SgtPorkbeans | maandag 6 mei 2013 @ 16:54 |
Heeft iemand een tip voor een sausje of een andere manier om broccoli lekkerder te maken? Het wordt mij elke maandag voorgeschoteld en het komt me nu wel een beetje mn strot uit! Alvast bedankt FOK!kers | |
Awesome_ | maandag 6 mei 2013 @ 16:54 |
Godengroente! | |
UIO_AMS | maandag 6 mei 2013 @ 16:56 |
Alles smaakt goed met oestersaus. | |
Mirjam | maandag 6 mei 2013 @ 16:56 |
Lekker, maar dan wel graag zonder beestjes of eitjes ![]() ![]() Broccoli is al lekker van zichzelf, maar gewoon een simpel groente- of kaassausje? | |
SgtPorkbeans | maandag 6 mei 2013 @ 16:58 |
Broccoli is niet lekker ![]() Of het moet gewokt zijn ![]() | |
Deeltjesversneller | maandag 6 mei 2013 @ 16:58 |
1 keer per week, nou poeh poeh. leg er een plakje kaas op en laat t smelten in de oven ![]() | |
mstx | maandag 6 mei 2013 @ 17:05 |
![]() ![]() | |
Trusten | maandag 6 mei 2013 @ 17:09 |
Wokken met citroen en knoflook http://www.smulweb.nl/recepten/343497/Broccoli-uit-de-wok | |
CherryOnTop | maandag 6 mei 2013 @ 17:26 |
Mijn oplossing voor alle groentes waar ik geen fan van ben: appelmoes, veel appelmoes ![]() | |
SgtPorkbeans | maandag 6 mei 2013 @ 17:41 |
Ik heb er gewoon wat shoarmasaus op gemikt ![]() | |
DroogDok | maandag 6 mei 2013 @ 17:42 |
Vraag je mama of ze wat anders voor je maakt. Anders kaassaus. | |
PdeHoog | maandag 6 mei 2013 @ 17:51 |
Alles is lekker met pindasaus ![]() | |
thenxero | maandag 6 mei 2013 @ 17:52 |
Laten stoven in tomatensaus met een uitje erdoor ![]() | |
RobinOok | maandag 6 mei 2013 @ 17:55 |
![]() Broccoli met koriander-, limoen-, chilisausje | |
SgtPorkbeans | maandag 6 mei 2013 @ 18:17 |
Dat ga ik de volgende keer even aankaarten bij de chef ![]() | |
pleeborstel | maandag 6 mei 2013 @ 18:55 |
Een laag satesaus | |
Farenji | maandag 6 mei 2013 @ 19:16 |
Roerbakken met ui, knoflook, spekjes, rode paprika en pepers, afblussen met rode wijn en dan gaar laten stoven. | |
SgtPorkbeans | maandag 6 mei 2013 @ 19:20 |
Klinkt goed! | |
Helsinki | maandag 6 mei 2013 @ 20:24 |
Met brie en pijnboompitten is ook lekker. | |
uniekhoorn | maandag 6 mei 2013 @ 20:28 |
Broccoli heel even koken in zout water, tomaat, tenen knoflook en ketjap Snijden in plakken, op bakpapier leggen, zout, peper en de knoflook eroverheen prakken, roosteren in de oven | |
Pap89 | maandag 6 mei 2013 @ 20:38 |
Maak er eens broccoli soep van met kleine spekkies erdoor. | |
emmyemmy | maandag 6 mei 2013 @ 20:40 |
Roerbakken, inclusief steel. | |
Pietverdriet | maandag 6 mei 2013 @ 21:10 |
Stomen | |
Spanky78 | maandag 6 mei 2013 @ 21:46 |
En dan gorgonzolasaus met spekjes erop ![]() Of gewoon direct opeten. Ik vind iedere maandag hetzelfde eten trouwens wel ernstig saai zeg. | |
SgtPorkbeans | maandag 6 mei 2013 @ 21:52 |
Ik ook ![]() ![]() ![]() | |
Spanky78 | maandag 6 mei 2013 @ 21:53 |
Ja euh, broccoli is da het minst erge. Wacht maar tot je moet ontbijten met lijnzaad ![]() | |
Deliah | maandag 6 mei 2013 @ 22:42 |
Broccoli stomen en door een maaltijdsalade doen. | |
Deliah | maandag 6 mei 2013 @ 22:43 |
Waarom zou je dat doen? Dat is hartstikke slecht voor je, lijnzaad neemt alle vitaminen en mineralen en zulks op, waardoor je die dus niet in je systeem krijgt. | |
Deliah | maandag 6 mei 2013 @ 22:44 |
Kook dan zelf! | |
Platina | maandag 6 mei 2013 @ 23:06 |
Nou vertel, welke kwakzalversite heb je dit vandaan? | |
Zelva | maandag 6 mei 2013 @ 23:13 |
In de war met lintworm waarschijnlijk. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 7 mei 2013 @ 10:23 |
Soep. Doe 1,5 centimeter water in een pan, broccoli er in (het hele ding, steel, alles. Alleen even wassen). Pan op hittebron, deksel er op, ieder kwartier even kijken of er niets aanbakt. Staafmixer er op of hele inhoud in de blender. Goed tot moes pureren. Terug in de pan, nog kort koken zodat het mooi glad wordt. Wat zout er bij, en uitgebakken spekjes als croutons toevoegen. | |
pokkerdepok | dinsdag 7 mei 2013 @ 10:37 |
wokken, en koop bij de toko een potje zwarte bonen saus. en dan met rijst erbij. of natuurlijk alles wat kaas is, smaakt er goed bij. | |
SgtPorkbeans | dinsdag 7 mei 2013 @ 11:46 |
Ik ben 17 , wat denk je! Het enige wat ik kan is frituren en dingen in de oven gooien ![]() | |
blow... | dinsdag 7 mei 2013 @ 13:39 |
Ik kon al koken goen ik 12 was hoor ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 7 mei 2013 @ 14:01 |
Dit moet toch lukken hoop ik:
| |
Loise19 | dinsdag 7 mei 2013 @ 15:50 |
ik mag het nooit maken van manlief, die lust het niet. Maar ik vind het zelf heerlijk met champignonnensaus. | |
SgtPorkbeans | dinsdag 7 mei 2013 @ 15:51 |
Maar ik is ik en jij bent jij ![]() | |
blow... | dinsdag 7 mei 2013 @ 16:07 |
Kun gewoon kaas erop en dan met een bodempje water in zo, n speciale bak. Heb je gestoomde broccoli uit de magnetron. | |
Brocco_Li | dinsdag 7 mei 2013 @ 16:09 |
Ook lekker zonder sausje ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 7 mei 2013 @ 16:46 |
*mental image* | |
SgtPorkbeans | dinsdag 7 mei 2013 @ 16:53 |
Nee brocolli wordt nu gewoon saai ![]() | |
Tanin | dinsdag 7 mei 2013 @ 17:01 |
Simpele oplossing: slasaus Eerder genoemde satesaus ook lekker Moeilijke oplossing: Zelf wat bechamel saus maken met wat knoflook en zout (dus boter in de pan knoflook bakken, bloem erbij, even roeren, melk erbij, verwarmen tot het dik is. | |
Brocco_Li | dinsdag 7 mei 2013 @ 17:31 |
Spreek voor jezelf ![]() | |
SgtPorkbeans | dinsdag 7 mei 2013 @ 17:34 |
Ja sorry hoor! Je bent nou eenmaal niet te vreetn ![]() | |
Deliah | dinsdag 7 mei 2013 @ 18:17 |
Dat is algemeen bekend. Nuja, alle vitaminen en mineralen niet, bij langdurig gebruik kan dat voor een probleem zorgen omdat je een groot deel niet binnen krijgt.. Beter neem je psylliumzaad in, die heeft dat niet. | |
blow... | dinsdag 7 mei 2013 @ 18:22 |
wat een bullshit. | |
Spanky78 | dinsdag 7 mei 2013 @ 20:14 |
Ik zou wel eens een betrouwbare (dus wetenschappelijk in orde) bron willen zien. | |
motorbloempje | dinsdag 7 mei 2013 @ 20:43 |
![]() ![]() ![]() | |
Nouk | dinsdag 7 mei 2013 @ 20:56 |
Serieus? ![]() Verder niks toevoegen? | |
Mirjam | dinsdag 7 mei 2013 @ 20:57 |
Een lepel kruidenroomkaas voordat je gaat blenderen erdoor is lekker ![]() | |
Deliah | dinsdag 7 mei 2013 @ 21:12 |
Het is een 'laxative'. Door er regelmatig (te?) veel van te nemen kun je een chronisch tekort creëren. Ik neem aan dat je zelf wel op zoek kunt gaan naar de samenhang tussen een overgebruik van laxerende middelen en tekorten in het lichaam. | |
Spanky78 | dinsdag 7 mei 2013 @ 21:15 |
Jij claimt, dus kom dan ook eens met bewijs? | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 7 mei 2013 @ 21:18 |
Nop, thats it. Is heerlijk. ![]() | |
blow... | dinsdag 7 mei 2013 @ 21:27 |
flikker op met je bullshit | |
Nouk | dinsdag 7 mei 2013 @ 22:17 |
Top, ga ik meteen proberen binnenkort. Hoe lang kook je het? Even lang als normaal? | |
Trini-Kwan | dinsdag 7 mei 2013 @ 23:47 |
zo moeilijk is het toch niet om 'recept broccoli' in te typen op google ![]() | |
SgtPorkbeans | dinsdag 7 mei 2013 @ 23:57 |
Ik ben een FOK! Zolderkamerautist... de enige sites die ik bezoek zijn pornosites en FOK! | |
TechnoXXL | woensdag 8 mei 2013 @ 00:04 |
Gewoon ruilen met de wortelen van de buren, of eten die later? | |
LeeHarveyOswald | woensdag 8 mei 2013 @ 08:54 |
Tot je broccoli zo zacht is dat'ie te pureren is ![]() | |
Farenji | woensdag 8 mei 2013 @ 10:05 |
Ik zou er zelf op zijn minst wat creme fraiche doorheen doen, en wat kruiden. Misschien wat witte wijn, of kruidenbouillon ofzo. Anders lijkt het me wel erg saai. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 8 mei 2013 @ 10:43 |
Oh dat is het absoluut niet. De soep is van zichzelf al heel glad en romig, en erg vol van smaak ![]() | |
LastRequest | woensdag 8 mei 2013 @ 11:15 |
Ik doe het inderdaad met wat groentebouillon. Vorige week kookte ik twee liter water met 5 blokjes bouillon (één teveel eigenlijk), daarin een broccoli in stukken. Toen deze zacht genoeg was alles geblenderd met twee tenen knoflook. Lekker hoor ![]() | |
Deshain | woensdag 8 mei 2013 @ 14:44 |
Variatie is ook wel eens lekker natuurlijk, nu al weten dat je maandag week 22 in 2015 ook broccoli krijgt is natuurlijk killing. | |
SgtPorkbeans | woensdag 8 mei 2013 @ 14:54 |
Hopelijk zit ik dan op kamers ![]() Dan weet ik dat ik iig vaker ga frituren ![]() | |
Deshain | woensdag 8 mei 2013 @ 14:54 |
Kan je op maandag iig broccoli tempuras maken. | |
uniekhoorn | woensdag 8 mei 2013 @ 14:56 |
Net broccoli/bloemkoolsoep gemaakt 1 liter kipbouillon (van tablet) Kwart of halve bloemkool, broccoli, half pepertje, teentje knoflook, halve ui, kruimige aardappel. kruiden Koken, staafmixen, verse kruiden erdoor, room erdoor et voila ![]() Met alleen broccoli wil dit gaat het natuurlijk ook goed maar bloemkool moest ook op .. Restjes ![]() Soep ![]() | |
Miracle_Drug | woensdag 8 mei 2013 @ 18:36 |
Broccoli ![]() Het is zelfs het lievelingseten van mijn kinderen en dat komt door het volgende recept; Je roert een bekertje creme fraiche en een blik Unox championcremesoep door elkaar en laat dat even zo staan. Je braad stukjes gekruid kipfilet aan en kook de broccoli. Ragout i.p.v. champignoncremesoep kan ook maar dat vind ik persoonlijk minder lekker. Dan doe je de kip, broccoli en saus in een ovenschaal en een dun laagje geraspte kaas er overheen, 20 minuten op 160 graden in de oven (laatste 5 minuten op grill stand). Serveer er pandan rijst bij en voila. Zo lekker ![]() | |
citywok | woensdag 8 mei 2013 @ 20:07 |
Dat geloof ik wel met de ladingen zout, vet en suiker die je erin stopt. Zijn die kids verzot op. Maar het heeft helemaal niks meer met broccoli te maken. Allemachtig. | |
Deeltjesversneller | woensdag 8 mei 2013 @ 20:09 |
zal nog weinig naar broccoli smaken... | |
FkTwkGs2012 | woensdag 8 mei 2013 @ 20:09 |
veel knoflooksaus en appelmoes ![]() | |
Miracle_Drug | woensdag 8 mei 2013 @ 20:37 |
600-700 gram broccoli gaat erin, je moet er ook geen lading saus op scheppen natuurlijk. Ik vermoed dat mijn kinderen gezonder eten dan het gemiddelde kind (topsport), dus maak je maar geen zorgen ![]() | |
Deeltjesversneller | woensdag 8 mei 2013 @ 20:40 |
niets persoonlijks, maar dat denkt iedere ouder ![]() | |
Klaploper | woensdag 8 mei 2013 @ 20:40 |
Voor hoeveel personen? Voor 4 personen zou ik het nog al weinig vinden. | |
Ansu | donderdag 9 mei 2013 @ 00:54 |
Ja! De lekkerste soep maak je door een uitje en wat knoflook heel even aan te bakken, broccoli (ipv broccoli ook heel lekker met courgettes) en een aardappel in stukken, water en bouillonblokje erbij, en koken tot het gaar is en blenderen maar. Roomkaas erdoor heen of boursin cuisine maakt het idd af! | |
Farenji | donderdag 9 mei 2013 @ 23:48 |
Ik heb dit vanavond gemaakt, en het was erg lekker! Supermakkelijk om te maken ook. | |
Sts | vrijdag 10 mei 2013 @ 17:34 |
Kort koken of stomen, sjalotje fruiten, gekookte broccoli even kort meebakken. Geroosterde pijnboompitten erover, overgieten met een dressing van citroensap, walnootolie, geraspte citroenschil. | |
Nouk | vrijdag 10 mei 2013 @ 19:06 |
Zojuist gemaakt. Erg lekker en supereenvoudig! ![]() | |
Platina | vrijdag 10 mei 2013 @ 19:23 |
Oke, super.
| |
LeeHarveyOswald | vrijdag 10 mei 2013 @ 20:18 |
![]() Heerlijk he? Zo bijzonder hoe die smaak veel mooier, complexer is dan die van 'gewoon' broccoli, en hoe romig de soep is zonder toevoeging van room. | |
gewoonkim | zaterdag 11 mei 2013 @ 11:47 |
Makkelijkste oplossing ever: Aromat ![]() Beetje subtiel eroverheen strooien en je hebt heerlijke broccoli! | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 14 mei 2013 @ 11:40 |
Sommige reacties in dit topic maken toch een beetje verdrietig hoor ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 14 mei 2013 @ 11:48 |
Ja ![]()
Ja ![]() QFT. | |
Mirjam | dinsdag 14 mei 2013 @ 11:49 |
Ja, dat. vrijwillig E621 over je eten strooien, bbrrr | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 14 mei 2013 @ 11:51 |
En zie de '5 blokjes bouillon' eerder ... | |
Platina | woensdag 15 mei 2013 @ 12:44 |
Oh nee, kijk uit het is de E-nummer politie. | |
Pietverdriet | woensdag 15 mei 2013 @ 12:54 |
Over Glutamaat (MSG) schreef ik eerder: Het werd voor het eerst geisoleerd in 1908 door Kikunae Ikeda uit Kelp. Dit wordt in Japan al sinds eeuwen gegeten (gedocumenteerd sinds 797) Het hele verhaal over het Chinees restaurant syndroom begon in 1968 toen Robert Ho Man Kwok een brief schreef aan de New England journal of medicine schreef. HIj merkte hier in op dat ie wel eens hoofdpijn had na het bezoek aan een chinees restaurant. ZONDER enige wetenschappelijke research kregen smaakversterkers er de schuld van. Zonder enige research nog enige wetenschappelijke reden. Pas in 1993, let wel, 25 jaar later ! Werd het eerste wetenschappelijke dubbelblinde onderzoek naar smaakversterkers en hoofdpijn gedaan. (Tarasof en Kelly) Ze maakten eerst gehakt van voorgaande onderzoeken, die absoluut onwetenschappelijk bleken, statistiek verkeerd gebruikten. Op basis van het onderzoek van Tarasof en Kelly die twee populaties in 4 groepen verdeelden (mensen die beweerden gevoelig te zijn voor MSG en mensen die dat niet waren, verdeeld in random groepen waar ze MSG kregen en placebos) trek ik wel conclusies. De enige persoon die reageerde was iemand die een placebo kreeg. Er is geen enkel bewijs voor dat MSG hoofdpijn veroorzaakt als ding op zich, het enige verband wat is aangetoont is dan mensen die een tekort hebben aan vitamine B6 hoofdpijn kunnen krijgen indien ze MSG binnen krijgen. (Karl Folkers, uni van Texas) MSG= Mono Sodium Glutamaat =Ve-Tsin trouwens Oh en dan nog iets, glutamaat komt van nature voor in veel zaken als oude kaas, gedroogde tomaten, boullion of stoofvlees die een tijd heeft staan pruttelen, ansjovis, doperwtjes, salami, etc etc Het ontstaat door de afbraak van eiwitten, en geeft de volle rijke smaak die je kent van bv oude kaas, gedroogde tomaten of salami. Sterker nog, je lichaam maakt het zelf. | |
PluisigNijntje | woensdag 15 mei 2013 @ 15:33 |
Oke, ik zie dat je niet kan koken. Dan heb ik een goeie tip voor je. Laat je pa/ma gewoon die broccoli koken, niet tot moes aub. Bak wat uitjes en spekjes uit, gooi die erover. Lekker!. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 15 mei 2013 @ 15:38 |
Mono Natrium Glutamaat in het Nederlands ![]() En het is niet dat het kwaad kan, het is alleen een goedkope vervanger voor smaak in producten die anders smaakloos zijn. Vooral een vervanger van rijping. Haal de kaas van je pizza, en doe er gehard palmvet met E621 en zout op, en het is net kaas. In plaats van bouillon een eetlepel zout en een eetlepel E621. Het is als kunstmatige toevoeging een nutteloze, en wmb. een belangrijke reden van de smaakverarming die we hier in Nederland hebben. Overigens smaakt een theelepel E621 naar Cup a soup van 4 jaar terug. Dat is de voornaamste associatie die ik er mee heb ![]() | |
budvar | donderdag 16 mei 2013 @ 16:21 |
Ik gooi altijd een halve zak geraspte kaas over mijn broccoli anders vind ik er ook niet zoveel aan. | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 23:16 |
Je moet het ook niet in de supermarkt kopen. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-05-2013 23:17:03 ] | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 23:17 |
![]() | |
Platina | donderdag 16 mei 2013 @ 23:24 |
Mjah, MSG is dan ook zo ongeveer het hoofdbestanddeel van Cup-A-Soup. | |
Weltschmerz | zaterdag 18 mei 2013 @ 10:24 |
Het is ook niet mijn favoriete groente, maar dat zou ook wel eens kunnen komen omdat het nogal makkelijk sufkookt. Ik heb het idee dat het heel makkelijk nagaart. De stelen vind ik het lekkerst, schillen en in plakjes snijden, insmeren met een beetje olijfolie en dan grillen is erg lekker. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 18 mei 2013 @ 20:10 |
Met Turkse paprikasaus, ajvar ![]() |