SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/PrefermentWasda
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
Wat resultaten van Fok!kersSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hier dus verder voor vragen/tips/of gewoon als je je resultaat wil showen
Deel 13 alweer!
[ Bericht 0% gewijzigd door Bleie op 08-07-2013 13:08:45 ]![]()
une baguette? 8 baguette pour 17 personnes
[ Bericht 3% gewijzigd door Pinnenmutske op 08-07-2013 16:31:37 ]Werewolf![]()
Ik ben bezig met het zuurdesembrood van Maximus. Wordt een beetje spannend met m'n timing (en sowieso met m'n eerste zuurdesem ooit), want ik ben én vanmiddag, en vanavond weg, maar volgens mij komt het net goed.![]()
Ik heb vroeger al eens brood gebakken, maar was vorig weekend bij mijn moeder en had opeens zin om brood te bakken. Dus ik vroeg of mijn moeder meel en gist in huis had en ben gaan bakken. Was een lekker, maar wel vrij zwaar brood. Deeg was denk ik naar ongeveer 1,6 keer volume gerezen.
Ik wilde ook eens zuurdesembrood maken, dus heb gelijk een papje weggezet. Nu ben ik bezig met een dik voordeeg van het zuurdesem. Heb echt zin om te ontdekken wat het gaat worden.
Nu had ik echter een heel andere vraag. Heb zelf overgewicht en dan is zout niet zo goed voor je. Dus ik wilde eens met kaliumzout gaan bakken. Maar wil toch ook wel graag gejodeerd zout. Heeft er iemand enig idee of en waar je dat kan kopen, gejodeerd kaliumzout?![]()
Zeker! Ben trots op je hoor! Mooi luchtig geworden.
Hoe smaakt ie? Waar heb je em in laten rijzen?
edit:Een papje weggezet? Zuurdesem starten is wel wat meer werk dan een papje wegzetten. Je moet het steeds verversen he. Of bedoel je dat je een voordeeg gemaakt hebt met gist?quote:Op maandag 8 juli 2013 16:30 schreef Hobbyist91 het volgende:
Ik heb vroeger al eens brood gebakken, maar was vorig weekend bij mijn moeder en had opeens zin om brood te bakken. Dus ik vroeg of mijn moeder meel en gist in huis had en ben gaan bakken. Was een lekker, maar wel vrij zwaar brood. Deeg was denk ik naar ongeveer 1,6 keer volume gerezen.
Ik wilde ook eens zuurdesembrood maken, dus heb gelijk een papje weggezet. Nu ben ik bezig met een dik voordeeg van het zuurdesem. Heb echt zin om te ontdekken wat het gaat worden.
Nu had ik echter een heel andere vraag. Heb zelf overgewicht en dan is zout niet zo goed voor je. Dus ik wilde eens met kaliumzout gaan bakken. Maar wil toch ook wel graag gejodeerd zout. Heeft er iemand enig idee of en waar je dat kan kopen, gejodeerd kaliumzout?
Qua zout, misschien is dit iets voor je; http://www.losalt.nl/index.htm
[ Bericht 78% gewijzigd door MaximusTG op 09-07-2013 09:57:18 ]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Hij smaakt goed! Ik heb hem laten rijzen in zo'n ovalen rieten broodmandje, met stof bekleed en flink bebloemd. Niet ideaal, maar het werkt wel. Misschien toch maar eens een rijsmandje aanschaffen. (We zijn over ruim anderhalve week in Frankrijk, zijn die dingen daar makkelijker te vinden / goedkoper?)
De rest van mijn desem heb ik in de koelkast geparkeerd, dat zou toch goed moeten gaan?![]()
Desem in koelkast gaat prima hoor! Oei, of dat makkelijk te vinden is daar.. Zou ik niet zo weten. Denk dat het ook nog best een zoektocht zou zijn. Misschien dat ze toevallig in een bakwinkeltje in een grotere stad staan.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
We zitten niet bepaald in een grote stad... Ik kijk wel. Anders bestel ik wel wat als ik weer thuis ben.![]()
Dank Maximus voor de desemuitleg! Helaas bak ik op dit moment veel te weinig omdat er ergens nog een proefschrift af moet dit jaar. Maar mijn handen jeuken als ik al jullie foto's weer zie.
Ik heb in plaats van roggemeel per ongeluk rijstemeel meegenomen. Wat kun je daar in vredesnaam mee maken?![]()
Tijgerbrood!Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
quote:Op dinsdag 9 juli 2013 11:50 schreef minilot het volgende:
Of mochi![]()
Maar tijgerbrood is inderdaad leuk om te maken!
Van Wikipedia
"Doordat mochi erg kleverig is overlijden er jaarlijks Japanners door verstikking nadat ze de rijst gegeten hebben.'![]()
Ik zit daarnet ff te googlen of ik kon vinden wat er dan allemaal voor extra ingredienten er in in supermarktbrood zitten (voor het lidl topic). Bedenk ik me ineens bij mezelf - hey, kan je eigenlijk brood bakken van zeewater?. Helaas was ik niet de eerste; Ja het kan, wordt gedaan. Maar wat ik persoonlijk belachelijk vind; de betreffende bakker heeft een octrooi op het bakken met zeewater. Zover ik kon vinden tenminste.
Dat is toch je reinste onzin?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Dus als je met je emmertje zeewater naar huis gaat wordt je achtervolgt en opgepakt zodra je er wat meel bij gooit? Tof! Het is jammer dat ik niet van het strand hou anders had ik het uitgeprobeerd.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 14:01 schreef MaximusTG het volgende:
Ik zit daarnet ff te googlen of ik kon vinden wat er dan allemaal voor extra ingredienten er in in supermarktbrood zitten (voor het lidl topic). Bedenk ik me ineens bij mezelf - hey, kan je eigenlijk brood bakken van zeewater?. Helaas was ik niet de eerste; Ja het kan, wordt gedaan. Maar wat ik persoonlijk belachelijk vind; de betreffende bakker heeft een octrooi op het bakken met zeewater. Zover ik kon vinden tenminste.
Dat is toch je reinste onzin?
Het is echt belachelijk inderdaad. Laatst las ik iets over Monsanto die patent krijgt op broccoli? Leek me wat sterk maar dat soort dingen komen inderdaad voor. Aan de andere kant, waarom zou je het in vredesnaam willen?![]()
Monsanto heeft patent gekregen op een door Monsanto gekweekt brocolli ras. Dat is wat anders dan 'Monsanto heeft een patent op brocolli', al is dat wel de kop zoals je die op Niburu tegen zult komen ja.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 14:09 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Dus als je met je emmertje zeewater naar huis gaat wordt je achtervolgt en opgepakt zodra je er wat meel bij gooit? Tof! Het is jammer dat ik niet van het strand hou anders had ik het uitgeprobeerd.
Het is echt belachelijk inderdaad. Laatst las ik iets over Monsanto die patent krijgt op broccoli? Leek me wat sterk maar dat soort dingen komen inderdaad voor. Aan de andere kant, waarom zou je het in vredesnaam willen?![]()
Ik heb op dag 1 water en meel door elkaar gemengd tot een dik papje. Daarna elke dag 2 keer doorgeroerd tot en met dag 6. Stond in een recept dat er eventueel water bij kon. Niet gedaan. Op dag 7 heb ik extra meel en water erbij gedaan en +- 18 uur laten staan om een voordeeg te krijgen. Iets te lang die 18 uur, het was al weer wat gaan inzakken. Op dag 8, vandaag, meer meel en water en nu ook wat zout, olie (tijdens het kneden erin gekneed vanaf vette handen) en een klein beetje suiker (vanwege het eerdere inzakken wilde ik zeker genoeg voeding voor de natuurlijke gist) erbij.quote:Een papje weggezet? Zuurdesem starten is wel wat meer werk dan een papje wegzetten. Je moet het steeds verversen he. Of bedoel je dat je een voordeeg gemaakt hebt met gist?
Qua zout, misschien is dit iets voor je; http://www.losalt.nl/index.htm
Het is nu aan het rijzen. Gaat vrij hard al. Het wordt een combo van eigen wijsheid en een recept. Nu hopen dat het ook nog lekker wordt.
En bedankt voor de zouttip! Nu even kijken waar ik losalt met jodium kan kopen.![]()
Nou ja, ben benieuwd naar je resultaat. Je moet eigenlijk wel een deel bewaren he, eigenlijk op het moment dat het nog alleen water en bloem/meel is. Zit er nu helemaal geen zout in?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
quote:Op dinsdag 9 juli 2013 15:19 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, ben benieuwd naar je resultaat. Je moet eigenlijk wel een deel bewaren he, eigenlijk op het moment dat het nog alleen water en bloem/meel is. Zit er nu helemaal geen zout in?Het is nu al over de 1,5 keer origineel iig. Ik heb een deel van het eindresultaat bewaard in een bakje met een beetje zout erover. Hopen dat dat goed genoeg is. Dat zal ik volgende keer wel zien. Ik zou het liefst nog 2 sneden in het deeg maken vlak voor de 'oven spring', maar ik heb geen scherp genoeg mes helaas.quote:Op dag 8, vandaag, meer meel en water en nu ook wat zout, olie (tijdens het kneden erin gekneed vanaf vette handen) en een klein beetje suiker (vanwege het eerdere inzakken wilde ik zeker genoeg voeding voor de natuurlijke gist) erbij.
Iemand hier ervaring met het bakken van brood met bier?
Ik bak overigens in een klassieke broodvorm. Ingevet met olijfolie en bestrooid met bloem.![]()
Zo dat brood is klaar en afgekoeld. Heerlijk, alleen wel erg zwaar en licht vochtig. Iets te kort gerezen nog. Alleen aan de bovenkant echt de typische zuurdesemgaten. Het was niet zoet though, alhoewel ik er 2 eetlepels suiker in had gegooid. Mijn broertje vond het lekker en lekkerder dan mijn gistbrood en hij is nogal kieskeurig. Zelf vond ik het ook lekker met een likje boter. Er zit veel meer smaak aan dan aan het gistbrood.
[ Bericht 24% gewijzigd door Hobbyist91 op 09-07-2013 18:56:31 ]![]()
Mijn tijgerbrood is niet helemaal gelukt. De bovenkant is niet voldoende opengesprongen, waarschijnlijk omdat ik er geen goede bolletjes van had gemaakt. Bolletjes mislukken bij mij overigens wel vaker; ze beginnen als schattige kleine rondjes maar eindigen in een soort hybride monsterhompen.
Ze zijn overigens wel licht en mooi van binnen. Ik was alleen vergeten dat ik niet zo van brood met boter erin houd; ik proef de hele dag een botersmaak in mijn mond.![]()
![]()
Hmm, hoe bedoel je monsterhompen? Ze blijven niet mooi rond van boven en scheuren open? Zoiets?
Of ze scheuren open op een plek waar er een vouw zit in het deeg?
Je moet ze echt goed strak opbollen, waarbij je 1 punt onderop krijgt waar al het deeg naar toe wordt getrokken als het ware. Dan zorgen dat ze niet uitdrogen tijdens het rijzen. En stoom in de oven!
Nog foto's van gemaakt?
@Hobbyist91; weet niet wat je met je foto's gedaan hebt, maar volgens mij waren ze eerst groter?
Vind em persoonlijk wel erg compact hoor.. Denk niet dat je al een actief genoege cultuur hebt. En was ie wel echt gaar dan, omdat nog zo vochtig was?
Waarom heb je trouwens zout over je overgebleven 'desem' gestrooid? Ik zou dat wat je over hebt nu een paar dagen elke dag verversen, waarbij je steeds de helft weg gooit (anders wordt het teveel). Bij iedere verversing verdubbel je de totale hoeveelheid.
Als het dan na een paar dagen goed snel rijst zou ik er nog eens een brood mee proberen te bakken.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Ik bol ze heel strak op, maar tijdens de rijs zakken ze uit en worden het grote vormeloze dingen. Wellicht dat ik ze te groot maak. Nou was het boterdeeg van gisteren ook nog eens heel zacht waardoor ze nog meer uitzakten. Vanwege mijn kleine oventje had ik vijf bollen in een springvorm gedaan. Had wel verwacht dat ze tegenelkaar aankwamen (was ook beetje de bedoeling) maar nu werd het een enorm rond brood. Er was geeneens sprake meer van bolletjesquote:Op woensdag 10 juli 2013 09:06 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, hoe bedoel je monsterhompen? Ze blijven niet mooi rond van boven en scheuren open? Zoiets?
Of ze scheuren open op een plek waar er een vouw zit in het deeg?
Je moet ze echt goed strak opbollen, waarbij je 1 punt onderop krijgt waar al het deeg naar toe wordt getrokken als het ware. Dan zorgen dat ze niet uitdrogen tijdens het rijzen. En stoom in de oven!
Nog foto's van gemaakt?
@Hobbyist91; weet niet wat je met je foto's gedaan hebt, maar volgens mij waren ze eerst groter?
Vind em persoonlijk wel erg compact hoor.. Denk niet dat je al een actief genoege cultuur hebt. En was ie wel echt gaar dan, omdat nog zo vochtig was?
Waarom heb je trouwens zout over je overgebleven 'desem' gestrooid? Ik zou dat wat je over hebt nu een paar dagen elke dag verversen, waarbij je steeds de helft weg gooit (anders wordt het teveel). Bij iedere verversing verdubbel je de totale hoeveelheid.
Als het dan na een paar dagen goed snel rijst zou ik er nog eens een brood mee proberen te bakken.Geen foto. Ik heb er een aantal in de vriezer gegooid.
![]()
Ah, op die manier! Misschien dan teveel vocht in de bolletjes? Welk recept heb je gebruikt?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Levine. Hoewel ik beter mijn bakboek erbij had kunnen pakken waar zij zich op beseert. Dat deed ik pas tegen het einde, maar daar stonden toch wat interessante opmerkingen in die er wellicht voor hadden gezorgd dat mijn Tijgereffect wel was gelukt.quote:Op woensdag 10 juli 2013 10:22 schreef MaximusTG het volgende:
Ah, op die manier! Misschien dan teveel vocht in de bolletjes? Welk recept heb je gebruikt?![]()
Lijkt me ook leuk om een keer te bakken. Wel slim idee, een springvorm, dan kan je het iig afdekken zonder dat je folie of doek tegen het tijgerpapje aankomt - dat leek mij iig meteen een probleem. Misschien sowieso wel handig om eens een constructie te bedenken van het een of ander waarmee je folie of liever eigenlijk een doek/doeken als het ware zwevend boven de broodjes kan hangen. Meestal smeer ik het folie (meerdere stroken aan elkaar) in met wat zonnebloemolie, maar heb toch altijd het idee dat het de broodjes wat tegenhoudt. Theedoek over mn rijsmandjes werkt altijd prima, en dan een lichte spray water erover (over de doek dan).Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Als ik brood laat rijzen in een vorm doe ik er meestal een regenkapje of badmuts overheen. Die kan ik dan opbollen zodat het volledig afdekt zonder dat het brood geraakt wordt. Ik zag Paul Hollywood geloof ik ooit eens met bekers en plastic in de week. Dat moet ik even nazoeken in een van zijn eerste afleveringen (heb ze bewaard)
![]()
Das idd wel een optie, wat glazen bekers omgekeerd tussen de broodjes, en dan daaroverheen de doeken draperen!
edit: nu heb ik echt zo'n beeld van een springvorm met een vrolijk gekleurde badmuts op
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Overigens staat er in het bakboek dat je ze onbedekt moet laten rijzen nadat je het papje hebt aangebracht. Dan droogt het korstje denk ik wat meer uit en breekt het beter in de oven. Niet dat dat bij mij hielpIk denk juist dat door de springvorm het niet goed gelukt is. Aan de zijkanten is er wel een tijgerpatroon, maar in het midden en bovenop niet. Het brood is niet bol geworden maar als een laag omhoog gekomen.
![]()
Ik heb heel lang moeten zoeken voordat ik een transparante badmuts vond om dat dus te voorkomen. Gelukkig had ik er ooit een uit een hotelkamer gejatquote:Op woensdag 10 juli 2013 10:52 schreef MaximusTG het volgende:
Das idd wel een optie, wat glazen bekers omgekeerd tussen de broodjes, en dan daaroverheen de doeken draperen!
edit: nu heb ik echt zo'n beeld van een springvorm met een vrolijk gekleurde badmuts op![]()
![]()
Ja, dat zou ook nog kunnen ja, dat papje is natuurlijk ook heel nat, dus het onderliggende deeg blijft wel vochtig. Dat rijst dan in de oven en breekt de laag erboven.quote:Op woensdag 10 juli 2013 10:54 schreef bloempje-moi het volgende:
Overigens staat er in het bakboek dat je ze onbedekt moet laten rijzen nadat je het papje hebt aangebracht. Dan droogt het korstje denk ik wat meer uit en breekt het beter in de oven. Niet dat dat bij mij hielpIk denk juist dat door de springvorm het niet goed gelukt is. Aan de zijkanten is er wel een tijgerpatroon, maar in het midden en bovenop niet. Het brood is niet bol geworden maar als een laag omhoog gekomen.
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Ik wilde vergrootbare thumbnails uploaden, maar dat lukt niet via die imagehost. Idee welke imagehost ik het beste kan gebruiken?
Ja, hij is echt gaar. Het is nergens pap of kleverig, duurt alleen lang in het broodrooster.
In zo een recept dat ik had stond dat je zout erover kon doen voor de houdbaarheid.
Ik denk dat de compactheid puur door te kort rijzen komt en de nattigheid door een iets te hoge temperatuur. Maar uiteindelijk is het niet veel erger dan bijvoorbeeld een allinsonbrood, dus volgende keer iets lagere temperatuur bakken.![]()
Via tinypic?quote:Op woensdag 10 juli 2013 12:04 schreef Hobbyist91 het volgende:
Ik wilde vergrootbare thumbnails uploaden, maar dat lukt niet via die imagehost. Idee welke imagehost ik het beste kan gebruiken?
Ja, hij is echt gaar. Het is nergens pap of kleverig, duurt alleen lang in het broodrooster.
In zo een recept dat ik had stond dat je zout erover kon doen voor de houdbaarheid.
Ik denk dat de compactheid puur door te kort rijzen komt en de nattigheid door een iets te hoge temperatuur. Maar uiteindelijk is het niet veel erger dan bijvoorbeeld een allinsonbrood, dus volgende keer iets lagere temperatuur bakken.![]()
Om een brood droger te maken kun je het ook nog bv 10 minuten in de uitgeschakelde oven laten staan, en daarna nog een paar minuutjes met de deur open.
Klikbare thumbnails maak je zo:
1 [url=http://padnaarplaatje.nl/plaatjegroot.jpg][img]http://padnaarplaatje.nl/plaatjeklein.jpg[/img][/url] Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Vraagje; bij de aldi hebben sinds kort van die verpakkingen om brood mee te maken. Moet dat in een broodbakmachine of kan dat ook in een cake blik in de oven ? Ik heb echt geen verstand van brood bakken uberhaupt haha![]()
staat op de verpakking. Normaal gesproken zijn die verpakkingen geschikt voor beidenOp woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent![]()
Vandaag een levering gekregen van Bakkertje Thuis. Jum! Eindelijk greinsuiker om een suikerbrood te maken. Plus alles wat ik verder nog in die webwinkel tegenkwam.Heerlijk dat soort cadeautjes!
![]()
Maximus, ik ga vandaag weer een brood bakken aan de hand van je spreadsheet, alleen dan met Speltvolkoren en semolinameel (heb niets anders meer in huis). Nu net het voordeeg gemaakt maar het lijkt me zo dik. Geen papje maar echt een deeg. Klopt dat? Weet het niet meer van de vorige keer.![]()
Tip: als je iemand kent die een KVK-nummer heeft, bij de Sligro hebben ze dat ook, maar dan voor de helft van de prijs.quote:Op woensdag 10 juli 2013 21:55 schreef bloempje-moi het volgende:
Eindelijk greinsuiker om een suikerbrood te maken.
Enneh, wat heb je er verder nog besteld aan spullen?
Let me see you stripped down to the bone![]()
Helaas ken ik niemand met zo'n pasje. Maar hier was het ook niet duur. Heb er ook suikerchips bij besteld, iets grotere korrels nog. Verder:
Italiaans Landbrood 50% mix 1 Kg
4-Granenvlokken 500 gr
Zout bakkerskwaliteit + jodium 1 kg (ik vergat steeds zout in de supermarkt te kopen)
Moutpoeder 100 gr
Pompoenpitten 150 gr
Zonnebloempitten 200 gr
Tomaatjes gedroogd 75 gr
Greinsuiker P2 200 gr.
Suikerchips P4 200 gr.
Broodzakken papier 10 st
Broodzakken plastic 10 st
Ouwel rondjes 20 st.
Cocosmeel 125 gr.
Ik wilde nog wel veel meer meel kopen, maar ik moet eerst eens opmaken wat ik hier nog allemaal het staan. Iemand nog een tip voor maïsmeel? Ik heb eens maisbrood gemaakt maar dat was niet te eten.![]()
Ja, maisbrood, dat is een verhaal apart. Zoals wij het kennen is het gewoon een tarwebrood met een klein deel mais, wat voor een gele kleur zorgt.
Maar in Amerika (de werelddelen) kennen ze "cornbread" wat weer iets compleet anders is.
Dan heb je nog het zogenaamde "masa harina" wat ze voor tortilla's gebruiken. Is niet hetzelfde als gewoon maismeel..
Dus wat voor een brood heb je toen geprobeerd te maken?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Ik heb toen zo'n Amerikaans brood proberen te maken, double cornbread volgens mij zelfs. Net een harde spons. Zo de prullenbak ingegaan.quote:Op donderdag 11 juli 2013 09:04 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, maisbrood, dat is een verhaal apart. Zoals wij het kennen is het gewoon een tarwebrood met een klein deel mais, wat voor een gele kleur zorgt.
Maar in Amerika (de werelddelen) kennen ze "cornbread" wat weer iets compleet anders is.
Dan heb je nog het zogenaamde "masa harina" wat ze voor tortilla's gebruiken. Is niet hetzelfde als gewoon maismeel..
Dus wat voor een brood heb je toen geprobeerd te maken?![]()
Speltmeel werkt als een soort spons op water ofzo, dat geeft een veel droger resultaat. Ik maak -procentueel- mn speltdeeg ook altijd natter, het voelt alleen veel drogerquote:Op donderdag 11 juli 2013 08:44 schreef bloempje-moi het volgende:
Maximus, ik ga vandaag weer een brood bakken aan de hand van je spreadsheet, alleen dan met Speltvolkoren en semolinameel (heb niets anders meer in huis). Nu net het voordeeg gemaakt maar het lijkt me zo dik. Geen papje maar echt een deeg. Klopt dat? Weet het niet meer van de vorige keer.![]()
![]()
Zo'n vermoeden had ik al. Zou ik nu nog wat water bij moeten voegen aan mijn voordeeg?quote:Op donderdag 11 juli 2013 11:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Speltmeel werkt als een soort spons op water ofzo, dat geeft een veel droger resultaat. Ik maak -procentueel- mn speltdeeg ook altijd natter, het voelt alleen veel droger![]()
Mocht je in de buurt van Rotterdam wonen, in ruil voor vervoer vanaf Sligro naar mijn huis (+/- 4km) voor mij en de door mij gekochte spullen mag je best mijn Sligropas bij de kassa lenen hoorquote:Op donderdag 11 juli 2013 08:54 schreef bloempje-moi het volgende:
Helaas ken ik niemand met zo'n pasje. Maar hier was het ook niet duur. Heb er ook suikerchips bij besteld, iets grotere korrels nog. Verder:![]()
Grote zakken meel zijn zo lastig op de scooter.![]()
Voor het voordeeg maakt het niet veel uit, voor je werkelijke deeg zou ik het toch echt tegen de 70% aan laten lopen ja.quote:Op donderdag 11 juli 2013 11:37 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Zo'n vermoeden had ik al. Zou ik nu nog wat water bij moeten voegen aan mijn voordeeg?
Voordeel: Mooi schoon aanrecht bij het kneden. Het deeg absorbeert alles.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: