Volgens mij is de belangrijkste les dat je al gauw te veel erop legt. "Zuinig" doen dus.quote:Op woensdag 6 november 2013 22:50 schreef TigerXtrm het volgende:
Hebben jullie nog andere tips om te voorkomen dat de saus te dun/waterig is? En algemene tips om te zorgen dat de bodem niet te nat wordt?
Wat gebruik jij eigenlijk om je deeg te maken? Een handmixer? Ik zit de laatste tijd af en toe te kijken naar een simpel keukenhulpje, vraag me af of zoiets een success zou zijn voor pizzadeeg.quote:Op woensdag 6 november 2013 14:01 schreef MaximusTG het volgende:
Gewoon twee van deze jongens erin, dat gaat prima:
http://www.groenebouwmate(...)-x-3-cm-per-2-stuks/
quote:Op zondag 17 november 2013 11:42 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ik gebruik gewoon een handmixer, maar zou ook wel een kneedmachine willen hebben. Die Bosch lijkt me een prima apparaat, zeker voor pizzadeeg. Volgens mij is er zelfs al eens een heel topic over specifiek dat model geweest hier.
Je moet alleen ff kijken hoeveel gram deeg ie aankan. En wat reviews over hoe ie met zwaar deeg om gaat.
Zijn deze stenen bij de bouwmarkt goedkoper te verkrijgen? Ik wil al een tijdje een pizzasteen (maar moet bekennen dat ik nog niet echt veel research heb gedaan) en nu kom ik jouw linkje tegen (lekker makkelijk).quote:Op woensdag 6 november 2013 14:01 schreef MaximusTG het volgende:
Gewoon twee van deze jongens erin, dat gaat prima:
http://www.groenebouwmate(...)-x-3-cm-per-2-stuks/
Jij bent snel! Ik had inderdaad al gezien dat het er 2 zijn, vind het een prima prijs, maar ik heb er natuurlijk maar 1 nodig. Dank!quote:Op dinsdag 19 november 2013 12:46 schreef MaximusTG het volgende:
Jahoor, dat gaat prima in zo'n oven. Zolang de steen erin past kan je em in elke oven gebruiken. Je zou het kunnen proberen bij een bouwmarkt, maar meestal verkopen ze deze chamotte-stenen/tegels daar niet. Maar diegene die ik gelinkt had is per twee stuks he!
Als je em dan met de auto kan ophalen is het toch wel te doen?
Ah ja. Heusden ligt een beetje uit de route, bestel er denk ik 2, geef ik de andere aan m'n moeder. ¤20 voor een steen vind ik een prima prijs voor een goede steen.quote:Op dinsdag 19 november 2013 13:01 schreef MaximusTG het volgende:
Quote-alert he.. Imho zijn de chamotte-tegels gewoon de beste stenen voor brood of pizza, je hebt ook een heleboel van die dunne ronde, met metalen handvatten. Maar die zijn erg klein, en dus heel dun. Werkt gewoon praktischer met een mooie flinke tegel.
Niets. Al doe er soms wel nog pesto bij.quote:Op zaterdag 23 november 2013 15:18 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Er staat wat rotzooi te rijzen.
Hoe geven jullie je tomatensaus nog wat extra smaak. Behalve de knoflook, peper, sambal en pizzakruiden?
Ik maak het eigenlijk nooit voor op de pizza, maar in het algemeen:quote:Op zaterdag 23 november 2013 15:18 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Er staat wat rotzooi te rijzen.
Hoe geven jullie je tomatensaus nog wat extra smaak. Behalve de knoflook, peper, sambal en pizzakruiden?
En om je vriendin daarvoor in te ruilen is natuurlijk niet kies...quote:Op maandag 2 december 2013 14:05 schreef TigerXtrm het volgende:
Helaas heeft mijn vriendin waarschijnlijk een gluten allergie, dus dat betekent volgende keer maar echt zelf deeg maken zonder gluten
Eens!quote:Op maandag 2 december 2013 14:14 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is toch geen pizza man.. Honig deeg (zonder gist!). Tomatenpuree uit kleine blikjes, niks niet ontzuurt of wat. Bah.
Deeg smakeloos zonder suiker. Je weet niet wat je mist.. Zo leer je natuurlijk niks he, dit is meer het ombouwen van een kant en klaar pakket naar je eigen smaak.
Het deeg is smakeloos omdat er 0,0 fermentatie/rijs plaatsvindt. Er zit nl. bakpoeder in die mixen en geen gist. Je kunt het dus meteen uitduwen/rollen en beleggen. Je levert dus wel in op de smaak.
Maar succes met de glutenvrije pizza. Dat is niet makkelijk volgens mij (om em ook lekker te maken).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |