Een 'foodie' is dan ook gewoon een zelfaangestelde titel van iemand die zegt van eten te houden. Die proeven óngetwijfeld anders dan recensenten die met het proeven van eten hun brood verdienen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:49 schreef LXIV het volgende:
Zie je hoe zeer perceptie een rol speelt bij proeven. Als die uitgenodigde fijnproevers meteen verteld was dat ze een goedkope diepvriespizza voor hun neus hadden staan, dan waren ze niet eens opgegeten.
Op dat principe is eigenlijk heel de marketing gebaseerd. Iphone's, Coca-cola, Smith-chips, merkkleding. Er zijn maar een paar producten, zoals bijvoorbeeld brood, die ik echt beter vind als ze duurder zijn.
Serieus? Domino's vind ik echt onwijs lekker, vooral de bodem...quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:23 schreef Tja..1986 het volgende:
Dat zijn ook gewoon goede pizza's. Beter dan wat je bij domino's krijgt. Natuurlijk zijn er wel pizzaria's die betere maken.
Heb zo'n beetje alle diepvries pizza's wel eens geproefd. Maar ze zijn zoveel minder lekker als dat ik er eentje bij een goede italiaan haal. Dus dat laatste tijd bestel ik alles bij de Italiaan.quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:23 schreef Tja..1986 het volgende:
Dat zijn ook gewoon goede pizza's. Beter dan wat je bij domino's krijgt. Natuurlijk zijn er wel pizzaria's die betere maken.
Maar die koop je niet voor 2.69 euro. Oid.quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:36 schreef Godtje het volgende:
[..]
Ik eet helemaal geen diepvries pizza. Allemaal troep wat mij betreft.
Er gaat niks boven een goede verse pizza.
Dat zijn echt de smerigste pizza's op aarde. Die vieze zoete saus en vooral die korrelige bodem met die troeprand.quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:36 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Serieus? Domino's vind ik echt onwijs lekker, vooral de bodem...
Hater!quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:52 schreef Kreator het volgende:
[..]
Dat zijn echt de smerigste pizza's op aarde. Die vieze zoete saus en vooral die korrelige bodem met die troeprand.
Gelukkig ben ik in de positie dat prijs mijn eetpatroon niet hoeft te bepalen. Zo goedkoop mogelijk is niet het doel.quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:51 schreef Kreator het volgende:
[..]
Maar die koop je niet voor 2.69 euro. Oid.
Ik haal mijn pizza's het liefst bij Pulcinella. 2 kleine oude italiaans mannetjes die heerlijke verse pizza's bereiden. Ondanks dat het 100% afhaal is (geen bezorgen, geen restaurant) is het altijd druk daar.
Maar ik heb er niet altijd zin in om er naartoe te rijden, of om 12 euro te betalen.
Het probleem is dat de smaken van zoete ketchup en andere fastfood-aroma's zich langzaam in de hoofden van de mensen nestelen als het hoogste genot.quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:52 schreef Kreator het volgende:
[..]
Dat zijn echt de smerigste pizza's op aarde. Die vieze zoete saus en vooral die korrelige bodem met die troeprand.
Of het zijn mensen die nog nooit in een klein Italiaans dorpje hebben genoten van een échte lunch met een heerlijke simpele pizza met parmaham. Dat kan ook. Dan weet je het verschil gewoon niet.quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:55 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het probleem is dat de smaken van zoete ketchup en andere fastfood-aroma's zich langzaam in de hoofden van de mensen nestelen als het hoogste genot.
Over 30 jaar vind praktisch iedereen de smaak van fructose en diverse E-nrs het lekkerste. Dit zie je ook al bij sommige mensen die yoghurt met (echte, verse, zelf-geplukte) bosbessen minder lekker vinden (smaakt toch anders), dan die van bosvruchtenyoghurt uit de winkel. Met 0,4% vruchten.
Het gaat niet specifiek om pizza, maar eerder algemeen. Dat de smaak van mensen zich aanpast aan de goedkope surrogaatproducten die ze in supermarkten en fastfoodzaken kopen en dat ze de originele smaak zelfs niet meer waarderen kunnen en als vies beschouwen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:59 schreef Kreator het volgende:
[..]
Of het zijn mensen die nog nooit in een klein Italiaans dorpje hebben genoten van een échte lunch met een heerlijke simpele pizza met parmaham. Dat kan ook. Dan weet je het verschil gewoon niet.
Misschien heeft die Engelsman de Dr Oetker ook wel in een 400 graden steenoven gebakken en waren ze daarom zo lekker?quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:48 schreef BasEnAad het volgende:
Een diepvriespizza uit een consumentenoven kan nooit zo van smaak zijn als een pizza gemaakt in een steenoven van 400 graden.
Denk dat dit beeld komt omdat jij in NL weet waar je wezen moet.quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:18 schreef Igen het volgende:
In Duitsland moet je al goed zoeken voor een pizzeria met een steenoven en verse ingrediënten, meestal bakken ze in een bakblik en gebruiken ze champignons uit blik enzo.Dat is in Nederland toch nog net wat beter.
En ze gooien altijd kilo's zout erover. Ik heb eens in Dortmund bij een betere pizzeria gevraagd wat toch hun geheim is. Veel zout erover, was het antwoord.
Wat vind jij een goede Italiaan, Piet?quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben niet verbaasd, in de UK zal het niet veel anders zijn dan in NL of D, het is verdomde lastig een tent te vinden die een goede pizza weten te bakken. Zo lastig dat waarschijnlijk de meesten een echte italiaanse pizza geeneens lekker vinden.
Had een van mijn teams eens meegenomen pizza eten bij een geweldige italiaan, de helft van hun vond het niet geweldig, die wilden Domino's met een analoogkaasrandvulling
Je bedoeld, noem eens een paar goede italiaanse restaurants, of waar ik dat op beoordeel?quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:30 schreef Jorwol het volgende:
[..]
Wat vind jij een goede Italiaan, Piet?
Klopt, goede Italiaan is altijd beter. Maar wel veel duurder natuurlijk.quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:39 schreef GwaiLow het volgende:
[..]
Heb zo'n beetje alle diepvries pizza's wel eens geproefd. Maar ze zijn zoveel minder lekker als dat ik er eentje bij een goede italiaan haal. Dus dat laatste tijd bestel ik alles bij de Italiaan.
Domino'squote:Op maandag 12 augustus 2013 14:36 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Serieus? Domino's vind ik echt onwijs lekker, vooral de bodem...
Sorry, bedoelde het eerste inderdaad. Merk bij mezelf dat ik amper nog naar Italiaanse restaurants ga, omdat ze vaak tegenvallen. Ben verder sowieso niet zo heel erg thuis in de culinaire wereld.quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bedoeld, noem eens een paar goede italiaanse restaurants, of waar ik dat op beoordeel?
De echt goede italiaanse restaurants die ik ken zitten in Duitsland, en hebben geen Pizza.quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:38 schreef Jorwol het volgende:
[..]
Sorry, bedoelde het eerste inderdaad. Merk bij mezelf dat ik amper nog naar Italiaanse restaurants ga, omdat ze vaak tegenvallen. Ben verder sowieso niet zo heel erg thuis in de culinaire wereld.
Jammer dat ik bijna nooit in Duitsland kom, anders had ik zeker eens een van deze zaken bezocht.quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De echt goede italiaanse restaurants die ik ken zitten in Duitsland, en hebben geen Pizza.
Maar net over de grens zit in Elten een goede traitoria, met uitstekende pizza's, Sugo heten ze
Goede restaurants, bv A Tavola in Duesseldorf, traditionele noord italiaanse keuken en alles zelfgemaakt, geen Pizza's
Top/wereldklasse, Mario Gamba in Muenchen
Elten ligt een paar honderd meter van de grens, eerste uitrit van de A12 als je de grens over bentquote:Op maandag 12 augustus 2013 16:06 schreef Jorwol het volgende:
[..]
Jammer dat ik bijna nooit in Duitsland kom, anders had ik zeker eens een van deze zaken bezocht.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |