abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † vrijdag 13 september 2013 @ 01:00:50 #201
91830 MaximusTG
pi_131116991
Staat er gewoon op hoor; Yoghurt. Griekse, Turkse, Bulgaarse.
  roze vrijdag 13 september 2013 @ 01:04:41 #202
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_131117052
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 01:00 schreef MaximusTG het volgende:
Staat er gewoon op hoor; Yoghurt. Griekse, Turkse, Bulgaarse.
:') hihi
Your beauty never ever scared me.
pi_131117311
quote:
4s.gif Op donderdag 12 september 2013 20:51 schreef donald_dick het volgende:
arme varkens die levend worden opgehangen ;(
Ja dat snap ik ook niet helemaal. Verder een mooi en schoon proces vind ik. Leuke aflevering.
Ik zou het netter vinden als ze de dieren "gewoon" eerst zouden doden. Misschien is er een reden om dat niet te doen? Ze werden daarna onthoofd toch.
pi_131117387
Wat boeit het dat ze 1 minuut moeten hangen als ze daarna een mes in de nek krijgen :')
  vrijdag 13 september 2013 @ 11:54:55 #205
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_131123481
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 01:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Wat boeit het dat ze 1 minuut moeten hangen als ze daarna een mes in de nek krijgen :')
Een minuut minder pijn en stress en dat levert ook beter vlees op.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_131125397
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 11:54 schreef golfer het volgende:

[..]

Een minuut minder pijn en stress en dat levert ook beter vlees op.
Ze zullen er niet meer of minder om verkopen
pi_131138242
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 september 2013 01:23 schreef HenkieVdV het volgende:

[..]

Ja dat snap ik ook niet helemaal. Verder een mooi en schoon proces vind ik. Leuke aflevering.
Ik zou het netter vinden als ze de dieren "gewoon" eerst zouden doden. Misschien is er een reden om dat niet te doen? Ze werden daarna onthoofd toch.
Meer werk.

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 01:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Wat boeit het dat ze 1 minuut moeten hangen als ze daarna een mes in de nek krijgen :')
Dierenleed?
BlaBlaBla
pi_131346808
Vanavond:

Grieken, Turken en Bulgaren. Ze staan gebroederlijk naast elkaar in de supermarkt. Yoghurt met een paspoort. Maar de drie soorten dikke yoghurt zijn voor een kaaskop moeilijk te onderscheiden. Een verhaal over cultuurverschillen in het zuivelschap.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † donderdag 19 september 2013 @ 13:58:07 #209
91830 MaximusTG
pi_131346870
Haha, cultuurverschillen, mooi dubbelzinnig.
pi_131360057
Grasparkietje :D
pi_131360075
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 20:31 schreef StephanL het volgende:
Grasparkietje :D
know'm sayin?
×
word? word.
pi_131360248
Iedere groep vindt zijn eigen yoghurt het beste
know'm sayin?
×
word? word.
pi_131360257
Haha die eend die voorbij kwam rijden
pi_131360280
Bullshit natuurlijk die AH yoghurt
  Eindredactie Games donderdag 19 september 2013 @ 20:36:02 #215
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_131360393
Spreekt geen woord Nederlands maar geniet wel van haar PGBtje :')
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_131360469
Goeie kassamiep.
pi_131360535
quote:
4s.gif Op donderdag 19 september 2013 20:36 schreef donald_dick het volgende:
Spreekt geen woord Nederlands maar geniet wel van haar PGBtje :')
:Z ook jij zou haar doen
pi_131360553
"Wat denk jij?!"

:')
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  Eindredactie Games donderdag 19 september 2013 @ 20:42:10 #219
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_131360740
quote:
1s.gif Op donderdag 19 september 2013 20:38 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

:Z ook jij zou haar doen
Vrouwen met parkietjes O+
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_131360815
Die Limbo :') 'Malluk'
know'm sayin?
×
word? word.
  Eindredactie Games donderdag 19 september 2013 @ 20:43:46 #221
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_131360834
Gaan we het weer over probiotica hebben :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_131360845
Ajouad
know'm sayin?
×
word? word.
pi_131360860
Yoghurt cultuur specialist, wat een visitekaartje _O_
pi_131360937
Ah dat ziet er bekend uit. Pa maakt ook altijd zelf yoghurt/Kefir met die bacteriën :)
pi_131361042
De fantasieën van Marijn...
pi_131361231
Echte Hollandse melk uit Zuid-Limburg :')
pi_131361484
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 20:46 schreef Rickario het volgende:
Ah dat ziet er bekend uit. Pa maakt ook altijd zelf yoghurt/Kefir met die bacteriën :)
Goeie pa heb je dan, die moet je houden.

Anyway, wat is nu het verschil? Kan op het moment niet kijken maar ik denk vooral de hoeveelheid toegevoegde melkpoeder en room, aangezien sommige van die yoghurt soorten wel heel erg dik en vet zijn. Dat krijg je nooit voor elkaar zonder melkpoeder (en eventueel room) toe te voegen - dit verlaagt het vochtpercentage namelijk.
pi_131361627
Nee de cultuur
pi_131361821
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 20:58 schreef TUFKAL het volgende:
Nee de cultuur
Wat dan precies? Turkse en Griekse yoghurt hebben soms vetpercentages van 10%, dat heb ik nooit bij 'gewone' yoghurt gezien. Daarnaast is het dus ook veel dikker en er staat ook op de verpakking dat er melkpoeder inzit.
pi_131361911
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 21:02 schreef contactpersoon het volgende:

[..]

Wat dan precies? Turkse en Griekse yoghurt hebben soms vetpercentages van 10%, dat heb ik nooit bij 'gewone' yoghurt gezien. Daarnaast is het dus ook veel dikker en er staat ook op de verpakking dat er melkpoeder inzit.
moet je maar kijken :P
pi_131362542
Ja, vanavond.
pi_131362794
Haha, allemaal dus gewoon hetzelfde cultuurtje, alleen andere bereidings-wijze en ander vetpercentage. Tante van Erzin die al 35 jaar in Nederland woont sprak wel goed Nederland, hè?

Ajouad met z'n petjesklep op z'n Maroks scheef op het hoofd. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_131363259
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 21:19 schreef golfer het volgende:
Haha, allemaal dus gewoon hetzelfde cultuurtje, alleen andere bereidings-wijze en ander vetpercentage. Tante van Erzin die al 35 jaar in Nederland woont sprak wel goed Nederland, hè?

Ajouad met z'n petjesklep op z'n Maroks scheef op het hoofd. _O-
Heb alleen het laatste stukje gezien. Dus in feite is er niks 'Turks' of 'Grieks' aan?
pi_131363412
quote:
8s.gif Op donderdag 19 september 2013 21:29 schreef Peunage het volgende:

Heb alleen het laatste stukje gezien. Dus in feite is er niks 'Turks' of 'Grieks' aan?
Nee. De yoghurtcultuur komt van oorsprong wel van de Balkan, maar is voor alle yoghurts dezelfde en kan in China als Chinese yoghurt verkocht worden of in Zuid-Amerika als bijvoorbeeld Braziliaanse yoghurt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_131370334
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 21:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee. De yoghurtcultuur komt van oorsprong wel van de Balkan, maar is voor alle yoghurts dezelfde en kan in China als Chinese yoghurt verkocht worden of in Zuid-Amerika als bijvoorbeeld Braziliaanse yoghurt.
Die benamingen zouden wel een beetje raar zijn, want daar komt die bacterie van nature niet voor.

Tot nu toe is die lactobacillus bulgaricus alleen in Bulgarije in de natuur aangetroffen. Daar kun je een takje van bepaalde planten in de warme melk steken en met een hoop geluk krijg je dan vanzelf yoghurt. [1] Maar een bacterie houdt zich natuurlijk niet strikt aan landsgrenzen, dus misschien werkt het in het noorden van Griekenland of Turkije (of in Macedonië) ook wel, zoals ze in de uitzending ook al zeiden.

Er gaat op internet ook een gerucht dat de lactobacillus bulgaricus niet zou overleven als je 'm naar het buitenland exporteert en dat je dus steeds verse aanvoer uit Bulgarije nodig zou hebben. Maar dat is onzin. Oorspronkelijk waren yoghurtculturen vaak onzuiver en bedierven dan al gauw; het was in Bulgarije dat ze voor het eerst een zuivere cultuur van alleen lactobacillus bulgaricus en die streptococcus thermophilus wisten te isoleren, die steeds opnieuw gebruikt kan worden (net als in het recept van die Turkse tante). Zo kwam dat broodje aap de wereld in. [2]

SPOILER: Bronvermelding
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_131583616
Vanavond:

Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen, ietsje anders en ook ietsje duurder. Brood zoals het vroeger was. Maar ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken. Maar hoe? De Keuringsdienst staat vroeg op, want de truc van de industriële bakker is moeilijk te achterhalen.

Lijkt mij een vrij saaie aflevering.
To err is human, to forgive bovine.
  donderdag 26 september 2013 @ 14:39:24 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131586291
Zuurdesem is niet brood hoe het vroeger was, zuurdesem is voor broden van roggemeel zodat je die kan laten rijzen terwijl rogge geen gluten heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 26 september 2013 @ 15:04:48 #238
91830 MaximusTG
pi_131587094
Dat is niet helemaal waar. Ook vroeger werden er broden met zuurdesem gemaakt die niet van rogge waren. Het is inderdaad zo dat je zuurdesem móet gebruiken als je een brood van 100% rogge of iig met een hoog aandeel rogge wil maken, niet dat zuurdesem alleen voor zulke broden is.
En rogge bevat wel degelijk gluten, maar veel minder dan tarwe en veel minder geschikt om luchtbellen vast te houden.

Wat betreft aflevering; waarschijnlijk maken ze in de fabriek gewoon gistbrood met wat rogge en van dat poeder dat je ook kan kopen, desempoeder. Dat is puur voor de smaak, want daar zitten geen levende gisten of melkzuurbacterien meer in.
  donderdag 26 september 2013 @ 17:03:10 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131590565
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:04 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is niet helemaal waar. Ook vroeger werden er broden met zuurdesem gemaakt die niet van rogge waren. Het is inderdaad zo dat je zuurdesem móet gebruiken als je een brood van 100% rogge of iig met een hoog aandeel rogge wil maken, niet dat zuurdesem alleen voor zulke broden is.
En rogge bevat wel degelijk gluten, maar veel minder dan tarwe en veel minder geschikt om luchtbellen vast te houden.

Wat betreft aflevering; waarschijnlijk maken ze in de fabriek gewoon gistbrood met wat rogge en van dat poeder dat je ook kan kopen, desempoeder. Dat is puur voor de smaak, want daar zitten geen levende gisten of melkzuurbacterien meer in.
Das idd héél vroeger, van voor de inzet van gisten in het brood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131597192
Arme Bakker Bart man :{
  † In Memoriam † donderdag 26 september 2013 @ 20:43:45 #241
91830 MaximusTG
pi_131597445
Hahá, desempoeder, dat had ik nog eens goed voorspeld!
pi_131597664
Mooi om die echte bakker aan het werk te zien ^O^

Die Grunniger doet het ook goed :)
pi_131597739
Duitsers zijn sowieso veel beter bezig met naamgeving van voedsel heb ik het idee :{
  donderdag 26 september 2013 @ 20:50:58 #244
302853 themole
graaft totaal door.
pi_131597769
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:37 schreef Rickario het volgende:
Arme Bakker Bart man :{
Idd, aan de andere kant niet handig om dit mee te geven.
Niet altijd serieus
pi_131597779
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:37 schreef Rickario het volgende:
Arme Bakker Bart man :{
Bedoel je de kerel die eerst in zijn neus pulkte en daarna vroeg of hij een broed moest pakken? :r
Ze smelten de kazen!
pi_131597786
quote:
14s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:50 schreef themole het volgende:

[..]

Idd, aan de andere kant niet handig om dit mee te geven.
Ze hadden hem beter anoniem kunnen houden.
  donderdag 26 september 2013 @ 20:51:49 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131597798
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:50 schreef Rickario het volgende:
Duitsers zijn sowieso veel beter bezig met naamgeving van voedsel heb ik het idee :{
Veeleisende kieskeurige markt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131597825
Ze verkopen een illusie, joh :{

Ik had er sowieso nog nooit van dat brood gehoord.
pi_131597837
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Veeleisende kieskeurige markt
En terecht! Reinheitsgebot ^O^

Die Groningsefabrieksbakkert gaat goede zaken doen denk ik :D
pi_131601381
Haha wtf, die man van Baker Bart _O-
Die pulkt eerst ff lekker in z'n neus en gaat daarna brood pakken _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')