abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 23 juni 2013 @ 21:23:55 #51
168739 Red_85
'echt wel'
pi_128167030
Vrij hard, niet vet, wel smaakvol.
Kan beter, maar wel lekker.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_128168428
Ik vond ze lekker 2 stuks op vandaag , mooi rood van binnen. Mij iets te mager maar smaak / structuur is goed.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_128170495
Eigenlijk dus echt een Nieuwe Haring. De "Light Haring". Dit zullen hele volksstammen toejuichen waaronder ik mezelf niet schaar. Ondanks uitstel van vangst hebben de beestjes nog steeds te weinig plankton te eten gehad. En dat merk je. Smaak verder wel goed, maar het is hem nog niet.
pi_128173291
Ik had gisteren slecht schoongemaakte Hollandse Nieuwe. Wel aardig geprijsd op de Vismarkt in Groningen. 6 voor een tientje. Volgende keer toch maar weer ergens anders.
pi_128173411
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 14:42 schreef RickoKun het volgende:
Ben ik de goedkoopste? 1,80 euro per stuk? Zijn superlekker die units en verst van t mes!
Jij woont in Groningen toch, waar klap je die dingen?
pi_128173471
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 18:53 schreef Gravedigger het volgende:
Ze zijn er volgens mij nog niet eens, maar elke super verkoopt ze zogenaamd al :')
Ik weet de juiste periode niet maar er is dus een bepaalde periode waarin je maatjesharing Hollandse Nieuwe mag noemen. Daarbuiten heet het gewoon maatjesharing. Misschien was die periode al aangebroken.
  maandag 24 juni 2013 @ 00:01:06 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128176326
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 23:02 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik weet de juiste periode niet maar er is dus een bepaalde periode waarin je maatjesharing Hollandse Nieuwe mag noemen. Daarbuiten heet het gewoon maatjesharing. Misschien was die periode al aangebroken.
Net even ets anders:
quote:
Rond half juni is de haring het vetste (dit jaar dus pas begin juli) en dus het best geschikt voor maatjesharing. De haring die het optimale vetgehalte bevatte en van een uitzonderlijke kwaliteit was ontving het predicaat Koninginneharing. Koninginneharing werd door de schipper van het schip dat de haring aanvoerde, of bij afwezigheid door zijn vrouw, aangeboden aan de koningin. Deze oude traditie is verdwenen doordat Hollandse Nieuwe bijna niet meer door Nederlandse schepen wordt aangevoerd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 24 juni 2013 @ 12:34:28 #58
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_128188954
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 23:01 schreef MCH het volgende:

[..]

Jij woont in Groningen toch, waar klap je die dingen?
In Leek klap ik die!
  maandag 24 juni 2013 @ 20:20:31 #59
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_128209468
quote:
1s.gif Op maandag 24 juni 2013 12:34 schreef RickoKun het volgende:

[..]

In Leek klap ik die!
De Lekkerbek? Of Joke?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 24 juni 2013 @ 20:55:55 #60
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_128211413
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 20:20 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

De Lekkerbek? Of Joke?
Joke natuurlijk!

Lekkerbek ben ik nooit geweest. Alleen toen het nog een andere naam had, had je zo'n ouwe man die dr voor shaggies rookte en de haringen met de rookvingers ging schoonmaken :')
Misschien dat t nu wel beter is..?
pi_128212105
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 21:23 schreef Red_85 het volgende:
Vrij hard, niet vet, wel smaakvol.
Kan beter, maar wel lekker.
Yup. Vond em ook goed te pruimen.
  maandag 24 juni 2013 @ 21:36:32 #62
168739 Red_85
'echt wel'
pi_128213768
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 21:07 schreef Freak188 het volgende:

[..]

Yup. Vond em ook goed te pruimen.
Mag van mij alleen wel een stukje vetter.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_128324991
Ik heb er 3 bij de visboer gehaald voor 6,- euro, waren erg lekker!
Ook nog 3 van de AH meegenomen, die waren duidelijk minder van smaak en ook iets kleiner, maar daar was de prijs dan ook naar, 3 voor 2,- euro.
  donderdag 27 juni 2013 @ 17:59:50 #64
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_128329642
Heb er 1 in de koelkast liggen, durf het niet te eten... straks is ie niet lekker :')
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_128331887
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:59 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb er 1 in de koelkast liggen, durf het niet te eten... straks is ie niet lekker :')
van de super of de visboer?
Van de visboer is t lekkerst net schoongemaakt en gelijk opeten, niet in de koelkast zetten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 27 juni 2013 @ 19:27:53 #66
14736 ABundy
I can DO it!
pi_128332827
Die van de AH zijn goed te doen nu ze in de bonus zijn! 1,50 voor 2 . Wel ff warm laten worden voordat je ze verorbert! c_/
pi_128333745
Ook maar weer een paar gehaald, maar vond ze niet heel bijzonder. Beetje mager en dat ze niet goed schoongemaakt waren helpt ook niet natuurlijk.
Zijn er hier mensen die zelf hun haring schoonmaken, is dat een beetje makkelijk te doen?
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:35:37 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128338473
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:49 schreef FigureBirdStars het volgende:

Zijn er hier mensen die zelf hun haring schoonmaken, is dat een beetje makkelijk te doen?
Is best nog een lastig klusje om ze mooi en goed en helemaal graatvrij schoon te maken.
Vishandelaren volgen daarvoor vaak zelfs speciale cursussen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:36:49 #69
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_128338547
Zijn oke, maar zeker niet top.
Ik ben een eckte rapnegert
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:37:17 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128338587
Gewoon eens bij een kraam gaan kijken en dan eens een emmertje opofferen om het te leren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:38:19 #71
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_128338653
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:27 schreef ABundy het volgende:
Die van de AH zijn goed te doen nu ze in de bonus zijn! 1,50 voor 2 . Wel ff warm laten worden voordat je ze verorbert! c_/
Ik dacht, ik probeer ze.
Érg matig, zelfs die van Lidl zijn véle malen smakelijker.
Beste is toch: voor je neus schoongemaakt bij het haringkarretje.
Ik ben een eckte rapnegert
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:43:59 #72
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_128338947
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 21:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon eens bij een kraam gaan kijken en dan eens een emmertje opofferen om het te leren
http://www.haringtest.com(...)-haring-schoonmaken/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:53:05 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128339410
quote:
Je moet gewoon de driedimensionale plaats van de graten weten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:56:21 #74
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_128339563
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

van de super of de visboer?
Van de visboer is t lekkerst net schoongemaakt en gelijk opeten, niet in de koelkast zetten.
Visboer, vers geslacht en heeft hier maar 4 uur in een koude koelkast gelegen. Dat gaat het niet uitmaken.

Was wel te eten maar niet zo smeuig en lekker vies vettig.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_128349956
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
Zijn er hier mensen die zelf hun haring schoonmaken, is dat een beetje makkelijk te doen?
Ik heb in een vishandel gewerkt en kan haring schoonmaken, maar niet in het tempo van een ervaren visboer. Als je thuis haring wilt serveren is het wel een stuk lekkerder om zelf schoon te maken dan het laten doen, eenmaal schoongemaakt gaat 'ie heel snel achteruit.

Sowieso gaat een haring letterlijk met het uur achteruit als 'ie eenmaal ontdooit is. Het ontdooitproces is één van de belangrijkste factoren die de uiteindelijke smaak/kwaliteit bepalen. Ideaal is om schoon te maken als hij in het midden nog tegen vriespunt aan zit. Tijdens het schoonmaken warmt hij wat op en je houdt een haring van +- 4 graden over.

Er zijn trouwens verschillende manieren van schoonmaken, het zijn stuk voor stuk trucjes die je echt in de vingers moet krijgen. Visboeren gaan zoals golfer zegt inderdaad op cursus bij de importeur/verwerker van de haring. Verschillende importeurs hebben verschillende manieren van schoonmaken. Ik heb het toentertijd geleerd van de beste haringschoonmaker van Nederland volgens één of andere jury. Je hebt er wedstrijden in.. :D
  vrijdag 28 juni 2013 @ 10:04:53 #76
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_128352180
Tijd is echt de belangrijkste factor ja, de vetten beginnen te oxideren(het ranzig worden) zodra ze in aanraking komen met zuurstof.
  maandag 22 juli 2013 @ 20:40:53 #77
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_129231464
Hm, de haring bij mn ouders in de buurt krijgt nog best een mooi cijfer (7.5). Ik zag ze al adverteren met de test. Eerdaags maar eens proberen. :)
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
  maandag 22 juli 2013 @ 20:42:05 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129231516
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 10:04 schreef Erasmo het volgende:
Tijd is echt de belangrijkste factor ja, de vetten beginnen te oxideren(het ranzig worden) zodra ze in aanraking komen met zuurstof.
Daarom eet ik ook haring aan een stand waar ze voor mijn neus worden schoongemaakt, haring die schoongemaakt klaar ligt mogen ze zelf opeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129233889
Ja die eet ik ook niet meer, toen ik 12 was ooit in Gorinchem zo'n harinkje op.
Uit het vat al helemaal "klaar" daar een goede week/2 weken ziek van geweest, pas 4 jaar daarna weer eens geprobeerd.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')