Het zijn gewoon dozenschuivers. Ach, het is een beetje als het Agpo-Ferroli verhaal, mensen willen goedkoop, Agpo/webshops leveren goedkoop------------> goedkoop wordt uiteindelijk duurkoop.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 23:01 schreef Vonkenboer het volgende:
Dit zijn van die discussies waar je heel wat topics mee kunt vol maken..
Het is als ..
apple vs samsung.
andriod vs ois
apple vs windows
call of duty vs battlefield
Volkswagen vs Opel
![]()
Maar besef wel dat er menig installateur op deze manier naar de kloten gaat; die kunnen niet op tegen webshops die gehuisvest zijn in een bedrijfspandje ergens in Schubbekutteveen zit en een product daarom ook lekker goedkoop op de markt kan brengen.
Geen voorraad, geen aftersales en alles via postnl versturen
Waarom moet dat een probleem zijn? Als de klant liever zelf zijn materiaal koopt en daardoor denkt goedkoper uit te zijn prima toch. Of jij het nou verdient op het materiaal of op de uren maakt uiteindelijk toch niet uit?quote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:52 schreef cvboer het volgende:
[..]
Laten we eerlijk zijn, iedereen houdt wel van een voordeeltje, ik ook. Maar waar ik, en vele installateurs met mij zo vreselijk moe van worden, zijn de klanten die je eerst een offerte laten opstellen, om vervolgens met mijn offerte gaan shoppen op internet.
Als je dan goedkoop wil, dan bedenk je ook zelf maar wat je nodig bent.
Wat is er mis met marges van 60 tot 100%? Glas gaat van de fabriek tot de eindgebruiker zo'n 4 x over de kopquote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:38 schreef holzhausen het volgende:
[..]
Nee daar heeft het niets mee te maken. Iedereen mag geld verdienen maar doe het wel op een eerlijke en transparante manier.
Natuurlijk mag hij wat verdienen op het materiaal, hij moet het immers bestellen, verwerken, etc maar het gaat in dit geval om marges van 60%-100%.
Hoe kom jij er bij dat hij het materiaal levert tegen inkoopsprijs?quote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:53 schreef holzhausen het volgende:
: Hoe de prijs is opgebouwd doet inderdaad niet ter zake maar als zegt dat je het materiaal levert tegen inkoopsprijs dan moet je dat ook doen.
Nu de BTW op arbeid verlaagd is naar 6% (bij bestaande woningen) is het gunstiger om je marges puur op arbeid te halen en voor materialen de inkoopprijzen door te berekenen. Nou maakt dat voor kleine dingen niet zoveel uit, maar op een heel project kan dat flink schelen.quote:Op woensdag 10 juli 2013 09:19 schreef Fes1-2 het volgende:
[..]
Wat is er mis met marges van 60 tot 100%? Glas gaat van de fabriek tot de eindgebruiker zo'n 4 x over de kop
Tja zou kunnen. Ik gebruik fittingen en dergelijke alleen voor OEM doeleinden. Kan daarom ook direct bij de fabrikant bestellen ipv groothandel en dan zijn marges van 60 tot 100% op die onderdelen niet zo vreemd. Arbeid wordt weer anders gecalculeerd.quote:Op woensdag 10 juli 2013 11:55 schreef Dr..Evil het volgende:
[..]
Nu de BTW op arbeid verlaagd is naar 6% (bij bestaande woningen) is het gunstiger om je marges puur op arbeid te halen en voor materialen de inkoopprijzen door te berekenen. Nou maakt dat voor kleine dingen niet zoveel uit, maar op een heel project kan dat flink schelen.
Hier zou ik mij wel in kunnen vinden.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:42 schreef cvboer het volgende:
[..]
Zo transparant hoeft dat niet te zijn. Een installateur vraag een x bedrag voor een product, hoe die prijs is opgebouwd doet niet ter zake.
Het probleem is vaak te vinden in het feit dat je er maar op moet vertrouwen dan de klant ook daadwerkelijk de spullen in huis haalt die jij nodig bent. Niks is irritanter dan moeten constateren dat je een klus niet af kunt maken omdat je iets niet hebt.quote:Op woensdag 10 juli 2013 07:09 schreef DroogDok het volgende:
[..]
Waarom moet dat een probleem zijn? Als de klant liever zelf zijn materiaal koopt en daardoor denkt goedkoper uit te zijn prima toch. Of jij het nou verdient op het materiaal of op de uren maakt uiteindelijk toch niet uit?
Kan mij hier ook volledig in vinden.quote:Op woensdag 10 juli 2013 16:48 schreef Gompy58 het volgende:
[..]
Hier zou ik mij wel in kunnen vinden.
Kijk, hoe beter de installateur, hoe meer hij moet inkopen, hoe beter zijn inkoopprijs bij de groothandel of waar dan ook en dus hoe beter zijn marge.
Persoonlijk denk ik dat je er als klant alleen maar bij gebaat bent als je je installateur ook gelukkig laat zijn door een fatsoenlijke marge. Dan is de kans dat die beste man het jaar erop ook nog werkt een stukje groter mocht je een keer aanspraak op garantie moeten maken. Tevens is die beste man dan ook een stuk gemotiveerder en doet net even die extra stap.
Daarentegen ben ik wel van mening dat je je gewoon moet realiseren dat de klant van vandaag de dag het niet pikt/snapt/accepteert als jij voor exact dezelfde kraan of stukje koperpijp opeens 3 keer zoveel gaat rekenen als dat de consument er zelf voor zou betalen.
Dan ben je niet slim bezig Daarnaast, doe wat je toezegt want anders doe je precies hetzelfde waar menig aannemer/installateur de klant van beschuldigt;"ze gaan met mijn offerte shoppen.."Tsja, als je ervoor zorgt dat die gewoon gezond is voor beide partijen dan krijg je die order wel hoor. Zit er echter al bij het eerste onderdeel een dikke vette duidelijk vindbare marge dan kun je er de donder op zeggen dat de rest ook volledig word uitgespit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |