abonnement Unibet Coolblue
pi_130226856
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het dertiende deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurig) foto's uit deel 14:









pi_130226877
En hier maar weer verder :)

Laat ik maar gelijk beginnen.


Sezchuan Peper Runder Noodlesoep gemaakt dit weekend.
pi_130233071
En nog een, gisteren gemaakt.


Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
pi_130234357
Pastaatje, altijd lekker. Deze keer met kip en courgette.

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  roze maandag 19 augustus 2013 @ 16:47:27 #5
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130241735
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
:9~ :9~
Your beauty never ever scared me.
pi_130241768
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
:9~
pi_130242440
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
Omg yum :9
pi_130242470
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
:9 :9 :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_130246548
Tofu teriyaki met broccoli op gestoomde rijst. Voor de tofu liefhebber, door de grote blokjes kun je deze nog goed proeven.

pi_130269846
Hela, alweer een nieuw topic! *O*

Die garnalenkroketjes zien er waanzinnig lekker uit! Vond je het moeilijk om te maken, Mollemans? Ik zou het wel eens willen proberen. Ik eet garnalenkroketten eigenlijk alleen aan zee, in Scheveningen maar thuis vind ik ze ook vast erg lekker. :)

Noa, dank voor recept! Ik hou enorm van tofu, dus dit ga ik beslist een keer maken als mijn lief niet meeëet (die blieft geen tofu.. }:| )

Ontbijt hier was trouwens homemade platbrood (150 gram bloem, eidooier, scheut sojamelkmelk, halve theelepel gist, dit door elkaar geroerd en een nachtje op het aanrecht laten staan) met geklaarde boter, geroosterde radijsjes (20 min. op 200 graden in de oven) en wat blaadjes pimpernel

Let me see you stripped down to the bone
pi_130270101
Hoe kom je erop _O_ geroosterde radijsjes ?

Vanmorgen kwam ik dit recept tegen en ik vond het wel iets voor hier en speciaal voor minilot.
http://www.tartetaartan.n(...)l-lavendeltaart.html

Ben benieuwd of het je wat lijkt om te maken?
pi_130272233
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 12:32 schreef minilot het volgende:
Hela, alweer een nieuw topic! *O*

Die garnalenkroketjes zien er waanzinnig lekker uit! Vond je het moeilijk om te maken, Mollemans? Ik zou het wel eens willen proberen. Ik eet garnalenkroketten eigenlijk alleen aan zee, in Scheveningen maar thuis vind ik ze ook vast erg lekker. :)

Noa, dank voor recept! Ik hou enorm van tofu, dus dit ga ik beslist een keer maken als mijn lief niet meeëet (die blieft geen tofu.. }:| )

Ontbijt hier was trouwens homemade platbrood (150 gram bloem, eidooier, scheut sojamelkmelk, halve theelepel gist, dit door elkaar geroerd en een nachtje op het aanrecht laten staan) met geklaarde boter, geroosterde radijsjes (20 min. op 200 graden in de oven) en wat blaadjes pimpernel

[ afbeelding ]
Hee Minilot, dank je. Nee vond het niet moeilijk om te maken. Bouillon van garnalendoppen is easy. Roux en de vulling van de kroket maken is ook makkelijk alleen moet je goed opletten dat je de vulling goed laat afkoelen. Anders is het namelijk lastig om de kroketjes te rollen :)

Vond het een behoorlijk makkelijk recept maar dat komt denk ik omdat het technieken zijn die ik allemaal al een keer gebruikt heb. Ze smaken overigens fantastisch, dus zeker een aanrader om een keer te bereiden. Vanavond maar eens receptje schrijven en op blog zetten als ik er aan toe kom.

Wat geweldig kleurrijk altijd, radijsjes :D
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 16:34:38 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130278663
Ik vind visbouillon en garnalenkoppenbouillon vaak gewoon niet lekker.
Gebruik dan dus liever een lichte kippenbouillon.
pi_130287914
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 09:07 schreef Molleman het volgende:
En hier maar weer verder :)

Laat ik maar gelijk beginnen.

[ afbeelding ]
Sezchuan Peper Runder Noodlesoep gemaakt dit weekend.
Heb het recept maar even online gezet voor de liefhebber.
pi_130288188
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind visbouillon en garnalenkoppenbouillon vaak gewoon niet lekker.
Gebruik dan dus liever een lichte kippenbouillon.
Ook voor garnalenkroketjes dus ?
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 20:53 schreef Molleman het volgende:

[..]

Heb het recept maar even online gezet voor de liefhebber.
thx!!
pi_130288214
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 13:33 schreef DarkElf het volgende:
Pastaatje, altijd lekker. Deze keer met kip en courgette.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit ^O^
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_130295293
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
En hier ook maar even het recept van opgeschreven.

Klik
pi_130295363
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 19:23 schreef n0a het volgende:
Tofu teriyaki met broccoli op gestoomde rijst. Voor de tofu liefhebber, door de grote blokjes kun je deze nog goed proeven.

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik onthouden. Wordt eens tijd dat ik een keer iets lekkers ga maken met tofu ;)
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 23:06:52 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130296343
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 20:56 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Ook voor garnalenkroketjes dus ?

Yup. Daarom ging ik liever voor Edwin Katz' recept : http://kokrobin.wordpress(...)h-shrimp-croquettes/

Ik sla veel recepten over met visbouillon of bisque in de basis. Ik geloof best / weet dat het smakelijk kan zijn, maar in de praktijk is het dat vaak niet. Te vissig. En dan is een lichte kippenbouillon een veiliger keuze.
pi_130458197
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.

pi_130469597
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef Molleman het volgende:
..zelfgemaakt rode peper flatbread
VERTEL! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_130470504
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 08:53 schreef minilot het volgende:

[..]

VERTEL! O+
Beetje zoals in onderstaande link. Alleen in plaats van Jalapenos heb ik het voor het bakken nog ingesmeerd met een soort van rode peper pasta.

Klik
pi_130472671
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef Molleman het volgende:
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.

[ afbeelding ]
Godver, al jouw foto's zijn zo yummie :9~
pi_130475410


Citroencake met citroen glazuur en geroosterd amandel schaafsel. Ik bak niet zo vaak, maar deze is echt makkelijk en ontzettend lekker.
pi_130521638
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 13:18 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Citroencake met citroen glazuur en geroosterd amandel schaafsel. Ik bak niet zo vaak, maar deze is echt makkelijk en ontzettend lekker.
Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')