgende:

[..]

hoe komen maden in kaas :?
Casu Marzu ;)
Life2.0vrijdag 23 augustus 2013 @ 07:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 07:19 schreef Molleman het volgende:

[..]

Casu Marzu ;)
ja bullshit dus
RobinOokvrijdag 23 augustus 2013 @ 07:25
Die komen gewoon in kaas omdat kaas een natuurproduct is.
Een gedeelte van de wijn bederft ook.
Alles wat je bewaard en moet rijpen.
Isabeauvrijdag 23 augustus 2013 @ 07:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 07:16 schreef Life2.0 het volgende:
ik zie niets op je foto

behalve die onrijpe bramen :') !
Ik denk ook dat TS al die bruine dingetjes bedoelt, maar dat hoort gewoon bij veel bramen volgens mij en zijn geen wormpjes oid.
Resistorvrijdag 23 augustus 2013 @ 07:31
http://www.fruittrends.nl/fruitsoorten/bramen/
quote:
Onder het kroontje willen nog wel eens wormpjes voorkomen. In de winkel komt u dat zelden tegen, maar bij zelfgeplukte bramen wel. Als u ze tegenkomt legt u de bramen even in zout water. Spoel ze daarna goed af en alle wormpjes zijn er uit.
En alleen de wat hoger hangende bramen plukken, vanaf een cm of 60, dan heb je minder kans op een vossenlintworm.
Life2.0vrijdag 23 augustus 2013 @ 10:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 07:25 schreef RobinOok het volgende:
Die komen gewoon in kaas omdat kaas een natuurproduct is.
Een gedeelte van de wijn bederft ook.
Alles wat je bewaard en moet rijpen.
okay, hoe komt die made dan in de verwerkingsproducten van de kaas :?
Life2.0vrijdag 23 augustus 2013 @ 10:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 07:27 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik denk ook dat TS al die bruine dingetjes bedoelt, maar dat hoort gewoon bij veel bramen volgens mij en zijn geen wormpjes oid.
oh, wacht er zijn ook mensen die zo achterlijk zijn, goed punt

die 'haartjes' horen gewoon ja...
Life2.0vrijdag 23 augustus 2013 @ 10:58
quote:
En alleen de wat hoger hangende bramen plukken, vanaf een cm of 60, dan heb je minder kans op een vossenlintworm.
[/quote]
soberso nooit aan bosjes onder de pishoogte zitten
golfervrijdag 23 augustus 2013 @ 12:06
soberso :?
Pietverdrietvrijdag 23 augustus 2013 @ 12:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 12:06 schreef golfer het volgende:
soberso :?
fokkiaans, net als Kad en Hont
golfervrijdag 23 augustus 2013 @ 12:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:

fokkiaans, net als Kad en Hont
Oh, een excuus om slecht Nederlands te schrijven dus. ;)
Pietverdrietvrijdag 23 augustus 2013 @ 12:32
quote:
11s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 12:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Oh, een excuus om slecht Nederlands te schrijven dus. ;)
Korrekd
Myraelavrijdag 23 augustus 2013 @ 12:58
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 07:10 schreef RobinOok het volgende:
Zal je nog een tip geven dan: nooit meer smeerkaas eten ook. Dat wordt gemaakt van afgekeurde kazen. Met maden erin dus.
Echt? Godverdomme, nu hoef ik dat ook niet meer.
badtripbobvrijdag 23 augustus 2013 @ 13:06
quote:
9s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 12:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Echt? Godverdomme, nu hoef ik dat ook niet meer.
Je moet ook niet nadenken bij alles wat je eet waar dat vandaan komt of wat erin zit tenzij dit natuurlijk betrekking heeft op je gezondheid dan kan je overwegingen gaan maken.

Verder kan je beter gewoon eten wat je lekker vindt en niet denken aan wat erin zit want anders kan je niks meer eten/drinken.

Melk komt uit de tiet van een koe en honing uit de 'reet' van een bij. En zo kan je nog heel veel dingen bedenken die vies klinken maar daar moet je gewoon geen aandacht aan besteden.
Pietverdrietvrijdag 23 augustus 2013 @ 13:07
quote:
17s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 13:06 schreef badtripbob het volgende:

[..]

Je moet ook niet nadenken bij alles wat je eet waar dat vandaan komt of wat erin zit tenzij dit natuurlijk betrekking heeft op je gezondheid dan kan je overwegingen gaan maken.

Verder kan je beter gewoon eten wat je lekker vindt en niet denken aan wat erin zit want anders kan je niks meer eten/drinken.

Melk komt uit de tiet van een koe en honing uit de 'reet' van een bij. En zo kan je nog heel veel dingen bedenken die vies klinken maar daar moet je gewoon geen aandacht aan besteden.
Nee, honing wordt door een bij uitgekotst, bloemenhoning komt van bloemen, woudhoning echter komt van bladluizenpoep. Bladluizen zuigen het sap van boombladeren, halen het eiwit eruit en scheiden het suikerrijke sap weer uit. Mieren en bijen verzamelen dit.
badtripbobvrijdag 23 augustus 2013 @ 13:15
Ok ja ik wist niet meer precies uit welk uiteinde de honing werd geproduceerd maar het maakt het er qua gedachtegang natuurlijk niet echt bepaald smakelijker op.

Als er in plaats van 'Honing' op de verpakking 'Bijenkots' zou staan zou het natuurlijk een stuk minder verkocht worden. :')
goed_volkvrijdag 23 augustus 2013 @ 13:38
quote:
9s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 12:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Echt? Godverdomme, nu hoef ik dat ook niet meer.
Dan zullen we je het productieproces van McNuggets ook maar onthouden...
Pietverdrietvrijdag 23 augustus 2013 @ 13:39
Vraag me trouwens af hoe maden in een moderne nederlandse kaasfabriek in de kaas komen
uniekhoornvrijdag 23 augustus 2013 @ 20:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 13:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Vraag me trouwens af hoe maden in een moderne nederlandse kaasfabriek in de kaas komen
Niet . Dat is onzin.
Wel van afgekeurde kazen maar alleen omdat ze bijvoorbeeld : beschadigd zijn. pekeltijden afwijkend, stremtijden afwijkend, verkeerd recept qua vet/eiwit verhouding, versneden kazen voor bv monsters.
Niks mis mee.

Vandaag nog 1 1/2 kg bramen geplukt, gewassen en in porties ingevroren. Dan zijn de wormpjes ook weer dood ..
RobinOokvrijdag 23 augustus 2013 @ 22:05
Die kazen liggen maanden in een pakhuis te rijpen. Ook al wordt het gemaakt van gesterilseerde melk, berderf hou je volgens mij altijd. En hoeveel biologische, ouderwetse kaas boerderijen heb je wel niet?

Hoe dan ook weet ik uit eerste hand, dat Eru smeerkaas gemaakt werd en volgens mij nog steeds wordt van kazen met maden. Niks mis mee, mooie manier van restverwerking, maar dat is wel wat het is. Restverwerking.
Pietverdrietvrijdag 23 augustus 2013 @ 22:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 22:05 schreef RobinOok het volgende:
Die kazen liggen maanden in een pakhuis te rijpen. Ook al wordt het gemaakt van gesterilseerde melk, berderf hou je volgens mij altijd. En hoeveel biologische, ouderwetse kaas boerderijen heb je wel niet?

Hoe dan ook weet ik uit eerste hand, dat Eru smeerkaas gemaakt werd en volgens mij nog steeds wordt van kazen met maden. Niks mis mee, mooie manier van restverwerking, maar dat is wel wat het is. Restverwerking.
Nogmaals, hoe komen die maden in de kaas in een moderne kaasfabriek?
Life2.0vrijdag 23 augustus 2013 @ 22:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 22:05 schreef RobinOok het volgende:
Die kazen liggen maanden in een pakhuis te rijpen. Ook al wordt het gemaakt van gesterilseerde melk, berderf hou je volgens mij altijd. En hoeveel biologische, ouderwetse kaas boerderijen heb je wel niet?

Hoe dan ook weet ik uit eerste hand, dat Eru smeerkaas gemaakt werd en volgens mij nog steeds wordt van kazen met maden. Niks mis mee, mooie manier van restverwerking, maar dat is wel wat het is. Restverwerking.
volgens jou

dus jouw hele stelling is gebaseerd enkel en alleen op jouw idee dat kaas kan rotten en dus maden in zitten?

wat :')
Opnieuw-energievrijdag 23 augustus 2013 @ 22:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 07:10 schreef RobinOok het volgende:
Zal je nog een tip geven dan: nooit meer smeerkaas eten ook. Dat wordt gemaakt van afgekeurde kazen. Met maden erin dus.
:( Niet leuk!
Intentiionvrijdag 23 augustus 2013 @ 23:35
Weggooien?! gratis eiwitten bij je bramen. Lekker vreten die handel
RobinOokzaterdag 24 augustus 2013 @ 05:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 22:37 schreef Life2.0 het volgende:

[..]

volgens jou

dus jouw hele stelling is gebaseerd enkel en alleen op jouw idee dat kaas kan rotten en dus maden in zitten?

wat :')
Nee, gebaseerd op de ervaring van iemand wiens job was de kazen te keren en controleren en vertelde dat kazen met maden afgevoerd werden naar de smeerkaasfabriek.

Dat was in ieder geval 50 jaar geleden zo. En ik denk dat we ons niet teveel voor moeten stellen van moderne kaasfabrieken. Kazen worden nog steeds gewoon maandenlang te rijpen gelegd in pakhuizen. En dat zijn geen steriele ruimten met luchtsluizen of zo. Daar lopen nog steeds mensen rond. En bij kleine kaasboerderijen worden kazen nog gewoon handmatig gekeerd. En liggen ze weken/maanden in een kamertje, op houten stellingen.
RobinOokzaterdag 24 augustus 2013 @ 05:58
Er bestaat zelfs een nederlands spreekwoord over die kazen: De beste kazen hebben vaak de meeste maden. Dus maden in kazen is een heel bekend verschijnsel. Wat niet wegneemt dat veruit de meeste kazen die de smeerkaas in gaan tegenwoordig natuutlijk om heel andere redenen zijn afgekeurd.
Pietverdrietzaterdag 24 augustus 2013 @ 08:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 05:58 schreef RobinOok het volgende:
Er bestaat zelfs een nederlands spreekwoord over die kazen: De beste kazen hebben vaak de meeste maden. Dus maden in kazen is een heel bekend verschijnsel. Wat niet wegneemt dat veruit de meeste kazen die de smeerkaas in gaan tegenwoordig natuutlijk om heel andere redenen zijn afgekeurd.
Wat zoveel betekend als. "rijkdom trekt de slechtste vrienden aan" of "de grootste geesten zijn vaak de grootste beesten"
RobinOokzaterdag 24 augustus 2013 @ 12:19
Heel goed, Piet! ^O^
Life2.0zaterdag 24 augustus 2013 @ 15:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 05:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, gebaseerd op de ervaring van iemand wiens job was de kazen te keren en controleren en vertelde dat kazen met maden afgevoerd werden naar de smeerkaasfabriek.

Dat was in ieder geval 50 jaar geleden zo. En ik denk dat we ons niet teveel voor moeten stellen van moderne kaasfabrieken. Kazen worden nog steeds gewoon maandenlang te rijpen gelegd in pakhuizen. En dat zijn geen steriele ruimten met luchtsluizen of zo. Daar lopen nog steeds mensen rond. En bij kleine kaasboerderijen worden kazen nog gewoon handmatig gekeerd. En liggen ze weken/maanden in een kamertje, op houten stellingen.
nee dat is het em juist; massaproductie voorkomt die fouten
Pietverdrietzaterdag 24 augustus 2013 @ 15:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 05:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]


Dat was in ieder geval 50 jaar geleden zo. En ik denk dat we ons niet teveel voor moeten stellen van moderne kaasfabrieken. Kazen worden nog steeds gewoon maandenlang te rijpen gelegd in pakhuizen. En dat zijn geen steriele ruimten met luchtsluizen of zo. Daar lopen nog steeds mensen rond. En bij kleine kaasboerderijen worden kazen nog gewoon handmatig gekeerd. En liggen ze weken/maanden in een kamertje, op houten stellingen.
50 jaar geleden was dat zo, dus nu is dat nog zo...
Kaas krijgt na het maken een kunststoflaag, dus hoe komen die maden erin vraag ik me dan af.
KapiteinKoalazaterdag 24 augustus 2013 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 18:36 schreef RobinOok het volgende:
Die gaan gewoon dood in je maag.
Gratis proteine.
Dit.
Byte_Mezaterdag 24 augustus 2013 @ 15:51
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

50 jaar geleden was dat zo, dus nu is dat nog zo...
Kaas krijgt na het maken een kunststoflaag, dus hoe komen die maden erin vraag ik me dan af.
geen idee, maar casu marzu is erg lekker :9~
uniekhoornzaterdag 24 augustus 2013 @ 15:56
Heb gisteren nog anderhalf kg geplukt, schoongemaakt en ingevroren. Altijd llekker door je toetje.
Bramen dus he, geen kaas :P
Intentiionzaterdag 24 augustus 2013 @ 16:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 15:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb gisteren nog anderhalf kg geplukt, schoongemaakt en ingevroren. Altijd llekker door je toetje.
Bramen dus he, geen kaas :P
Zeker lekker ja. Doe altijd die diepvries bramen in me havermout :Y)