Als je op die meter diepte een goede grindlaag aanbrengt alweer de pijp in uitkomt, zou je het zonder aansluiting op het riool kunnen doen. Het grind zorgt er voor dat het water verdeelt de grond in weg loopt. Een grote emmer, met gaten in de bodem en zijkant gevuld met grind en deze op 1mtr in graven (en hier in de pijp laten uitkomen) is ook een goed alternatief.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:55 schreef elvis.lives het volgende:
De vorige bewoners hebben de regenpijp van de schuur afgekort omdat ze er een regenton onder hadden staan.
Wijzelf willen geen regenton, maar hebben nu steeds een druppende (of gutsende met het weer de laatste tijd...) regenpijp op een meter hoogte.
Nu dachten we de kortere pijp met bochtje te vervangen door een rechte die de grond in gaat.
Gegraven, gegraven en gegraven op die plek, maar zelfs nu wel al meer dan een meter diep gaan vinden we nog niets van een (riool)buis.
Zitten regenpijpen niet (altijd) op een riool oid aangesloten?
Kunnen we een rechte pijp monteren die 'gewoon' in de grond eindigt? Of wordt het op die plek ondergronds té vochtig en krijgen we daar last van in de schuur? Schuur is uit 1995 en heeft naar ons idee een betonnen ondergrond. De diepte die we hebben gegraven komt al onder dat beton uit.
De grindput is natuurlijk alleen maar om te zorgen dat het water niet met een waterval al het zand wegspoelt. Het grind is alleen een 'verdeler' zodat het het regenwater verdeelt en over een groter oppervlak zijn weg kan zoeken richting het grondwater.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 16:11 schreef exlurker het volgende:
weet niet of er een kruipruimte onder de vloer zit, anders ben ik bang dat op een gegeven moment het water niet meer in de grind put weg zakt maar onder de vloer verdwijnt
sterker nog, een goede grindput loopt door tot op grondwaterniveau.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 16:13 schreef _Arthur het volgende:
[..]
De grindput is natuurlijk alleen maar om te zorgen dat het water niet met een waterval al het zand wegspoelt. Het grind is alleen een 'verdeler' zodat het het regenwater verdeelt en over een groter oppervlak zijn weg kan zoeken richting het grondwater.
Kijk, mooie aanvullende info. Zo'n pro ben ik ook weer net nietquote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:03 schreef goed_volk het volgende:
sterker nog, een goede grindput loopt door tot op grondwaterniveau.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |