Ja, brood gaat goed. Ik woon in Zweden, en heb beduidend kortere rijstijden als wanneer het -20 is. Croissants lijkt me lastiger, omdat je nu wel erg snel moet werken voordat de boter smelt..quote:Op woensdag 17 juli 2013 15:57 schreef Revje1 het volgende:
Deze temperatuur is juist heel goed om brood te maken. In de bakkerij is het ook altijd rond de 25 graden. Nu helaas met dit weer stukje warmer:)
Boter kan je nog in de koelkast zetten totdat het de beste zachtheid of stijfheid heeft om weg te werken in je deeg. Als je deeg klaar is en je wilt croissants maken kan het ook in plastic in de koelkast doen. Stijft alles wat op en dan is het beter te verwerken dan dat alles heel erg zacht is.quote:Op woensdag 17 juli 2013 16:11 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
Ja, brood gaat goed. Ik woon in Zweden, en heb beduidend kortere rijstijden als wanneer het -20 is. Croissants lijkt me lastiger, omdat je nu wel erg snel moet werken voordat de boter smelt..
Had vanmiddag exact hetzelfde probleem met de oren... wel lekker!quote:Op woensdag 17 juli 2013 16:32 schreef Jagärtrut het volgende:
Mijn zuurdezem broden, net uit de oven. Ik moet nog werken aan het insnijden, ik heb erg inconsistente resultaten met de oren..dit is een beetje een rommelig recept, toen ik gisteravond de desem voorbereide las ik het recept niet goed...
Zo'n mix is dus ook zonder toevoegingen veel en veel te zout. Heb het direct weggegooid.quote:Op woensdag 17 juli 2013 18:25 schreef bloempje-moi het volgende:
Ook maar weer eens een foto van mijn broodbakkunsten. Het is van een mix die ik voor mijn verjaardag kreeg. De eerste keer had ik alleen niet door dat er in die mixen al zout zit. Die kon ik dus meteen weggooien. Ook pistoletjes gemaakt, maar die zijn niet zo spannend. Voor zo bij mijn Spaanse stoofpotje.
[ afbeelding ]
Geen idee, heb de verpakking weggegooid. Weet ook niet of het er op stond. Maar zouter dan dat is het brood maak en ik ga meestal uit van 2% of net iets eronder.quote:
Hoe wordt je hobbymolenaar?quote:Op zaterdag 20 juli 2013 21:36 schreef douche-eendje het volgende:
Het bakken ligt hier momenteel heel even stil... maar binnenkort komt een goede vriend langs die hobbymolenaar is. Hij neemt wat speltmeel voor mij mee
Daar weten ze bij het gilde van vrijwillige molenaars vast wel meer overquote:Op zaterdag 20 juli 2013 22:36 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Hoe wordt je hobbymolenaar?
Hier ook weer drie broden gebakken: twee zuurdesem met zonnebloempitten en lijnzaad, en een witbrood met semolina, maismeel en sesamzaadjes. Deze laatste ging helaas door de warmte in de tweede rijs iets te hard, met als resultaat een plat brood
En het scoren blijft hier een probleem. Nooit verwacht dat dat moeilijk kon zijn.
Hoe briljant! Ik woon naast de Zaanse Schans, maar ben bang dat die al een fatsoenlijke molenaar hebben. Moet ik te ver fietsen.quote:Op zondag 21 juli 2013 01:38 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Daar weten ze bij het gilde van vrijwillige molenaars vast wel meer over
Proberen kan altijd, toch?quote:Op zondag 21 juli 2013 10:23 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Hoe briljant! Ik woon naast de Zaanse Schans, maar ben bang dat die al een fatsoenlijke molenaar hebben. Moet ik te ver fietsen.
Wow, de laagjes! Te gek!quote:Op woensdag 17 juli 2013 13:41 schreef evo87 het volgende:
Hier weer eens croissants en pain au chocolat gebakken. Had nog wat langer in de oven gemoeten om mooi te karamelliseren en het vormen was weer een drama, maar ook gewoon weer erg lekker hehe.
de hele batch
[ afbeelding ]
pain au chocolat
[ afbeelding ]
croissant
[ afbeelding ]
Wat ziet dat kruim er aaibaar zacht uit! Mag ik vragen wat het recept was?quote:Op zaterdag 13 juli 2013 20:53 schreef Bleie het volgende:
Prachtig weer LeeHarveyOswald!
Ik heb vanochtend broodjes gebakken, die mooi op tijd voor de lunch klaar waren. Smaakte goed!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijk!quote:Op donderdag 11 juli 2013 13:38 schreef MaximusTG het volgende:
Heb ook tijgerbroodjes gebakken! Deegrecept en papje geschaald naar 4 bollen van 130 gram; Had geen rijstebloem/meel, dus heb rijst vermalen met de staafmixer. Kreeg het niet helemaal fijn genoeg, dus heb het gezeefd. Wel veel meer water toegevoegd dan in recept. Had eerst niet door, maar na eerste rijs gewone deeg was het papje gewoon vast. Dus weer vloeibaarder gemaakt.
Paar glazen op bakplaat gezet, en daar doeken over, dat werkte wel perfect! Misschien maak ik ook wel een constructie van ijzerdraad. Toen tijdens de tweede rijs papje erover. Daarna onafgedekt laten rijzen. 14 minuten laten bakken op 200 graden, maar toen waren ze nog zo bleek dat ik ze langer heb laten bakken met een iets hogere temperatuur tot ze mooi bruin waren.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Tijdens de rijs na aanbrengen papje was ik er nog niet zo zeker van hoe ze zouden worden, vond het papje nogal korrelig..
Wow! Schitterendquote:Op zondag 4 augustus 2013 13:12 schreef Redcoon het volgende:
Ik had echt gigantisch veel zin in zachte witte broodjes met knakworst... Dus voor het eerst in een lange tijd weer brood(jes) gebakken. Pas op! Belabberde foto.
[ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |