abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134796661
Ik ben trots! 2e pizza op mijn Bestron.
(mis alleen nog een bruine korst.....)



[ Bericht 25% gewijzigd door ChilllayD op 29-12-2013 11:42:32 ]
pi_134809376
Dat ziet er goed uit, vooral als het pas je 2e pizza is. De pizza's in mijn bestron waren in het begin ook altijd bleek. Je moet er een gevoel voor krijgen op welke stand je hem voorverwarmd en hoelang hij in de oven moet blijven.
  zaterdag 28 december 2013 @ 23:43:02 #253
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134809512
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 21:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het over de link van renwan, niet over jouw verhaal. En wat jij hebt gemaakt mag inderdaad geen pizza heten. Prima dat je het lekker vond, maar pizza was het niet.
quote:
Eerst maken we het deeg! Pizzadeeg maak je normaal met bloem en gist, maar aangezien dat laatste niet zomaar in de supermarkt te vinden is voldoet zelfrijzend bakmeel ruim voldoende!
_O-
pi_134833547
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 december 2013 23:40 schreef Terpentin07 het volgende:
Dat ziet er goed uit, vooral als het pas je 2e pizza is. De pizza's in mijn bestron waren in het begin ook altijd bleek. Je moet er een gevoel voor krijgen op welke stand je hem voorverwarmd en hoelang hij in de oven moet blijven.
Thanks, vond ik dus ook!

Langer durfde ik niet, was bang dat de ingrediënten zouden verpieteren en het een soort baksteen zou worden. Hij was nu al flink hard. Kon er nog net knap met m'n mes door komen haha.
  Moderator zondag 29 december 2013 @ 20:25:24 #255
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_134843064
aha lees hier dat het verspreiden van deeg makkelijker gaat als je meer water toevoegt... goed om te weten want vanavond ging dat niet top. Gebruik bloem uit Duitsland, type 405
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 29 december 2013 @ 20:29:45 #256
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134843486
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 20:25 schreef derLudolf het volgende:
aha lees hier dat het verspreiden van deeg makkelijker gaat als je meer water toevoegt... goed om te weten want vanavond ging dat niet top. Gebruik bloem uit Duitsland, type 405
Je kunt voor pizza beter 'hardere' tarwe nemen, 405 is meer voor cakes.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zondag 29 december 2013 @ 20:38:57 #257
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_134844296
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2013 20:29 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Je kunt voor pizza beter 'hardere' tarwe nemen, 405 is meer voor cakes.
ow dacht dat hetzelfde was als type 00. volgende keer andere bloem proberen, dankje
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 29 december 2013 @ 20:44:26 #258
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134844721
quote:
1s.gif Op zondag 29 december 2013 20:38 schreef derLudolf het volgende:

[..]

ow dacht dat hetzelfde was als type 00. volgende keer andere bloem proberen, dankje
405 - cakemeel / plain flour
550 - broodmeel / strong flour
En dan is er nog 1050 en 1600 (laatste is volkoren)
1050 zou gebuild moeten zijn, maar ik heb 1050 die gewoon wit is.

405 heeft wel dezelfde uitmalingsgraad als '00', maar 405 zit te weinig gluten in voor pizzadeeg, je kunt dan beter gewoon 550 pakken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134864006
Handige tip van iemand om het deeg eerst 2 minuutjes in de oven te leggen en daarna te beleggen, dat maakt het een stuk knapperiger :)
Built for Speed
pi_134870530
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2013 08:43 schreef HansvanOchten het volgende:
Handige tip van iemand om het deeg eerst 2 minuutjes in de oven te leggen en daarna te beleggen, dat maakt het een stuk knapperiger :)
Meh dat ligt aan je bodem en hoe zwaar je hem wilt beleggen. Al je er hamburgers op gaat leggen ja dan wel ja :p.
Anders moet je proberen je oven warmer te zetten. Sowieso het oppervlakt waar denpizza op ligt. (Meestal een steen dus. De meeste ovens gewoon op volle poulle zetten. Thuis een borretie en die staat op voorverwarmen. Wordt die bijna 300 en dan staan de grills ook continu aan. Verbruikt die wel 3000watt :p ).
pi_134881462
Ik heb trouwens de goedkoopste (tarwe)bloem uit de supermarkt gebruikt voor bovenstaande pizza. Deeg heeft na de eerste rijs 24 uur in de koelkast gelegen. Smaak was echt,.... geweldig!!!
Ik maak nu steeds 3 bolletjes, 1 gebruik ik en 2 in de vriezer. En die uit de vriezer doen het super trouwens.

Nadeel van die Bestron op mijn aanrecht is wel dat ik tegenwoordig opvallend vaak pizza eet. :9

Nu nog een fijn receptje vinden/bedenken voor een lekker gekruid gehakt stukje als beleg. Bij de domino's (ja sorry, die kwamen hier ook op tafel) :P hebben ze van die pizza's met gehakt er op. Soort kleine bolletjes en die vind ik toch verdomd lekker! Maar wat ik proef... geen flauw idee.
  † In Memoriam † maandag 30 december 2013 @ 20:39:44 #262
91830 MaximusTG
pi_134892878
Wat betreft dat gehakt; probeer eens zout, peper en wat worcestersaus. Klein bolletjes maken en ff in wat boter bakken van te voren.
pi_134894251
Helaas heb ik geen steen. Mijn oven is een simpele combimagnetrpn tot max 250 graden. Daarnaast vraag ik me af of hij überhaupt 250 haalt. Ik denk niet dat een steen veel toevoegt dan?
Het voorbakken was in ieder geval erg lekker
Built for Speed
pi_134927226
Eindelijk weer een keer een pizzatje zelf gemaakt, het resultaat mag er zeker zijn!
pi_134927899
Mooie foto.
  Moderator dinsdag 31 december 2013 @ 15:35:00 #266
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134927996
Vanavond weer speltpizza maken, zelfde recept als de pizzarette-pizza's en ik had wat zakken tomatensaus die ik daar voor heb gemaakt ingevroren, dus dat heb ik ook nog. Moet allemaal niet te veel werk worden op oudjaarsavond want ik heb nog meer te doen :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134938173
Het deeg ligt klaar in de koelkast, tijd om weer een paar te maken! *O*
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_134960776
Hoe lang kan ik het deeg in de koelkast bewaren? Dacht zelf aan 4 à 5 dagen, maar heb het afgelopen zondag gemaakt en kan het zaterdag pas gebruiken.. Zou dat kunnen?
  woensdag 1 januari 2014 @ 20:37:47 #269
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134960808
Dan zou ik het toch in de vriezer stoppen.
  † In Memoriam † woensdag 1 januari 2014 @ 21:16:43 #270
91830 MaximusTG
pi_134962544
Eens; haal het er dan donderdag uit (koelkast zetten dan). Maar wat je ook kan doen is het deeg gewoon laten staan, en het vrijdag of zo aanvullen in dezelfde verhoudingen. Dat je de hoeveelheid 1,5 keer zoveel maakt. (Alleen water en bloem toevoegen). Dan verdelen in bollen, en teveel invriezen voor volgende keer. Je verjongt zo je deeg als het ware. Hoe veel je toevoegt is net afhankelijk van hoe ver je deeg al gefermenteerd is, maar denk dat mijn schatting wel zal werken.
  woensdag 1 januari 2014 @ 22:46:25 #271
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_134967190
Volgensmij zat die Pizzarette-pizzaoven in bijna elk kerstpakket als ik Marktplaats zo bekijk _O-
Pagina's vol met advertenties na 20 december _O-
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
  Moderator woensdag 1 januari 2014 @ 22:49:04 #272
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134967327
Ja die dingen worden gedumpt momenteel, dus alle partijenopkopers gooien ze in kerstpakketten.
Wij hebben hem al een jaar of 3.
Toch stom dat zo veel mensen ze weg doen, want het zijn echt leuke dingen :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134971114
Ik heb honger gekregen na het lezen hier
Uitvinder van de biersmiley.
pi_134971733
quote:
1s.gif Op donderdag 2 januari 2014 00:01 schreef dimmak het volgende:
Ik heb honger gekregen na het lezen hier
Me to }:| .
pi_134983519
Als ik nou gisteravond had bedacht dat ik vandaag pizza wilde eten, dan had ik alvast deeg gemaakt... Maar dat heb ik dus niet. |:(

Is er een recept voor een 30-minuten deegje wat net zo lekker en hanteerbaar is als een fatsoenlijk gerezen en opgebold deeg?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator donderdag 2 januari 2014 @ 14:46:01 #276
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134983711
Nee.
1,5-2 uur kan nog wel, gewoon 500g meel, 300g water, zakje gist, 9g zout, scheutje olijfolie.
Zout oplossen in het water. Gist door het meel heen scheppen. Water toevoegen en terwijl je mengt olijfolie toevoegen.
Machinaal 5 minuten of met de hand 10 minuten kneden.
Laten rijzen tot verdubbeld in volume (+/- 1 uur)
Daarna laten rijzen tot gebruik, half uur of langer. Als het langer is niet op een te warme plek zetten.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 2 januari 2014 @ 14:55:10 #277
194233 Friday12
Originele kloon
pi_134984085
Werkt de gewone AH basic tarwebloem?
  Moderator donderdag 2 januari 2014 @ 15:11:04 #278
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134984676
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 14:55 schreef Friday12 het volgende:
Werkt de gewone AH basic tarwebloem?
Pak de biologische tarwebloem van de AH, die werkt heel goed voor pizza's.
AH Basic/Euroshopper is vaak te zacht, is meer voor cakes.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134988455
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2013 20:39 schreef MaximusTG het volgende:
Wat betreft dat gehakt; probeer eens zout, peper en wat worcestersaus. Klein bolletjes maken en ff in wat boter bakken van te voren.
Ok thanks. Dat is een wat zoetiger sausje? Ik ga morgen gelijk shoppen!! Heb de ingred. gelezen en daar haal ik geen smaak uit natuurlijk haha. Wat doe jij bijvoorbeeld nog meer met die saus? (althans, je geeft hem als tip dus ik neem aan dat je 'm zelf hebt) :D
pi_134988573
Vanavond weer een zelfgemaakte pizza :9
Simpel met tomatensaus en kaas.
pi_135026123
kan je voor een turkse pizza hetzelfde recept gebruiken als een normale pizza, maar dan dunner uitrollen?
  vrijdag 3 januari 2014 @ 17:20:57 #282
194233 Friday12
Originele kloon
pi_135031353
Ik ga vanavond het deeg maken en zondag de pizza's maken dus ik wilde weten hoe ik dit precies moet doen?
  † In Memoriam † vrijdag 3 januari 2014 @ 21:20:59 #283
91830 MaximusTG
pi_135041694
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 16:46 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

Ok thanks. Dat is een wat zoetiger sausje? Ik ga morgen gelijk shoppen!! Heb de ingred. gelezen en daar haal ik geen smaak uit natuurlijk haha. Wat doe jij bijvoorbeeld nog meer met die saus? (althans, je geeft hem als tip dus ik neem aan dat je 'm zelf hebt) :D
Nee, het is een hartig 'sausje'. Er hoeft ook maar weinig door het gehakt heen. Geen een lekker hartige smaak aan je gehakt. Gebruik het ook vaak in hamburgers.

quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 17:20 schreef Friday12 het volgende:
Ik ga vanavond het deeg maken en zondag de pizza's maken dus ik wilde weten hoe ik dit precies moet doen?
? geloof dat het toch duidelijk in dit topic staat, hoe je pizza maakt..
  vrijdag 3 januari 2014 @ 22:58:34 #284
194233 Friday12
Originele kloon
pi_135046918
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 21:20 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Nee, het is een hartig 'sausje'. Er hoeft ook maar weinig door het gehakt heen. Geen een lekker hartige smaak aan je gehakt. Gebruik het ook vaak in hamburgers.

[..]

? geloof dat het toch duidelijk in dit topic staat, hoe je pizza maakt..
Ik bedoelde meer moet ik het na het rijzen nog een keer kneden voor het in de koelkast gaat en of ik rekening moet houden dat het dan nog meer rijst?
pi_135059900
Ik was laatst deeg aan het maken en toen werd het wel meer als 3 x zijn volume.
Zal wel teveel gist zijn geweest. Staat 40gr voor 1kg. Had minder gebruikt.

Maar het leuke. ' t deeg stond toen buiten waar 't net niet vroor.
Ik heb altijd de voorkeur om in de garage of koellast te rijzen. Geen idee waarom.
Ik zal wel radioactief gist hebben :+ .
  Moderator zaterdag 4 januari 2014 @ 13:26:27 #286
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_135061863
40g is wel verse gist dan hè
Instantgist is 7g per 500g meel
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 4 januari 2014 @ 13:50:59 #287
194233 Friday12
Originele kloon
pi_135062665
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 13:26 schreef djkoelkast het volgende:
40g is wel verse gist dan hè
Instantgist is 7g per 500g meel
350 toch? Staat tenminste in de eerste post :P
  Moderator zaterdag 4 januari 2014 @ 14:40:20 #288
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_135064440
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 13:50 schreef Friday12 het volgende:

[..]

350 toch? Staat tenminste in de eerste post :P
Echt pizzadeeg heb je zelfs minder voor nodig, omdat je het minimaal 6 uur laat rijzen.
Maar de snellere 'broodmethode' is toch echt 7 gram (1 zakje) instantgist voor elke 500g meel. (sommige soorten gist hebben geen 7 maar 9 gram, dat mag dan ook).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 4 januari 2014 @ 17:32:37 #289
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_135071637
Die Bestron DLD9016 pizza-oven met 1 draaiknop, is die nog aan te raden om te kopen of kan je beter die DLD9070 met twee knoppen kopen en die dan met zo'n ventilatortje te modden?
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
pi_135077214
Verse gist ja. Ik vind beetje gist smaak niet zo erg. Maar deeg moet ook niet te snel rijzen nee.
Maar vorige keer had ik 30gr op een kilo meel gebruikt ofzo?
  zaterdag 4 januari 2014 @ 21:24:47 #291
194233 Friday12
Originele kloon
pi_135081879
Gister had ik de eerste pizza gemaakt en de bodem was erg witjes maar vandaag was het bruin. Heeft dit te maken met de rijstijd of dat ik olie in de bakjes had gedaan waar ze mee in de koelkast stonden?

Tevens nog een vraagje! Hoelang kan ik eigengemaakte saus bewaren in zo een potje?



[ Bericht 56% gewijzigd door Friday12 op 04-01-2014 21:32:55 ]
pi_135105721
Geen flauw idee hoe lang dat kan overleven in een weckpot, ik gok niet langer dan een andere eigen gemaakte saus. Als het maar goed afgesloten en gekoeld staat. Ik vries m'n saus gewoon in, in porties 'per pizza'.

Ik heb een zakje La Tua Farina type '00' voor pizza deeg bij de AH gekocht.
Is dat leuk? :P



Zonder gist dus......
Is 7gr. gist ok op 350gr bloem in dit geval voor ruim 24 uur rijzen in de koelkast?
Althans, na het kneden laat ik het deeg meestal eerst 1.5 uur op redelijk warme kampertemp.rijzen alvorens ik het verdeel en in bakjes doe. Daarna gaat het nog 24uur de koeling in.
  Moderator zondag 5 januari 2014 @ 16:53:09 #293
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_135107408
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 16:06 schreef ChilllayD het volgende:
Geen flauw idee hoe lang dat kan overleven in een weckpot, ik gok niet langer dan een andere eigen gemaakte saus. Als het maar goed afgesloten en gekoeld staat. Ik vries m'n saus gewoon in, in porties 'per pizza'.

Ik heb een zakje La Tua Farina type '00' voor pizza deeg bij de AH gekocht.
Is dat leuk? :P

[ afbeelding ]

Zonder gist dus......
Is 7gr. gist ok op 350gr bloem in dit geval voor ruim 24 uur rijzen in de koelkast?
Althans, na het kneden laat ik het deeg meestal eerst 1.5 uur op redelijk warme kampertemp.rijzen alvorens ik het verdeel en in bakjes doe. Daarna gaat het nog 24uur de koeling in.
Véél te veel. Hoe langer je rijst hoe minder gist je nodig hebt.
Eerste rijs een uur is zat. Denk dat je met 500g wel af kunt met 1 of 1,5 gram gist als je zo lang laat rijzen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_135108684
Ik gooi 7 gram gist (uit zo'n zakje) in 350gr 'gewone' simpele bloem.... 1e recept uit de OP en daar ben ik al een aardig tijdje flnk tevreden mee. Is dat voor deze bloem teveel of vind je dat in z'n algemeen?
  Moderator zondag 5 januari 2014 @ 17:43:34 #295
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_135109433
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:25 schreef ChilllayD het volgende:
Ik gooi 7 gram gist (uit zo'n zakje) in 350gr 'gewone' simpele bloem.... 1e recept uit de OP en daar ben ik al een aardig tijdje flnk tevreden mee. Is dat voor deze bloem teveel of vind je dat in z'n algemeen?
7 gram gist is voldoende voor 500g als je gewoon 2x een uur rijst.
Als je langer gaat rijzen (6 uur of langer voor de 2e rijs) mag je het zelfs door vieren delen. Ik vind het zelf ook beter smaken als het langer rijst met minder gist.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_135109507
Hier vergeten het deeg te maken, althans, niet op tijd, dus wel mooi 7g (ongeveer, met 't blote oog gegokt want m'n weegschaal heeft 't begeven..) erin gemikt :9 gelukkig ook wel half tipo00, half spelt, dus dat rijst wel prima :)
Ja doei.
pi_135109635
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 21:24 schreef Friday12 het volgende:
Gister had ik de eerste pizza gemaakt en de bodem was erg witjes maar vandaag was het bruin. Heeft dit te maken met de rijstijd of dat ik olie in de bakjes had gedaan waar ze mee in de koelkast stonden?

Tevens nog een vraagje! Hoelang kan ik eigengemaakte saus bewaren in zo een potje?

[ afbeelding ]
hangt er vanaf. Heb je het geweckt of niet. Als ze het zo in het potje hebt gedaan zonder enige bewerking dan enkele dagen. Heb je de pot daarna gekookt dan kan het maanden houdbaar zijn.
  zondag 5 januari 2014 @ 18:39:48 #298
194233 Friday12
Originele kloon
pi_135111847
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 17:48 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

hangt er vanaf. Heb je het geweckt of niet. Als ze het zo in het potje hebt gedaan zonder enige bewerking dan enkele dagen. Heb je de pot daarna gekookt dan kan het maanden houdbaar zijn.
Dus eerst saus erin en dan het potje koken?
pi_135112423
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:39 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Dus eerst saus erin en dan het potje koken?
het is iets meer werk als dat. Maak het mezelf ff makkelijk met een linkje: http://www.carolina-verhoeven.nl/wecken-handleiding-119-2-0.html
  zondag 5 januari 2014 @ 23:20:07 #300
194233 Friday12
Originele kloon
pi_135128470
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2014 18:53 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

het is iets meer werk als dat. Maak het mezelf ff makkelijk met een linkje: http://www.carolina-verhoeven.nl/wecken-handleiding-119-2-0.html
Bedankt! :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')