abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 15 mei 2013 @ 01:13:13 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_126518334
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 15 mei 2013 @ 01:23:58 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_126518503
Herhaling van mijn laatste post in het vorige topic:

Waar: de Bokkedoorns in Overveen.
Wanneer: 14 mei 2013
Wat:
Vanwege de Heerlijk-10daagse een reservering gedaan bij het al 22 jaar met 2 Michelinsterren onderscheiden restaurant De Bokkedoorns in de mooie duinen van Overveen vlakbij ons. Je dineert voor 25 euro bij gewone restaurants en per ster wordt er een supplement van 10 euro berekend. Dus voor de Bokkedoorns komt dat voor een driegangendiner uit op 45 pp met de mogelijkheid daarbij om het menu nog uit te breiden met een extra gang a 15 euro pp.
Wij besloten dat laatste doen.
Helaas werkte het weer niet zo mee, dus dineren op het terras was geen optie.
Het uitzicht werd er niet minder om:


Na ontvangst en de placering door de over het algemeen wat ouderwets formele bediening en sommeliers werd al snel wat zelfgebakken brood vergezeld door lekkere boter op tafel gezet.

We besloten de hele maaltijd te laten vergezellen door een fles Ritual, een heel erg lekkere Chileense Sauvignon Blanc en wat bruisend water.

Amuses.

De 4 amuses werden gelijktijdig op een leuk origineel 'bord' opgediend:

Van rechts onderaan met de klok mee naar linksboven:
een crème van komkommer met yoghurtgelei op een oesterblad,
een 'steentje' van brood gevuld met ganzenlevermousse en duindoornbes,
een marshmallow van slak met waterkersgelei met een krokante wijngaardslak en
in het zwarte bekertje een kreeftenbisque met Hollandse garnaaltjes.

Voorgerecht.
Het voorgerecht bestond uit een salade van gepocheerde kreeft met diverse tomatensoorten, basilicumcrème, krokantjes van basilicum en messenkleverkaas. Wat er in eerste instantie op het bord uitzag als een cherrytomaat bleek dus de messekleverkaas te zijn.


Extra tussengerecht.
Dat werd dus een op Pata Negra ham gebakken coquille te zijn met spinazie a la creme met daarbij een gepocheerd eitje met Russische kaviaar en mosterdcrème.


Hoofdgerecht.
Het hoofdgerecht was een Amerikaanse rundersukade met asperges en tuinbonen, vergezeld door gekonfijte aardappel, een bloem gemaakt van rettich met in het midden piccalilly en een jus van rode wijn.


Dessert.

Het toetje was een taartje van citroen met gemarineerde watermeloen, een mousse van verveine met een sorbetijs van citroen.


Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij de hand van de sinds 1 januari nieuw begonnen chefkok Menno Post, die de moeilijke taak heeft om Lucas Rive , die 22 jaar de scepter zwaaide, op te volgen nog niet echt zichtbaar was.
Allemaal toch wel wat vertrouwde en veilige superlekkere smaken, maar niet vernieuwend.
Misschien ook niet nodig voor het toch wel min-of-meer vaste traditionele publiek dat de Bokkedoorns bezoekt, maar voor ons had het allemaal net een tikkeltje spannender mogen zijn.

Prijs-kwaliteit: 8,7


[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 15-05-2013 01:32:57 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_126519964
Mooie recensie, maar die schelp waarop de cocquille ligt, kan volgens mij al een paar decennia niet meer :-)
pi_126646692
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 07:56 schreef Cinderella_Man het volgende:
Mooie recensie, maar die schelp waarop de cocquille ligt, kan volgens mij al een paar decennia niet meer :-)
Dat lijkt me gewoon de schelp waar de coquille ook in 'woont', is prima up to date ;)
pi_126667472
Waar? Café Tapa te Amersfoort
Wanneer? Zondag 12 mei 2013
Wat at je? Een menu van verschillende soorten tapas waaronder knoflookgarnalen, gehaktballetjes in tomatensaus, champignons met gehakt en knoflook, nacho's met quacemole kip, gehakt, en roomsaus en kaas, lekkere op de plaat gebakken stukjes ossenhaas met weer knoflook, peper en zout, olijfjes en brood met alioli (jammer genoeg geen echte) en pesto.
Impressie? gezellig huiselijk restaurantje, echter wel rumoerig, leek een beetje op een kruising tussen een café en een jaren 70 Spaanse huiskamer. Verder waren de tapas voortreffelijk en ruim voldoende. Echter wij hebben de ossenhaaspuntjes en de knoflookgarnalen nog eens bij besteld.
Kosten? een menu heb je al vanaf ¤20,- wij waren voor het iets duurdere menu van ¤27,- p.p. gegaan.
Cijfer? 7 voor het eten een 9 maar het totaalplaatje een 7 te meer omdat het erg rumoerig was, en het er wel rommelig uitziet binnen. Nadeel kan zijn dat als je voor een menu kiest dat dan de hele tafel hetzelfde menu moet nemen. Echter er zit wel voor elk wat wils bij. En alioli mixen met whiskeysaus is not done in mijn Spaanse ogen.
  maandag 27 mei 2013 @ 21:54:30 #6
224960 highender
Travellin' Light
pi_127085347
Waar?
http://www.sapporo.nl
Wanneer?
2005 t/m 2008, 1 x per maand
Ik woon niet meer in de buurt en kom er daardoor helaas veel minder, onlangs echter weer eens geweest en is nog steeds erg goed.
Wat at je?
Alles op de kaart geprobeerd, mijn favorieten:
- Garnalenpasteitjes
- Inktvis, garnalen en groente tempura's
- Eendenborst
- Ganzelever
Impressie?
Het zeer regelmatige bezoek zegt voldoende :9~
Kosten?
150 - 200 euro p.p. inclusief wijn en cognac na
Cijfer?
8,5
  dinsdag 28 mei 2013 @ 14:29:40 #7
130803 Gripper
Get a grip
pi_127108024
Ik ben net terug van een fijn weekendje Maastricht, mooie stad en veel keus uit goede eetgelegenheden!

Voor dit keer viel de keus op zaterdagavond op Harry's: het restaurant van Hotel Beaumont, in een mooi oud pand in Wyck.

We aten: eerst een plankje met wat ham, tomaten en olijven. Daarna allebei het 4-gangen menu, allebei met een ander voorgerecht en hoofdgerecht.
Daarbij mochten ze ons verrassen met een paar bijpassende wijnen.

De voorafjes waren lekker maar niet heel bijzonder: een salade met rucola, ricotta en dungesneden salami voor mij, en voor mn meisje een garnalencocktail (gelukkig niet oubollig in een glas) met een goede zelfgemaakte cocktailsaus.
Tussengerecht, aspergesoep was gewoon goed.

Van het hoofdgerecht was met name de kip super: heel mals, en een lekker sausje van morilles.
Als afsluiter allebei nog een irish coffee die (heerlijk!) nu eens niet zo overdreven zoet was. Meestal kwakken ze er 3 scheppen suiker in, en smaakt het als een willekeurige frappuchino-mocca-infusion-skinny latte van de starbucks, maar deze was lekker, met echte ongezoete slagroom.

prijs: rond de 150 ¤ , allebei 4 of 5 wijntjes, de koffie, hapjes vooraf en 2x 4 gangen menu.
cijfer: 8,5 voor entourage, sfeer en bediening, 7,5 voor het eten.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 28 mei 2013 @ 14:31:01 #8
130803 Gripper
Get a grip
pi_127108067
Ik maak er maar ff 2 posts van, het zijn tenslotte ook 2 verschillende activiteiten.

Het Bourgondische weekend in Maastricht gaat namelijk nog even door: op zondagmiddag hebben we een wijnspijs wandeling gedaan, 8 verschillende restaurants, overal een klein gerechtje + bijpassende wijn. :Y)



In volgorde:
1. Harbour Club
Gerechtje: boutje van speenvarken met eigen jus, rösti koekje
Wijn: een spaanse rosé: Nekeas Grenache. Boutje erg lekker en mals, wijn was niet fantastisch maar ik ben dan ook geen rosé fan.

2. Flo
Gerechtje: 2 kroketjes van geconfijte eendenbout, bietjesmayo, salade van appel en geroosterde hazelnoot.
Wijn: Een Franse Villehaute reserve 2011 uit de languedoc, rood. Lekker, goeie combi met de "wilde" kroketsmaak

3. "O"
Gerechtje: t is een visrestaurant, dus kregen we een tartaartje van makreel, seizoensgroenten, papadum, en kruidenolie.
Wijn: een lekkere Macon Village uit de bourgogne.

4. Pakhoes
Gerechtje: bonbon van zalm, bieslook/mierikswortel sausje, haringkaviaar.
Wijn: weet ik niet meer, een witte franse volgens mij. t was geen bijzondere dus ik heb m niet opgeschreven


5. Nxt door
beetje te-hip ingerichte tent met veel paars en zilver, en ook omdat we na 4 wijn op een bijna nuchtere maag al een beetje kachel werden, zijn we buiten aan de statafels blijven staan. Zit in een leuk straatje, en het was koopzondag, dus er was genoeg te doen en te zien buiten.
gerechtje: een erg lekkere coquille op aardappelschuim en met kruidenolie eronder. Daarbovenop hele knapperig gefrituurde aardappelstukjes. Lekker lekker!! En het eerste écht verfijnde gerechtje.
wijn: iets wits, maar die haalde het niet bij het gerecht.


Een van de lekkerste st. Jakobsmusschels die ik in tijden heb gegeten :9



6. Le virage
Viel als enige zaak een beetje uit de toon bij de andere: meer een smoezelig frans dorpsrestaurant, waar alle andere tenten strak en stijlvol waren ingericht. Desondanks wel gezellig, en een leuk gerechtje: buikspek met een mosterdglazuur en couscous
Wijn: wit, uit de Loire.

7. Rozemarijn
Gerechtje: terrine van Limburgs hoen, mousse van gevogelte en een sorbet van rodewijn ijs. Mooi opgemaakt ook.
wijn: riesling Altenkirch, heel lekker! Die moet ik eens gaan zoeken bij een wijnhandelaar.



Gelukkig, bijna klaar...
8. Molo 5
gerechtje: gelei van ossenhaas, een soort cupcakeje van ossenhaas/terrine achtig. met rodewijn mousse en een aardbeien saus. Tja, ik bedenk het ook niet, zo'n combi...
Er was een beetje veel gelei aanwezig, maar de smaken waren wel lekker. een lekkere stevige afsluiter na vrij veel lichte gerechtjes met vis.
wijn: ook lekker stevig, een salice salentino. Zo'n zoete met heel veel kers en amarenen. :9



Al met al: leuk evenement, worden regelmatig en in meerdere grote steden georganiseerd door wijnspijs.nl
Dit keer waren er ruim 320 couverts verkocht, en de deelnemers starten elk bij een ander restaurant, lopen uiteraard wel in dezelfde volgorde het rondje. Door dat roulatiesysteem is het nergens overdreven druk, en bij de meeste restaurants kiezen ze ook wel voor gerechtjes die al vooraf gemaakt kunnen worden: we hadden 3 warme en 5 koude gerechtjes. Overal krijg je meteen bij binnenkomst de wijn, en al snel het gerechtje erachteraan. Moet ook wel, het programma loopt tussen 12 en 17 uur, daarna moeten de meeste restaurants weer aan de slag voor de avond.
Dus een half uurtje per restaurant plus de looptijd, treuzelen is er niet bij :)

Voor een bedrag rond de 50 of 55 ¤ p.p (afhankelijk van hoeveel restaurants) , wat niet duur is voor een hele middag eet&drink plezier. En je leert er nog eens wat restaurants door kennen.

En omdat ik mn fietstochtjes altijd bijhoud met deze app, nu ook eens een track gemaakt van de wandeling: http://app.strava.com/activities/56393932
Toch nog 12 km gewandeld! Al die zig-zag lijntjes komen niet door de wijn hoor, zal wel meet-onnauwkeurigheid van de gps in m'n iphone zijn ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 28 mei 2013 @ 14:39:10 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127108328
Die Wijn-Spijswandelingen zijn altijd leuk.
Wij hebben die in Haarlem een aantal keren gedaan. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 mei 2013 @ 14:45:55 #10
130803 Gripper
Get a grip
pi_127108551
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 14:39 schreef golfer het volgende:
Die Wijn-Spijswandelingen zijn altijd leuk.
Wij hebben die in Haarlem een aantal keren gedaan. ^O^
Hm, niet dat ik het afgelopen zondag niet naar mn zin heb gehad, maar als ik die gerechtjes van jullie zo zie lijkt het bijna alsof de haarlemse horeca er meer moeite voor doet dan hun Maastrichtse collega's...
Mooier opgemaakt, en over de hele linie allemaal net ff wat spannender en minder "op safe"

Maar goed, uit al die recensies van jullie heb ik al vaker opgemaakt dat Haarlem qua eten goed aan de weg timmert. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 28 mei 2013 @ 15:39:21 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127110280
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 14:45 schreef Gripper het volgende:

Maar goed, uit al die recensies van jullie heb ik al vaker opgemaakt dat Haarlem qua eten goed aan de weg timmert. :)
:Y
Haarlem is echt een top-culinaire stad met enorm veel leuke restaurants.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 mei 2013 @ 18:19:21 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127115645
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 15:39 schreef golfer het volgende:

[..]

:Y
Haarlem is echt een top-culinaire stad met enorm veel leuke restaurants.
Er zit dus een Haarlem in je eten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 28 mei 2013 @ 18:21:27 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127115716
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:

Er zit dus een Haarlem in je eten?
be-grij-pend le-zen is soms erg las-tig voor je? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 mei 2013 @ 18:22:56 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127115764
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 18:21 schreef golfer het volgende:

[..]

be-grij-pend le-zen is soms erg las-tig voor je? :')
Woordgrapje te lastig voor je? Ik geef toe, het was geen goede
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 28 mei 2013 @ 18:24:42 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127115817
De vraag is, word ik nu gegriild of is Golfer aangebrand? Is het verpietert of zout gegeten?

[ Bericht 13% gewijzigd door Pietverdriet op 28-05-2013 19:41:07 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127116677
Het is sowieso 'word ik' en nu is het wel mooi geweest.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 1 juni 2013 @ 22:20:16 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127303402
Waar: Restaurant Vis en Ko in Haarlem
Wanneer: zaterdag, 1 juni 2013

Ter gelegenheid van de verjaardag van Bluezz vanavond bij 1 van de beste Nederlandse visrestaurants gegeten. Dit keer geen foto's gemaakt. Toch een korte impressie.

Bij binnenkomst meteen een schaaltje met miro (zeewier)chips op tafel.
Als snel gevolgd door een aantal amuses: een in een mini-plantenpot geserveerde crème van makreel met daarbovenop (als namaakaarde) roggebrood, een aantal komkommerstengels in een lekkere saus en grote chips met een saus van paprika.

Hoewel Vis en Ko een aantal vaste menu-keuzes heeft kozen wij voor de andere helft van de kaart waarop zogenaamde culibites staan.
Kleine gerechten die je zelf uitkiest en waarvan je het aantal gangen ook bepaald.
Wij kozen allebei voor 5 kleine culibites.

Om te beginnen namen als 1e gerecht we elk de sashimi du jour, vandaag bestaande uit zalm, tonijn en zeebaars. Uiteraard vergezeld door sojasaus en wasabi en verder lagen er ook nog wat stukjes gelei van zeewier en gember op het mooi opgemaakte bord.

Als 2e gerecht voor Bluezz de carpaccio van tonijn en voor mij een cocktail van kingcrab.
Ons 3e gerecht was weer voor allebei hetzelfde: een tartaar van langoustine op een koekje van Parmezaanse kaas en met daar bovenop een gepocheerd eitje.

Bij gerecht 4 namen we weer elk wat anders. Voor Bluezz Iberico Ham a la “Flamande” met ei, aardappel, boter en asperge en voor mijzelf bestond het gerecht uit een halve gegrilde Cannerkreeft met een bearnaisesaus en een taartje van tomaat en aubergine.

Tenslotte namen we allebei hetzelfde dessert: een stukje cheesecake met een compote van rabarber, daarbij verse aardbeien en een sorbet van aardbeien.

Alles bij elkaar waren die 5 culibites voldoende om als volledige maaltijd te dienen.
Imko Binnerts staat bekend als beste viskok van Nederland en dat bewees hij, samen met zijn chefkok en de rest van de in een open keuken werkende brigade, eens temeer.
Ook de bediening is prettig en deskundig.

Inclusief een fes witte wijn en een fles bruisend water waren we totaal 143,00 euro kwijt.

Prijs/kwaliteit: een ruime 8 en een half!

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 01-06-2013 23:58:40 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 15 juni 2013 @ 13:29:29 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127823457



Restaurant De Jong
Raampoortstraat 38
3032AH Rotterdam
tel. 010-465 7955

Was weer helemaal top.

Voorgerecht
Gepekelde zalm met grapefruit

Extra tussengerecht (ipv dessert)
Girolles met een dikkige, vetromige jus van girolles (klinkt misschien vies maar was errug lekker) met jonge prei en abrikoos

Tussengerecht
Burrata met sinaasappelzest, zwarte olijven en dille.

Hoofdgerecht
Lamsfilet met meiraapjes en zeekraal.

Kosten: 40 euro voor 4 gangen, 22,50 voor 4 bijpassende wijnen.

Cijfer: 9,5

Echt weer helemaal goed. Leuk, spannend, verrassend, lekker. Alle elementen op het bord passen bij elkaar en maken het een geheel. Echt helemaal goed. Vorige keer dat we gingen, paar maanden terug vond ik alles net niet helemaal goed bij elkaar passen. Dan denk je "ja, leuk bedacht,maar nee, doe toch maar niet". Keer daarvoor was ik wel super enthousiast. Ach ja, dat kan ook bijna niet anders als een chef zoveel experimenteert en zoveel varieert.
pi_127823854
Die burrata! :o O+

En wat een snoezige meirapen, zo als bloempjes gedrapeerd.. Dat ga ik pikken! :)

Toch snel ook maar eens naar De Jong. Op de fiets.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 15 juni 2013 @ 16:40:33 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127828772
Ja, is echt een restaurant voor jou ja. :Y
Hardstikke hip.
pi_127829390
Dat ziet er geweldig uit, RobinOok! :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127830736
Mooooooie foto's ziet er heerlijk uit :9
  zaterdag 15 juni 2013 @ 17:55:17 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_127830851
Hij kan zo in een bloemenzaak beginnen en boeketjes gaan opmaken... :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 16 juni 2013 @ 09:36:27 #24
131800 Tarado
capô de fusca
pi_127853677
quote:
11s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 17:55 schreef golfer het volgende:
Hij kan zo in een bloemenzaak beginnen en boeketjes gaan opmaken... :')
:D
  zondag 16 juni 2013 @ 10:10:54 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')