abonnement Unibet Coolblue
pi_128530279
Overigens staat de koers nu weer stabiel op 25 en uit mijn eigen schattingen blijkt dat ze al een half miljard in dat opkoopprogramma hebben zitten.
Al is het aantal op te kopen stukken wel gedaald.

Betere optie lijken de obligaties te zijn die je aan het eind van het jaar kunt verzilveren voor ¤25.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 3 december 2013 @ 17:10:06 #28
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_133880589
‘Kapitaaltekort Europese banken ¤280 mrd’

Strengere kapitaaleisen en de gezondheidscheck door de ECB leiden volgend jaar bij de Europese banken tot een kapitaaltekort van ¤280 mrd. :D :|W

Dat is de verwachting van PwC. Het adviesbureau publiceerde vandaag een rapport over de kapitaalposities van Europese banken.

PwC spreekt van een ‘aanzienlijk kapitaaltekort’. De onderzoekers van het adviesbureau verwachten dat de banken twee derde (¤180 mrd) van het kapitaaltekort moeten opvangen door uitgifte van nieuwe aandelen.

http://fd.nl/ondernemen/4(...)opese-banken-280-mrd
Lees verder in het FD

Maar nu weten we gelijk waarom Rabo naar de beurs moet :P
Nog meer geld ophalen bij het publiek om overeind te blijven _O-
RABO=Rotte Appels Boeren Onbenullen :7
pi_133881601
quote:
Dit is natuurlijk leuk en aardig maar moet zoiets niet voor gelegd worden? Dit veranderd de voorwaarden drastisch. Dit was een fijn product juist vanwege de terugkoop garantie.
Het lijkt mij dan ook sterk dat ze dit al op 1-1-2013 kunnen doorvoeren.

Ik heb gelukkig de obligaties gekocht en die zouden eind dit jaar uitbetaald worden.
Ik mag hopen dat die niet eerst omgezet worden in leden participaties en vervolgens naar de beurs gaan.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 3 december 2013 @ 18:28:54 #30
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_133882952
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:46 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Ik heb gelukkig de obligaties gekocht en die zouden eind dit jaar uitbetaald worden.
Ik mag hopen dat die niet eerst omgezet worden in leden participaties en vervolgens naar de beurs gaan.
Dan heb je nog mazzel ;)
Had je obligaties sns dan kon je alleen nog maar :W :W naar je centen :7
  dinsdag 3 december 2013 @ 20:21:18 #31
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_133887145
Zojuist op het nos journaal :P
Afgelopen maand aanbod ledencertificaten geexplodeerd naar 40 miljoen :D
Maar volgens de rabo is er een groot instituut die ze allemaal gekocht heeft :{
:O En dat geloven wij natuurlijk blind _O- Betrouwbaar zijn ze :+ _O-
  woensdag 4 december 2013 @ 09:54:28 #32
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_133900959
Gemor onder leden Rabo :D

Het voorgenomen besluit om de ledencertificaten van de Rabobank een beursnotering te geven lokt boze reacties uit bij een aantal leden. Zij klagen over de gebrekkige informatie van de bank, of de ongelijke informatievoorziening. Institutionele beleggers waren eerder op de hoogte van de aanstaande beursgang. Onvrede heerst vooral onder leden die hun certificaten in november verkochten, in de veronderstelling dat dit de laatste mogelijkheid was. (FD, p.19)

En we worden weer eens genaaid door de bank :O o|O
Whats new :?
  woensdag 4 december 2013 @ 09:56:42 #33
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_133900993
Koper voor Rabo Capital?

Rabobank schudt de balans flink op. Het is vergevorderd in gesprekken om Rabo Capital te verzelfstandigen. Streven is om 30% onder te brengen in een joint venture met Commonwealth Investments, dat is de beheersmaatschappij van de familie Dreesmann. Het is niet eenvoudig om een complete portefeuille over te doen aan een nieuwe investeerder, maar de succesvolle acties van ING en ABN Amro zijn reden voor Rabobank om de mogelijkheden te verkennen voor het afstoten van Rabo Capital. (Tel, p.20)

Rabo heeft dringend geld nodig :D kwestie van tijd en rabo is :W
  woensdag 4 december 2013 @ 10:13:34 #34
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_133901316
RABO speelt voor Sinterklaas

De RABO lijkt vandaag voor Sinterklaas te spelen met haar besluit om op haar ledencertificaten met ingang van 1 januari volgend jaar liefst 6,5% per jaar uit te keren. Voorts het vooruitzicht van een betere verhandelbaarheid via de beurs.

Met dit initiatief zet de bank in een klap alle doemdenkers over dit beleggingsproduct schaakmat.
De certificaten zijn opeens enorm ondergewaardeerd. Koersstijging volgend jaar een reële mogelijkheid

De paniek moet heel groot zijn geweest bij de top van RABO de afgelopen dagen bij het zien van het forse aanbod aan RABO ledencertificaten.
Niet verwonderlijk. Allereerst was hiervoor verantwoordelijk de brief die de bank twee maanden geleden heeft laten uitgaan naar haar klanten met de mededeling dat een 20% belang in deze stukken in het kader van risicospreiding toch echt het maximum aanvaardbare is. Veel klanten bezaten aanzienlijk meer en dus was er extra aanbod op gang gekomen.

Ongelukkigerwijs viel dit bericht samen met het libor schandaal dat de bank mogelijk 1 miljard dollar gaat kosten. Veel geld, maar voor een bank als deze best te behappen.Desalniettemin zijn veel RABOklanten/beleggers ongerust geworden. Nog meer aanbod dus.

Last but not least zijn de media hierop gedoken de afgelopen dagen door met ruiladviezen te komen. Zelfs beleggingen zijn opgesomd die in het geheel niet te vergelijken zijn met de ledencertificaten. (Kenmerken: achtergesteld / perpetueel; uitkering gelijk aan het rendement van de meest recente 10-jarige staatsleningen plus een opslag van 1,5%punt met een minimum van 5,2%. Dat laatste wordt dus nu 6,5%).

In een poging de rust te herstellen had de bank twee maanden geleden de minimum uitkering van 5% verhoogd naar 5,2%. Gelijktijdig heeft de RABO institutionele beleggers gepolst over mogelijk interesse in een belegging in de certificaten. Ongetwijfeld heeft een aantal als reactie gegeven dat zij statutair uitsluitend in beursgenoteerd papier mogen beleggen.

Voor de RABO reden om voor de stukken in januari a.s. beursnotering aan te vragen op Euronext. Met deze beursnotering slaat de bank twee vliegen in één klap. Vraag van institutionele zijde én vraag van particuliere beleggers van andere banken.
In mijn vorige column sprak ik de verwachting uit dat instituten hoogstwaarschijnlijk graag zouden willen beleggen in de RABO ledencertificaten bij een rendement van 5,2%. Waarom? Op vergelijkbaar europapier van andere banken (met een lagere rating) en een variabele rentevergoeding kan dit rendement niet worden behaald.
Nu de top van de RABO als gevolg van (tijdelijke) onrust in de markt besloten heeft om de vergoeding te verhogen naar minimaal 6,5% zal dit naar mijn mening leiden naar forse vraag naar de stukken, zodra de kruitdampen boven de bank zijn opgetrokken.

Met dit bericht zou het mij niet verbazen indien klanten/leden van de RABO als eerste stukken gaan kopen op 23 december tegen hopelijk een koers rondom de 25 euro met de kans op een fraaie koerswinst in de loop van 2014.

http://www.telegraaf.nl/d(...)r_Sinterklaas__.html

Als het te mooi is om waar te zijn .......
pi_133901357
Er is alleen deze maand dus nog een moment om ze op de traditionele manier te (ver)kopen, ik verwacht wel een aardige stormloop van (iig) verkopers. Nu werd de prijs door de Rabobank nog erg kunstmatig rond die ¤25 gehouden, vanaf januari zal de markt bepalen wat ze de certificaten echt waard vinden. Aan de andere kant had de Rabobank ook al gewoon obligaties uitstaan, dus het is niet dat het totaal nieuw is dat zoiets van de Rabobank 'op de beurs' staat.
  woensdag 4 december 2013 @ 10:23:03 #36
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_133901515
Ik vind het wel typisch dat deze certificaten destijds werden geadviseerd als een risicoloos alternatief voor een beleggingsportefeuille. Er zijn dus mensen (hoi :{ ) die deze certificaten hebben genomen omdat ze van die beurs af wilden en nu weer de beurs op gaan met hun geld.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
pi_133901670
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2013 10:23 schreef jajablahblah het volgende:
Ik vind het wel typisch dat deze certificaten destijds werden geadviseerd als een risicoloos alternatief voor een beleggingsportefeuille. Er zijn dus mensen (hoi :{ ) die deze certificaten hebben genomen omdat ze van die beurs af wilden en nu weer de beurs op gaan met hun geld.
Risicoloos is het natuurlijk nooit geweest, minder risicovol dan obligaties die beursgenoteerd zijn ook niet per se. Een beperking is dat je volledig afhankelijk bent van het ondoorzichtige platform van de Rabobank en dat je ze slechts 1 keer per maand kunt verhandelen. Voordeel is wel dat (zolang de Rabobank het zich kan veroorloven) de prijs kunstmatig stabiel werd gehouden, wat je in eerste instantie zou kunnen zien als 'minder risico'. Dit kan echter juist ook voor problemen zorgen aangezien de Rabobank zichzelf vrijwel heeft verplicht om de certificaten voor een hoge prijs terug te kopen.

Maar deze maand heb je nog de kans om je certificaten te verkopen op het interne platform van de Rabobank.
  woensdag 4 december 2013 @ 10:32:53 #38
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_133901724
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2013 10:30 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Risicoloos is het natuurlijk nooit geweest, minder risicovol dan obligaties die beursgenoteerd zijn ook niet per se.
Je snapt wel dat dat in het kantoortje anders gebracht wordt ;)
Ik wil niet handelen, ik wil een stabiele spaarrekening (en eerlijk gezegd, dat is het altijd geweest ook).

Wij wachten gewoon af trouwens.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
pi_133901861
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2013 10:32 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

Je snapt wel dat dat in het kantoortje anders gebracht wordt ;)
Ik wil niet handelen, ik wil een stabiele spaarrekening (en eerlijk gezegd, dat is het altijd geweest ook).

Wij wachten gewoon af trouwens.
Ze zullen het misschien wat leuker brengen dan het in werkelijkheid is, maar het is gewoon een achtergestelde deposito/obligatie die je hebt gekocht en dat staat ook allemaal gewoon beschreven in de voorwaarden. Alleen een normale spaarrekening of termijndeposito is 'risicoloos', tot ¤100.000 krijg je per persoon gewoon vergoed als de bank om zou vallen. Als de Rabobank omvalt of genationaliseerd zou worden, dan zijn houders van ledencertificaten niet echt veilig, spaarders wel (of heel Nederland moet kopje onder gaan, dan is niemand veilig).

Maar voor obligaties hoef je verder ook niet te handelen. Je kunt ze gewoon aanhouden en je krijgt gewoon de rente uitgekeerd, net als bij andere obligaties (al heeft de Rabobank bij dit nieuwe product wel de mogelijkheid om geen rente uit te keren als het te slecht met hun gaat).

[ Bericht 10% gewijzigd door MrBadGuy op 04-12-2013 10:43:28 ]
  woensdag 4 december 2013 @ 12:45:09 #40
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_133905306
Even een overzichtje van de omzet van de leden certificaten ;)

Omzet vandaag 80 miljoen stuks :D

Normaal 4 miljoen :D

En een overzicht van de minimaal BEOOGDE vergoeding :D

Geen enkele garantie dus _O-

http://www.rabobank.nl/images/ledencertificaat_2932216.pdf
  woensdag 4 december 2013 @ 13:43:30 #41
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_133906844
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2013 10:38 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Ze zullen het misschien wat leuker brengen dan het in werkelijkheid is,
Het is tot nu toe in werkelijkheid ontzettend leuk geweest hoor :D
Ik klaag niet, laat dat duidelijk zijn :P
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
pi_133907466
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2013 10:30 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Risicoloos is het natuurlijk nooit geweest, minder risicovol dan obligaties die beursgenoteerd zijn ook niet per se. Een beperking is dat je volledig afhankelijk bent van het ondoorzichtige platform van de Rabobank en dat je ze slechts 1 keer per maand kunt verhandelen. Voordeel is wel dat (zolang de Rabobank het zich kan veroorloven) de prijs kunstmatig stabiel werd gehouden, wat je in eerste instantie zou kunnen zien als 'minder risico'. Dit kan echter juist ook voor problemen zorgen aangezien de Rabobank zichzelf vrijwel heeft verplicht om de certificaten voor een hoge prijs terug te kopen.

Maar deze maand heb je nog de kans om je certificaten te verkopen op het interne platform van de Rabobank.
De andere obligaties waren ook ledenproducten (die heb ik zelf namelijk).

Ik zie niet zoveel problemen met dit hele plan ware niet dat:
- de informatie voorziening wel heel laat is (minder dan een maand voor invoering).
- deze nog via een lek naar buiten moest komen ook.
- de rente vergoeding fors opgeschroefd wordt wat bij mij de alarmbellen doet rinkelen.
- dit samen met de grote haast waarin ze dit plan willen doorvoeren lijkt het erop dat ze dringend veel geld nodig hebben.
- cq ze zitten in de problemen.

Ik hoop wel dat er snel meer duidelijk wordt.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_133907715
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2013 13:43 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

Het is tot nu toe in werkelijkheid ontzettend leuk geweest hoor :D
Ik klaag niet, laat dat duidelijk zijn :P
Snap ik, ik wil verder ook geen doemscenario's voorschotelen, het enige wat ik wil zeggen is dat de ledencertificaten ook in het verleden zeker wel extra risico's hadden tegenover normaal sparen of een gewone termijndeposito. De beursgang van dit product brengt wat veranderingen met zich mee; de prijs wordt nu door de markt bepaald ipv door een ondoorzichtig platform van de Rabobank, iedereen kan nu op elk moment in- en uitstappen ipv alleen leden van de Rabobank die 1 keer per maand die mogelijkheid krijgen en de rente stijgt iets maar wordt wat minder zeker.

Persoonlijk ben ik wel benieuwd naar hoe dit product zich verhoudt tot de al beursgenoteerde obligaties van de Rabobank en of daarmee ook een indicatie gegeven kan worden over de marktwaarde van de ledencertificaten vanaf januari.
pi_133907879
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2013 14:02 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

De andere obligaties waren ook ledenproducten (die heb ik zelf namelijk).
De Rabobank heeft ook normale obligaties uitstaan, die ook gewoon verhandelbaar zijn op de beurs.

quote:
Ik zie niet zoveel problemen met dit hele plan ware niet dat:
- de informatie voorziening wel heel laat is (minder dan een maand voor invoering).
- deze nog via een lek naar buiten moest komen ook.
- de rente vergoeding fors opgeschroefd wordt wat bij mij de alarmbellen doet rinkelen.
- dit samen met de grote haast waarin ze dit plan willen doorvoeren lijkt het erop dat ze dringend veel geld nodig hebben.
- cq ze zitten in de problemen.

Ik hoop wel dat er snel meer duidelijk wordt.
Eens, het is een vreemde gang van zaken die mij niet echt extra vertrouwen geeft. Er waren de afgelopen maanden al wat signalen dat het niet zo lekker ging met de ledencertificaten, maar dit komt toch nog erg snel en onverwacht met de nodige onduidelijkheden. Op zich zitten er wel goede voordelen aan een beursgang ten opzichte van het eigen handelsplatform, inclusief de renteverhoging, maar het leidt ook tot vragen hoe goed het nou echt gaat met de bank.
pi_133907891
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_133908022
quote:
Wou ik net ook naar linken. In september was er ook een column van dezelfde persoon waarin het volgende staat:

quote:
Alternatief
Indien u toch graag de Rabobank als debiteur in uw portefeuille wenst te op te nemen of te houden is het verstandig eens te kijken naar een goed verhandelbaar alternatief, namelijk een uitstaande achtergestelde Rabo-obligatie. Het betreft de 6 7/8% Rabo 2010-2020 (coupondatum 19 maart), die je op moment van schrijven op circa 102,5% kunt kopen. Lost af in 2020 op 100%. Deze obligatie heeft nu een effectief rendement van circa 6,4% op jaarbasis. Daarmee heb je dus een hoger rendement en een dagelijks verhandelbare positie.
http://www.rtlnieuws.nl/e(...)-rabobank-onder-vuur

Die 6,4% komt aardig overeen met de 6,5% die ze nu bieden, dus dat lijkt aardig in lijn met de echte marktwaarde van de ledencertificaten.
pi_133908192
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2013 14:13 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

De Rabobank heeft ook normale obligaties uitstaan, die ook gewoon verhandelbaar zijn op de beurs.

Weet je toevallig wat daar de rente op is? Want waarom brengen ze dan niet meer van die uit.
quote:
[..]

Eens, het is een vreemde gang van zaken die mij niet echt extra vertrouwen geeft. Er waren de afgelopen maanden al wat signalen dat het niet zo lekker ging met de ledencertificaten, maar dit komt toch nog erg snel en onverwacht met de nodige onduidelijkheden. Op zich zitten er wel goede voordelen aan een beursgang ten opzichte van het eigen handelsplatform, inclusief de renteverhoging, maar het leidt ook tot vragen hoe goed het nou echt gaat met de bank.
Ik zit flink na te denken wat te doen. Selang geeft aan dat hij wel een waardestijging verwacht maar ik ga echt niet het zelfde aandeel als wat ik nu heb stoppen in die producten.

Overigens heb ik dit gevonden:

quote:
Op dat moment kon een belegger ook een 'normale' Rabobank obligatie kopen met een looptijd van 15 jaar en een rendement van 4,70%. Met andere woorden, een hoger rendement tegen een aanzienlijk lager risico. Wij vinden dat een onafhankelijke beleggingsadviseur al haar cliënten had moeten wijzen op dit (aanzienlijk betere) alternatief. Wij vragen ons af waarom dit niet aan cliënten is geadviseerd? Er zijn twee antwoorden mogelijk. Het eerste antwoord is dat de beleggingsadviseur van de Rabobank niet op de hoogte was van deze mogelijkheid. Als dit waar zou zijn, is dit een zeer kwalijke zaak. Een andere mogelijkheid is dat de Rabobank financiële belangen heeft bij het 'op peil houden' van de koers van het ledencertificaat. Ga maar na. Als houders massaal afscheid nemen van de ledencertificaten, geeft dit een enorme druk op de koers. Met andere woorden, het is onmogelijk om dit advies te geven aan certificaathouders omdat dit advies resulteert in een dalende koers. En ook dat is een kwalijke zaak.
http://www.devriesinvestm(...)n-afhankelijk-advies
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_133908715
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2013 14:21 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Weet je toevallig wat daar de rente op is? Want waarom brengen ze dan niet meer van die uit.
Ik ben geen expert in obligaties, dus misschien dat iemand anders er naar kan kijken, maar in het stukje boven je werd de '6 7/8% Rabo 2010-2020' obligatie aangehaald. Die obligatie staat nu op 112,54% ipv op 102,5% toen de column werd geschreven, dus daar moet je 12,54% meer dan de couponwaarde voor betalen om ze te bemachtigen. Dat zou betekenen dat de 6,5% die ze voor ledencertificaten geven redelijk hoog is, wat zou betekenen dat zodra ze naar de beurs gaan een waardestijging wel reëel is.
pi_133922731
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2013 17:47 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Wie hebben er hier certificaten en waarom ?
Je kan beter vragen wie hebben er geen certificaten en waarom... O-)
pi_133922942
* µ niet. Zou niet weten waarom wel.
జ్ఞ‌ా
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')