Ben het met je eens, maar voor dezelfde prijs als 100gr rucola heb je 600gr spinaziequote:Op vrijdag 3 mei 2013 12:36 schreef Perruche het volgende:
Maar er zijn zoveel lekkere sla-soorten! Rucola, gewone kropsla, romaine, radicchio, eikenblad... ik vind spinazie heul niet lekkerdeer dan al die lekkere sla's!
Dat dus. Als ik voor elke dag een zakje melange moet halen ben ik al in totaal een tientje kwijt aan alleen sla..quote:Op vrijdag 3 mei 2013 12:40 schreef V1z0R het volgende:
[..]
Ben het met je eens, maar voor dezelfde prijs als 100gr rucola heb je 600gr spinazie
Niet. Geen tuinquote:Op vrijdag 3 mei 2013 12:43 schreef loveli het volgende:
Hoe makkelijk kun je zelf rucola in de tuin zetten? Het is bijna lente.
Ik vond het een beetje weinig maar met die laatste T erbij is het denk ik wel een net lijstje!quote:Op vrijdag 3 mei 2013 12:44 schreef Perruche het volgende:
Update! Comments?
O: havermout, banaan, 2 dadels, chia, lijnzaad
T: appel, mineola
L: boterham kip, dubbele bth pindakaas,
T: rode paprika, restje sperziebonen, komkommer
D: zalm, aardappels uit de oven met wat mayo, courgette
T: misschien nog wat biogarde met eoa.
B: 40 min fietsen
S: lesje in de sportschool
Misschien toch maar eens die spaarzegels aannemen bij de Deka voor die tuindingetjes...quote:
Te weinig vrijmiboquote:Op vrijdag 3 mei 2013 12:44 schreef Perruche het volgende:
Update! Comments?
O: havermout, banaan, 2 dadels, chia, lijnzaad
T: appel, mineola
L: 3 allison bth. 1x kip, dubbele pindakaas,
T: rode paprika, restje sperziebonen, komkommer
D: zalm, aardappels uit de oven met wat mayo, courgette
T: misschien nog wat biogarde met eoa.
B: 40 min fietsen
S: lesje in de sportschool
Zondag ga ik denk ik nieuwe plantjes halen voor op het balkon! Wilde eigenlijk ook een trappetje voor kruiden, maar dat moet toch wachten tot we een ander huis hebben..quote:Op vrijdag 3 mei 2013 12:47 schreef V1z0R het volgende:
[..]
Misschien toch maar eens die spaarzegels aannemen bij de Deka voor die tuindingetjes...
Hangen nu twee plantenbakken met wat dode struikjes is ook niet echt een kijk
[..]
Te weinig vrijmibo
Niet als je geen tuin hebtquote:Op vrijdag 3 mei 2013 12:43 schreef loveli het volgende:
Hoe makkelijk kun je zelf rucola in de tuin zetten? Het is bijna lente.
En je woont niet eens in de Randstad!quote:
quote:Op vrijdag 3 mei 2013 12:54 schreef _Dido_ het volgende:
[..]
En je woont niet eens in de Randstad!
Om loveli voor te zijn: balkon heb ik ook nietAls ik weer in Den Haag ga wonen, wil ik óf een tuin óf een balkon
quote:
quote:Op vrijdag 3 mei 2013 12:48 schreef Perruche het volgende:
Nee man ik ga niet borrelen vandaag. Sporten!
Tomaten zijn ook niet zo handig op een balkon, als je daar zelf ook nog gebruik van wil maken /ervaringsdeskundigequote:Op vrijdag 3 mei 2013 12:59 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Rucola kweken in het raamkozijn kan ook hoor.Idem voor tuinkruiden.
Tomatenplanten e.d. zullen wel echt naar buiten moeten na een tijdje.
Ik ga ze tzt bij mn vriend en mn ouders in de tuin planten.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:11 schreef Quinazoline het volgende:
[..]
Tomaten zijn ook niet zo handig op een balkon, als je daar zelf ook nog gebruik van wil maken /ervaringsdeskundige
Jij hebt zeker zitten zoeken op curry + spinazie?quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:19 schreef _Dido_ het volgende:
Ik ben van de recepten
http://www.ah.nl/allerhan(...)kip/?rq=groene+curry
Wat denken jullie hiervan?
Neequote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:20 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Jij hebt zeker zitten zoeken op curry + spinazie?
Ik ben juist van de rode curryquote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:16 schreef Quinazoline het volgende:
Groene ja! Met kikkererwten en nog wat andere groente.
quote:
Nee, die komt dus volgende week vrijdag! En het ontgaat me eiks wat hij met groene curry te maken heeft?quote:
Is goed!quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:34 schreef conleche het volgende:
[..]
Nee, die komt dus volgende week vrijdag! En het ontgaat me eiks wat hij met groene curry te maken heeft?
En wij moeten binnenkort wat afspreken om mijn nieuwe website eindelijk eens te gaan uitvoeren!
quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:36 schreef V1z0R het volgende:
*gaat in de hoek staan*
Zag je poosje niet actief dus dacht dat 'ie er al was
Ja, spinazie en feta had ik er al in bedachtquote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:48 schreef V1z0R het volgende:
Pittige kipfilet met spinazie, paprika , rode ui en feta
ja madhur Jeffreyquote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:40 schreef Perruche het volgende:
Ik ben ook van het rode-curry kamp. En massaman curry! Of juist indiase, ook lekker. En als je een recept gebruikt Vik zou ik er een van Madhur jeffrey gebruiken en niet van AH.
Of groentecurry! ik vind het eigenlijk geen minpunt, lekker juist. Alleen beetje meer werk inderdaad.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:49 schreef Phaidra het volgende:
[..]
ja madhur Jeffrey. Maar minpuntje vind ik dat je vaak een extra groentegerecht moet maken. Curry's zijn vooral vlees of vis. Wel heel lekker!!
Sambal (oelek), cayennepeper, gember(poeder), klein beetje zout, klein beetje witte peper en wat olijfoliequote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:49 schreef _Dido_ het volgende:
[..]
Ja, spinazie en feta had ik er al in bedacht
Waarmee kruid jij je kipfilet dan?
Pickles? En ik ben huiverig voor kikkererwten sinds ze de vorige keer na een nacht staan nog steeds hard waren.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:50 schreef Perruche het volgende:
[..]
Of groentecurry! ik vind het eigenlijk geen minpunt, lekker juist. Alleen beetje meer werk inderdaad.
En Vik, pita's met falafel/ hummous/ sambal/ pickles?
Thanksquote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:53 schreef V1z0R het volgende:
[..]
Sambal (oelek), cayennepeper, gember(poeder), klein beetje zout, klein beetje witte peper en wat olijfolie
Voor beter smaak moet je dat half dagje gekruid laten staan.
Zoet/zure groenten.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:55 schreef _Dido_ het volgende:
[..]
Pickles? En ik ben huiverig voor kikkererwten sinds ze de vorige keer na een nacht staan nog steeds hard waren.
daarna moeten ze ook nog een flinke tijd koken!quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:55 schreef _Dido_ het volgende:
[..]
Pickles? En ik ben huiverig voor kikkererwten sinds ze de vorige keer na een nacht staan nog steeds hard waren.
Dat stond er toen niet bijquote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:57 schreef Perruche het volgende:
[..]
Zoet/zure groenten.
En je moet die dingen dan ook koken.
Tss, dat is obvious. Ik eet nooit kikkererwtenquote:Op vrijdag 3 mei 2013 14:05 schreef V1z0R het volgende:
Staat op een bak kipfilet ook niet dat je het moet koken/bakken/grillen whetever. Is wel iets dat aan te raden is
Ik heb toen gegoogeld wat ik met kikkererwten moest doen en er stond niets over koken bij. Daarna nooit meer een poging gewaagd, dus ook niet uitgezocht wat er mis is gegaan.quote:
Buffelmozzarella is Echte Mozzarella!quote:Op vrijdag 3 mei 2013 14:09 schreef J0ycie88 het volgende:
Zo lekker veldsla met "koeien"mozzarella, tomaat komkommer en olijven.. beetje pesto wat olijfolie beetje limoen sap wat peper wat zout.. jummie!
In de dikke vegetariër staan wel veel recepten die je van te voren kan maken. Wel leuk boekquote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:22 schreef _Dido_ het volgende:
[..]
NeeIk dacht: oh linzen, wel grappig om daar weer eens iets mee te doen en zag toen ik erop klikte de spinazie staan
.
Ik wil komende week elke dag wat anders eten, mits ik dingen kan invriezen of in één keer kan opmaken. Als het dan tegenvalt, ben ik iig niet voor twee dagen de sjaakIk heb zin om naar huis en te Jilliannen!
Weet je wat ik zou doen als ik jou was, vik?quote:
Wannee is wel coolquote:Op vrijdag 3 mei 2013 14:18 schreef _Dido_ het volgende:
Ik heb nu al twee kookboeken in de kast staan. Eentje van Wannée en nog een nieuwerwetser kookboek met recepten. Word er alleen niet zo warm van, de recepten zijn een beetje saai.
Zou dat Oetkerboek ook iets voor mij zijn?
vast! En anders, wat ik een erg leuk boek vind is veg every day, van hugh nogwattes...moet wel te googelen zijn.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 14:18 schreef _Dido_ het volgende:
Ik heb nu al twee kookboeken in de kast staan. Eentje van Wannée en nog een nieuwerwetser kookboek met recepten. Word er alleen niet zo warm van, de recepten zijn een beetje saai.
Zou dat Oetkerboek ook iets voor mij zijn?
Die heeft niets te lachen en moet maar gewoon meedoen heurquote:Op vrijdag 3 mei 2013 14:47 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Oew, sexy Mufasa!
Ik heb nog steeds geen spierpijn van Jillian, eens kijken hoe hard ik word uitgelachen door mijn vriend als ik dit weekend gewoon iedere dag Jillian ga doen.
Zou hem gewoon mee laten doen, wordt hij hard van.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 14:47 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Oew, sexy Mufasa!
Ik heb nog steeds geen spierpijn van Jillian, eens kijken hoe hard ik word uitgelachen door mijn vriend als ik dit weekend gewoon iedere dag Jillian ga doen.
Nee, in de weg lopen en op m'n matje liggen etc.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 14:54 schreef Mufasa208 het volgende:
[..]
Zou hem gewoon mee laten doen, wordt hij hard van.
@Dido.. gaan ze anders aan je hangen?
@Viz, yups... zo rol ik. Hoezo tijdsgebonden?
quote:Op vrijdag 3 mei 2013 15:13 schreef kwakz0r het volgende:
ik zit aan mijn portfolio. moet nu verslag doen van een dag voor leraren in opleiding waar ik in fokking 2011 geweest ben (DaD was er toen ook, ik zag haar maar durfde geen hoi te gaan zeggen) en ik moet o.a. vertellen wat ik voor materiaal had meegenomen voor de uitwisselronde....
alleen ik weet niet meer wat ik meegenomen had![]()
ik heb kopietjes uitgedeeld van een lesplan, maar ik weet echt niet meer wat... damn.
ja, ik heb ook al iets gevonden wat ik wel kan gebruiken.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 15:18 schreef _Dido_ het volgende:
[..]Ik zou in zo'n geval lekker gaan improviseren. Heb vaak genoeg een verslag uit m'n duim gezogen
.
Over 2 weken, inshore north sea regatta. Dus voor de kust bij scheveningen en Den haag. Best leuk evenement.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 14:39 schreef V1z0R het volgende:
Wanneer was die race, Mc? En misschien geen spierpijn want geen rust?
Nou zo:quote:Op vrijdag 3 mei 2013 15:54 schreef J0ycie88 het volgende:
Uniek, hoe maak jij je witlof klaar? Heb het een keer gemaakt en toen was het echt niet lekker, maar vriendlief wil het nog eens eten, kijken of het dan lekkerder is!
de simpele versie daarvan is:quote:Op vrijdag 3 mei 2013 16:06 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Nou zo:
Kontje afsnijden van witlof dan in de lengte doorsnijden en in de pan leggen, het " bittere" er gewoon inhouden dus.
Alles erin? dan wat water, beetje citroensap, wat maggi, peper, scheutje melk, teen knoflook, 2 halve uien koken tot net niet gaar.
Afgieten, ovenschaal, afgieten, afkoelen, afgieten
(ja ideaal gerecht om van te voren al voor te bereiden)
De oven in?
Alles compleet bedekken en wat tussen proppen met ham en kaas.
Eieren klutsen met 200 ml melk, room of koffiemelk, zout, peper en nootmuskaat, dat erover gieten. Dan eventueel nog paneer erover, oven in met 200 graden totdat je een krokante bruine korst hebt. (20 - 35 minuten? kweet niet kijk gewoon)
Dan sta ik te kort in de keukenquote:Op vrijdag 3 mei 2013 16:12 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
de simpele versie daarvan is:
witlof kontje eraf
water aan de kook brengen met zout
witlof erin
15 minuten koken (als t grote dikke stronken zijn, anders korter)
afgieten
ovenschaal, plak ham erin, witlof op ham, erin rollen, herhalen tot je witlof op is
kaas geraspt of plak eroverheen
nootmuskaat erop
in de oven tot het lekker bruin is![]()
die van uniek is vast lekkerder, maar mijn vriendje klaagt nooit...
Dat klinkt als het proberen waardquote:Op vrijdag 3 mei 2013 16:12 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
de simpele versie daarvan is:
witlof kontje eraf
water aan de kook brengen met zout
witlof erin
15 minuten koken (als t grote dikke stronken zijn, anders korter)
afgieten
ovenschaal, plak ham erin, witlof op ham, erin rollen, herhalen tot je witlof op is
kaas geraspt of plak eroverheen
nootmuskaat erop
in de oven tot het lekker bruin is![]()
die van uniek is vast lekkerder, maar mijn vriendje klaagt nooit...
Iedereen vindt van zichzelf dat hij het echte recept heeftquote:Op vrijdag 3 mei 2013 16:24 schreef Probability het volgende:
Pasta carbonara! Wie heeft voor mij het 'echte' recept?
Ik kende guanciale niet tot ik het plaatje zag. Ik eerst google translate gebruiken. Die kende het ook niet.quote:
Guanciale is volgens mij gewoon blokjes buikspek (pancetta - panca = buik natuurlijk). Maar alle spek is ok zolang het niet die ranzige vol water gepompte van le euroshopper is. eens kijken wat ie van pecorino maakt!quote:Op vrijdag 3 mei 2013 16:48 schreef the85mc het volgende:
[..]
Ik kende guanciale niet tot ik het plaatje zag. Ik eerst google translate gebruiken. Die kende het ook niet.
Dus ik pecorino vertalen van italiaans naar NLs om te kijken of ie dat wel kende, maar wat daar voor vertaling uit komt![]()
Geeft een nieuwe dimensie aan koken
Lijkt me apart om dat op de pasta te doen..quote:Op vrijdag 3 mei 2013 16:49 schreef Perruche het volgende:
[..]
Guanciale is volgens mij gewoon blokjes buikspek (pancetta - panca = buik natuurlijk). Maar alle spek is ok zolang het niet die ranzige vol water gepompte van le euroshopper is. eens kijken wat ie van pecorino maakt!
Edit; oh
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |