abonnement Unibet Coolblue
pi_132986699
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 22:50 schreef TigerXtrm het volgende:
Hebben jullie nog andere tips om te voorkomen dat de saus te dun/waterig is? En algemene tips om te zorgen dat de bodem niet te nat wordt?
Volgens mij is de belangrijkste les dat je al gauw te veel erop legt. "Zuinig" doen dus.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_133314859
Ik kook mijn saus altijd een uurtje in.
pi_133337662
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 14:01 schreef MaximusTG het volgende:
Gewoon twee van deze jongens erin, dat gaat prima:

http://www.groenebouwmate(...)-x-3-cm-per-2-stuks/
Wat gebruik jij eigenlijk om je deeg te maken? Een handmixer? Ik zit de laatste tijd af en toe te kijken naar een simpel keukenhulpje, vraag me af of zoiets een success zou zijn voor pizzadeeg.
  † In Memoriam † zondag 17 november 2013 @ 11:42:42 #129
91830 MaximusTG
pi_133338279
Ja, ik gebruik gewoon een handmixer, maar zou ook wel een kneedmachine willen hebben. Die Bosch lijkt me een prima apparaat, zeker voor pizzadeeg. Volgens mij is er zelfs al eens een heel topic over specifiek dat model geweest hier.
Je moet alleen ff kijken hoeveel gram deeg ie aankan. En wat reviews over hoe ie met zwaar deeg om gaat.
pi_133346453
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 11:42 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ik gebruik gewoon een handmixer, maar zou ook wel een kneedmachine willen hebben. Die Bosch lijkt me een prima apparaat, zeker voor pizzadeeg. Volgens mij is er zelfs al eens een heel topic over specifiek dat model geweest hier.
Je moet alleen ff kijken hoeveel gram deeg ie aankan. En wat reviews over hoe ie met zwaar deeg om gaat.
^O^
Moet er nog wel even over nadenken. De filmpjes van dat ding zien er wel heel mooi uit :9~

Ik maak trouwens nogsteeds eigenlijk bijna elke week pizza, na lange tijd beetje 'same old' blijven doen ben ik sinds kort gaan experimenteren met verse gist (ipv droge instant) uit de supermarkt. De smaakt lijkt wel nog iets beter, maar de juiste hoeveelheid is nog een beetje puzzelen :P
pi_133407896
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 14:01 schreef MaximusTG het volgende:
Gewoon twee van deze jongens erin, dat gaat prima:

http://www.groenebouwmate(...)-x-3-cm-per-2-stuks/
Zijn deze stenen bij de bouwmarkt goedkoper te verkrijgen? Ik wil al een tijdje een pizzasteen (maar moet bekennen dat ik nog niet echt veel research heb gedaan) en nu kom ik jouw linkje tegen (lekker makkelijk).
Ik heb deze inbouwoven: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90245140/ daar zijn deze stenen toch ook geschikt voor? :)
  † In Memoriam † dinsdag 19 november 2013 @ 12:46:04 #132
91830 MaximusTG
pi_133407982
Jahoor, dat gaat prima in zo'n oven. Zolang de steen erin past kan je em in elke oven gebruiken. Je zou het kunnen proberen bij een bouwmarkt, maar meestal verkopen ze deze chamotte-stenen/tegels daar niet. Maar diegene die ik gelinkt had is per twee stuks he!
Als je em dan met de auto kan ophalen is het toch wel te doen?
pi_133408008
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 12:46 schreef MaximusTG het volgende:
Jahoor, dat gaat prima in zo'n oven. Zolang de steen erin past kan je em in elke oven gebruiken. Je zou het kunnen proberen bij een bouwmarkt, maar meestal verkopen ze deze chamotte-stenen/tegels daar niet. Maar diegene die ik gelinkt had is per twee stuks he!
Als je em dan met de auto kan ophalen is het toch wel te doen?
Jij bent snel! Ik had inderdaad al gezien dat het er 2 zijn, vind het een prima prijs, maar ik heb er natuurlijk maar 1 nodig. Dank!
  † In Memoriam † dinsdag 19 november 2013 @ 13:01:37 #134
91830 MaximusTG
pi_133408350
Quote-alert he.. Imho zijn de chamotte-tegels gewoon de beste stenen voor brood of pizza, je hebt ook een heleboel van die dunne ronde, met metalen handvatten. Maar die zijn erg klein, en dus heel dun. Werkt gewoon praktischer met een mooie flinke tegel.
pi_133408422
Te veel plaatjes, nu heb ik honger
pi_133408443
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 13:01 schreef MaximusTG het volgende:
Quote-alert he.. Imho zijn de chamotte-tegels gewoon de beste stenen voor brood of pizza, je hebt ook een heleboel van die dunne ronde, met metalen handvatten. Maar die zijn erg klein, en dus heel dun. Werkt gewoon praktischer met een mooie flinke tegel.
Ah ja. Heusden ligt een beetje uit de route, bestel er denk ik 2, geef ik de andere aan m'n moeder. ¤20 voor een steen vind ik een prima prijs voor een goede steen.
pi_133545868
Er staat wat rotzooi te rijzen. O+

Hoe geven jullie je tomatensaus nog wat extra smaak. Behalve de knoflook, peper, sambal en pizzakruiden?
  † In Memoriam † zaterdag 23 november 2013 @ 18:14:26 #138
91830 MaximusTG
pi_133549712
Ik doe verder niks speciaals in de saus. Ik zorg ervoor dat er echte lekkere worst op ligt. Of goeie ham. Een lekker sterke fuet of chorizo. Hmmm.
pi_133551645
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 15:18 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Er staat wat rotzooi te rijzen. O+

Hoe geven jullie je tomatensaus nog wat extra smaak. Behalve de knoflook, peper, sambal en pizzakruiden?
Niets. Al doe er soms wel nog pesto bij.
pi_133552864
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2013 15:18 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Er staat wat rotzooi te rijzen. O+

Hoe geven jullie je tomatensaus nog wat extra smaak. Behalve de knoflook, peper, sambal en pizzakruiden?
Ik maak het eigenlijk nooit voor op de pizza, maar in het algemeen:
- Pommodori/romatomaten kopen en in de vensterbank laten rijpen/het vaagste buitenlandse blikje uit het onderste vak van de supermarkt nemen
- skip de sambal
- lang laten pruttelen
- beetje ansjovispasta erdoor
- Heel veel knoflook heel zachtjes in olie fruiten, en dan er weer uitvissen en die olie gebruiken
- uitje?
- wijn?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_133585772
Knoflook laat ik er dan helemaal in :p .
pi_133677747
Ik wil er weleens tijm, italiaanse kruiden of een flinke lading basilicum in doen
Built for Speed
pi_133686809
Ik heb al een aantal pizza's gemaakt ( heerlijk ! ) en wil nu eens aan de gang met zuurdesem.
Er staat hier een goed werkende zuurdesem in de ijskast die eens per week wordt gevoed.
Wat is nu het handigste om te doen ? Ruim van te voren eruit halen wat je nodig hebt en op kamertemperatuur laten komen, of kan het rechtstreeks uit de ijskast het deeg in ?
En eerst "voeden" of is dat niet nodig ?
pi_133759267
Hallon,

in recept 1 staat dat je de lucht er uit moet drukken.. neem aan dat er luchtbellen of iets vormen? Is het dan gewoon letterlijk op het deeg duwen of wat moet ik me hier bij voorstellen? :P :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-11-2013 22:30:01 ]
pi_133759387
Als je het deeg gemaakt zou hebben dat legt het zichzelf eigenlijk al uit. Lucht gaat er snel genoeg uit, ik hoef het meestal alleen maar op te pakken, kleinere bollen van te maken en de lucht is eruit.
  maandag 2 december 2013 @ 09:36:23 #146
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_133834432
Dag pizzabakkers,

Hier zit ik op mijn werk mijmerend over mijn pizza's van het afgelopen weekend. Mijn twee dagen in de koelkast gerezen zuurdesemkorst was de lekkerste tot nu toe. En de combinatie van aardappel, gekonfijte knoflook, de in balsamico gesmoorde rode ui, kaas, buffelmozzarella, ansjovis en verse rozemarijn was in één woord fantastisch!

Het enige wat ik nu nog mis is type 00 tarwebloem en daglichtlampen (foto is iets te geel)

Bon appetit



[ Bericht 1% gewijzigd door Odoaker op 02-12-2013 10:32:09 ]
pi_133841303
Gisteren weer pizza gemaakt! Wederom met een pakje van Honig voor het deeg :@ . Dit keer gebruik gemaakt van tomaten puree uit die kleine blikjes. Wat zout en peper aan toegevoegd en het is prima op smaak. Dit keer ook een theelepeltje suiker in het water opgelost voor het deeg, we vonden het deeg eerder toch wat smaakloos maar met wat suiker scheelde het al een hoop. Al doende leert ment :+ Helaas geen foto's.

Helaas heeft mijn vriendin waarschijnlijk een gluten allergie, dus dat betekent volgende keer maar echt zelf deeg maken zonder gluten :o
No amount of money ever bought a second of time.
  † In Memoriam † maandag 2 december 2013 @ 14:14:22 #148
91830 MaximusTG
pi_133841553
-O-
Dat is toch geen pizza man.. Honig deeg (zonder gist!). Tomatenpuree uit kleine blikjes, niks niet ontzuurt of wat. Bah.
Deeg smakeloos zonder suiker. Je weet niet wat je mist.. Zo leer je natuurlijk niks he, dit is meer het ombouwen van een kant en klaar pakket naar je eigen smaak.
Het deeg is smakeloos omdat er 0,0 fermentatie/rijs plaatsvindt. Er zit nl. bakpoeder in die mixen en geen gist. Je kunt het dus meteen uitduwen/rollen en beleggen. Je levert dus wel in op de smaak.

Maar succes met de glutenvrije pizza. Dat is niet makkelijk volgens mij (om em ook lekker te maken).
  maandag 2 december 2013 @ 14:17:55 #149
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_133841649
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 14:05 schreef TigerXtrm het volgende:
Helaas heeft mijn vriendin waarschijnlijk een gluten allergie, dus dat betekent volgende keer maar echt zelf deeg maken zonder gluten
En om je vriendin daarvoor in te ruilen is natuurlijk niet kies...

mm of toch wel...
~O>
  maandag 2 december 2013 @ 15:09:13 #150
296595 foodlover
live and learn
pi_133843145
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 14:14 schreef MaximusTG het volgende:
-O-
Dat is toch geen pizza man.. Honig deeg (zonder gist!). Tomatenpuree uit kleine blikjes, niks niet ontzuurt of wat. Bah.
Deeg smakeloos zonder suiker. Je weet niet wat je mist.. Zo leer je natuurlijk niks he, dit is meer het ombouwen van een kant en klaar pakket naar je eigen smaak.
Het deeg is smakeloos omdat er 0,0 fermentatie/rijs plaatsvindt. Er zit nl. bakpoeder in die mixen en geen gist. Je kunt het dus meteen uitduwen/rollen en beleggen. Je levert dus wel in op de smaak.

Maar succes met de glutenvrije pizza. Dat is niet makkelijk volgens mij (om em ook lekker te maken).
Eens!
Al ben ik qua vocht/bakkerspercentages
niet zo streng in de leer als Maximus ;)

Gluten:
Google eens op bloemkoolpizza, is zo'n low-carb recept maar volgens mij wel iets lekkers van te maken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')