Proberen kan altijd, toch?quote:Op zondag 21 juli 2013 10:23 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Hoe briljant! Ik woon naast de Zaanse Schans, maar ben bang dat die al een fatsoenlijke molenaar hebben. Moet ik te ver fietsen.
Wow, de laagjes! Te gek!quote:Op woensdag 17 juli 2013 13:41 schreef evo87 het volgende:
Hier weer eens croissants en pain au chocolat gebakken. Had nog wat langer in de oven gemoeten om mooi te karamelliseren en het vormen was weer een drama, maar ook gewoon weer erg lekker hehe.
de hele batch
[ afbeelding ]
pain au chocolat
[ afbeelding ]
croissant
[ afbeelding ]
Wat ziet dat kruim er aaibaar zacht uit!quote:Op zaterdag 13 juli 2013 20:53 schreef Bleie het volgende:
Prachtig weer LeeHarveyOswald!
Ik heb vanochtend broodjes gebakken, die mooi op tijd voor de lunch klaar waren. Smaakte goed!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijk!quote:Op donderdag 11 juli 2013 13:38 schreef MaximusTG het volgende:
Heb ook tijgerbroodjes gebakken! Deegrecept en papje geschaald naar 4 bollen van 130 gram; Had geen rijstebloem/meel, dus heb rijst vermalen met de staafmixer. Kreeg het niet helemaal fijn genoeg, dus heb het gezeefd. Wel veel meer water toegevoegd dan in recept. Had eerst niet door, maar na eerste rijs gewone deeg was het papje gewoon vast. Dus weer vloeibaarder gemaakt.
Paar glazen op bakplaat gezet, en daar doeken over, dat werkte wel perfect! Misschien maak ik ook wel een constructie van ijzerdraad. Toen tijdens de tweede rijs papje erover. Daarna onafgedekt laten rijzen. 14 minuten laten bakken op 200 graden, maar toen waren ze nog zo bleek dat ik ze langer heb laten bakken met een iets hogere temperatuur tot ze mooi bruin waren.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Tijdens de rijs na aanbrengen papje was ik er nog niet zo zeker van hoe ze zouden worden, vond het papje nogal korrelig..
Wow! Schitterendquote:Op zondag 4 augustus 2013 13:12 schreef Redcoon het volgende:
Ik had echt gigantisch veel zin in zachte witte broodjes met knakworst... Dus voor het eerst in een lange tijd weer brood(jes) gebakken. Pas op! Belabberde foto.
[ link | afbeelding ]
Zodra je er zin in hebt, en met boterquote:Op zondag 4 augustus 2013 13:59 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik wil suikerbrood maken, maar wanneer eet je dat eigenlijk en met wat?
Thanks!quote:
Thanks! Komend weekend even proberenquote:Op zondag 4 augustus 2013 14:51 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Thanks!![]()
Het recept is van Levine en echt heel makkelijk te maken.
http://uitdekeukenvanarde(...)itte-broodjes-5.html
quote:Op zondag 4 augustus 2013 18:56 schreef MaximusTG het volgende:
Gister heb ik nog als laat verjaardagscadeau het boek "How to bake" door Paul Hollywood gekregen.
Staan lekkere broden in.
Och, valt best mee hoor, en je kan prima afwijken qua gisthoeveelheid, alleen niet verwachten dat de rijstijden nog kloppen he;).quote:Op zondag 4 augustus 2013 19:03 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]Paul Hollywood
Hij gebruikt alleen zo veel gist dat ik nog steeds twijfel of ik echt netjes zijn recept zal opvolgen of er van zal afwijken. Daarom nog niets eruit gemaakt.
Het moet nog binnen komen, ik heb nog geen ideequote:Op maandag 5 augustus 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Tja, tis een keuze he.
Die zuurdesem met de organische appel als bron voor de microorganismen in de desem?
Nou heb ik al een desem in de koelkast staan, maar zo anders is dit niet, het komt gewoon altijd neer op bloem of meel met water. En de ene keer gebruik je biologische rogge als bron, dan gewoon bloem met druiven, of zoals hier bloem met appel.
Uiteindelijk zou je hetzelfde resultaat (ongeveer) moeten kunnen krijgen.
Maar bio-zuurdesem in zakjes? Wat bedoel je precies, want dat is niet altijd geschikt om brood mee te laten rijzen. Je hebt ook van de spul dat puur voor de smaak is.
Dit spul zeker?quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:44 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het moet nog binnen komen, ik heb nog geen idee![]()
Ik deed het met die bio appel inderdaad, maar het werkte hier niet, ik moet iets fout hebben gedaan want het stonk echt "off".
Nee, niet die, Duitse en die moet koel bewaard worden. We zullen zien.quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:51 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Dit spul zeker?
[ afbeelding ]
Dat moet dus idd met gist gebruikt worden.
Bij een vriendin van mij werkte het ook niet. Die arme schat had op een gegeven moment vijf liter dode desem in haar koelkast staanquote:Op maandag 5 augustus 2013 12:44 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het moet nog binnen komen, ik heb nog geen idee![]()
Ik deed het met die bio appel inderdaad, maar het werkte hier niet, ik moet iets fout hebben gedaan want het stonk echt "off".
Ik heb altijd begrepen dat spelt naar de zijkant wil, in plaats van omhoog en dat je daarom beter een blik kunt gebruiken.quote:Op maandag 5 augustus 2013 07:57 schreef djkoelkast het volgende:
Eindelijk is een brood een keer ècht geluktNormaal was er altijd wel wat mee, nu is het dik in orde.
Gemaakt met tarwe en volkorenspelt en een klein beetje havermout bovenop.
[ afbeelding ]
Ok, hij had de hoogte in gemogen in plaats van de breedte, maar de structuur en korst zijn top.
Ik heb het nooit in de koelkast gehad, wie weet was dat hetquote:Op maandag 5 augustus 2013 14:44 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Bij een vriendin van mij werkte het ook niet. Die arme schat had op een gegeven moment vijf liter dode desem in haar koelkast staan
Het brood van djkoelkast is dan ook geen 100% spelt-brood.quote:Op maandag 5 augustus 2013 14:45 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ik heb altijd begrepen dat spelt naar de zijkant wil, in plaats van omhoog en dat je daarom beter een blik kunt gebruiken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |