abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 31 mei 2013 @ 17:41:44 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127256123
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 17:28 schreef Tinuviel het volgende:
Hier nog tips voor een onvergetelijke chili con carne? Heb recept a la Jaimie Oliver gevonden, met kaneel, chili en een kruid wat ik niet lekker vind, dat laat ik denk ik weg.

Gebruik capucijners ipv bonen, niet authentiek maar veel lekkerder, en laat de kaneel weg en gebruik wat cacao
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127256228
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 17:31 schreef MaximusTG het volgende:
Welk(e) specerij/kruid vind je niet lekker dan? Komijn, koriander?
Ja komijn staat in het recept. Ze doen er verse ui, knoflook, chili peper (die heb ik alleen niet, dus ik doe gedroogde chili erin). Daarnaast dus de komijnsoort en een kaneelstang. Ik denk dat ik het dan met een klein beetje kaneelkruiden ga maken en een beetje chili.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 31 mei 2013 @ 17:56:19 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127256637
Ipv chilipeper kan je ook sambal gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 31 mei 2013 @ 17:57:57 #79
91830 MaximusTG
pi_127256693
Komijn is toch lekker...

Ik maak altijd dit tegenwoordig:



Lekker met pure chocola erdoor. Laatst een keer gemaakt en heb ik het vlees grof gehakt met een mes, keer daarvoor echt gemalen met de gehaktmolen. Vind dat eerste toch lekkerder.

Edit: dit is dus zonder bonen, maar die kan je er natuurlijk wel doorheen doen, of gewoon los erbij.
  vrijdag 31 mei 2013 @ 18:00:30 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127256780
Oh, en als je bonen of beter imho capucijners gebruikt, goed spoelen die krengen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127256856
Erg authentiek wordt het toch niet, manlief heeft geen chili bonen gekocht. Ik heb bruine bonen gepakt.

Ja ik las ook iets over pure chocolade, hoeveel gebruik je daarvan? Ik meen me te herinneren dat er bij ons thuis weleens Tabasco in ging.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 31 mei 2013 @ 21:26:41 #82
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_127265183
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, en als je bonen of beter imho capucijners gebruikt, goed spoelen die krengen
Waarom eigenlijk?
Spoilers!
  vrijdag 31 mei 2013 @ 21:27:21 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127265210
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Waarom eigenlijk?
Smaken ze veel beter door
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 mei 2013 @ 21:35:20 #84
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_127265600
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Smaken ze veel beter door
Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.
Spoilers!
  zaterdag 1 juni 2013 @ 00:23:56 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127273996
Ik leer hier elke dag weer. Vandaag: kaneelstangen. *grin*
ik twijfel of ik deze (zoek)term moet toevoegen aan mijn blog. :)

Maar zonder dollen, Tinuviel, als je geen kaneelstangen in huis hebt zou ik ze weglaten en zeker niet vervangen met kaneelpoeder.
  zaterdag 1 juni 2013 @ 00:26:37 #86
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_127274100
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik capucijners ipv bonen, niet authentiek maar veel lekkerder, en laat de kaneel weg en gebruik wat cacao
Uberhaupt "authentieke" chili con carne _O-

Maar kan me best voorstellen dat het lekkerder is met kapucijners ja

quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.
Kun je beter wassen, een extra schuit water toevoegen en een paar kidneybonen zelf even platstampen
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  zaterdag 1 juni 2013 @ 08:39:38 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127279411
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.
Tja, ik heb hier een recept waarin staat dat je een zakje droge kippensoep moet zeven en het poeder gebruiken om je indonesische kip te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 juni 2013 @ 12:03:34 #88
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_127282555
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 00:26 schreef Tanin het volgende:

[..]

Uberhaupt "authentieke" chili con carne _O-

Maar kan me best voorstellen dat het lekkerder is met kapucijners ja

[..]

Kun je beter wassen, een extra schuit water toevoegen en een paar kidneybonen zelf even platstampen
Ga ik doen, bedankt voor de tip.
Spoilers!
pi_127335321
Piet hoe zou jij een goede avocadosoep maken?

Bij bijna alle recepten lees ik dat ik bouillon moet gebruiken, maar dat doe ik niet graag, een soep moet puur zijn.
pi_127336688
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 00:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik leer hier elke dag weer. Vandaag: kaneelstangen. *grin*
ik twijfel of ik deze (zoek)term moet toevoegen aan mijn blog. :)

Maar zonder dollen, Tinuviel, als je geen kaneelstangen in huis hebt zou ik ze weglaten en zeker niet vervangen met kaneelpoeder.
Hihi, ik had een Duits recept en vroeg hier in het Nederlands om advies en toen werd mijn vraag een kruising :).

Maar zonder dollen, ik heb kaneelpoeder gebruikt en ook wat chocola- dank voor de tip en het was superlekker.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 2 juni 2013 @ 22:23:58 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127338599
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 21:26 schreef icloud het volgende:
Piet hoe zou jij een goede avocadosoep maken?

Bij bijna alle recepten lees ik dat ik bouillon moet gebruiken, maar dat doe ik niet graag, een soep moet puur zijn.
Je hebt wat tegen bouillon in een soep?
Bij advocado heb ik trouwens nog nooit aan soep gedacht geloof ik, lijkt me erg machtig ook. Zou hem alleen daarom zeker met een groenten of kippenbouillon maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127359709
Piet, ik wil vanavond met wat restjes graag een ovenschotel in elkaar flansen.
Ik heb gekookte krieltjes en gekookte bloemkool over. Voor de rest heb ik spekjes, melk, eieren en kaas in huis.
Ik zat eraan te denken om de aardappels in plakjes te snijden, spekje uit te bakken en dan met een beslag van ei, melk en kaas samen in de oven te doen.
Heb je een tip voor hoe ik zorg dat het een mooie stevige schotel wordt? Hoeveel eieren/melk/kaas, of misschien wel heel anders?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 3 juni 2013 @ 15:56:21 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127362634
Waarom maak je er geen tortilla van? Aardappels aan plakjes met spek bakken in een antiaanbakpan, intussen 5-6 eieren losslaan, ls de aardappels bruin zijn het ei erbij.
Even omschudden en bakken tot het ei boven begint te stollen.
Bord erbovenop leggen, draaien en weer in de pan, bovenkant is nu onderkant en die ook bruinbakken

Van de bloemkool, met wat bouillon en room een soepje maken en die met een staafmixer pureren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127362754
quote:
1s.gif Op maandag 3 juni 2013 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom maak je er geen tortilla van? Aardappels aan plakjes met spek bakken in een antiaanbakpan, intussen 5-6 eieren losslaan, ls de aardappels bruin zijn het ei erbij.
Even omschudden en bakken tot het ei boven begint te stollen.
Bord erbovenop leggen, draaien en weer in de pan, bovenkant is nu onderkant en die ook bruinbakken

Van de bloemkool, met wat bouillon en room een soepje maken en die met een staafmixer pureren
Oke, ook een leuk idee! Nog tips voor kruiden, of alleen peper en zout in de tortilla? Bieslook misschien?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 3 juni 2013 @ 16:00:47 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127362822
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 15:59 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Oke, ook een leuk idee! Nog tips voor kruiden, of alleen peper en zout in de tortilla? Bieslook misschien?
Ja, en knoflook wellicht? Verse rozemarijn? Wat jij lekker vind
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127363018
quote:
1s.gif Op maandag 3 juni 2013 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, en knoflook wellicht? Verse rozemarijn? Wat jij lekker vind
^O^
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_127363030
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 23:22 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Maak jij tomatensoep enkel met bouillon, tomaten en kruiden?
Bouillon hoeft niet eens. Beetje olie, handje rozemarijn daarin fruiten, gesneden tomaten er op, laten pruttelen. Als je een gladde soep wilt, even de staafmixer er doorheen halen. Zout naar smaak toevoegen.
  maandag 3 juni 2013 @ 16:08:27 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127363151
quote:
2s.gif Op maandag 3 juni 2013 16:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Bouillon hoeft niet eens. Beetje olie, handje rozemarijn daarin fruiten, gesneden tomaten er op, laten pruttelen. Als je een gladde soep wilt, even de staafmixer er doorheen halen. Zout naar smaak toevoegen.
Door een zeef halen om de vellen en de zaden te verwijderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127365136
Komende zomer gaan we naar Italië op vakantie, nu zijn we van plan om daar veel te gaan BBqen, alleen ivm ruimte gebrek kan d'r maar een kleine bbq mee. (Ong 30 cm diameter)

Nu ben ik op zoek naar verschillende soorten vlees marinades recepteb etc om daar te maken (en evt mee te nemen daar naartoe)

Iemand nog verrassende ideeën? :)
hardcoholic
  maandag 3 juni 2013 @ 16:55:38 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127365337
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 16:51 schreef Ferdii het volgende:
Komende zomer gaan we naar Italië op vakantie, nu zijn we van plan om daar veel te gaan BBqen, alleen ivm ruimte gebrek kan d'r maar een kleine bbq mee. (Ong 30 cm diameter)

Nu ben ik op zoek naar verschillende soorten vlees marinades recepteb etc om daar te maken (en evt mee te nemen daar naartoe)

Iemand nog verrassende ideeën? :)
Improviseer er daar eentje?
En marinades zijn niet zo moeilijk, olijfolie, citroensap, knoflook, rozemarijn
Asiatische producten worden in Italie lastig, dus soy, vissaus, sambal meenemen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')