Combimagnetron met oven/hete lucht?quote:Op donderdag 1 augustus 2013 19:57 schreef msacras het volgende:
Kan je niet gewoon even bij iemand met een oven en mixer zijn/haar keuken lenen?En dan een relatief simpel recept als deze gebruiken: http://allrecipes.nl/recept/4564/noten-slagroomtaart.aspx.
Ja, hoe wil je anders die taart weer uit de kom krijgen... ff blijven nadenken lieverd.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:05 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Combimagnetron met oven/hete lucht?
Mixer heb ik niet, maar kan toch met hand? Heb wel een blender tot mijn beschikking.
Is een springvorm noodzakkelijk? Ik heb een glazen kom die in ovenbestendig is.
Werkt niet... Morgen wordt het 33 graden terwijl, volgens de recepten, je een taart boven de 100 graden moet bakken.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 22:19 schreef MaximusTG het volgende:
Nee man... Zonneoven! Zonneoven! Zonneoven! Zonneoven! Als je dit topic echt epic wil maken moet je dat toch wel doen imho..
Met bakpapier?quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:06 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ja, hoe wil je anders die taart weer uit de kom krijgen... ff blijven nadenken lieverd.
Als ik dat probeer te maken dan heb ik bij voorbaat al verlorenquote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:21 schreef ABundy het volgende:
Gewoon een cake in elkaar stomen en dan aankleden met wat slagroom. Een kind kan de was doen!
http://puurculinair.blogspot.nl/2009/02/gestoomde-cake.html
ter referentie.
Oven gaat wel lukken, maar mixer niet. Kan ik hiervoor blender gebruiken?quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:43 schreef Postbus100 het volgende:
Het makkelijkste is om hem bij iemand anders in de oven te stoppen. Ik zou niet weten hoe je anders zo'n cake gaar krijgt.
Dan nog enkele tips om 'm op die van de HEMA te doen lijken:
- HEEL lang je cakemix kloppen met de (geleende) handmixer. Liefst minimaal 10 minuten. Daar wordt het heel luchtig van.
- De opmaak is denk ik allesbepalend. Je kan bijvoorbeeld boterhamzakjes gebruiken als spuitzak. Je kan ook professionele (wegwerp)spuitzakken kopen. Je schept de slagroom erin en je spuit het er netjes op. Ziet er gelijk een stuk beter uit!
- Lekker garneren met nougatine, chocolaatjes, verse aardbeien
- Je zou tussen de twee lagen cake een mooie laag jam kunnen aanbrengen.
Dat spul van de HEMA werkt nog perfect ook voor dat geld!quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:54 schreef Postbus100 het volgende:
Geen idee of je die blender kan gebruiken.
Heb je niet nog een tientje over?
Kan nog vaker te pas komen. Je moet namelijk ook nog die slagroom kloppen (kan ook met de hand, maar uit ervaring kan ik je dat afraden).
Ja, en voor de mooie vorm.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:47 schreef wiskundenoob het volgende:
Is een springvorm alleen handig voor het uithalen van je cake?
Ja. Maar wat je nog beter kan doen, is eerst alles behalve de (zelfrijzend) bakmeel goed door elkaar heen kloppen. Beginnen met boter en suiker, dan de eieren één voor één toevoegen. Dit moet je 10 minuten lang op hoge stand mixen. Pas aan het eind spatel je de (gezeefde!!) bloem+bakpoeder/bakmeel/zie recept er doorheen. Spatelen! Niet roeren of mixen, want dan haal je de lucht weer uit je cake. Je schept het beslag een paar keer om totdat alle meel is opgelost in je eierbeslag. Dat giet je vervolgens in je (spring)vorm.quote:Met cakemix bedoel je toch gewoon meel?
In dat geval, stap 1: Ploeg de grond.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 12:05 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Beetje verkeerd opgeschreven, maar bedoelde gewoon vanaf nul beginnen.
Die van de HEMA heeft ook nog meer vermogen (200W) dan die van de Blokker (175W voor 15 euro).quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 00:03 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Dat spul van de HEMA werkt nog perfect ook voor dat geld!
Duh, het idee is juist dat je het licht van de zon focust.. Daardoor kan je wel hogere temperaturen halen. Maar goed, laat maar hoor.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:08 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Werkt niet... Morgen wordt het 33 graden terwijl, volgens de recepten, je een taart boven de 100 graden moet bakken.
Als je slagroom wilt kloppen zou ik toch echt een mixer regelen. Ja, het kan met de hand, maar dan ben je best even bezig.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 23:05 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Combimagnetron met oven/hete lucht?
Mixer heb ik niet, maar kan toch met hand? Heb wel een blender tot mijn beschikking.
Is een springvorm noodzakkelijk? Ik heb een glazen kom die ovenbestendig is.
Ben ik het volkomen mee eens, maarja, zoveel slagroom met de hand kloppen is ook niet echt ideaal toch?quote:
Ja, ho, gaat dat om inhoudsmaten of om gewicht? Want 500ml ongeklopte slagroom is niet hetzelfde als 500ml geklopte slagroom....quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 19:41 schreef msacras het volgende:
[..]
Ben ik het volkomen mee eens, maarja, zoveel slagroom met de hand kloppen is ook niet echt ideaal toch?
Ik zie trouwens net dat deze kant en klaar geklopte slagroom goedkoper is (wel 2 cent!) dan 500 ml slagroom die je zelf moet kloppen nog. Dan valt het wel weer mee met de geldklopperij.
5 minuten toch?quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 19:41 schreef msacras het volgende:
[..]
Ben ik het volkomen mee eens, maarja, zoveel slagroom met de hand kloppen is ook niet echt ideaal toch?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |