FOK!forum / Culinesse à gogo / Hamkaas broodje
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 22:22
Mijn moeder maakte vroeger altijd boterhammen met ham en kaas voor op school Dit vond ik erg lekker. Nou begin ik net met koken en zou ik graag willen leren hoe ik dit zelf kan maken. Mijn moeder spreek ik inmiddels helaas niet meer dus haar kan het niet vragen. Maar ik hoop hetzelf te leren en door te experimenteren er achter te komen hoe ik zelf die smaak kan maken zoals zij het deed.
DeGemaskerdeMuchachozaterdag 6 april 2013 @ 22:23
:')
CherryOnTopzaterdag 6 april 2013 @ 22:23
:{
NightH4wkzaterdag 6 april 2013 @ 22:24
Neem een boterham, doe daar plakje kaas op en plakje ham.

Je kan het ook in een tostiapparaat stoppen.
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 22:25
Ik heb dus plakjes kaas gehaald. (ze hadden ook blokken maar mijn moeder deed nooit zoveel in een keer op een boterham) en plakjes ham (hadden ze geen grote blokken van :S) en wit en bruin en geel brood. Hoe zet ik dit in elkaar en welke kleur brood moet ik gebruiken? Ik moest kiezen tussen nieuwe en oude plakjes kaas. Ik heb allebei maar genomen. Maar oud eten is niet gezond toch? Ik dacht nieuw zal wel beter zijn. Want beetje nieuwer/ verser. Maar ik probeer wel het autentieke recept van mijn moeder na te maken dus dan is oud misschien beter?
Diemuxzaterdag 6 april 2013 @ 22:26
Broodje Bram
www.broodje-bram.nl
lekker vers belegde broodjes bezorgd tot in uw keuken
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 22:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:26 schreef Diemux het volgende:
Broodje Bram
www.broodje-bram.nl
lekker vers belegde broodjes bezorgd tot in uw keuken
Ja maar ik wil juist zelf leren om te koken. Ik heb volgende week een date en dan wil ik graag iets lekkers op tafel zetten. Dus de rest van de week oefenen. Vanavond wil vast leren een goed ontbijt te maken voor de mogelijkheid dat ze blijft slapen.
#ANONIEMzaterdag 6 april 2013 @ 22:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:25 schreef borbit het volgende:
Ik heb dus plakjes kaas gehaald. (ze hadden ook blokken maar mijn moeder deed nooit zoveel in een keer op een boterham) en plakjes ham (hadden ze geen grote blokken van :S) en wit en bruin en geel brood. Hoe zet ik dit in elkaar en welke kleur brood moet ik gebruiken? Ik moest kiezen tussen nieuwe en oude plakjes kaas. Ik heb allebei maar genomen. Maar oud eten is niet gezond toch? Ik dacht nieuw zal wel beter zijn. Want beetje nieuwer/ verser. Maar ik probeer wel het autentieke recept van mijn moeder na te maken dus dan is oud misschien beter?
:')
Aldo-MCzaterdag 6 april 2013 @ 22:32
Ik vind tosti meestal lekkerder met jonge kaas. En qua ham is het een kwestie van smaak.
Probeer achterham dat is wel nice voor zulke shizzle.
bas-beestzaterdag 6 april 2013 @ 22:33
424919625_not_sure_if_serious_or_just_stupid_thumb_xlarge.jpeg
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 22:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:32 schreef Aldo-MC het volgende:
Ik vind tosti meestal lekkerder met jonge kaas. En qua ham is het een kwestie van smaak.
Probeer achterham dat is wel nice voor zulke shizzle.
Ik heb advies gevraagd aan de slager in de supermarkt, Maar ik weet niet meer welk merk hij me gegeven had. Wel een stomme merknaam "achter".
Diemuxzaterdag 6 april 2013 @ 22:34
Congratulations on being retarded.
Aldo-MCzaterdag 6 april 2013 @ 22:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:33 schreef borbit het volgende:

[..]

Ik heb advies gevraagd aan de slager in de supermarkt, Maar ik weet niet meer welk merk hij me gegeven had. Wel een stomme merknaam "achter".
Jonge/Jongbelegen kaas. En dan achterham of schouderham moet wel een lekker broodje opleveren.
Met casino of melk witbrood :9
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 22:36
ik vind "jong" en "oud" ook rare merknamen trouwens.
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 22:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:35 schreef Aldo-MC het volgende:

[..]

Jonge/Jongbelegen kaas. En dan achterham of schouderham moet wel een lekker broodje opleveren.
Met casino of melk witbrood :9
brood lag op een soort houten rek. Ze hadden geel bruin en wit. En verschillende vormpjes maar dat leek me niet zoveel uit te maken?
pervertedhermitzaterdag 6 april 2013 @ 22:38
Al die haters hier in het topic omdat ze zelf nooit een lekker hamkaas broodje hebben geproefd. :N
Aldo-MCzaterdag 6 april 2013 @ 22:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:37 schreef borbit het volgende:

[..]

brood lag op een soort houten rek. Ze hadden geel bruin en wit. En verschillende vormpjes maar dat leek me niet zoveel uit te maken?
Geel brood?

maisbrood-1.jpg

Klinkt als maisbrood. Gewoon experimenteren, wit of lichtbruin brood vind ik zelf lekkerder voor een tosti. Maar dat is smaak.
LittleBrowniezaterdag 6 april 2013 @ 22:41
Hoe maak je een tosti? :?
Aldo-MCzaterdag 6 april 2013 @ 22:42
quote:
7s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:41 schreef LittleBrownie het volgende:
Hoe maak je een tosti? :?
Witbrood, ham, kaas, boter en dan Hela curry er bij :9
LittleBrowniezaterdag 6 april 2013 @ 22:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:42 schreef Aldo-MC het volgende:

[..]

Witbrood, ham, kaas, boter en dan Hela curry er bij :9
welke ham, kaas en boter?
wat moet ik eerst doen? :? :? :? :? :?
Aldo-MCzaterdag 6 april 2013 @ 22:45
quote:
7s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:43 schreef LittleBrownie het volgende:

[..]

welke ham, kaas en boter?
wat moet ik eerst doen? :? :? :? :? :?
Gewoon stapelen.
Kaas en ham maken niet uit al haal je de goedkoopste plakjes van euroshopper kan lekker zijn :P
Chinlesszaterdag 6 april 2013 @ 22:46
quote:
7s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:43 schreef LittleBrownie het volgende:

[..]

welke ham, kaas en boter?
wat moet ik eerst doen? :? :? :? :? :?
Sterven... Hoe? Slaappillen slikken.
LittleBrowniezaterdag 6 april 2013 @ 22:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:46 schreef Chinless het volgende:

[..]

Sterven... Hoe? Slaappillen slikken.
Welke? :? :?
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 22:47
quote:
7s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:41 schreef LittleBrownie het volgende:
Hoe maak je een tosti? :?
Ja ontopic graag. Dit topic gaat over boterhammen met ham en kaas.
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 22:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:41 schreef Aldo-MC het volgende:

[..]

Geel brood?

[ afbeelding ]

Klinkt als maisbrood. Gewoon experimenteren, wit of lichtbruin brood vind ik zelf lekkerder voor een tosti. Maar dat is smaak.
ja die kleur maar zonder de rare dingetjes die op de buitenkant zitten
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 22:49
quote:
7s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:47 schreef LittleBrownie het volgende:

[..]

Welke? :? :?
daar heb ik wel veel ervaring mee! Degene met benzodiazepinen erin zijn de beste. Maar om te slapen natuurlijk. Om dood te gaan moet je er misschien heel erg veel nemen dat je blijft slapen tot het over is. Hoe veel jaar moet je nog denk je?

Verder ontopic graag! Ik heb alle kaas en ham al verkloot. Morgen vroeg verder experimenteren.
LittleBrowniezaterdag 6 april 2013 @ 22:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:49 schreef borbit het volgende:

[..]

daar heb ik wel veel ervaring mee! Degene met benzodiazepinen erin zijn de beste. Maar om te slapen natuurlijk. Om dood te gaan moet je er misschien heel erg veel nemen dat je blijft slapen tot het over is. Hoe veel jaar moet je nog denk je?

Verder ontopic graag! Ik heb alle kaas en ham al verkloot. Morgen vroeg verder experimenteren.
Ik ga morgen ook maar experimenteren met slaappillen slikken
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 22:57
quote:
7s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:54 schreef LittleBrownie het volgende:

[..]

Ik ga morgen ook maar experimenteren met slaappillen slikken
Als je wil experimenteren raad ik je wat speed te regelen. Dan om het half uur een ander merk en veel koffie tussen door. Zodat je wakker blijft en een beetje het effect van de verschillende merken kan voelen.

Maar terug ontopic graag!
LittleBrowniezaterdag 6 april 2013 @ 22:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:57 schreef borbit het volgende:

[..]

Als je wil experimenteren raad ik je wat speed te regelen. Dan om het half uur een ander merk en veel koffie tussen door. Zodat je wakker blijft en een beetje het effect van de verschillende merken kan voelen.

Maar terug ontopic graag!
Thanks voor de tips, je bent mn held O+
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 23:02
quote:
7s.gif Op zaterdag 6 april 2013 22:58 schreef LittleBrownie het volgende:

[..]

Thanks voor de tips, je bent mn held O+
Geen dank! Kun jij me dan helpen met tips om een boterham ham en kaas te maken? Ik ga morgen weer nieuwe suplies halen. Dus ik wil ook graag specefieke merknamen weten voor kaas en ham. Zoals ik nu weet zijn er jong, oud, belegen, schouder en achter.

Ik werk in de marketing en heb al vele merknamen verzonnen. Ik vind dat ze bij mijn super wel merken hebben gekozen met stomme namen. Maar het zal wel werken, ik zit niet in de voedsel branche kwa marketing.
#ANONIEMzaterdag 6 april 2013 @ 23:02
Het begint eigenlijk vrij simpel;
- Je koopt een klein biggetje voor niet al teveel geld ergens bij een boer en laat deze los in je achtertuin. Deze voer je biologisch eten en af en toe ga je er mee spelen in de tuin.
- Je zult zien dat het biggetje steeds groter wordt, als het een varken is dan breng je hem naar een slager
- De slager zal deze volgroeide biggetje voor je slachten en dan moet het vlees nog even een poosje 'rijpen'

- Tegelijkertijd koop je een hoop melk en doet deze in een pan.
- Maak de melk ongeveer een graad of 35
- Hier doe je een paar druppels citroenzuur in en wat stremsel.
- Roer dit even door en laat het daarna rusten
- Na een half uurtje snij je het mengsel weer in kleine blokjes
- Giet ongeveer 1/3e van de wei af (maar laat het wrongsel staan)
- Voeg warm water toe zodat het geheel weer ongeveer 35 graden is
- Wacht 15 minuten en herhaal de stap met het snijden
- na een minuut of 15 schep je alles in een zeef waar je een doekje hebt zitten zodat het wrongsel wordt opgevangen in het doekje
- Stop het geheel in een kaaspers
- Los veel zout op in een bak met water
- Leg de kaas in het bak met water en keer deze om de 12 uur om voor een week of 2
- Hierna pak je de kaas eruit en 'beschilder' je deze met een speciale plastic afdeklaagje
- Leg de kaas op een koele plek en laat deze rijpen voor een maand of 6 en keer hem af en toe eens om.

- haal wat bloem, zout, gist en water
ongeveer 500 gram bloem, 300 ml water, een beetje zout en een zakje gist.
- Stop het bloem in een mengkom
- stop de zout en gist bij het bloem
- Giet in het midden het water
- Kneed met een mixer met deeghaken het geheel bij elkaar
- haal het mengsel uit de bak en kneed nog even met de hand.
- Vorm van het deeg een mooie bal en laat deze ongeveer 60 minuten rijzen onder een theedoek
- Hierna pak je het deeg en slaat het lucht eruit
- Hierna vouw en rol je het deeg tot een rol die in een broodvorm past
- vet de broodvorm in met een beetje olie
- leg het deeg in de broodvorm en laat het nogmaals rijzen voor 60 minuten.
- verwarm de oven op 200 graden en leg het brood hierin voor ongeveer 25 minuten.

- Laat het brood volledig afkoelen en snij hier dan plakken van
- Doe naar wens boter op je plakken brood
- Snij van je geslachte varken een stuk ham af en leg deze op de boterham
- Snij van je kaas een plak kaas af en leg deze ook op de boterham
- Leg de 2e plak brood op het geheel om het af te maken.

- Stop dit naar wens in een tostimachine of snij de boterham door de helft.
- Neem er een glas melk bij en smullen maar
LittleBrowniezaterdag 6 april 2013 @ 23:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 23:02 schreef borbit het volgende:

[..]

Geen dank! Kun jij me dan helpen met tips om een boterham ham en kaas te maken? Ik ga morgen weer nieuwe suplies halen. Dus ik wil ook graag specefieke merknamen weten voor kaas en ham. Zoals ik nu weet zijn er jong, oud, belegen, schouder en achter.

Ik werk in de marketing en heb al vele merknamen verzonnen. Ik vind dat ze bij mijn super wel merken hebben gekozen met stomme namen. Maar het zal wel werken, ik zit niet in de voedsel branche kwa marketing.
Wat is specefieke?
VoornaamAchternaamzaterdag 6 april 2013 @ 23:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 23:02 schreef teckna het volgende:
Het begint eigenlijk vrij simpel;
- Je koopt een klein biggetje voor niet al teveel geld ergens bij een boer en laat deze los in je achtertuin. Deze voer je biologisch eten en af en toe ga je er mee spelen in de tuin.
- Je zult zien dat het biggetje steeds groter wordt, als het een varken is dan breng je hem naar een slager
- De slager zal deze volgroeide biggetje voor je slachten en dan moet het vlees nog even een poosje 'rijpen'

- Tegelijkertijd koop je een hoop melk en doet deze in een pan.
- Maak de melk ongeveer een graad of 35
- Hier doe je een paar druppels citroenzuur in en wat stremsel.
- Roer dit even door en laat het daarna rusten
- Na een half uurtje snij je het mengsel weer in kleine blokjes
- Giet ongeveer 1/3e van de wei af (maar laat het wrongsel staan)
- Voeg warm water toe zodat het geheel weer ongeveer 35 graden is
- Wacht 15 minuten en herhaal de stap met het snijden
- na een minuut of 15 schep je alles in een zeef waar je een doekje hebt zitten zodat het wrongsel wordt opgevangen in het doekje
- Stop het geheel in een kaaspers
- Los veel zout op in een bak met water
- Leg de kaas in het bak met water en keer deze om de 12 uur om voor een week of 2
- Hierna pak je de kaas eruit en 'beschilder' je deze met een speciale plastic afdeklaagje
- Leg de kaas op een koele plek en laat deze rijpen voor een maand of 6 en keer hem af en toe eens om.

- haal wat bloem, zout, gist en water
ongeveer 500 gram bloem, 300 ml water, een beetje zout en een zakje gist.
- Stop het bloem in een mengkom
- stop de zout en gist bij het bloem
- Giet in het midden het water
- Kneed met een mixer met deeghaken het geheel bij elkaar
- haal het mengsel uit de bak en kneed nog even met de hand.
- Vorm van het deeg een mooie bal en laat deze ongeveer 60 minuten rijzen onder een theedoek
- Hierna pak je het deeg en slaat het lucht eruit
- Hierna vouw en rol je het deeg tot een rol die in een broodvorm past
- vet de broodvorm in met een beetje olie
- leg het deeg in de broodvorm en laat het nogmaals rijzen voor 60 minuten.
- verwarm de oven op 200 graden en leg het brood hierin voor ongeveer 25 minuten.

- Laat het brood volledig afkoelen en snij hier dan plakken van
- Doe naar wens boter op je plakken brood
- Snij van je geslachte varken een stuk ham af en leg deze op de boterham
- Snij van je kaas een plak kaas af en leg deze ook op de boterham
- Leg de 2e plak brood op het geheel om het af te maken.

- Stop dit naar wens in een tostimachine of snij de boterham door de helft.
- Neem er een glas melk bij en smullen maar
_O_
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 23:04
sorry dat was een spelfout ik bedoel specifieke.
__Saviour__zaterdag 6 april 2013 @ 23:06
danerolle afbakcroissants met ham en kaas in de oven zijn lekker
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 23:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 23:06 schreef __Saviour__ het volgende:
danerolle afbakcroissants met ham en kaas in de oven zijn lekker
Dat vroeg ik dus. Hou het ff ontopic graag! Ik wil ook graag weten wat de witte kleefpaste was.
LittleBrowniezaterdag 6 april 2013 @ 23:09
Eet-niet-te-vaak-bolletjes.gifboter.jpg
Jong_voordeelpak.jpglinera_gerookte_achterham.jpg
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 23:11
quote:
Mijn moeder gebruikte altijd van die platte broodjes, Ik vind dit wel betere merknamen. Dat krul ding heeft wel dezelfde kleur als de lijm achtige spul wat mijn moeder gebruikte.

Ze had ook een soort bruin poeder dat kookte ze heel ingewikkeld met een lepel en een aansteker en at ze via haar arm. Ik mocht het nooit proeven maar dat wil ik in de toekomst wel een keer leren koken, Is nu nog veel te moeilijk denk ik.
FutureFairytalezaterdag 6 april 2013 @ 23:20
ham%20kaas%20broodje%203st.jpg

:9
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 23:21
Ik ga nu nog even naar een feestje. Ik verwacht morgen een degelijk recept voor "boterham met ham en met kaas". Ik vind het vervelend dat jullie mijn topic verkloot hebben met onduidelijke aanwijzingen en gezeik over slaap pillen, daar heb ik al genoeg problemen mee gehad.

Tot morgen knullen!
Isabeauzaterdag 6 april 2013 @ 23:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 23:11 schreef borbit het volgende:

[..]

Mijn moeder gebruikte altijd van die platte broodjes, Ik vind dit wel betere merknamen. Dat krul ding heeft wel dezelfde kleur als de lijm achtige spul wat mijn moeder gebruikte.

Ze had ook een soort bruin poeder dat kookte ze heel ingewikkeld met een lepel en een aansteker en at ze via haar arm. Ik mocht het nooit proeven maar dat wil ik in de toekomst wel een keer leren koken, Is nu nog veel te moeilijk denk ik.
Je bent grappig :W