Boor komt niet buiten (alleen in de ren) maar hij is wel de baas over de hond hier en dus pikt ie af en toe ook wel wat eten van de hond. En de hond eet zijn brokjes door de hele dag heen - af en toe eentje ipv in één keer alles eten - dus die kan ik weer niet zonder eten laten haha. Dat maakt het inderdaad wel wat ingewikkeld, zo'n hypoallergeen voer project.quote:Op woensdag 7 augustus 2013 12:20 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Het is inderdaad erg lastig te onderzoeken. Bij katten nóg lastiger dan bij honden....Om te beginnen zou de dierenarts voedselallergie moeten uitsluiten, dat betekent 6 weken een speciaal hypoallergeen voer geven en verder niks anders. In de praktijk hebben de meeste eigenaren het ontzettend moeilijk om zich daar aan te houden. Bovendien komen erg veel katten buiten en dus is hun eetpatroon niet te controleren.![]()
Als die er is met een pompje... consider it donequote:Wel de zalmolie van Beaphar kopen hé![]()
Dat klinkt inderdaad zorgwekkend.quote:Op woensdag 7 augustus 2013 16:20 schreef Ole het volgende:
Maak me toch wel zorgen om mijn oude knar. Ik vind dat hij snel ademt en zijn hart klopt ook erg snel. Hij lijkt ook niet zo relaxt.
Maar even afspraak maken
Kan je niet meteen terecht bij de DA?quote:Op woensdag 7 augustus 2013 16:24 schreef Ole het volgende:
zijn er nog dingen waar ik op kan letten nu?
Als hij erg benauwd lijkt: met de open mond ademen, vanuit de buik ademen (dus de buik gaat sterk op en neer), geluid bij het ademhalen, dan is het spoed en moet je er niet lang mee wachten.quote:Op woensdag 7 augustus 2013 16:24 schreef Ole het volgende:
zijn er nog dingen waar ik op kan letten nu?
Hoe gaat het met Harry en Loes?quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 14:11 schreef tonja het volgende:
[..]
Ja hij ligt aan het infuus. Hij heeft vannacht geplast maar ook gebraakt. Hij eet nog steeds niet. Hij heeft iets tegen de misselijkheid gekregen, ik ga er vanmiddag weer heen. Hij heeft nog wel verhoging maar geen koorts meer. Maar het is afwachten of de koorts niet omhoog gaat als de koortsremmer is uitgewerkt.
Op dit moment is Loes rustig. Erg rustigIk hoop niet dat ze ook ziek wordt.
Met Loes gaat alles prima.quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:39 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Hoe gaat het met Harry en Loes?
Arme Harry...quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:44 schreef tonja het volgende:
[..]
Met Loes gaat alles prima.
Met Harry lijkt het nu de goeie kant op te gaan, hij heeft een nu een voedingssonde. Gisteren kwam ie voor het eerst weer naast me op de bank zitten in zijn mandje. En vandaag lijkt ie weer een stukje opgeknapt.
De opname bij de DA was geen succes. Hij werd er totaal gestresst van.
Hij begint zijn oude gewoontes weer op te pakken. Nu moet ie nog zelf gaan eten.. maar goed ik moet denk ik niet te ongeduldig zijn. Al met al nog een hele toestand...
[ afbeelding ]
Nee Loes ziet Harry nu als een soort Frankenstein, ze is bang voor m. Dus blazen en grommen. Maar goed, dat zal met de tijd wel goedkomen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:04 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Arme Harry...Het komt vast en zeker goed! Een voedingssonde is vaker beter voor een kat dan de dwangvoeding via de mond. Minder stress voor het beestje. Maar soms moet je het een paar weken volhouden.
Fijn dat het goed gaat met Loes! Knaagt zij weer aan de oren van Harry?
Meestal wordt een ritten van ongeveer 6-8 weken goed geaccepteerd door volwassen ratten. Eventueel kan je overwegen om 2 rittens erbij te nemen, dan hebben zij ook wat steun aan elkaar.quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:09 schreef summer2bird het volgende:
Hallo!
Ik heb 2 ratten, Timon en Pumba, zijn 2 broertjes van bijna 1.5 jaar oud.
In december ga ik verhuizen en krijgen ze ook een grotere kooi.
Dan wil ik een 3e ratje introduceren, een jonkie dus.
Maar hoe jong moet die zijn om goed in de groep te vallen?
T&P zijn beide mannetjes.
Hmm, ik neem waarschijnlijk deze kooi: http://www.zooplus.nl/sho(...)ot_100cm_hoog/100540quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:28 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Meestal wordt een ritten van ongeveer 6-8 weken goed geaccepteerd door volwassen ratten. Eventueel kan je overwegen om 2 rittens erbij te nemen, dan hebben zij ook wat steun aan elkaar.
Je kan proberen om wat geur van Loes op Harry over te zetten. Even met een schone sok oid op de plekken achter de snorharen van Loes te wrijven en Harry met deze geur "insmeren". Helaas ruikt Harry nog naar het ziekenhuis en die sonde ruikt natuurlijk ook raar, dus geen garantie dat het zal werken.quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:06 schreef tonja het volgende:
[..]
Nee Loes ziet Harry nu als een soort Frankenstein, ze is bang voor m. Dus blazen en grommen. Maar goed, dat zal met de tijd wel goedkomen.
Ga ik meteen proberen! tnx!quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:37 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Je kan proberen om wat geur van Loes op Harry over te zetten. Even met een schone sok oid op de plekken achter de snorharen van Loes te wrijven en Harry met deze geur "insmeren". Helaas ruikt Harry nog naar het ziekenhuis en die sonde ruikt natuurlijk ook raar, dus geen garantie dat het zal werken.
Mooie kooi, maar inderdaad iets te klein voor 4 ratten. Voor 3 zou het wel gaan.quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:31 schreef summer2bird het volgende:
[..]
Hmm, ik neem waarschijnlijk deze kooi: http://www.zooplus.nl/sho(...)ot_100cm_hoog/100540
Zou die groot genoeg zijn voor 4 ratten?
Edit: of kan ik beter zo'n een halen:
http://www.zooplus.nl/sho(...)20_170cm_hoog/100541
Sneu...quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 02:09 schreef tonja het volgende:
Geurtruukje sorteerde helaas geen enkel effect. Ik zit erover te denken om Loes misschien een weekje uit logeren te sturen... Net kwam Harry even kijken wat ik aan het doen was maar hij werd meteen weer de slaapkamer in geblazen zeg maar
Vervelend...quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 09:57 schreef LittleLady het volgende:
Goedemorgen,
Nu heb ik een vraag, ik heb een kangal die elk jaar rond deze tijd last krijgt van hotspots en dan niet 1 zo bij de staartwortel, nee over gehele lichaam, ze heeft geen vlooien, ze is verleden week gewassen en ontwolt en heb haar vanmorgen weer deels geschoren.
Ben geheel geen beestjes tegen gekomen alleen overal kale natte bloederige plekken.
Deze worden met creme ingesmeerd.
Wat ik al doe:
Smeren
Ontvlooien preventief
Scheren
Geen kip voeren, reageert ze ook sterk op.
schoonhouden
ontwollen
en ze hebben haar al eens een spuit gegeven.
Nu is mijn vraag zijn er meer optie's die arme hond word er tureluurs van, ze vind het trouwens wel heel fijn dat ze weer geschoren is, dan blijft de creme ook beter zitten
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dus euh... samenvatting![]()
: Cas is erg mager voor zijn formaat, en hij blijft qua gewicht erg laag hangen, met wat dipjes rond de 6e/7e dag na het geven van Panacur.
De Panacur geef ik in overleg met de DA om eventueel EC tegen te gaan, want de DA kon niks vinden wat de vermagering zou kunnen veroorzaken.
En de vraag/vragen: ik moet nu eigenlijk de Panacur om de 3 weken geven, maar mocht hij vanavond qua gewicht nog laag zitten, kan ik het dan misschien beter toch nog een keertje geven? (Dan heeft hij het dus 4 weken op rij gehad.) Ik weet niet of je Panacur te vaak kan geven....
En wat zou het anders kunnen zijn, dan EC, heb jij daar ideeën over?
Ik gooi ook nog wel even een mailtje uit naar mijn eigen DA natuurlijk, maar hé, de luxe van een 2e DA die meedenkt laat ik natuurlijk niet aan mij voorbijgaan.
En de beloofde foto: (Een oude foto, van de dag nadat Cas hier terecht was gekomen, samen met Diva etend van het biks dat nog mee was gekomen uit de opvang.)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |