abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 5 mei 2013 @ 11:09:05 #51
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_126084241



Deze ging wat beter :)
pi_126084492
Is dat het 'No-knead'- brood? Ziet er lekker uit!

Vraag: Ik heb sinds vorige week semolinabrood ontdekt en het is echt heerlijk! Ik krijg er veel zachtere broden mee dan met meel. Jammie! :9
Nou heb ik van de site van Levine twee recepten: gewoon semolina en volkorensemolina.

Gewoon semolina
De percentages voor dit brood zijn bijna allemaal standaard: 100% meel, 1% droge gist, 2% zout, 60% water, 3% suiker en 10% olie. De laatste hoeveelheid is wat hoger, standaard is 3 - 5%.
500 gram semolina
5 gram droge gist
15 gram suiker
50 gram goede olijfolie
10 gram zout
300 gram lauwwarm water
bakblik van ± 25 cm, ingevet

1e rijs: 1 - 1,5 uur.
2e rijs: 60 - 90 minuten

Volkoren Semolina
De percentages zijn standaard: 100% meel, 1% droge gist, 2% zout, 5% vet, 63% vocht.
400 gram volkorenmeel
200 gram semolinameel
6 gram droge gist
1 eetlepel/15 ml honing
30 gram zonnebloemolie
12 gram zout
378 gram water, lauwwarm
broodvorm van 30 cm, ingevet

1e rijs +/- 1uur
2e rijs +/- 45 – 60 minuten

Beide broden heb ik uitgeprobeerd en de rijstijden kloppen exact: het eerste brood heeft toch wat meer tijd nodig om te rijzen dan het tweede. Maar waar ligt dat nou precies aan: het volkorenmeel, zonnebloemolie vs olijfolie, honing ipv suiker? Puur om te begrijpen welk ingrediėnt nou welk effect heeft.
(Ik weet dat temperatuur ed invloed heeft en het is ook niet exact 45 minuten oid, maar desalniettemin moet het eerste brood langer rijzen dan het tweede).
  zondag 5 mei 2013 @ 11:26:33 #53
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_126084670
Ja, dat is het no knead bread :) Mn 2e brood pas, ga straks eens kijken wat ik volgend weekend wil gaan maken. Ben echt nog zo beginner dat het soms lastig is om iets te vinden dat niet al te makkelijk verpesten is :P

Het is wel echt superlekker, lang geleden dat ik brood heb gegeten met zo'n lekkere krokante korst :9
  † In Memoriam † zondag 5 mei 2013 @ 13:01:01 #54
91830 MaximusTG
pi_126087415
Mooi broodje ja, douche-eendje.
Heb weer een brood gebakken, heb er nu wat boter doorheen gedaan. Eens kijken wat het effect daarvan is op de houdbaarheid. Foto's binnenkant komen ook nog wel.



edit:



Smaakt erg lekker!

[ Bericht 37% gewijzigd door MaximusTG op 05-05-2013 15:00:23 ]
  zondag 5 mei 2013 @ 18:39:26 #55
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_126099179
Jouw brood ziet er ook erg lekker uit Maximus! Wat voor brood is het? :)
  † In Memoriam † zondag 5 mei 2013 @ 19:13:56 #56
91830 MaximusTG
pi_126100439
Dankjewel! Het is een zuurdesembrood, half volkoren meel, half bloem. Met 30 gram roomboter erdoorheen. En natuurlijk zout. Meer niet eigenlijk. Nou ja, water dan:P
Iets teveel water - ik ben veel te slordig met een recept bedenken en dan opschrijven; Ik schrijf bv op 50% volkoren, 50% bloem, 70% water, 2% zout, 5% boter. Dan reken ik uit hoeveel elk dan is bij een brood van ongeveer 1 kg. 300 gram volkoren, 300 gram bloem, 420 gram water etc. Dan schrijf ik op dat ik 100 gram desem neem, die bestaat uit 58 gram bloem en 42 gram water, 75% hydratie.
Die 58 gram bloem en 42 gram water haal ik dan af van wat ik al had opgeschreven.
Maar dan vergeet ik halverwege het recept dat de hoeveelheid water dus minder is vanwege de desem, en voeg teveel water toe. Dan krijg je dat het deeg wat verder uitzakt als je het uit de vorm haalt.

Ik meng altijd alle volkoren meel met de desem en zoveel water om op een zelfde gewicht aan water te komen als er aan volkoren meel in zit. Dat laat ik een nachtje staan, en dan de volgende ochtend, bloem, rest water en zout erbij. Nu dus ook boter (gesmolten). Dat kneden, rijzen, vormen, in mandje, weer rijzen en bakken.
  zondag 5 mei 2013 @ 19:16:26 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126100537
Vanwaar een zuurdesem in een brood zonder rogge, waarom geen preferment? Geen kritiek, vraag het me gewoon af, zelfgemaakt zuurdesem?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 5 mei 2013 @ 19:27:46 #58
91830 MaximusTG
pi_126101037
Geeft niks hoor ;). Waarom niet zou ik zeggen, wordt heel vaak gedaan namelijk? Zuurdesem geeft toch weer een andere smaak dan een preferment.
Zelfgemaakt inderdaad, hij leeft al geruime tijd afwisselend in de koelkast en op het aanrecht :P. Heeft ook veel rijskracht!

[ Bericht 0% gewijzigd door MaximusTG op 05-05-2013 20:07:46 ]
  zondag 5 mei 2013 @ 19:30:44 #59
386633 Adnap
I love Life !
pi_126101167
Wat zien die broden er zalig uit !
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  zondag 5 mei 2013 @ 19:36:26 #60
386633 Adnap
I love Life !
pi_126101395
quote:
17s.gif Op zondag 5 mei 2013 11:26 schreef douche-eendje het volgende:
Ja, dat is het no knead bread :) Mn 2e brood pas, ga straks eens kijken wat ik volgend weekend wil gaan maken. Ben echt nog zo beginner dat het soms lastig is om iets te vinden dat niet al te makkelijk verpesten is :P

Het is wel echt superlekker, lang geleden dat ik brood heb gegeten met zo'n lekkere krokante korst :9
Dank je voor het uitproberen !!
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_126113140
Ik heb na veel mislukkingen eindelijk weer eens een boule geprobeerd. Ziet er redelijk uit!
  maandag 6 mei 2013 @ 07:13:33 #62
386633 Adnap
I love Life !
pi_126118286
lauw..ik ben zo benieuwd of ik dit ook kan straks.
hoe baren jullie dit brood een hoelang blijft het goed??
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_126118943
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 07:13 schreef Adnap het volgende:
lauw..ik ben zo benieuwd of ik dit ook kan straks.
hoe baren jullie dit brood een hoelang blijft het goed??
Ik bak mijn brood meestal. Baren bewaar ik voor later ;)
Mijn brood bak ik de avond ervoor. Dan meteen naar bed, kan het afkoelen en is het de volgende ochtend nog prima. Ontbijt, lunch en soms nog de volgende dag. Dan is het op. In de tussentijd doe ik het in een plastic zak. In een plastic zak blijft de korst zacht, in een papieren zak blijft het knapperig, als ik het goed onthouden heb.

[ Bericht 2% gewijzigd door bloempje-moi op 06-05-2013 10:21:09 ]
pi_126118974
Wij wikkelen het in een handoek om 1 a 2 dagen te bewaren. En als ik meerdere broden bak, gaat de rest de vriezer in :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † maandag 6 mei 2013 @ 09:27:06 #65
91830 MaximusTG
pi_126119496
Zo, net het nodige besteld bij de Weekend Bakery. Een starterset voor moederdag, en voor mezelf een rieten 1 kg ovalen rijsmand. 2 van geperst hout, voor 750 gram deeg, ovaal en rond, een lame en een deegsteker.
  maandag 6 mei 2013 @ 09:49:07 #66
386633 Adnap
I love Life !
pi_126119926
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 09:27 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, net het nodige besteld bij de Weekend Bakery. Een starterset voor moederdag, en voor mezelf een rieten 1 kg ovalen rijsmand. 2 van geperst hout, voor 750 gram deeg, ovaal en rond, een lame en een deegsteker.
Gaaf !!

Ik wil het brood na het bakken straks af laten koelen, snijden en per portie invriezen. Is dat realistisch denken jullie ? Blijft het dan vers ?

En die tekst van net |:( lang leve autocorrect op mijn foon....
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  † In Memoriam † maandag 6 mei 2013 @ 13:17:08 #67
91830 MaximusTG
pi_126125787


En daar is dr weer eentje :).
Stuk hoger gerezen in de oven dan de vorige, omdat het deeg meer stevigheid had.
Incl. desem zit dit brood op 300 volkoren, 300 bloem, 420 water, 12 gram zout, 30 gram roomboter. De desem, 100 gram zit meegerekend in de bloem en het water. Er zit ook nog een hand pompoenpitten in.
  † In Memoriam † maandag 6 mei 2013 @ 17:38:56 #68
91830 MaximusTG
pi_126136696
En de binnenkant:



Hij is echt heel lekker :).
  Moderator / KerstCrewQuizWinner maandag 6 mei 2013 @ 17:39:19 #69
39237 crew  H_T
2733
pi_126136714
Ik doe helemaal niets bijzonders met het brood nadat het gebakken is. Ik snij eraf wat ik wil, en laat de rest op het aanrecht liggen. De volgende dag is het aan de aangesneden kant een klein beetje uitgedroogd, maar een dunne plak eraf voor de vogels en de rest van het brood is weer prima te eten.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiėren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  † In Memoriam † dinsdag 7 mei 2013 @ 14:15:07 #70
91830 MaximusTG
pi_126171563
Bestelling alweer binnen :D!



Op de jutezak is voor moederdag, in dat papieren zakje zit nog gist, en een deegsteker. In het bubbelplastic een klopper en een lame, zoals die ook bovenin ligt.
pi_126172118
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 14:15 schreef MaximusTG het volgende:
Bestelling alweer binnen :D!

[ link | afbeelding ]

Op de jutezak is voor moederdag, in dat papieren zakje zit nog gist, en een deegsteker. In het bubbelplastic een klopper en een lame, zoals die ook bovenin ligt.
Dat is snel! Ik wil ook nog een lame-mesje, of zoals ze bij Betsie's noemen: een stokbroodmesje. Vreemd dat ik deze in kookwinkels nergens kan vinden. Ik wil het niet online bestellen eigenlijk.
  † In Memoriam † dinsdag 7 mei 2013 @ 14:32:35 #72
91830 MaximusTG
pi_126172316
Nou ja, het is vooral een houdertje voor een scheermesje natuurlijk he.
Snap wel dat je het niet online wil bestellen, als je alleen zo'n mesje besteld wordt het wel duur natuurlijk. Hoewel ze de lame alleen ook als briefpost versturen.
Dit is voor iets meer dan 70 euro.. 32,95 starterset. Ik wou iig zelf ook een lame en een ovalen mandje van riet. Boven de 70 euro geen verzendkosten, dus daar zat ik al zo dicht bij dat het zonde was om niet wat meer te bestellen.
  † In Memoriam † dinsdag 7 mei 2013 @ 18:48:15 #73
91830 MaximusTG
pi_126182243
Heb de kleine houtgeperste rijs"mand" meteen getest:



Tis dit recept: http://www.wildyeastblog.(...)-favorite-sourdough/
dat ik al eerder gemaakt heb. Omgerekend naar 750 gram totaal deeggewicht. Alleen had ik net niet genoeg witte tarwebloem, dus deel daarvan met volkoren tarwebloem en wat extra water. Dus dit is een zuurdesembrood met tarwebloem, tarwemeel, en volkoren rogge.
pi_126182307
Mooie broden, Maximus. Hoe smaakte die laatste?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  † In Memoriam † dinsdag 7 mei 2013 @ 18:52:46 #75
91830 MaximusTG
pi_126182392
Bedankt! Deze laatste bedoel je? Die is nog niet afgekoeld, maar hij ruikt echt ontzettend lekker. En de versie die ik al eerder maakte was ook erg lekker. Kan ik zeker aanraden, een brood met een deel rogge. Geeft het zo'n boost in smaak. Maar natuurlijk ook van de desem.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 20:03:31 #76
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126185799
Hulde weer voor de prachtige broden die gemaakt zijn _O_ *O* echt iedereen gaat zo top voorruit zo leuk altijd die plaatjes.

Ik heb een wit zacht brood recept met desem opgezet vanmiddag, met erg lange rijs (3 uur er keer en wat vouwwerk tussendoor) nu nog een uurtje gok ik en dan gaan ze de oven in.
Ik word altijd zo blij van brood bakken (of taarten enzo) :o!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † dinsdag 7 mei 2013 @ 20:19:24 #77
91830 MaximusTG
pi_126186726
Ben benieuwd naar je desembrood. Welk recept gebruik je? Leuk he, brood bakken :D, altijd zo mooi om ze te zien groeien in de oven!
  dinsdag 7 mei 2013 @ 20:24:01 #78
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_126186981
Jeetje maximus, hoeveel broden bak je per week? :o
  † In Memoriam † dinsdag 7 mei 2013 @ 20:31:38 #79
91830 MaximusTG
pi_126187345
Oh, nou, deze week toevallig wel veel ja :). Ben op zoek naar een brood dat zich makkelijk aan een tijdschema laat aanpassen, en dat zowel ik als mn vriendin lekker vinden. En ik moet natuurlijk mn nieuwe rijsmandjes/vormen uitproberen :D. Denk dat ik donderdag die grote ovalen rieten ga proberen.
Oh, en daarbij, als je ergens beter in wil worden moet je het vaak doen he ;).

[ Bericht 15% gewijzigd door MaximusTG op 07-05-2013 20:40:34 ]
  dinsdag 7 mei 2013 @ 20:50:59 #80
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126188397
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 20:19 schreef MaximusTG het volgende:
Ben benieuwd naar je desembrood. Welk recept gebruik je? Leuk he, brood bakken :D, altijd zo mooi om ze te zien groeien in de oven!
ja en met desem net pas paar weken bezig :D dus dat is al zo leuk vind ik,.
Ik ben groot Levine fan ;) klik voor recept

Mooi pakketje spulletjes heb je besteld, ik ga aanstonds ook die rijsmandjes bestellen, ik gebruik nu een kunstoffen versie maar dat is toch niet zo fijn.. en broodmandjes met stoffen hoesje.. dat werkt op zich prima mits goed ingebloemd.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 09:24:59 #81
91830 MaximusTG
pi_126206218
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 20:50 schreef MissHobje het volgende:

[..]

ja en met desem net pas paar weken bezig :D dus dat is al zo leuk vind ik,.
Ik ben groot Levine fan ;) klik voor recept

Mooi pakketje spulletjes heb je besteld, ik ga aanstonds ook die rijsmandjes bestellen, ik gebruik nu een kunstoffen versie maar dat is toch niet zo fijn.. en broodmandjes met stoffen hoesje.. dat werkt op zich prima mits goed ingebloemd.
En, hoe is het brood geworden?
Hier nog de binnenkant van broodje van gisteren;

pi_126206712
Mn meel (spelt, bio) is op en pas over 2 weken weer leverbaar (ik wacht al twee weken, maar men was vergeten een berichtje te sturen dat't op was :') ).

Dus voorlopig maar even witbrood bakken :P
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 11:27:05 #83
91830 MaximusTG
pi_126210171
Fiets je toch even langs het Ekoplaza, daar hebben ze dat vast wel ;). Al iets met de desem gebakken trouwens :P?
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 14:40:03 #84
91830 MaximusTG
pi_126217336
Oeps, toch nog een brood gebakken vandaag :P. Voor de gasten vanavond..

  donderdag 9 mei 2013 @ 00:18:14 #85
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126246757
was super gelukt, waren wat kleine broden. had wel in 1 grote vorm gekund achteraf.. leer voor de volgende keer :P


de batch van vanavond, desum rozijne/krentenbroodjes met koekkruiden hmmm




en mijn desem *O* die rockt zowat de pot uit :D
Gaat goed met die heerlijke dagen hehe
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 9 mei 2013 @ 00:18:59 #86
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126246801
Ik wil morgen eens proberen een desem brood 1e rijs te geven.dan uurtje of 9 de koelkast in.. eruit bij komen en afbakken..is dat wat?
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 9 mei 2013 @ 00:23:03 #87
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126247013
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 18:48 schreef MaximusTG het volgende:
Heb de kleine houtgeperste rijs"mand" meteen getest:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Tis dit recept: http://www.wildyeastblog.(...)-favorite-sourdough/
dat ik al eerder gemaakt heb. Omgerekend naar 750 gram totaal deeggewicht. Alleen had ik net niet genoeg witte tarwebloem, dus deel daarvan met volkoren tarwebloem en wat extra water. Dus dit is een zuurdesembrood met tarwebloem, tarwemeel, en volkoren rogge.
Heaven _O_ :D mooie broodjes weer zeg :)

Trouwens lees net dat recept.. kan dus perfecto in de koelkast.. en dan meteen vanuit de koelkast bakken... wow dan ga ik die eens proberen, echt sinds ik desem aan het proberen ben...vind ik het brood 100% lekkerder smaken.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_126247110
Ik oet hier niet te vaak komen, want dan wil ik ook broden bakken :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 9 mei 2013 @ 00:29:01 #89
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126247314
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 00:24 schreef Isabeau het volgende:
Ik oet hier niet te vaak komen, want dan wil ik ook broden bakken :9
Ga doen dan *O* tis echt zo leuk en heul niet moeilijk, moeilijkste is het geduld :P
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_126247370
Oh, maar ik denk ook niet dat het moeilijk is :D Ik zou alleen niet weten wat ik met al dat brood aan moet; ik eet momenteel nauwelijks brood. Een beetje zoals taarten bakken. Erg leuk, maar je moet het dan ook op eten. Of meenemen naar je werk of zo.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 9 mei 2013 @ 00:41:06 #91
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126247851
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 00:30 schreef Isabeau het volgende:
Oh, maar ik denk ook niet dat het moeilijk is :D Ik zou alleen niet weten wat ik met al dat brood aan moet; ik eet momenteel nauwelijks brood. Een beetje zoals taarten bakken. Erg leuk, maar je moet het dan ook op eten. Of meenemen naar je werk of zo.
Heb je buurtjes ?? die van mij zijn er altijd blij mee :) en de collega's op werk natuurlijk die leveren tal van verzoekjes :P
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_126249495
Ow ik eet het zelf wel hoor, maar je kan ook kleinere porties maken. En kan veel meer van dit brood geniete ndan de supermarkt/bakkers-broden.
Voor morgen weer een iers sodabrood op de planning en misschien ook een bananenbroodje proberen :)
  † In Memoriam † donderdag 9 mei 2013 @ 09:55:52 #93
91830 MaximusTG
pi_126252555
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 00:30 schreef Isabeau het volgende:
Oh, maar ik denk ook niet dat het moeilijk is :D Ik zou alleen niet weten wat ik met al dat brood aan moet; ik eet momenteel nauwelijks brood. Een beetje zoals taarten bakken. Erg leuk, maar je moet het dan ook op eten. Of meenemen naar je werk of zo.
Ja, als je helemaal geen brood eet wordt het idd lastig, maar met wat van die 750 gram rijsmandjes, en de mogelijkheid wat in te vriezen is het goed bij te houden :P.
En brood is natuurlijk wel wat gezonder dan taart he ;).
Dat grote brood van gister is alweer zo goed als op, als brood bij het avondeten geserveerd. Kipfilet met een tomatenmascarponesaus uit de oven (met mozzarella op de kip) met aardappeltjes, tapenade, kruidenboter en mijn heerlijke brood.
Voordeel van brood zelf bakken en snijden is ook dat je dikke plakken snijdt, dus je eet ook minder beleg.
pi_126252757
De laatste keer dat ik brood heb klaargemaakt was een recept voor Allinsonbrood. Dat was heavy zeg :o

Verder vind ik het grootste voordeel van zelf brood maken dat het warm is en warm brood is O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_126252842
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 09:55 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, als je helemaal geen brood eet wordt het idd lastig, maar met wat van die 750 gram rijsmandjes, en de mogelijkheid wat in te vriezen is het goed bij te houden :P.
En brood is natuurlijk wel wat gezonder dan taart he ;).
Dat grote brood van gister is alweer zo goed als op, als brood bij het avondeten geserveerd. Kipfilet met een tomatenmascarponesaus uit de oven (met mozzarella op de kip) met aardappeltjes, tapenade, kruidenboter en mijn heerlijke brood.
Voordeel van brood zelf bakken en snijden is ook dat je dikke plakken snijdt, dus je eet ook minder beleg.
Ik vroeg mij al af hoe jij al die broden opkrijgt of hoeveel mensen er wel niet bij je in huis wonen. :) Ik bak nu een keer in de twee dagen een 400 gram brood. Daar doe ik ongeveer twee keer ontbijt en twee keer lunch mee. De tweede lunch is dan wel moeizaam; dan is het al wat te oud naar mijn smaak. Ik merkte dat dat semolinabrood iets langer goed blijft.
Sinds ik nu de afgelopen twee weken alleen maar zelfgemaakt brood eet merk ik wel dat het minder vult minder, ik er meer van eet en ik volgens mij een kilo ben aangekomen! :@ Ik moet dus nog even zoeken naar brood dat wel goed vult, maar 100% volkoren vind ik te machtig. Per ongeluk kocht ik laatst een zak gebuild meel, misschien dat dat helpt.
pi_126252889
Dat Allinson was idd 100% volkorenmeel.

Wat is gebuild meel?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 9 mei 2013 @ 10:12:04 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126252953
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 10:09 schreef Isabeau het volgende:
Dat Allinson was idd 100% volkorenmeel.

Wat is gebuild meel?
Gezeefd meel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126253087
quote:
1s.gif Op donderdag 9 mei 2013 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gezeefd meel
Daarmee maak je toch lichtbruin brood? Dan heb je dus min of meer hetzelfde als dat je volkoren en bloem met elkaar mengt?
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 9 mei 2013 @ 10:35:33 #99
39237 crew  H_T
2733
pi_126253581
Hobje en/of Maximus: ik zie op de foto's dat jullie allebei keurig een rekje gebruiken om het brood af te laten koelen. Is het voordeel van op die manier koelen groot genoeg om zo'n rekje tot een echte aanrader te maken of wil het ook prima zonder?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiėren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_126253708
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 10:35 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Hobje en/of Maximus: ik zie op de foto's dat jullie allebei keurig een rekje gebruiken om het brood af te laten koelen. Is het voordeel van op die manier koelen groot genoeg om zo'n rekje tot een echte aanrader te maken of wil het ook prima zonder?
Als je dat niet doet kan de onderkant van het brood niet luchten en wordt het vochtig. Daarom moeten gebakken spullen altijd op een rekje uithijgen van de oven, met voldoende ruimte om de onderkant te laten ademen. Kun gewoon je rek van je oven voor gebruikten.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')