quote:Op dinsdag 24 december 2013 21:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het over de link van renwan, niet over jouw verhaal. En wat jij hebt gemaakt mag inderdaad geen pizza heten. Prima dat je het lekker vond, maar pizza was het niet.
quote:Eerst maken we het deeg! Pizzadeeg maak je normaal met bloem en gist, maar aangezien dat laatste niet zomaar in de supermarkt te vinden is voldoet zelfrijzend bakmeel ruim voldoende!
Thanks, vond ik dus ook!quote:Op zaterdag 28 december 2013 23:40 schreef Terpentin07 het volgende:
Dat ziet er goed uit, vooral als het pas je 2e pizza is. De pizza's in mijn bestron waren in het begin ook altijd bleek. Je moet er een gevoel voor krijgen op welke stand je hem voorverwarmd en hoelang hij in de oven moet blijven.
Je kunt voor pizza beter 'hardere' tarwe nemen, 405 is meer voor cakes.quote:Op zondag 29 december 2013 20:25 schreef derLudolf het volgende:
aha lees hier dat het verspreiden van deeg makkelijker gaat als je meer water toevoegt... goed om te weten want vanavond ging dat niet top. Gebruik bloem uit Duitsland, type 405
ow dacht dat hetzelfde was als type 00. volgende keer andere bloem proberen, dankjequote:Op zondag 29 december 2013 20:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je kunt voor pizza beter 'hardere' tarwe nemen, 405 is meer voor cakes.
405 - cakemeel / plain flourquote:Op zondag 29 december 2013 20:38 schreef derLudolf het volgende:
[..]
ow dacht dat hetzelfde was als type 00. volgende keer andere bloem proberen, dankje
Meh dat ligt aan je bodem en hoe zwaar je hem wilt beleggen. Al je er hamburgers op gaat leggen ja dan wel ja :p.quote:Op maandag 30 december 2013 08:43 schreef HansvanOchten het volgende:
Handige tip van iemand om het deeg eerst 2 minuutjes in de oven te leggen en daarna te beleggen, dat maakt het een stuk knapperiger
Me toquote:Op donderdag 2 januari 2014 00:01 schreef dimmak het volgende:
Ik heb honger gekregen na het lezen hier
Pak de biologische tarwebloem van de AH, die werkt heel goed voor pizza's.quote:Op donderdag 2 januari 2014 14:55 schreef Friday12 het volgende:
Werkt de gewone AH basic tarwebloem?
Ok thanks. Dat is een wat zoetiger sausje? Ik ga morgen gelijk shoppen!! Heb de ingred. gelezen en daar haal ik geen smaak uit natuurlijk haha. Wat doe jij bijvoorbeeld nog meer met die saus? (althans, je geeft hem als tip dus ik neem aan dat je 'm zelf hebt)quote:Op maandag 30 december 2013 20:39 schreef MaximusTG het volgende:
Wat betreft dat gehakt; probeer eens zout, peper en wat worcestersaus. Klein bolletjes maken en ff in wat boter bakken van te voren.
Nee, het is een hartig 'sausje'. Er hoeft ook maar weinig door het gehakt heen. Geen een lekker hartige smaak aan je gehakt. Gebruik het ook vaak in hamburgers.quote:Op donderdag 2 januari 2014 16:46 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Ok thanks. Dat is een wat zoetiger sausje? Ik ga morgen gelijk shoppen!! Heb de ingred. gelezen en daar haal ik geen smaak uit natuurlijk haha. Wat doe jij bijvoorbeeld nog meer met die saus? (althans, je geeft hem als tip dus ik neem aan dat je 'm zelf hebt)
? geloof dat het toch duidelijk in dit topic staat, hoe je pizza maakt..quote:Op vrijdag 3 januari 2014 17:20 schreef Friday12 het volgende:
Ik ga vanavond het deeg maken en zondag de pizza's maken dus ik wilde weten hoe ik dit precies moet doen?
Ik bedoelde meer moet ik het na het rijzen nog een keer kneden voor het in de koelkast gaat en of ik rekening moet houden dat het dan nog meer rijst?quote:Op vrijdag 3 januari 2014 21:20 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Nee, het is een hartig 'sausje'. Er hoeft ook maar weinig door het gehakt heen. Geen een lekker hartige smaak aan je gehakt. Gebruik het ook vaak in hamburgers.
[..]
? geloof dat het toch duidelijk in dit topic staat, hoe je pizza maakt..
350 toch? Staat tenminste in de eerste postquote:Op zaterdag 4 januari 2014 13:26 schreef djkoelkast het volgende:
40g is wel verse gist dan hè
Instantgist is 7g per 500g meel
Echt pizzadeeg heb je zelfs minder voor nodig, omdat je het minimaal 6 uur laat rijzen.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 13:50 schreef Friday12 het volgende:
[..]
350 toch? Staat tenminste in de eerste post
Véél te veel. Hoe langer je rijst hoe minder gist je nodig hebt.quote:Op zondag 5 januari 2014 16:06 schreef ChilllayD het volgende:
Geen flauw idee hoe lang dat kan overleven in een weckpot, ik gok niet langer dan een andere eigen gemaakte saus. Als het maar goed afgesloten en gekoeld staat. Ik vries m'n saus gewoon in, in porties 'per pizza'.
Ik heb een zakje La Tua Farina type '00' voor pizza deeg bij de AH gekocht.
Is dat leuk?![]()
[ afbeelding ]
Zonder gist dus......
Is 7gr. gist ok op 350gr bloem in dit geval voor ruim 24 uur rijzen in de koelkast?
Althans, na het kneden laat ik het deeg meestal eerst 1.5 uur op redelijk warme kampertemp.rijzen alvorens ik het verdeel en in bakjes doe. Daarna gaat het nog 24uur de koeling in.
7 gram gist is voldoende voor 500g als je gewoon 2x een uur rijst.quote:Op zondag 5 januari 2014 17:25 schreef ChilllayD het volgende:
Ik gooi 7 gram gist (uit zo'n zakje) in 350gr 'gewone' simpele bloem.... 1e recept uit de OP en daar ben ik al een aardig tijdje flnk tevreden mee. Is dat voor deze bloem teveel of vind je dat in z'n algemeen?
hangt er vanaf. Heb je het geweckt of niet. Als ze het zo in het potje hebt gedaan zonder enige bewerking dan enkele dagen. Heb je de pot daarna gekookt dan kan het maanden houdbaar zijn.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 21:24 schreef Friday12 het volgende:
Gister had ik de eerste pizza gemaakt en de bodem was erg witjes maar vandaag was het bruin. Heeft dit te maken met de rijstijd of dat ik olie in de bakjes had gedaan waar ze mee in de koelkast stonden?
Tevens nog een vraagje! Hoelang kan ik eigengemaakte saus bewaren in zo een potje?
[ afbeelding ]
Dus eerst saus erin en dan het potje koken?quote:Op zondag 5 januari 2014 17:48 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
hangt er vanaf. Heb je het geweckt of niet. Als ze het zo in het potje hebt gedaan zonder enige bewerking dan enkele dagen. Heb je de pot daarna gekookt dan kan het maanden houdbaar zijn.
het is iets meer werk als dat. Maak het mezelf ff makkelijk met een linkje: http://www.carolina-verhoeven.nl/wecken-handleiding-119-2-0.htmlquote:Op zondag 5 januari 2014 18:39 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Dus eerst saus erin en dan het potje koken?
Bedankt!quote:Op zondag 5 januari 2014 18:53 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
het is iets meer werk als dat. Maak het mezelf ff makkelijk met een linkje: http://www.carolina-verhoeven.nl/wecken-handleiding-119-2-0.html
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |