Jij woont in Groningen toch, waar klap je die dingen?quote:Op vrijdag 21 juni 2013 14:42 schreef RickoKun het volgende:
Ben ik de goedkoopste? 1,80 euro per stuk? Zijn superlekker die units en verst van t mes!
Ik weet de juiste periode niet maar er is dus een bepaalde periode waarin je maatjesharing Hollandse Nieuwe mag noemen. Daarbuiten heet het gewoon maatjesharing. Misschien was die periode al aangebroken.quote:Op maandag 17 juni 2013 18:53 schreef Gravedigger het volgende:
Ze zijn er volgens mij nog niet eens, maar elke super verkoopt ze zogenaamd al
Net even ets anders:quote:Op zondag 23 juni 2013 23:02 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik weet de juiste periode niet maar er is dus een bepaalde periode waarin je maatjesharing Hollandse Nieuwe mag noemen. Daarbuiten heet het gewoon maatjesharing. Misschien was die periode al aangebroken.
quote:Rond half juni is de haring het vetste (dit jaar dus pas begin juli) en dus het best geschikt voor maatjesharing. De haring die het optimale vetgehalte bevatte en van een uitzonderlijke kwaliteit was ontving het predicaat Koninginneharing. Koninginneharing werd door de schipper van het schip dat de haring aanvoerde, of bij afwezigheid door zijn vrouw, aangeboden aan de koningin. Deze oude traditie is verdwenen doordat Hollandse Nieuwe bijna niet meer door Nederlandse schepen wordt aangevoerd.
In Leek klap ik die!quote:Op zondag 23 juni 2013 23:01 schreef MCH het volgende:
[..]
Jij woont in Groningen toch, waar klap je die dingen?
De Lekkerbek? Of Joke?quote:
Joke natuurlijk!quote:
Yup. Vond em ook goed te pruimen.quote:Op zondag 23 juni 2013 21:23 schreef Red_85 het volgende:
Vrij hard, niet vet, wel smaakvol.
Kan beter, maar wel lekker.
Mag van mij alleen wel een stukje vetter.quote:
van de super of de visboer?quote:Op donderdag 27 juni 2013 17:59 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb er 1 in de koelkast liggen, durf het niet te eten... straks is ie niet lekker
Is best nog een lastig klusje om ze mooi en goed en helemaal graatvrij schoon te maken.quote:Op donderdag 27 juni 2013 19:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
Zijn er hier mensen die zelf hun haring schoonmaken, is dat een beetje makkelijk te doen?
Ik dacht, ik probeer ze.quote:Op donderdag 27 juni 2013 19:27 schreef ABundy het volgende:
Die van de AH zijn goed te doen nu ze in de bonus zijn! 1,50 voor 2 . Wel ff warm laten worden voordat je ze verorbert!
http://www.haringtest.com(...)-haring-schoonmaken/quote:Op donderdag 27 juni 2013 21:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon eens bij een kraam gaan kijken en dan eens een emmertje opofferen om het te leren
Je moet gewoon de driedimensionale plaats van de graten wetenquote:Op donderdag 27 juni 2013 21:43 schreef golfer het volgende:
[..]
http://www.haringtest.com(...)-haring-schoonmaken/
Visboer, vers geslacht en heeft hier maar 4 uur in een koude koelkast gelegen. Dat gaat het niet uitmaken.quote:Op donderdag 27 juni 2013 19:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
van de super of de visboer?
Van de visboer is t lekkerst net schoongemaakt en gelijk opeten, niet in de koelkast zetten.
Ik heb in een vishandel gewerkt en kan haring schoonmaken, maar niet in het tempo van een ervaren visboer. Als je thuis haring wilt serveren is het wel een stuk lekkerder om zelf schoon te maken dan het laten doen, eenmaal schoongemaakt gaat 'ie heel snel achteruit.quote:Op donderdag 27 juni 2013 19:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
Zijn er hier mensen die zelf hun haring schoonmaken, is dat een beetje makkelijk te doen?
Daarom eet ik ook haring aan een stand waar ze voor mijn neus worden schoongemaakt, haring die schoongemaakt klaar ligt mogen ze zelf opeten.quote:Op vrijdag 28 juni 2013 10:04 schreef Erasmo het volgende:
Tijd is echt de belangrijkste factor ja, de vetten beginnen te oxideren(het ranzig worden) zodra ze in aanraking komen met zuurstof.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |