quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 14:24 schreef Candaasje het volgende:
Hallo DDA, leuk dat je er weer bent!![]()
Hierbij ook een vraag om advies. En gratis een lange lap tekst erbij, want misschien heb jij nog ideeën wat het zou kunnen zijn. (Als goedmakertje onderaan deze post ook een foto van de patiënt, ok?) De tekst staat even in een spoiler, omdat het zo veel is. De samenvatting en de vraag staan eronder
.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dus euh... samenvatting![]()
: Cas is erg mager voor zijn formaat, en hij blijft qua gewicht erg laag hangen, met wat dipjes rond de 6e/7e dag na het geven van Panacur.
De Panacur geef ik in overleg met de DA om eventueel EC tegen te gaan, want de DA kon niks vinden wat de vermagering zou kunnen veroorzaken.
En de vraag/vragen: ik moet nu eigenlijk de Panacur om de 3 weken geven, maar mocht hij vanavond qua gewicht nog laag zitten, kan ik het dan misschien beter toch nog een keertje geven? (Dan heeft hij het dus 4 weken op rij gehad.) Ik weet niet of je Panacur te vaak kan geven....
En wat zou het anders kunnen zijn, dan EC, heb jij daar ideeën over?
Ik gooi ook nog wel even een mailtje uit naar mijn eigen DA natuurlijk, maar hé, de luxe van een 2e DA die meedenkt laat ik natuurlijk niet aan mij voorbijgaan.
En de beloofde foto: (Een oude foto, van de dag nadat Cas hier terecht was gekomen, samen met Diva etend van het biks dat nog mee was gekomen uit de opvang.)Bedankt voor de leuke fotoSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Ik neem aan dat zijn gebit ook uitgebreid bekijken is? Wat voor voer krijgt hij te eten en hoeveel?
Jij heb al veel gedaan qua onderzoek en behandeling!![]()
Eventueel kan met je dierenarts overleggen of een bloedonderzoek niet zinvol zou zijn. Het testen op E.cuniculi heeft niet zo veel zin, maar ik denk meer aan een algemeen bloedonderzoek (o.a. zijn nierfunctie).
Het doseringsschema dat jij toepast ken ik niet... Ik schijf fenbendazol dagelijks voor, gedurende minimaal 4 weken (en in een andere dosering). Dus het is toch verstandig om met jouw dierenarts te overleggen over hoe zinvol het is om er mee door te gaan. Ik hoop dat jij 150 mg panacur bedoelt? Geen 150 gram? Heb je Diva ook preventief behandeld met Panacur?
Astuquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 14:57 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Bedankt voor de leuke foto![]()
Ik neem aan dat zijn gebit ook uitgebreid bekijken is? Wat voor voer krijgt hij te eten en hoeveel?
Jij heb al veel gedaan qua onderzoek en behandeling!![]()
Eventueel kan met je dierenarts overleggen of een bloedonderzoek niet zinvol zou zijn. Het testen op E.cuniculi heeft niet zo veel zin, maar ik denk meer aan een algemeen bloedonderzoek (o.a. zijn nierfunctie).
Het doseringsschema dat jij toepast ken ik niet... Ik schijf fenbendazol dagelijks voor, gedurende minimaal 4 weken (en in een andere dosering). Dus het is toch verstandig om met jouw dierenarts te overleggen over hoe zinvol is om mee door te gaan. Ik hoop dat jij 150 mg panacur bedoelt? Geen 150 gram? Heb je Diva ook preventief behandeld met Panacur?
De voeding ziet er wel goed uitquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 15:16 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Astu
Zijn gebit is ook bekeken ja. De DA heeft wel meerdere keren gezegd dat z'n tanden zo mooi waren () en ook kon hij geen haakjes ontdekken. Cas eet ook echt heel goed. Ik geef naast onbeperkt hooi ook vaak wat wilgentakken of rietstengels. Daar zitten lekker veel stugge vezels in.
![]()
Verder krijgt hij Science Selective. De hoeveelheden wisselen een beetje, want de ene keer laat hij bij 20 gr. SS zijn blindedarmkeuteltjes liggen, de andere keer bij 25. Ik ga voor SS uit van zo'n 15 gram per lichaamsgewicht, en hoewel hij wel iets meer zou moeten wegen dan 1,5 kg en daardoor volgens die richtlijn wel 25-30 gram per dag zou mogen, heeft dat niet altijd de juiste uitwerking. Dus ik bekijk het een beetje per dag. Als het aan Cas zelf zou liggen at 'ie zich er wel tonnetje rond mee trouwens....maar hij eet dan ook alles.....écht alles....)
EDIT: ik vergat het groenvoer. Op aanraden van de DA ben ik even wat gaan minderen met groenvoer waar erg veel vocht en relatief weinig voedingswaarde in zit. (Hij had liever dat Cas wat meer hooi/gras e.d. zou eten, en wat SS verspreid over de dag.) Ze krijgen nog wel eens wat witlof of andijvie hoor, maar iets minder dan eerst, en wortelloof vinden ze ook erg lekker. (Ik heb het idee dat dat wat minder vocht bevat.) Af en toe krijgen ze ook wat lekkers, een stukje selderij, een stukje wortel, of een stukje appel. Verder ook nu en dan wat zonnebloempitjes (ongezouten, en niet teveel, want erg vet natuurlijk), wilgentakken en rietstengels, en soms wat peterselie.
Ik probeer een beetje af te wisselen.
En euh ja, 150mg ja. Woeps,.
Ik moet zeggen dat ik ook al wat rondgezocht heb, en deze dosering nog niet ben tegengekomen bij anderen met EC-konijntjes. Ik had er eerst wel wat vraagtekens bij, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat mijn DA zo zijn eigen methodes/ideeën heeft, en daarmee toch al heel wat van mijn dieren opgelapt heeft. ('t Is af en toe even omschakelen, als je zelf al wat gezocht hebt op internet...) En hij heeft toch ook wel ervaring met konijnen (en onkundige baasjes
), want toen ik met Diva voor de eerste keer bij hem kwam voor controle, begon hij met de woorden "Zo, dit is je eerste konijn hè? Dan ga ik je nu eerst even wat over konijnen vertellen, want de meeste mensen weten er geen klap vanaf.....' . Gevolgd door een heel verhaal over vezels, darmen, schone kontjes, etc. Dus ik ga maar op zijn kennis en kunde af, haha
)
Maar ik zal eens mailen/bellen, en overleggen. En een bloedonderzoek voor de nierfunctie lijkt me ook wel een goede tip ja! Dankje in elk geval!![]()
1. Stinken uit de bek bij het wisselen van de tanden is heel normaal. Ook wat diarree of ontlastingsproblemen kan soms voorkomen tijdens deze periode. Als het niet beter wordt na een paar weken, dan is het verstandig om je dierenarts te raadplegen. Bij aanhoudende diarree oid uiteraard niet zo lang mee wachten! Hoe vaak wordt hij ontwormd?quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 15:17 schreef CesarMilan het volgende:
Digitale dierenarts bedankt voor het beantwoorden van mijn vorige vragen!
Nu heb ik twee nieuwe als het mag.
1: Onze pup is aan het wisselen en er vallen regelmatig tandjes uit z'n bek. Nu vinden wij dat hij de laatste paar dagen best wel enorm stinkt. Uit z'n bek en z'n achterste (scheten).
Ik weet dat ze het bij kleine kinderen wel eens hebben over "tandjespoep" wanneer bij baby's de tanden door beginnen te komen en dat zou ook enorm stinken. Is dit vergelijkbaar bij honden en stinkt onze pup (nu 5 maanden) daarom zo?
2: En nog één.. onze pup is een stokhaar (kort dus) Zwitserse herder. En hij heeft nog niet overal heel dikke beharing waardoor hij bij z'n binnenkant achterpoten zich bezeert heeft. Is het normaal dat pups van deze leeftijd nog wat minder goed behaard zijn? Bij z'n kop begint er ook wat meer haar te komen nu heb ik het idee.
1: Hij heeft geen diarree gehad hoor. Is pasgeleden ontwormd.. hij liet gewoon heel veel scheten. Het is wel weer wat beter nu dat z'n tanden er verder door zijn. Ik wist niet dat dit vaker voorkwam dat was m'n vraag.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 15:42 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
1. Stinken uit de bek bij het wisselen van de tanden is heel normaal. Ook wat diarree of ontlastingsproblemen kan soms voorkomen tijdens deze periode. Als het niet beter wordt na een paar weken, dan is het verstandig om je dierenarts te raadplegen. Bij aanhoudende diarree oid uiteraard niet zo lang mee wachten! Hoe vaak wordt hij ontwormd?
2. Op deze leeftijd begint de pup zijn puppyvacht te verliezen en krijgt hij de volwassen vacht. Het is normaal dat de vacht bij tiener-honden er wat plukkerig uitziet. Dat kan een paar maanden duren. Ik heb nog nooit gehoord dat een hond zich kan bezeren vanwege te dunne beharing. Wat bedoel je daarmee?
Dank voor het compliment!quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 15:32 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
De voeding ziet er wel goed uitPetje af! Als alle mensen zo hun konijnen zouden verzorgen...
![]()
Eventueel kan je proberen of hij met een ander soort brok wat dikker wordt (Care plus is erg lekker en rijk aan vezels), maar je moet inderdaad blijven opletten hoe het gaat met het opeten van zijn nachtkeutels.
Ik twijfel niet aan de kunde van je dierenarts.Waarschijnlijk heeft hij de goede ervaringen met deze dosering.
Succes met Cas!
2. En hij zit daar niet te bijten? Maar het kan natuurlijk ook een krasje zijn.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 15:52 schreef CesarMilan het volgende:
[..]
1: Hij heeft geen diarree gehad hoor. Is pasgeleden ontwormd.. hij liet gewoon heel veel scheten. Het is wel weer wat beter nu dat z'n tanden er verder door zijn. Ik wist niet dat dit vaker voorkwam dat was m'n vraag.
2: Bij z'n geslachtsdeel zeg maar, vlak bij z'n poten heeft hij weinig haar. Ik zag dat daar z'n huid wat rood was aan één kant van waarschijnlijk ergens tegenaan lopen, of langs af geschuurd? Onze westie heeft daar meer haar. Maar die heeft ook wat langere beharing.
Gelukkig heeft Cas geen coordinatie-problemen door E.cuniculiquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 15:57 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Dank voor het compliment!Maar ik vind het dan ook echt heerlijk om dieren te verzorgen en ze een goed thuis te bieden.
Ooit heb ik de droom om DA te worden opgegeven....die wiskundedeuk en die scheikundekrater zorgden voor problemen.... maar ik heb er nog steeds spijt van. Wellicht dat ik nog een dierenopleiding kan volgen, maar dat wordt volgend jaar. (Als ik mijn huidige het-was-het-toch-niet-helemaal-opleiding heb afgerond
). Tot die tijd ga ik gewoon lekker vrijwilligen bij een opvang ofzo
. )
Ik zal eens kijken naar andere brokken.![]()
En oh nee, ik vatte je opmerking over de dosering niet op als kritiek hoor. Ik sta alleen regelmatig zelf ook even van "Euh....als u het zegt..." bij mijn DA.
(Cas klimt nu net via de subwoofer op de computer, en vanaf de computer op mijn schoot, en zegt hoi!)
Wat goed!quote:
Hij heeft inmiddels nog een motje gevangen en opgegeten (bij wijze van amuse natuurlijkquote:
quote:Op woensdag 14 augustus 2013 02:17 schreef tonja het volgende:
[..]
Hij heeft inmiddels nog een motje gevangen en opgegeten (bij wijze van amuse natuurlijk) En daarna nog wat brokjes gegeten. Morgen de DA bellen.
In principe niet. Heel soms kan het plekje gaan ontsteken, dus het is verstandig om het een weekje in de gaten te houden. Als het rood en/of dik wordt, even de dierenarts bellen.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 01:07 schreef XXXKarinXXX het volgende:
Is het erg wanneer er na het verwijderen van een Teek bij een kat een tekenpootje achterblijft?
quote:Op woensdag 14 augustus 2013 17:37 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
Fijne avond allemaal!![]()
[ afbeelding ]
Overduidelijk een ventje!quote:Op woensdag 14 augustus 2013 23:33 schreef Fripsel het volgende:
We hebben sinds het begin dat we Suzy hebben al twijfels over haar geslacht, en die twijfels worden alleen maar groter. Ze is niet meteen bij ons gekomen maar had eerst een ander baasje, die zegt dat ze ermee naar de dierenarts is geweest (waar wij onze twijfels bij hebben) en dat die gezegd heeft dat het een vrouwtje is. Hoe meer mensen haar zien hoe meer ze vermoeden dat het een mannetje is, en geen vrouwtje. Alleen we hebben er allemaal niet zoveel verstand van. Dus ik hoopte dat jullie mij misschien wat wijzer kunnen maken, want ik vind het ook zo wat om er speciaal voor naar de dierenarts te gaan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Denk ik ook! Gefeliciteerd, het is een jongen!quote:Op donderdag 15 augustus 2013 06:52 schreef Oneandonlyselina het volgende:
[..]
Overduidelijk een ventje!
bij poezen is de afstand tussen het geslacht en de anus minimaal, daar waar het bij katers veel verder uit elkaar zit.
en er zijn heel duidelijk balletjes zichtbaar.
Ze had al een eigen topic erover.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 07:06 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Denk ik ook! Gefeliciteerd, het is een jongen!
Misschien zijn die mensen wel ermee naar de DA geweest toen hij heel klein was, dan is het moeilijker te zien. Maar vanaf een vanaf een week of vier moet het voor redelijk ervaren ogen ook duidelijk zijn. Al twijfel ik soms ook bij mijn opvangers, maar hier vind ik het echt duidelijk.
En daarom kun je beter een kitten adopteren via een asiel dan via marktplaats of supermarktbriefje, weet je ten minste zeker dat alle controles zijn gedaan.
Dit klinkt inderdaad als roos. Als de kat geen jeuk heeft, dan kunt je het nog even aankijken. Het is wel belangrijk om je kat regelmatig te blijven behandelen tegen vlooien en andere parasieten.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 18:31 schreef Cat22 het volgende:
Hallo dierenarts!
Een van mijn katten heeft regelmatig 'last' van klein witte vlokjes in zijn haar. Ziet eruit als roos, hij heeft er verder geen jeuk aan. Als ik veel van die vlokjes zie heeft hij ook meer last van klitten.
Wat is het? Roos, huidvet, iets anders? En wat zou ik er eventueel aan kunnen doen?
Ik borstel hem wekelijks.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |