FOK!forum / Culinesse à gogo / Broccoli :r
SgtPorkbeansmaandag 6 mei 2013 @ 16:54
Heeft iemand een tip voor een sausje of een andere manier om broccoli lekkerder te maken? Het wordt mij elke maandag voorgeschoteld en het komt me nu wel een beetje mn strot uit!

Alvast bedankt FOK!kers
Awesome_maandag 6 mei 2013 @ 16:54
Godengroente!
UIO_AMSmaandag 6 mei 2013 @ 16:56
Alles smaakt goed met oestersaus.
Mirjammaandag 6 mei 2013 @ 16:56
Lekker, maar dan wel graag zonder beestjes of eitjes :') :@
Broccoli is al lekker van zichzelf, maar gewoon een simpel groente- of kaassausje?
SgtPorkbeansmaandag 6 mei 2013 @ 16:58
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 16:56 schreef Mirjam het volgende:
Lekker, maar dan wel graag zonder beestjes of eitjes :') :@
Broccoli is al lekker van zichzelf, maar gewoon een simpel groente- of kaassausje?
Broccoli is niet lekker :r
Of het moet gewokt zijn :D
Deeltjesversnellermaandag 6 mei 2013 @ 16:58
1 keer per week, nou poeh poeh. leg er een plakje kaas op en laat t smelten in de oven ^O^
mstxmaandag 6 mei 2013 @ 17:05
ZQDGjqe.jpg
BPmCPaT.jpg
Trustenmaandag 6 mei 2013 @ 17:09
Wokken met citroen en knoflook

http://www.smulweb.nl/recepten/343497/Broccoli-uit-de-wok
CherryOnTopmaandag 6 mei 2013 @ 17:26
Mijn oplossing voor alle groentes waar ik geen fan van ben: appelmoes, veel appelmoes :P
SgtPorkbeansmaandag 6 mei 2013 @ 17:41
Ik heb er gewoon wat shoarmasaus op gemikt :') best nog wel lekker
DroogDokmaandag 6 mei 2013 @ 17:42
Vraag je mama of ze wat anders voor je maakt. Anders kaassaus.
PdeHoogmaandag 6 mei 2013 @ 17:51
Alles is lekker met pindasaus 8-)
thenxeromaandag 6 mei 2013 @ 17:52
Laten stoven in tomatensaus met een uitje erdoor :9~
RobinOokmaandag 6 mei 2013 @ 17:55
5360822643_848ff6736b.jpg
Broccoli met koriander-, limoen-, chilisausje
SgtPorkbeansmaandag 6 mei 2013 @ 18:17
quote:
Dat ga ik de volgende keer even aankaarten bij de chef :D
pleeborstelmaandag 6 mei 2013 @ 18:55
Een laag satesaus
Farenjimaandag 6 mei 2013 @ 19:16
Roerbakken met ui, knoflook, spekjes, rode paprika en pepers, afblussen met rode wijn en dan gaar laten stoven.
SgtPorkbeansmaandag 6 mei 2013 @ 19:20
quote:
14s.gif Op maandag 6 mei 2013 19:16 schreef Farenji het volgende:
Roerbakken met ui, knoflook, spekjes, rode paprika en pepers, afblussen met rode wijn en dan gaar laten stoven.
Klinkt goed!
Helsinkimaandag 6 mei 2013 @ 20:24
Met brie en pijnboompitten is ook lekker.
uniekhoornmaandag 6 mei 2013 @ 20:28
Broccoli heel even koken in zout water, tomaat, tenen knoflook en ketjap
Snijden in plakken, op bakpapier leggen, zout, peper en de knoflook eroverheen prakken, roosteren in de oven
Pap89maandag 6 mei 2013 @ 20:38
Maak er eens broccoli soep van met kleine spekkies erdoor.
emmyemmymaandag 6 mei 2013 @ 20:40
Roerbakken, inclusief steel.
Pietverdrietmaandag 6 mei 2013 @ 21:10
Stomen
Spanky78maandag 6 mei 2013 @ 21:46
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Stomen
En dan gorgonzolasaus met spekjes erop ;)

Of gewoon direct opeten. Ik vind iedere maandag hetzelfde eten trouwens wel ernstig saai zeg.
SgtPorkbeansmaandag 6 mei 2013 @ 21:52
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 21:46 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En dan gorgonzolasaus met spekjes erop ;)

Of gewoon direct opeten. Ik vind iedere maandag hetzelfde eten trouwens wel ernstig saai zeg.
Ik ook :( maar aangezien paps en mams een beetje aan overgewicht lijden... Krijg ik te horen "ja het is gezond" :') en ik ben hartstikke dun :(
Spanky78maandag 6 mei 2013 @ 21:53
Ja euh, broccoli is da het minst erge. Wacht maar tot je moet ontbijten met lijnzaad :P
Deliahmaandag 6 mei 2013 @ 22:42
Broccoli stomen en door een maaltijdsalade doen.
Deliahmaandag 6 mei 2013 @ 22:43
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 21:53 schreef Spanky78 het volgende:
Ja euh, broccoli is da het minst erge. Wacht maar tot je moet ontbijten met lijnzaad :P
Waarom zou je dat doen? Dat is hartstikke slecht voor je, lijnzaad neemt alle vitaminen en mineralen en zulks op, waardoor je die dus niet in je systeem krijgt.
Deliahmaandag 6 mei 2013 @ 22:44
quote:
1s.gif Op maandag 6 mei 2013 21:52 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Ik ook :( maar aangezien paps en mams een beetje aan overgewicht lijden... Krijg ik te horen "ja het is gezond" :') en ik ben hartstikke dun :(
Kook dan zelf!
Platinamaandag 6 mei 2013 @ 23:06
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 22:43 schreef Deliah het volgende:

[..]

Waarom zou je dat doen? Dat is hartstikke slecht voor je, lijnzaad neemt alle vitaminen en mineralen en zulks op, waardoor je die dus niet in je systeem krijgt.
Nou vertel, welke kwakzalversite heb je dit vandaan?
Zelvamaandag 6 mei 2013 @ 23:13
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 23:06 schreef Platina het volgende:

[..]

Nou vertel, welke kwakzalversite heb je dit vandaan?
In de war met lintworm waarschijnlijk.
LeeHarveyOswalddinsdag 7 mei 2013 @ 10:23
Soep. Doe 1,5 centimeter water in een pan, broccoli er in (het hele ding, steel, alles. Alleen even wassen). Pan op hittebron, deksel er op, ieder kwartier even kijken of er niets aanbakt.

Staafmixer er op of hele inhoud in de blender. Goed tot moes pureren. Terug in de pan, nog kort koken zodat het mooi glad wordt.

Wat zout er bij, en uitgebakken spekjes als croutons toevoegen.
pokkerdepokdinsdag 7 mei 2013 @ 10:37
wokken, en koop bij de toko een potje zwarte bonen saus. en dan met rijst erbij.

of natuurlijk alles wat kaas is, smaakt er goed bij.
SgtPorkbeansdinsdag 7 mei 2013 @ 11:46
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 22:44 schreef Deliah het volgende:

[..]

Kook dan zelf!
Ik ben 17 , wat denk je! Het enige wat ik kan is frituren en dingen in de oven gooien :')
blow...dinsdag 7 mei 2013 @ 13:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 11:46 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Ik ben 17 , wat denk je! Het enige wat ik kan is frituren en dingen in de oven gooien :')
Ik kon al koken goen ik 12 was hoor :')
LeeHarveyOswalddinsdag 7 mei 2013 @ 14:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 11:46 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Ik ben 17 , wat denk je! Het enige wat ik kan is frituren en dingen in de oven gooien :')
Dit moet toch lukken hoop ik:

quote:
2s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 10:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Soep. Doe 1,5 centimeter water in een pan, broccoli er in (het hele ding, steel, alles. Alleen even wassen). Pan op hittebron, deksel er op, ieder kwartier even kijken of er niets aanbakt.

Staafmixer er op of hele inhoud in de blender. Goed tot moes pureren. Terug in de pan, nog kort koken zodat het mooi glad wordt.

Wat zout er bij, en uitgebakken spekjes als croutons toevoegen.
Loise19dinsdag 7 mei 2013 @ 15:50
ik mag het nooit maken van manlief, die lust het niet. Maar ik vind het zelf heerlijk met champignonnensaus.
SgtPorkbeansdinsdag 7 mei 2013 @ 15:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 13:39 schreef blow... het volgende:

[..]

Ik kon al koken goen ik 12 was hoor :')
Maar ik is ik en jij bent jij :(
blow...dinsdag 7 mei 2013 @ 16:07
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 15:51 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Maar ik is ik en jij bent jij :(
Kun gewoon kaas erop en dan met een bodempje water in zo, n speciale bak. Heb je gestoomde broccoli uit de magnetron.
Brocco_Lidinsdag 7 mei 2013 @ 16:09
Ook lekker zonder sausje :9
motorbloempjedinsdag 7 mei 2013 @ 16:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 16:09 schreef Brocco_Li het volgende:
Ook lekker zonder sausje :9
*mental image*
SgtPorkbeansdinsdag 7 mei 2013 @ 16:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 16:09 schreef Brocco_Li het volgende:
Ook lekker zonder sausje :9
Nee brocolli wordt nu gewoon saai :r
Tanindinsdag 7 mei 2013 @ 17:01
Simpele oplossing: slasaus
Eerder genoemde satesaus ook lekker

Moeilijke oplossing:
Zelf wat bechamel saus maken met wat knoflook en zout (dus boter in de pan knoflook bakken, bloem erbij, even roeren, melk erbij, verwarmen tot het dik is.
Brocco_Lidinsdag 7 mei 2013 @ 17:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 16:53 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Nee brocolli wordt nu gewoon saai :r
Spreek voor jezelf :{w
SgtPorkbeansdinsdag 7 mei 2013 @ 17:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 17:31 schreef Brocco_Li het volgende:

[..]

Spreek voor jezelf :{w
Ja sorry hoor! Je bent nou eenmaal niet te vreetn :')
Deliahdinsdag 7 mei 2013 @ 18:17
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 23:06 schreef Platina het volgende:

[..]

Nou vertel, welke kwakzalversite heb je dit vandaan?
Dat is algemeen bekend. Nuja, alle vitaminen en mineralen niet, bij langdurig gebruik kan dat voor een probleem zorgen omdat je een groot deel niet binnen krijgt.. Beter neem je psylliumzaad in, die heeft dat niet.
blow...dinsdag 7 mei 2013 @ 18:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 18:17 schreef Deliah het volgende:

[..]

Dat is algemeen bekend. Nuja, alle vitaminen en mineralen niet, bij langdurig gebruik kan dat voor een probleem zorgen omdat je een groot deel niet binnen krijgt.. Beter neem je psylliumzaad in, die heeft dat niet.
wat een bullshit.
Spanky78dinsdag 7 mei 2013 @ 20:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 18:17 schreef Deliah het volgende:

[..]

Dat is algemeen bekend. Nuja, alle vitaminen en mineralen niet, bij langdurig gebruik kan dat voor een probleem zorgen omdat je een groot deel niet binnen krijgt.. Beter neem je psylliumzaad in, die heeft dat niet.
Ik zou wel eens een betrouwbare (dus wetenschappelijk in orde) bron willen zien.
motorbloempjedinsdag 7 mei 2013 @ 20:43
O+ broccoli O+ gaat goed met alles zo ongeveer, zou niet eens kunnen kiezen wat ik 't lekkerst vind :9
Noukdinsdag 7 mei 2013 @ 20:56
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 10:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Soep. Doe 1,5 centimeter water in een pan, broccoli er in (het hele ding, steel, alles. Alleen even wassen). Pan op hittebron, deksel er op, ieder kwartier even kijken of er niets aanbakt.

Staafmixer er op of hele inhoud in de blender. Goed tot moes pureren. Terug in de pan, nog kort koken zodat het mooi glad wordt.

Wat zout er bij, en uitgebakken spekjes als croutons toevoegen.
Serieus? :D

Verder niks toevoegen?
Mirjamdinsdag 7 mei 2013 @ 20:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 20:56 schreef Nouk het volgende:

[..]

Serieus? :D

Verder niks toevoegen?
Een lepel kruidenroomkaas voordat je gaat blenderen erdoor is lekker :9
Deliahdinsdag 7 mei 2013 @ 21:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 20:14 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik zou wel eens een betrouwbare (dus wetenschappelijk in orde) bron willen zien.
Het is een 'laxative'. Door er regelmatig (te?) veel van te nemen kun je een chronisch tekort creëren.
Ik neem aan dat je zelf wel op zoek kunt gaan naar de samenhang tussen een overgebruik van laxerende middelen en tekorten in het lichaam.
Spanky78dinsdag 7 mei 2013 @ 21:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 21:12 schreef Deliah het volgende:

[..]

Het is een 'laxative'. Door er regelmatig (te?) veel van te nemen kun je een chronisch tekort creëren.
Ik neem aan dat je zelf wel op zoek kunt gaan naar de samenhang tussen een overgebruik van laxerende middelen en tekorten in het lichaam.
Jij claimt, dus kom dan ook eens met bewijs?
LeeHarveyOswalddinsdag 7 mei 2013 @ 21:18
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 20:56 schreef Nouk het volgende:

[..]

Serieus? :D

Verder niks toevoegen?
Nop, thats it. Is heerlijk. :)
blow...dinsdag 7 mei 2013 @ 21:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 21:12 schreef Deliah het volgende:

[..]

Het is een 'laxative'. Door er regelmatig (te?) veel van te nemen kun je een chronisch tekort creëren.
Ik neem aan dat je zelf wel op zoek kunt gaan naar de samenhang tussen een overgebruik van laxerende middelen en tekorten in het lichaam.
flikker op met je bullshit
Noukdinsdag 7 mei 2013 @ 22:17
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 21:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nop, thats it. Is heerlijk. :)
Top, ga ik meteen proberen binnenkort. Hoe lang kook je het? Even lang als normaal?
Trini-Kwandinsdag 7 mei 2013 @ 23:47
zo moeilijk is het toch niet om 'recept broccoli' in te typen op google :P
SgtPorkbeansdinsdag 7 mei 2013 @ 23:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 23:47 schreef Trini-Kwan het volgende:
zo moeilijk is het toch niet om 'recept broccoli' in te typen op google :P
Ik ben een FOK! Zolderkamerautist... de enige sites die ik bezoek zijn pornosites en FOK!
TechnoXXLwoensdag 8 mei 2013 @ 00:04
Gewoon ruilen met de wortelen van de buren, of eten die later?
LeeHarveyOswaldwoensdag 8 mei 2013 @ 08:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 22:17 schreef Nouk het volgende:

[..]

Top, ga ik meteen proberen binnenkort. Hoe lang kook je het? Even lang als normaal?
Tot je broccoli zo zacht is dat'ie te pureren is :P
Farenjiwoensdag 8 mei 2013 @ 10:05
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 21:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nop, thats it. Is heerlijk. :)
Ik zou er zelf op zijn minst wat creme fraiche doorheen doen, en wat kruiden. Misschien wat witte wijn, of kruidenbouillon ofzo. Anders lijkt het me wel erg saai.
LeeHarveyOswaldwoensdag 8 mei 2013 @ 10:43
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 10:05 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ik zou er zelf op zijn minst wat creme fraiche doorheen doen, en wat kruiden. Misschien wat witte wijn, of kruidenbouillon ofzo. Anders lijkt het me wel erg saai.
Oh dat is het absoluut niet. De soep is van zichzelf al heel glad en romig, en erg vol van smaak :)
LastRequestwoensdag 8 mei 2013 @ 11:15
Ik doe het inderdaad met wat groentebouillon. Vorige week kookte ik twee liter water met 5 blokjes bouillon (één teveel eigenlijk), daarin een broccoli in stukken. Toen deze zacht genoeg was alles geblenderd met twee tenen knoflook. Lekker hoor :9
Deshainwoensdag 8 mei 2013 @ 14:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 16:53 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Nee brocolli wordt nu gewoon saai :r
Variatie is ook wel eens lekker natuurlijk, nu al weten dat je maandag week 22 in 2015 ook broccoli krijgt is natuurlijk killing.
SgtPorkbeanswoensdag 8 mei 2013 @ 14:54
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 14:44 schreef Deshain het volgende:

[..]

Variatie is ook wel eens lekker natuurlijk, nu al weten dat je maandag week 22 in 2015 ook broccoli krijgt is natuurlijk killing.
Hopelijk zit ik dan op kamers :')
Dan weet ik dat ik iig vaker ga frituren :P
Deshainwoensdag 8 mei 2013 @ 14:54
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 14:54 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Hopelijk zit ik dan op kamers :')
Dan weet ik dat ik iig vaker ga frituren :P
Kan je op maandag iig broccoli tempuras maken.
uniekhoornwoensdag 8 mei 2013 @ 14:56
Net broccoli/bloemkoolsoep gemaakt
1 liter kipbouillon (van tablet) Kwart of halve bloemkool, broccoli, half pepertje, teentje knoflook, halve ui, kruimige aardappel. kruiden
Koken, staafmixen, verse kruiden erdoor, room erdoor et voila :9

Met alleen broccoli wil dit gaat het natuurlijk ook goed maar bloemkool moest ook op ..
Restjes O+
Soep O+
Miracle_Drugwoensdag 8 mei 2013 @ 18:36
Broccoli O+

Het is zelfs het lievelingseten van mijn kinderen en dat komt door het volgende recept;

Je roert een bekertje creme fraiche en een blik Unox championcremesoep door elkaar en laat dat even zo staan. Je braad stukjes gekruid kipfilet aan en kook de broccoli. Ragout i.p.v. champignoncremesoep kan ook maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.

Dan doe je de kip, broccoli en saus in een ovenschaal en een dun laagje geraspte kaas er overheen, 20 minuten op 160 graden in de oven (laatste 5 minuten op grill stand). Serveer er pandan rijst bij en voila. Zo lekker :9
citywokwoensdag 8 mei 2013 @ 20:07
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 18:36 schreef Miracle_Drug het volgende:
Broccoli O+

Het is zelfs het lievelingseten van mijn kinderen en dat komt door het volgende recept;

Je roert een bekertje creme fraiche en een blik Unox championcremesoep door elkaar en laat dat even zo staan. Je braad stukjes gekruid kipfilet aan en kook de broccoli. Ragout i.p.v. champignoncremesoep kan ook maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.

Dan doe je de kip, broccoli en saus in een ovenschaal en een dun laagje geraspte kaas er overheen, 20 minuten op 160 graden in de oven (laatste 5 minuten op grill stand). Serveer er pandan rijst bij en voila. Zo lekker :9
Dat geloof ik wel met de ladingen zout, vet en suiker die je erin stopt. Zijn die kids verzot op. Maar het heeft helemaal niks meer met broccoli te maken. Allemachtig.
Deeltjesversnellerwoensdag 8 mei 2013 @ 20:09
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 18:36 schreef Miracle_Drug het volgende:
Broccoli O+

Het is zelfs het lievelingseten van mijn kinderen en dat komt door het volgende recept;

Je roert een bekertje creme fraiche en een blik Unox championcremesoep door elkaar en laat dat even zo staan. Je braad stukjes gekruid kipfilet aan en kook de broccoli. Ragout i.p.v. champignoncremesoep kan ook maar dat vind ik persoonlijk minder lekker.

Dan doe je de kip, broccoli en saus in een ovenschaal en een dun laagje geraspte kaas er overheen, 20 minuten op 160 graden in de oven (laatste 5 minuten op grill stand). Serveer er pandan rijst bij en voila. Zo lekker :9
zal nog weinig naar broccoli smaken...
FkTwkGs2012woensdag 8 mei 2013 @ 20:09
veel knoflooksaus en appelmoes ^O^
Miracle_Drugwoensdag 8 mei 2013 @ 20:37
quote:
1s.gif Op woensdag 8 mei 2013 20:07 schreef citywok het volgende:

[..]

Dat geloof ik wel met de ladingen zout, vet en suiker die je erin stopt. Zijn die kids verzot op. Maar het heeft helemaal niks meer met broccoli te maken. Allemachtig.
600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen :)
Deeltjesversnellerwoensdag 8 mei 2013 @ 20:40
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 20:37 schreef Miracle_Drug het volgende:

[..]

600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen :)
niets persoonlijks, maar dat denkt iedere ouder :P en een heel blik soep over 2 broccoli's klinkt wel als een hele lading saus.
Klaploperwoensdag 8 mei 2013 @ 20:40
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 20:37 schreef Miracle_Drug het volgende:

[..]

600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen :)
Voor hoeveel personen? Voor 4 personen zou ik het nog al weinig vinden.
Ansudonderdag 9 mei 2013 @ 00:54
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 14:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Net broccoli/bloemkoolsoep gemaakt
1 liter kipbouillon (van tablet) Kwart of halve bloemkool, broccoli, half pepertje, teentje knoflook, halve ui, kruimige aardappel. kruiden
Koken, staafmixen, verse kruiden erdoor, room erdoor et voila :9

Met alleen broccoli wil dit gaat het natuurlijk ook goed maar bloemkool moest ook op ..
Restjes O+
Soep O+
Ja! De lekkerste soep maak je door een uitje en wat knoflook heel even aan te bakken, broccoli (ipv broccoli ook heel lekker met courgettes) en een aardappel in stukken, water en bouillonblokje erbij, en koken tot het gaar is en blenderen maar. Roomkaas erdoor heen of boursin cuisine maakt het idd af!
Farenjidonderdag 9 mei 2013 @ 23:48
quote:
1s.gif Op donderdag 9 mei 2013 00:54 schreef Ansu het volgende:

[..]

Ja! De lekkerste soep maak je door een uitje en wat knoflook heel even aan te bakken, broccoli (ipv broccoli ook heel lekker met courgettes) en een aardappel in stukken, water en bouillonblokje erbij, en koken tot het gaar is en blenderen maar. Roomkaas erdoor heen of boursin cuisine maakt het idd af!
Ik heb dit vanavond gemaakt, en het was erg lekker! Supermakkelijk om te maken ook.
Stsvrijdag 10 mei 2013 @ 17:34
Kort koken of stomen, sjalotje fruiten, gekookte broccoli even kort meebakken. Geroosterde pijnboompitten erover, overgieten met een dressing van citroensap, walnootolie, geraspte citroenschil.
Noukvrijdag 10 mei 2013 @ 19:06
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 21:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nop, thats it. Is heerlijk. :)
Zojuist gemaakt. Erg lekker en supereenvoudig! ^O^
Platinavrijdag 10 mei 2013 @ 19:23
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2013 20:37 schreef Miracle_Drug het volgende:

[..]

600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen :)
Oke, super.

SPOILER
:')
LeeHarveyOswaldvrijdag 10 mei 2013 @ 20:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 mei 2013 19:06 schreef Nouk het volgende:

[..]

Zojuist gemaakt. Erg lekker en supereenvoudig! ^O^
*O*

Heerlijk he? Zo bijzonder hoe die smaak veel mooier, complexer is dan die van 'gewoon' broccoli, en hoe romig de soep is zonder toevoeging van room.
gewoonkimzaterdag 11 mei 2013 @ 11:47
Makkelijkste oplossing ever:

Aromat

foto_1_aromat.jpg

Beetje subtiel eroverheen strooien en je hebt heerlijke broccoli!
LeeHarveyOswalddinsdag 14 mei 2013 @ 11:40
Sommige reacties in dit topic maken toch een beetje verdrietig hoor ;(
motorbloempjedinsdag 14 mei 2013 @ 11:48
Ja ;(
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2013 11:47 schreef gewoonkim het volgende:
Makkelijkste oplossing ever:

Aromat

[ afbeelding ]

Beetje subtiel eroverheen strooien en je hebt heerlijke broccoli!
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 11:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Sommige reacties in dit topic maken toch een beetje verdrietig hoor ;(
Ja ;(
QFT.
Mirjamdinsdag 14 mei 2013 @ 11:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 11:48 schreef motorbloempje het volgende:

Ja ;(

[..]

[..]

Ja ;(
QFT.
Ja, dat.
vrijwillig E621 over je eten strooien, bbrrr
LeeHarveyOswalddinsdag 14 mei 2013 @ 11:51
En zie de '5 blokjes bouillon' eerder ...
Platinawoensdag 15 mei 2013 @ 12:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 11:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Ja, dat.
vrijwillig E621 over je eten strooien, bbrrr
Oh nee, kijk uit het is de E-nummer politie.
Pietverdrietwoensdag 15 mei 2013 @ 12:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 11:49 schreef Mirjam het volgende:
E621
Over Glutamaat (MSG) schreef ik eerder:
Het werd voor het eerst geisoleerd in 1908 door Kikunae Ikeda uit Kelp. Dit wordt in Japan al sinds eeuwen gegeten (gedocumenteerd sinds 797)

Het hele verhaal over het Chinees restaurant syndroom begon in 1968 toen Robert Ho Man Kwok een brief schreef aan de New England journal of medicine schreef. HIj merkte hier in op dat ie wel eens hoofdpijn had na het bezoek aan een chinees restaurant.

ZONDER enige wetenschappelijke research kregen smaakversterkers er de schuld van. Zonder enige research nog enige wetenschappelijke reden.

Pas in 1993, let wel, 25 jaar later ! Werd het eerste wetenschappelijke dubbelblinde onderzoek naar smaakversterkers en hoofdpijn gedaan. (Tarasof en Kelly) Ze maakten eerst gehakt van voorgaande onderzoeken, die absoluut onwetenschappelijk bleken, statistiek verkeerd gebruikten.
Op basis van het onderzoek van Tarasof en Kelly die twee populaties in 4 groepen verdeelden (mensen die beweerden gevoelig te zijn voor MSG en mensen die dat niet waren, verdeeld in random groepen waar ze MSG kregen en placebos) trek ik wel conclusies.
De enige persoon die reageerde was iemand die een placebo kreeg.
Er is geen enkel bewijs voor dat MSG hoofdpijn veroorzaakt als ding op zich, het enige verband wat is aangetoont is dan mensen die een tekort hebben aan vitamine B6 hoofdpijn kunnen krijgen indien ze MSG binnen krijgen. (Karl Folkers, uni van Texas)

MSG= Mono Sodium Glutamaat =Ve-Tsin trouwens

Oh en dan nog iets, glutamaat komt van nature voor in veel zaken als oude kaas, gedroogde tomaten, boullion of stoofvlees die een tijd heeft staan pruttelen, ansjovis, doperwtjes, salami, etc etc
Het ontstaat door de afbraak van eiwitten, en geeft de volle rijke smaak die je kent van bv oude kaas, gedroogde tomaten of salami.
Sterker nog, je lichaam maakt het zelf.
PluisigNijntjewoensdag 15 mei 2013 @ 15:33
Oke, ik zie dat je niet kan koken. Dan heb ik een goeie tip voor je.
Laat je pa/ma gewoon die broccoli koken, niet tot moes aub.

Bak wat uitjes en spekjes uit, gooi die erover.

Lekker!.
LeeHarveyOswaldwoensdag 15 mei 2013 @ 15:38
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

MSG= Mono Sodium Glutamaat =Ve-Tsin trouwens
Mono Natrium Glutamaat in het Nederlands :)

En het is niet dat het kwaad kan, het is alleen een goedkope vervanger voor smaak in producten die anders smaakloos zijn. Vooral een vervanger van rijping.

Haal de kaas van je pizza, en doe er gehard palmvet met E621 en zout op, en het is net kaas. In plaats van bouillon een eetlepel zout en een eetlepel E621.

Het is als kunstmatige toevoeging een nutteloze, en wmb. een belangrijke reden van de smaakverarming die we hier in Nederland hebben.

Overigens smaakt een theelepel E621 naar Cup a soup van 4 jaar terug. Dat is de voornaamste associatie die ik er mee heb :)
budvardonderdag 16 mei 2013 @ 16:21
Ik gooi altijd een halve zak geraspte kaas over mijn broccoli anders vind ik er ook niet zoveel aan.
#ANONIEMdonderdag 16 mei 2013 @ 23:16
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 16:56 schreef Mirjam het volgende:
Lekker, maar dan wel graag zonder beestjes of eitjes :') :@
Broccoli is al lekker van zichzelf, maar gewoon een simpel groente- of kaassausje?
Je moet het ook niet in de supermarkt kopen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-05-2013 23:17:03 ]
#ANONIEMdonderdag 16 mei 2013 @ 23:17
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2013 16:21 schreef budvar het volgende:
Ik gooi altijd een halve zak geraspte kaas over mijn broccoli anders vind ik er ook niet zoveel aan.
:')
Platinadonderdag 16 mei 2013 @ 23:24
quote:
2s.gif Op woensdag 15 mei 2013 15:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Overigens smaakt een theelepel E621 naar Cup a soup van 4 jaar terug. Dat is de voornaamste associatie die ik er mee heb :)
Mjah, MSG is dan ook zo ongeveer het hoofdbestanddeel van Cup-A-Soup.
Weltschmerzzaterdag 18 mei 2013 @ 10:24
Het is ook niet mijn favoriete groente, maar dat zou ook wel eens kunnen komen omdat het nogal makkelijk sufkookt. Ik heb het idee dat het heel makkelijk nagaart. De stelen vind ik het lekkerst, schillen en in plakjes snijden, insmeren met een beetje olijfolie en dan grillen is erg lekker.
HaverMoutKoekjezaterdag 18 mei 2013 @ 20:10
quote:
1s.gif Op maandag 6 mei 2013 16:54 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Heeft iemand een tip voor een sausje of een andere manier om broccoli lekkerder te maken? Het wordt mij elke maandag voorgeschoteld en het komt me nu wel een beetje mn strot uit!

Alvast bedankt FOK!kers
Met Turkse paprikasaus, ajvar

Ajvar.jpg