abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 17 juni 2013 @ 18:28:10 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127912131
Hij is weer beter dan ooit, ondanks het koude voorjaar!
Dat is straks weer het mediageleuter. Net als de vissersboot die zogenaamd de eerste haring van het seizoen binnenbrengt. Hij komt met de vrachtwagen uit Noorwegen.
Maar goed, hoe is de haring dit jaar?
Game on
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127912453
Elk jaar zeggen ze dat hij beter is dan de vorige :')
“Advertising is based on one thing, happiness. Happiness is the smell of a new car. It’s a billboard on the side of the road that screams reassurance that whatever you are doing is okay. You are okay.”
-Don Draper
pi_127913170
Ze zijn er volgens mij nog niet eens, maar elke super verkoopt ze zogenaamd al :')
wie een kuil graaft voor een ander....is nooit werkloos. Inmiddels 69+
pi_127913320
is dat eerste vaatje inmiddels wel afgetikt dan?!
had vorige week een haringparty en mooi geen haring, hebben ze als de s# vervangen voor een visbuffet.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_127913813
Woensdag is t zover!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 17 juni 2013 @ 19:36:31 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127915110
quote:
10s.gif Op maandag 17 juni 2013 18:37 schreef SherlockHolmes het volgende:
Elk jaar zeggen ze dat hij beter is dan de vorige :')
Daarom ook mijn ironische OP
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 17 juni 2013 @ 20:06:48 #7
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127916576
Vlaggetjesdag was drukker dan ooit maar geen nieuwe haring te bekennen :P

Ben benieuwd hoe de smaak beïnvloed wordt door het feit dat de haringen al ouder zijn.
  maandag 17 juni 2013 @ 20:08:26 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127916665
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 20:06 schreef Erasmo het volgende:
Vlaggetjesdag was drukker dan ooit maar geen nieuwe haring te bekennen :P

Ben benieuwd hoe de smaak beïnvloed wordt door het feit dat de haringen al ouder zijn.
Geen idee, maar het was lang koud, dus volgens mij minder plankton dus een minder vette haring
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 17 juni 2013 @ 20:29:17 #9
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_127917775
Wat wij gaan doen:
Nieuwe haring en een "oude' haring halen.

dan blind proeven, kijken of we het herkennen. Al zal de nieuwe qua structuur sowieso steviger zijn. Maar wie weet :P
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_127937311
Het is er weer! Na wat uitstel vanwege het koude weer.
De vaatjes zijn aan land en morgen de veiling van het eerste vaatje!

Nog meer liefhebbers? :9

  dinsdag 18 juni 2013 @ 10:30:57 #11
37295 Luigi
mario pls
pi_127937348
Goede haring, altijd lekker. Ben benieuwd hoe hij dit jaar 'is' :).
pi_127937397
Ik heb trouwens bij wel heel veel viszaken in de stad al borden gezien dat ze Hollandse nieuwe weer binnen hebben. :{
Wie moet ik nou geloven? :(
pi_127938245
Owh ;( O+ :9~ ;(
Ja doei.
pi_127938728
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 10:30 schreef Luigi het volgende:
Goede haring, altijd lekker. Ben benieuwd hoe hij dit jaar 'is' :).
Waarschijnlijk zoals elk jaar 'lekker vet'.
Edensnator over 'n out
  dinsdag 18 juni 2013 @ 11:16:39 #15
37295 Luigi
mario pls
pi_127938750
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 11:16 schreef Edensnator het volgende:

[..]

Waarschijnlijk zoals elk jaar 'lekker vet'.
Ja, dat begint zo ondertussen wel een nieuwe culi-snob wereld an sich te worden he? :P.
pi_127939106
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 11:02 schreef motorbloempje het volgende:
Owh ;( O+ :9~ ;(
Hebben ze geen haring daar?
pi_127939749
Nou, ze hebben in ieder geval 2 weken langer mogen leven. :{
pi_127939813
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 11:24 schreef Godtje het volgende:

[..]

Hebben ze geen haring daar?
:N Nou ja, je kan wel 'herring' krijgen bij de lokale visboer, maar da's niet de Hollandsche Nieuwe. -O- Helaasch! Dus moet wachten tot augustus!
Ja doei.
pi_127939851
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 11:42 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

:N Nou ja, je kan wel 'herring' krijgen bij de lokale visboer, maar da's niet de Hollandsche Nieuwe. -O- Helaasch! Dus moet wachten tot augustus!
Dan zijn ze niet nieuw meer :P
pi_127939901
M'n pa weet altijd nog wel de goeie te scouten als ex-Schevenigse visser 8-) :P
Ja doei.
  dinsdag 18 juni 2013 @ 11:53:48 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127940266
Heb al van mijn vismannetje begrepen dat ze nog steeds een beetje aan de magere kant zijn.
Dus de kreet 'lekker vet' gaat dit jaar minder op.

Morgen of overmorgen maar eens een paar scoren. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 18 juni 2013 @ 11:55:01 #22
37295 Luigi
mario pls
pi_127940327
Ook zo mooi. Iedereen heeft opeens een 'vismannetje' of iets wat daar op lijkt. Een gecertificeerde expert, zo in de omgeving.

Ik ga gewoon naar de visboer :P.
pi_127940343
Dat 'vismannetje' heb ik al een jaar of 28 :+
Ja doei.
  dinsdag 18 juni 2013 @ 12:03:54 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127940691
quote:
6s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 11:55 schreef Luigi het volgende:
Ook zo mooi. Iedereen heeft opeens een 'vismannetje' of iets wat daar op lijkt. Een gecertificeerde expert, zo in de omgeving.

Klopt. Al een jaar of 26.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_127963332
Zaterdag haring baas maken :9
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_127966263
Kan niet wachten, altijd 1000x beter dan de haring die ze bijvoorbeeld in de supermarkt (het hele jaar?) hebben.
  woensdag 19 juni 2013 @ 14:40:36 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127988355
De eerste alweer achter de kiezen. Stevig, mooi rood en niet al te vet. Smaakt prima. :9
Nog eentje meegenomen voor vanavond.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_127989179
Ik denk dat ik vnv gelijk mn 2e (en misschien 3e) ga halen :D

Niet zo boterig als vorig jaar maar geeft niks. Wel lekker zacht en ook stevig :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 19 juni 2013 @ 19:12:17 #29
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_127998847
Wij hebben er een stel liggen, die gaan zo geslacht worden.
L'Enfer, c'est les autres.
  woensdag 19 juni 2013 @ 20:29:00 #30
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_128002186
Niet zo vet inderdaad, maar wel heerlijk zacht! Ik vind hem prima!
L'Enfer, c'est les autres.
  donderdag 20 juni 2013 @ 11:43:13 #31
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_128027585
Vers van t mes gesneden, echt superlekker vond ik ze! Komende dagen elke dAg wat van de units naar binnen werken! :D
  donderdag 20 juni 2013 @ 13:18:00 #32
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_128031296
Ik heb er gisteren enkele op, maar was niet onder de indruk. Had de indruk dat ze niet goed waren schoongemaakt bij de speciaalzaak waar ik langsging. Dat gebeurde wel pas direct na de bestelling trouwens, dus het was niet zo dat ze al klaar lagen.

Vanmiddag bij de lunch smaakte de haring inderdaad heerlijk. Lekker zacht.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  donderdag 20 juni 2013 @ 14:02:52 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128033098
Heb er maar weer 2 gehaald bij mijn vismannetje. En ja, dat kwartiertje wachten, omdat ie alles ter plekke schoonmaakt en er enkele leifhebbers voor mij waren, dan neem ik dan maar op de koop toe.

Trouwens even een prijsvergelijking?
Ik betaal er 2 euro per stuk voor hier.
Wat kosten ze bij jullie (van de visstal of winkel, niet uit de supermarkt :r ) ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_128033866
Ook 2 euro, broodje 2,50
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_128035852
2,50, en het was niet heel goed schoongemaakt. Tegenvaller dus.
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
  donderdag 20 juni 2013 @ 15:24:54 #36
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_128036457
Ik weet het zo even niet, gok 2 euro van de viskraam. Vorig jaar 1,90 en jaar ervoor 1,80.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_128037552
Ik durf bijna nergens meer een haring te kopen omdat ik altijd teleurgesteld wordt. 'Vers van het mes' en dan van een schaal die er al een uur ligt. Gelukkig is mijn vaste visboer weer terug in de stad nadat hij tijdelijk op een ander filiaal zat. Twee jaar achter elkaar uitgeroepen tot beste haring van Amsterdam, behalve de dramatische score vorig jaar toen hij er dus even niet was :'(

2 euro per stuk trouwens, 3 voor 6.
  donderdag 20 juni 2013 @ 15:56:40 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128037812
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 15:51 schreef Hagelkaas het volgende:

2 euro per stuk trouwens, 3 voor 6.
Ja, dat is dus gewoon 2 euro per stuk. (3 voor 6) _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_128037886
quote:
14s.gif Op donderdag 20 juni 2013 14:02 schreef golfer het volgende:
Heb er maar weer 2 gehaald bij mijn vismannetje. En ja, dat kwartiertje wachten, omdat ie alles ter plekke schoonmaakt en er enkele leifhebbers voor mij waren, dan neem ik dan maar op de koop toe.

Trouwens even een prijsvergelijking?
Ik betaal er 2 euro per stuk voor hier.
Wat kosten ze bij jullie (van de visstal of winkel, niet uit de supermarkt :r ) ?
2 euro per stuk , of 5 voor 7. Geld overigens alleen voor aankomende zaterdag.

Normaal 4 voor 7.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_128038231
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 15:51 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik durf bijna nergens meer een haring te kopen omdat ik altijd teleurgesteld wordt. 'Vers van het mes' en dan van een schaal die er al een uur ligt. Gelukkig is mijn vaste visboer weer terug in de stad nadat hij tijdelijk op een ander filiaal zat. Twee jaar achter elkaar uitgeroepen tot beste haring van Amsterdam, behalve de dramatische score vorig jaar toen hij er dus even niet was :'(

2 euro per stuk trouwens, 3 voor 6.
Welke visstal in amsterdam dan?
pi_128039802
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 15:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, dat is dus gewoon 2 euro per stuk. (3 voor 6) _O-
Haha oeps, 3 voor 5 moest dat zijn.

@Godtje, Marqt Utrechtsestraat. Niet bij andere filialen proberen, daar is het niks.
  donderdag 20 juni 2013 @ 17:02:26 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128040778
Je kunt trouwens als consument ook een soort haringtest-site invullen:

http://www.haringtest.com/

Niet zo regionaal gebonden als die AD-test.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 20 juni 2013 @ 17:46:09 #43
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_128042405
Hier op de markt waren twee man constant bezig met schoonmaken van de haring.

2 euro ps.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_128051771
Hij is lekker maar waar ik het kocht was het vrij prijzig: 2.75!!!
pi_128078125
Godver! Zo ene lekkere net!! Ik wil meeR!!!!
pi_128079380
Vanmiddag ook de eerste nieuwe op in de kantine op het werk. Moet zeggen dat hij me goed smaakte :9
  vrijdag 21 juni 2013 @ 14:42:35 #47
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_128081014
Ben ik de goedkoopste? 1,80 euro per stuk? Zijn superlekker die units en verst van t mes!
  zaterdag 22 juni 2013 @ 17:19:35 #48
400989 Seagal
Master of Aikido
pi_128122043
Ik heb haring liever wat later in het seizoen als ze goed dik en vet zijn. De nieuwe haring die ik vanmiddag had vond ik maar matig :{
I love getting out on the streets and helping people.
pi_128122538
Zag ze nog bij de hema maar stond een te lange rij..

Van de week ook maar eens een paar proberen.
pi_128158411
Vismarkt Groningen heb ik gisteren 4 voor ¤5 gehaald. Moet je ze wel zelf ff schoonmaken.
  zondag 23 juni 2013 @ 21:23:55 #51
168739 Red_85
'echt wel'
pi_128167030
Vrij hard, niet vet, wel smaakvol.
Kan beter, maar wel lekker.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_128168428
Ik vond ze lekker 2 stuks op vandaag , mooi rood van binnen. Mij iets te mager maar smaak / structuur is goed.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_128170495
Eigenlijk dus echt een Nieuwe Haring. De "Light Haring". Dit zullen hele volksstammen toejuichen waaronder ik mezelf niet schaar. Ondanks uitstel van vangst hebben de beestjes nog steeds te weinig plankton te eten gehad. En dat merk je. Smaak verder wel goed, maar het is hem nog niet.
pi_128173291
Ik had gisteren slecht schoongemaakte Hollandse Nieuwe. Wel aardig geprijsd op de Vismarkt in Groningen. 6 voor een tientje. Volgende keer toch maar weer ergens anders.
pi_128173411
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 14:42 schreef RickoKun het volgende:
Ben ik de goedkoopste? 1,80 euro per stuk? Zijn superlekker die units en verst van t mes!
Jij woont in Groningen toch, waar klap je die dingen?
pi_128173471
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 18:53 schreef Gravedigger het volgende:
Ze zijn er volgens mij nog niet eens, maar elke super verkoopt ze zogenaamd al :')
Ik weet de juiste periode niet maar er is dus een bepaalde periode waarin je maatjesharing Hollandse Nieuwe mag noemen. Daarbuiten heet het gewoon maatjesharing. Misschien was die periode al aangebroken.
  maandag 24 juni 2013 @ 00:01:06 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128176326
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 23:02 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik weet de juiste periode niet maar er is dus een bepaalde periode waarin je maatjesharing Hollandse Nieuwe mag noemen. Daarbuiten heet het gewoon maatjesharing. Misschien was die periode al aangebroken.
Net even ets anders:
quote:
Rond half juni is de haring het vetste (dit jaar dus pas begin juli) en dus het best geschikt voor maatjesharing. De haring die het optimale vetgehalte bevatte en van een uitzonderlijke kwaliteit was ontving het predicaat Koninginneharing. Koninginneharing werd door de schipper van het schip dat de haring aanvoerde, of bij afwezigheid door zijn vrouw, aangeboden aan de koningin. Deze oude traditie is verdwenen doordat Hollandse Nieuwe bijna niet meer door Nederlandse schepen wordt aangevoerd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 24 juni 2013 @ 12:34:28 #58
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_128188954
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 23:01 schreef MCH het volgende:

[..]

Jij woont in Groningen toch, waar klap je die dingen?
In Leek klap ik die!
  maandag 24 juni 2013 @ 20:20:31 #59
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_128209468
quote:
1s.gif Op maandag 24 juni 2013 12:34 schreef RickoKun het volgende:

[..]

In Leek klap ik die!
De Lekkerbek? Of Joke?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 24 juni 2013 @ 20:55:55 #60
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_128211413
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 20:20 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

De Lekkerbek? Of Joke?
Joke natuurlijk!

Lekkerbek ben ik nooit geweest. Alleen toen het nog een andere naam had, had je zo'n ouwe man die dr voor shaggies rookte en de haringen met de rookvingers ging schoonmaken :')
Misschien dat t nu wel beter is..?
pi_128212105
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 21:23 schreef Red_85 het volgende:
Vrij hard, niet vet, wel smaakvol.
Kan beter, maar wel lekker.
Yup. Vond em ook goed te pruimen.
  maandag 24 juni 2013 @ 21:36:32 #62
168739 Red_85
'echt wel'
pi_128213768
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 21:07 schreef Freak188 het volgende:

[..]

Yup. Vond em ook goed te pruimen.
Mag van mij alleen wel een stukje vetter.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_128324991
Ik heb er 3 bij de visboer gehaald voor 6,- euro, waren erg lekker!
Ook nog 3 van de AH meegenomen, die waren duidelijk minder van smaak en ook iets kleiner, maar daar was de prijs dan ook naar, 3 voor 2,- euro.
  donderdag 27 juni 2013 @ 17:59:50 #64
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_128329642
Heb er 1 in de koelkast liggen, durf het niet te eten... straks is ie niet lekker :')
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_128331887
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:59 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb er 1 in de koelkast liggen, durf het niet te eten... straks is ie niet lekker :')
van de super of de visboer?
Van de visboer is t lekkerst net schoongemaakt en gelijk opeten, niet in de koelkast zetten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 27 juni 2013 @ 19:27:53 #66
14736 ABundy
I can DO it!
pi_128332827
Die van de AH zijn goed te doen nu ze in de bonus zijn! 1,50 voor 2 . Wel ff warm laten worden voordat je ze verorbert! c_/
pi_128333745
Ook maar weer een paar gehaald, maar vond ze niet heel bijzonder. Beetje mager en dat ze niet goed schoongemaakt waren helpt ook niet natuurlijk.
Zijn er hier mensen die zelf hun haring schoonmaken, is dat een beetje makkelijk te doen?
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:35:37 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128338473
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:49 schreef FigureBirdStars het volgende:

Zijn er hier mensen die zelf hun haring schoonmaken, is dat een beetje makkelijk te doen?
Is best nog een lastig klusje om ze mooi en goed en helemaal graatvrij schoon te maken.
Vishandelaren volgen daarvoor vaak zelfs speciale cursussen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:36:49 #69
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_128338547
Zijn oke, maar zeker niet top.
Ik ben een eckte rapnegert
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:37:17 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128338587
Gewoon eens bij een kraam gaan kijken en dan eens een emmertje opofferen om het te leren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:38:19 #71
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_128338653
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:27 schreef ABundy het volgende:
Die van de AH zijn goed te doen nu ze in de bonus zijn! 1,50 voor 2 . Wel ff warm laten worden voordat je ze verorbert! c_/
Ik dacht, ik probeer ze.
Érg matig, zelfs die van Lidl zijn véle malen smakelijker.
Beste is toch: voor je neus schoongemaakt bij het haringkarretje.
Ik ben een eckte rapnegert
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:43:59 #72
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128338947
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 21:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon eens bij een kraam gaan kijken en dan eens een emmertje opofferen om het te leren
http://www.haringtest.com(...)-haring-schoonmaken/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:53:05 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128339410
quote:
Je moet gewoon de driedimensionale plaats van de graten weten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:56:21 #74
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_128339563
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

van de super of de visboer?
Van de visboer is t lekkerst net schoongemaakt en gelijk opeten, niet in de koelkast zetten.
Visboer, vers geslacht en heeft hier maar 4 uur in een koude koelkast gelegen. Dat gaat het niet uitmaken.

Was wel te eten maar niet zo smeuig en lekker vies vettig.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_128349956
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
Zijn er hier mensen die zelf hun haring schoonmaken, is dat een beetje makkelijk te doen?
Ik heb in een vishandel gewerkt en kan haring schoonmaken, maar niet in het tempo van een ervaren visboer. Als je thuis haring wilt serveren is het wel een stuk lekkerder om zelf schoon te maken dan het laten doen, eenmaal schoongemaakt gaat 'ie heel snel achteruit.

Sowieso gaat een haring letterlijk met het uur achteruit als 'ie eenmaal ontdooit is. Het ontdooitproces is één van de belangrijkste factoren die de uiteindelijke smaak/kwaliteit bepalen. Ideaal is om schoon te maken als hij in het midden nog tegen vriespunt aan zit. Tijdens het schoonmaken warmt hij wat op en je houdt een haring van +- 4 graden over.

Er zijn trouwens verschillende manieren van schoonmaken, het zijn stuk voor stuk trucjes die je echt in de vingers moet krijgen. Visboeren gaan zoals golfer zegt inderdaad op cursus bij de importeur/verwerker van de haring. Verschillende importeurs hebben verschillende manieren van schoonmaken. Ik heb het toentertijd geleerd van de beste haringschoonmaker van Nederland volgens één of andere jury. Je hebt er wedstrijden in.. :D
  vrijdag 28 juni 2013 @ 10:04:53 #76
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_128352180
Tijd is echt de belangrijkste factor ja, de vetten beginnen te oxideren(het ranzig worden) zodra ze in aanraking komen met zuurstof.
  maandag 22 juli 2013 @ 20:40:53 #77
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_129231464
Hm, de haring bij mn ouders in de buurt krijgt nog best een mooi cijfer (7.5). Ik zag ze al adverteren met de test. Eerdaags maar eens proberen. :)
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
  maandag 22 juli 2013 @ 20:42:05 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129231516
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 10:04 schreef Erasmo het volgende:
Tijd is echt de belangrijkste factor ja, de vetten beginnen te oxideren(het ranzig worden) zodra ze in aanraking komen met zuurstof.
Daarom eet ik ook haring aan een stand waar ze voor mijn neus worden schoongemaakt, haring die schoongemaakt klaar ligt mogen ze zelf opeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129233889
Ja die eet ik ook niet meer, toen ik 12 was ooit in Gorinchem zo'n harinkje op.
Uit het vat al helemaal "klaar" daar een goede week/2 weken ziek van geweest, pas 4 jaar daarna weer eens geprobeerd.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')