Ik kan alleen zeggen dat die trainers andere voorbeelden kennen aangezien ik deze informatie uit de tweede hand heb, ik neem van jou aan dat het niet bij die universiteiten het geval is die jij kent. Misschien hebben niet alle universiteiten (of de studenten van die universiteiten, ik weet niet hoe dat precies wordt gefinancierd) zo veel geld voor sportfaciliteiten als Cambridge en Oxford, hebben ze daar minder boten en laten ze veel nieuwe leden zichzelf daarom op de ergo bewijzen alvorens ze een plaats in een boot krijgen?quote:Op donderdag 12 september 2013 01:00 schreef miro86 het volgende:
[..]
1) Ik heb hier nooit van gehoord. Niet in Nederland, niet in de UK. Het is zeker niet de praktijk bij Oxbridge, UoL, Curlew of Putney Town (of bij een van de andere verenigingen waar ik enige info van heb). Ik spreek hier uit ervaring.
Ik had het over het gebruik van ergometers bij een roeivereniging, niet over mensen die op eigen houtje naar het fitnesscentrum gaan. Ik heb zelf geroeid, ik ben dus goed op de hoogte van de techniek - nu ja, tot op zekere hoogte - en ik ben me er dus ook bewust van dat de meeste mensen verkeerd trainen op zo'n ergometer. Inderdaad, je ziet meteen het verschil tussen ervaren roeiers en 'leken' of beginnende roeiers.quote:Al mochten er ergens in de UK een groep mongolen zijn die dit doen, is dat erg anders dan Henkie op de sportschool. Wat 99,9% van de mensen op de sportschool gebruikt zo'n ergometer volledig verkeerd.
Ik weet het, ik merkte dit slechts op om te duiden dat ik wel enige ervaring heb met roeien.quote:Zonder coaching (en basis techniek van noem maar wat 6 maanden training) ben je alleen je rug aan het slopen. Het gaat een stuk verder dan benen-rug-armen, armen-rug-benen, geloof me.
Ik meen dat ik bekend ben met zo'n 90-95% van alle verenigingen in Londen en de grotere universiteiten.quote:Op donderdag 12 september 2013 01:05 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik kan alleen zeggen dat die trainers andere voorbeelden kennen aangezien ik deze informatie uit de tweede hand heb, ik neem van jou aan dat het niet bij die universiteiten het geval is die jij kent.
Dan weet je dus heel goed dat wat lucatoni voor ogen heeft geen nut heeft. Dan kan ie beter gaan schaatsen of fietsen of zelfs hardlopen.quote:[..]
Ik had het over het gebruik van ergometers bij een roeivereniging, niet over mensen die op eigen houtje naar het fitnesscentrum gaan. Ik heb zelf geroeid, ik ben dus goed op de hoogte van de techniek en ik ben me er dus ook bewust van dat de meeste mensen verkeerd trainen op zo'n ergometer. Inderdaad, je ziet meteen het verschil tussen ervaren roeiers en 'leken' of beginnende roeiers.
Ik zou dan wat geavanceerdere terminologie hebben gebruikt, nu klink je als iemand die aan een roeidag voor andere verenigingen heeft gedaan (want elke intro coach herhaalt maar een ding 4 weken lang...)quote:[..]
Ik weet het, ik merkte dit slechts op om te duiden dat ik wel enige ervaring heb met roeien.
Iemand die zonder enige training een toptijd haalt is in ieder geval een goede indicatie, ja. Maar iemand die een middelmatige tijd rijdt kan binnen een paar maanden extreem veel verbeteren. Degene die al een toptijd heeft waarschijnlijk niet.quote:Op donderdag 12 september 2013 01:30 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Fair enough maar anderzijds zegt het hard rijden op de ergo wel veel over iemands conditie (een roeispecifieke conditie). Dat is geen voldoende voorwaarde maar wel een essentiële voorwaarde, nietwaar? Ik zal niet stellen dat iemand die een toptijd rijdt op de ergo een toproeier wordt maar iemand die een middelmatige tijd rijdt op de ergo...
Spijt me voor het aanhalen ervanquote:Op donderdag 12 september 2013 15:48 schreef Bananenman het volgende:
Ha interessant, een roeitopic. Oh wacht...
No hard feelings Mr. Winklevoss.quote:Op donderdag 12 september 2013 16:14 schreef Push. het volgende:
[..]
Spijt me voor het aanhalen ervan
Ho ho, let op je woorden.quote:Op donderdag 12 september 2013 00:03 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Vergelijkenderwijze...
Maar ja, in vergelijking met wiskunde is econometrie weer een watjesopleiding.![]()
In alle ernst, als je geen intrinsieke motivatie hebt voor zo'n opleiding begin er dan maar niet aan. Het gymnasium stelt weinig voor in vergelijking met de pittigere bèta-opleidingen, het niveau is niet hoger dan bij het atheneum (hooguit eens wat extra stof (breedte) of een extra projectje of zo) en dat kleine beetje Grieks en Latijn, ach, dat stelt ook weinig voor.
Relax! Een paar reacties over het roeien gooit niet heel de draad van het onderwerp, over het roeien zijn we nu klaar en de draad zal dus wel weer over investeringsbanken gaan gaan.quote:Op donderdag 12 september 2013 15:48 schreef Bananenman het volgende:
Ha interessant, een roeitopic. Oh wacht...
Bedankt voor je reactie, dit kan ik zeker erin verwerken. Ga van de week maar weer is beginnen met alle brieven versturen. Naar welke banken stuur je allemaal brieven?quote:Op woensdag 11 september 2013 07:57 schreef lucatoni het volgende:
Hoi Henk,
Ben nu zelf weer druk bezig met CV en cover letter. Wat tips die ik heb gekregen waar jij misschien ook wat aan hebt:
- Begin de zinnen in je CV met de woorden waar het om gaat (kernwoorden); als je leidinggevende ervaring heb, begin dan met het woord leiding gegeven / verantwoordelijk voor. De eerste woorden moeten de aandacht pakken;
- Probeer anders te zijn dan anderen. Heb je bijv. een bepaalde speciale hobby die niet veel voorkomt, zeker vermelden. (rondreizen bijv. ook melden)
- Wat betreft cv: maak duidelijk waarom een bedrijf JOU zou moeten aannemen.
Zie pm.quote:Op vrijdag 13 september 2013 03:04 schreef HenkB. het volgende:
[..]
Bedankt voor je reactie, dit kan ik zeker erin verwerken. Ga van de week maar weer is beginnen met alle brieven versturen. Naar welke banken stuur je allemaal brieven?
Goed lezen is een kunst. Veel van je vragen zijn inderdaad al beantwoord. Waar je stage loopt in Nederland doet er in feite niet heel veel toe, gaat er meer om wat je werkzaamheden zijn tijdens zo'n stage.quote:Op vrijdag 13 september 2013 22:02 schreef Kreus het volgende:
Hallo,
Ik vraag me af hoe het er aan toegaat bij Nederlandse (investerings)banken (NIBC, ING, ABN AMRO, AEGON, RABO, etc.) - werk je daar ook bijzonder veel uren, of valt dat wel mee (daarmee bedoel ik <50 uur per week)? Het lijkt me logisch dat je veel minder verdient qua salaris en boni bij Nederlandse banken in vergelijking met Engelse / Amerikaanse banken - heeft iemand enig idee hoeveel een analist verdient per jaar + bonus (als je ook weet / kan schatten hoeveel een associate, vice president, senior vice president, managing director, etc. verdient, dan hoor ik dat ook graag, aangezien ik op het Internet niets kan vinden over Nederlandse IB salaris). Het lijkt me ook veel makkelijker om aan de bak te komen in de IB in Nederland dan in Engeland / de V.S. - klopt dat?
Hoe zit het eigenlijk met Duitsland en Frankrijk? Ik neem aan dat het niveau daar wat hoger ligt dan in Nederland en dat je daar ook veel gemakkelijker een baan kan krijgen dan in Engeland / de V.S.
Ik heb eigenlijk nog nooit wat gelezen over de IB-wereld in Nederland in deze topics in de tijd dat ik gelurkt heb - waarom eigenlijk niet? Is het beeld van de IB-wereld in Nederland negatief, of is het gewoon dat jullie de V.S. / Engeland als de ''eredivisie'' zien en Nederland als de ''Jupiler League'' en dat het eigenlijk tweede keus is?
Hoe kijken jullie tegen een stage bij Nederlandse investeringsbanken aan? Denken jullie dat Engelse / Amerikaanse banken liever hebben dat je bij een bekend bedrijf zoals E&Y (overigens denk ik dat de Nederlandse banken ook best bekend zijn) hebt stage gelopen, of staat stage lopen bij een Nederlandse bank ook goed?
Alvast bedankt - ik hoop dat iemand dit voor mij kan opklaren
Qua werkdruk zal het maar iets minder zijn dan Londen, ik zie die jongens ook altijd hard werken. Je verdient waarschijnlijk minder, maar hoeveel exact weet ik. Salarissen zijn ook enorm veranderd tijdens de crisis, dus er is geen peil meer op te trekken. Ik denk ook niet dat het boeiend is, tegen de tijd dat jij theoretisch MD bent, is alles ongetwijfeld weer 180 graden gedraaid qua salarissen, etc.quote:Op vrijdag 13 september 2013 22:02 schreef Kreus het volgende:
Hallo,
Ik vraag me af hoe het er aan toegaat bij Nederlandse (investerings)banken (NIBC, ING, ABN AMRO, AEGON, RABO, etc.) - werk je daar ook bijzonder veel uren, of valt dat wel mee (daarmee bedoel ik <50 uur per week)? Het lijkt me logisch dat je veel minder verdient qua salaris en boni bij Nederlandse banken in vergelijking met Engelse / Amerikaanse banken - heeft iemand enig idee hoeveel een analist verdient per jaar + bonus (als je ook weet / kan schatten hoeveel een associate, vice president, senior vice president, managing director, etc. verdient, dan hoor ik dat ook graag, aangezien ik op het Internet niets kan vinden over Nederlandse IB salaris).
Klopt.quote:Het lijkt me ook veel makkelijker om aan de bak te komen in de IB in Nederland dan in Engeland / de V.S. - klopt dat?
Duitsland/Frankrijk zullen qua niveau Nederland niet veel ontlopen. En voor een Nederlander zal het enorm moeilijk zijn daar een job te krijgen, dat zijn lokale markten die graag lokale mensen aan nemen.quote:Hoe zit het eigenlijk met Duitsland en Frankrijk? Ik neem aan dat het niveau daar wat hoger ligt dan in Nederland en dat je daar ook veel gemakkelijker een baan kan krijgen dan in Engeland / de V.S.
Ik denk dat laatste, hoewel dat allemaal relatief is. Niks mis met IB in Nederland, maar denk dat initiele ambities vaker hoger liggen.quote:Ik heb eigenlijk nog nooit wat gelezen over de IB-wereld in Nederland in deze topics in de tijd dat ik gelurkt heb - waarom eigenlijk niet? Is het beeld van de IB-wereld in Nederland negatief, of is het gewoon dat jullie de V.S. / Engeland als de ''eredivisie'' zien en Nederland als de ''Jupiler League'' en dat het eigenlijk tweede keus is?
Je moet stage lopen bij een goede firma, dat is het belangrijkst. E&Y (of Aegon, die je eerder noemde) stelt natuurlijk niks voor qua IB. Ga dan gewoon naar Rabo of ING ofzo, daar heb je meer aan.quote:Hoe kijken jullie tegen een stage bij Nederlandse investeringsbanken aan? Denken jullie dat Engelse / Amerikaanse banken liever hebben dat je bij een bekend bedrijf zoals E&Y (overigens denk ik dat de Nederlandse banken ook best bekend zijn) hebt stage gelopen, of staat stage lopen bij een Nederlandse bank ook goed?
Nee, ik bedoel als ik op die termen (FOK! SES investment banking nederlandse banken) zoek, dan krijg ik niets relevants te zien (want ik kom namelijk niet uit op een topic + pagina met relevante informatie over wat ik zoek, en dat zou wel moeten met zo'n zoek opdracht).quote:Op zaterdag 14 september 2013 21:30 schreef Sokz het volgende:
Niet Google. In de openingspost staan een aantal (de nuttigste) vorige reeksen gelinkt. Vooral de eerste 6/7 topics geven antwoord op al je vragen.
Bedankt voor je constructieve post.quote:Op zondag 15 september 2013 17:57 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Qua werkdruk zal het maar iets minder zijn dan Londen, ik zie die jongens ook altijd hard werken. Je verdient waarschijnlijk minder, maar hoeveel exact weet ik. Salarissen zijn ook enorm veranderd tijdens de crisis, dus er is geen peil meer op te trekken. Ik denk ook niet dat het boeiend is, tegen de tijd dat jij theoretisch MD bent, is alles ongetwijfeld weer 180 graden gedraaid qua salarissen, etc.
[..]
Klopt.
[..]
Duitsland/Frankrijk zullen qua niveau Nederland niet veel ontlopen. En voor een Nederlander zal het enorm moeilijk zijn daar een job te krijgen, dat zijn lokale markten die graag lokale mensen aan nemen.
[..]
Ik denk dat laatste, hoewel dat allemaal relatief is. Niks mis met IB in Nederland, maar denk dat initiele ambities vaker hoger liggen.
[..]
Je moet stage lopen bij een goede firma, dat is het belangrijkst. E&Y (of Aegon, die je eerder noemde) stelt natuurlijk niks voor qua IB. Ga dan gewoon naar Rabo of ING ofzo, daar heb je meer aan.
Er is geen 'vaste' studie om het zo even te noemen waarmee je in IB rolt. Wel zijn met Beta Bachelors en Masters als Quantitative Finance (Mathematical Finance, Financial Mathematics) je kansen een stuk groter omdat deze mensen simpelweg sterker opgeleid zijn dan normale Finance, accounting & control.quote:Op maandag 16 september 2013 22:14 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Moet te doen zijn Kreus.
Ik doe zelf ook Economie en moet over een tijdje een masterkeuze gaan maken. Aan de ene kant zit ik aan accounting & control te denken, aan de andere kant hoor ik positieve verhalen over Finance. Ik denk aan control omdat dat mij toch wel trekt(misschien later nog RC doen) vanwege de werkzaamheden en een redelijke baangarantie denk ik zo. Finance lijkt me ook weer leuk, vooral omdat het werk, zoals IB en dergelijke, 'spannender' lijkt.
Het zal waarschijnlijk voldoende zijn voor een interview, maar verder kan je niks zeggen over baan kansen. Zodra je op een interview verschijnt, telt studie meteen veel minder zwaar en gaat het om klik, persoonlijkheid, analytisch vermogen, etc etc.quote:Op maandag 16 september 2013 21:34 schreef Kreus het volgende:
[..]
Bedankt voor je constructieve post.
Aangezien het relatief makkelijk is om aan een baan te komen bij een Nederlandse IB, zal een bachelor E&BE (al gedaan) + een master Financial Economics (nu mee bezig) met goede cijfers genoeg zijn om aan een baan te komen bij de ING of Rabo?
Met A&C hoef je niet lang naar een baan te zoeken, aangezien er een tekort aan accountants is, en het salaris is ook goed (lang niet zo goed als in de IB). Wel lijkt het me saai, maar je kan ook in het bedrijfsleven gaan werken een paar jaar nadat je je RA hebt gehaald.quote:Op maandag 16 september 2013 22:14 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Moet te doen zijn Kreus.
Ik doe zelf ook Economie en moet over een tijdje een masterkeuze gaan maken. Aan de ene kant zit ik aan accounting & control te denken, aan de andere kant hoor ik positieve verhalen over Finance. Ik denk aan control omdat dat mij toch wel trekt(misschien later nog RC doen) vanwege de werkzaamheden en een redelijke baangarantie denk ik zo. Finance lijkt me ook weer leuk, vooral omdat het werk, zoals IB en dergelijke, 'spannender' lijkt.
Maar met het feit dat voor de meeste internships van bijv. Heineken(dit heeft even niks met IB te maken, ecxuses) gewoon een 'MSc in economie' wordt gevraagd, en bij een controllersbaan meestal echt een MSc Accounting & Control. Lijkt me dat je met Accounting & Control dus een stuk meer overlapping hebt en je alsnog in o.a. IB kan rollen... Any thoughts?
Zou ik ook brieven kunnen sturen naar Engelstalige banken, of is dat bij voorbaat hopeloos aangezien ik niet aan een ''gerenommeerde'' universiteit studeer en ook een ''minder gewilde'' master doe en ik het toch tegen mensen moet opnemen die dat beiden wel doen / hebben gedaan? Als dit meehelpt: Qua cijfers behoor ik tot de beste 10% van de klas, m'n gymnasium heb ik afgerond met een 8.2 als totaalgemiddelde (wel een vakkenpakket dat niet als het zwaarst wordt beschouwd door de meeste mensen, maar ik denk dat de HR afdeling de verschillen niet kent), heb ik certificaten dat ik vloeiend / gevorderd in Engels, Frans, Duits en Russisch spreek (Frans, Duits en Engels heb ik op school geleerd en van die talen heb ik testen gemaakt van internationaal erkende instanties waar ik dus certificaten van heb, Russisch heb ik door zelfstudie / cursussen geleerd en voor Russisch heb ik dus ook een test gemaakt waar ik een certificaat voor heb gekregen), en op het moment leer ik Mandarijn - verder qua extra curriculars niet veel bijzonders, en ik denk niet dat ik zoveel voordeel heb door die talen te kennen.quote:Op dinsdag 17 september 2013 00:38 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Het zal waarschijnlijk voldoende zijn voor een interview, maar verder kan je niks zeggen over baan kansen. Zodra je op een interview verschijnt, telt studie meteen veel minder zwaar en gaat het om klik, persoonlijkheid, analytisch vermogen, etc etc.
Gymnasium gemiddelde is prima, echter, ze weten wel degelijk het verschil tussen E&M en NT, maar gaat hier meer om het feit dat je een goed gemiddelde hebt dan specifiek welke richting. Wiskunde B is wel belangrijk trouwens.quote:Op dinsdag 17 september 2013 13:59 schreef Kreus het volgende:
Zou ik ook brieven kunnen sturen naar Engelstalige banken, of is dat bij voorbaat hopeloos aangezien ik niet aan een ''gerenommeerde'' universiteit studeer en ook een ''minder gewilde'' master doe en ik het toch tegen mensen moet opnemen die dat beiden wel doen / hebben gedaan? Als dit meehelpt: Qua cijfers behoor ik tot de beste 10% van de klas, m'n gymnasium heb ik afgerond met een 8.2 als totaalgemiddelde (wel een vakkenpakket dat niet als het zwaarst wordt beschouwd door de meeste mensen, maar ik denk dat de HR afdeling de verschillen niet kent), heb ik certificaten dat ik vloeiend / gevorderd in Engels, Frans, Duits en Russisch spreek (Frans, Duits en Engels heb ik op school geleerd en van die talen heb ik testen gemaakt van internationaal erkende instanties waar ik dus certificaten van heb, Russisch heb ik door zelfstudie / cursussen geleerd en voor Russisch heb ik dus ook een test gemaakt waar ik een certificaat voor heb gekregen), en op het moment leer ik Mandarijn - verder qua extra curriculars niet veel bijzonders, en ik denk niet dat ik zoveel voordeel heb door die talen te kennen.
Dit snap ik niet helemaal.. Het gaat toch niet om het geld dat je overhoudt? Werken bij een Engelse bank > werken bij een Nederlandse bank. Alles is daar net een stapje beter. Het is daar allemaal wat groter dan hier + dat je daar waarschijnlijk nog betere vaardigheden opdoet. Daarnaast, waarom zou je eerst een paar jaar hier werken en daarna nog de overstap maken (als dit uberhaupt al te doen is).quote:Op dinsdag 17 september 2013 13:59 schreef Kreus het volgende:
Hou je er eigenlijk in het begin niet meer geld aan over als je niet in London / New York werkt, aangezien de huur en prijs van alles daar veeeeeel hoger is? Op de lange termijn is het beter om bij een Engelstalige bank te werken, maar in je eerste jaren niet lijkt me.
Dit klopt, ze kunnen in interviews inderdaad hoofdrekenen aan bod laten komen. Dit moet echter geen enkel probleem voor je zijn (binnen een seconde of 30 moet dit echt makkelijk kunnen).quote:Op dinsdag 17 september 2013 13:59 schreef Kreus het volgende:
Ik heb gehoord dat ze ook wel eens vragen stellen zoals: ''hoeveel is 73 x 72'' tijdens interviews, klopt dat? Qua persoonlijkheid zoeken ze iemand die zelfverzekerdheid uitstraalt / iemand die haantjesgedrag vertoont - is dat ook juist?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |