abonnement Unibet Coolblue
pi_129044498
recept: http://www.thefreshloaf.c(...)ssant-major-overhaul

Zal ook eens op youtube zoeken naar wat filmpjes over croisants vormen.
Ondanks de temperatuur, 25 graden in huis, ging het prima trouwens. Nog maar even eentje naar binnen werken voordat de familie ze allemaal op heeft. :)
pi_129047430
Deze temperatuur is juist heel goed om brood te maken. In de bakkerij is het ook altijd rond de 25 graden. Nu helaas met dit weer stukje warmer:)
pi_129048017
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 15:57 schreef Revje1 het volgende:
Deze temperatuur is juist heel goed om brood te maken. In de bakkerij is het ook altijd rond de 25 graden. Nu helaas met dit weer stukje warmer:)
Ja, brood gaat goed. Ik woon in Zweden, en heb beduidend kortere rijstijden als wanneer het -20 is. Croissants lijkt me lastiger, omdat je nu wel erg snel moet werken voordat de boter smelt..
pi_129048932
Mijn zuurdezem broden, net uit de oven. Ik moet nog werken aan het insnijden, ik heb erg inconsistente resultaten met de oren..dit is een beetje een rommelig recept, toen ik gisteravond de desem voorbereide las ik het recept niet goed...

pi_129049903
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2013 16:11 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Ja, brood gaat goed. Ik woon in Zweden, en heb beduidend kortere rijstijden als wanneer het -20 is. Croissants lijkt me lastiger, omdat je nu wel erg snel moet werken voordat de boter smelt..
Boter kan je nog in de koelkast zetten totdat het de beste zachtheid of stijfheid heeft om weg te werken in je deeg. Als je deeg klaar is en je wilt croissants maken kan het ook in plastic in de koelkast doen. Stijft alles wat op en dan is het beter te verwerken dan dat alles heel erg zacht is.
pi_129053629
Ook maar weer eens een foto van mijn broodbakkunsten. Het is van een mix die ik voor mijn verjaardag kreeg. De eerste keer had ik alleen niet door dat er in die mixen al zout zit. Die kon ik dus meteen weggooien. Ook pistoletjes gemaakt, maar die zijn niet zo spannend. Voor zo bij mijn Spaanse stoofpotje. :9
pi_129055086
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2013 16:32 schreef Jagärtrut het volgende:
Mijn zuurdezem broden, net uit de oven. Ik moet nog werken aan het insnijden, ik heb erg inconsistente resultaten met de oren..dit is een beetje een rommelig recept, toen ik gisteravond de desem voorbereide las ik het recept niet goed...

Had vanmiddag exact hetzelfde probleem met de oren... wel lekker!



pi_129079664
Tijdens het bakken van de eerste batch gister, werd het zo warm in de keuken dat het rijzen van de rest wat harder ging. Dermate hard dat ze finaal zijn ingestort toen ze de oven in gingen
:')
pi_129081929
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 18:25 schreef bloempje-moi het volgende:
Ook maar weer eens een foto van mijn broodbakkunsten. Het is van een mix die ik voor mijn verjaardag kreeg. De eerste keer had ik alleen niet door dat er in die mixen al zout zit. Die kon ik dus meteen weggooien. Ook pistoletjes gemaakt, maar die zijn niet zo spannend. Voor zo bij mijn Spaanse stoofpotje. :9
[ afbeelding ]
Zo'n mix is dus ook zonder toevoegingen veel en veel te zout. Heb het direct weggegooid.
  † In Memoriam † donderdag 18 juli 2013 @ 15:01:52 #85
91830 MaximusTG
pi_129087138
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2013 15:01 schreef MaximusTG het volgende:
Hoeveel zout zit daar dan in?
Geen idee, heb de verpakking weggegooid. Weet ook niet of het er op stond. Maar zouter dan dat is het brood maak en ik ga meestal uit van 2% of net iets eronder.
pi_129167438
Het bakken ligt hier momenteel heel even stil... maar binnenkort komt een goede vriend langs die hobbymolenaar is. Hij neemt wat speltmeel voor mij mee O+
pi_129169756
quote:
17s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 21:36 schreef douche-eendje het volgende:
Het bakken ligt hier momenteel heel even stil... maar binnenkort komt een goede vriend langs die hobbymolenaar is. Hij neemt wat speltmeel voor mij mee O+
Hoe wordt je hobbymolenaar? :D
Hier ook weer drie broden gebakken: twee zuurdesem met zonnebloempitten en lijnzaad, en een witbrood met semolina, maismeel en sesamzaadjes. Deze laatste ging helaas door de warmte in de tweede rijs iets te hard, met als resultaat een plat brood :(
En het scoren blijft hier een probleem. Nooit verwacht dat dat moeilijk kon zijn.
  zondag 21 juli 2013 @ 01:38:42 #89
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_129177293
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 22:36 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Hoe wordt je hobbymolenaar? :D
Hier ook weer drie broden gebakken: twee zuurdesem met zonnebloempitten en lijnzaad, en een witbrood met semolina, maismeel en sesamzaadjes. Deze laatste ging helaas door de warmte in de tweede rijs iets te hard, met als resultaat een plat brood :(
En het scoren blijft hier een probleem. Nooit verwacht dat dat moeilijk kon zijn.
Daar weten ze bij het gilde van vrijwillige molenaars vast wel meer over :P
pi_129180909
quote:
17s.gif Op zondag 21 juli 2013 01:38 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Daar weten ze bij het gilde van vrijwillige molenaars vast wel meer over :P
Hoe briljant! Ik woon naast de Zaanse Schans, maar ben bang dat die al een fatsoenlijke molenaar hebben. Moet ik te ver fietsen. :P
pi_129184170
Gisteren volkorenmeel gekocht, vandaag ga ik proberen om een volkorenbrood te bakken. Wel eens eerder wat geprobeerd, maar nog nooit met 'serieus' meel, dus ik ben benieuwd. En ik wil het met een poolish doen (naar het recept van Levine). Maar het is hier best warm, zal de poolish dan eerder klaar zijn? Hoe zie je dat je de poolish klaar voor gebruik is?
Somebody that I used to know
  † In Memoriam † zondag 21 juli 2013 @ 14:27:43 #92
91830 MaximusTG
pi_129185600
Dr staat toch ook in het recept een tijd van 6-8 uur. Nou, als het warm is dan zal het eerder 6 dan 8 uur zijn. Hij moet omhoog komen, veel belletjes hoor je te zien. Anders hou je gewoon 7 uur aan. Als ie iets te lang staat is het geen ramp in dat stadium. Zou em wel goed in de gaten houden tijdens de laatste rijs.
  zondag 21 juli 2013 @ 16:23:38 #93
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_129188348
quote:
0s.gif Op zondag 21 juli 2013 10:23 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Hoe briljant! Ik woon naast de Zaanse Schans, maar ben bang dat die al een fatsoenlijke molenaar hebben. Moet ik te ver fietsen. :P
Proberen kan altijd, toch? :P

Heb maar weer een lijnzaadbroodje op het aanrecht staan. Geen zin om weer dat smerige supermarktbood te eten :r
  zondag 21 juli 2013 @ 18:19:52 #94
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_129191491
Mijn hemel, met dit weer rijst het wel als een malle ja :') Heb het volkorenmeel in het recept wat ik al een paar keer heb gebruikt vervangen door spelt, hij staat nu voor de 2e rijs. Ben benieuwd hoe hij eruit gaat komen :9
pi_129203214
Joehoe, mijn eerste 'echte' brood gebakken *O* Hij is erg lekker (heb al een halfwarm sneetje gehad met aardbeien :9~ )!
Maar vond het toch wel spannend: doe ik het goed, of gaat het toch mis. Daarom nog een paar evaluatievragen ;-) (voor de volgende keer)
- Ik had nu het idee dat ik het misschien bijna te kort had gekneed. Het had op zich al wel vliesjes (ik kon strengen deeg van mijn handen trekken), maar toen ik later een filmpje op internet zag, zag dat er toch nog heel anders uit. Het kan ook liggen aan het verschil tussen volkorenmeel en tarwemeel, maar toch de vraag: kan je ook tč lang doorkneden? Wordt het deeg dan weer slechter?
- Ik vond het lastig om te bepalen wanneer die Poolish nou goed is. En ook de 1e en 2e rijs. Want in het recept (en ook hier op het forum) staat: niet te lang! Dan stort het in. Ja... maar wanneer weet je nou wanneer het te lang is? Dan ben je al te laat }:| . Het is dus de kunst om niet te vroeg en niet te laat te zijn?

Anyway, dit smaakt naar meer :-)
Somebody that I used to know
pi_129371768
Hum! Ben hamburgerbroodjes (met karnemelk en ei in het deeg :9 ) aan het maken, en nu na een kwartier is het deeg al twee keer zo ver gerezen als normaal. Even een koelere plek dan de keuken opzoeken voordat het deeg straks over de rand van mijn aanrecht druipt. }:|

quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 13:41 schreef evo87 het volgende:
Hier weer eens croissants en pain au chocolat gebakken. Had nog wat langer in de oven gemoeten om mooi te karamelliseren en het vormen was weer een drama, maar ook gewoon weer erg lekker hehe.

de hele batch
[ afbeelding ]

pain au chocolat
[ afbeelding ]

croissant
[ afbeelding ]
Wow, de laagjes! Te gek! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_129371839
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2013 20:53 schreef Bleie het volgende:
Prachtig weer LeeHarveyOswald!

Ik heb vanochtend broodjes gebakken, die mooi op tijd voor de lunch klaar waren. Smaakte goed!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat ziet dat kruim er aaibaar zacht uit! O+ Mag ik vragen wat het recept was?
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 27 juli 2013 @ 12:50:07 #98
296595 foodlover
live and learn
pi_129401537
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2013 13:38 schreef MaximusTG het volgende:
Heb ook tijgerbroodjes gebakken! Deegrecept en papje geschaald naar 4 bollen van 130 gram; Had geen rijstebloem/meel, dus heb rijst vermalen met de staafmixer. Kreeg het niet helemaal fijn genoeg, dus heb het gezeefd. Wel veel meer water toegevoegd dan in recept. Had eerst niet door, maar na eerste rijs gewone deeg was het papje gewoon vast. Dus weer vloeibaarder gemaakt.
Paar glazen op bakplaat gezet, en daar doeken over, dat werkte wel perfect! Misschien maak ik ook wel een constructie van ijzerdraad. Toen tijdens de tweede rijs papje erover. Daarna onafgedekt laten rijzen. 14 minuten laten bakken op 200 graden, maar toen waren ze nog zo bleek dat ik ze langer heb laten bakken met een iets hogere temperatuur tot ze mooi bruin waren.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Tijdens de rijs na aanbrengen papje was ik er nog niet zo zeker van hoe ze zouden worden, vond het papje nogal korrelig..
Heerlijk!
Binnenkort ook maar eens tijgerbollen bakken, of ik maak ze als breekbrood.
  zondag 4 augustus 2013 @ 13:12:11 #99
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_129676468
Ik had echt gigantisch veel zin in zachte witte broodjes met knakworst... Dus voor het eerst in een lange tijd weer brood(jes) gebakken. Pas op! Belabberde foto.

  zondag 4 augustus 2013 @ 13:26:15 #100
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_129676781
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 13:12 schreef Redcoon het volgende:
Ik had echt gigantisch veel zin in zachte witte broodjes met knakworst... Dus voor het eerst in een lange tijd weer brood(jes) gebakken. Pas op! Belabberde foto.

[ link | afbeelding ]
Wow! Schitterend :D
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')