abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 28 februari 2017 @ 16:04:05 #276
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_169200468
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:33 schreef Dirkos1987 het volgende:
Kick!

Ik wil dus ook een bonsai gaan kopen, twijfel om te beginnen met een ikea ding om te kijken of ik die in leven kan houden of 1 te bestellen op Bonsai.de oid.

iemand tips voor een goede beginners boom?
Jeneverbessen zijn stevige bomen die je ook gerust even geen water kkan geven.
Wel buitenboom.
pi_169200588
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:04 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Jeneverbessen zijn stevige bomen die je ook gerust even geen water kkan geven.
Wel buitenboom.
Ben eigenlijk meer opzoek naar een binnenboom. :)
  dinsdag 28 februari 2017 @ 17:33:26 #278
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_169202374
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:09 schreef Dirkos1987 het volgende:

[..]

Ben eigenlijk meer opzoek naar een binnenboom. :)
Daar heb ik dan weer minder ervaring mee, ik heb vooral naaldbomen op m'n balkon staan.
IK zou dan denk ik een Ficus nemen, die zijn ook erg stevig:
https://www.bonsai-shop.com/en/bonsai/indoor/
pi_169203069
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 17:33 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Daar heb ik dan weer minder ervaring mee, ik heb vooral naaldbomen op m'n balkon staan.
IK zou dan denk ik een Ficus nemen, die zijn ook erg stevig:
https://www.bonsai-shop.com/en/bonsai/indoor/
Ik heb naar Bonsaishop.nl een berichtje gestuurd, daar raden ze idd een Ficus aan of een Carmona.
Op de site die jij geeft lijken de prijzen iets beter alleen vindt ik bij de Ficus de potten iets minder mooi.
Vindt een model als deze of een zwarte variant dan mooier:
http://www.bonsaishop.nl/(...)raditioneel-wit-27cm
pi_169628912
Het is weer lente aan het worden, het kriebelt hier weer en ik ben al mijn hele luie zondag bonsai filmpjes aan het kijken op Youtube.

Het eikje dat ik eerder noemde heeft de hele winter buitengestaan en zo te zien overleefd, maar nog gewoon in de potgrond om een beetje sterker en groter te worden. Daar blijft ze nog wel even in staan.

Inmiddels is mijn balkonboomgaard uitgebreid met appels. Vorig jaar voor de lol wat zaadjes uit mijn tussendoortje laten ontkiemen, ik was uberhaupt al verbaasd dat zaden uit supermarktappels levensvatbaar zijn. Begon met 9 zaadjes, waarvan er 8 wat deden en er na de winter 4 van zijn overgebleven. Deze week ook een handvol nieuwe eikels geplant, waarschijnlijk om weg te geven en vond bij het opruimen van mijn balkon een kiemend esdoornzaadje, dat heb ik ook in een pot gestopt.

Maar denk dat ik toch ook wel een tak ga enten/stekken, of een wat ouder boompje koop. Want al die babies is leuk, maar het is wel heel veel geduld hebben voor wat resultaat.
  dinsdag 6 maart 2018 @ 20:33:36 #281
476275 Struikrover46
..maar volstrekt eerlijk
pi_177648021
kom knip- & snoeimannen en -vrouwen, tijd om dit forum nieuw leven in te blazen!

ik ben tijdje enthousiast en net én amper begonnen, maar wel GROTE (...) plannen.

dus kom op leafs, signe, outpost & anderen!
  woensdag 7 maart 2018 @ 02:28:43 #282
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_177654453
Sowieso een prima tijd om te verpotten.
Mijn bonsai leven nog steeds, al doe ik er verder vrij weinig aan.
Heb laatst wel een Larix wat bijgesnoeid, die had te lange uitlopers maar da's nog een pre-bonsai dus die mag komende lente en zomer weer verder groeien.

Toepasselijke naam trouwens, Struikrover :D
Ben benieuwd naar wat je plannen zijn.
  woensdag 7 maart 2018 @ 21:11:11 #283
476275 Struikrover46
..maar volstrekt eerlijk
pi_177672602
hey, leuk dat er weer leven is hier!

ach, Tinus de Pinus. sorry for your loss.

ach, in al mijn enthousiasme loop ik natuurlijk veel te hard. was beetje aan het zoeken voor iets leuks te zaaien in de tuin, beetje sier beetje moes, en toen kwam ik zaadjes 'ideaal voor bonsai' tegen. beetje doorgelezen. had er heel verkeerd beeld van. helemaal karate kid, wijze grijze Japanner, zit halve dag naar stokoude boom te kijken, plukt dan millemetertje weg en loopt sereen weer naar de tempel.

maar hé, ook struikje van Intratuin, video van starterspakket, of stronk in tuin, beetje zaaien, ik werd enthousiast. internet, g-e-h-e-l-e 7 delen gelezen hier, boekjes gekocht, en toen...knalde de polaire vortex weer in mijn snufferd. heb ik maar wat draad en tangetje en zo gekocht op internet. je moet wat. vriendin weer zuchten, ik heb er weer liefhebberij bij. maar nu lijkt de lente daar.

ik ga eerst van alles voor een grijpstuiver proberen, gewoon om er mee bezig te zijn. lariks en zelkova zaaien en zo, wat goedkope haagbeukjes in de tuin, als er een dikkere bij zit, hatsikidee afzagen & wachten op uitlopers. wil op braakliggend terreintje berkje uit de grond rukken, na toestemming tuurlijk. heb al paar jaar struikje rozemarijn in een pot staan die maar niet dood wil, nou, ideaal snoeislachtoffer. inmiddels al paar spotgoedkope coniferen aan gort geknipt, bedraad en weggegooid. en voor eurootje wat half dooie struikjes meegenomen. en een liguster, voor een haag, was al stammetje dus die is radicaal op 20 cm onthoofd. en die lelijke uit de krachten gegroeide azalea die me al tijden irriteert gaat er na de bloei ook aan. heb in 2 potten al paar jaar 2 erg mooie acer palm. staan maar die gaan me voorlopig nog teveel aan mijn hart. misschien stekken maar verder kunnen ze gerust zijn.

en nu ik iets meer idee heb van wat te doen, ga ik binnenkort maar eens een jeneverbesje scoren en kijken of ik daar wat van kan maken. voor jou uit de buurt, maar Marchal bij Turnhout is goedkoop plantencentrum. als dat beetje wil lukken dan probeer ik die in augustus dan in potje te krijgen, als hij/zij weer beetje is bijgekomen van snoeien en buigen. heb ik in het najaar, ijs en weder dienende, zowaar een zelfgemaakte bonsai.

en dan maar kijken wat met zaaien, beukenprojectje en andere dingetjes wil lukken. heb al heel wat gelezen maar zal toch eerst alles een keer fout moeten doen, dat werkt bij mij het beste. vind het erg leuke toevoeging op tuinieren. alleen sier is mooi maar beetje saai. teveel moestuin is me teveel werk. en rookkruid vind ik teveel gedoe en stress. dit is langlopend, zeker regelmatig maar niet meteen een enorme klus. en bomen zijn prachtig, dus als je zoiets in je tuin kan hebben in een potje, geweldig.

en dan vooral, daar komen de lariksen om de hoek, een bosje! op een platte steen! over een jaar of 5 dus. op zijn vroegst. maar dat is voor nu een van de dromen. mooie bezem ook. maar ja.

heb wel aardige tuin, al zet ik 'm vaak te vol. foliekasje voor tomaten etc maar in voorjaar en winter ook ideaal voor andere dingen. tuin op zuidwesten dus dat wil wel.

en open dagen in Harmelen zag ik. ik ga zaterdag kijken denk ik, niet om iets te kopen maar om eens bonsai in het echt te zien. tot nu toe alleen van tv en internet, en die meuk bij de kamerplanten waar echt geen reet aan is. qua bomen hou ik het voorlopig bij goedkoop uit plantencentrum en dat soort dingen. althans, dat is het plan. kijke kijke nie kope. misschien moet mijn vriendin maar mee voor de zekerheid.

ow ja, was zaden aan het bestellen, wijntje op, nog ff wat erbij zodat verzenden gratis zou zijn, ook pinus thun. en seq. semp-zaden gekocht. ja overmoedig. heb ze nu thuis en denk, moet ik ermee. de 1 zal veel te traag gaan en van de ander vindt mijn vriendin denk ik niet zo leuk om voor jaren paar van die dingen te hebben staan. misschien 1, als het lukt, natuurlijk. zou wel prachtig zijn maar ik reken nergens op.

dus je leest, ik ga flink aan de slag, veel te veel tegelijk, en als ik dan weer wat rust heb zal ik wel weer afbouwen en over paar jaar nog paar boompjes over. als het enigszins wil lukken natuurlijk.

ik kocht op Marktplaats dat zeer aanbevolen boek, haalde 'm op en hele aardige man nodigde me meteen uit voor verenigingsavond. ga zeker keer kijken maar weet niet of dat wat voor mij is. beetje lezen, prutsen en wellicht hier beetje typen vind ik leuk, maar zaal vol serieuze mannen met kapitalen bomen..weet niet. ik heb niet eens behoefte nu aan een kapitale boom. ja over jaren en jaren, van mijn eigen hand. maar vereniging kan je natuurlijk wel ontzettend veel leren. dus ik ga het maar eens bekijken.

dus. dat zijn zo'n beetje de plannen hahaha.

jij nog uitbreidingsplannen?
  woensdag 11 april 2018 @ 12:18:53 #284
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_178445858
Een ekster had weer eens een boom van m'n balkon gelazerd, (trainings)pot kapot helaas dus er moest een nieuwe komen..



En het resultaat:


[ Bericht 34% gewijzigd door SiGNe op 11-04-2018 12:42:49 ]
  zondag 22 april 2018 @ 15:41:00 #285
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_178674667
En toen kon ik dankzij de eksters weer opnieuw beginnen :(

  vrijdag 27 april 2018 @ 01:02:10 #286
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_178765169
Zonde man, komt ie wel overheen toch..
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  zondag 29 april 2018 @ 04:56:52 #287
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_178803113
quote:
99s.gif Op vrijdag 27 april 2018 01:02 schreef Houniet het volgende:
Zonde man, komt ie wel overheen toch..
Hopelijk wel, hoop niet dat er teveel van de oude aarde af is, en vooral dat er niet teveel schimmels uit de aarde zijn verdwenen.
Dennen hebben bepaalde schimmels nodig, leven in symbiose, als er te weinig schimmels zijn kan de boom te weinig voedingsstoffen binnen en gaat de boom dood.
Ik heb 'm nu even in een tijdelijke te grote pot gezet met wel opzich aarde voor dennenbomen maar geen bonsaiaarde.
Er zitten wel kaarsen in met nieuwe naalden maar da's omdat de boom eerder nog in prima aarde stond.
'Het is in elk geval nu totaal niet meer de goede tijd om te verpotten, integendeel.
Terwijl de vorige val juist weer perfect uitkwam.

Snoeiwerk aan m'n kleine Larix heeft overigens ook erg goed uitgepakt die staat inmiddels vol met naalden,
Mooie tijd nu ook in 3 weken tijd zijn bomen opeens weer volop groen, nog een maandje en nieuwe takken gaan vormen,
Dan een maandje groeien en dan gaan zijtakken vormen,
Dan zit je alweer bijna in september en zie je dat takken en zijtakken gaan verharden, ook zie je dar er alvast nieuwe knoppen vormen voor het volgende jaar.
Ik oktober zijn de takken verhard en beginnen de naalden van de larix te verkleuren en vallen weer uit, is de boom uiteindelijk weer kaal tot maart volgend jaar.
Prachtige bomen, Larixen (Larixii?)

[ Bericht 25% gewijzigd door SiGNe op 29-04-2018 06:42:40 ]
pi_179660944
Ben al een tijd niet meer hier geweest. Mijn oudste eik (ik heb er inmiddels meer) heeft waarschijnlijk de voorjaarshitte niet overleefd: alle bladknoppen zijn volledig uitgedroogd en ik zie geen nieuwe meer verschijnen. Ik blijf 'r nog steeds water geven in de hoop dat het alsnog lukt: de takken zijn nog buigzaam. Maar ik ben bang dat het ijdele hoop is. :'(
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')