Ik maak er maar ff 2 posts van, het zijn tenslotte ook 2 verschillende activiteiten.
Het Bourgondische weekend in Maastricht gaat namelijk nog even door: op zondagmiddag hebben we een wijnspijs wandeling gedaan, 8 verschillende restaurants, overal een klein gerechtje + bijpassende wijn.
In volgorde:
1.
Harbour Club Gerechtje: boutje van speenvarken met eigen jus, rösti koekje
Wijn: een spaanse rosé: Nekeas Grenache. Boutje erg lekker en mals, wijn was niet fantastisch maar ik ben dan ook geen rosé fan.
2.
FloGerechtje: 2 kroketjes van geconfijte eendenbout, bietjesmayo, salade van appel en geroosterde hazelnoot.
Wijn: Een Franse Villehaute reserve 2011 uit de languedoc, rood. Lekker, goeie combi met de "wilde" kroketsmaak
3.
"O"Gerechtje: t is een visrestaurant, dus kregen we een tartaartje van makreel, seizoensgroenten, papadum, en kruidenolie.
Wijn: een lekkere Macon Village uit de bourgogne.
4.
PakhoesGerechtje: bonbon van zalm, bieslook/mierikswortel sausje, haringkaviaar.
Wijn: weet ik niet meer, een witte franse volgens mij. t was geen bijzondere dus ik heb m niet opgeschreven
5.
Nxt doorbeetje te-hip ingerichte tent met veel paars en zilver, en ook omdat we na 4 wijn op een bijna nuchtere maag al een beetje kachel werden, zijn we buiten aan de statafels blijven staan. Zit in een leuk straatje, en het was koopzondag, dus er was genoeg te doen en te zien buiten.
gerechtje: een erg lekkere coquille op aardappelschuim en met kruidenolie eronder. Daarbovenop hele knapperig gefrituurde aardappelstukjes. Lekker lekker!! En het eerste écht verfijnde gerechtje.
wijn: iets wits, maar die haalde het niet bij het gerecht.
Een van de lekkerste
st. Jakobsmusschels die ik in tijden heb gegeten
6.
Le virageViel als enige zaak een beetje uit de toon bij de andere: meer een smoezelig frans dorpsrestaurant, waar alle andere tenten strak en stijlvol waren ingericht. Desondanks wel gezellig, en een leuk gerechtje: buikspek met een mosterdglazuur en couscous
Wijn: wit, uit de Loire.
7.
RozemarijnGerechtje: terrine van Limburgs hoen, mousse van gevogelte en een sorbet van rodewijn ijs. Mooi opgemaakt ook.
wijn: riesling Altenkirch, heel lekker! Die moet ik eens gaan zoeken bij een wijnhandelaar.
Gelukkig, bijna klaar...
8.
Molo 5gerechtje: gelei van ossenhaas, een soort cupcakeje van ossenhaas/terrine achtig. met rodewijn mousse en een aardbeien saus. Tja, ik bedenk het ook niet, zo'n combi...
Er was een beetje veel gelei aanwezig, maar de smaken waren wel lekker. een lekkere stevige afsluiter na vrij veel lichte gerechtjes met vis.
wijn: ook lekker stevig, een salice salentino. Zo'n zoete met heel veel kers en amarenen.
Al met al: leuk evenement, worden regelmatig en in meerdere grote steden georganiseerd door wijnspijs.nl
Dit keer waren er ruim 320 couverts verkocht, en de deelnemers starten elk bij een ander restaurant, lopen uiteraard wel in dezelfde volgorde het rondje. Door dat roulatiesysteem is het nergens overdreven druk, en bij de meeste restaurants kiezen ze ook wel voor gerechtjes die al vooraf gemaakt kunnen worden: we hadden 3 warme en 5 koude gerechtjes. Overal krijg je meteen bij binnenkomst de wijn, en al snel het gerechtje erachteraan. Moet ook wel, het programma loopt tussen 12 en 17 uur, daarna moeten de meeste restaurants weer aan de slag voor de avond.
Dus een half uurtje per restaurant plus de looptijd, treuzelen is er niet bij
Voor een bedrag rond de 50 of 55 ¤ p.p (afhankelijk van hoeveel restaurants) , wat niet duur is voor een hele middag eet&drink plezier. En je leert er nog eens wat restaurants door kennen.
En omdat ik mn fietstochtjes altijd bijhoud met deze app, nu ook eens een track gemaakt van de wandeling:
http://app.strava.com/activities/56393932Toch nog 12 km gewandeld! Al die zig-zag lijntjes komen niet door de wijn hoor, zal wel meet-onnauwkeurigheid van de gps in m'n iphone zijn