Phone | vrijdag 21 juni 2013 @ 22:54 |
Ooit iets gehoord over koudebacteriën en dat je onder andere eieren en meloen nooit in de koelkast moet bewaren maar op kamertemperatuur. Maar in de koelkast zitten wel van die retehandige ingebouwde eiervakjes waar ze leuk inpassen. Hoe zit het nou echt, in de frigo stoppen of niet ? Bedankt mede namens de paashaas. | |
Xetran | vrijdag 21 juni 2013 @ 22:56 |
Is je Google kapot gegaan? | |
Phone | vrijdag 21 juni 2013 @ 22:56 |
Als mensen geen vragen meer posten kan Fok wel opdoeken hé ![]() | |
Magica | vrijdag 21 juni 2013 @ 22:58 |
Maakt niet zoveel uit volgens mij | |
Magica | vrijdag 21 juni 2013 @ 22:58 |
Maar geen idee verder ik bewaar ze meestal in de koelkast, soms ook daarbuiten | |
Xetran | vrijdag 21 juni 2013 @ 22:58 |
Met het oog op salmonella wil je ze wel in de koelkast mikken geloof ik. | |
mvdejong | vrijdag 21 juni 2013 @ 23:04 |
Krijgen we nu nog een paarhonderd vragen over het gebruik van een koelkast ? | |
Adelante | vrijdag 21 juni 2013 @ 23:07 |
Hier liggen ze in de altijd koele voorraadkelder. | |
zhe-devilll | vrijdag 21 juni 2013 @ 23:09 |
Wat ik dus niet begrijp is dat ze in supermarkten sinds een tijdje de eieren niet meer gekoeld bewaren en ik vind dat dus goor. Ik ruik het ook als je een ei breekt, minder vers dus! | |
staaltje | vrijdag 21 juni 2013 @ 23:09 |
Die rete-handige eiervakjes in je koelkast kunnen nog wel eens erg onprettig worden. Ik heb wel eens eieren daar wat te lang in bewaard en die zijn een beetje gaan opzetten. Dan krijg je ze dus dat rekje niet meer uit. Of niet heel iig. ![]() | |
Helsinki | zaterdag 22 juni 2013 @ 00:12 |
Ik bewaar ze altijd in de koelkast. | |
Aberkullie | zaterdag 22 juni 2013 @ 00:50 |
Ik bewaar altijd alles zoals het ook in de supermarkt staat. Eieren gewoon kamertemperatuur dus. | |
nattermann | zaterdag 22 juni 2013 @ 00:50 |
Supermarkten bewaren ze op kamertemperatuur, lijkt me dus onnodig om ze in de koelkast te bewaren. | |
nattermann | zaterdag 22 juni 2013 @ 00:51 |
Die vakjes in de koelkast, zijn die niet voor gekookte eieren o.i.d. ? | |
RhytmicalRemedy | zaterdag 22 juni 2013 @ 00:53 |
ik doe het altijd in de vriezer. moet je ze wel een halfuurtje voordat je ze gaat koken eruit halen anders barsten ze. | |
Hagelkaas | zaterdag 22 juni 2013 @ 01:04 |
Liggen ze in de supermarkt in het koelkast? Liggen ze bij een boer in de koelkast? Heeft de kip die het ei broedt een ingebouwde koelkast? | |
Hagelkaas | zaterdag 22 juni 2013 @ 01:05 |
Daarnaast is het temperatuursverschil als je de koelkast open en dicht doet funest voor de kwaliteit. Schijnt ook dat ze smaakjes overnemen van sterk ruikende producten in je koelkast. Maar dat weet ik niet want ik bewaar ze gewoon in de keukenkast. Vuistregel is dat je alles wat in de supermarkt niet in de koelkast ligt, je thuis ook niet in de koelkast hoeft te bewaren. Sommige vruchten en groenten bederven zelfs sneller in de koelkast! In de supermarkt liggen trouwens ook veel producten onnodig in de koeling. Bijvoorbeeld smeerkaas of gedroogde worsten. | |
Nafi | zaterdag 22 juni 2013 @ 01:50 |
Die supermarkt-regel van jullie gaat niet op. Supermarkten denken ook financieel. Het is waarschijnlijk beter als ze in de koeling liggen maar op zich kunnen ze ook prima buiten staan. Even googlen dus. | |
Aberkullie | zaterdag 22 juni 2013 @ 01:56 |
Dat dacht ik ook ![]() | |
Nafi | zaterdag 22 juni 2013 @ 02:01 |
Ja want je gaat eieren koken om ze in de koelkast te zetten.. | |
Aberkullie | zaterdag 22 juni 2013 @ 02:03 |
Ja waarom niet? Ik kook ze soms van tevoren om ze later door een salade oid te gooien. | |
Nafi | zaterdag 22 juni 2013 @ 02:14 |
Lijkt me niet logisch dat ze voor zoiets, wat heel weinig mensen doen mijn inziens, die vakjes daar zetten? | |
fespo | zaterdag 22 juni 2013 @ 02:28 |
die koelkast dingen zijn gemaakt omdat mensen ze willen, het is niet goed voor eieren. wel blijven ze langer houdbaar in de koelkast. | |
zhe-devilll | zaterdag 22 juni 2013 @ 03:54 |
Nee als het zomer is, 21 juni 2013 oid...leg ik ze gewoon in mijn tuin! Bakken ze vanzelf oid...! | |
RobinOok | zaterdag 22 juni 2013 @ 04:39 |
Huh? Ik heb nooit meegemaakt/gezien dat supermarkten eieren in de koeling hadden staan. Woon jij niet in NL? | |
Pietverdriet | zaterdag 22 juni 2013 @ 08:18 |
Mijn eieren staan nooit in de koelkast, met koude eieren kan je niet werken. | |
fotostarter | zaterdag 22 juni 2013 @ 09:02 |
Ik heb nu zelf al 15 jaar kippen, en heb nog nooit een ei in de koelkast gehad. Gewoon zorgen dat ze op een plek liggen waar het niet te heet is, en niet te koud, en er is niks aan de hand. ![]() Hier liggen ze gewoon in de keuken. De eieren, die niet voor ons eigen gebruik zijn, bewaren we in de kelder. Ook daar nooit geen klachten over gehoord. Ze liggen in de kelder, omdat mijn keuken niet groot genoeg is voor al die eieren ![]() | |
fespo | zaterdag 22 juni 2013 @ 11:00 |
met koud vlees kan je ook niet werken. | |
Seagal | zaterdag 22 juni 2013 @ 11:09 |
1 doos buiten de koelkast (Verse eieren rechtstreeks uit het hok) en nog 1 of 2 dozen in de koelkast. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 juni 2013 @ 14:17 |
Dat is alleen waar voor steaks. En die haal ik uren voor het bereiden uit de koeling. Eieren in de koeling is nergens voor nodig, ze drogen sneller uit en nemen luchtjes aan, ze bederven binnen een dag als je ze niet koelt, ze blijven ook buiten de koeling goed. Eieren die niet in de koeling staan zijn veel beter zacht te koken, spiegeleieren van te maken, want dan is je vloeibare dooier niet koud als je het eet. Voor gebak en taart zijn ze op kamertemperatuur veel beter. | |
Weltschmerz | zaterdag 22 juni 2013 @ 14:59 |
Die vakjes zijn voor de paaseieren. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 juni 2013 @ 16:52 |
Tja, er zijn mensen die zelfs chocolade in de koelkast leggen. | |
fotostarter | zaterdag 22 juni 2013 @ 17:11 |
Die zijn in mijn ogen net zo wereldvreemd als mensen die eieren in de koelkast leggen ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 22 juni 2013 @ 18:01 |
En kaas. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 juni 2013 @ 18:03 |
Eigenlijk zouden koelkasten een kaasvak moeten hebben van een graad of 14 | |
Weltschmerz | zaterdag 22 juni 2013 @ 18:04 |
Ja, gewoon een keldervak. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 juni 2013 @ 18:05 |
Kan je gelijk de Petrus en Margaux in kwijt | |
Weltschmerz | zaterdag 22 juni 2013 @ 18:08 |
Ja, maar om nou een hele wijnkast neer te zetten voor een paar flessen, een paar stukjes kaas en wat paaseieren is ook zo wat. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 juni 2013 @ 18:12 |
Ik heb gelukkig een kelder voor mijn wijnen. | |
RobinOok | zaterdag 22 juni 2013 @ 19:36 |
Ik bewaar mijn eieren en kaas en sojasauzen en sambals en nog veel meer dingen in de koelkast en![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Dragonberry | zaterdag 22 juni 2013 @ 22:39 |
Op dit moment ligt mijn chocola ook in de koelkast. Anders is het zo vies zacht ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 22 juni 2013 @ 22:46 |
Omdat je het zo van je moeder hebt? | |
#ANONIEM | zaterdag 22 juni 2013 @ 22:47 |
Haha ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 22-06-2013 22:48:07 ] | |
RobinOok | zaterdag 22 juni 2013 @ 23:59 |
Nee, juist niet, die lopen net zo achter als jij en denken dat eieren niet in de koelkast horen. Al die bejaarden.... Maar ze eten ook zoveel eieren (mijn vader minstens iedere dag 1) dat het ook niet uitmaakt natuurlijk. Als ik er een doos per week door zou jagen zou ik ze waarschijnlijk ook niet in de koelkast bewaren. | |
Pietverdriet | zondag 23 juni 2013 @ 00:01 |
Je spreekt jezelf tegen. | |
RobinOok | zondag 23 juni 2013 @ 00:01 |
Helemaal niet. | |
Sorella | zondag 23 juni 2013 @ 00:04 |
Ik leg altijd bitterkoekjes in de koelkast dan zijn ze lekker hard ![]() | |
Pietverdriet | zondag 23 juni 2013 @ 00:07 |
Jawel, eerst zegje dat het in de koelkast hóórt (zonder dat te onderbouwen) maar dan dat je ze rustig minstens een week buiten de koeling kunnen liggen. Nu, scheet, eieren liggen hier wel eens drie weken buiten de koeling maar heb nog nooit een bedorven ei gehad | |
Karboenkeltje | zondag 23 juni 2013 @ 00:09 |
Há, toeval! Ik vroeg me onlangs nog af hoe lang je eieren buiten de koelkast kan bewaren. Dank. | |
Pietverdriet | zondag 23 juni 2013 @ 00:13 |
Hou er rekening mee dat ze in sommige supermarkten erg lang liggen | |
RobinOok | zondag 23 juni 2013 @ 00:21 |
Ze horen in de koelkast. En dat spreek ik nergens tegen. Het enige waar je me van kunt "beschuldigen" is dat ik dingen doe of zou doen die niet horen. | |
Pietverdriet | zondag 23 juni 2013 @ 00:24 |
Horen? Onderbouw dat eens. | |
Karboenkeltje | zondag 23 juni 2013 @ 00:40 |
Op het doosje eieren wat ik nu heb liggen staat dat de uiterste houdbaarheidsdatum vier juli is. Is dat gekoeld of niet? [ Bericht 0% gewijzigd door Karboenkeltje op 23-06-2013 00:52:08 ] | |
Steven184 | zondag 23 juni 2013 @ 00:48 |
Ik volg Harold McGee:
| |
RobinOok | zondag 23 juni 2013 @ 01:04 |
Fijn, dank je, Steven. Kijk, Piet! Klaar. Verder interesseert het me trouwens geen zak hoe anderen hun eieren bewaren. Moet iedereen lekker zelf weten. Of dat ie zijn vlees wel of niet voor het bakken zout. Zout doet bij het koken van bonen, olie bij het koken van spaghetti en meer van die dingen. | |
LeeHarveyOswald | maandag 1 juli 2013 @ 10:11 |
Wat zijn jullie toch een leuk getrouwd stel af en toe ![]() | |
Pietverdriet | maandag 1 juli 2013 @ 10:18 |
We hebben geen sex maar we praten nog wel (indirect) met elkaar. En zijn beroerdere huwelijken | |
Weltschmerz | maandag 1 juli 2013 @ 13:36 |
De meeste huwelijken lopen stuk op het delen van een koelkast. | |
Pietverdriet | maandag 1 juli 2013 @ 13:39 |
Ik wil de mannen die met een koelkast getrouwd zijn niet de kost geven. | |
The_stranger | maandag 1 juli 2013 @ 15:41 |
Lijkt me in praktisch alle gevallen de juiste keuze... | |
Jackie-Treehorn | maandag 1 juli 2013 @ 15:44 |
Op mijn doosje eieren staat "na aankoop gekoeld bewaren". (Maar het kan gewoon allebei) |