Loes is 8 jaar oud en kwam bij mij toen ze 18 weken oud was. Harry is 8 en half en was 26 weken toen ik m kreeg. Het is meer kauwen, likken en kwijlenquote:Op dinsdag 30 juli 2013 15:52 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Hoe oud is Loes en hoe oud was zij toen zij bij jou kwam? Is het echt kauwen of meer sabbelen?
Bijzonder gedrag!quote:
Het zijn inderdaad oosterlingen, oosterse kortharen. Ik heb dit gedrag nooit als een probleem gezien, ze doet het al 8 jaar en behalve een beetje kale oren heeft Harry verder geen schade aan zijn oren. Ik vind het opmerkelijk gedrag, en dat is het dus blijkbaar ookquote:Op woensdag 31 juli 2013 13:46 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Bijzonder gedrag!
Ik heb een suggestie, maar ik moet een kanttekening erbij plaatsen dat een gedegen (psychologische) diagnose niet kan worden gegeven via internet. Een psychologisch consult neemt minimaal een half uur in beslag en vindt bij voorkeur plaats bij de patiënt thuis, waar de behandelaar het gedrag van het dier in zijn leefomgeving kan observeren. Voorgaand aan het stellen van een “gedrags”diagnose, is het belangrijk om alle mogelijke lichamelijke oorzaken en eventuele voedingstekorten uit te sluiten.
Dit gedrag kan passen bij een zogenaamde OCD (obsessive compulsive disorder) of stereotypisch gedrag (sorry, alweer dure woorden). Er is een aantal “dwang”gedragingen die bij katten relatief vaak voorkomt, zoals het overdreven poetsen/likken van de (eigen) vacht of het sabbelen/kauwen aan fleece/katoen/wollen kleding of dekens. Dit gedrag komt relatief vaak voor bij Oosterse katten en Siamezen. Loes ziet er op de video een beetje Oosters uit
Bij gedragsproblemen is het vaak lastig om de oorzaak te achterhalen. Dit gedrag heeft vaak een complexe oorsprong. Bij het sabbelen/likken/kauwen aan “vreemde” dingen speelt mogelijk een te vroegtijdig verlaten van de moeder een rol.
In het geval van Loes lijkt mij dat “het probleem” redelijk onder controle is. Mits zij natuurlijk geen andere klachten heeft of afwijkend gedrag vertoont. Blijkbaar haalt zij voldoening uit dit gedrag. Wat ik bijzonder vind, is dat Harry dit gedrag blijkbaar ook oké vindt!Maar zolang zijn oren niet beschadigd raken, kan het volgens mij geen kwaad.
In het algemeen is het bij elk gedragsprobleem belangrijk dat de kat voldoende afleiding krijgt. Zijn/haar leefomgeving moet voldoende uitdaging en vermaak bieden. Dus bijv. diverse klimmogelijkheden, speeltjes, kattenpuzzels. Ik raad mensen altijd aan om minimaal 15 minuten per dag actief met de kat te spelen.
Erg vervelend voor jou en je hondje!quote:Op woensdag 31 juli 2013 11:58 schreef TwinkleStar001 het volgende:
Mijn hondje (kleine maltezer, net 1,5 jr) heeft de ziekte van Lyme opgelopen. Hij had bloeduitstortingen (wat begreep ik erg apart is bij een hond) en zijn pootje was helemaal opgezet. Geen koorts, gebruikte z'n opgezette pootje wel, geen andere duidelijke klachten. Sliep wel veel maar onduidelijk of dat door de Lyme kwam of door de hitte. Gelukkig reageert hij erg goed op de antibiotica, nog 1 dag te gaan en dan is de kuur klaar. Zijn pootje is weer normaal en hij is weer zijn eigen actieve zelf.
Er is overigens niet getest of het wel de ziekte van Lyme was maar omdat er een teek zat op dezelfde poot dacht mijn DA aan Lyme en aangezien hij zo goed reageert op de antibiotica (doxoral), is het dat zeer waarschijnlijk ook.
Op internet staat er veel verschillende informatie over Lyme, wat het wat onduidelijk maakt. Zou je hier iets meer duidelijkheid over willen / kunnen geven?
Concrete vragen: hoe groot is de kans dat het terugkomt, evt symptomen om op te letten, zijn er nog dingen om specifiek rekening mee te houden?
Mijn eigen DA is net met vakantie gegaan en door alle stress heb ik deze vragen niet gesteld.
Het klinkt als het kattenparadijsquote:Op woensdag 31 juli 2013 14:02 schreef tonja het volgende:
[..]
Het zijn inderdaad oosterlingen, oosterse kortharen. Ik heb dit gedrag nooit als een probleem gezien, ze doet het al 8 jaar en behalve een beetje kale oren heeft Harry verder geen schade aan zijn oren. Ik vind het opmerkelijk gedrag, en dat is het dus blijkbaar ook![]()
Harry lijkt af en toe zelfs te genieten van het geklooi aan zijn oren. Als ie er genoeg van krijgt begraaft ie zijn kop tussen zijn poten. Het is onderdeel van hun slapen gaan ritueel. Eerst mekaar wassen en als toetje heeft Loes Har zijn oren
Er staat hier een hele spannende krabpaal, heb diversekattentunnels, speelmuizen, een paardrijzweep met een touwtje met veren eraan waarmee ik met ze speel. Ook apporteren ze de speelmuizen. Ze spelen ook heel veel met elkaar.
(harry is op dit moment bij de DA voor een gebitsreiniging en heb net te horen gekregen dat zijn nierwaardes te hoog zijn)
Een waterijsje kan prima, maar zonder het stokje! Nog beter is zelf een waterijsje maken: water met wat fruit (de meeste honden vinden bijvoorbeeld bananen lekker), even mengen in de blender en dan invriezen. Of bijvoorbeeld zelf kipbouillon maken (zonder zout) en dat invriezen, eventueel met stukjes vis of gekookte kip of hondenkoekjes of… De keuze is reuze.quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:02 schreef gebrokenglas het volgende:
Zou je ook een waterijsje aan een hond kunnen geven?
Vroeger maakten we op zulke dagen onze hond nat (kop en vacht), maar ik begrijp dat honden beter kunnen afkoelen via de borst, als ze bijvoorbeeld tot hun borst in water staan.
Dat is typisch kattengedrag! Er wordt gezegd: een hond heeft een baas en een kat heeft personeel.quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:08 schreef .PRISM het volgende:
Ik heb ook wel een vraag eigenlijk, of nouja een soort van vraag. Sinds een aantal maanden woon ik samen met mijn vriendin, al snel kwam er regelmatig een kat in de achtertuin even kijken. Hij was erg mager en dus hebben we hem een keer een schaaltje melk gegeven.
Sindsdien komt hij bijna elke dag, en af en toe slaapt hij hier ook (lees: 3 a 4 keer in de week). Inmiddels hebben we de baasjes van het katje ook ontmoet, die vonden het grappig dat hij hier ook was en vroeg ons of hij geen overlast veroorzaakte. Het katje klimt 's nachts ook door het slaapkamerraam en dan ligt hij 's ochtends op een dekentje op de grond te pitten.
Is het normaal voor een kat er 'twee huizen op na te houden'? Volgens mij is het beestje meer bij ons dan bij zijn echte baasjes.Af en toe geven we hem eten, maar meestal niet. Hij vindt het blijkbaar gewoon erg gezellig? (Wij ook). Iig ben wel benieuwd of dit normaal is voor een kat, ben zelf geen dierenkenner namelijk.
Ik heb ook zo'n 'logeerkat'quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:08 schreef .PRISM het volgende:
Ik heb ook wel een vraag eigenlijk, of nouja een soort van vraag. Sinds een aantal maanden woon ik samen met mijn vriendin, al snel kwam er regelmatig een kat in de achtertuin even kijken. Hij was erg mager en dus hebben we hem een keer een schaaltje melk gegeven.
Sindsdien komt hij bijna elke dag, en af en toe slaapt hij hier ook (lees: 3 a 4 keer in de week). Inmiddels hebben we de baasjes van het katje ook ontmoet, die vonden het grappig dat hij hier ook was en vroeg ons of hij geen overlast veroorzaakte. Het katje klimt 's nachts ook door het slaapkamerraam en dan ligt hij 's ochtends op een dekentje op de grond te pitten.
Is het normaal voor een kat er 'twee huizen op na te houden'? Volgens mij is het beestje meer bij ons dan bij zijn echte baasjes.Af en toe geven we hem eten, maar meestal niet. Hij vindt het blijkbaar gewoon erg gezellig? (Wij ook). Iig ben wel benieuwd of dit normaal is voor een kat, ben zelf geen dierenkenner namelijk.
Wat vervelend voor zo'n kleintje! Je moet het toch afremmen! Je kunt absoluut niet vertrouwen dat het dier het zelf aanvoelt. Heel veel complicaties na de operaties ontstaan omdat de eigenaren niet de instructies van de dierenarts opvolgen... Een navelbreukoperatie is toch een behoorlijke ingreep! De wond kan opengaan of ontstoken raken als er te veel druk opkomt.quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:25 schreef Oognip het volgende:
Ah de dierenarts is aanwezig! Dan heb ik een vraagje.
Ik ben gastgezin voor kittens en 1 van deze kittens heb ik zojuist opgehaald bij de dierenarts. Hij is 10 weken oud en is geholpen aan zijn navelbreuk en gelijk gecastreerd. Op zijn buik heeft hij grote hechtingen zitten en de assistente vertelde dat hij zich 10 dagen rustig moet houden en dat ik moet zorgen dat hij niet op grote krabpalen kan klimmen en zo. Maar aangezien ik hier meer dieren heb rond lopen was ik niet van plan deze krabpalen allemaal weg te halen (tenzij het echt moet natuurlijk).
Ik heb zelf het idee dat een kat wel aanvoelt wat kan en niet. Uiteraard klimt hij op de krabpalen gewoon een stukje omhoog. Moet ik hem hierin afremmen of laten gaan en er op vertrouwen dat hij het niet zal doen als hij voelt dat het niet kan?
En zo heb jij 4 katten!quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:38 schreef Ole het volgende:
[..]
Ik heb ook zo'n 'logeerkat'buren weten ervan. Hij eet hier lekker mee (staat hier altijd eten met 3 katten). Omdat mijn oude kat het minder vindt blokkeer ik wel af en toe het luik, zodat hij er niet in kan. Hij kan dan gewoon naar zijn eigen huis. Ze zeggen dat katten graag alleen zijn, maar volgens mij vindt deze het gewoon gezellig. Vooral sinds ik 2 jonkies erbij heb is hij heel vaak hier.
(die grote zwarte, op de voorgrond)
[ afbeelding ]
Ja het is af en toe een drukte van belang hierquote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:42 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
En zo heb jij 4 katten!
Bedankt! Grappig om te weten, zal de documentaire eens bekijken. Volgens mij krijg je ook de mooiste beelden te zien als je een cameraatje aan zo'n beestje hangt.quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:34 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Dat is typisch kattengedrag! Er wordt gezegd: een hond heeft een baas en een kat heeft personeel.![]()
Heel veel katten houden twee of meer “huizen” na. Ik heb het ook soms in de praktijk meegemaakt dat het tot misverstand geleid heeft. Die mensen waren er van overtuigd dat Poekie hun kat was (hij kwam aanlopen), terwijl hij gechipt was en hij stond geregistreerd op het adres een paar straten verderop.
Melk is trouwens niet goed voor de katten, zij kunnen geen lactose verdragen. En als jij hem blijft voeren, dan gaat hij nooit weg.Als jij de kat te mager vindt, zou je het even met zijn eigenaren kunnen bespreken!
Ik raad je aan om de documentaire van BBC Horizon te bekijken. Erg leuk en leerzaam!
http://www.bbc.co.uk/medi(...)life-of-the-cat.html
Ja, erg grappig. In het begin kwam deze kat voorzichtig kijken. Gaandeweg werd hij steeds brutaler en voor we het wisten zat hij in elk kastje/hoekje te snuffelen. Tegenwoordig is hij hier soms hele dagen (zomervakantie, dus zijn beide veel thuis). Op het moment dat wij de deur uitgaan, rent hij ook snel naar buiten.quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:38 schreef Ole het volgende:
[..]
Ik heb ook zo'n 'logeerkat'buren weten ervan. Hij eet hier lekker mee (staat hier altijd eten met 3 katten). Omdat mijn oude kat het minder vindt blokkeer ik wel af en toe het luik, zodat hij er niet in kan. Hij kan dan gewoon naar zijn eigen huis. Ze zeggen dat katten graag alleen zijn, maar volgens mij vindt deze het gewoon gezellig. Vooral sinds ik 2 jonkies erbij heb is hij heel vaak hier.
(die grote zwarte, op de voorgrond)
[ afbeelding ]
Een kat moet altijd onbeperkt vers water hebben! Hoewel het eigenlijk niet jouw kat is... Nat kattenvoer is prima hoor, dat vindt hij vast en zeker lekker.quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:52 schreef .PRISM het volgende:
[..]
Bedankt! Grappig om te weten, zal de documentaire eens bekijken. Volgens mij krijg je ook de mooiste beelden te zien als je een cameraatje aan zo'n beestje hangt.
Zal voortaan geen melk meer geven (als ik aan katten denk, denk ik automatisch aan melk). Bakje water wel? Verder geven we af en toe een pakje 'Coshida' (Turkey & lamb, salmon & crab, veal & turkey en Beef), dat eet hij graag. Zo'n pakje bestaat uit 100 gram. Als ik je post lees dan zijn wij inderdaad het personeel en snapt de kat vanzelf dat als wij een paar dagen er niet zijn, hij gewoon naar zijn oorspronkelijke huis (die mensen hebben een luikje) kan gaan voor eten.
[..]
Ja, erg grappig. In het begin kwam deze kat voorzichtig kijken. Gaandeweg werd hij steeds brutaler en voor we het wisten zat hij in elk kastje/hoekje te snuffelen. Tegenwoordig is hij hier soms hele dagen (zomervakantie, dus zijn beide veel thuis). Op het moment dat wij de deur uitgaan, rent hij ook snel naar buiten.
Als we 's ochtends nog slapen dan wacht hij net zo lang op de kamer tot een van ons in beweging komt. Ik sta altijd als eerst op en zodra ik een naar de trap loop, rent hij achter mij aan en gaat hij beneden bij mij zitten. Wel cool beestje. Verder gaat hij zo'n 10x per dag naar buiten en komt 10x per dag weer aangelopen. Het is wel echt een beetje een stalker, gister was ik naar de sportschool. Kom ik aangefietst, komt de kat aangerend en voor de voordeur staan.
quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:40 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Wat vervelend voor zo'n kleintje! Je moet het toch afremmen! Je kunt absoluut niet vertrouwen dat het dier het zelf aanvoelt. Heel veel complicaties na de operaties ontstaan omdat de eigenaren niet de instructies van de dierenarts opvolgen... Een navelbreukoperatie is toch een behoorlijke ingreep! De wond kan opengaan of ontstoken raken als er te veel druk opkomt.
Ik snap dat het erg moeilijk is om zo'n jonge energieke kat rustig te houden, maar probeer toch de inspanning te vermijden!
Succes!
Dat is een beetje afhankelijk van het middel. Bijvoorbeeld Fiprocat werkt ongeveer 4 weken. Het is wel belangrijk om je dier regelmatig ( en volgens de instructies) te behandelen, anders grijpen de vlooien alsnog hun kans.quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 15:07 schreef Ole het volgende:
Over vlooien gesproken, is wel een drama nu. Hoe vaak kun je ze eigenlijk druppels geven? Ik ben een beetje terughoudend, omdat het toch gif is wat je op je dier doet. Vooral met de bejaarde heer ben ik voorzichtig, maar aan de andere kant heeft hij er wel last van.
Ja hoor. Baloe en ik hebben net een raketje gedeeld.quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:02 schreef gebrokenglas het volgende:
Zou je ook een waterijsje aan een hond kunnen geven?
Vroeger maakten we op zulke dagen onze hond nat (kop en vacht), maar ik begrijp dat honden beter kunnen afkoelen via de borst, als ze bijvoorbeeld tot hun borst in water staan.
quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 16:38 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ja hoor. Baloe en ik hebben net een raketje gedeeld.
Tjek net de brievenbus, wil je net aanspreken op FBquote:Op vrijdag 2 augustus 2013 16:39 schreef oh-oh het volgende:
[..]Ik deel die met de vogel, de honden krijgen roomijs
![]()
Had je mijn post trouwens, nu ik je hier toch zie?
Om de beurt een likjequote:Op vrijdag 2 augustus 2013 16:38 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ja hoor. Baloe en ik hebben net een raketje gedeeld.
quote:
Maar wat ik me dan afvraag... Ik ben altijd gewaarschuwd om mijn hond geen sneeuw te laten happen/eten omdat ze daar een maagkanteling van zouden kunnen krijgen. Is dat dan een fabeltje?quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 14:22 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Een waterijsje kan prima, maar zonder het stokje! Nog beter is zelf een waterijsje maken: water met wat fruit (de meeste honden vinden bijvoorbeeld bananen lekker), even mengen in de blender en dan invriezen. Of bijvoorbeeld zelf kipbouillon maken (zonder zout) en dat invriezen, eventueel met stukjes vis of gekookte kip of hondenkoekjes of… De keuze is reuze.![]()
De meeste honden vinden water op hun hoofd niet zo fijn, dus lekker rustig pootjes baden is dan inderdaad beter.
Dank voor je antwoord!quote:Op woensdag 31 juli 2013 14:33 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
Het belangrijkste onderdeel van bestrijding van de ziekte van Lyme is preventie van teken! Gebruik teek-afwerende middelen, bijvoorbeeld Fiprodog. Mocht je toch een teek ontdekken op je hond, verwijder die direct met behulp van een speciale tekentang of een tekenhaak. De overdracht van bacteriën door de teek gebeurt namelijk pas 24 uur nadat de teek zich in de huid heeft genesteld, dus snel verwijderen is van essentieel belang.
Knoflook lijkt me nog altijd een betere optie dan al die chemische troepquote:Op zondag 4 augustus 2013 11:13 schreef TwinkleStar001 het volgende:
[..]
Dank voor je antwoord!
Ik heb nog wel een aanvullende vraag mbt de tekenbestrijding. Als pup kreeg hij Practic pipetjes, maar die werkten niet 100% (hij is een echte vlooienmagneet). Ik ben toen ook overgestapt van DA, en de nieuwe DA adviseerde Stronghold. Dat werkt echt super tegen vlooien, maar dus niet tegen teken. Ik heb nu Advantix gekregen, dat zou zowel vlooien als teken moeten bestrijden, maar dat werkt dus ook niet 100% tegen vlooien. Ik zie dat jij Fiprodog adviseert. Werkt dit tegen zowel vlooien als teken? En wat is het verschil tussen de verschillende middelen?
Ik heb ook gekeken naar natuurlijke middelen, en kwam bijv knoflook tegen als remedie tegen de vlooien. Maar dan zijn er ook weer bronnen die zeggen dat een hond niet goed tegen knoflook kan. Wat is jouw mening hierover, en zijn er natuurlijke dingen die wel werken? (al die bestrijdingsmiddelen zijn natuurlijk ook niet echt gezond)
Ik vind het ook moeilijk, hou absoluut niet van al die chemische dingen. Onze honden vroeger hadden eigenlijk ook zelden vlooien en een regelmatige tekeninspectie was genoeg. De hond die ik nu heb trekt vlooien echt giga aan, daarnaast heeft hij dit jaar een paar teken gehad. Een zag ik helaas pas toen die al bijna vol zat. Meteen bingo: ziekte van Lyme. Dus ik ben heel benieuwd naar wat de DA zegt!quote:Op zondag 4 augustus 2013 11:16 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Knoflook lijkt me nog altijd een betere optie dan al die chemische troep![]()
Maar laten we het kritische, wetenschappelijk onderbouwde advies van de dierenarts afwachten.
http://www.rodekruis.nl/e(...)mG5rgCFfHKtAodERkARwquote:Op zondag 4 augustus 2013 11:39 schreef gebrokenglas het volgende:
Waren wij gezegend met een hond waar vlooien niet bij wilden blijven. We hadden er nooit veel last van.
Hij liep er wel eens een paar teken op na wat rommelen in het struikgewas.
Dus altijd na de wandeling even een inspectie. En zonder moeite draaiden we ze eruit. Beetje alcohol, minuutje wachten, draai, trek, klaar.
We kregen wel eens logé hondjes met vlooien, dat was minder geslaagd.
quote:LET OP!! Gebruik geen alcohol, ontsmettingsmiddel of andere producten om de teek te 'verdoven' en probeer de teek zeker niet met een brandende sigaret of lucifer te verwijderen.
Te veel koud eten/sneeuw is uiteraard niet gezond. Het probleem is dat sommige honden geen maat kennen. Een ijsje is okay voor de hond die het langzaam kan opeten. Dus likken of kleine hapjes. Anders moet je mini ijsjes maken in een ijsblokjesvormpje en dat één voor één aanbieden. Het verband tussen het eten van sneeuw en een maagkanteling is niet duidelijk. Wellicht is het de kip en het ei verhaal: wat is de oorzaak en wat is het gevolg. Eet een hond veel sneeuw en krijgt hij daardoor de maagkanteling? Of voelt de hond zich niet lekker door de beginnende maagkanteling en gaat hij daarom veel sneeuw eten?quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 20:28 schreef senesta het volgende:
[..]
Maar wat ik me dan afvraag... Ik ben altijd gewaarschuwd om mijn hond geen sneeuw te laten happen/eten omdat ze daar een maagkanteling van zouden kunnen krijgen. Is dat dan een fabeltje?
Vervelend voor jullie en de kat… Zijn er al verdere onderzoeken gedaan? Bijvoorbeeld een bloedonderzoek en/of een echo van de buik?quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 23:47 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb ook een vraag voor de digitale dierenarts.
onze ex-kater van ongeveer 4 jaar spuugt regelmatig (soms een tijdje niet, soms meerdere keren per dag) de ene keer is het eten onverteerd, de andere keer half verteerd.
het zijn meestal geen haarballen.
buiten dat het voor het beestje zielig is (hij zal zich niet lekker voelen) is het ook heel lastig want het kan door het hele huis gebeuren (al doet hij het op de kattenbak als hij die nog redt)
het is een lastige eter. speciaal hypoallergeen voer is in huis en dat bieden we aan als hij weer zo veel spuugt, maar na 2 dagen moet hij het niet meer.
wat kan er met onze kat zijn? onze eigen dierenarts weet er ook niks zinnigs op te zeggen
zou het zenuwen kunnen zijn? het is een nogal nerveus geval en snel bangig
en zo ja: wat kunnen we daar aan doen?
(hij is ontwormd en heeft geen vlooien)
Het verschil tussen al deze middelen is de werkzame stof. Sommige stoffen werken bijvoorbeeld afwerend tegen teken, andere zijn meer “tekendodend”. Dat betekent dat teken zich nog wel kunnen aanhechten, maar ze gaan wel binnen 24 uur dood. Zoals ik al verteld heb, vindt de overdracht van ziektes (zoals de Ziekte van Lyme) pas na 24 uur plaats. Niet alle “vlooien”middelen werken ook tegen teken. Stronghold is bijvoorbeeld inderdaad alleen geregistreerd tegen vlooien. De middelen die geregistreerd zijn tegen teken moeten aantoonbaar voor meer dan 90% effectief zijn tegen teken. Fiprodog is geregistreerd tegen vlooien en teken. De effectiviteit van een antivlooien- of een antitekenmiddel neemt wel af als mensen het middel verkeerd toepassen. Dus bijvoorbeeld bij een te lange interval tussen de behandelingen, een te lage dosering gebruiken of verkeerd toepassen (bijvoorbeeld het middel boven op de vacht druppelen ipv direct op de huid).quote:Op zondag 4 augustus 2013 11:13 schreef TwinkleStar001 het volgende:
[..]
Dank voor je antwoord!
Ik heb nog wel een aanvullende vraag mbt de tekenbestrijding. Als pup kreeg hij Practic pipetjes, maar die werkten niet 100% (hij is een echte vlooienmagneet). Ik ben toen ook overgestapt van DA, en de nieuwe DA adviseerde Stronghold. Dat werkt echt super tegen vlooien, maar dus niet tegen teken. Ik heb nu Advantix gekregen, dat zou zowel vlooien als teken moeten bestrijden, maar dat werkt dus ook niet 100% tegen vlooien. Ik zie dat jij Fiprodog adviseert. Werkt dit tegen zowel vlooien als teken? En wat is het verschil tussen de verschillende middelen?
Ik heb ook gekeken naar natuurlijke middelen, en kwam bijv knoflook tegen als remedie tegen de vlooien. Maar dan zijn er ook weer bronnen die zeggen dat een hond niet goed tegen knoflook kan. Wat is jouw mening hierover, en zijn er natuurlijke dingen die wel werken? (al die bestrijdingsmiddelen zijn natuurlijk ook niet echt gezond)
Alsjeblieft mensen, geen alcohol op teken! Ook geen zeep oid! Een teek raakt zo geïrriteerd en gaat de inhoud van zijn maag in het bloed van de gastheer uitbraken. Dit bevordert dus de overdracht van ziektes! Gewoon een speciaal tekentangetje of een tekenhaakje gebruiken.quote:Op zondag 4 augustus 2013 11:39 schreef gebrokenglas het volgende:
Waren wij gezegend met een hond waar vlooien niet bij wilden blijven. We hadden er nooit veel last van.
Hij liep er wel eens een paar teken op na wat rommelen in het struikgewas.
Dus altijd na de wandeling even een inspectie. En zonder moeite draaiden we ze eruit. Beetje alcohol, minuutje wachten, draai, trek, klaar.
We kregen wel eens logé hondjes met vlooien, dat was minder geslaagd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |